Piramida regulată

a = a 2 + h 2 , a ' = apotema piramidei, a = apotema bazei Pb ⋅ a ' 2 ( a + a') Pb At = , Pb = n ⋅ L, L = latura bazei 2 Ab ⋅ h n⋅L⋅a V= , Ab = 3 2 Al =

'2

Piramida regulată

a = a 2 + h 2 , a ' = apotema piramidei, a = apotema bazei P ⋅ a' Al = b 2 ( a + a') Pb , P = n ⋅ L, L = latura bazei At = b 2 A ⋅h n⋅L⋅a V = b , Ab = , h = inaltimea piramidei 3 2

'2

Trunchiul de piramidă regulată

at = ( aM − am ) + h 2 ,
2 2

2  L ⋅ aM l ⋅ am  At = Al +  + ⋅n 2   2 h V = ⋅ AB + Ab + AB ⋅ Ab , h = inaltimea tr. de piramida 3

Al = n ⋅

( L + l ) ⋅ at , L = latura bazei mari, l = latura bazei mici

at = apotema tr. de piramida

(

)

Trunchiul de piramidă regulată

at = ( aM − am ) + h 2 ,
2 2

2  L ⋅ aM l ⋅ am  At = Al +  + ⋅n 2   2 h V = ⋅ AB + Ab + AB ⋅ Ab , h = inaltimea tr. de piramida 3

Al = n ⋅

( L + l ) ⋅ at , L = latura bazei mari, l = latura bazei mici

at = apotema tr. de piramida

(

)

Prisma dreaptă

Al = Pb ⋅ h At = Al + 2 Ab , Ab − aria bazei V = Ab ⋅ h, h − inaltimea prismei

Cilindrul circular drept

Al = 2πrg

At = Al + 2 Ab = 2πr ( r + g ) V = Ab h = πr 2 h

Conul circular drept

Al = πrg

At = Al + Ab = πr ( r + g ) 1 1 2 V = Ab h = πr h 3 3

Trunchiul de con

Al = πg ( R + r )

At = Al + AB + Ab = πg ( R + r ) + πR 2 + πr 2

πh V= ⋅ ( R 2 + r 2 + Rr ) 3

Sfera

A = 4πr 2 4πr 3 V= 3

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful