You are on page 1of 368

ek lista pr prcjellje t ariturave t nxnsit

Emri dhe mbiemri i nxnses


Me sukses dhe pavarsisht Pjesrisht krkon ndihm Me vshtirsi

LNDA: Fusha programore: identifikimi kuptimi fillestar dhe

-njeh dhe identifikon fjalet e reja duke i degjuar dhe gjestikuluar -riprodhon fjale ne gjuhen angleze si dhe fraza te shkurta -formon fjali te shkurta sipas nivelit perkates dhe moshes perkatese -meson informacione per kulturat e ndryshme -ka kuptim pr tingullin si p -dallon tingullin n vende t ndryshme brenda fjals(n fillin, n mes dhe n fund t fjalis) dhe i shqypton drejt ato; -i peraqet sakt n mnyr grafike elementet e shkronjs; -njeh simbolet e tingujve dhe dhe i lidh ato brenda fjalve (kuptimin pr shkronjn);

x x
x

x x x x x

x -shkruan me shkronj t madhe n fillim t fjalis dhe emrat e prvem ; -njihet me shenjat e piksimit, me funksionin dhe kuptimin e tyre; -gjat leximit respekton drejt shenjat; -prvetson shkronjat e vogla dhe t mdha t dors, bashkimin dhe kuptimin e tyre; -shkruan fjal dhe fjali t shkurtra me shkronja t dors; -plotson fjalt me shkronja dhe fjalit me fjal q mungojn; -krijon dhe shkruan fjal e fjali sipas x x x x x x x

ilustrimeve, sendeve t dhna;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtrsi

Fusha programore: GJUHN -dallon tingujt dhe zhurmat;

NJOHURI

PR x x x x x x x x x x x x

-shqypton drejt tingujt brenda fjals dhe fjalt brenda fjalis; -ndrton fjal dhe fjalt i radhit n fjali; -bn dallimin e fjalive dftore, pyetse , nxitse dhe i prdor drejt ato; -dallon fjalin pohore dhe mohore; -arin t emrtoj persona, qeniet e gjalla, bimt, sendet dhe dukurit; -din kuptimin e emrit dhe dallon emrat n fjali; -dallon numrin dhe gjinin tek emrat; -shkruan dhe shqypton numrort drejt me fjal deri m 20; -bn ndarjen e fjalve n rrokje duke prdorur vizn; -dallon tingujt dhe i prdor ato ashtu si duhet; -gjat shkrimit prdor shkronjn e madhe;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtrsi

Fusha programore: LETRSIA -din t vrej dhe t dalloj titullin; -dallon tekstin, ilustrimin dhe autorin ; -gjen faqen dhe lexon me z; -dallon llojet e ndyshme t teksteve; -lexon n role dhe prcakton temn dhe porosin e tekstit; -dallon ngjarjet dhe personazht; -lexon poezi dhe bn dallimin e strofs n poezi (vjersh); -lexon kuptueshm duke respektuar shenjat e piksimit; -prshtat intonacionin me prmbajtjen e tekstit; -thekson drejt fjalt n fjali; -lexon n vete (pa z); -lexon e pavarur prmbajten dhe u prgjigjet pyetjeve me lektyrn e lexuar; -mson poezi t shkurta dhe i reciton para t tjerve; -njihet me procesin e krijimit t veprs letrare; -nxitet pr t kuptuar se libri sht burim njohurish; x x x x x x x x x x x x x x x

Fusha programore: T SHPREHURIT DHE KRIJIMTARIA -dgjon dhe dshiron t mar pjes n biseda me tem t caktuar; -ritregon prmbajtje t shkurtra t prpunuara (lirshm dhe me ndihmn e pyetjeve); -tregon sipas radhs s ilustrimeve, disa fjalve t dhna dhe sipas ngjarjes s prjetuar; -prshkruan tipare karakteristike t sendeve, frymorve, dukurive duke vzhguar; -reciton vjersha n forme dramatizimi

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtrsi

x x x

x x

(dialoge); -ritregon me shkrim nj tekst t shkurr (me prmbajtje nga emisionet televizive); -arin t shkruaje shkurt nj ngjarje t prjetuar; -bn me shkrim sende, frymor dhe bim; -shkruan si duhet shkronjat e prbra (dyshe); -shkruan e/i pavarur urim me rastin e ndonj fest[e t caktuar,ditlindje etj.; x x x x x

Fusha programore: KULTURA E MEDIAS -nxitet pr t ndjekur n mnyr t przgjedhur prmbajtje nga televizioni; -dallon shfaqjen teatrale nga shfaqja me kukulla dhe vren dallimet kryesore t tyre nga tekstet letrare; -ka shprehi pr t huazuar libra nga biblioteka dhe pr tu kujdesur pr to; -prdor aparatin telefonik pr t biseduar; -prdor kompjuterin dhe e shfrytzon si mjet msimi pr informata;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtrsi

x x x x

ek lista pr prcjellje t ariturave t nxnsit


Emri dhe mbiemri: Almira Sadiki kl.II-4
Pjesrisht krkon ndihm Me vshtirsi

LNDA: MATEMATIK - : Format n hapsir, format n rrafsh dhe raportet mes tyre -vren dhe emrton trupat gjeografik n hapsir: top, kub dhe cilindr (prsritje); -vren sendet n form t trupave gjeometrik dhe i krahason sipas madhsis (m e madhe, m e vogl), ngjyrs dhe forms(forma e trupit, kubit, cilindrit); -njeh dhe emrton trupat gjeometrik, konin, katrorin dhe piramidn dhe i vren sendet n form t trupave gjeometrik nga mjedisi i drejtprsdrejt; -din ti identifikojn dhe ti emrtojn figurat gjeometrike: trekndsh, rreth, katror dhe drejtkndsh; -arin t vizatoj me ndihmn e shablloneve t trekndshit, rrethit, katrorit dhe drejtkndshit; -zbulon trekndsh, rreth, katror, drejtkndsh n mjedisin e drejtprsdrejt: -ka aftsi t njeh dhe emrtoj vijn e drejt, t lakuar, t hapur dhe t mbyllur: -prdor vizore pr t vizatuar vijat e drejta: -prcakton dhe verbalisht tregon pozitn e sendeve n raportin e tyre reciprok me zbatimin e terminologjis adekuate: -n mnyr grafike paraqet raportet reciproke t sendeve: -arin t caktoj djathtas dhe majtas n raport me vetveten dhe ndrmjet sendeve:

Me sukses dhe pavarsisht

x x x x x x x

TEMA: ZGJIDHJA E SITUATAVE PROBLEMATIKE - ka aftsi pr t gjetur logjikn n radhitjen e prcaktimit t figurave gjeometrike; -arin t zgjdh problematike; situata t zakonshme

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x x x x x x x x x x

-din t levis n hapsir sipas skens s vizatuar; -vrteton lidhshmrin logjike t ngjarjeve; -vlerson ndodhi t pabesueshme, n situata t zakonshme dhe t nj njohura; -ka njohuri pr formimin e bashksive; -paraqet n mnyr grafike bashksit; -formon unionin prej dy ose tri bashksi; -dallon, emrton dhe krahason gjendjen m nocionin koh; -pavarsisht zbulon mnyra t ndryshme pr grupimin e pllakave logjike; -arin t bj figura sipas skems logjike; -arin njohuri dhe tregon ngjajshmri shikuar nga prpara, prapa dhe ansh;

TEMA: Numrat deri m 20. Mbledhje dhe zbritje -din t numroj pre 1 dre m 20 dhe anasjelltas; -tregon numrat rndor deri 10; -lexon dhe shkruan numrat 1, 2, 3, 4, 5; -lexon dhe shkruan shenjat <, >, dhe = -bn krahasimin e numrave pastaj prdor simbolet <, >, dhe = : -zbret dhe mbledh numrat deri m 5; -identifikon dhe dallon shenjat +, ; -din t shkruaj shumn ose dallimin e dy numrave; -njeh dhe zbaton termet shum, mbledhje, zbritje, dallim, zbrits, zvoglues gjat operacioneve t ndryshme; -kupton numrin 0 si rezultat i fituar me zbritje me numr nga vet ai; -i krahason dhe i shkruan numrat 6,7,8,9 dhe 10; -njihet me termet paraardhs dhe pasardhs dhe kupton rndsin e tyre; -arin t vrej mosndryshueshmrin e shums, pavarsisht nga vendi i mbledhsve n nivel konkret; -bn zbritjen e numrave deri m 10; -arin t formoj (dhjetsha e par); shfaqje pr dhjetshe;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x x x x x x x

x x x x

x x x x x x x x x

-din t lexoj dhe ti shkruaj numrat prej 11 deri m 20;(dhjetsha e dyt); -dallon numrat njshifror nga ato dyshifror; -krahason dhe cakton numrat n varg nga dhjetsha e dyt; -njeh numrat ift dhe ato tek; -bn mbledhjen e numrave deri m 20; -prcakton mbledhsat e panjohur, zbrits dhe zvoglues;

-n nivel konkret vren ndryshimin mbledhsve dhe grupimin e mbledhsve;

x x x x

-aplikon dhe prcakton vlern e shprehjeve numerike me dhe pa thojza; -krahason shprehje numerike duke prdorur shenjat <, >,=(forma 2+3 dhe 3+2); -jep parasupozim pr rezultatet e mundshme nga krahasimi i shprehjeve numerike dhe kontrolloj me zgjidhjen e gjykimit; -aplikon zgjidhjen e detyrave t zakonshme tekstuale me nj operacion; -njeh gjysmn (nj t dytn) dhe nj t katrtn e trsis; x x

TEMA: PUNA ME T DHNA -bn mbledhje, rradhitje dhe fut t dhna me simbole; -din t bn tregues grafik t t dhnave; -ka aftsi pr t lexuar t dhna nga raporti i shkurtr;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x x

TEMA: MATJA -mat, vlerson dhe cakton dimensione t treguara m masa jostandarte; -bn matje dhe tregon gjatsin n centimetr (deri m 20 cm.); -bn matjen e gjatsis t vijave t drejta ((deri n 20cm.me ndihmn e vizors; -bn matjen e mass n kg. Me ndihmn e peshores; -din pr t matur vlern e mass n kilogram dhe me matje kontrollon vlersimin e tij; -bn krahasimin e masave me matje t leht dhe t rnd; -din t prdor nocionet elementare ekonomis ( denar, mim, shitje, blerje, pages); -din t prdor monedha dhe banknota dhe t tregoj vlern e sendeve me t cilat shpeshher has t shprehur n denar; -din t bj matjen e kohs me instrumente matse n or;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x x x x x x x

Punio: Arsimtarja Gzime Skenderi kl.II-4

ek lista pr prcjellje t ariturave t nxnsit


Emri dhe mbiemri i nxnsit : Almira Sadiki kl. II-4 LNDA: NJOHJA E MJEDISIT : UN ME TJERT - din t prezentoj vetveten ka din, ka mundet, ka dshiron; -prcakton vetbesimin n procedura dhe aktivitetet e veta; -dallon njashmrit njerzve; dhe dallimet mes x x x x x x x x x
Me sukses dhe pavarsisht Pjesrisht krkon ndihm Me vshtirsi

- din se secili ka mendimin e vet/t ndryshm ose t ngjajshm me t tjert; -din ti dalloj karakteristikat tek njerzit n periudha t ndryshme t jets; - kupton funksionin bashkjetes; e rregullave pr

-merr pjes n sjelljen e rregullave n shkoll; -i zbaton dhe i rrespekton rregullat n shkoll dhe n jet; -kupton se sejcili njeri ka t drejta dhe prgjegjsi; TEMA: JETA DHE PUNA N SHKOLL -din si sht e organizuar shkolla; -din se ka punojn arsimtart/ punn e drejtorit dhe shrbimet n shkoll; - njeh rregullat e sjelljes n shkoll; -zhvillon ndjenj pr resektin e ndrsjellt, ndihm, bashkpunim; -e kupton rndsin e fjalve, prgjegjsin, t drejtn dhe privatizimin; -dallon ka sht personale dhe ka e prbashkt; -sillet me prgjegjsi ndaj punve t veta dhe t prbashkta n shkoll; x x

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x

x x x

-njeh dhe kupton festat e lidhura me traditn fetare dhe shtetrore; -nxitet dhe organizohet pr pjesmarje n solemnitete t ndryshme;

x x

TEMA: VENDI IM -zgjeron pr cilsit m t rndsishme n vendin ku jeton(qytet, fshat, lagje); -din t vrej dhe t emrtoj objektet m t rndsishme n mjedisin e drejtprsdrejt dhe t orientohet sipas tyre; -i njeh dhe krahason ndrtesat e reja m t vjetra; -ka interesim dhe respekt ndaj tradits dhe trashgimis kulturore; -njeh dhe bn dallimet kulturore n vendin e vet t jetess; -ka t zhvilluar ndjenjn e prkatsis ndaj atdheut t vet; -njihet me disa bukuri natyrore m t rndsishme;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x x x x x

TEMA: SHTPIA IME -din lidhjet farefisnore n rrethin m t gjr dhe m t ngusht; -zhvillon ndjenj t prkatsis ndaj familjes s vet; -din se egzistojn lloje t ndryshme me vler t barabart (familje me nj prind, shtpi, familje, institucion familje; -din funksionimin e hapsirs n shtpi; -din dhe emron pjest e mobiljes dhe aparateve n shtpi dhe prdorimin e drejt; -vren dhe u ik reziqeve, zhvillon ndjenj t prgjegjsis pr sigurin e vet dhe sigurin e t

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x

x x x

tjerve; -din ti dalloj fatkeqsit elementare; -din se si t mbrohet, numrin e telefonit t zjarfiksit, policis; -angazhohet n mnyr aktive pr mbajtjen e higjiens prsonale dhe higjiens n shtpi; -din ti tejkaloj steriotipet obligimeve n familje; gjinore t x x x x x x x

-ka njohuri pr rndsin e shndetit; -njihet me mnyrn e manifestimit t festave n familje; -nxitet dhe n mnyr aktive shfrytzon kohn e lir;

TEMA: UN JAM PJES E NATYRS -zbulon dhe prshkruan disa karakteristika pr natyrn e gjall; -zbulon dhe prshkruan disa karakteristika t natyrs jo t gjall n mjedisin e vet(uj, rr, gur,metal etj.); -ka njohuri se qeniet e gjalla jan t lidhura me natyrn jo t gjall; -din se n mjedise t ndryshme jetojn bim t ndryshme; -dallon dhe emron lloje t perimeve dhe din se si i shfrytzon ato njeriu; -dallon dhe emron llojet e pmve dhe din pse dhe ku shfrytzohen ato; -din llojet e drunjve dhe bn ndarjen n drunj gjethmbajts dhe gjethrnje; -ka njohuri t prgjithshme pr kafsht q eksistojn n vendin ku jeton;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x x x x x x

-dallon mnyrn e jetess n mes kafshve t egra dhe shtpiake; -vern ndryshimet n natyr sipas stinve t vitit; -din prshtatjen e njeriut, bimve, kafshve sipas stinve t vitit; -orientohet n koh dhe drejt prdor terminet pr ditn-natn; -ka njohuri elementare pr shqisat; Ka njohuri dhe angazhohet se si t mbrohet nga lndimet dhe smundjet;

x x x x x x

TEMA: UN HULUMTOJ -zbulon dhe njeh cilsit e materialeve t ndryshme (letr, mndafsh, rr, material natyrale), dallon materialet me prekje (i lmuar, i vrazhd); -zbulon dhe njeh cilsit e ujit; -sht i vetdishm pr rndsin e ujit; -din dhe njeh cilsit e ajrit; -sht i vetdishm pr rndsin e ajrit t pastr; -njeh burimet e drits dhe din t mbrohet nga rezet e drejtprsdrejta t diellit; -zhvillon aftsi pr formsimin e materialeve t ndryshme dhe kombinimin e tyre; -njeh mnyr se si ambalazhohet ose gjsendet e shfrytzuara mund t prdoren; -ka dije pr prdorimin e drejt t materialeve;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x x x x x x x

TEMA: KOMUNIKACIONI -din t lviz drejt dhe sigurt; -respekton shenjat e komunikacionit komunikacion n situat reale; -dallon udhkryqet dhe din se si kalohen; -zgjeron njohuri pr llojet e mjeteve t komunikacionit; -vren ngjajshmrit dhe dallimet ndrmjet shenjave t ndryshme t komunikacionit; -kupton rndsin e komunikacionit, lidhshmrin e pjesve t ndryshme t vendlindjes dhe m gjr; n

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x x x x x

-njeh shenjat e komunikacionit pr kmbsor;

Punoi- Arsimtarja: Gzime Skenderi: kl. II-4

ek lista pr prcjellje t ariturave t nxnsve


Emri dhe mbiemri i nxnsit: Almira Sadiki LNDA ARSIMI FIZIK DHE SHNDETSOR :Ushtrime pr lvizje organizative dhe lvizje - din t vendoset vet n grup pas komands s dhn; - vendoset drejt n nj ,dy rreshta dhe n nj dhe dy kolona; - din ta mbaje drejt trupin gjat ushtrimeve; - n mnyr simetrike dhe koordinuar lviz n kolon dhe rresht; - ka aftsi prceptuese dhe hapsinore pr lvizje n kolon dhe n rresht; -ka emocione pozitive aktiviteteve motorike t prjetuara gjat x x x x x x kl. II - 4
Pjesrisht krkon ndihm Me vshtirsi

Me sukses dhe pavarsisht

TEMA 2 Ushtrime pr formimin e trupit dhe lvizjet

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

- realizon ushtrime me duar, trupin dhe kmbt (drejt dhe n mnyr t koordinuar) - realizon drejt ushtrime pr forcim, relaksion dhe zgjatje apo shtrirje, - ka zhvilluar ndjenjn pr realizim estetik t lvizjeve, - realizon ushtrime nprputhje me ritm dhe tempo t caktuar, - realizon drejt ushtrime ulur, gjysmulur dhe i shtrir n bark dhe n shpin,

x x x x x

TEMA 3 Bazat e atletiks -Ka ushtruar ecje dhe vrapim; - ka ushtruar ecje dhe vrapim t drejt; - ka zhvilluar grupe t mdha muskulare t brezt, supeve, duart, trupin dhe legenit t kmbve; - ka zhvilluar ndjenjn pr tempo t lvizjes; - ka zhvilluar aftsi pr lvizje t prgjithshme t aparatit lokomotor dhe lvizje t koordinuara n hapsir; - shfrytzon teknikn e krcimit dhe rnies (me hov, gjegjsisht me vrapim); -Zotoron teknikat e hudhjes dhe kapjes s drejt; -Ka zhvilluar kordinimin e aparatit lokomotor gjat hudhjes dhe rnies s topave; -Ka zhvilluar saktsin e lvizjes;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x x x x x x

x x

TEMA 4 Bazat e gjimnastiks -Ka ushtruar ecje t drejt dhe rokullusje rreth bushtit n ann e djatht dhe t majt; - ka zhvilluar koordinimin n hapsir dhe ndjenjn pr lvizje n partner n pozita t ndryshme t trupit; - nxitet pr lvizje me rrokullisje; - ka ushtruar teknikn e ngritjes dhe bartjes s drejt; - prdor dhe ushtron teknikn pr bartje t prbashkt t sendeve; - ka zhvilluar fuqin dhe lvizjen e grupeve t mdha muskulare; -aplikon mbajtje estetike dhe elegante t trupit; dhe pjes nga ai,

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x x x x x

TEMA 5- Loja - merr pjes n lojra; - respekton rregullat e lojs; - zhvillon dimenzione psikomotorike; shpejtsin, gjindshmria, qndrueshmria, ragimi i drejt dhe m koh, elasticiteti etj; - ndihmon, bashkpunon, komunikon dhe n mnyr disiplinore realizon detyra t parashtruara; - zhvillon aftsi pr prcjellje t kordinuar dhe t shprehurit e emocioneve n gara, kulture n prkrahjen e ekipit t tij; x x x x

Punoi : Arsimtarja- Gzime Skenderi kl: II-4

ek lista pr prcjellje t ariturave t nxnsve


Emri dhe mbiemri i nxnsit: Almira Sadiki. Lnda - ARSIMI FIGURATIV Fusha programore 1 :Vizatim x -tregon ide gjat vizatimit; -mban drejt trupin gjat vizatimit; -i njeh dhe emrton shtresat dhe materialet pr vizatim; -vren dhe dallon format, vijat dhe madhsit n natyr; -mban mend dhe realizon vij konture; -prshkruan me fjal t veta vizatimin si e prjeton; -vizaton motiv nga krijimtaria popullore (qendisje, laramani etj); x x x x x x kl. II 4
Pjesrisht krkon ndihm Me vshtirsi

Me sukses dhe pavarsisht

Fusha programore 2.Pikturim -ka zhvilluar ndjenj pr pjesmarrje t ngjyrs s sendeve n natyr; -vepron drejt me material t ndryshme pikturuese (letr, plhur, brush; -zbaton teknikat pr vizatim; -i njeh ngjyrat kryesore dhe t njejtat i zbaton pr t fituar ngjyrat sekondare; -ka zhvilluar dhe kultivuar shprehit higjieno-teknike;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x x x x

Fusha programore 3.Formsimi i hapsirs, modelimi dhe ndrtimi. -sht aftsuar pr modelim; -vren dhe hulumton mjedisin dhe i vren karaktiristikat figurative t formave; -zbulon karakteristikat e materialeve prmes ndjenjave vizuele,tekstile etj; -modelon forma tradicionale (formn e zakont dhe at t ndrlikuar); -ka aritur prvoj elementare pr karakteristikat e disa sendeve: e zakont-e ndrlikuar; kndor-cilindrik; i plot-i zbrazt; i madh-i vogl; -prdor mjete pr modelim dhe sendrtim; -sht aftsuar pr sende individuale nga materiali i ndryshm; -shikon skulptura;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x x x

x x x x
Me sukses dhe pavarsisht Pjesrisht krkon ndihm Me vshtirsi

Fusha programore 4. VULOSJE -zgjedh n mnyr t pavarur gjsende me t cilat do t vulos; -vulos dhe merr pjes n prpunimin e vulave; -vulos m materiale natyrore dhe konkludon se mund t prsritet forma (ritmi) e njejt; -vizaton dhe pret elemente pr kartuq vule; -prpunon monotipi;

x x x x x

Fusha programore 5.KOMUNIKIMET VIZUELE DHE DISAJNI -ka msuar vlerat figurative (zbukurime, laramani) t gjsendeve n prdorimin e prditshm; -zbulon se gjsendet kan funksion t prdorshm dhe praktik ku jan t formuara n mnyr estetike; -disajnon sende prr prdorim t prhershm; -prdor kompjuterin gjat prpunimin e disajnit;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x x x

Punoi Arsimtarja: Gzime Skenderi Kl. II-4

ek lista pr prcjellje t ariturave t nxnsve Emri dhe mbiemri i nxnsit: Almira Sadiki - kl. II-4
Njsia msimore - ARSIMI MUZIKOR : Kndim -e mban drejt trupin gjat kndimi; -zhvillon ndijim pr ritm dhe identifikon ritm t caktuar; -ka interesim pr kndim; -kndon kng t ndryshme pr nga prmbajtja dhe karakteri; -Bisedon pr prmbajtjen e kngs; -ka qndrim dhe frymmarrje t drejt gjat kndimit; x x x x x X
Me sukses dhe pavarsisht Pjesrisht krkon ndihm Me vshtirsi

Tema : MUZIKA DHE LVIZJET -prputh lvizjet e veta me karakteristikat muzikore; -zhvillon shqisn pr ritm; -bn lvizje sipas koreografis paraprake t caktuar; -njeh dhe realizon valle popullore; -mer pjes n dramatizime elementare muzikore;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x x x x

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

Tema : DGJIM I MUZIKPS -dgjon dhe njeh muzikn klasike popullore dhe muzikn pr fmij; -njeh karakterin e muziks (e kndshme, e pakndshme, e shpejt, e ngadalshme); -bisedon pr muzikn q e dgjon; -dgjon kng dhe valle popullore; -dgjon dhe njeh tingujt e instrumenteve t caktuara muzikore; x x x x X

Tema : EKSEKUTIMI I INSTRUMENTEVE MUZIKORE PR FMIJ -zhvillon ndjenj t ritmit; -njihet me mnyrn e eksekutimit t instrumenteve t caktuara muzikore pr fmij; -prsrit motive t caktuara ritmike; -shoqron kng t njohura me IMF t caktuara; Tema : BAZAT E SHKRIM- LEXIMIT MUZIKOR -njeh tonet e ulta dhe t larta; -njen kohzgjatjet m t gjata dhe m t shkurtra;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x

x x
Me sukses dhe pavarsisht Pjesrisht krkon ndihm Me vshtirsi

x x

Tema : BAZAT E SHPREHJES DHE KRIJIMTARIS MUZIKORE PR FMIJ -krijon shprehje muzikore me z,eksekuton lvizje; -arin siguri dhe vetbesim n shprehje personale muzikore; -krion shprehje figurative t mbresave nga muzika e dgjuar; -tregon gatishmri pr pun muzikore;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x X x

Punoi Arsimtarja: Gzime Skenderi kl.II4

ek lista pr prcjellje t ariturave t nxnsit


Emri dhe mbiemri i nxnses - Anesa Kamberi . kl. II-4
Me sukses dhe pavarsisht Pjesrisht krkon ndihm Me vshtirsi

LNDA: GJUH SHQIPE Fusha programore: FILLESTAR LEXIMI DHE SHKRIMI

-vzhgon sende n klas, n shkoll dhe n mjedisin ku jeton ku prshkruan edhe veorit e tyre themelore; -ka aftsi tu prgjigjet pyetjeve me fjali t plota dhe t parashtroj pyetje kur kan nevoj; -formon kuptim pr fjalin si njsi gjuhsore, dhe njihet me prmbajtjen dhe funksionin e saj; -zotron kuptimin e fjals si pjes e fjalis pr emrtimin e sendeve; -ka kuptim pr tingullin si pjes e fjals; -dallon tingullin n vende t ndryshme brenda fjals(n fillin, n mes dhe n fund t fjalis) dhe i shqypton drejt ato; -i peraqet sakt n mnyr grafike elementet e shkronjs; -njeh simbolet e tingujve dhe dhe i lidh ato brenda fjalve (kuptimin pr shkronjn); -njeh dhe shkruan shkronjat e shtypit; -arin t lexoj fjal dhe tekste; -shkruan me shkronj t madhe n fillim t fjalis dhe emrat e prvem ; -njihet me shenjat e piksimit, me funksionin dhe kuptimin e tyre; -gjat leximit respekton drejt shenjat; -prvetson shkronjat e vogla dhe t mdha t dors, bashkimin dhe kuptimin e tyre; -shkruan fjal dhe fjali t shkurtra me shkronja t dors; -plotson fjalt me shkronja dhe fjalit me fjal q

x x x x x x x x x x x x x x x x

mungojn; -krijon dhe shkruan fjal e fjali sipas ilustrimeve, sendeve t dhna; x

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtrsi

Fusha programore: NJOHURI PR GJUHN -dallon tingujt dhe zhurmat; -shqypton drejt tingujt brenda fjals dhe fjalt brenda fjalis; -ndrton fjal dhe fjalt i radhit n fjali; -bn dallimin e fjalive dftore, pyetse , nxitse dhe i prdor drejt ato; -dallon fjalin pohore dhe mohore; -arin t emrtoj persona, qeniet e gjalla, bimt, sendet dhe dukurit; -din kuptimin e emrit dhe dallon emrat n fjali; -dallon numrin dhe gjinin tek emrat; -shkruan dhe shqypton numrort drejt me fjal deri m 20; -bn ndarjen e fjalve n rrokje duke prdorur vizn; -dallon tingujt dhe i prdor ato ashtu si duhet; -gjat shkrimit prdor shkronjn e madhe; x x x x x x x x x x x x

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtrsi

Fusha programore: LETRSIA -din t vrej dhe t dalloj titullin; -dallon tekstin, ilustrimin dhe autorin ; -gjen faqen dhe lexon me z; -dallon llojet e ndyshme t teksteve; -lexon n role dhe prcakton temn dhe porosin e tekstit; -dallon ngjarjet dhe personazht; -lexon poezi dhe bn dallimin e strofs n poezi (vjersh); -lexon kuptueshm duke respektuar shenjat e piksimit; -prshtat intonacionin me prmbajtjen e tekstit; -thekson drejt fjalt n fjali; -lexon n vete (pa z); -lexon e pavarur prmbajten dhe u prgjigjet pyetjeve me lektyrn e lexuar; -mson poezi t shkurta dhe i reciton para t tjerve; -njihet me procesin e krijimit t veprs letrare; -nxitet pr t kuptuar se libri sht burim njohurish; x
Me sukses dhe pavarsisht Pjesrisht krkon ndihm Me vshtrsi

x x x
X

x x x x x x x x x x

Fusha programore: T SHPREHURIT DHE KRIJIMTARIA -dgjon dhe dshiron t mar pjes n biseda me tem t caktuar; -ritregon prmbajtje t shkurtra t prpunuara (lirshm dhe me ndihmn e pyetjeve); -tregon sipas radhs s ilustrimeve, disa fjalve t dhna dhe sipas ngjarjes s prjetuar; -prshkruan tipare karakteristike t frymorve, dukurive duke vzhguar; sendeve,

x
X

x x x

-reciton vjersha n forme dramatizimi (dialoge);

-ritregon me shkrim nj tekst t shkurr (me prmbajtje nga emisionet televizive); -arin t shkruaje shkurt nj ngjarje t prjetuar; -bn me shkrim sende, frymor dhe bim; -shkruan si duhet shkronjat e prbra (dyshe); -shkruan e/i pavarur urim me rastin e ndonj feste t caktuar,ditlindje etj.;

x x x x x

Fusha programore: KULTURA E MEDIAS -nxitet pr t ndjekur n mnyr t przgjedhur prmbajtje nga televizioni; -dallon shfaqjen teatrale nga shfaqja me kukulla dhe vren dallimet kryesore t tyre nga tekstet letrare; -ka shprehi pr t huazuar libra nga biblioteka dhe pr tu kujdesur pr to; -prdor aparatin telefonik pr t biseduar; -prdor kompjuterin dhe e shfrytzon si mjet msimi pr informata;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtrsi

x x x x

Punoi : Arsimtarja Gzime Skenderi kl. II-4

ek lista pr prcjellje t ariturave t nxnsit


Emri dhe mbiemri i nxnses : Anesa Kamberi. kl.II-4
Me sukses dhe pavarsisht Pjesrisht krkon ndihm Me vshtirsi

LNDA: MATEMATIK - : Format n hapsir, format n rrafsh dhe raportet mes tyre -vren dhe emrton trupat gjeografik n hapsir: top, kub dhe cilindr (prsritje); -vren sendet n form t trupave gjeometrik dhe i krahason sipas madhsis (m e madhe, m e vogl), ngjyrs dhe forms(forma e trupit, kubit, cilindrit); -njeh dhe emrton trupat gjeometrik, konin, katrorin dhe piramidn dhe i vren sendet n form t trupave gjeometrik nga mjedisi i drejtprsdrejt; -din ti identifikojn dhe ti emrtojn figurat gjeometrike: trekndsh, rreth, katror dhe drejtkndsh; -arin t vizatoj me ndihmn e shablloneve t trekndshit, rrethit, katrorit dhe drejtkndshit; -zbulon trekndsh, rreth, katror, drejtkndsh n mjedisin e drejtprsdrejt: -ka aftsi t njeh dhe emrtoj vijn e drejt, t lakuar, t hapur dhe t mbyllur: -prdor vizore pr t vizatuar vijat e drejta: -prcakton dhe verbalisht tregon pozitn e sendeve n raportin e tyre reciprok me zbatimin e terminologjis adekuate: -n mnyr grafike paraqet raportet reciproke t sendeve: -arin t caktoj djathtas dhe majtas n raport me vetveten dhe ndrmjet sendeve:

x x x x x x x

TEMA: ZGJIDHJA E SITUATAVE PROBLEMATIKE - ka aftsi pr t gjetur logjikn n radhitjen e prcaktimit t figurave gjeometrike; -arin t zgjdh problematike; situata t zakonshme

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x x
X

-din t leviz n hapsir sipas skens s vizatuar; -vrteton lidhshmrin logjike t ngjarjeve; -vlerson ndodhi t pabesueshme, n situata t zakonshme dhe t nj njohura; -ka njohuri pr formimin e bashksive; -paraqet n mnyr grafike bashksit; -formon unionin prej dy ose tri bashksi; -dallon, emrton dhe krahason gjendjen m nocionin koh; -pavarsisht zbulon mnyra t ndryshme pr grupimin e pllakave logjike; -arin t bj figura sipas skems logjike; -arin njohuri dhe tregon ngjajshmri shikuar nga prpara, prapa dhe ansh; x

x x x x

x x x

TEMA: Numrat deri m 20. Mbledhje dhe zbritje -din t numroj pre 1 deri m 20 dhe anasjelltas; -tregon numrat rndor deri 10; -lexon dhe shkruan numrat 1, 2, 3, 4, 5; -lexon dhe shkruan shenjat <, >, dhe = -bn krahasimin e numrave pastaj prdor simbolet <, >, dhe = : -zbret dhe mbledh numrat deri m 5; -identifikon dhe dallon shenjat +, ; -din t shkruaj shumn ose dallimin e dy numrave; -njeh dhe zbaton termet shum, mbledhje, zbritje, dallim, zbrits, zvoglues gjat operacioneve t ndryshme; -kupton numrin 0 si rezultat i fituar me zbritje me numr nga vet ai; -i krahason dhe i shkruan numrat 6,7,8,9 dhe 10; -njihet me termet paraardhs dhe pasardhs dhe kupton rndsin e tyre; -arin t vrej mosndryshueshmrin e shums, pavarsisht nga vendi i mbledhsve n nivel konkret; -bn zbritjen e numrave deri m 10; -arin t formoj (dhjetsha e par); shfaqje pr dhjetshe;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x x x
X

x x x

x x x x

x x x x x x x

-din t lexoj dhe ti shkruaj numrat prej 11 deri m 20;(dhjetsha e dyt); -dallon numrat njshifror nga ato dyshifror; -krahason dhe cakton numrat n varg nga dhjetsha e dyt; -njeh numrat ift dhe ato tek;

-bn mbledhjen e numrave deri m 20; -prcakton mbledhsat e panjohur, zbrits dhe zvoglues; -n nivel konkret vren ndryshimin mbledhsve dhe grupimin e mbledhsve; e

x x x x x x

-aplikon dhe prcakton vlern e shprehjeve numerike me dhe pa thojza; -krahason shprehje numerike duke prdorur shenjat <, >,=(forma 2+3 dhe 3+2); -jep parasupozim pr rezultatet e mundshme nga krahasimi i shprehjeve numerike dhe kontrolloj me zgjidhjen e gjykimit; -aplikon zgjidhjen e detyrave t zakonshme tekstuale me nj operacion; -njeh gjysmn (nj t dytn) dhe nj t katrtn e trsis;

x x

TEMA: PUNA ME T DHNA -bn mbledhje, rradhitje dhe fut t dhna me simbole; -din t bn tregues grafik t t dhnave; -ka aftsi pr t lexuar t dhna nga raporti i shkurtr;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x x

TEMA: MATJA -mat, vlerson dhe cakton dimensione t treguara m masa jostandarte; -bn matje dhe tregon gjatsin n centimetr (deri m 20 cm.); -bn matjen e gjatsis t vijave t drejta ((deri n 20cm.me ndihmn e vizors; -bn matjen e mass n kg. Me ndihmn e peshores; -din pr t matur vlern e mass n kilogram dhe me matje kontrollon vlersimin e tij; -bn krahasimin e masave me matje t leht dhe t rnd; -din t prdor nocionet elementare ekonomis ( denar, mim, shitje, blerje, pages); -din t prdor monedha dhe banknota dhe t tregoj vlern e sendeve me t cilat shpeshher has t shprehur n denar; -din t bj matjen e kohs me instrumente matse n or;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x x x x x x

x x

Punio: Arsimtarja Gzime Skenderi kl.II-4

ek lista pr prcjellje t ariturave t nxnsit


Emri dhe mbiemri i nxnsit : Anasa Kamberi. kl. II-4 LNDA: NJOHJA E MJEDISIT : UN ME TJERT - din t prezentoj vetveten ka din, ka mundet, ka dshiron; -prcakton vetbesimin n procedura dhe aktivitetet e veta; -dallon njashmrit njerzve; dhe dallimet mes x x x x X x x x x
Me sukses dhe pavarsisht Pjesrisht krkon ndihm Me vshtirsi

- din se secili ka mendimin e vet/t ndryshm ose t ngjajshm me t tjert; -din ti dalloj karakteristikat tek njerzit n periudha t ndryshme t jets; - kupton funksionin bashkjetes; e rregullave pr

-merr pjes n sjelljen e rregullave n shkoll; -i zbaton dhe i rrespekton rregullat n shkoll dhe n jet; -kupton se sejcili njeri ka t drejta dhe prgjegjsi; TEMA: JETA DHE PUNA N SHKOLL -din si sht e organizuar shkolla; -din se ka punojn arsimtart/ punn e drejtorit dhe shrbimet n shkoll; - njeh rregullat e sjelljes n shkoll; -zhvillon ndjenj pr resektin e ndrsjellt, ndihm, bashkpunim; -e kupton rndsin e fjalve, prgjegjsin, t drejtn dhe privatizimin; -dallon ka sht personale dhe ka e prbashkt; x x

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x

x x

-sillet me prgjegjsi ndaj punve t veta dhe t prbashkta n shkoll; -njeh dhe kupton festat e lidhura me traditn fetare dhe shtetrore; -nxitet dhe organizohet pr pjesmarje n solemnitete t ndryshme;

x x X

TEMA: VENDI IM -zgjeron pr cilsit m t rndsishme n vendin ku jeton(qytet, fshat, lagje); -din t vrej dhe t emrtoj objektet m t rndsishme n mjedisin e drejtprsdrejt dhe t orientohet sipas tyre; -i njeh dhe krahason ndrtesat e reja m t vjetra; -ka interesim dhe respekt ndaj tradits dhe trashgimis kulturore; -njeh dhe bn dallimet kulturore n vendin e vet t jetess; -ka t zhvilluar ndjenjn e prkatsis ndaj atdheut t vet; -njihet me disa bukuri natyrore m t rndsishme;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x X x x x

TEMA: SHTPIA IME -din lidhjet farefisnore n rrethin m t gjr dhe m t ngusht; -zhvillon ndjenj t prkatsis ndaj familjes s vet; -din se egzistojn lloje t ndryshme me vler t barabart (familje me nj prind, shtpi, familje, institucion familje; -din funksionimin e hapsirs n shtpi; -din dhe emron pjest e mobiljes dhe aparateve n shtpi dhe prdorimin e drejt;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x

x x x

-vren dhe u ik reziqeve, zhvillon ndjenj t prgjegjsis pr sigurin e vet dhe sigurin e t tjerve; -din ti dalloj fatkeqsit elementare; -din se si t mbrohet, numrin e telefonit t zjarfiksit, policis; -angazhohet n mnyr aktive pr mbajtjen e higjiens prsonale dhe higjiens n shtpi; -din ti tejkaloj steriotipet obligimeve n familje; gjinore t

x x x x x x x x

-ka njohuri pr rndsin e shndetit; -njihet me mnyrn e manifestimit t festave n familje; -nxitet dhe n mnyr aktive shfrytzon kohn e lir;

TEMA: UN JAM PJES E NATYRS -zbulon dhe prshkruan disa karakteristika pr natyrn e gjall; -zbulon dhe prshkruan disa karakteristika t natyrs jo t gjall n mjedisin e vet(uj, rr, gur,metal etj.); -ka njohuri se qeniet e gjalla jan t lidhura me natyrn jo t gjall; -din se n mjedise t ndryshme jetojn bim t ndryshme; -dallon dhe emron lloje t perimeve dhe din se si i shfrytzon ato njeriu; -dallon dhe emron llojet e pmve dhe din pse dhe ku shfrytzohen ato; -din llojet e drunjve dhe bn ndarjen n drunj gjethmbajts dhe gjethrnje;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x x x x
X

-ka njohuri t prgjithshme pr kafsht q eksistojn n vendin ku jeton; -dallon mnyrn e jetess n mes kafshve t egra dhe shtpiake; -vern ndryshimet n natyr sipas stinve t vitit; -din prshtatjen e njeriut, bimve, kafshve sipas stinve t vitit; -orientohet n koh dhe drejt prdor terminet pr ditn-natn; -ka njohuri elementare pr shqisat; Ka njohuri dhe angazhohet se si t mbrohet nga lndimet dhe smundjet;

x x x x x x x

TEMA: UN HULUMTOJ -zbulon dhe njeh cilsit e materialeve t ndryshme (letr, mndafsh, rr, material natyrale), dallon materialet me prekje (i lmuar, i vrazhd); -zbulon dhe njeh cilsit e ujit; -sht i vetdishm pr rndsin e ujit; -din dhe njeh cilsit e ajrit; -sht i vetdishm pr rndsin e ajrit t pastr; -njeh burimet e drits dhe din t mbrohet nga rezet e drejtprsdrejta t diellit; -zhvillon aftsi pr formsimin e materialeve t ndryshme dhe kombinimin e tyre; -njeh mnyr se si ambalazhohet, ose gjsendet e shfrytzuara mund t prdoren; -ka dije pr prdorimin e drejt t materialeve;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x x x x
X

x x

TEMA: KOMUNIKACIONI -din t lviz drejt dhe sigurt; -respekton shenjat e komunikacionit komunikacion n situat reale; -dallon udhkryqet dhe din se si kalohen; -zgjeron njohuri pr llojet e mjeteve t komunikacionit; -vren ngjajshmrit dhe dallimet ndrmjet shenjave t ndryshme t komunikacionit; -kupton rndsin e komunikacionit, lidhshmrin e pjesve t ndryshme t vendlindjes dhe m gjr; n

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x x x x x

-njeh shenjat e komunikacionit pr kmbsor;

Punoi- Arsimtarja: Gzime Skenderi: kl. II-4

ek lista pr prcjellje t ariturave t nxnsve

Emri dhe mbiemri i nxnsit: Anesa Kamberi. LNDA ARSIMI FIZIK DHE SHNDETSOR :Ushtrime pr lvizje organizative dhe lvizje - din t vendoset vet n grup pas komands s dhn; - vendoset drejt n nj ,dy rreshta dhe n nj dhe dy kolona; - din ta mbaje drejt trupin gjat ushtrimeve; - n mnyr simetrike dhe t koordinuar lviz n kolon dhe rresht; - ka aftsi prceptuese dhe hapsinore pr lvizje n kolon dhe n rresht; -ka emocione pozitive aktiviteteve motorike t prjetuara gjat x x x x x x

kl. II - 4
Pjesrisht krkon ndihm Me vshtirsi

Me sukses dhe pavarsisht

TEMA 2 Ushtrime pr formimin e trupit dhe lvizjet

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

- realizon ushtrime me duar, trupin dhe kmbt (drejt dhe n mnyr t koordinuar) - realizon drejt ushtrime pr forcim, relaksion dhe zgjatje apo shtrirje, - ka zhvilluar ndjenjn pr realizim estetik t lvizjeve, - realizon ushtrime n prputhje me ritm dhe tempo t caktuar, - realizon drejt ushtrime ulur, gjysmulur dhe i shtrir n bark dhe n shpin,

x x x x X

TEMA 3 Bazat e atletiks -Ka ushtruar ecje dhe vrapim; - ka ushtruar ecje dhe vrapim t drejt; - ka zhvilluar grupe t mdha muskulare t brezt, supeve, duart, trupin dhe legenit t kmbve; - ka zhvilluar ndjenjn pr tempo t lvizjes; - ka zhvilluar aftsi pr lvizje t prgjithshme t aparatit lokomotor dhe lvizje t koordinuara n hapsir; - shfrytzon teknikn e krcimit dhe rnies (me hov, gjegjsisht me vrapim); -Zotoron teknikat e hudhjes dhe kapjes s drejt; -Ka zhvilluar kordinimin e aparatit lokomotor gjat hudhjes dhe rnies s topave; -Ka zhvilluar saktsin e lvizjes;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x x x X x x

x x

TEMA 4 Bazat e gjimnastiks -Ka ushtruar ecje t drejt dhe rokullusje rreth boshtit n ann e djatht dhe t majt; - ka zhvilluar koordinimin n hapsir dhe ndjenjn pr lvizje n partner n pozita t ndryshme t trupit; - nxitet pr lvizje me rrokullisje; - ka ushtruar teknikn e ngritjes dhe bartjes s drejt; - prdor dhe ushtron teknikn pr bartje t prbashkt t sendeve; - ka zhvilluar fuqin dhe lvizjen e grupeve t mdha muskulare; -aplikon mbajtje estetike dhe elegante t trupit; dhe pjes nga ai,

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

X X x x x x

TEMA 5- Loja - merr pjes n lojra; - respekton rregullat e lojs; - zhvillon dimenzione psikomotorike; shpejtsin, gjindshmria, qndrueshmria, ragimi i drejt dhe m koh, elasticiteti etj; - ndihmon, bashkpunon, komunikon dhe n mnyr disiplinore realizon detyra t parashtruara; - zhvillon aftsi pr prcjellje t kordinuar dhe t shprehurit e emocioneve n gara, kultur n prkrahjen e ekipit t tij; x x x x

Punoi : Arsimtarja- Gzime Skenderi kl: II-4

ek lista pr prcjellje t ariturave t nxnsve


Emri dhe mbiemri i nxnsit: Anesa Kamberi. Lnda - ARSIMI FIGURATIV Fusha programore 1 :Vizatim x -tregon ide gjat vizatimit; -mban drejt trupin gjat vizatimit; -i njeh dhe emrton shtresat dhe materialet pr vizatim; -vren dhe dallon format, vijat dhe madhsit n natyr; -mban mend dhe realizon vij konture; -prshkruan me fjal t veta vizatimin si e prjeton; -vizaton motiv nga krijimtaria popullore (qendisje, laramani etj);
Me sukses dhe pavarsisht Me sukses dhe pavarsisht

kl. II 4
Pjesrisht krkon ndihm Me vshtirsi

x x x x x X

Fusha programore 2.Pikturim -ka zhvilluar ndjenj pr pjesmarrje t ngjyrs s sendeve n natyr; -vepron drejt me material t ndryshme pikturuese (letr, plhur, brush; -zbaton teknikat pr vizatim; -i njeh ngjyrat kryesore dhe t njejtat i zbaton pr t fituar ngjyrat sekondare; -ka zhvilluar dhe kultivuar shprehit higjieno-teknike;

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x x X x

Fusha programore 3.Formsimi i hapsirs, modelimi dhe ndrtimi. -sht aftsuar pr modelim; -vren dhe hulumton mjedisin dhe i vren karaktiristikat figurative t formave; -zbulon karakteristikat e materialeve prmes ndjenjave vizuele,tekstile etj; -modelon forma tradicionale (formn e zakont dhe at t ndrlikuar); -ka aritur prvoj elementare pr karakteristikat e disa sendeve: e zakont-e ndrlikuar; kndor-cilindrik; i plot-i zbrazt; i madh-i vogl; -prdor mjete pr modelim dhe sendrtim; -sht aftsuar pr sende individuale nga materiali i ndryshm; -shikon skulptura;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x x X

x x x x
Me sukses dhe pavarsisht Pjesrisht krkon ndihm Me vshtirsi

Fusha programore 4. VULOSJE -zgjedh n mnyr t pavarur gjsende me t cilat do t vulos; -vulos dhe merr pjes n prpunimin e vulave; -vulos m materiale natyrore dhe konkludon se mund t prsritet forma (ritmi) e njejt; -vizaton dhe pret elemente pr kartuq vule; -prpunon monotipi;

x x x x x

Fusha programore 5.KOMUNIKIMET VIZUELE DHE DISAJNI -ka msuar vlerat figurative (zbukurime, laramani) t gjsendeve n prdorimin e prditshm; -zbulon se gjsendet kan funksion t prdorshm dhe praktik ku jan t formuara n mnyr estetike; -disajnon sende prr prdorim t prhershm; -prdor kompjuterin gjat prpunimin e disajnit;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x x x

Punoi- Arsimtarja: Gzime Skenderi Kl. II4

ek lista pr prcjellje t ariturave t nxnsve Emri dhe mbiemri i nxnsit: Anesa Kamberi - kl. II-4
Njsia msimore - ARSIMI MUZIKOR : Kndim -e mban drejt trupin gjat kndimi; -zhvillon ndijim pr ritm dhe identifikon ritm t caktuar; -ka interesim pr kndim; -kndon kng t ndryshme pr nga prmbajtja dhe karakteri; -Bisedon pr prmbajtjen e kngs; -ka qndrim dhe frymmarrje t drejt gjat kndimit; x x x x x x
Me sukses dhe pavarsisht Pjesrisht krkon ndihm Me vshtirsi

Tema : MUZIKA DHE LVIZJET -prputh lvizjet e veta me karakteristikat muzikore; -zhvillon shqisn pr ritm; -bn lvizje sipas koreografis paraprake t caktuar; -njeh dhe realizon valle popullore; -mer pjes n dramatizime elementare muzikore;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x x x x

Tema : DGJIM I MUZIKS

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

-dgjon dhe njeh muzikn klasike popullore dhe muzikn pr fmij; -njeh karakterin e muziks (e kndshme, e pakndshme, e shpejt, e ngadalshme); -bisedon pr muzikn q e dgjon; -dgjon kng dhe valle popullore; -dgjon dhe njeh tingujt e instrumenteve t caktuara muzikore;

x X x x x

Tema : EKSEKUTIMI I INSTRUMENTEVE MUZIKORE PR FMIJ -zhvillon ndjenj t ritmit; -njihet me mnyrn e eksekutimit t instrumenteve t caktuara muzikore pr fmij; -prsrit motive t caktuara ritmike; -shoqron kng t njohura me IMF t caktuara; Tema : BAZAT E SHKRIM- LEXIMIT MUZIKOR -njeh tonet e ulta dhe t larta; -njen kohzgjatjet m t gjata dhe m t shkurtra;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x

X X
Me sukses dhe pavarsisht Pjesrisht krkon ndihm Me vshtirsi

x x

Tema : BAZAT E SHPREHJES DHE

Me dhe

sukses Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

KRIJIMTARIS MUZIKORE PR FMIJ -krijon shprehje muzikore me z,eksekuton lvizje; -arin siguri dhe vetbesim n shprehje personale muzikore; -krion shprehje figurative t mbresave nga muzika e dgjuar; -tregon gatishmri pr pun muzikore;

pavarsisht

x x x x

Punoi - Arsimtarja: Gzime Skenderi kl.II-4

ek lista pr prcjellje t ariturave t nxnsit

Emri dhe mbiemri i nxnses - Ardijan Bexheti . kl. II-4


Me sukses dhe pavarsisht Pjesrisht krkon ndihm Me vshtirsi

LNDA: GJUH SHQIPE Fusha programore: FILLESTAR LEXIMI DHE SHKRIMI

-vzhgon sende n klas, n shkoll dhe n mjedisin ku jeton ku prshkruan edhe veorit e tyre themelore; -ka aftsi tu prgjigjet pyetjeve me fjali t plota dhe t parashtroj pyetje kur kan nevoj; -formon kuptim pr fjalin si njsi gjuhsore, dhe njihet me prmbajtjen dhe funksionin e saj; -zotron kuptimin e fjals si pjes e fjalis pr emrtimin e sendeve; -ka kuptim pr tingullin si pjes e fjals; -dallon tingullin n vende t ndryshme brenda fjals(n fillin, n mes dhe n fund t fjalis) dhe i shqypton drejt ato; -i peraqet sakt n mnyr grafike elementet e shkronjs; -njeh simbolet e tingujve dhe dhe i lidh ato brenda fjalve (kuptimin pr shkronjn); -njeh dhe shkruan shkronjat e shtypit; -arin t lexoj fjal dhe tekste; -shkruan me shkronj t madhe n fillim t fjalis dhe emrat e prvem ; -njihet me shenjat e piksimit, me funksionin dhe kuptimin e tyre; -gjat leximit respekton drejt shenjat; -prvetson shkronjat e vogla dhe t mdha t dors, bashkimin dhe kuptimin e tyre; -shkruan fjal dhe fjali t shkurtra me shkronja t dors; -plotson fjalt me shkronja dhe fjalit me fjal q mungojn; -krijon dhe shkruan fjal e fjali sipas ilustrimeve, sendeve t dhna;

x
X

x x x x x x x x x x
X

x X X

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtrsi

Fusha programore: NJOHURI PR GJUHN -dallon tingujt dhe zhurmat; -shqypton drejt tingujt brenda fjals dhe fjalt brenda fjalis; -ndrton fjal dhe fjalt i radhit n fjali; -bn dallimin e fjalive dftore, pyetse , nxitse dhe i prdor drejt ato; -dallon fjalin pohore dhe mohore; -arin t emrtoj persona, qeniet e gjalla, bimt, sendet dhe dukurit; -din kuptimin e emrit dhe dallon emrat n fjali; -dallon numrin dhe gjinin tek emrat; -shkruan dhe shqypton numrort drejt me fjal deri m 20; -bn ndarjen e fjalve n rrokje duke prdorur vizn; -dallon tingujt dhe i prdor ato ashtu si duhet; -gjat shkrimit prdor shkronjn e madhe; x x x
X

x
X X

x
X

x
X

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtrsi

Fusha programore: LETRSIA

-din t vrej dhe t dalloj titullin; -dallon tekstin, ilustrimin dhe autorin ; -gjen faqen dhe lexon me z; -dallon llojet e ndyshme t teksteve; -lexon n role dhe prcakton temn dhe porosin e tekstit; -dallon ngjarjet dhe personazht; -lexon poezi dhe bn dallimin e strofs n poezi (vjersh); -lexon kuptueshm duke respektuar shenjat e piksimit; -prshtat intonacionin me prmbajtjen e tekstit; -thekson drejt fjalt n fjali; -lexon n vete (pa z); -lexon e pavarur prmbajten dhe u prgjigjet pyetjeve me lektyrn e lexuar; -mson poezi t shkurta dhe i reciton para t tjerve; -njihet me procesin e krijimit t veprs letrare; -nxitet pr t kuptuar se libri sht burim njohurish;

x
X

x
X

x
X

x x x
X

x x x x
X

Fusha programore: T SHPREHURIT DHE KRIJIMTARIA -dgjon dhe dshiron t mar pjes n biseda me tem t caktuar; -ritregon prmbajtje t shkurtra t prpunuara (lirshm dhe me ndihmn e pyetjeve); -tregon sipas radhs s ilustrimeve, disa fjalve t dhna dhe sipas ngjarjes s prjetuar; -prshkruan tipare karakteristike t frymorve, dukurive duke vzhguar; sendeve,

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtrsi

x
X

x
X X

-reciton vjersha n forme dramatizimi (dialoge); -ritregon me shkrim nj tekst t shkurr (me prmbajtje nga emisionet televizive); -arin t shkruaje shkurt nj ngjarje t prjetuar; -bn me shkrim sende, frymor dhe bim; X
X X

-shkruan si duhet shkronjat e prbra (dyshe); -shkruan e/i pavarur urim me rastin e ndonj feste t caktuar,ditlindje etj.;

X X

Fusha programore: KULTURA E MEDIAS -nxitet pr t ndjekur n mnyr t przgjedhur prmbajtje nga televizioni; -dallon shfaqjen teatrale nga shfaqja me kukulla dhe vren dallimet kryesore t tyre nga tekstet letrare; -ka shprehi pr t huazuar libra nga biblioteka dhe pr tu kujdesur pr to; -prdor aparatin telefonik pr t biseduar; -prdor kompjuterin dhe e shfrytzon si mjet msimi pr informata;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtrsi

x x
X X

Punoi : Arsimtarja Gzime Skenderi kl. II-4

ek lista pr prcjellje t ariturave t nxnsit


Emri dhe mbiemri: Ardijan Bexheti. kl.II-4

LNDA: MATEMATIK - : Format n hapsir, format n rrafsh dhe raportet mes tyre -vren dhe emrton trupat gjeografik n hapsir: top, kub dhe cilindr (prsritje); -vren sendet n form t trupave gjeometrik dhe i krahason sipas madhsis (m e madhe, m e vogl), ngjyrs dhe forms(forma e trupit, kubit, cilindrit); -njeh dhe emrton trupat gjeometrik, konin, katrorin dhe piramidn dhe i vren sendet n form t trupave gjeometrik nga mjedisi i drejtprsdrejt; -din ti identifikojn dhe ti emrtojn figurat gjeometrike: trekndsh, rreth, katror dhe drejtkndsh; -arin t vizatoj me ndihmn e shablloneve t trekndshit, rrethit, katrorit dhe drejtkndshit; -zbulon trekndsh, rreth, katror, drejtkndsh n mjedisin e drejtprsdrejt: -ka aftsi t njeh dhe emrtoj vijn e drejt, t lakuar, t hapur dhe t mbyllur: -prdor vizore pr t vizatuar vijat e drejta: -prcakton dhe verbalisht tregon pozitn e sendeve n raportin e tyre reciprok me zbatimin e terminologjis adekuate: -n mnyr grafike paraqet raportet reciproke t sendeve: -arin t caktoj djathtas dhe majtas n raport me vetveten dhe ndrmjet sendeve:

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x X
X

TEMA: ZGJIDHJA E SITUATAVE PROBLEMATIKE

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

- ka aftsi pr t gjetur logjikn n radhitjen e prcaktimit t figurave gjeometrike; -arin t zgjdh problematike; situata t zakonshme x

x x

-din t leviz n hapsir sipas skens s vizatuar; -vrteton lidhshmrin logjike t ngjarjeve; -vlerson ndodhi t pabesueshme, n situata t zakonshme dhe t nj njohura; -ka njohuri pr formimin e bashksive; -paraqet n mnyr grafike bashksit; -formon unionin prej dy ose tri bashksi; -dallon, emrton dhe krahason gjendjen m nocionin koh; -pavarsisht zbulon mnyra t ndryshme pr grupimin e pllakave logjike; -arin t bj figura sipas skems logjike; -arin njohuri dhe tregon ngjajshmri shikuar nga prpara, prapa dhe ansh;

X X

x x
X

x
X

TEMA: Numrat deri m 20. Mbledhje dhe zbritje -din t numroj pre 1 dre m 20 dhe anasjelltas; -tregon numrat rndor deri 10; -lexon dhe shkruan numrat 1, 2, 3, 4, 5; -lexon dhe shkruan shenjat <, >, dhe = -bn krahasimin e numrave pastaj prdor simbolet <, >, dhe = : -zbret dhe mbledh numrat deri m 5; -identifikon dhe dallon shenjat +, ; -din t shkruaj shumn ose dallimin e dy numrave; -njeh dhe zbaton termet shum, mbledhje, zbritje, dallim, zbrits, zvoglues gjat operacioneve t ndryshme; -kupton numrin 0 si rezultat i fituar me zbritje me numr nga vet ai; -i krahason dhe i shkruan numrat 6,7,8,9 dhe 10; -njihet me termet paraardhs dhe pasardhs dhe kupton rndsin e tyre; -arin t vrej mosndryshueshmrin e shums, pavarsisht nga vendi i mbledhsve n nivel konkret; -bn zbritjen e numrave deri m 10; -arin t formoj (dhjetsha e par); shfaqje pr dhjetshe;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x x x
X

x x
X

x x x

x
X

-din t lexoj dhe ti shkruaj numrat prej 11 deri m 20;(dhjetsha e dyt); -dallon numrat njshifror nga ato dyshifror; -krahason dhe cakton numrat n varg nga dhjetsha e dyt; -njeh numrat ift dhe ato tek; -bn mbledhjen e numrave deri m 20; -prcakton mbledhsat e panjohur, zbrits dhe zvoglues;

x x
X X X X

-n nivel konkret vren ndryshimin mbledhsve dhe grupimin e mbledhsve;

X
X

-aplikon dhe prcakton vlern e shprehjeve numerike me dhe pa thojza; -krahason shprehje numerike duke prdorur shenjat <, >,=(forma 2+3 dhe 3+2); -jep parasupozim pr rezultatet e mundshme nga krahasimi i shprehjeve numerike dhe kontrolloj me zgjidhjen e gjykimit; -aplikon zgjidhjen e detyrave t zakonshme tekstuale me nj operacion; -njeh gjysmn (nj t dytn) dhe nj t katrtn e trsis;
X

TEMA: PUNA ME T DHNA -bn mbledhje, rradhitje dhe fut t dhna me simbole; -din t bn tregues grafik t t dhnave; -ka aftsi pr t lexuar t dhna nga raporti i shkurtr;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

X X X

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

TEMA: MATJA -mat, vlerson dhe cakton dimensione t treguara m masa jostandarte; -bn matje dhe tregon gjatsin n centimetr (deri m 20 cm.); -bn matjen e gjatsis t vijave t drejta ((deri n 20cm.me ndihmn e vizors; -bn matjen e mass n kg. Me ndihmn e peshores; -din pr t matur vlern e mass n kilogram dhe me matje kontrollon vlersimin e tij; -bn krahasimin e masave me matje t leht dhe t rnd; -din t prdor nocionet elementare ekonomis ( denar, mim, shitje, blerje, pages); -din t prdor monedha dhe banknota dhe t tregoj vlern e sendeve me t cilat shpeshher has t shprehur n denar; -din t bj matjen e kohs me instrumente matse n or; x x x x
X X

Punio: Arsimtarja Gzime Skenderi kl.II-4

ek lista pr prcjellje t ariturave t nxnsit


Emri dhe mbiemri i nxnsit : Ardijan Bexheti. kl. II-4 LNDA: NJOHJA E MJEDISIT : UN ME TJERT - din t prezentoj vetveten ka din, ka mundet, ka dshiron; -prcakton vetbesimin n procedura dhe aktivitetet e veta; -dallon njashmrit njerzve; dhe dallimet mes x x X x x x x x X
Me sukses dhe pavarsisht Pjesrisht krkon ndihm Me vshtirsi

- din se secili ka mendimin e vet/t ndryshm ose t ngjajshm me t tjert; -din ti dalloj karakteristikat tek njerzit n periudha t ndryshme t jets; - kupton funksionin bashkjetes; e rregullave pr

-merr pjes n sjelljen e rregullave n shkoll; -i zbaton dhe i rrespekton rregullat n shkoll dhe n jet; -kupton se sejcili njeri ka t drejta dhe prgjegjsi; TEMA: JETA DHE PUNA N SHKOLL -din si sht e organizuar shkolla; -din se ka punojn arsimtart/ punn e drejtorit dhe shrbimet n shkoll; - njeh rregullat e sjelljes n shkoll; -zhvillon ndjenj pr resektin e ndrsjellt, ndihm, bashkpunim; -e kupton rndsin e fjalve, prgjegjsin, t drejtn dhe privatizimin; -dallon ka sht personale dhe ka e prbashkt; -sillet me prgjegjsi ndaj punve t veta dhe t prbashkta n shkoll; x

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x

X x x x

-njeh dhe kupton festat e lidhura me traditn fetare dhe shtetrore; -nxitet dhe organizohet pr pjesmarje n solemnitete t ndryshme;

X X

TEMA: VENDI IM -zgjeron pr cilsit m t rndsishme n vendin ku jeton(qytet, fshat, lagje); -din t vrej dhe t emrtoj objektet m t rndsishme n mjedisin e drejtprsdrejt dhe t orientohet sipas tyre; -i njeh dhe krahason ndrtesat e reja m t vjetra; -ka interesim dhe respekt ndaj tradits dhe trashgimis kulturore; -njeh dhe bn dallimet kulturore n vendin e vet t jetess; -ka t zhvilluar ndjenjn e prkatsis ndaj atdheut t vet; -njihet me disa bukuri natyrore m t rndsishme;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

X x X x X x

TEMA: SHTPIA IME -din lidhjet farefisnore n rrethin m t gjr dhe m t ngusht; -zhvillon ndjenj t prkatsis ndaj familjes s vet; -din se egzistojn lloje t ndryshme me vler t barabart (familje me nj prind, shtpi, familje, institucion familje; -din funksionimin e hapsirs n shtpi; -din dhe emron pjest e mobiljes dhe aparateve n shtpi dhe prdorimin e drejt; -vren dhe u ik reziqeve, zhvillon ndjenj t prgjegjsis pr sigurin e vet dhe sigurin e t

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x

x X
X

tjerve; -din ti dalloj fatkeqsit elementare; -din se si t mbrohet, numrin e telefonit t zjarfiksit, policis; -angazhohet n mnyr aktive pr mbajtjen e higjiens prsonale dhe higjiens n shtpi; -din ti tejkaloj steriotipet obligimeve n familje; gjinore t x x
X

x x x
X

-ka njohuri pr rndsin e shndetit; -njihet me mnyrn e manifestimit t festave n familje; -nxitet dhe n mnyr aktive shfrytzon kohn e lir;

TEMA: UN JAM PJES E NATYRS -zbulon dhe prshkruan disa karakteristika pr natyrn e gjall; -zbulon dhe prshkruan disa karakteristika t natyrs jo t gjall n mjedisin e vet(uj, rr, gur,metal etj.); -ka njohuri se qeniet e gjalla jan t lidhura me natyrn jo t gjall; -din se n mjedise t ndryshme jetojn bim t ndryshme; -dallon dhe emron lloje t perimeve dhe din se si i shfrytzon ato njeriu; -dallon dhe emron llojet e pmve dhe din pse dhe ku shfrytzohen ato; -din llojet e drunjve dhe bn ndarjen n drunj gjethmbajts dhe gjethrnjs; -ka njohuri t prgjithshme pr kafsht q eksistojn n vendin ku jeton;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x x X
X

-dallon mnyrn e jetess n mes kafshve t egra dhe shtpiake; -vern ndryshimet n natyr sipas stinve t vitit; -din prshtatjen e njeriut, bimve, kafshve sipas stinve t vitit; -orientohet n koh dhe drejt prdor terminet pr ditn-natn; -ka njohuri elementare pr shqisat; Ka njohuri dhe angazhohet se si t mbrohet nga lndimet dhe smundjet;

x
X

x
X X

TEMA: UN HULUMTOJ -zbulon dhe njeh cilsit e materialeve t ndryshme (letr, mndafsh, rr, material natyrale), dallon materialet me prekje (i lmuar, i vrazhd); -zbulon dhe njeh cilsit e ujit; -sht i vetdishm pr rndsin e ujit; -din dhe njeh cilsit e ajrit; -sht i vetdishm pr rndsin e ajrit t pastr; -njeh burimet e drits dhe din t mbrohet nga rezet e drejtprsdrejta t diellit; -zhvillon aftsi pr formsimin e materialeve t ndryshme dhe kombinimin e tyre; -njeh mnyr se si ambalazhohet ose gjsendet e shfrytzuara mund t prdoren; -ka dije pr prdorimin e drejt t materialeve;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x x
X

X X

TEMA: KOMUNIKACIONI -din t lviz drejt dhe sigurt; -respekton shenjat e komunikacionit komunikacion n situat reale; -dallon udhkryqet dhe din se si kalohen; -zgjeron njohuri pr llojet e mjeteve t komunikacionit; -vren ngjajshmrit dhe dallimet ndrmjet shenjave t ndryshme t komunikacionit; -kupton rndsin e komunikacionit, lidhshmrin e pjesve t ndryshme t vendlindjes dhe m gjr; n

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x
X

-njeh shenjat e komunikacionit pr kmbsor;

x x
X

Punoi- Arsimtarja: Gzime Skenderi: kl. II-4

ek lista pr prcjellje t ariturave t nxnsve

Emri dhe mbiemri i nxnsit: Ardijan Bexheti. LNDA ARSIMI FIZIK DHE SHNDETSOR :Ushtrime pr lvizje organizative dhe lvizje - din t vendoset vet n grup pas komands s dhn; - vendoset drejt n nj ,dy rreshta dhe n nj dhe dy kolona; - din ta mbaje drejt trupin gjat ushtrimeve; - n mnyr simetrike dhe koordinuar lviz n kolon dhe rresht; - ka aftsi prceptuese dhe hapsinore pr lvizje n kolon dhe n rresht; -ka emocione pozitive aktiviteteve motorike t prjetuara gjat x x x
Me sukses dhe pavarsisht

kl. II - 4
Pjesrisht krkon ndihm Me vshtirsi

X X

TEMA 2 Ushtrime pr formimin e trupit dhe lvizjet

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

- realizon ushtrime me duar, trupin dhe kmbt (drejt dhe n mnyr t koordinuar) - realizon drejt ushtrime pr forcim, relaksion dhe zgjatje apo shtrirje, - ka zhvilluar ndjenjn pr realizim estetik t lvizjeve, - realizon ushtrime n prputhje me ritm dhe tempo t caktuar, - realizon drejt ushtrime ulur, gjysmulur dhe i shtrir n bark dhe n shpin, x

X X X

TEMA 3 Bazat e atletiks -Ka ushtruar ecje dhe vrapim; - ka ushtruar ecje dhe vrapim t drejt; - ka zhvilluar grupe t mdha muskulare t brezt, supeve, duart, trupin dhe legenit t kmbve; - ka zhvilluar ndjenjn pr tempo t lvizjes; - ka zhvilluar aftsi pr lvizje t prgjithshme t aparatit lokomotor dhe lvizje t koordinuara n hapsir; - shfrytzon teknikn e krcimit dhe rnies (me hov, gjegjsisht me vrapim); -Zotoron teknikat e hudhjes dhe kapjes s drejt; -Ka zhvilluar kordinimin e aparatit lokomotor gjat hudhjes dhe rnies s topave; -Ka zhvilluar saktsin e lvizjes;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x x x X X X

x X

TEMA 4 Bazat e gjimnastiks -Ka ushtruar ecje t drejt dhe rokullusje rreth bushtit n ann e djatht dhe t majt; - ka zhvilluar koordinimin n hapsir dhe ndjenjn pr lvizje n partner n pozita t ndryshme t trupit; - nxitet pr lvizje me rrokullisje; - ka ushtruar teknikn e ngritjes dhe bartjes s drejt; - prdor dhe ushtron teknikn pr bartje t prbashkt t sendeve; - ka zhvilluar fuqin dhe lvizjen e grupeve t mdha muskulare; -aplikon mbajtje estetike dhe elegante t trupit; dhe pjes nga ai,

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

X x x X x X

TEMA 5- Loja - merr pjes n lojra; - respekton rregullat e lojs; - zhvillon dimenzione psikomotorike; shpejtsin, gjindshmria, qndrueshmria, ragimi i drejt dhe m koh, elasticiteti etj; - ndihmon, bashkpunon, komunikon dhe n mnyr disiplinore realizon detyra t parashtruara; - zhvillon aftsi pr prcjellje t kordinuar dhe t shprehurit e emocioneve n gara, kulture n prkrahjen e ekipit t tij; x x x

Punoi : Arsimtarja- Gzime Skenderi kl: II-4

ek lista pr prcjellje t ariturave t nxnsve


Emri dhe mbiemri i nxnsit: Ardijan Bexheti. Lnda - ARSIMI FIGURATIV Fusha programore 1 :Vizatim X -tregon ide gjat vizatimit; -mban drejt trupin gjat vizatimit; -i njeh dhe emrton shtresat dhe materialet pr vizatim; -vren dhe dallon format, vijat dhe madhsit n natyr; -mban mend dhe realizon vij konture; -prshkruan me fjal t veta vizatimin si e prjeton; -vizaton motiv nga krijimtaria popullore (qendisje, laramani etj);
Me sukses dhe pavarsisht Me sukses dhe pavarsisht

kl. II 4
Pjesrisht krkon ndihm Me vshtirsi

x x x x X X

Fusha programore 2.Pikturim -ka zhvilluar ndjenj pr pjesmarrje t ngjyrs s sendeve n natyr; -vepron drejt me material t ndryshme pikturuese (letr, plhur, brush; -zbaton teknikat pr vizatim; -i njeh ngjyrat kryesore dhe t njejtat i zbaton pr t fituar ngjyrat sekondare; -ka zhvilluar dhe kultivuar shprehit higjieno-teknike;

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x X x X x

Fusha programore 3.Formsimi i hapsirs, modelimi dhe ndrtimi. -sht aftsuar pr modelim; -vren dhe hulumton mjedisin dhe i vren karaktiristikat figurative t formave; -zbulon karakteristikat e materialeve prmes ndjenjave vizuele,tekstile etj; -modelon forma tradicionale (formn e zakont dhe at t ndrlikuar); -ka aritur prvoj elementare pr karakteristikat e disa sendeve: e zakont-e ndrlikuar; kndor-cilindrik; i plot-i zbrazt; i madh-i vogl; -prdor mjete pr modelim dhe sendrtim; -sht aftsuar pr sende individuale nga materiali i ndryshm; -shikon skulptura;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x x X

x X X x
Me sukses dhe pavarsisht Pjesrisht krkon ndihm Me vshtirsi

Fusha programore 4. VULOSJE -zgjedh n mnyr t pavarur gjsende me t cilat do t vulos; -vulos dhe merr pjes n prpunimin e vulave; -vulos m materiale natyrore dhe konkludon se mund t prsritet forma (ritmi) e njejt; -vizaton dhe pret elemente pr kartuq vule; -prpunon monotipi;

x x x x x

Fusha programore 5.KOMUNIKIMET VIZUELE DHE DISAJNI -ka msuar vlerat figurative (zbukurime, laramani) t gjsendeve n prdorimin e prditshm; -zbulon se gjsendet kan funksion t prdorshm dhe praktik ku jan t formuara n mnyr estetike; -disajnon sende prr prdorim t prhershm; -prdor kompjuterin gjat prpunimin e disajnit;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

X x X X

Punoi - Arsimtarja: Gzime Skenderi Kl. II4

ek lista pr prcjellje t ariturave t nxnsve Emri dhe mbiemri i nxnsit: Ardijan Bexheti. - kl. II-4
Njsia msimore - ARSIMI MUZIKOR : Kndim -e mban drejt trupin gjat kndimi; -zhvillon ndijim pr ritm dhe identifikon ritm t caktuar; -ka interesim pr kndim; -kndon kng t ndryshme pr nga prmbajtja dhe karakteri; -Bisedon pr prmbajtjen e kngs; -ka qndrim dhe frymmarrje t drejt gjat kndimit; x X X X x X
Me sukses dhe pavarsisht Pjesrisht krkon ndihm Me vshtirsi

Tema : MUZIKA DHE LVIZJET -prputh lvizjet e veta me karakteristikat muzikore; -zhvillon shqisn pr ritm; -bn lvizje sipas koreografis paraprake t caktuar; -njeh dhe realizon valle popullore; -mer pjes n dramatizime elementare muzikore;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

X X x x x

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

Tema : DGJIM I MUZIK -dgjon dhe njeh muzikn klasike popullore dhe muzikn pr fmij; -njeh karakterin e muziks (e kndshme, e pakndshme, e shpejt, e ngadalshme); -bisedon pr muzikn q e dgjon; -dgjon kng dhe valle popullore; -dgjon dhe njeh tingujt e instrumenteve t caktuara muzikore; x x x X X

Tema : EKSEKUTIMI I INSTRUMENTEVE MUZIKORE PR FMIJ -zhvillon ndjenj t ritmit; -njihet me mnyrn e eksekutimit t instrumenteve t caktuara muzikore pr fmij; -prsrit motive t caktuara ritmike; -shoqron kng t njohura me IMF t caktuara; Tema : BAZAT E SHKRIM- LEXIMIT MUZIKOR -njeh tonet e ulta dhe t larta; -njen kohzgjatjet m t gjata dhe m t shkurtra;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

X x X
Me sukses dhe pavarsisht Pjesrisht krkon ndihm Me vshtirsi

X x

Tema : BAZAT E SHPREHJES DHE KRIJIMTARIS MUZIKORE PR FMIJ -krijon shprehje muzikore me z,eksekuton lvizje; -arin siguri dhe vetbesim n shprehje personale muzikore; -krion shprehje figurative t mbresave nga muzika e dgjuar; -tregon gatishmri pr pun muzikore;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x X X X

Punoi - Arsimtarja: Gzime Skenderi kl.II-4

ek lista pr prcjellje t ariturave t nxnsit


Emri dhe mbiemri i nxnsit - Besir Musliji . kl. II-4
Me sukses dhe pavarsisht Pjesrisht krkon ndihm Me vshtirsi

LNDA: GJUH SHQIPE Fusha programore: FILLESTAR LEXIMI DHE SHKRIMI

-vzhgon sende n klas, n shkoll dhe n mjedisin ku jeton ku prshkruan edhe veorit e tyre themelore; -ka aftsi tu prgjigjet pyetjeve me fjali t plota dhe t parashtroj pyetje kur kan nevoj; -formon kuptim pr fjalin si njsi gjuhsore, dhe njihet me prmbajtjen dhe funksionin e saj; -zotron kuptimin e fjals si pjes e fjalis pr emrtimin e sendeve; -ka kuptim pr tingullin si pjes e fjals; -dallon tingullin n vende t ndryshme brenda fjals(n fillin, n mes dhe n fund t fjalis) dhe i shqypton drejt ato; -i peraqet sakt n mnyr grafike elementet e shkronjs; -njeh simbolet e tingujve dhe dhe i lidh ato brenda fjalve (kuptimin pr shkronjn); -njeh dhe shkruan shkronjat e shtypit; -arin t lexoj fjal dhe tekste; -shkruan me shkronj t madhe n fillim t fjalis dhe emrat e prvem ; -njihet me shenjat e piksimit, me funksionin dhe kuptimin e tyre; -gjat leximit respekton drejt shenjat; -prvetson shkronjat e vogla dhe t mdha t dors, bashkimin dhe kuptimin e tyre; -shkruan fjal dhe fjali t shkurtra me shkronja t dors; -plotson fjalt me shkronja dhe fjalit me fjal q mungojn; -krijon dhe shkruan fjal e fjali sipas ilustrimeve,

x x
x

x x x x x x x x x x x x x x

sendeve t dhna;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtrsi

Fusha programore: NJOHURI PR GJUHN -dallon tingujt dhe zhurmat; -shqypton drejt tingujt brenda fjals dhe fjalt brenda fjalis; -ndrton fjal dhe fjalt i radhit n fjali; -bn dallimin e fjalive dftore, pyetse , nxitse dhe i prdor drejt ato; -dallon fjalin pohore dhe mohore; -arin t emrtoj persona, qeniet e gjalla, bimt, sendet dhe dukurit; -din kuptimin e emrit dhe dallon emrat n fjali; -dallon numrin dhe gjinin tek emrat; -shkruan dhe shqypton numrort drejt me fjal deri m 20; -bn ndarjen e fjalve n rrokje duke prdorur vizn; -dallon tingujt dhe i prdor ato ashtu si duhet; -gjat shkrimit prdor shkronjn e madhe; x x x x x x x
X

x x x x

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtrsi

Fusha programore: LETRSIA -din t vrej dhe t dalloj titullin; -dallon tekstin, ilustrimin dhe autorin ; -gjen faqen dhe lexon me z; -dallon llojet e ndyshme t teksteve; -lexon n role dhe prcakton temn dhe porosin e tekstit; -dallon ngjarjet dhe personazht; -lexon poezi dhe bn dallimin e strofs n poezi (vjersh); -lexon kuptueshm duke respektuar shenjat e piksimit; -prshtat intonacionin me prmbajtjen e tekstit; -thekson drejt fjalt n fjali; -lexon n vete (pa z); -lexon e pavarur prmbajten dhe u prgjigjet pyetjeve me lektyrn e lexuar; -mson poezi t shkurta dhe i reciton para t tjerve; -njihet me procesin e krijimit t veprs letrare; -nxitet pr t kuptuar se libri sht burim njohurish; x
Me sukses dhe pavarsisht Pjesrisht krkon ndihm Me vshtrsi

x x x
X

x x
X

x x x x x x x

Fusha programore: T SHPREHURIT DHE KRIJIMTARIA -dgjon dhe dshiron t mar pjes n biseda me tem t caktuar; -ritregon prmbajtje t shkurtra t prpunuara (lirshm dhe me ndihmn e pyetjeve); -tregon sipas radhs s ilustrimeve, disa fjalve t dhna dhe sipas ngjarjes s prjetuar; -prshkruan tipare karakteristike t frymorve, dukurive duke vzhguar; sendeve,

x x x x
X

-reciton vjersha n forme dramatizimi (dialoge); -ritregon me shkrim nj tekst t shkurr (me prmbajtje nga emisionet televizive); x

-arin t shkruaje shkurt nj ngjarje t prjetuar; -bn me shkrim sende, frymor dhe bim; -shkruan si duhet shkronjat e prbra (dyshe); -shkruan e/i pavarur urim me rastin e ndonj feste t caktuar,ditlindje etj.;

x x x x

Fusha programore: KULTURA E MEDIAS -nxitet pr t ndjekur n mnyr t przgjedhur prmbajtje nga televizioni; -dallon shfaqjen teatrale nga shfaqja me kukulla dhe vren dallimet kryesore t tyre nga tekstet letrare; -ka shprehi pr t huazuar libra nga biblioteka dhe pr tu kujdesur pr to; -prdor aparatin telefonik pr t biseduar; -prdor kompjuterin dhe e shfrytzon si mjet msimi pr informata;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtrsi

x x x x

Punoi : Arsimtarja Gzime Skenderi kl. II-4

ek lista pr prcjellje t ariturave t nxnsit


Emri dhe mbiemri i nxnsit Besir Musliji. kl.II-4
Me sukses dhe pavarsisht Pjesrisht krkon ndihm Me vshtirsi

LNDA: MATEMATIK - : Format n hapsir, format n rrafsh dhe raportet mes tyre -vren dhe emrton trupat gjeografik n hapsir: top, kub dhe cilindr (prsritje); -vren sendet n form t trupave gjeometrik dhe i krahason sipas madhsis (m e madhe, m e vogl), ngjyrs dhe forms(forma e trupit, kubit, cilindrit); -njeh dhe emrton trupat gjeometrik, konin, katrorin dhe piramidn dhe i vren sendet n form t trupave gjeometrik nga mjedisi i drejtprsdrejt; -din ti identifikojn dhe ti emrtojn figurat gjeometrike: trekndsh, rreth, katror dhe drejtkndsh; -arin t vizatoj me ndihmn e shablloneve t trekndshit, rrethit, katrorit dhe drejtkndshit; -zbulon trekndsh, rreth, katror, drejtkndsh n mjedisin e drejtprsdrejt: -ka aftsi t njeh dhe emrtoj vijn e drejt, t lakuar, t hapur dhe t mbyllur: -prdor vizore pr t vizatuar vijat e drejta: -prcakton dhe verbalisht tregon pozitn e sendeve n raportin e tyre reciprok me zbatimin e terminologjis adekuate: -n mnyr grafike paraqet raportet reciproke t sendeve: -arin t caktoj djathtas dhe majtas n raport me vetveten dhe ndrmjet sendeve:

x x x x
X

x x

TEMA: ZGJIDHJA E SITUATAVE PROBLEMATIKE - ka aftsi pr t gjetur logjikn n radhitjen e prcaktimit t figurave gjeometrike; -arin t zgjdh problematike; situata t zakonshme

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x x x
X

-din t leviz n hapsir sipas skens s vizatuar; -vrteton lidhshmrin logjike t ngjarjeve; -vlerson ndodhi t pabesueshme, n situata t zakonshme dhe t nj njohura; -ka njohuri pr formimin e bashksive; -paraqet n mnyr grafike bashksit; -formon unionin prej dy ose tri bashksi; -dallon, emrton dhe krahason gjendjen m nocionin koh; -pavarsisht zbulon mnyra t ndryshme pr grupimin e pllakave logjike; -arin t bj figura sipas skems logjike; -arin njohuri dhe tregon ngjajshmri shikuar nga prpara, prapa dhe ansh; x

x X x

x x x

TEMA: Numrat deri m 20. Mbledhje dhe zbritje -din t numroj pre 1 dre m 20 dhe anasjelltas; -tregon numrat rndor deri 10; -lexon dhe shkruan numrat 1, 2, 3, 4, 5; -lexon dhe shkruan shenjat <, >, dhe = -bn krahasimin e numrave pastaj prdor simbolet <, >, dhe = : -zbret dhe mbledh numrat deri m 5; -identifikon dhe dallon shenjat +, ; -din t shkruaj shumn ose dallimin e dy numrave; -njeh dhe zbaton termet shum, mbledhje, zbritje, dallim, zbrits, zvoglues gjat operacioneve t ndryshme; -kupton numrin 0 si rezultat i fituar me zbritje me numr nga vet ai; -i krahason dhe i shkruan numrat 6,7,8,9 dhe 10; -njihet me termet paraardhs dhe pasardhs dhe kupton rndsin e tyre; -arin t vrej mosndryshueshmrin e shums, pavarsisht nga vendi i mbledhsve n nivel konkret; -bn zbritjen e numrave deri m 10; -arin t formoj (dhjetsha e par); shfaqje pr dhjetshe;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x x x
X

x x x

x x x x

x x x x x x x x x

-din t lexoj dhe ti shkruaj numrat prej 11 deri m 20;(dhjetsha e dyt); -dallon numrat njshifror nga ato dyshifror; -krahason dhe cakton numrat n varg nga dhjetsha e dyt; -njeh numrat ift dhe ato tek; -bn mbledhjen e numrave deri m 20; -prcakton mbledhsat e panjohur, zbrits dhe zvoglues;

-n nivel konkret vren ndryshimin mbledhsve dhe grupimin e mbledhsve;

x x x x

-aplikon dhe prcakton vlern e shprehjeve numerike me dhe pa thojza; -krahason shprehje numerike duke prdorur shenjat <, >,=(forma 2+3 dhe 3+2); -jep parasupozim pr rezultatet e mundshme nga krahasimi i shprehjeve numerike dhe kontrolloj me zgjidhjen e gjykimit; -aplikon zgjidhjen e detyrave t zakonshme tekstuale me nj operacion; -njeh gjysmn (nj t dytn) dhe nj t katrtn e trsis; x

TEMA: PUNA ME T DHNA -bn mbledhje, rradhitje dhe fut t dhna me simbole; -din t bn tregues grafik t t dhnave; -ka aftsi pr t lexuar t dhna nga raporti i shkurtr;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x x

TEMA: MATJA -mat, vlerson dhe cakton dimensione t treguara m masa jostandarte; -bn matje dhe tregon gjatsin n centimetr (deri m 20 cm.); -bn matjen e gjatsis t vijave t drejta ((deri n 20cm.me ndihmn e vizors; -bn matjen e mass n kg. Me ndihmn e peshores; -din pr t matur vlern e mass n kilogram dhe me matje kontrollon vlersimin e tij; -bn krahasimin e masave me matje t leht dhe t rnd; -din t prdor nocionet elementare ekonomis ( denar, mim, shitje, blerje, pages); -din t prdor monedha dhe banknota dhe t tregoj vlern e sendeve me t cilat shpeshher has t shprehur n denar; -din t bj matjen e kohs me instrumente matse n or;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x x x x x x x

Punio: Arsimtarja Gzime Skenderi kl.II-4

ek lista pr prcjellje t ariturave t nxnsit


Emri dhe mbiemri i nxnsit : Besir Musliji kl. II-4 LNDA: NJOHJA E MJEDISIT : UN ME TJERT - din t prezentoj vetveten ka din, ka mundet, ka dshiron; -prcakton vetbesimin n procedura dhe aktivitetet e veta; -dallon njashmrit njerzve; dhe dallimet mes x x x x x x x x x
Me sukses dhe pavarsisht Pjesrisht krkon ndihm Me vshtirsi

- din se secili ka mendimin e vet/t ndryshm ose t ngjajshm me t tjert; -din ti dalloj karakteristikat tek njerzit n periudha t ndryshme t jets; - kupton funksionin bashkjetes; e rregullave pr

-merr pjes n sjelljen e rregullave n shkoll; -i zbaton dhe i rrespekton rregullat n shkoll dhe n jet; -kupton se sejcili njeri ka t drejta dhe prgjegjsi; TEMA: JETA DHE PUNA N SHKOLL -din si sht e organizuar shkolla; -din se ka punojn arsimtart/ punn e drejtorit dhe shrbimet n shkoll; - njeh rregullat e sjelljes n shkoll; -zhvillon ndjenj pr resektin e ndrsjellt, ndihm, bashkpunim; -e kupton rndsin e fjalve, prgjegjsin, t drejtn dhe privatizimin; -dallon ka sht personale dhe ka e prbashkt; x x

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x

x x

-sillet me prgjegjsi ndaj punve t veta dhe t prbashkta n shkoll; -njeh dhe kupton festat e lidhura me traditn fetare dhe shtetrore; -nxitet dhe organizohet pr pjesmarje n solemnitete t ndryshme;

x x x

TEMA: VENDI IM -zgjeron pr cilsit m t rndsishme n vendin ku jeton(qytet, fshat, lagje); -din t vrej dhe t emrtoj objektet m t rndsishme n mjedisin e drejtprsdrejt dhe t orientohet sipas tyre; -i njeh dhe krahason ndrtesat e reja m t vjetra; -ka interesim dhe respekt ndaj tradits dhe trashgimis kulturore; -njeh dhe bn dallimet kulturore n vendin e vet t jetess; -ka t zhvilluar ndjenjn e prkatsis ndaj atdheut t vet; -njihet me disa bukuri natyrore m t rndsishme;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

X x X x x x

TEMA: SHTPIA IME -din lidhjet farefisnore n rrethin m t gjr dhe m t ngusht; -zhvillon ndjenj t prkatsis ndaj familjes s vet; -din se egzistojn lloje t ndryshme me vler t barabart (familje me nj prind, shtpi, familje, institucion familje; -din funksionimin e hapsirs n shtpi; -din dhe emron pjest e mobiljes dhe aparateve n shtpi dhe prdorimin e drejt;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x

x x x

-vren dhe u ik reziqeve, zhvillon ndjenj t prgjegjsis pr sigurin e vet dhe sigurin e t tjerve; -din ti dalloj fatkeqsit elementare; -din se si t mbrohet, numrin e telefonit t zjarfiksit, policis; -angazhohet n mnyr aktive pr mbajtjen e higjiens prsonale dhe higjiens n shtpi; -din ti tejkaloj steriotipet obligimeve n familje; gjinore t

x x x x x x x
X

-ka njohuri pr rndsin e shndetit; -njihet me mnyrn e manifestimit t festave n familje; -nxitet dhe n mnyr aktive shfrytzon kohn e lir;

TEMA: UN JAM PJES E NATYRS -zbulon dhe prshkruan disa karakteristika pr natyrn e gjall; -zbulon dhe prshkruan disa karakteristika t natyrs jo t gjall n mjedisin e vet(uj, rr, gur,metal etj.); -ka njohuri se qeniet e gjalla jan t lidhura me natyrn jo t gjall; -din se n mjedise t ndryshme jetojn bim t ndryshme; -dallon dhe emron lloje t perimeve dhe din se si i shfrytzon ato njeriu; -dallon dhe emron llojet e pmve dhe din pse dhe ku shfrytzohen ato; -din llojet e drunjve dhe bn ndarjen n drunj gjethmbajts dhe gjethrnje;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x
X

x x x

-ka njohuri t prgjithshme pr kafsht q eksistojn n vendin ku jeton; -dallon mnyrn e jetess n mes kafshve t egra dhe shtpiake; -vern ndryshimet n natyr sipas stinve t vitit; -din prshtatjen e njeriut, bimve, kafshve sipas stinve t vitit; -orientohet n koh dhe drejt prdor terminet pr ditn-natn; -ka njohuri elementare pr shqisat; Ka njohuri dhe angazhohet se si t mbrohet nga lndimet dhe smundjet;

x x x x x
X

TEMA: UN HULUMTOJ -zbulon dhe njeh cilsit e materialeve t ndryshme (letr, mndafsh, rr, material natyrale), dallon materialet me prekje (i lmuar, i vrazhd); -zbulon dhe njeh cilsit e ujit; -sht i vetdishm pr rndsin e ujit; -din dhe njeh cilsit e ajrit; -sht i vetdishm pr rndsin e ajrit t pastr; -njeh burimet e drits dhe din t mbrohet nga rezet e drejtprsdrejta t diellit; -zhvillon aftsi pr formsimin e materialeve t ndryshme dhe kombinimin e tyre; -njeh mnyr se si ambalazhohet ose gjsendet e shfrytzuara mund t prdoren; -ka dije pr prdorimin e drejt t materialeve;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x x x x x
X

TEMA: KOMUNIKACIONI -din t lviz drejt dhe sigurt; -respekton shenjat e komunikacionit komunikacion n situat reale; -dallon udhkryqet dhe din se si kalohen; -zgjeron njohuri pr llojet e mjeteve t komunikacionit; -vren ngjajshmrit dhe dallimet ndrmjet shenjave t ndryshme t komunikacionit; -kupton rndsin e komunikacionit, lidhshmrin e pjesve t ndryshme t vendlindjes dhe m gjr; n

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x x x x x

-njeh shenjat e komunikacionit pr kmbsor;

Punoi Arsimtarja: Gzime Skenderi: kl. II-4

ek lista pr prcjellje t ariturave t nxnsve

Emri dhe mbiemri i nxnsit: Besir Musliji kl. II - 4 LNDA ARSIMI FIZIK DHE SHNDETSOR :Ushtrime pr lvizje organizative dhe lvizje - din t vendoset vet n grup pas komands s dhn; - vendoset drejt n nj ,dy rreshta dhe n nj dhe dy kolona; - din ta mbaje drejt trupin gjat ushtrimeve; - n mnyr simetrike dhe koordinuar lviz n kolon dhe rresht; - ka aftsi prceptuese dhe hapsinore pr lvizje n kolon dhe n rresht; -ka emocione pozitive aktiviteteve motorike t prjetuara gjat x x x x x x
Me sukses dhe pavarsisht Pjesrisht krkon ndihm Me vshtirsi

TEMA 2 Ushtrime pr formimin e trupit dhe lvizjet

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

- realizon ushtrime me duar, trupin dhe kmbt (drejt dhe n mnyr t koordinuar) - realizon drejt ushtrime pr forcim, relaksion dhe zgjatje apo shtrirje, - ka zhvilluar ndjenjn pr realizim estetik t lvizjeve, - realizon ushtrime nprputhje me ritm dhe tempo t caktuar, - realizon drejt ushtrime ulur, gjysmulur dhe i shtrir n bark dhe n shpin,

x x x x X

TEMA 3 Bazat e atletiks -Ka ushtruar ecje dhe vrapim; - ka ushtruar ecje dhe vrapim t drejt; - ka zhvilluar grupe t mdha muskulare t brezt, supeve, duart, trupin dhe legenit t kmbve; - ka zhvilluar ndjenjn pr tempo t lvizjes; - ka zhvilluar aftsi pr lvizje t prgjithshme t aparatit lokomotor dhe lvizje t koordinuara n hapsir; - shfrytzon teknikn e krcimit dhe rnies (me hov, gjegjsisht me vrapim); -Zotoron teknikat e hudhjes dhe kapjes s drejt; -Ka zhvilluar kordinimin e aparatit lokomotor gjat hudhjes dhe rnies s topave; -Ka zhvilluar saktsin e lvizjes;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x x x x x x

x x

TEMA 4 Bazat e gjimnastiks -Ka ushtruar ecje t drejt dhe rokullusje rreth bushtit n ann e djatht dhe t majt; - ka zhvilluar koordinimin n hapsir dhe ndjenjn pr lvizje n partner n pozita t ndryshme t trupit; - nxitet pr lvizje me rrokullisje; - ka ushtruar teknikn e ngritjes dhe bartjes s drejt; - prdor dhe ushtron teknikn pr bartje t prbashkt t sendeve; - ka zhvilluar fuqin dhe lvizjen e grupeve t mdha muskulare; -aplikon mbajtje estetike dhe elegante t trupit; dhe pjes nga ai,

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x x x x x

TEMA 5- Loja - merr pjes n lojra; - respekton rregullat e lojs; - zhvillon dimenzione psikomotorike; shpejtsin, gjindshmria, qndrueshmria, ragimi i drejt dhe m koh, elasticiteti etj; - ndihmon, bashkpunon, komunikon dhe n mnyr disiplinore realizon detyra t parashtruara; - zhvillon aftsi pr prcjellje t kordinuar dhe t shprehurit e emocioneve n gara, kulture n prkrahjen e ekipit t tij; x x x x

Punoi : Arsimtarja- Gzime Skenderi kl: II-4

ek lista pr prcjellje t ariturave t nxnsve


Emri dhe mbiemri i nxnsit: Besir Musliji. Lnda - ARSIMI FIGURATIV Fusha programore 1 :Vizatim x -tregon ide gjat vizatimit; -mban drejt trupin gjat vizatimit; -i njeh dhe emrton shtresat dhe materialet pr vizatim; -vren dhe dallon format, vijat dhe madhsit n natyr; -mban mend dhe realizon vij konture; -prshkruan me fjal t veta vizatimin si e prjeton; -vizaton motiv nga krijimtaria popullore (qendisje, laramani etj);
Me sukses dhe pavarsisht

kl. II 4
Pjesrisht krkon ndihm Me vshtirsi

Me sukses dhe pavarsisht

x x x x X X

Fusha programore 2.Pikturim -ka zhvilluar ndjenj pr pjesmarrje t ngjyrs s sendeve n natyr; -vepron drejt me material t ndryshme pikturuese (letr, plhur, brush; -zbaton teknikat pr vizatim; -i njeh ngjyrat kryesore dhe t njejtat i zbaton pr t fituar ngjyrat sekondare; -ka zhvilluar dhe kultivuar shprehit higjieno-teknike;

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x X x X x

Fusha programore 3.Formsimi i hapsirs, modelimi dhe ndrtimi. -sht aftsuar pr modelim; -vren dhe hulumton mjedisin dhe i vren karaktiristikat figurative t formave; -zbulon karakteristikat e materialeve prmes ndjenjave vizuele,tekstile etj; -modelon forma tradicionale (formn e zakont dhe at t ndrlikuar); -ka aritur prvoj elementare pr karakteristikat e disa sendeve: e zakont-e ndrlikuar; kndor-cilindrik; i plot-i zbrazt; i madh-i vogl; -prdor mjete pr modelim dhe sendrtim; -sht aftsuar pr sende individuale nga materiali i ndryshm; -shikon skulptura;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x X x x

x X x x
Me sukses dhe pavarsisht Pjesrisht krkon ndihm Me vshtirsi

Fusha programore 4. VULOSJE -zgjedh n mnyr t pavarur gjsende me t cilat do t vulos; -vulos dhe merr pjes n prpunimin e vulave; -vulos m materiale natyrore dhe konkludon se mund t prsritet forma (ritmi) e njejt; -vizaton dhe pret elemente pr kartuq vule; -prpunon monotipi;

x X x x x

Fusha programore 5.KOMUNIKIMET VIZUELE DHE DISAJNI -ka msuar vlerat figurative (zbukurime, laramani) t gjsendeve n prdorimin e prditshm; -zbulon se gjsendet kan funksion t prdorshm dhe praktik ku jan t formuara n mnyr estetike; -disajnon sende prr prdorim t prhershm; -prdor kompjuterin gjat prpunimin e disajnit;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x X X

Punoi Arsimtarja: Gzime Skenderi Kl. II-4

ek lista pr prcjellje t ariturave t nxnsve Emri dhe mbiemri i nxnsit: Besir Musliji - kl. II-4
Njsia msimore - ARSIMI MUZIKOR : Kndim -e mban drejt trupin gjat kndimi; -zhvillon ndijim pr ritm dhe identifikon ritm t caktuar; -ka interesim pr kndim; -kndon kng t ndryshme pr nga prmbajtja dhe karakteri; -Bisedon pr prmbajtjen e kngs; -ka qndrim dhe frymmarrje t drejt gjat kndimit; x x x x x X
Me sukses dhe pavarsisht Pjesrisht krkon ndihm Me vshtirsi

Tema : MUZIKA DHE LVIZJET -prputh lvizjet e veta me karakteristikat muzikore; -zhvillon shqisn pr ritm; -bn lvizje sipas koreografis paraprake t caktuar; -njeh dhe realizon valle popullore; -mer pjes n dramatizime elementare muzikore;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x X x x x
Me sukses dhe pavarsisht Pjesrisht krkon ndihm Me vshtirsi

Tema : DGJIM I MUZIKS -dgjon dhe njeh muzikn klasike popullore dhe muzikn pr fmij; -njeh karakterin e muziks (e kndshme, e pakndshme, e shpejt, e ngadalshme); -bisedon pr muzikn q e dgjon; -dgjon kng dhe valle popullore; -dgjon dhe njeh tingujt e instrumenteve t caktuara muzikore; x x x x x

Tema : EKSEKUTIMI I INSTRUMENTEVE MUZIKORE PR FMIJ -zhvillon ndjenj t ritmit; -njihet me mnyrn e eksekutimit t instrumenteve t caktuara muzikore pr fmij; -prsrit motive t caktuara ritmike; -shoqron kng t njohura me IMF t caktuara; Tema : BAZAT E SHKRIM- LEXIMIT MUZIKOR -njeh tonet e ulta dhe t larta; -njen kohzgjatjet m t gjata dhe m t shkurtra;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

X x x
Me sukses dhe pavarsisht Pjesrisht krkon ndihm Me vshtirsi

x x

Tema : BAZAT E SHPREHJES DHE KRIJIMTARIS MUZIKORE PR FMIJ -krijon shprehje muzikore me z,eksekuton lvizje; -arin siguri dhe vetbesim n shprehje personale muzikore; -krion shprehje figurative t mbresave nga muzika e dgjuar; -tregon gatishmri pr pun muzikore;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x x x

Punoi -Arsimtarja: Gzime Skenderi kl.II-4

ek lista pr prcjellje t ariturave t nxnsit


Emri dhe mbiemri i nxnsit - Festim Bexheti . kl. II-4
Me sukses dhe pavarsisht Pjesrisht krkon ndihm Me vshtirsi

LNDA: GJUH SHQIPE Fusha programore: FILLESTAR LEXIMI DHE SHKRIMI

-vzhgon sende n klas, n shkoll dhe n mjedisin ku jeton ku prshkruan edhe veorit e tyre themelore; -ka aftsi tu prgjigjet pyetjeve me fjali t plota dhe t parashtroj pyetje kur kan nevoj; -formon kuptim pr fjalin si njsi gjuhsore, dhe njihet me prmbajtjen dhe funksionin e saj; -zotron kuptimin e fjals si pjes e fjalis pr emrtimin e sendeve; -ka kuptim pr tingullin si pjes e fjals; -dallon tingullin n vende t ndryshme brenda fjals(n fillin, n mes dhe n fund t fjalis) dhe i shqypton drejt ato; -i peraqet sakt n mnyr grafike elementet e shkronjs; -njeh simbolet e tingujve dhe dhe i lidh ato brenda fjalve (kuptimin pr shkronjn); -njeh dhe shkruan shkronjat e shtypit; -arin t lexoj fjal dhe tekste; -shkruan me shkronj t madhe n fillim t fjalis dhe emrat e prvem ; -njihet me shenjat e piksimit, me funksionin dhe kuptimin e tyre; -gjat leximit respekton drejt shenjat; -prvetson shkronjat e vogla dhe t mdha t dors, bashkimin dhe kuptimin e tyre; -shkruan fjal dhe fjali t shkurtra me shkronja t dors; -plotson fjalt me shkronja dhe fjalit me fjal q

x
X

x x x
X

x x x x x x x X

mungojn; -krijon dhe shkruan fjal e fjali sipas ilustrimeve, sendeve t dhna; X

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtrsi

Fusha programore: NJOHURI PR GJUHN -dallon tingujt dhe zhurmat; -shqypton drejt tingujt brenda fjals dhe fjalt brenda fjalis; -ndrton fjal dhe fjalt i radhit n fjali; -bn dallimin e fjalive dftore, pyetse , nxitse dhe i prdor drejt ato; -dallon fjalin pohore dhe mohore; -arin t emrtoj persona, qeniet e gjalla, bimt, sendet dhe dukurit; -din kuptimin e emrit dhe dallon emrat n fjali; -dallon numrin dhe gjinin tek emrat; -shkruan dhe shqypton numrort drejt me fjal deri m 20; -bn ndarjen e fjalve n rrokje duke prdorur vizn; -dallon tingujt dhe i prdor ato ashtu si duhet; -gjat shkrimit prdor shkronjn e madhe; x x x x x
X X

x x
X

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtrsi

Fusha programore: LETRSIA -din t vrej dhe t dalloj titullin; -dallon tekstin, ilustrimin dhe autorin ; -gjen faqen dhe lexon me z; -dallon llojet e ndyshme t teksteve; -lexon n role dhe prcakton temn dhe porosin e tekstit; -dallon ngjarjet dhe personazht; -lexon poezi dhe bn dallimin e strofs n poezi (vjersh); -lexon kuptueshm duke respektuar shenjat e piksimit; -prshtat intonacionin me prmbajtjen e tekstit; -thekson drejt fjalt n fjali; -lexon n vete (pa z); -lexon e pavarur prmbajten dhe u prgjigjet pyetjeve me lektyrn e lexuar; -mson poezi t shkurta dhe i reciton para t tjerve; -njihet me procesin e krijimit t veprs letrare; -nxitet pr t kuptuar se libri sht burim njohurish; x
Me sukses dhe pavarsisht Pjesrisht krkon ndihm Me vshtrsi

x x x x x x x x x
X

x x x x

Fusha programore: T SHPREHURIT DHE KRIJIMTARIA -dgjon dhe dshiron t mar pjes n biseda me tem t caktuar; -ritregon prmbajtje t shkurtra t prpunuara (lirshm dhe me ndihmn e pyetjeve); -tregon sipas radhs s ilustrimeve, disa fjalve t dhna dhe sipas ngjarjes s prjetuar; -prshkruan tipare karakteristike t frymorve, dukurive duke vzhguar; sendeve,

x
X

x x
X

-reciton vjersha n forme dramatizimi (dialoge);

-ritregon me shkrim nj tekst t shkurr (me prmbajtje nga emisionet televizive); -arin t shkruaje shkurt nj ngjarje t prjetuar; -bn me shkrim sende, frymor dhe bim; -shkruan si duhet shkronjat e prbra (dyshe); -shkruan e/i pavarur urim me rastin e ndonj fest[e t caktuar,ditlindje etj.; x x

x
X

Fusha programore: KULTURA E MEDIAS -nxitet pr t ndjekur n mnyr t przgjedhur prmbajtje nga televizioni; -dallon shfaqjen teatrale nga shfaqja me kukulla dhe vren dallimet kryesore t tyre nga tekstet letrare; -ka shprehi pr t huazuar libra nga biblioteka dhe pr tu kujdesur pr to; -prdor aparatin telefonik pr t biseduar; -prdor kompjuterin dhe e shfrytzon si mjet msimi pr informata;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtrsi

x x x x

Punoi : Arsimtarja Gzime Skenderi kl. II-4

ek lista pr prcjellje t ariturave t nxnsit


Emri dhe mbiemri: Festim Bexheti. kl.II-4
Me sukses dhe pavarsisht Pjesrisht krkon ndihm Me vshtirsi

LNDA: MATEMATIK - : Format n hapsir, format n rrafsh dhe raportet mes tyre -vren dhe emrton trupat gjeografik n hapsir: top, kub dhe cilindr (prsritje); -vren sendet n form t trupave gjeometrik dhe i krahason sipas madhsis (m e madhe, m e vogl), ngjyrs dhe forms(forma e trupit, kubit, cilindrit); -njeh dhe emrton trupat gjeometrik, konin, katrorin dhe piramidn dhe i vren sendet n form t trupave gjeometrik nga mjedisi i drejtprsdrejt; -din ti identifikojn dhe ti emrtojn figurat gjeometrike: trekndsh, rreth, katror dhe drejtkndsh; -arin t vizatoj me ndihmn e shablloneve t trekndshit, rrethit, katrorit dhe drejtkndshit; -zbulon trekndsh, rreth, katror, drejtkndsh n mjedisin e drejtprsdrejt: -ka aftsi t njeh dhe emrtoj vijn e drejt, t lakuar, t hapur dhe t mbyllur: -prdor vizore pr t vizatuar vijat e drejta: -prcakton dhe verbalisht tregon pozitn e sendeve n raportin e tyre reciprok me zbatimin e terminologjis adekuate: -n mnyr grafike paraqet raportet reciproke t sendeve: -arin t caktoj djathtas dhe majtas n raport me vetveten dhe ndrmjet sendeve:

x x x x
X

x x

TEMA: ZGJIDHJA E SITUATAVE PROBLEMATIKE - ka aftsi pr t gjetur logjikn n radhitjen e prcaktimit t figurave gjeometrike; -arin t zgjdh problematike; situata t zakonshme

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x x
X

-din t levis n hapsir sipas skens s vizatuar; -vrteton lidhshmrin logjike t ngjarjeve; -vlerson ndodhi t pabesueshme, n situata t zakonshme dhe t nj njohura; -ka njohuri pr formimin e bashksive; -paraqet n mnyr grafike bashksit; -formon unionin prej dy ose tri bashksi; -dallon, emrton dhe krahason gjendjen m nocionin koh; -pavarsisht zbulon mnyra t ndryshme pr grupimin e pllakave logjike; -arin t bj figura sipas skems logjike; -arin njohuri dhe tregon ngjajshmri shikuar nga prpara, prapa dhe ansh; x

x x
X

x x x

TEMA: Numrat deri m 20. Mbledhje dhe zbritje -din t numroj pre 1 dre m 20 dhe anasjelltas; -tregon numrat rndor deri 10; -lexon dhe shkruan numrat 1, 2, 3, 4, 5; -lexon dhe shkruan shenjat <, >, dhe = -bn krahasimin e numrave pastaj prdor simbolet <, >, dhe = : -zbret dhe mbledh numrat deri m 5; -identifikon dhe dallon shenjat +, ; -din t shkruaj shumn ose dallimin e dy numrave; -njeh dhe zbaton termet shum, mbledhje, zbritje, dallim, zbrits, zvoglues gjat operacioneve t ndryshme; -kupton numrin 0 si rezultat i fituar me zbritje me numr nga vet ai; -i krahason dhe i shkruan numrat 6,7,8,9 dhe 10; -njihet me termet paraardhs dhe pasardhs dhe kupton rndsin e tyre; -arin t vrej mosndryshueshmrin e shums, pavarsisht nga vendi i mbledhsve n nivel konkret; -bn zbritjen e numrave deri m 10; -arin t formoj (dhjetsha e par); shfaqje pr dhjetshe;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x x x x x x x

x x x x

x x x x x x

-din t lexoj dhe ti shkruaj numrat prej 11 deri m 20;(dhjetsha e dyt); -dallon numrat njshifror nga ato dyshifror; -krahason dhe cakton numrat n varg nga dhjetsha e dyt; -njeh numrat ift dhe ato tek;

-bn mbledhjen e numrave deri m 20; -prcakton mbledhsat e panjohur, zbrits dhe zvoglues; -n nivel konkret vren ndryshimin mbledhsve dhe grupimin e mbledhsve; e x

-aplikon dhe prcakton vlern e shprehjeve numerike me dhe pa thojza; -krahason shprehje numerike duke prdorur shenjat <, >,=(forma 2+3 dhe 3+2); -jep parasupozim pr rezultatet e mundshme nga krahasimi i shprehjeve numerike dhe kontrolloj me zgjidhjen e gjykimit; -aplikon zgjidhjen e detyrave t zakonshme tekstuale me nj operacion; -njeh gjysmn (nj t dytn) dhe nj t katrtn e trsis; x

TEMA: PUNA ME T DHNA -bn mbledhje, rradhitje dhe fut t dhna me simbole; -din t bn tregues grafik t t dhnave; -ka aftsi pr t lexuar t dhna nga raporti i shkurtr;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x

TEMA: MATJA -mat, vlerson dhe cakton dimensione t treguara m masa jostandarte; -bn matje dhe tregon gjatsin n centimetr (deri m 20 cm.); -bn matjen e gjatsis t vijave t drejta ((deri n 20cm.me ndihmn e vizors; -bn matjen e mass n kg. Me ndihmn e peshores; -din pr t matur vlern e mass n kilogram dhe me matje kontrollon vlersimin e tij; -bn krahasimin e masave me matje t leht dhe t rnd; -din t prdor nocionet elementare ekonomis ( denar, mim, shitje, blerje, pages); -din t prdor monedha dhe banknota dhe t tregoj vlern e sendeve me t cilat shpeshher has t shprehur n denar; -din t bj matjen e kohs me instrumente matse n or;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x x x x x x x

Punio: Arsimtarja Gzime Skenderi kl.II-4

ek lista pr prcjellje t ariturave t nxnsit


Emri dhe mbiemri i nxnsit : Festim Bexheti. kl. II-4 LNDA: NJOHJA E MJEDISIT : UN ME TJERT - din t prezentoj vetveten ka din, ka mundet, ka dshiron; -prcakton vetbesimin n procedura dhe aktivitetet e veta; -dallon njashmrit njerzve; dhe dallimet mes x x x x X x x x x
Me sukses dhe pavarsisht Pjesrisht krkon ndihm Me vshtirsi

- din se secili ka mendimin e vet/t ndryshm ose t ngjajshm me t tjert; -din ti dalloj karakteristikat tek njerzit n periudha t ndryshme t jets; - kupton funksionin bashkjetes; e rregullave pr

-merr pjes n sjelljen e rregullave n shkoll; -i zbaton dhe i rrespekton rregullat n shkoll dhe n jet; -kupton se sejcili njeri ka t drejta dhe prgjegjsi; TEMA: JETA DHE PUNA N SHKOLL -din si sht e organizuar shkolla; -din se ka punojn arsimtart/ punn e drejtorit dhe shrbimet n shkoll; - njeh rregullat e sjelljes n shkoll; -zhvillon ndjenj pr resektin e ndrsjellt, ndihm, bashkpunim; -e kupton rndsin e fjalve, prgjegjsin, t drejtn dhe privatizimin; -dallon ka sht personale dhe ka e prbashkt; x x

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x

x x

-sillet me prgjegjsi ndaj punve t veta dhe t prbashkta n shkoll; -njeh dhe kupton festat e lidhura me traditn fetare dhe shtetrore; -nxitet dhe organizohet pr pjesmarje n solemnitete t ndryshme; x x

TEMA: VENDI IM -zgjeron pr cilsit m t rndsishme n vendin ku jeton(qytet, fshat, lagje); -din t vrej dhe t emrtoj objektet m t rndsishme n mjedisin e drejtprsdrejt dhe t orientohet sipas tyre; -i njeh dhe krahason ndrtesat e reja m t vjetra; -ka interesim dhe respekt ndaj tradits dhe trashgimis kulturore; -njeh dhe bn dallimet kulturore n vendin e vet t jetess; -ka t zhvilluar ndjenjn e prkatsis ndaj atdheut t vet; -njihet me disa bukuri natyrore m t rndsishme;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x x x x x

TEMA: SHTPIA IME -din lidhjet farefisnore n rrethin m t gjr dhe m t ngusht; -zhvillon ndjenj t prkatsis ndaj familjes s vet; -din se egzistojn lloje t ndryshme me vler t barabart (familje me nj prind, shtpi, familje, institucion familje; -din funksionimin e hapsirs n shtpi; -din dhe emron pjest e mobiljes dhe aparateve n shtpi dhe prdorimin e drejt;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x

x x x

-vren dhe u ik reziqeve, zhvillon ndjenj t prgjegjsis pr sigurin e vet dhe sigurin e t tjerve; -din ti dalloj fatkeqsit elementare; -din se si t mbrohet, numrin e telefonit t zjarfiksit, policis; -angazhohet n mnyr aktive pr mbajtjen e higjiens prsonale dhe higjiens n shtpi; -din ti tejkaloj steriotipet obligimeve n familje; gjinore t

x x x x x x x
X

-ka njohuri pr rndsin e shndetit; -njihet me mnyrn e manifestimit t festave n familje; -nxitet dhe n mnyr aktive shfrytzon kohn e lir;

TEMA: UN JAM PJES E NATYRS -zbulon dhe prshkruan disa karakteristika pr natyrn e gjall; -zbulon dhe prshkruan disa karakteristika t natyrs jo t gjall n mjedisin e vet(uj, rr, gur,metal etj.); -ka njohuri se qeniet e gjalla jan t lidhura me natyrn jo t gjall; -din se n mjedise t ndryshme jetojn bim t ndryshme; -dallon dhe emron lloje t perimeve dhe din se si i shfrytzon ato njeriu; -dallon dhe emron llojet e pmve dhe din pse dhe ku shfrytzohen ato; -din llojet e drunjve dhe bn ndarjen n drunj gjethmbajts dhe gjethrnje;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x x x x
X

-ka njohuri t prgjithshme pr kafsht q eksistojn n vendin ku jeton; -dallon mnyrn e jetess n mes kafshve t egra dhe shtpiake; -vern ndryshimet n natyr sipas stinve t vitit; -din prshtatjen e njeriut, bimve, kafshve sipas stinve t vitit; -orientohet n koh dhe drejt prdor terminet pr ditn-natn; -ka njohuri elementare pr shqisat; Ka njohuri dhe angazhohet se si t mbrohet nga lndimet dhe smundjet;

x x x x x X x

TEMA: UN HULUMTOJ -zbulon dhe njeh cilsit e materialeve t ndryshme (letr, mndafsh, rr, material natyrale), dallon materialet me prekje (i lmuar, i vrazhd); -zbulon dhe njeh cilsit e ujit; -sht i vetdishm pr rndsin e ujit; -din dhe njeh cilsit e ajrit; -sht i vetdishm pr rndsin e ajrit t pastr; -njeh burimet e drits dhe din t mbrohet nga rezet e drejtprsdrejta t diellit; -zhvillon aftsi pr formsimin e materialeve t ndryshme dhe kombinimin e tyre; -njeh mnyr se si ambalazhohet ose gjsendet e shfrytzuara mund t prdoren; -ka dije pr prdorimin e drejt t materialeve;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x x x x
X

x x

TEMA: KOMUNIKACIONI -din t lviz drejt dhe sigurt; -respekton shenjat e komunikacionit komunikacion n situat reale; -dallon udhkryqet dhe din se si kalohen; -zgjeron njohuri pr llojet e mjeteve t komunikacionit; -vren ngjajshmrit dhe dallimet ndrmjet shenjave t ndryshme t komunikacionit; -kupton rndsin e komunikacionit, lidhshmrin e pjesve t ndryshme t vendlindjes dhe m gjr; n

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x x x x x

-njeh shenjat e komunikacionit pr kmbsor;

Punoi- Arsimtarja: Gzime Skenderi: kl. II-4

ek lista pr prcjellje t ariturave t nxnsve

Emri dhe mbiemri i nxnsit: Festim Bexheti LNDA ARSIMI FIZIK DHE SHNDETSOR :Ushtrime pr lvizje organizative dhe lvizje - din t vendoset vet n grup pas komands s dhn; - vendoset drejt n nj ,dy rreshta dhe n nj dhe dy kolona; - din ta mbaje drejt trupin gjat ushtrimeve; - n mnyr simetrike dhe koordinuar lviz n kolon dhe rresht; - ka aftsi prceptuese dhe hapsinore pr lvizje n kolon dhe n rresht; -ka emocione pozitive aktiviteteve motorike t prjetuara gjat x x x x x x

kl. II - 4
Pjesrisht krkon ndihm Me vshtirsi

Me sukses dhe pavarsisht

TEMA 2 Ushtrime pr formimin e trupit dhe lvizjet

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

- realizon ushtrime me duar, trupin dhe kmbt (drejt dhe n mnyr t koordinuar) - realizon drejt ushtrime pr forcim, relaksion dhe zgjatje apo shtrirje, - ka zhvilluar ndjenjn pr realizim estetik t lvizjeve, - realizon ushtrime nprputhje me ritm dhe tempo t caktuar, - realizon drejt ushtrime ulur, gjysmulur dhe i shtrir n bark dhe n shpin,

x x x x x

TEMA 3 Bazat e atletiks -Ka ushtruar ecje dhe vrapim; - ka ushtruar ecje dhe vrapim t drejt; - ka zhvilluar grupe t mdha muskulare t brezt, supeve, duart, trupin dhe legenit t kmbve; - ka zhvilluar ndjenjn pr tempo t lvizjes; - ka zhvilluar aftsi pr lvizje t prgjithshme t aparatit lokomotor dhe lvizje t koordinuara n hapsir; - shfrytzon teknikn e krcimit dhe rnies (me hov, gjegjsisht me vrapim); -Zotoron teknikat e hudhjes dhe kapjes s drejt; -Ka zhvilluar kordinimin e aparatit lokomotor gjat hudhjes dhe rnies s topave; -Ka zhvilluar saktsin e lvizjes;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x x x x x x

x x

TEMA 4 Bazat e gjimnastiks -Ka ushtruar ecje t drejt dhe rokullusje rreth bushtit n ann e djatht dhe t majt; - ka zhvilluar koordinimin n hapsir dhe ndjenjn pr lvizje n partner n pozita t ndryshme t trupit; - nxitet pr lvizje me rrokullisje; - ka ushtruar teknikn e ngritjes dhe bartjes s drejt; - prdor dhe ushtron teknikn pr bartje t prbashkt t sendeve; - ka zhvilluar fuqin dhe lvizjen e grupeve t mdha muskulare; -aplikon mbajtje estetike dhe elegante t trupit; dhe pjes nga ai,

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x x x x x

TEMA 5- Loja - merr pjes n lojra; - respekton rregullat e lojs; - zhvillon dimenzione psikomotorike; shpejtsin, gjindshmria, qndrueshmria, ragimi i drejt dhe m koh, elasticiteti etj; - ndihmon, bashkpunon, komunikon dhe n mnyr disiplinore realizon detyra t parashtruara; - zhvillon aftsi pr prcjellje t kordinuar dhe t shprehurit e emocioneve n gara, kulture n prkrahjen e ekipit t tij; x x x x

Punoi : Arsimtarja- Gzime Skenderi kl: II-4

ek lista pr prcjellje t ariturave t nxnsve

Emri dhe mbiemri i nxnsit: Festim Bexheti. Lnda - ARSIMI FIGURATIV Fusha programore 1 :Vizatim x -tregon ide gjat vizatimit; -mban drejt trupin gjat vizatimit; -i njeh dhe emrton shtresat dhe materialet pr vizatim; -vren dhe dallon format, vijat dhe madhsit n natyr; -mban mend dhe realizon vij konture; -prshkruan me fjal t veta vizatimin si e prjeton; -vizaton motiv nga krijimtaria popullore (qendisje, laramani etj); x x x x
Me sukses dhe pavarsisht

kl. II 4
Pjesrisht krkon ndihm Me vshtirsi

Fusha programore 2.Pikturim -ka zhvilluar ndjenj pr pjesmarrje t ngjyrs s sendeve n natyr; -vepron drejt me material t ndryshme pikturuese (letr, plhur, brush; -zbaton teknikat pr vizatim; -i njeh ngjyrat kryesore dhe t njejtat i zbaton pr t fituar ngjyrat sekondare; -ka zhvilluar dhe kultivuar shprehit higjieno-teknike;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x x X x

Fusha programore 3.Formsimi i hapsirs, modelimi dhe ndrtimi. -sht aftsuar pr modelim; -vren dhe hulumton mjedisin dhe i vren karaktiristikat figurative t formave; -zbulon karakteristikat e materialeve prmes ndjenjave vizuele,tekstile etj; -modelon forma tradicionale (formn e zakont dhe at t ndrlikuar); -ka aritur prvoj elementare pr karakteristikat e disa sendeve: e zakont-e ndrlikuar; kndor-cilindrik; i plot-i zbrazt; i madh-i vogl; -prdor mjete pr modelim dhe sendrtim; -sht aftsuar pr sende individuale nga materiali i ndryshm; -shikon skulptura;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x x x

x x x x
Me sukses dhe pavarsisht Pjesrisht krkon ndihm Me vshtirsi

Fusha programore 4. VULOSJE -zgjedh n mnyr t pavarur gjsende me t cilat do t vulos; -vulos dhe merr pjes n prpunimin e vulave; -vulos m materiale natyrore dhe konkludon se mund t prsritet forma (ritmi) e njejt; -vizaton dhe pret elemente pr kartuq vule; -prpunon monotipi;

x x x x x

Fusha programore 5.KOMUNIKIMET VIZUELE DHE DISAJNI -ka msuar vlerat figurative (zbukurime, laramani) t gjsendeve n prdorimin e prditshm; -zbulon se gjsendet kan funksion t prdorshm dhe praktik ku jan t formuara n mnyr estetike; -disajnon sende prr prdorim t prhershm; -prdor kompjuterin gjat prpunimin e disajnit;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x x x

Punoi - Arsimtarja: Gzime Skenderi Kl. II-4

ek lista pr prcjellje t ariturave t nxnsve Emri dhe mbiemri i nxnsit: Festim Bexheti - kl. II-4
Njsia msimore - ARSIMI MUZIKOR : Kndim -e mban drejt trupin gjat kndimi; -zhvillon ndijim pr ritm dhe identifikon ritm t caktuar; -ka interesim pr kndim; -kndon kng t ndryshme pr nga prmbajtja dhe karakteri; -Bisedon pr prmbajtjen e kngs; -ka qndrim dhe frymmarrje t drejt gjat kndimit; x x x x x x
Me sukses dhe pavarsisht Pjesrisht krkon ndihm Me vshtirsi

Tema : MUZIKA DHE LVIZJET -prputh lvizjet e veta me karakteristikat muzikore; -zhvillon shqisn pr ritm; -bn lvizje sipas koreografis paraprake t caktuar; -njeh dhe realizon valle popullore; -mer pjes n dramatizime elementare muzikore;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x x x x

Tema : DGJIM I MUZIKS

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

-dgjon dhe njeh muzikn klasike popullore dhe muzikn pr fmij; -njeh karakterin e muziks (e kndshme, e pakndshme, e shpejt, e ngadalshme); -bisedon pr muzikn q e dgjon; -dgjon kng dhe valle popullore; -dgjon dhe njeh tingujt e instrumenteve t caktuara muzikore;

x x x x x

Tema : EKSEKUTIMI I INSTRUMENTEVE MUZIKORE PR FMIJ -zhvillon ndjenj t ritmit; -njihet me mnyrn e eksekutimit t instrumenteve t caktuara muzikore pr fmij; -prsrit motive t caktuara ritmike; -shoqron kng t njohura me IMF t caktuara; Tema : BAZAT E SHKRIM- LEXIMIT MUZIKOR -njeh tonet e ulta dhe t larta; -njen kohzgjatjet m t gjata dhe m t shkurtra;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x

x x
Me sukses dhe pavarsisht Pjesrisht krkon ndihm Me vshtirsi

x x

Tema : BAZAT E SHPREHJES DHE

Me sukses dhe

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

KRIJIMTARIS MUZIKORE PR FMIJ -krijon shprehje muzikore me z,eksekuton lvizje; -arin siguri dhe vetbesim n shprehje personale muzikore; -krion shprehje figurative t mbresave nga muzika e dgjuar; -tregon gatishmri pr pun muzikore;

pavarsisht

x x x x

Punoi Arsimtarja: Gzime Skenderi kl.II4

ek lista pr prcjellje t ariturave t nxnsit

Emri dhe mbiemri i nxnses Hanife Hasibi . kl. II-4


Me sukses dhe pavarsisht Pjesrisht krkon ndihm Me vshtirsi

LNDA: GJUH SHQIPE Fusha programore: FILLESTAR LEXIMI DHE SHKRIMI

-vzhgon sende n klas, n shkoll dhe n mjedisin ku jeton ku prshkruan edhe veorit e tyre themelore; -ka aftsi tu prgjigjet pyetjeve me fjali t plota dhe t parashtroj pyetje kur kan nevoj; -formon kuptim pr fjalin si njsi gjuhsore, dhe njihet me prmbajtjen dhe funksionin e saj; -zotron kuptimin e fjals si pjes e fjalis pr emrtimin e sendeve; -ka kuptim pr tingullin si pjes e fjals; -dallon tingullin n vende t ndryshme brenda fjals(n fillin, n mes dhe n fund t fjalis) dhe i shqypton drejt ato; -i peraqet sakt n mnyr grafike elementet e shkronjs; -njeh simbolet e tingujve dhe dhe i lidh ato brenda fjalve (kuptimin pr shkronjn); -njeh dhe shkruan shkronjat e shtypit; -arin t lexoj fjal dhe tekste; -shkruan me shkronj t madhe n fillim t fjalis dhe emrat e prvem ; -njihet me shenjat e piksimit, me funksionin dhe kuptimin e tyre; -gjat leximit respekton drejt shenjat; -prvetson shkronjat e vogla dhe t mdha t dors, bashkimin dhe kuptimin e tyre; -shkruan fjal dhe fjali t shkurtra me shkronja t dors; -plotson fjalt me shkronja dhe fjalit me fjal q mungojn; -krijon dhe shkruan fjal e fjali sipas ilustrimeve, sendeve t dhna;

x x
x

x x x x x x x x x x
X

x X x

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtrsi

Fusha programore: NJOHURI PR GJUHN -dallon tingujt dhe zhurmat; -shqypton drejt tingujt brenda fjals dhe fjalt brenda fjalis; -ndrton fjal dhe fjalt i radhit n fjali; -bn dallimin e fjalive dftore, pyetse , nxitse dhe i prdor drejt ato; -dallon fjalin pohore dhe mohore; -arin t emrtoj persona, qeniet e gjalla, bimt, sendet dhe dukurit; -din kuptimin e emrit dhe dallon emrat n fjali; -dallon numrin dhe gjinin tek emrat; -shkruan dhe shqypton numrort drejt me fjal deri m 20; -bn ndarjen e fjalve n rrokje duke prdorur vizn; -dallon tingujt dhe i prdor ato ashtu si duhet; -gjat shkrimit prdor shkronjn e madhe; x x x x x
X X

x x
X

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtrsi

Fusha programore: LETRSIA

-din t vrej dhe t dalloj titullin; -dallon tekstin, ilustrimin dhe autorin ; -gjen faqen dhe lexon me z; -dallon llojet e ndyshme t teksteve; -lexon n role dhe prcakton temn dhe porosin e tekstit; -dallon ngjarjet dhe personazht; -lexon poezi dhe bn dallimin e strofs n poezi (vjersh); -lexon kuptueshm duke respektuar shenjat e piksimit; -prshtat intonacionin me prmbajtjen e tekstit; -thekson drejt fjalt n fjali; -lexon n vete (pa z); -lexon e pavarur prmbajten dhe u prgjigjet pyetjeve me lektyrn e lexuar; -mson poezi t shkurta dhe i reciton para t tjerve; -njihet me procesin e krijimit t veprs letrare; -nxitet pr t kuptuar se libri sht burim njohurish;

x
X

x x x x x x x x x x x x x
Me sukses dhe pavarsisht Pjesrisht krkon ndihm Me vshtrsi

Fusha programore: T SHPREHURIT DHE KRIJIMTARIA -dgjon dhe dshiron t mar pjes n biseda me tem t caktuar; -ritregon prmbajtje t shkurtra t prpunuara (lirshm dhe me ndihmn e pyetjeve); -tregon sipas radhs s ilustrimeve, disa fjalve t dhna dhe sipas ngjarjes s prjetuar; -prshkruan tipare karakteristike t frymorve, dukurive duke vzhguar; sendeve,

x x x
X X

-reciton vjersha n forme dramatizimi (dialoge); -ritregon me shkrim nj tekst t shkurr (me prmbajtje nga emisionet televizive); -arin t shkruaje shkurt nj ngjarje t prjetuar; -bn me shkrim sende, frymor dhe bim; x x

-shkruan si duhet shkronjat e prbra (dyshe); -shkruan e/i pavarur urim me rastin e ndonj fest[e t caktuar,ditlindje etj.; x

Fusha programore: KULTURA E MEDIAS -nxitet pr t ndjekur n mnyr t przgjedhur prmbajtje nga televizioni; -dallon shfaqjen teatrale nga shfaqja me kukulla dhe vren dallimet kryesore t tyre nga tekstet letrare; -ka shprehi pr t huazuar libra nga biblioteka dhe pr tu kujdesur pr to; -prdor aparatin telefonik pr t biseduar; -prdor kompjuterin dhe e shfrytzon si mjet msimi pr informata;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtrsi

x
X

x
X

Punoi : Arsimtarja Gzime Skenderi kl. II-4

ek lista pr prcjellje t ariturave t nxnsit


Emri dhe mbiemri i nxnsit; Hanife Hasibi. kl.II-4

LNDA: MATEMATIK - : Format n hapsir, format n rrafsh dhe raportet mes tyre -vren dhe emrton trupat gjeografik n hapsir: top, kub dhe cilindr (prsritje); -vren sendet n form t trupave gjeometrik dhe i krahason sipas madhsis (m e madhe, m e vogl), ngjyrs dhe forms(forma e trupit, kubit, cilindrit); -njeh dhe emrton trupat gjeometrik, konin, katrorin dhe piramidn dhe i vren sendet n form t trupave gjeometrik nga mjedisi i drejtprsdrejt; -din ti identifikojn dhe ti emrtojn figurat gjeometrike: trekndsh, rreth, katror dhe drejtkndsh; -arin t vizatoj me ndihmn e shablloneve t trekndshit, rrethit, katrorit dhe drejtkndshit; -zbulon trekndsh, rreth, katror, drejtkndsh n mjedisin e drejtprsdrejt: -ka aftsi t njeh dhe emrtoj vijn e drejt, t lakuar, t hapur dhe t mbyllur: -prdor vizore pr t vizatuar vijat e drejta: -prcakton dhe verbalisht tregon pozitn e sendeve n raportin e tyre reciprok me zbatimin e terminologjis adekuate: -n mnyr grafike paraqet raportet reciproke t sendeve: -arin t caktoj djathtas dhe majtas n raport me vetveten dhe ndrmjet sendeve:

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x x x
X

x x

TEMA: ZGJIDHJA E SITUATAVE PROBLEMATIKE

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

- ka aftsi pr t gjetur logjikn n radhitjen e prcaktimit t figurave gjeometrike; -arin t zgjdh problematike; situata t zakonshme x

x x

-din t levis n hapsir sipas skens s vizatuar; -vrteton lidhshmrin logjike t ngjarjeve; -vlerson ndodhi t pabesueshme, n situata t zakonshme dhe t nj njohura; -ka njohuri pr formimin e bashksive; -paraqet n mnyr grafike bashksit; -formon unionin prej dy ose tri bashksi; -dallon, emrton dhe krahason gjendjen m nocionin koh; -pavarsisht zbulon mnyra t ndryshme pr grupimin e pllakave logjike; -arin t bj figura sipas skems logjike; -arin njohuri dhe tregon ngjajshmri shikuar nga prpara, prapa dhe ansh; x

x
X X

x x x

TEMA: Numrat deri m 20. Mbledhje dhe

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

zbritje -din t numroj pre 1 dre m 20 dhe anasjelltas; -tregon numrat rndor deri 10; -lexon dhe shkruan numrat 1, 2, 3, 4, 5; -lexon dhe shkruan shenjat <, >, dhe = -bn krahasimin e numrave pastaj prdor simbolet <, >, dhe = : -zbret dhe mbledh numrat deri m 5; -identifikon dhe dallon shenjat +, ; -din t shkruaj shumn ose dallimin e dy numrave; -njeh dhe zbaton termet shum, mbledhje, zbritje, dallim, zbrits, zvoglues gjat operacioneve t ndryshme; -kupton numrin 0 si rezultat i fituar me zbritje me numr nga vet ai; -i krahason dhe i shkruan numrat 6,7,8,9 dhe 10; -njihet me termet paraardhs dhe pasardhs dhe kupton rndsin e tyre; -arin t vrej mosndryshueshmrin e shums, pavarsisht nga vendi i mbledhsve n nivel konkret; -bn zbritjen e numrave deri m 10; -arin t formoj (dhjetsha e par); shfaqje pr dhjetshe; x x x
X X

x x x x
X

x x x

x x x

x x

-din t lexoj dhe ti shkruaj numrat prej 11 deri m 20;(dhjetsha e dyt); -dallon numrat njshifror nga ato dyshifror; -krahason dhe cakton numrat n varg nga dhjetsha e dyt; -njeh numrat ift dhe ato tek; -bn mbledhjen e numrave deri m 20; -prcakton mbledhsat e panjohur, zbrits dhe zvoglues; -n nivel konkret vren ndryshimin mbledhsve dhe grupimin e mbledhsve; e

x X

-aplikon dhe prcakton vlern e shprehjeve numerike me dhe pa thojza; -krahason shprehje numerike duke prdorur shenjat <, >,=(forma 2+3 dhe 3+2); -jep parasupozim pr rezultatet e mundshme nga krahasimi i shprehjeve numerike dhe kontrolloj me zgjidhjen e gjykimit; -aplikon zgjidhjen e detyrave t zakonshme tekstuale me nj operacion; -njeh gjysmn (nj t dytn) dhe nj t katrtn e trsis; x
X

TEMA: PUNA ME T DHNA -bn mbledhje, rradhitje dhe fut t dhna me simbole; -din t bn tregues grafik t t dhnave; -ka aftsi pr t lexuar t dhna nga raporti i shkurtr;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

TEMA: MATJA -mat, vlerson dhe cakton dimensione t treguara m masa jostandarte; -bn matje dhe tregon gjatsin n centimetr (deri m 20 cm.); -bn matjen e gjatsis t vijave t drejta ((deri n 20cm.me ndihmn e vizors; -bn matjen e mass n kg. Me ndihmn e peshores; -din pr t matur vlern e mass n kilogram dhe me matje kontrollon vlersimin e tij; -bn krahasimin e masave me matje t leht dhe t rnd; -din t prdor nocionet elementare ekonomis ( denar, mim, shitje, blerje, pages); -din t prdor monedha dhe banknota dhe t tregoj vlern e sendeve me t cilat shpeshher has t shprehur n denar; -din t bj matjen e kohs me instrumente matse n or; x x x
X

x x x

Punio: Arsimtarja Gzime Skenderi kl.II-4

ek lista pr prcjellje t ariturave t nxnsit


Emri dhe mbiemri i nxnsit : Hanife Hasibi. kl. II-4 LNDA: NJOHJA E MJEDISIT : UN ME TJERT - din t prezentoj vetveten ka din, ka mundet, ka dshiron; -prcakton vetbesimin n procedura dhe aktivitetet e veta; -dallon njashmrit njerzve; dhe dallimet mes x x x x x x x x x
Me sukses dhe pavarsisht Pjesrisht krkon ndihm Me vshtirsi

- din se secili ka mendimin e vet/t ndryshm ose t ngjajshm me t tjert; -din ti dalloj karakteristikat tek njerzit n periudha t ndryshme t jets; - kupton funksionin bashkjetes; e rregullave pr

-merr pjes n sjelljen e rregullave n shkoll; -i zbaton dhe i rrespekton rregullat n shkoll dhe n jet; -kupton se sejcili njeri ka t drejta dhe prgjegjsi; TEMA: JETA DHE PUNA N SHKOLL -din si sht e organizuar shkolla; -din se ka punojn arsimtart/ punn e drejtorit dhe shrbimet n shkoll; - njeh rregullat e sjelljes n shkoll; -zhvillon ndjenj pr resektin e ndrsjellt, ndihm, bashkpunim; -e kupton rndsin e fjalve, prgjegjsin, t drejtn dhe privatizimin; -dallon ka sht personale dhe ka e prbashkt; -sillet me prgjegjsi ndaj punve t veta dhe t prbashkta n shkoll; -njeh dhe kupton festat e lidhura me traditn x x

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x

x x x x

fetare dhe shtetrore; -nxitet dhe organizohet pr pjesmarje n solemnitete t ndryshme; x

TEMA: VENDI IM -zgjeron pr cilsit m t rndsishme n vendin ku jeton(qytet, fshat, lagje); -din t vrej dhe t emrtoj objektet m t rndsishme n mjedisin e drejtprsdrejt dhe t orientohet sipas tyre; -i njeh dhe krahason ndrtesat e reja m t vjetra; -ka interesim dhe respekt ndaj tradits dhe trashgimis kulturore; -njeh dhe bn dallimet kulturore n vendin e vet t jetess; -ka t zhvilluar ndjenjn e prkatsis ndaj atdheut t vet; -njihet me disa bukuri natyrore m t rndsishme;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x x x x x

TEMA: SHTPIA IME -din lidhjet farefisnore n rrethin m t gjr dhe m t ngusht; -zhvillon ndjenj t prkatsis ndaj familjes s vet; -din se egzistojn lloje t ndryshme me vler t barabart (familje me nj prind, shtpi, familje, institucion familje; -din funksionimin e hapsirs n shtpi; -din dhe emron pjest e mobiljes dhe aparateve n shtpi dhe prdorimin e drejt; -vren dhe u ik reziqeve, zhvillon ndjenj t prgjegjsis pr sigurin e vet dhe sigurin e t tjerve;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x

x x x

-din ti dalloj fatkeqsit elementare; -din se si t mbrohet, numrin e telefonit t zjarfiksit, policis; -angazhohet n mnyr aktive pr mbajtjen e higjiens prsonale dhe higjiens n shtpi; -din ti tejkaloj steriotipet obligimeve n familje; gjinore t

x x x x x x x

-ka njohuri pr rndsin e shndetit; -njihet me mnyrn e manifestimit t festave n familje; -nxitet dhe n mnyr aktive shfrytzon kohn e lir;

TEMA: UN JAM PJES E NATYRS -zbulon dhe prshkruan disa karakteristika pr natyrn e gjall; -zbulon dhe prshkruan disa karakteristika t natyrs jo t gjall n mjedisin e vet(uj, rr, gur,metal etj.); -ka njohuri se qeniet e gjalla jan t lidhura me natyrn jo t gjall; -din se n mjedise t ndryshme jetojn bim t ndryshme; -dallon dhe emron lloje t perimeve dhe din se si i shfrytzon ato njeriu; -dallon dhe emron llojet e pmve dhe din pse dhe ku shfrytzohen ato; -din llojet e drunjve dhe bn ndarjen n drunj gjethmbajts dhe gjethrnje; -ka njohuri t prgjithshme pr kafsht q eksistojn n vendin ku jeton; -dallon mnyrn e jetess n mes kafshve t

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x x x x
X

x x

egra dhe shtpiake; -vern ndryshimet n natyr sipas stinve t vitit; -din prshtatjen e njeriut, bimve, kafshve sipas stinve t vitit; -orientohet n koh dhe drejt prdor terminet pr ditn-natn; -ka njohuri elementare pr shqisat; Ka njohuri dhe angazhohet se si t mbrohet nga lndimet dhe smundjet; x x x x
X

TEMA: UN HULUMTOJ -zbulon dhe njeh cilsit e materialeve t ndryshme (letr, mndafsh, rr, material natyrale), dallon materialet me prekje (i lmuar, i vrazhd); -zbulon dhe njeh cilsit e ujit; -sht i vetdishm pr rndsin e ujit; -din dhe njeh cilsit e ajrit; -sht i vetdishm pr rndsin e ajrit t pastr; -njeh burimet e drits dhe din t mbrohet nga rezet e drejtprsdrejta t diellit; -zhvillon aftsi pr formsimin e materialeve t ndryshme dhe kombinimin e tyre; -njeh mnyr se si ambalazhohet ose gjsendet e shfrytzuara mund t prdoren; -ka dije pr prdorimin e drejt t materialeve;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x x x x
X

x x

TEMA: KOMUNIKACIONI -din t lviz drejt dhe sigurt; -respekton shenjat e komunikacionit komunikacion n situat reale; -dallon udhkryqet dhe din se si kalohen; -zgjeron njohuri pr llojet e mjeteve t komunikacionit; -vren ngjajshmrit dhe dallimet ndrmjet shenjave t ndryshme t komunikacionit; -kupton rndsin e komunikacionit, lidhshmrin e pjesve t ndryshme t vendlindjes dhe m gjr; n

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x x x x x

-njeh shenjat e komunikacionit pr kmbsor;

Punoi- Arsimtarja: Gzime Skenderi: kl. II-4

ek lista pr prcjellje t ariturave t nxnsve

Emri dhe mbiemri i nxnsit: Hanife Hasibi. LNDA ARSIMI FIZIK DHE SHNDETSOR :Ushtrime pr lvizje organizative dhe lvizje - din t vendoset vet n grup pas komands s dhn; - vendoset drejt n nj ,dy rreshta dhe n nj dhe dy kolona; - din ta mbaje drejt trupin gjat ushtrimeve; - n mnyr simetrike dhe koordinuar lviz n kolon dhe rresht; - ka aftsi prceptuese dhe hapsinore pr lvizje n kolon dhe n rresht; -ka emocione pozitive aktiviteteve motorike t prjetuara gjat x x x x x x

kl. II - 4
Pjesrisht krkon ndihm Me vshtirsi

Me sukses dhe pavarsisht

TEMA 2 Ushtrime pr formimin e trupit dhe lvizjet

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

- realizon ushtrime me duar, trupin dhe kmbt (drejt dhe n mnyr t koordinuar) - realizon drejt ushtrime pr forcim, relaksion dhe zgjatje apo shtrirje, - ka zhvilluar ndjenjn pr realizim estetik t lvizjeve, - realizon ushtrime nprputhje me ritm dhe tempo t caktuar, - realizon drejt ushtrime ulur, gjysmulur dhe i shtrir n bark dhe n shpin,

x x x x X

TEMA 3 Bazat e atletiks -Ka ushtruar ecje dhe vrapim; - ka ushtruar ecje dhe vrapim t drejt; - ka zhvilluar grupe t mdha muskulare t brezt, supeve, duart, trupin dhe legenit t kmbve; - ka zhvilluar ndjenjn pr tempo t lvizjes; - ka zhvilluar aftsi pr lvizje t prgjithshme t aparatit lokomotor dhe lvizje t koordinuara n hapsir; - shfrytzon teknikn e krcimit dhe rnies (me hov, gjegjsisht me vrapim); -Zotoron teknikat e hudhjes dhe kapjes s drejt; -Ka zhvilluar kordinimin e aparatit lokomotor gjat hudhjes dhe rnies s topave; -Ka zhvilluar saktsin e lvizjes;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x x x x X x

x x

TEMA 4 Bazat e gjimnastiks -Ka ushtruar ecje t drejt dhe rokullusje rreth bushtit n ann e djatht dhe t majt; - ka zhvilluar koordinimin n hapsir dhe ndjenjn pr lvizje n partner n pozita t ndryshme t trupit; - nxitet pr lvizje me rrokullisje; - ka ushtruar teknikn e ngritjes dhe bartjes s drejt; - prdor dhe ushtron teknikn pr bartje t prbashkt t sendeve; - ka zhvilluar fuqin dhe lvizjen e grupeve t mdha muskulare; -aplikon mbajtje estetike dhe elegante t trupit; dhe pjes nga ai,

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

X X X x x x

TEMA 5- Loja - merr pjes n lojra; - respekton rregullat e lojs; - zhvillon dimenzione psikomotorike; shpejtsin, gjindshmria, qndrueshmria, ragimi i drejt dhe m koh, elasticiteti etj; - ndihmon, bashkpunon, komunikon dhe n mnyr disiplinore realizon detyra t parashtruara; - zhvillon aftsi pr prcjellje t kordinuar dhe t shprehurit e emocioneve n gara, kulture n prkrahjen e ekipit t tij; x x x x

N lndn e arsimit fizik dhe shndetsor nuk ka angazhime pasi ka problem me veshkt.

Punoi : Arsimtarja- Gzime Skenderi kl: II-4

ek lista pr prcjellje t ariturave t nxnsve


Emri dhe mbiemri i nxnsit: Hanife Hasibi. Lnda - ARSIMI FIGURATIV Fusha programore 1 :Vizatim x -tregon ide gjat vizatimit; -mban drejt trupin gjat vizatimit; -i njeh dhe emrton shtresat dhe materialet pr vizatim; -vren dhe dallon format, vijat dhe madhsit n natyr; -mban mend dhe realizon vij konture; -prshkruan me fjal t veta vizatimin si e prjeton; -vizaton motiv nga krijimtaria popullore (qendisje, laramani etj); x x x x x x kl. II 4
Pjesrisht krkon ndihm Me vshtirsi

Me sukses dhe pavarsisht

Fusha programore 2.Pikturim -ka zhvilluar ndjenj pr pjesmarrje t ngjyrs s sendeve n natyr; -vepron drejt me material t ndryshme pikturuese (letr, plhur, brush; -zbaton teknikat pr vizatim; -i njeh ngjyrat kryesore dhe t njejtat i zbaton pr t fituar ngjyrat sekondare; -ka zhvilluar dhe kultivuar shprehit higjieno-teknike;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x x X x

Fusha programore 3.Formsimi i hapsirs, modelimi dhe ndrtimi. -sht aftsuar pr modelim; -vren dhe hulumton mjedisin dhe i vren karaktiristikat figurative t formave; -zbulon karakteristikat e materialeve prmes ndjenjave vizuele,tekstile etj; -modelon forma tradicionale (formn e zakont dhe at t ndrlikuar); -ka aritur prvoj elementare pr karakteristikat e disa sendeve: e zakont-e ndrlikuar; kndor-cilindrik; i plot-i zbrazt; i madh-i vogl; -prdor mjete pr modelim dhe sendrtim; -sht aftsuar pr sende individuale nga materiali i ndryshm; -shikon skulptura;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x x x

x x x x
Me sukses dhe pavarsisht Pjesrisht krkon ndihm Me vshtirsi

Fusha programore 4. VULOSJE -zgjedh n mnyr t pavarur gjsende me t cilat do t vulos; -vulos dhe merr pjes n prpunimin e vulave; -vulos m materiale natyrore dhe konkludon se mund t prsritet forma (ritmi) e njejt; -vizaton dhe pret elemente pr kartuq vule; -prpunon monotipi;

x x x x x

Fusha programore 5.KOMUNIKIMET VIZUELE DHE DISAJNI -ka msuar vlerat figurative (zbukurime, laramani) t gjsendeve n prdorimin e prditshm; -zbulon se gjsendet kan funksion t prdorshm dhe praktik ku jan t formuara n mnyr estetike; -disajnon sende prr prdorim t prhershm; -prdor kompjuterin gjat prpunimin e disajnit;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x X x

Punoi Arsimtarja: Gzime Skenderi Kl. II-4

ek lista pr prcjellje t ariturave t nxnsve Emri dhe mbiemri i nxnsit: Hanife Hasibi- kl. II-4
Njsia msimore - ARSIMI MUZIKOR : Kndim -e mban drejt trupin gjat kndimi; -zhvillon ndijim pr ritm dhe identifikon ritm t caktuar; -ka interesim pr kndim; -kndon kng t ndryshme pr nga prmbajtja dhe karakteri; -Bisedon pr prmbajtjen e kngs; -ka qndrim dhe frymmarrje t drejt gjat kndimit; x x x x x x
Me sukses dhe pavarsisht Pjesrisht krkon ndihm Me vshtirsi

Tema : MUZIKA DHE LVIZJET -prputh lvizjet e veta me karakteristikat muzikore; -zhvillon shqisn pr ritm; -bn lvizje sipas koreografis paraprake t caktuar; -njeh dhe realizon valle popullore; -mer pjes n dramatizime elementare muzikore;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x X x x x

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

Tema : DGJIM I MUZIKS -dgjon dhe njeh muzikn klasike popullore dhe muzikn pr fmij; -njeh karakterin e muziks (e kndshme, e pakndshme, e shpejt, e ngadalshme); -bisedon pr muzikn q e dgjon; -dgjon kng dhe valle popullore; -dgjon dhe njeh tingujt e instrumenteve t caktuara muzikore; x x X X X

Tema : EKSEKUTIMI I INSTRUMENTEVE MUZIKORE PR FMIJ -zhvillon ndjenj t ritmit; -njihet me mnyrn e eksekutimit t instrumenteve t caktuara muzikore pr fmij; -prsrit motive t caktuara ritmike; -shoqron kng t njohura me IMF t caktuara; Tema : BAZAT E SHKRIM- LEXIMIT MUZIKOR -njeh tonet e ulta dhe t larta; -njen kohzgjatjet m t gjata dhe m t shkurtra;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x

x x
Me sukses dhe pavarsisht Pjesrisht krkon ndihm Me vshtirsi

X x

Tema : BAZAT E SHPREHJES DHE KRIJIMTARIS MUZIKORE PR FMIJ -krijon shprehje muzikore me z,eksekuton lvizje; -arin siguri dhe vetbesim n shprehje personale muzikore; -krion shprehje figurative t mbresave nga muzika e dgjuar; -tregon gatishmri pr pun muzikore;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x x x

Nxnsja ka pak problem me shqisat e dgjimit.

Punoi - Arsimtarja: Gzime Skenderi kl.II-4

ek lista pr prcjellje t ariturave t nxnsit


Emri dhe mbiemri i nxnsit - Ilir Bajrami . kl. II-4
Me sukses dhe pavarsisht Pjesrisht krkon ndihm Me vshtirsi

LNDA: GJUH SHQIPE Fusha programore: FILLESTAR LEXIMI DHE SHKRIMI

-vzhgon sende n klas, n shkoll dhe n mjedisin ku jeton ku prshkruan edhe veorit e tyre themelore; -ka aftsi tu prgjigjet pyetjeve me fjali t plota dhe t parashtroj pyetje kur kan nevoj; -formon kuptim pr fjalin si njsi gjuhsore, dhe njihet me prmbajtjen dhe funksionin e saj; -zotron kuptimin e fjals si pjes e fjalis pr emrtimin e sendeve; -ka kuptim pr tingullin si pjes e fjals; -dallon tingullin n vende t ndryshme brenda fjals(n fillin, n mes dhe n fund t fjalis) dhe i shqypton drejt ato; -i peraqet sakt n mnyr grafike elementet e shkronjs; -njeh simbolet e tingujve dhe dhe i lidh ato brenda fjalve (kuptimin pr shkronjn); -njeh dhe shkruan shkronjat e shtypit; -arin t lexoj fjal dhe tekste; -shkruan me shkronj t madhe n fillim t fjalis dhe emrat e prvem ; -njihet me shenjat e piksimit, me funksionin dhe kuptimin e tyre; -gjat leximit respekton drejt shenjat; -prvetson shkronjat e vogla dhe t mdha t dors, bashkimin dhe kuptimin e tyre; -shkruan fjal dhe fjali t shkurtra me shkronja t dors; -plotson fjalt me shkronja dhe fjalit me fjal q

x
X

x x x
X

x x x x x x x x x

mungojn; -krijon dhe shkruan fjal e fjali sipas ilustrimeve, sendeve t dhna; X

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtrsi

Fusha programore: NJOHURI PR GJUHN -dallon tingujt dhe zhurmat; -shqypton drejt tingujt brenda fjals dhe fjalt brenda fjalis; -ndrton fjal dhe fjalt i radhit n fjali; -bn dallimin e fjalive dftore, pyetse , nxitse dhe i prdor drejt ato; -dallon fjalin pohore dhe mohore; -arin t emrtoj persona, qeniet e gjalla, bimt, sendet dhe dukurit; -din kuptimin e emrit dhe dallon emrat n fjali; -dallon numrin dhe gjinin tek emrat; -shkruan dhe shqypton numrort drejt me fjal deri m 20; -bn ndarjen e fjalve n rrokje duke prdorur vizn; -dallon tingujt dhe i prdor ato ashtu si duhet; -gjat shkrimit prdor shkronjn e madhe; x
X X

x x
X X

x x x x
X

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtrsi

Fusha programore: LETRSIA -din t vrej dhe t dalloj titullin; -dallon tekstin, ilustrimin dhe autorin ; -gjen faqen dhe lexon me z; -dallon llojet e ndyshme t teksteve; -lexon n role dhe prcakton temn dhe porosin e tekstit; -dallon ngjarjet dhe personazht; -lexon poezi dhe bn dallimin e strofs n poezi (vjersh); -lexon kuptueshm duke respektuar shenjat e piksimit; -prshtat intonacionin me prmbajtjen e tekstit; -thekson drejt fjalt n fjali; -lexon n vete (pa z); -lexon e pavarur prmbajten dhe u prgjigjet pyetjeve me lektyrn e lexuar; -mson poezi t shkurta dhe i reciton para t tjerve; -njihet me procesin e krijimit t veprs letrare; -nxitet pr t kuptuar se libri sht burim njohurish; x
Me sukses dhe pavarsisht Pjesrisht krkon ndihm Me vshtrsi

x x x
X

x x x x x x x x x x

Fusha programore: T SHPREHURIT DHE KRIJIMTARIA -dgjon dhe dshiron t mar pjes n biseda me tem t caktuar; -ritregon prmbajtje t shkurtra t prpunuara (lirshm dhe me ndihmn e pyetjeve); -tregon sipas radhs s ilustrimeve, disa fjalve t dhna dhe sipas ngjarjes s prjetuar; -prshkruan tipare karakteristike t frymorve, dukurive duke vzhguar; sendeve,

x x x x
X

-reciton vjersha n forme dramatizimi (dialoge);

-ritregon me shkrim nj tekst t shkurr (me prmbajtje nga emisionet televizive); -arin t shkruaje shkurt nj ngjarje t prjetuar; -bn me shkrim sende, frymor dhe bim; -shkruan si duhet shkronjat e prbra (dyshe); -shkruan e/i pavarur urim me rastin e ndonj fest[e t caktuar,ditlindje etj.; x x

X
X

Fusha programore: KULTURA E MEDIAS -nxitet pr t ndjekur n mnyr t przgjedhur prmbajtje nga televizioni; -dallon shfaqjen teatrale nga shfaqja me kukulla dhe vren dallimet kryesore t tyre nga tekstet letrare; -ka shprehi pr t huazuar libra nga biblioteka dhe pr tu kujdesur pr to; -prdor aparatin telefonik pr t biseduar; -prdor kompjuterin dhe e shfrytzon si mjet msimi pr informata;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtrsi

x x x x

Punoi : Arsimtarja Gzime Skenderi kl. II-4

ek lista pr prcjellje t ariturave t nxnsit


Emri dhe mbiemri: Ilir Bajrami. kl.II-4
Me sukses dhe pavarsisht Pjesrisht krkon ndihm Me vshtirsi

LNDA: MATEMATIK - : Format n hapsir, format n rrafsh dhe raportet mes tyre -vren dhe emrton trupat gjeografik n hapsir: top, kub dhe cilindr (prsritje); -vren sendet n form t trupave gjeometrik dhe i krahason sipas madhsis (m e madhe, m e vogl), ngjyrs dhe forms(forma e trupit, kubit, cilindrit); -njeh dhe emrton trupat gjeometrik, konin, katrorin dhe piramidn dhe i vren sendet n form t trupave gjeometrik nga mjedisi i drejtprsdrejt; -din ti identifikojn dhe ti emrtojn figurat gjeometrike: trekndsh, rreth, katror dhe drejtkndsh; -arin t vizatoj me ndihmn e shablloneve t trekndshit, rrethit, katrorit dhe drejtkndshit; -zbulon trekndsh, rreth, katror, drejtkndsh n mjedisin e drejtprsdrejt: -ka aftsi t njeh dhe emrtoj vijn e drejt, t lakuar, t hapur dhe t mbyllur: -prdor vizore pr t vizatuar vijat e drejta: -prcakton dhe verbalisht tregon pozitn e sendeve n raportin e tyre reciprok me zbatimin e terminologjis adekuate: -n mnyr grafike paraqet raportet reciproke t sendeve: -arin t caktoj djathtas dhe majtas n raport me vetveten dhe ndrmjet sendeve:

x x x x
X

x x

TEMA: ZGJIDHJA E SITUATAVE PROBLEMATIKE - ka aftsi pr t gjetur logjikn n radhitjen e prcaktimit t figurave gjeometrike; -arin t zgjdh problematike; situata t zakonshme

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x x
X

-din t levis n hapsir sipas skens s vizatuar; -vrteton lidhshmrin logjike t ngjarjeve; -vlerson ndodhi t pabesueshme, n situata t zakonshme dhe t nj njohura; -ka njohuri pr formimin e bashksive; -paraqet n mnyr grafike bashksit; -formon unionin prej dy ose tri bashksi; -dallon, emrton dhe krahason gjendjen m nocionin koh; -pavarsisht zbulon mnyra t ndryshme pr grupimin e pllakave logjike; -arin t bj figura sipas skems logjike; -arin njohuri dhe tregon ngjajshmri shikuar nga prpara, prapa dhe ansh; x

x x
X

x x x

TEMA: Numrat deri m 20. Mbledhje dhe zbritje -din t numroj prej 1 deri m 20 dhe anasjelltas; -tregon numrat rndor deri 10; -lexon dhe shkruan numrat 1, 2, 3, 4, 5; -lexon dhe shkruan shenjat <, >, dhe = -bn krahasimin e numrave pastaj prdor simbolet <, >, dhe = : -zbret dhe mbledh numrat deri m 5; -identifikon dhe dallon shenjat +, ; -din t shkruaj shumn ose dallimin e dy numrave; -njeh dhe zbaton termet; shum, mbledhje, zbritje, dallim, zbrits, zvoglues gjat operacioneve t ndryshme; -kupton numrin 0 si rezultat i fituar me zbritje me numr nga vet ai; -i krahason dhe i shkruan numrat 6,7,8,9 dhe 10; -njihet me termet paraardhs dhe pasardhs dhe kupton rndsin e tyre; -arin t vrej mosndryshueshmrin e shums, pavarsisht nga vendi i mbledhsve n nivel konkret; -bn zbritjen e numrave deri m 10; -arin t formoj (dhjetsha e par); shfaqje pr dhjetshe;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x x x x x x x

x x x x

x x x x x x

-din t lexoj dhe ti shkruaj numrat prej 11 deri m 20;(dhjetsha e dyt); -dallon numrat njshifror nga ato dyshifror; -krahason dhe cakton numrat n varg nga dhjetsha e dyt; -njeh numrat ift dhe ato tek;

-bn mbledhjen e numrave deri m 20; -prcakton mbledhsat e panjohur, zbrits dhe zvoglues; -n nivel konkret vren ndryshimin mbledhsve dhe grupimin e mbledhsve; e

x x X x x x

-aplikon dhe prcakton vlern e shprehjeve numerike me, dhe pa thojza; -krahason shprehje numerike duke prdorur shenjat <, >,=(forma 2+3 dhe 3+2); -jep parasupozim pr rezultatet e mundshme nga krahasimi i shprehjeve numerike dhe kontrolloj me zgjidhjen e gjykimit; -aplikon zgjidhjen e detyrave t zakonshme tekstuale me nj operacion; -njeh gjysmn (nj t dytn) dhe nj t katrtn e trsis; x

TEMA: PUNA ME T DHNA -bn mbledhje, rradhitje dhe fut t dhna me simbole; -din t bn tregues grafik t t dhnave; -ka aftsi pr t lexuar t dhna nga raporti i shkurtr;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x

TEMA: MATJA -mat, vlerson dhe cakton dimensione t treguara m masa jostandarte; -bn matje dhe tregon gjatsin n centimetr (deri m 20 cm.); -bn matjen e gjatsis t vijave t drejta ((deri n 20cm.me ndihmn e vizors; -bn matjen e mass n kg. Me ndihmn e peshores; -din pr t matur vlern e mass n kilogram dhe me matje kontrollon vlersimin e tij; -bn krahasimin e masave me matje t leht dhe t rnd; -din t prdor nocionet elementare ekonomis ( denar, mim, shitje, blerje, pages); -din t prdor monedha dhe banknota dhe t tregoj vlern e sendeve me t cilat shpeshher has t shprehur n denar; -din t bj matjen e kohs me instrumente matse n or;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x x x x x x x

Punio: Arsimtarja Gzime Skenderi kl.II-4

ek lista pr prcjellje t ariturave t nxnsit


Emri dhe mbiemri i nxnsit : Ilir Bajrami kl. II-4 LNDA: NJOHJA E MJEDISIT : UN ME TJERT - din t prezentoj vetveten ka din, ka mundet, ka dshiron; -prcakton vetbesimin n procedura dhe aktivitetet e veta; -dallon njashmrit njerzve; dhe dallimet mes x x x x x x x x x
Me sukses dhe pavarsisht Pjesrisht krkon ndihm Me vshtirsi

- din se secili ka mendimin e vet/t ndryshm ose t ngjajshm me t tjert; -din ti dalloj karakteristikat tek njerzit n periudha t ndryshme t jets; - kupton funksionin bashkjetes; e rregullave pr

-merr pjes n sjelljen e rregullave n shkoll; -i zbaton dhe i rrespekton rregullat n shkoll dhe n jet; -kupton se sejcili njeri ka t drejta dhe prgjegjsi; TEMA: JETA DHE PUNA N SHKOLL -din si sht e organizuar shkolla; -din se ka punojn arsimtart/ punn e drejtorit dhe shrbimet n shkoll; - njeh rregullat e sjelljes n shkoll; -zhvillon ndjenj pr resektin e ndrsjellt, ndihm, bashkpunim; -e kupton rndsin e fjalve, prgjegjsin, t drejtn dhe privatizimin; -dallon ka sht personale dhe ka e prbashkt; x x

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x

x x

-sillet me prgjegjsi ndaj punve t veta dhe t prbashkta n shkoll; -njeh dhe kupton festat e lidhura me traditn fetare dhe shtetrore; -nxitet dhe organizohet pr pjesmarje n solemnitete t ndryshme;

x x x

TEMA: VENDI IM -zgjeron pr cilsit m t rndsishme n vendin ku jeton(qytet, fshat, lagje); -din t vrej dhe t emrtoj objektet m t rndsishme n mjedisin e drejtprsdrejt dhe t orientohet sipas tyre; -i njeh dhe krahason ndrtesat e reja m t vjetra; -ka interesim dhe respekt ndaj tradits dhe trashgimis kulturore; -njeh dhe bn dallimet kulturore n vendin e vet t jetess; -ka t zhvilluar ndjenjn e prkatsis ndaj atdheut t vet; -njihet me disa bukuri natyrore m t rndsishme;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x x x x x

TEMA: SHTPIA IME -din lidhjet farefisnore n rrethin m t gjr dhe m t ngusht; -zhvillon ndjenj t prkatsis ndaj familjes s vet; -din se egzistojn lloje t ndryshme me vler t barabart (familje me nj prind, shtpi, familje, institucion familje; -din funksionimin e hapsirs n shtpi; -din dhe emron pjest e mobiljes dhe aparateve n shtpi dhe prdorimin e drejt;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x

x x x

-vren dhe u ik reziqeve, zhvillon ndjenj t prgjegjsis pr sigurin e vet dhe sigurin e t tjerve; -din ti dalloj fatkeqsit elementare; -din se si t mbrohet, numrin e telefonit t zjarfiksit, policis; -angazhohet n mnyr aktive pr mbajtjen e higjiens prsonale dhe higjiens n shtpi; -din ti tejkaloj steriotipet obligimeve n familje; gjinore t

x x x x x x x
X

-ka njohuri pr rndsin e shndetit; -njihet me mnyrn e manifestimit t festave n familje; -nxitet dhe n mnyr aktive shfrytzon kohn e lir;

TEMA: UN JAM PJES E NATYRS -zbulon dhe prshkruan disa karakteristika pr natyrn e gjall; -zbulon dhe prshkruan disa karakteristika t natyrs jo t gjall n mjedisin e vet(uj, rr, gur,metal etj.); -ka njohuri se qeniet e gjalla jan t lidhura me natyrn jo t gjall; -din se n mjedise t ndryshme jetojn bim t ndryshme; -dallon dhe emron lloje t perimeve dhe din se si i shfrytzon ato njeriu; -dallon dhe emron llojet e pmve dhe din pse dhe ku shfrytzohen ato; -din llojet e drunjve dhe bn ndarjen n drunj gjethmbajts dhe gjethrnje;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x x x
X

-ka njohuri t prgjithshme pr kafsht q eksistojn n vendin ku jeton; -dallon mnyrn e jetess n mes kafshve t egra dhe shtpiake; -vern ndryshimet n natyr sipas stinve t vitit; -din prshtatjen e njeriut, bimve, kafshve sipas stinve t vitit; -orientohet n koh dhe drejt prdor terminet pr ditn-natn; -ka njohuri elementare pr shqisat; Ka njohuri dhe angazhohet se si t mbrohet nga lndimet dhe smundjet;

x x x x x
X

TEMA: UN HULUMTOJ -zbulon dhe njeh cilsit e materialeve t ndryshme (letr, mndafsh, rr, material natyrale), dallon materialet me prekje (i lmuar, i vrazhd); -zbulon dhe njeh cilsit e ujit; -sht i vetdishm pr rndsin e ujit; -din dhe njeh cilsit e ajrit; -sht i vetdishm pr rndsin e ajrit t pastr; -njeh burimet e drits dhe din t mbrohet nga rezet e drejtprsdrejta t diellit; -zhvillon aftsi pr formsimin e materialeve t ndryshme dhe kombinimin e tyre; -njeh mnyr se si ambalazhohet ose gjsendet e shfrytzuara mund t prdoren; -ka dije pr prdorimin e drejt t materialeve;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x x x x
X

x x

TEMA: KOMUNIKACIONI -din t lviz drejt dhe sigurt; -respekton shenjat e komunikacionit komunikacion n situat reale; -dallon udhkryqet dhe din se si kalohen; -zgjeron njohuri pr llojet e mjeteve t komunikacionit; -vren ngjajshmrit dhe dallimet ndrmjet shenjave t ndryshme t komunikacionit; -kupton rndsin e komunikacionit, lidhshmrin e pjesve t ndryshme t vendlindjes dhe m gjr; n

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x x x x x

-njeh shenjat e komunikacionit pr kmbsor;

Punoi - Arsimtarja: Gzime Skenderi: kl. II-4

ek lista pr prcjellje t ariturave t nxnsve

Emri dhe mbiemri i nxnsit: Ilir Bajrami. kl. II - 4 LNDA ARSIMI FIZIK DHE SHNDETSOR :Ushtrime pr lvizje organizative dhe lvizje - din t vendoset vet n grup pas komands s dhn; - vendoset drejt n nj ,dy rreshta dhe n nj dhe dy kolona; - din ta mbaje drejt trupin gjat ushtrimeve; - n mnyr simetrike dhe koordinuar lviz n kolon dhe rresht; - ka aftsi prceptuese dhe hapsinore pr lvizje n kolon dhe n rresht; -ka emocione pozitive aktiviteteve motorike t prjetuara gjat x x x x x x
Me sukses dhe pavarsisht Pjesrisht krkon ndihm Me vshtirsi

TEMA 2 Ushtrime pr formimin e trupit dhe lvizjet

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

- realizon ushtrime me duar, trupin dhe kmbt (drejt dhe n mnyr t koordinuar) - realizon drejt ushtrime pr forcim, relaksion dhe zgjatje apo shtrirje, - ka zhvilluar ndjenjn pr realizim estetik t lvizjeve, - realizon ushtrime nprputhje me ritm dhe tempo t caktuar, - realizon drejt ushtrime ulur, gjysmulur dhe i shtrir n bark dhe n shpin,

x X x x X

TEMA 3 Bazat e atletiks -Ka ushtruar ecje dhe vrapim; - ka ushtruar ecje dhe vrapim t drejt; - ka zhvilluar grupe t mdha muskulare t brezt, supeve, duart, trupin dhe legenit t kmbve; - ka zhvilluar ndjenjn pr tempo t lvizjes; - ka zhvilluar aftsi pr lvizje t prgjithshme t aparatit lokomotor dhe lvizje t koordinuara n hapsir; - shfrytzon teknikn e krcimit dhe rnies (me hov, gjegjsisht me vrapim); -Zotoron teknikat e hudhjes dhe kapjes s drejt; -Ka zhvilluar kordinimin e aparatit lokomotor gjat hudhjes dhe rnies s topave; -Ka zhvilluar saktsin e lvizjes;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x x x x X x

x x

TEMA 4 Bazat e gjimnastiks -Ka ushtruar ecje t drejt dhe rokullusje rreth bushtit n ann e djatht dhe t majt; - ka zhvilluar koordinimin n hapsir dhe ndjenjn pr lvizje n partner n pozita t ndryshme t trupit; - nxitet pr lvizje me rrokullisje; - ka ushtruar teknikn e ngritjes dhe bartjes s drejt; - prdor dhe ushtron teknikn pr bartje t prbashkt t sendeve; - ka zhvilluar fuqin dhe lvizjen e grupeve t mdha muskulare; -aplikon mbajtje estetike dhe elegante t trupit; dhe pjes nga ai,

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x x x x x

TEMA 5- Loja - merr pjes n lojra; - respekton rregullat e lojs; - zhvillon dimenzione psikomotorike; shpejtsin, gjindshmria, qndrueshmria, ragimi i drejt dhe m koh, elasticiteti etj; - ndihmon, bashkpunon, komunikon dhe n mnyr disiplinore realizon detyra t parashtruara; - zhvillon aftsi pr prcjellje t kordinuar dhe t shprehurit e emocioneve n gara, kultur n prkrahjen e ekipit t tij; x x x x

Punoi : Arsimtarja- Gzime Skenderi kl: II-4

ek lista pr prcjellje t ariturave t nxnsve


Emri dhe mbiemri i nxnsit: Ilir Bajrami. Lnda - ARSIMI FIGURATIV Fusha programore 1 :Vizatim x -tregon ide gjat vizatimit; -mban drejt trupin gjat vizatimit; -i njeh dhe emrton shtresat dhe materialet pr vizatim; -vren dhe dallon format, vijat dhe madhsit n natyr; -mban mend dhe realizon vij konture; -prshkruan me fjal t veta vizatimin si e prjeton; -vizaton motiv nga krijimtaria popullore (qendisje, laramani etj); x x x x x X kl. II 4
Pjesrisht krkon ndihm Me vshtirsi

Me sukses dhe pavarsisht

Fusha programore 2.Pikturim -ka zhvilluar ndjenj pr pjesmarrje t ngjyrs s sendeve n natyr; -vepron drejt me material t ndryshme pikturuese (letr, plhur, brush; -zbaton teknikat pr vizatim; -i njeh ngjyrat kryesore dhe t njejtat i zbaton pr t fituar ngjyrat sekondare; -ka zhvilluar dhe kultivuar shprehit higjieno-teknike;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x X x X x

Fusha programore 3.Formsimi i hapsirs, modelimi dhe ndrtimi. -sht aftsuar pr modelim; -vren dhe hulumton mjedisin dhe i vren karaktiristikat figurative t formave; -zbulon karakteristikat e materialeve prmes ndjenjave vizuele,tekstile etj; -modelon forma tradicionale (formn e zakont dhe at t ndrlikuar); -ka aritur prvoj elementare pr karakteristikat e disa sendeve: e zakont-e ndrlikuar; kndor-cilindrik; i plot-i zbrazt; i madh-i vogl; -prdor mjete pr modelim dhe sendrtim; -sht aftsuar pr sende individuale nga materiali i ndryshm; -shikon skulptura;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

X x x X

x x x x
Me sukses dhe pavarsisht Pjesrisht krkon ndihm Me vshtirsi

Fusha programore 4. VULOSJE -zgjedh n mnyr t pavarur gjsende me t cilat do t vulos; -vulos dhe merr pjes n prpunimin e vulave; -vulos m materiale natyrore dhe konkludon se mund t prsritet forma (ritmi) e njejt; -vizaton dhe pret elemente pr kartuq vule; -prpunon monotipi;

x x x x x

Fusha programore 5.KOMUNIKIMET VIZUELE DHE DISAJNI -ka msuar vlerat figurative (zbukurime, laramani) t gjsendeve n prdorimin e prditshm; -zbulon se gjsendet kan funksion t prdorshm dhe praktik ku jan t formuara n mnyr estetike; -disajnon sende prr prdorim t prhershm; -prdor kompjuterin gjat prpunimin e disajnit;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x x x

Punoi Arsimtarja: Gzime Skenderi Kl. II-4

ek lista pr prcjellje t ariturave t nxnsve Emri dhe mbiemri i nxnsit: Ilir Bajrami- kl. II-4
Njsia msimore - ARSIMI MUZIKOR : Kndim -e mban drejt trupin gjat kndimi; -zhvillon ndijim pr ritm dhe identifikon ritm t caktuar; -ka interesim pr kndim; -kndon kng t ndryshme pr nga prmbajtja dhe karakteri; -Bisedon pr prmbajtjen e kngs; -ka qndrim dhe frymmarrje t drejt gjat kndimit; x x x x x x
Me sukses dhe pavarsisht Pjesrisht krkon ndihm Me vshtirsi

Tema : MUZIKA DHE LVIZJET -prputh lvizjet e veta me karakteristikat muzikore; -zhvillon shqisn pr ritm; -bn lvizje sipas koreografis paraprake t caktuar; -njeh dhe realizon valle popullore; -mer pjes n dramatizime elementare muzikore;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x x x x

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

Tema : DGJIM I MUZIKS -dgjon dhe njeh muzikn klasike popullore dhe muzikn pr fmij; -njeh karakterin e muziks (e kndshme, e pakndshme, e shpejt, e ngadalshme); -bisedon pr muzikn q e dgjon; -dgjon kng dhe valle popullore; -dgjon dhe njeh tingujt e instrumenteve t caktuara muzikore; x x x x X

Tema : EKSEKUTIMI I INSTRUMENTEVE MUZIKORE PR FMIJ -zhvillon ndjenj t ritmit; -njihet me mnyrn e eksekutimit t instrumenteve t caktuara muzikore pr fmij; -prsrit motive t caktuara ritmike; -shoqron kng t njohura me IMF t caktuara; Tema : BAZAT E SHKRIM- LEXIMIT MUZIKOR -njeh tonet e ulta dhe t larta; -njen kohzgjatjet m t gjata dhe m t shkurtra;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x

x x
Me sukses dhe pavarsisht Pjesrisht krkon ndihm Me vshtirsi

x x

Tema : BAZAT E SHPREHJES DHE KRIJIMTARIS MUZIKORE PR FMIJ -krijon shprehje muzikore me z,eksekuton lvizje; -arin siguri dhe vetbesim n shprehje personale muzikore; -krion shprehje figurative t mbresave nga muzika e dgjuar; -tregon gatishmri pr pun muzikore;

Me sukses Pjesrisht dhe krkon ndihm pavarsisht

Me vshtirsi

x x x x

Punoi Arsimtarja: Gzime Skenderi kl.II4

ek lista pr prcjellje t ariturave t nxnsit


Emri dhe mbiemri i nxnsit Ilir Sejfuli . kl. II-4
Me sukses dhe pavarsisht Pjesrisht krkon ndihm Me vshtirsi

LNDA: GJUH SHQIPE Fusha programore: FILLESTAR LEXIMI DHE SHKRIMI

-vzhgon sende n klas, n shkoll dhe n mjedisin ku jeton ku prshkruan edhe veorit e tyre themelore; -ka aftsi tu prgjigjet pyetjeve me fjali t plota dhe t parashtroj pyetje kur kan nevoj; -formon kuptim pr fjalin si njsi gjuhsore, dhe njihet me prmbajtjen dhe funksionin e saj; -zotron kuptimin e fjals si pjes e fjalis pr emrtimin e sendeve; -ka kuptim pr tingullin si pjes e fjals; -dallon tingullin n vende t ndryshme brenda fjals(n fillin, n mes dhe n fund t fjalis) dhe i shqypton drejt ato; -i peraqet sakt n mnyr grafike elementet e shkronjs; -njeh simbolet e tingujve dhe dhe i lidh ato brenda fjalve (kuptimin pr shkronjn); -njeh dhe shkruan shkronjat e shtypit; -arin t lexoj fjal dhe tekste; -shkruan me shkronj t madhe n fillim t fjalis dhe emrat e prvem ; -njihet me shenjat e piksimit, me funksionin dhe kuptimin e tyre; -gjat leximit respekton drejt shenjat; -prvetson shkronjat e vogla dhe t mdha t dors, bashkimin dhe kuptimin e tyre; -shkruan fjal dhe fjali t shkurtra me shkronja t dors; -plotson fjalt me shkronja dhe fjalit me fjal q

x x
x

x x x
X

x x x
X

x
X X

mungojn; -krijon dhe shkruan fjal e fjali sipas ilustrimeve, sendeve t dhna;
X

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtrsi

Fusha programore: NJOHURI PR GJUHN -dallon tingujt dhe zhurmat; -shqypton drejt tingujt brenda fjals dhe fjalt brenda fjalis; -ndrton fjal dhe fjalt i radhit n fjali; -bn dallimin e fjalive dftore, pyetse , nxitse dhe i prdor drejt ato; -dallon fjalin pohore dhe mohore; -arin t emrtoj persona, qeniet e gjalla, bimt, sendet dhe dukurit; -din kuptimin e emrit dhe dallon emrat n fjali; -dallon numrin dhe gjinin tek emrat; -shkruan dhe shqypton numrort drejt me fjal deri m 20; -bn ndarjen e fjalve n rrokje duke prdorur vizn; -dallon tingujt dhe i prdor ato ashtu si duhet; -gjat shkrimit prdor shkronjn e madhe; x x x x
X X X
X

x x
X X

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtrsi

Fusha programore: LETRSIA -din t vrej dhe t dalloj titullin; -dallon tekstin, ilustrimin dhe autorin ; -gjen faqen dhe lexon me z; -dallon llojet e ndyshme t teksteve; -lexon n role dhe prcakton temn dhe porosin e tekstit; -dallon ngjarjet dhe personazht; -lexon poezi dhe bn dallimin e strofs n poezi (vjersh); -lexon kuptueshm duke respektuar shenjat e piksimit; -prshtat intonacionin me prmbajtjen e tekstit; -thekson drejt fjalt n fjali; -lexon n vete (pa z); -lexon e pavarur prmbajten dhe u prgjigjet pyetjeve me lektyrn e lexuar; -mson poezi t shkurta dhe i reciton para t tjerve; -njihet me procesin e krijimit t veprs letrare; -nxitet pr t kuptuar se libri sht burim njohurish; x
Me sukses dhe pavarsisht Pjesrisht krkon ndihm Me vshtrsi

x x x x x x x x x x x x x x

Fusha programore: T SHPREHURIT DHE KRIJIMTARIA -dgjon dhe dshiron t mar pjes n biseda me tem t caktuar; -ritregon prmbajtje t shkurtra t prpunuara (lirshm dhe me ndihmn e pyetjeve); -tregon sipas radhs s ilustrimeve, disa fjalve t dhna dhe sipas ngjarjes s prjetuar; -prshkruan tipare karakteristike t frymorve, dukurive duke vzhguar; sendeve,

x x x x
X

-reciton vjersha n forme dramatizimi (dialoge);

-ritregon me shkrim nj tekst t shkurr (me prmbajtje nga emisionet televizive); -arin t shkruaje shkurt nj ngjarje t prjetuar; -bn me shkrim sende, frymor dhe bim; -shkruan si duhet shkronjat e prbra (dyshe); -shkruan e/i pavarur urim me rastin e ndonj fest[e t caktuar,ditlindje etj.;
X X

X X

Fusha programore: KULTURA E MEDIAS -nxitet pr t ndjekur n mnyr t przgjedhur prmbajtje nga televizioni; -dallon shfaqjen teatrale nga shfaqja me kukulla dhe vren dallimet kryesore t tyre nga tekstet letrare; -ka shprehi pr t huazuar libra nga biblioteka dhe pr tu kujdesur pr to; -prdor aparatin telefonik pr t biseduar; -prdor kompjuterin dhe e shfrytzon si mjet msimi pr informata;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtrsi

x
X

x x

Punoi : Arsimtarja Gzime Skenderi kl. II-4

ek lista pr prcjellje t ariturave t nxnsit


Emri dhe mbiemri i nxnsit: Ilir Sejfuli. kl.II-4
Me sukses dhe pavarsisht Pjesrisht krkon ndihm Me vshtirsi

LNDA: MATEMATIK - : Format n hapsir, format n rrafsh dhe raportet mes tyre -vren dhe emrton trupat gjeografik n hapsir: top, kub dhe cilindr (prsritje); -vren sendet n form t trupave gjeometrik dhe i krahason sipas madhsis (m e madhe, m e vogl), ngjyrs dhe forms(forma e trupit, kubit, cilindrit); -njeh dhe emrton trupat gjeometrik, konin, katrorin dhe piramidn dhe i vren sendet n form t trupave gjeometrik nga mjedisi i drejtprsdrejt; -din ti identifikojn dhe ti emrtojn figurat gjeometrike: trekndsh, rreth, katror dhe drejtkndsh; -arin t vizatoj me ndihmn e shablloneve t trekndshit, rrethit, katrorit dhe drejtkndshit; -zbulon trekndsh, rreth, katror, drejtkndsh n mjedisin e drejtprsdrejt: -ka aftsi t njeh dhe emrtoj vijn e drejt, t lakuar, t hapur dhe t mbyllur: -prdor vizore pr t vizatuar vijat e drejta: -prcakton dhe verbalisht tregon pozitn e sendeve n raportin e tyre reciprok me zbatimin e terminologjis adekuate: -n mnyr grafike paraqet raportet reciproke t sendeve: -arin t caktoj djathtas dhe majtas n raport me vetveten dhe ndrmjet sendeve:

x x x x
X

x x

TEMA: ZGJIDHJA E SITUATAVE PROBLEMATIKE - ka aftsi pr t gjetur logjikn n radhitjen e prcaktimit t figurave gjeometrike; -arin t zgjdh problematike; situata t zakonshme

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x x x x
X X

-din t levis n hapsir sipas skens s vizatuar; -vrteton lidhshmrin logjike t ngjarjeve; -vlerson ndodhi t pabesueshme, n situata t zakonshme dhe t njohura; -ka njohuri pr formimin e bashksive; -paraqet n mnyr grafike bashksit; -formon unionin prej dy ose tri bashksi; -dallon, emrton dhe krahason gjendjen m nocionin koh; -pavarsisht zbulon mnyra t ndryshme pr grupimin e pllakave logjike; -arin t bj figura sipas skems logjike; -arin njohuri dhe tregon ngjajshmri shikuar nga prpara, prapa dhe ansh; x

x x x

TEMA: Numrat deri m 20. Mbledhje dhe zbritje -din t numroj pre 1 dre m 20 dhe anasjelltas; -tregon numrat rndor deri 10; -lexon dhe shkruan numrat 1, 2, 3, 4, 5; -lexon dhe shkruan shenjat <, >, dhe = -bn krahasimin e numrave pastaj prdor simbolet <, >, dhe = : -zbret dhe mbledh numrat deri m 5; -identifikon dhe dallon shenjat +, ; -din t shkruaj shumn ose dallimin e dy numrave; -njeh dhe zbaton termet shum, mbledhje, zbritje, dallim, zbrits, zvoglues gjat operacioneve t ndryshme; -kupton numrin 0 si rezultat i fituar me zbritje me numr nga vet ai; -i krahason dhe i shkruan numrat 6,7,8,9 dhe 10; -njihet me termet paraardhs dhe pasardhs dhe kupton rndsin e tyre; -arin t vrej mosndryshueshmrin e shums, pavarsisht nga vendi i mbledhsve n nivel konkret; -bn zbritjen e numrave deri m 10; -arin t formoj (dhjetsha e par); shfaqje pr dhjetshe;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x x x
X

x x x

x x x x

x x x x x x
X

-din t lexoj dhe ti shkruaj numrat prej 11 deri m 20;(dhjetsha e dyt); -dallon numrat njshifror nga ato dyshifror; -krahason dhe cakton numrat n varg nga dhjetsha e dyt; -njeh numrat ift dhe ato tek; -bn mbledhjen e numrave deri m 20; -prcakton mbledhsat e panjohur, zbrits dhe

zvoglues; -n nivel konkret vren ndryshimin mbledhsve dhe grupimin e mbledhsve; e X x x x

-aplikon dhe prcakton vlern e shprehjeve numerike me dhe pa thojza; -krahason shprehje numerike duke prdorur shenjat <, >,=(forma 2+3 dhe 3+2); -jep parasupozim pr rezultatet e mundshme nga krahasimi i shprehjeve numerike dhe kontrolloj me zgjidhjen e gjykimit; -aplikon zgjidhjen e detyrave t zakonshme tekstuale me nj operacion; -njeh gjysmn (nj t dytn) dhe nj t katrtn e trsis; x

TEMA: PUNA ME T DHNA -bn mbledhje, rradhitje dhe fut t dhna me simbole; -din t bn tregues grafik t t dhnave; -ka aftsi pr t lexuar t dhna nga raporti i shkurtr;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x

TEMA: MATJA -mat, vlerson dhe cakton dimensione t treguara m masa jostandarte; -bn matje dhe tregon gjatsin n centimetr (deri m 20 cm.); -bn matjen e gjatsis t vijave t drejta ((deri n 20cm.me ndihmn e vizors; -bn matjen e mass n kg. Me ndihmn e peshores; -din pr t matur vlern e mass n kilogram dhe me matje kontrollon vlersimin e tij; -bn krahasimin e masave me matje t leht dhe t rnd; -din t prdor nocionet elementare ekonomis ( denar, mim, shitje, blerje, pages); -din t prdor monedha dhe banknota dhe t tregoj vlern e sendeve me t cilat shpeshher has t shprehur n denar; -din t bj matjen e kohs me instrumente matse n or;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x x x x x x x

Punio: Arsimtarja Gzime Skenderi kl.II-4

ek lista pr prcjellje t ariturave t nxnsit


Emri dhe mbiemri i nxnsit : Ilir Sejfuli. kl. II-4 LNDA: NJOHJA E MJEDISIT : UN ME TJERT - din t prezentoj vetveten ka din, ka mundet, ka dshiron; -prcakton vetbesimin n procedura dhe aktivitetet e veta; -dallon njashmrit njerzve; dhe dallimet mes x x x x x x x x x
Me sukses dhe pavarsisht Pjesrisht krkon ndihm Me vshtirsi

- din se secili ka mendimin e vet/t ndryshm ose t ngjajshm me t tjert; -din ti dalloj karakteristikat tek njerzit n periudha t ndryshme t jets; - kupton funksionin bashkjetes; e rregullave pr

-merr pjes n sjelljen e rregullave n shkoll; -i zbaton dhe i rrespekton rregullat n shkoll dhe n jet; -kupton se sejcili njeri ka t drejta dhe prgjegjsi; TEMA: JETA DHE PUNA N SHKOLL -din si sht e organizuar shkolla; -din se ka punojn arsimtart/ punn e drejtorit dhe shrbimet n shkoll; - njeh rregullat e sjelljes n shkoll; -zhvillon ndjenj pr resektin e ndrsjellt, ndihm, bashkpunim; -e kupton rndsin e fjalve, prgjegjsin, t drejtn dhe privatizimin; -dallon ka sht personale dhe ka e prbashkt; -sillet me prgjegjsi ndaj punve t veta dhe t prbashkta n shkoll; x x

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x

x x x

-njeh dhe kupton festat e lidhura me traditn fetare dhe shtetrore; -nxitet dhe organizohet pr pjesmarje n solemnitete t ndryshme;

x x

TEMA: VENDI IM -zgjeron pr cilsit m t rndsishme n vendin ku jeton(qytet, fshat, lagje); -din t vrej dhe t emrtoj objektet m t rndsishme n mjedisin e drejtprsdrejt dhe t orientohet sipas tyre; -i njeh dhe krahason ndrtesat e reja m t vjetra; -ka interesim dhe respekt ndaj tradits dhe trashgimis kulturore; -njeh dhe bn dallimet kulturore n vendin e vet t jetess; -ka t zhvilluar ndjenjn e prkatsis ndaj atdheut t vet; -njihet me disa bukuri natyrore m t rndsishme;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x X x x x

TEMA: SHTPIA IME -din lidhjet farefisnore n rrethin m t gjr dhe m t ngusht; -zhvillon ndjenj t prkatsis ndaj familjes s vet; -din se egzistojn lloje t ndryshme me vler t barabart (familje me nj prind, shtpi, familje, institucion familje; -din funksionimin e hapsirs n shtpi; -din dhe emron pjest e mobiljes dhe aparateve n shtpi dhe prdorimin e drejt; -vren dhe u ik reziqeve, zhvillon ndjenj t prgjegjsis pr sigurin e vet dhe sigurin e t

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x

x x x

tjerve; -din ti dalloj fatkeqsit elementare; -din se si t mbrohet, numrin e telefonit t zjarfiksit, policis; -angazhohet n mnyr aktive pr mbajtjen e higjiens prsonale dhe higjiens n shtpi; -din ti tejkaloj steriotipet obligimeve n familje; gjinore t x x x x
X

x x

-ka njohuri pr rndsin e shndetit; -njihet me mnyrn e manifestimit t festave n familje; -nxitet dhe n mnyr aktive shfrytzon kohn e lir;

TEMA: UN JAM PJES E NATYRS -zbulon dhe prshkruan disa karakteristika pr natyrn e gjall; -zbulon dhe prshkruan disa karakteristika t natyrs jo t gjall n mjedisin e vet(uj, rr, gur,metal etj.); -ka njohuri se qeniet e gjalla jan t lidhura me natyrn jo t gjall; -din se n mjedise t ndryshme jetojn bim t ndryshme; -dallon dhe emron lloje t perimeve dhe din se si i shfrytzon ato njeriu; -dallon dhe emron llojet e pmve dhe din pse dhe ku shfrytzohen ato; -din llojet e drunjve dhe bn ndarjen n drunj gjethmbajts dhe gjethrnje; -ka njohuri t prgjithshme pr kafsht q eksistojn n vendin ku jeton;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x
X

x x x x x

-dallon mnyrn e jetess n mes kafshve t egra dhe shtpiake; -vern ndryshimet n natyr sipas stinve t vitit; -din prshtatjen e njeriut, bimve, kafshve sipas stinve t vitit; -orientohet n koh dhe drejt prdor terminet pr ditn-natn; -ka njohuri elementare pr shqisat; Ka njohuri dhe angazhohet se si t mbrohet nga lndimet dhe smundjet;

x x x x
X

TEMA: UN HULUMTOJ -zbulon dhe njeh cilsit e materialeve t ndryshme (letr, mndafsh, rr, material natyrale), dallon materialet me prekje (i lmuar, i vrazhd); -zbulon dhe njeh cilsit e ujit; -sht i vetdishm pr rndsin e ujit; -din dhe njeh cilsit e ajrit; -sht i vetdishm pr rndsin e ajrit t pastr; -njeh burimet e drits dhe din t mbrohet nga rezet e drejtprsdrejta t diellit; -zhvillon aftsi pr formsimin e materialeve t ndryshme dhe kombinimin e tyre; -njeh mnyr se si ambalazhohet ose gjsendet e shfrytzuara mund t prdoren; -ka dije pr prdorimin e drejt t materialeve;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x x x x x x
X

TEMA: KOMUNIKACIONI -din t lviz drejt dhe sigurt; -respekton shenjat e komunikacionit komunikacion n situat reale; -dallon udhkryqet dhe din se si kalohen; -zgjeron njohuri pr llojet e mjeteve t komunikacionit; -vren ngjajshmrit dhe dallimet ndrmjet shenjave t ndryshme t komunikacionit; -kupton rndsin e komunikacionit, lidhshmrin e pjesve t ndryshme t vendlindjes dhe m gjr; n

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x x x x x

-njeh shenjat e komunikacionit pr kmbsor;

Punoi- Arsimtarja: Gzime Skenderi: kl. II-4

ek lista pr prcjellje t ariturave t nxnsve

Emri dhe mbiemri i nxnsit: Ilir Sejfuli kl. II - 4 LNDA ARSIMI FIZIK DHE SHNDETSOR :Ushtrime pr lvizje organizative dhe lvizje - din t vendoset vet n grup pas komands s dhn; - vendoset drejt n nj ,dy rreshta dhe n nj dhe dy kolona; - din ta mbaje drejt trupin gjat ushtrimeve; - n mnyr simetrike dhe koordinuar lviz n kolon dhe rresht; - ka aftsi prceptuese dhe hapsinore pr lvizje n kolon dhe n rresht; -ka emocione pozitive aktiviteteve motorike t prjetuara gjat x x x x x x
Me sukses dhe pavarsisht Pjesrisht krkon ndihm Me vshtirsi

TEMA 2 Ushtrime pr formimin e trupit dhe lvizjet

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

- realizon ushtrime me duar, trupin dhe kmbt (drejt dhe n mnyr t koordinuar) - realizon drejt ushtrime pr forcim, relaksion dhe zgjatje apo shtrirje, - ka zhvilluar ndjenjn pr realizim estetik t lvizjeve, - realizon ushtrime nprputhje me ritm dhe tempo t caktuar, - realizon drejt ushtrime ulur, gjysmulur dhe i shtrir n bark dhe n shpin,

x x x x x

TEMA 3 Bazat e atletiks -Ka ushtruar ecje dhe vrapim; - ka ushtruar ecje dhe vrapim t drejt; - ka zhvilluar grupe t mdha muskulare t brezt, supeve, duart, trupin dhe legenit t kmbve; - ka zhvilluar ndjenjn pr tempo t lvizjes; - ka zhvilluar aftsi pr lvizje t prgjithshme t aparatit lokomotor dhe lvizje t koordinuara n hapsir; - shfrytzon teknikn e krcimit dhe rnies (me hov, gjegjsisht me vrapim); -Zotoron teknikat e hudhjes dhe kapjes s drejt; -Ka zhvilluar kordinimin e aparatit lokomotor gjat hudhjes dhe rnies s topave; -Ka zhvilluar saktsin e lvizjes;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x x x x x x

x x

TEMA 4 Bazat e gjimnastiks -Ka ushtruar ecje t drejt dhe rokullusje rreth bushtit n ann e djatht dhe t majt; - ka zhvilluar koordinimin n hapsir dhe ndjenjn pr lvizje n partner n pozita t ndryshme t trupit; - nxitet pr lvizje me rrokullisje; - ka ushtruar teknikn e ngritjes dhe bartjes s drejt; - prdor dhe ushtron teknikn pr bartje t prbashkt t sendeve; - ka zhvilluar fuqin dhe lvizjen e grupeve t mdha muskulare; -aplikon mbajtje estetike dhe elegante t trupit; dhe pjes nga ai,

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x x x x x

TEMA 5- Loja - merr pjes n lojra; - respekton rregullat e lojs; - zhvillon dimenzione psikomotorike; shpejtsin, gjindshmria, qndrueshmria, ragimi i drejt dhe m koh, elasticiteti etj; - ndihmon, bashkpunon, komunikon dhe n mnyr disiplinore realizon detyra t parashtruara; - zhvillon aftsi pr prcjellje t kordinuar dhe t shprehurit e emocioneve n gara, kulture n prkrahjen e ekipit t tij; x x x x

Punoi : Arsimtarja- Gzime Skenderi kl: II-4

ek lista pr prcjellje t ariturave t nxnsve


Emri dhe mbiemri i nxnsit: Ilir Sejfuli. Lnda - ARSIMI FIGURATIV Fusha programore 1 :Vizatim x -tregon ide gjat vizatimit; -mban drejt trupin gjat vizatimit; -i njeh dhe emrton shtresat dhe materialet pr vizatim; -vren dhe dallon format, vijat dhe madhsit n natyr; -mban mend dhe realizon vij konture; -prshkruan me fjal t veta vizatimin si e prjeton; -vizaton motiv nga krijimtaria popullore (qendisje, laramani etj);
Me sukses dhe pavarsisht

kl. II 4
Pjesrisht krkon ndihm Me vshtirsi

Me sukses dhe pavarsisht

x x x x x X

Fusha programore 2.Pikturim -ka zhvilluar ndjenj pr pjesmarrje t ngjyrs s sendeve n natyr; -vepron drejt me material t ndryshme pikturuese (letr, plhur, brush; -zbaton teknikat pr vizatim; -i njeh ngjyrat kryesore dhe t njejtat i zbaton pr t fituar ngjyrat sekondare; -ka zhvilluar dhe kultivuar shprehit higjieno-teknike;

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x X x X x

Fusha programore 3.Formsimi i hapsirs, modelimi dhe ndrtimi. -sht aftsuar pr modelim; -vren dhe hulumton mjedisin dhe i vren karaktiristikat figurative t formave; -zbulon karakteristikat e materialeve prmes ndjenjave vizuele,tekstile etj; -modelon forma tradicionale (formn e zakont dhe at t ndrlikuar); -ka aritur prvoj elementare pr karakteristikat e disa sendeve: e zakont-e ndrlikuar; kndor-cilindrik; i plot-i zbrazt; i madh-i vogl; -prdor mjete pr modelim dhe sendrtim; -sht aftsuar pr sende individuale nga materiali i ndryshm; -shikon skulptura;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x x x

x x x X
Me sukses dhe pavarsisht Pjesrisht krkon ndihm Me vshtirsi

Fusha programore 4. VULOSJE -zgjedh n mnyr t pavarur gjsende me t cilat do t vulos; -vulos dhe merr pjes n prpunimin e vulave; -vulos m materiale natyrore dhe konkludon se mund t prsritet forma (ritmi) e njejt; -vizaton dhe pret elemente pr kartuq vule; -prpunon monotipi;

x x x x x

Fusha programore 5.KOMUNIKIMET VIZUELE DHE DISAJNI -ka msuar vlerat figurative (zbukurime, laramani) t gjsendeve n prdorimin e prditshm; -zbulon se gjsendet kan funksion t prdorshm dhe praktik ku jan t formuara n mnyr estetike; -disajnon sende prr prdorim t prhershm; -prdor kompjuterin gjat prpunimin e disajnit;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x x x

Punoi - Arsimtarja: Gzime Skenderi Kl. II4

ek lista pr prcjellje t ariturave t nxnsve Emri dhe mbiemri i nxnsit: Ilir Sejfuli - kl. II-4
Njsia msimore - ARSIMI MUZIKOR : Kndim -e mban drejt trupin gjat kndimi; -zhvillon ndijim pr ritm dhe identifikon ritm t caktuar; -ka interesim pr kndim; -kndon kng t ndryshme pr nga prmbajtja dhe karakteri; -Bisedon pr prmbajtjen e kngs; -ka qndrim dhe frymmarrje t drejt gjat kndimit; x x x x x x
Me sukses dhe pavarsisht Pjesrisht krkon ndihm Me vshtirsi

Tema : MUZIKA DHE LVIZJET -prputh lvizjet e veta me karakteristikat muzikore; -zhvillon shqisn pr ritm; -bn lvizje sipas koreografis paraprake t caktuar; -njeh dhe realizon valle popullore; -mer pjes n dramatizime elementare muzikore;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x x x x

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

Tema : DGJIM I MUZIKS -dgjon dhe njeh muzikn klasike popullore dhe muzikn pr fmij; -njeh karakterin e muziks (e kndshme, e pakndshme, e shpejt, e ngadalshme); -bisedon pr muzikn q e dgjon; -dgjon kng dhe valle popullore; -dgjon dhe njeh tingujt e instrumenteve t caktuara muzikore; x x x x x

Tema : EKSEKUTIMI I INSTRUMENTEVE MUZIKORE PR FMIJ -zhvillon ndjenj t ritmit; -njihet me mnyrn e eksekutimit t instrumenteve t caktuara muzikore pr fmij; -prsrit motive t caktuara ritmike; -shoqron kng t njohura me IMF t caktuara; Tema : BAZAT E SHKRIM- LEXIMIT MUZIKOR -njeh tonet e ulta dhe t larta; -njen kohzgjatjet m t gjata dhe m t shkurtra;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x

x x
Me sukses dhe pavarsisht Pjesrisht krkon ndihm Me vshtirsi

x x

Tema : BAZAT E SHPREHJES DHE KRIJIMTARIS MUZIKORE PR FMIJ -krijon shprehje muzikore me z,eksekuton lvizje; -arin siguri dhe vetbesim n shprehje personale muzikore; -krion shprehje figurative t mbresave nga muzika e dgjuar; -tregon gatishmri pr pun muzikore;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x X x x

Punoi - Arsimtarja: Gzime Skenderi kl.II-4

ek lista pr prcjellje t ariturave t nxnsit


Emri dhe mbiemri i nxnsit; Mensur Abazi . kl. II-4
Me sukses dhe pavarsisht Pjesrisht krkon ndihm Me vshtirsi

LNDA: GJUH SHQIPE Fusha programore: FILLESTAR LEXIMI DHE SHKRIMI

-vzhgon sende n klas, n shkoll dhe n mjedisin ku jeton ku prshkruan edhe veorit e tyre themelore; -ka aftsi tu prgjigjet pyetjeve me fjali t plota dhe t parashtroj pyetje kur kan nevoj; -formon kuptim pr fjalin si njsi gjuhsore, dhe njihet me prmbajtjen dhe funksionin e saj; -zotron kuptimin e fjals si pjes e fjalis pr emrtimin e sendeve; -ka kuptim pr tingullin si pjes e fjals; -dallon tingullin n vende t ndryshme brenda fjals(n fillin, n mes dhe n fund t fjalis) dhe i shqypton drejt ato; -i peraqet sakt n mnyr grafike elementet e shkronjs; -njeh simbolet e tingujve dhe dhe i lidh ato brenda fjalve (kuptimin pr shkronjn); -njeh dhe shkruan shkronjat e shtypit; -arin t lexoj fjal dhe tekste; -shkruan me shkronj t madhe n fillim t fjalis dhe emrat e prvem ; -njihet me shenjat e piksimit, me funksionin dhe kuptimin e tyre; -gjat leximit respekton drejt shenjat; -prvetson shkronjat e vogla dhe t mdha t dors, bashkimin dhe kuptimin e tyre; -shkruan fjal dhe fjali t shkurtra me shkronja t dors; -plotson fjalt me shkronja dhe fjalit me fjal q mungojn; -krijon dhe shkruan fjal e fjali sipas ilustrimeve,

x x
x

x x x x x x x x X x x X x x

sendeve t dhna;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtrsi

Fusha programore: NJOHURI PR GJUHN -dallon tingujt dhe zhurmat; -shqypton drejt tingujt brenda fjals dhe fjalt brenda fjalis; -ndrton fjal dhe fjalt i radhit n fjali; -bn dallimin e fjalive dftore, pyetse , nxitse dhe i prdor drejt ato; -dallon fjalin pohore dhe mohore; -arin t emrtoj persona, qeniet e gjalla, bimt, sendet dhe dukurit; -din kuptimin e emrit dhe dallon emrat n fjali; -dallon numrin dhe gjinin tek emrat; -shkruan dhe shqypton numrort drejt me fjal deri m 20; -bn ndarjen e fjalve n rrokje duke prdorur vizn; -dallon tingujt dhe i prdor ato ashtu si duhet; -gjat shkrimit prdor shkronjn e madhe; x x x x x x x x x x x x

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtrsi

Fusha programore: LETRSIA -din t vrej dhe t dalloj titullin; -dallon tekstin, ilustrimin dhe autorin ; -gjen faqen dhe lexon me z; -dallon llojet e ndyshme t teksteve; -lexon n role dhe prcakton temn dhe porosin e tekstit; -dallon ngjarjet dhe personazht; -lexon poezi dhe bn dallimin e strofs n poezi (vjersh); -lexon kuptueshm duke respektuar shenjat e piksimit; -prshtat intonacionin me prmbajtjen e tekstit; -thekson drejt fjalt n fjali; -lexon n vete (pa z); -lexon e pavarur prmbajten dhe u prgjigjet pyetjeve me lektyrn e lexuar; -mson poezi t shkurta dhe i reciton para t tjerve; -njihet me procesin e krijimit t veprs letrare; -nxitet pr t kuptuar se libri sht burim njohurish; x X x
Me sukses dhe pavarsisht Pjesrisht krkon ndihm Me vshtrsi

x x x x x x x X x x x x

Fusha programore: T SHPREHURIT DHE KRIJIMTARIA -dgjon dhe dshiron t mar pjes n biseda me tem t caktuar; -ritregon prmbajtje t shkurtra t prpunuara (lirshm dhe me ndihmn e pyetjeve); -tregon sipas radhs s ilustrimeve, disa fjalve t dhna dhe sipas ngjarjes s prjetuar; -prshkruan tipare karakteristike t frymorve, dukurive duke vzhguar; sendeve,

x
X

x x x x

-reciton vjersha n forme dramatizimi (dialoge); -ritregon me shkrim nj tekst t shkurr (me prmbajtje nga emisionet televizive);

-arin t shkruaje shkurt nj ngjarje t prjetuar; -bn me shkrim sende, frymor dhe bim; -shkruan si duhet shkronjat e prbra (dyshe); -shkruan e/i pavarur urim me rastin e ndonj fest[e t caktuar,ditlindje etj.;

x x x x

Fusha programore: KULTURA E MEDIAS -nxitet pr t ndjekur n mnyr t przgjedhur prmbajtje nga televizioni; -dallon shfaqjen teatrale nga shfaqja me kukulla dhe vren dallimet kryesore t tyre nga tekstet letrare; -ka shprehi pr t huazuar libra nga biblioteka dhe pr tu kujdesur pr to; -prdor aparatin telefonik pr t biseduar; -prdor kompjuterin dhe e shfrytzon si mjet msimi pr informata;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtrsi

x x x x

Punoi : Arsimtarja Gzime Skenderi kl. II-4

ek lista pr prcjellje t ariturave t nxnsit


Emri dhe mbiemri i nxnsit; Mensur Abazi. kl.II-4
Me sukses dhe pavarsisht Pjesrisht krkon ndihm Me vshtirsi

LNDA: MATEMATIK - : Format n hapsir, format n rrafsh dhe raportet mes tyre -vren dhe emrton trupat gjeografik n hapsir: top, kub dhe cilindr (prsritje); -vren sendet n form t trupave gjeometrik dhe i krahason sipas madhsis (m e madhe, m e vogl), ngjyrs dhe forms(forma e trupit, kubit, cilindrit); -njeh dhe emrton trupat gjeometrik, konin, katrorin dhe piramidn dhe i vren sendet n form t trupave gjeometrik nga mjedisi i drejtprsdrejt; -din ti identifikojn dhe ti emrtojn figurat gjeometrike: trekndsh, rreth, katror dhe drejtkndsh; -arin t vizatoj me ndihmn e shablloneve t trekndshit, rrethit, katrorit dhe drejtkndshit; -zbulon trekndsh, rreth, katror, drejtkndsh n mjedisin e drejtprsdrejt: -ka aftsi t njeh dhe emrtoj vijn e drejt, t lakuar, t hapur dhe t mbyllur: -prdor vizore pr t vizatuar vijat e drejta: -prcakton dhe verbalisht tregon pozitn e sendeve n raportin e tyre reciprok me zbatimin e terminologjis adekuate: -n mnyr grafike paraqet raportet reciproke t sendeve: -arin t caktoj djathtas dhe majtas n raport me vetveten dhe ndrmjet sendeve:

x x x x x x x

TEMA: ZGJIDHJA E SITUATAVE PROBLEMATIKE - ka aftsi pr t gjetur logjikn n radhitjen e prcaktimit t figurave gjeometrike; -arin t zgjdh problematike; situata t zakonshme

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x x x x x x x x x x

-din t levis n hapsir sipas skens s vizatuar; -vrteton lidhshmrin logjike t ngjarjeve; -vlerson ndodhi t pabesueshme, n situata t zakonshme dhe t nj njohura; -ka njohuri pr formimin e bashksive; -paraqet n mnyr grafike bashksit; -formon unionin prej dy ose tri bashksi; -dallon, emrton dhe krahason gjendjen m nocionin koh; -pavarsisht zbulon mnyra t ndryshme pr grupimin e pllakave logjike; -arin t bj figura sipas skems logjike; -arin njohuri dhe tregon ngjajshmri shikuar nga prpara, prapa dhe ansh;

TEMA: Numrat deri m 20. Mbledhje dhe zbritje -din t numroj pre 1 dre m 20 dhe anasjelltas; -tregon numrat rndor deri 10; -lexon dhe shkruan numrat 1, 2, 3, 4, 5; -lexon dhe shkruan shenjat <, >, dhe = -bn krahasimin e numrave pastaj prdor simbolet <, >, dhe = : -zbret dhe mbledh numrat deri m 5; -identifikon dhe dallon shenjat +, ; -din t shkruaj shumn ose dallimin e dy numrave; -njeh dhe zbaton termet shum, mbledhje, zbritje, dallim, zbrits, zvoglues gjat operacioneve t ndryshme; -kupton numrin 0 si rezultat i fituar me zbritje me numr nga vet ai; -i krahason dhe i shkruan numrat 6,7,8,9 dhe 10; -njihet me termet paraardhs dhe pasardhs dhe kupton rndsin e tyre; -arin t vrej mosndryshueshmrin e shums, pavarsisht nga vendi i mbledhsve n nivel konkret; -bn zbritjen e numrave deri m 10; -arin t formoj (dhjetsha e par); shfaqje pr dhjetshe;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x x x x x x x

x x x x

x x x x x x x x x

-din t lexoj dhe ti shkruaj numrat prej 11 deri m 20;(dhjetsha e dyt); -dallon numrat njshifror nga ato dyshifror; -krahason dhe cakton numrat n varg nga dhjetsha e dyt; -njeh numrat ift dhe ato tek; -bn mbledhjen e numrave deri m 20; -prcakton mbledhsat e panjohur, zbrits dhe

zvoglues; -n nivel konkret vren ndryshimin mbledhsve dhe grupimin e mbledhsve; e x x x x

-aplikon dhe prcakton vlern e shprehjeve numerike me dhe pa thojza; -krahason shprehje numerike duke prdorur shenjat <, >,=(forma 2+3 dhe 3+2); -jep parasupozim pr rezultatet e mundshme nga krahasimi i shprehjeve numerike dhe kontrolloj me zgjidhjen e gjykimit; -aplikon zgjidhjen e detyrave t zakonshme tekstuale me nj operacion; -njeh gjysmn (nj t dytn) dhe nj t katrtn e trsis; x x

TEMA: PUNA ME T DHNA -bn mbledhje, rradhitje dhe fut t dhna me simbole; -din t bn tregues grafik t t dhnave; -ka aftsi pr t lexuar t dhna nga raporti i shkurtr;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x x

TEMA: MATJA -mat, vlerson dhe cakton dimensione t treguara m masa jostandarte; -bn matje dhe tregon gjatsin n centimetr (deri m 20 cm.); -bn matjen e gjatsis t vijave t drejta ((deri n 20cm.me ndihmn e vizors; -bn matjen e mass n kg. Me ndihmn e peshores; -din pr t matur vlern e mass n kilogram dhe me matje kontrollon vlersimin e tij; -bn krahasimin e masave me matje t leht dhe t rnd; -din t prdor nocionet elementare ekonomis ( denar, mim, shitje, blerje, pages); -din t prdor monedha dhe banknota dhe t tregoj vlern e sendeve me t cilat shpeshher has t shprehur n denar; -din t bj matjen e kohs me instrumente matse n or;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x x x x x x x

Punio: Arsimtarja Gzime Skenderi kl.II-4

ek lista pr prcjellje t ariturave t nxnsit


Emri dhe mbiemri i nxnsit : Mensur Abazi. kl. II-4 LNDA: NJOHJA E MJEDISIT : UN ME TJERT - din t prezentoj vetveten ka din, ka mundet, ka dshiron; -prcakton vetbesimin n procedura dhe aktivitetet e veta; -dallon njashmrit njerzve; dhe dallimet mes x x x x x x x x x
Me sukses dhe pavarsisht Pjesrisht krkon ndihm Me vshtirsi

- din se secili ka mendimin e vet/t ndryshm ose t ngjajshm me t tjert; -din ti dalloj karakteristikat tek njerzit n periudha t ndryshme t jets; - kupton funksionin bashkjetes; e rregullave pr

-merr pjes n sjelljen e rregullave n shkoll; -i zbaton dhe i rrespekton rregullat n shkoll dhe n jet; -kupton se sejcili njeri ka t drejta dhe prgjegjsi; TEMA: JETA DHE PUNA N SHKOLL -din si sht e organizuar shkolla; -din se ka punojn arsimtart/ punn e drejtorit dhe shrbimet n shkoll; - njeh rregullat e sjelljes n shkoll; -zhvillon ndjenj pr resektin e ndrsjellt, ndihm, bashkpunim; -e kupton rndsin e fjalve, prgjegjsin, t drejtn dhe privatizimin; -dallon ka sht personale dhe ka e prbashkt; -sillet me prgjegjsi ndaj punve t veta dhe t prbashkta n shkoll; x x

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x

x x x

-njeh dhe kupton festat e lidhura me traditn fetare dhe shtetrore; -nxitet dhe organizohet pr pjesmarje n solemnitete t ndryshme;

x x

TEMA: VENDI IM -zgjeron pr cilsit m t rndsishme n vendin ku jeton(qytet, fshat, lagje); -din t vrej dhe t emrtoj objektet m t rndsishme n mjedisin e drejtprsdrejt dhe t orientohet sipas tyre; -i njeh dhe krahason ndrtesat e reja m t vjetra; -ka interesim dhe respekt ndaj tradits dhe trashgimis kulturore; -njeh dhe bn dallimet kulturore n vendin e vet t jetess; -ka t zhvilluar ndjenjn e prkatsis ndaj atdheut t vet; -njihet me disa bukuri natyrore m t rndsishme;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x x x x x

TEMA: SHTPIA IME -din lidhjet farefisnore n rrethin m t gjr dhe m t ngusht; -zhvillon ndjenj t prkatsis ndaj familjes s vet; -din se egzistojn lloje t ndryshme me vler t barabart (familje me nj prind, shtpi, familje, institucion familje; -din funksionimin e hapsirs n shtpi; -din dhe emron pjest e mobiljes dhe aparateve n shtpi dhe prdorimin e drejt; -vren dhe u ik reziqeve, zhvillon ndjenj t prgjegjsis pr sigurin e vet dhe sigurin e t

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x

x x x

tjerve; -din ti dalloj fatkeqsit elementare; -din se si t mbrohet, numrin e telefonit t zjarfiksit, policis; -angazhohet n mnyr aktive pr mbajtjen e higjiens prsonale dhe higjiens n shtpi; -din ti tejkaloj steriotipet obligimeve n familje; gjinore t x x x x x x x

-ka njohuri pr rndsin e shndetit; -njihet me mnyrn e manifestimit t festave n familje; -nxitet dhe n mnyr aktive shfrytzon kohn e lir;

TEMA: UN JAM PJES E NATYRS -zbulon dhe prshkruan disa karakteristika pr natyrn e gjall; -zbulon dhe prshkruan disa karakteristika t natyrs jo t gjall n mjedisin e vet(uj, rr, gur,metal etj.); -ka njohuri se qeniet e gjalla jan t lidhura me natyrn jo t gjall; -din se n mjedise t ndryshme jetojn bim t ndryshme; -dallon dhe emron lloje t perimeve dhe din se si i shfrytzon ato njeriu; -dallon dhe emron llojet e pmve dhe din pse dhe ku shfrytzohen ato; -din llojet e drunjve dhe bn ndarjen n drunj gjethmbajts dhe gjethrnje; -ka njohuri t prgjithshme pr kafsht q eksistojn n vendin ku jeton;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x x x x x x

-dallon mnyrn e jetess n mes kafshve t egra dhe shtpiake; -vern ndryshimet n natyr sipas stinve t vitit; -din prshtatjen e njeriut, bimve, kafshve sipas stinve t vitit; -orientohet n koh dhe drejt prdor terminet pr ditn-natn; -ka njohuri elementare pr shqisat; Ka njohuri dhe angazhohet se si t mbrohet nga lndimet dhe smundjet;

x x x x x x

TEMA: UN HULUMTOJ -zbulon dhe njeh cilsit e materialeve t ndryshme (letr, mndafsh, rr, material natyrale), dallon materialet me prekje (i lmuar, i vrazhd); -zbulon dhe njeh cilsit e ujit; -sht i vetdishm pr rndsin e ujit; -din dhe njeh cilsit e ajrit; -sht i vetdishm pr rndsin e ajrit t pastr; -njeh burimet e drits dhe din t mbrohet nga rezet e drejtprsdrejta t diellit; -zhvillon aftsi pr formsimin e materialeve t ndryshme dhe kombinimin e tyre; -njeh mnyr se si ambalazhohet ose gjsendet e shfrytzuara mund t prdoren; -ka dije pr prdorimin e drejt t materialeve;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x x x x x x x

TEMA: KOMUNIKACIONI -din t lviz drejt dhe sigurt; -respekton shenjat e komunikacionit komunikacion n situat reale; -dallon udhkryqet dhe din se si kalohen; -zgjeron njohuri pr llojet e mjeteve t komunikacionit; -vren ngjajshmrit dhe dallimet ndrmjet shenjave t ndryshme t komunikacionit; -kupton rndsin e komunikacionit, lidhshmrin e pjesve t ndryshme t vendlindjes dhe m gjr; n

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x x x x x

-njeh shenjat e komunikacionit pr kmbsor;

Punoi- Arsimtarja: Gzime Skenderi: kl. II-4

ek lista pr prcjellje t ariturave t nxnsve

Emri dhe mbiemri i nxnsit: Mensur Abazi. kl. II - 4 LNDA ARSIMI FIZIK DHE SHNDETSOR :Ushtrime pr lvizje organizative dhe lvizje - din t vendoset vet n grup pas komands s dhn; - vendoset drejt n nj ,dy rreshta dhe n nj dhe dy kolona; - din ta mbaje drejt trupin gjat ushtrimeve; - n mnyr simetrike dhe koordinuar lviz n kolon dhe rresht; - ka aftsi prceptuese dhe hapsinore pr lvizje n kolon dhe n rresht; -ka emocione pozitive aktiviteteve motorike t prjetuara gjat x x x x x x
Me sukses dhe pavarsisht Pjesrisht krkon ndihm Me vshtirsi

TEMA 2 Ushtrime pr formimin e trupit dhe lvizjet

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

- realizon ushtrime me duar, trupin dhe kmbt (drejt dhe n mnyr t koordinuar) - realizon drejt ushtrime pr forcim, relaksion dhe zgjatje apo shtrirje, - ka zhvilluar ndjenjn pr realizim estetik t lvizjeve, - realizon ushtrime nprputhje me ritm dhe tempo t caktuar, - realizon drejt ushtrime ulur, gjysmulur dhe i shtrir n bark dhe n shpin,

x x X x x

TEMA 3 Bazat e atletiks -Ka ushtruar ecje dhe vrapim; - ka ushtruar ecje dhe vrapim t drejt; - ka zhvilluar grupe t mdha muskulare t brezt, supeve, duart, trupin dhe legenit t kmbve; - ka zhvilluar ndjenjn pr tempo t lvizjes; - ka zhvilluar aftsi pr lvizje t prgjithshme t aparatit lokomotor dhe lvizje t koordinuara n hapsir; - shfrytzon teknikn e krcimit dhe rnies (me hov, gjegjsisht me vrapim); -Zotoron teknikat e hudhjes dhe kapjes s drejt; -Ka zhvilluar kordinimin e aparatit lokomotor gjat hudhjes dhe rnies s topave; -Ka zhvilluar saktsin e lvizjes;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x x x x x x

x x

TEMA 4 Bazat e gjimnastiks -Ka ushtruar ecje t drejt dhe rokullusje rreth bushtit n ann e djatht dhe t majt; - ka zhvilluar koordinimin n hapsir dhe ndjenjn pr lvizje n partner n pozita t ndryshme t trupit; - nxitet pr lvizje me rrokullisje; - ka ushtruar teknikn e ngritjes dhe bartjes s drejt; - prdor dhe ushtron teknikn pr bartje t prbashkt t sendeve; - ka zhvilluar fuqin dhe lvizjen e grupeve t mdha muskulare; -aplikon mbajtje estetike dhe elegante t trupit; dhe pjes nga ai,

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x x x x x

TEMA 5- Loja - merr pjes n lojra; - respekton rregullat e lojs; - zhvillon dimenzione psikomotorike; shpejtsin, gjindshmria, qndrueshmria, ragimi i drejt dhe m koh, elasticiteti etj; - ndihmon, bashkpunon, komunikon dhe n mnyr disiplinore realizon detyra t parashtruara; - zhvillon aftsi pr prcjellje t kordinuar dhe t shprehurit e emocioneve n gara, kultur n prkrahjen e ekipit t tij; x x x x

Punoi : Arsimtarja- Gzime Skenderi kl: II-4

ek lista pr prcjellje t ariturave t nxnsve


Emri dhe mbiemri i nxnsit: Mensur Abazi. Lnda - ARSIMI FIGURATIV Fusha programore 1 :Vizatim x -tregon ide gjat vizatimit; -mban drejt trupin gjat vizatimit; -i njeh dhe emrton shtresat dhe materialet pr vizatim; -vren dhe dallon format, vijat dhe madhsit n natyr; -mban mend dhe realizon vij konture; -prshkruan me fjal t veta vizatimin si e prjeton; -vizaton motiv nga krijimtaria popullore (qendisje, laramani etj); x x x x x x kl. II 4
Pjesrisht krkon ndihm Me vshtirsi

Me sukses dhe pavarsisht

Fusha programore 2.Pikturim -ka zhvilluar ndjenj pr pjesmarrje t ngjyrs s sendeve n natyr; -vepron drejt me material t ndryshme pikturuese (letr, plhur, brush; -zbaton teknikat pr vizatim; -i njeh ngjyrat kryesore dhe t njejtat i zbaton pr t fituar ngjyrat sekondare; -ka zhvilluar dhe kultivuar shprehit higjieno-teknike;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x x x x

Fusha programore 3.Formsimi i hapsirs, modelimi dhe ndrtimi. -sht aftsuar pr modelim; -vren dhe hulumton mjedisin dhe i vren karaktiristikat figurative t formave; -zbulon karakteristikat e materialeve prmes ndjenjave vizuele,tekstile etj; -modelon forma tradicionale (formn e zakont dhe at t ndrlikuar); -ka aritur prvoj elementare pr karakteristikat e disa sendeve: e zakont-e ndrlikuar; kndor-cilindrik; i plot-i zbrazt; i madh-i vogl; -prdor mjete pr modelim dhe sendrtim; -sht aftsuar pr sende individuale nga materiali i ndryshm; -shikon skulptura;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x x x

x x x x
Me sukses dhe pavarsisht Pjesrisht krkon ndihm Me vshtirsi

Fusha programore 4. VULOSJE -zgjedh n mnyr t pavarur gjsende me t cilat do t vulos; -vulos dhe merr pjes n prpunimin e vulave; -vulos m materiale natyrore dhe konkludon se mund t prsritet forma (ritmi) e njejt; -vizaton dhe pret elemente pr kartuq vule; -prpunon monotipi;

x x x x x

Fusha programore 5.KOMUNIKIMET VIZUELE DHE DISAJNI -ka msuar vlerat figurative (zbukurime, laramani) t gjsendeve n prdorimin e prditshm; -zbulon se gjsendet kan funksion t prdorshm dhe praktik ku jan t formuara n mnyr estetike; -disajnon sende prr prdorim t prhershm; -prdor kompjuterin gjat prpunimin e disajnit;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x x x

Punoi - Arsimtarja: Gzime Skenderi Kl. II4

ek lista pr prcjellje t ariturave t nxnsve Emri dhe mbiemri i nxnsit: Mensur Abazi - kl. II-4
Njsia msimore - ARSIMI MUZIKOR : Kndim -e mban drejt trupin gjat kndimi; -zhvillon ndijim pr ritm dhe identifikon ritm t caktuar; -ka interesim pr kndim; -kndon kng t ndryshme pr nga prmbajtja dhe karakteri; -Bisedon pr prmbajtjen e kngs; -ka qndrim dhe frymmarrje t drejt gjat kndimit; x x x x x x
Me sukses dhe pavarsisht Pjesrisht krkon ndihm Me vshtirsi

Tema : MUZIKA DHE LVIZJET -prputh lvizjet e veta me karakteristikat muzikore; -zhvillon shqisn pr ritm; -bn lvizje sipas koreografis paraprake t caktuar; -njeh dhe realizon valle popullore; -mer pjes n dramatizime elementare muzikore;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x x x X

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

Tema : DGJIM I MUZIKS -dgjon dhe njeh muzikn klasike popullore dhe muzikn pr fmij; -njeh karakterin e muziks (e kndshme, e pakndshme, e shpejt, e ngadalshme); -bisedon pr muzikn q e dgjon; -dgjon kng dhe valle popullore; -dgjon dhe njeh tingujt e instrumenteve t caktuara muzikore; x x x x X

Tema : EKSEKUTIMI I INSTRUMENTEVE MUZIKORE PR FMIJ -zhvillon ndjenj t ritmit; -njihet me mnyrn e eksekutimit t instrumenteve t caktuara muzikore pr fmij; -prsrit motive t caktuara ritmike; -shoqron kng t njohura me IMF t caktuara; Tema : BAZAT E SHKRIM- LEXIMIT MUZIKOR -njeh tonet e ulta dhe t larta; -njen kohzgjatjet m t gjata dhe m t shkurtra;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x

x
X
Me sukses dhe pavarsisht Pjesrisht krkon ndihm Me vshtirsi

x x

Tema : BAZAT E SHPREHJES DHE KRIJIMTARIS MUZIKORE PR FMIJ -krijon shprehje muzikore me z,eksekuton lvizje; -arin siguri dhe vetbesim n shprehje personale muzikore; -krion shprehje figurative t mbresave nga muzika e dgjuar; -tregon gatishmri pr pun muzikore;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x x x

Punoi - Arsimtarja: Gzime Skenderi kl.II-4

ek lista pr prcjellje t ariturave t nxnsit


Emri dhe mbiemri i nxnsit; Mexhit Shehabi . kl. II-4
Me sukses dhe pavarsisht Pjesrisht krkon ndihm Me vshtirsi

LNDA: GJUH SHQIPE Fusha programore: FILLESTAR LEXIMI DHE SHKRIMI

-vzhgon sende n klas, n shkoll dhe n mjedisin ku jeton ku prshkruan edhe veorit e tyre themelore; -ka aftsi tu prgjigjet pyetjeve me fjali t plota dhe t parashtroj pyetje kur kan nevoj; -formon kuptim pr fjalin si njsi gjuhsore, dhe njihet me prmbajtjen dhe funksionin e saj; -zotron kuptimin e fjals si pjes e fjalis pr emrtimin e sendeve; -ka kuptim pr tingullin si pjes e fjals; -dallon tingullin n vende t ndryshme brenda fjals(n fillin, n mes dhe n fund t fjalis) dhe i shqypton drejt ato; -i peraqet sakt n mnyr grafike elementet e shkronjs; -njeh simbolet e tingujve dhe dhe i lidh ato brenda fjalve (kuptimin pr shkronjn); -njeh dhe shkruan shkronjat e shtypit; -arin t lexoj fjal dhe tekste; -shkruan me shkronj t madhe n fillim t fjalis dhe emrat e prvem ; -njihet me shenjat e piksimit, me funksionin dhe kuptimin e tyre; -gjat leximit respekton drejt shenjat; -prvetson shkronjat e vogla dhe t mdha t dors, bashkimin dhe kuptimin e tyre; -shkruan fjal dhe fjali t shkurtra me shkronja t dors; -plotson fjalt me shkronja dhe fjalit me fjal q mungojn; -krijon dhe shkruan fjal e fjali sipas ilustrimeve,

x x
x

x x x x x x x x x
X

x x X X

sendeve t dhna;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtrsi

Fusha programore: NJOHURI PR GJUHN -dallon tingujt dhe zhurmat; -shqypton drejt tingujt brenda fjals dhe fjalt brenda fjalis; -ndrton fjal dhe fjalt i radhit n fjali; -bn dallimin e fjalive dftore, pyetse , nxitse dhe i prdor drejt ato; -dallon fjalin pohore dhe mohore; -arin t emrtoj persona, qeniet e gjalla, bimt, sendet dhe dukurit; -din kuptimin e emrit dhe dallon emrat n fjali; -dallon numrin dhe gjinin tek emrat; -shkruan dhe shqypton numrort drejt me fjal deri m 20; -bn ndarjen e fjalve n rrokje duke prdorur vizn; -dallon tingujt dhe i prdor ato ashtu si duhet; -gjat shkrimit prdor shkronjn e madhe; x x x x x x
X

x x
X

x
X

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtrsi

Fusha programore: LETRSIA -din t vrej dhe t dalloj titullin; -dallon tekstin, ilustrimin dhe autorin ; -gjen faqen dhe lexon me z; -dallon llojet e ndyshme t teksteve; -lexon n role dhe prcakton temn dhe porosin e tekstit; -dallon ngjarjet dhe personazht; -lexon poezi dhe bn dallimin e strofs n poezi (vjersh); -lexon kuptueshm duke respektuar shenjat e piksimit; -prshtat intonacionin me prmbajtjen e tekstit; -thekson drejt fjalt n fjali; -lexon n vete (pa z); -lexon e pavarur prmbajten dhe u prgjigjet pyetjeve me lektyrn e lexuar; -mson poezi t shkurta dhe i reciton para t tjerve; -njihet me procesin e krijimit t veprs letrare; -nxitet pr t kuptuar se libri sht burim njohurish; x
Me sukses dhe pavarsisht Pjesrisht krkon ndihm Me vshtrsi

x
X

x x x x x x x x x x x x

Fusha programore: T SHPREHURIT DHE KRIJIMTARIA -dgjon dhe dshiron t mar pjes n biseda me tem t caktuar; -ritregon prmbajtje t shkurtra t prpunuara (lirshm dhe me ndihmn e pyetjeve); -tregon sipas radhs s ilustrimeve, disa fjalve t dhna dhe sipas ngjarjes s prjetuar; -prshkruan tipare karakteristike t frymorve, dukurive duke vzhguar; sendeve,

x x x
X X

-reciton vjersha n form dramatizimi (dialoge); -ritregon me shkrim nj tekst t shkurr (me prmbajtje nga emisionet televizive); X

-arin t shkruaje shkurt nj ngjarje t prjetuar; -bn me shkrim sende, frymor dhe bim; -shkruan si duhet shkronjat e prbra (dyshe); -shkruan e/i pavarur urim me rastin e ndonj fest[e t caktuar,ditlindje etj.;

x
X

x x

Fusha programore: KULTURA E MEDIAS -nxitet pr t ndjekur n mnyr t przgjedhur prmbajtje nga televizioni; -dallon shfaqjen teatrale nga shfaqja me kukulla dhe vren dallimet kryesore t tyre nga tekstet letrare; -ka shprehi pr t huazuar libra nga biblioteka dhe pr tu kujdesur pr to; -prdor aparatin telefonik pr t biseduar; -prdor kompjuterin dhe e shfrytzon si mjet msimi pr informata;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtrsi

x
X

x x

Punoi : Arsimtarja Gzime Skenderi kl. II-4

ek lista pr prcjellje t ariturave t nxnsit


Emri dhe mbiemri i nxnsit; Mexhit Shehabi. kl.II-4
Me sukses dhe pavarsisht Pjesrisht krkon ndihm Me vshtirsi

LNDA: MATEMATIK - : Format n hapsir, format n rrafsh dhe raportet mes tyre -vren dhe emrton trupat gjeografik n hapsir: top, kub dhe cilindr (prsritje); -vren sendet n form t trupave gjeometrik dhe i krahason sipas madhsis (m e madhe, m e vogl), ngjyrs dhe forms(forma e trupit, kubit, cilindrit); -njeh dhe emrton trupat gjeometrik, konin, katrorin dhe piramidn dhe i vren sendet n form t trupave gjeometrik nga mjedisi i drejtprsdrejt; -din ti identifikojn dhe ti emrtojn figurat gjeometrike: trekndsh, rreth, katror dhe drejtkndsh; -arin t vizatoj me ndihmn e shablloneve t trekndshit, rrethit, katrorit dhe drejtkndshit; -zbulon trekndsh, rreth, katror, drejtkndsh n mjedisin e drejtprsdrejt: -ka aftsi t njeh dhe emrtoj vijn e drejt, t lakuar, t hapur dhe t mbyllur: -prdor vizore pr t vizatuar vijat e drejta: -prcakton dhe verbalisht tregon pozitn e sendeve n raportin e tyre reciprok me zbatimin e terminologjis adekuate: -n mnyr grafike paraqet raportet reciproke t sendeve: -arin t caktoj djathtas dhe majtas n raport me vetveten dhe ndrmjet sendeve:

x x x x
X

x x

TEMA: ZGJIDHJA E SITUATAVE PROBLEMATIKE - ka aftsi pr t gjetur logjikn n radhitjen e prcaktimit t figurave gjeometrike; -arin t zgjdh problematike; situata t zakonshme

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x x x
X

-din t levis n hapsir sipas skens s vizatuar; -vrteton lidhshmrin logjike t ngjarjeve; -vlerson ndodhi t pabesueshme, n situata t zakonshme dhe t nj njohura; -ka njohuri pr formimin e bashksive; -paraqet n mnyr grafike bashksit; -formon unionin prej dy ose tri bashksi; -dallon, emrton dhe krahason gjendjen m nocionin koh; -pavarsisht zbulon mnyra t ndryshme pr grupimin e pllakave logjike; -arin t bj figura sipas skems logjike; -arin njohuri dhe tregon ngjajshmri shikuar nga prpara, prapa dhe ansh; x

x
X

x x x

TEMA: Numrat deri m 20. Mbledhje dhe zbritje -din t numroj pre 1 dre m 20 dhe anasjelltas; -tregon numrat rndor deri 10; -lexon dhe shkruan numrat 1, 2, 3, 4, 5; -lexon dhe shkruan shenjat <, >, dhe = -bn krahasimin e numrave pastaj prdor simbolet <, >, dhe = : -zbret dhe mbledh numrat deri m 5; -identifikon dhe dallon shenjat +, ; -din t shkruaj shumn ose dallimin e dy numrave; -njeh dhe zbaton termet shum, mbledhje, zbritje, dallim, zbrits, zvoglues gjat operacioneve t ndryshme; -kupton numrin 0 si rezultat i fituar me zbritje me numr nga vet ai; -i krahason dhe i shkruan numrat 6,7,8,9 dhe 10; -njihet me termet paraardhs dhe pasardhs dhe kupton rndsin e tyre; -arin t vrej mosndryshueshmrin e shums, pavarsisht nga vendi i mbledhsve n nivel konkret; -bn zbritjen e numrave deri m 10; -arin t formoj (dhjetsha e par); shfaqje pr dhjetshe;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x x x x x x
X

x x x
X

x x x x x x
X

-din t lexoj dhe ti shkruaj numrat prej 11 deri m 20;(dhjetsha e dyt); -dallon numrat njshifror nga ato dyshifror; -krahason dhe cakton numrat n varg nga dhjetsha e dyt; -njeh numrat ift dhe ato tek; -bn mbledhjen e numrave deri m 20; -prcakton mbledhsat e panjohur, zbrits dhe

zvoglues; -n nivel konkret vren ndryshimin mbledhsve dhe grupimin e mbledhsve; e x x x x

-aplikon dhe prcakton vlern e shprehjeve numerike me dhe pa thojza; -krahason shprehje numerike duke prdorur shenjat <, >,=(forma 2+3 dhe 3+2); -jep parasupozim pr rezultatet e mundshme nga krahasimi i shprehjeve numerike dhe kontrolloj me zgjidhjen e gjykimit; -aplikon zgjidhjen e detyrave t zakonshme tekstuale me nj operacion; -njeh gjysmn (nj t dytn) dhe nj t katrtn e trsis;

TEMA: PUNA ME T DHNA -bn mbledhje, rradhitje dhe fut t dhna me simbole; -din t bn tregues grafik t t dhnave; -ka aftsi pr t lexuar t dhna nga raporti i shkurtr;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x

TEMA: MATJA -mat, vlerson dhe cakton dimensione t treguara m masa jostandarte; -bn matje dhe tregon gjatsin n centimetr (deri m 20 cm.); -bn matjen e gjatsis t vijave t drejta ((deri n 20cm.me ndihmn e vizors; -bn matjen e mass n kg. Me ndihmn e peshores; -din pr t matur vlern e mass n kilogram dhe me matje kontrollon vlersimin e tij; -bn krahasimin e masave me matje t leht dhe t rnd; -din t prdor nocionet elementare ekonomis ( denar, mim, shitje, blerje, pages); -din t prdor monedha dhe banknota dhe t tregoj vlern e sendeve me t cilat shpeshher has t shprehur n denar; -din t bj matjen e kohs me instrumente matse n or;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x x x x x x x

Punio: Arsimtarja Gzime Skenderi kl.II-4

ek lista pr prcjellje t ariturave t nxnsit


Emri dhe mbiemri i nxnsit : Mexhit Shehabi kl. II-4 LNDA: NJOHJA E MJEDISIT : UN ME TJERT - din t prezentoj vetveten ka din, ka mundet, ka dshiron; -prcakton vetbesimin n procedura dhe aktivitetet e veta; -dallon njashmrit njerzve; dhe dallimet mes x x x x x x x x
X Me sukses dhe pavarsisht Pjesrisht krkon ndihm Me vshtirsi

- din se secili ka mendimin e vet/t ndryshm ose t ngjajshm me t tjert; -din ti dalloj karakteristikat tek njerzit n periudha t ndryshme t jets; - kupton funksionin bashkjetes; e rregullave pr

-merr pjes n sjelljen e rregullave n shkoll; -i zbaton dhe i rrespekton rregullat n shkoll dhe n jet; -kupton se sejcili njeri ka t drejta dhe prgjegjsi; TEMA: JETA DHE PUNA N SHKOLL -din si sht e organizuar shkolla; -din se ka punojn arsimtart/ punn e drejtorit dhe shrbimet n shkoll; - njeh rregullat e sjelljes n shkoll; -zhvillon ndjenj pr resektin e ndrsjellt, ndihm, bashkpunim; -e kupton rndsin e fjalve, prgjegjsin, t drejtn dhe privatizimin; -dallon ka sht personale dhe ka e prbashkt; x x

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x

x x

-sillet me prgjegjsi ndaj punve t veta dhe t prbashkta n shkoll; -njeh dhe kupton festat e lidhura me traditn fetare dhe shtetrore; -nxitet dhe organizohet pr pjesmarje n solemnitete t ndryshme;

x x x

TEMA: VENDI IM -zgjeron pr cilsit m t rndsishme n vendin ku jeton(qytet, fshat, lagje); -din t vrej dhe t emrtoj objektet m t rndsishme n mjedisin e drejtprsdrejt dhe t orientohet sipas tyre; -i njeh dhe krahason ndrtesat e reja m t vjetra; -ka interesim dhe respekt ndaj tradits dhe trashgimis kulturore; -njeh dhe bn dallimet kulturore n vendin e vet t jetess; -ka t zhvilluar ndjenjn e prkatsis ndaj atdheut t vet; -njihet me disa bukuri natyrore m t rndsishme;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x

x x x

TEMA: SHTPIA IME -din lidhjet farefisnore n rrethin m t gjr dhe m t ngusht; -zhvillon ndjenj t prkatsis ndaj familjes s vet; -din se egzistojn lloje t ndryshme me vler t barabart (familje me nj prind, shtpi, familje, institucion familje; -din funksionimin e hapsirs n shtpi; -din dhe emron pjest e mobiljes dhe aparateve n shtpi dhe prdorimin e drejt;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x

x x x

-vren dhe u ik reziqeve, zhvillon ndjenj t prgjegjsis pr sigurin e vet dhe sigurin e t tjerve; -din ti dalloj fatkeqsit elementare; -din se si t mbrohet, numrin e telefonit t zjarfiksit, policis; -angazhohet n mnyr aktive pr mbajtjen e higjiens prsonale dhe higjiens n shtpi; -din ti tejkaloj steriotipet obligimeve n familje; gjinore t

x x x x x x x x

-ka njohuri pr rndsin e shndetit; -njihet me mnyrn e manifestimit t festave n familje; -nxitet dhe n mnyr aktive shfrytzon kohn e lir;

TEMA: UN JAM PJES E NATYRS -zbulon dhe prshkruan disa karakteristika pr natyrn e gjall; -zbulon dhe prshkruan disa karakteristika t natyrs jo t gjall n mjedisin e vet(uj, rr, gur,metal etj.); -ka njohuri se qeniet e gjalla jan t lidhura me natyrn jo t gjall; -din se n mjedise t ndryshme jetojn bim t ndryshme; -dallon dhe emron lloje t perimeve dhe din se si i shfrytzon ato njeriu; -dallon dhe emron llojet e pmve dhe din pse dhe ku shfrytzohen ato; -din llojet e drunjve dhe bn ndarjen n drunj gjethmbajts dhe gjethrnje;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x
X

x x x
X

-ka njohuri t prgjithshme pr kafsht q eksistojn n vendin ku jeton; -dallon mnyrn e jetess n mes kafshve t egra dhe shtpiake; -vern ndryshimet n natyr sipas stinve t vitit; -din prshtatjen e njeriut, bimve, kafshve sipas stinve t vitit; -orientohet n koh dhe drejt prdor terminet pr ditn-natn; -ka njohuri elementare pr shqisat; Ka njohuri dhe angazhohet se si t mbrohet nga lndimet dhe smundjet;

x x x x x
X

TEMA: UN HULUMTOJ -zbulon dhe njeh cilsit e materialeve t ndryshme (letr, mndafsh, rr, material natyrale), dallon materialet me prekje (i lmuar, i vrazhd); -zbulon dhe njeh cilsit e ujit; -sht i vetdishm pr rndsin e ujit; -din dhe njeh cilsit e ajrit; -sht i vetdishm pr rndsin e ajrit t pastr; -njeh burimet e drits dhe din t mbrohet nga rezet e drejtprsdrejta t diellit; -zhvillon aftsi pr formsimin e materialeve t ndryshme dhe kombinimin e tyre; -njeh mnyr se si ambalazhohet ose gjsendet e shfrytzuara mund t prdoren; -ka dije pr prdorimin e drejt t materialeve;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x x x x x x x

TEMA: KOMUNIKACIONI -din t lviz drejt dhe sigurt; -respekton shenjat e komunikacionit komunikacion n situat reale; -dallon udhkryqet dhe din se si kalohen; -zgjeron njohuri pr llojet e mjeteve t komunikacionit; -vren ngjajshmrit dhe dallimet ndrmjet shenjave t ndryshme t komunikacionit; -kupton rndsin e komunikacionit, lidhshmrin e pjesve t ndryshme t vendlindjes dhe m gjr; n

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x x x x x

-njeh shenjat e komunikacionit pr kmbsor;

Punoi- Arsimtarja: Gzime Skenderi: kl. II-4

ek lista pr prcjellje t ariturave t nxnsve

Emri dhe mbiemri i nxnsit: Mexhit Shehabi. kl. II - 4 LNDA ARSIMI FIZIK DHE SHNDETSOR :Ushtrime pr lvizje organizative dhe lvizje - din t vendoset vet n grup pas komands s dhn; - vendoset drejt n nj ,dy rreshta dhe n nj dhe dy kolona; - din ta mbaje drejt trupin gjat ushtrimeve; - n mnyr simetrike dhe koordinuar lviz n kolon dhe rresht; - ka aftsi prceptuese dhe hapsinore pr lvizje n kolon dhe n rresht; -ka emocione pozitive aktiviteteve motorike t prjetuara gjat x x x x x x
Me sukses dhe pavarsisht Pjesrisht krkon ndihm Me vshtirsi

TEMA 2 Ushtrime pr formimin e trupit dhe lvizjet

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

- realizon ushtrime me duar, trupin dhe kmbt (drejt dhe n mnyr t koordinuar) - realizon drejt ushtrime pr forcim, relaksion dhe zgjatje apo shtrirje, - ka zhvilluar ndjenjn pr realizim estetik t lvizjeve, - realizon ushtrime nprputhje me ritm dhe tempo t caktuar, - realizon drejt ushtrime ulur, gjysmulur dhe i shtrir n bark dhe n shpin,

x x x x x

TEMA 3 Bazat e atletiks -Ka ushtruar ecje dhe vrapim; - ka ushtruar ecje dhe vrapim t drejt; - ka zhvilluar grupe t mdha muskulare t brezt, supeve, duart, trupin dhe legenit t kmbve; - ka zhvilluar ndjenjn pr tempo t lvizjes; - ka zhvilluar aftsi pr lvizje t prgjithshme t aparatit lokomotor dhe lvizje t koordinuara n hapsir; - shfrytzon teknikn e krcimit dhe rnies (me hov, gjegjsisht me vrapim); -Zotoron teknikat e hudhjes dhe kapjes s drejt; -Ka zhvilluar kordinimin e aparatit lokomotor gjat hudhjes dhe rnies s topave; -Ka zhvilluar saktsin e lvizjes;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x x x x x x

x x

TEMA 4 Bazat e gjimnastiks -Ka ushtruar ecje t drejt dhe rokullusje rreth bushtit n ann e djatht dhe t majt; - ka zhvilluar koordinimin n hapsir dhe ndjenjn pr lvizje n partner n pozita t ndryshme t trupit; - nxitet pr lvizje me rrokullisje; - ka ushtruar teknikn e ngritjes dhe bartjes s drejt; - prdor dhe ushtron teknikn pr bartje t prbashkt t sendeve; - ka zhvilluar fuqin dhe lvizjen e grupeve t mdha muskulare; -aplikon mbajtje estetike dhe elegante t trupit; dhe pjes nga ai,

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x x x x
X

TEMA 5- Loja - merr pjes n lojra; - respekton rregullat e lojs; - zhvillon dimenzione psikomotorike; shpejtsin, gjindshmria, qndrueshmria, ragimi i drejt dhe m koh, elasticiteti etj; - ndihmon, bashkpunon, komunikon dhe n mnyr disiplinore realizon detyra t parashtruara; - zhvillon aftsi pr prcjellje t kordinuar dhe t shprehurit e emocioneve n gara, kulture n prkrahjen e ekipit t tij; x x x x

Punoi : Arsimtarja- Gzime Skenderi kl: II-4

ek lista pr prcjellje t ariturave t nxnsve

Emri dhe mbiemri i nxnsit: Mexhit Shehabi. Lnda - ARSIMI FIGURATIV Fusha programore 1 :Vizatim x -tregon ide gjat vizatimit; -mban drejt trupin gjat vizatimit; -i njeh dhe emrton shtresat dhe materialet pr vizatim; -vren dhe dallon format, vijat dhe madhsit n natyr; -mban mend dhe realizon vij konture; -prshkruan me fjal t veta vizatimin si e prjeton; -vizaton motiv nga krijimtaria popullore (qendisje, laramani etj);
Me sukses dhe pavarsisht Me sukses dhe pavarsisht

kl. II 4
Pjesrisht krkon ndihm Me vshtirsi

x x x x x
X

Fusha programore 2.Pikturim -ka zhvilluar ndjenj pr pjesmarrje t ngjyrs s sendeve n natyr; -vepron drejt me material t ndryshme pikturuese (letr, plhur, brush; -zbaton teknikat pr vizatim; -i njeh ngjyrat kryesore dhe t njejtat i zbaton pr t fituar ngjyrat sekondare; -ka zhvilluar dhe kultivuar shprehit higjieno-teknike;

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x x
X

Fusha programore 3.Formsimi i hapsirs, modelimi dhe ndrtimi. -sht aftsuar pr modelim; -vren dhe hulumton mjedisin dhe i vren karaktiristikat figurative t formave; -zbulon karakteristikat e materialeve prmes ndjenjave vizuele,tekstile etj; -modelon forma tradicionale (formn e zakont dhe at t ndrlikuar); -ka aritur prvoj elementare pr karakteristikat e disa sendeve: e zakont-e ndrlikuar; kndor-cilindrik; i plot-i zbrazt; i madh-i vogl; -prdor mjete pr modelim dhe sendrtim; -sht aftsuar pr sende individuale nga materiali i ndryshm; -shikon skulptura;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x x x

x x x x
Me sukses dhe pavarsisht Pjesrisht krkon ndihm Me vshtirsi

Fusha programore 4. VULOSJE -zgjedh n mnyr t pavarur gjsende me t cilat do t vulos; -vulos dhe merr pjes n prpunimin e vulave; -vulos m materiale natyrore dhe konkludon se mund t prsritet forma (ritmi) e njejt; -vizaton dhe pret elemente pr kartuq vule; -prpunon monotipi;

x x x x x

Fusha programore 5.KOMUNIKIMET VIZUELE DHE DISAJNI -ka msuar vlerat figurative (zbukurime, laramani) t gjsendeve n prdorimin e prditshm; -zbulon se gjsendet kan funksion t prdorshm dhe praktik ku jan t formuara n mnyr estetike; -disajnon sende prr prdorim t prhershm; -prdor kompjuterin gjat prpunimin e disajnit;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x x x

Punoi - Arsimtarja: Gzime Skenderi Kl. II4

ek lista pr prcjellje t ariturave t nxnsve Emri dhe mbiemri i nxnsit: Mexhit Shehabi - kl. II-4
Njsia msimore - ARSIMI MUZIKOR : Kndim -e mban drejt trupin gjat kndimi; -zhvillon ndijim pr ritm dhe identifikon ritm t caktuar; -ka interesim pr kndim; -kndon kng t ndryshme pr nga prmbajtja dhe karakteri; -Bisedon pr prmbajtjen e kngs; -ka qndrim dhe frymmarrje t drejt gjat kndimit; x x x x x x
Me sukses dhe pavarsisht Pjesrisht krkon ndihm Me vshtirsi

Tema : MUZIKA DHE LVIZJET -prputh lvizjet e veta me karakteristikat muzikore; -zhvillon shqisn pr ritm; -bn lvizje sipas koreografis paraprake t caktuar; -njeh dhe realizon valle popullore; -mer pjes n dramatizime elementare muzikore;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x x x x

Tema : DGJIM I MUZIKS

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

-dgjon dhe njeh muzikn klasike popullore dhe muzikn pr fmij; -njeh karakterin e muziks (e kndshme, e pakndshme, e shpejt, e ngadalshme); -bisedon pr muzikn q e dgjon; -dgjon kng dhe valle popullore; -dgjon dhe njeh tingujt e instrumenteve t caktuara muzikore;

x x x x x

Tema : EKSEKUTIMI I INSTRUMENTEVE MUZIKORE PR FMIJ -zhvillon ndjenj t ritmit; -njihet me mnyrn e eksekutimit t instrumenteve t caktuara muzikore pr fmij; -prsrit motive t caktuara ritmike; -shoqron kng t njohura me IMF t caktuara; Tema : BAZAT E SHKRIM- LEXIMIT MUZIKOR -njeh tonet e ulta dhe t larta; -njen kohzgjatjet m t gjata dhe m t shkurtra;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x

x x
Me sukses dhe pavarsisht Pjesrisht krkon ndihm Me vshtirsi

x x

Tema : BAZAT E SHPREHJES DHE

Me dhe

sukses Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

KRIJIMTARIS MUZIKORE PR FMIJ -krijon shprehje muzikore me z,eksekuton lvizje; -arin siguri dhe vetbesim n shprehje personale muzikore; -krion shprehje figurative t mbresave nga muzika e dgjuar; -tregon gatishmri pr pun muzikore;

pavarsisht

x x x x

Punoi - Arsimtarja: Gzime Skenderi kl.II-4

ek lista pr prcjellje t ariturave t nxnsit

Emri dhe mbiemri i nxnsit; Samir Odai . kl. II-4


Me sukses dhe pavarsisht Pjesrisht krkon ndihm Me vshtirsi

LNDA: GJUH SHQIPE Fusha programore: FILLESTAR LEXIMI DHE SHKRIMI

-vzhgon sende n klas, n shkoll dhe n mjedisin ku jeton ku prshkruan edhe veorit e tyre themelore; -ka aftsi tu prgjigjet pyetjeve me fjali t plota dhe t parashtroj pyetje kur kan nevoj; -formon kuptim pr fjalin si njsi gjuhsore, dhe njihet me prmbajtjen dhe funksionin e saj; -zotron kuptimin e fjals si pjes e fjalis pr emrtimin e sendeve; -ka kuptim pr tingullin si pjes e fjals; -dallon tingullin n vende t ndryshme brenda fjals(n fillin, n mes dhe n fund t fjalis) dhe i shqypton drejt ato; -i peraqet sakt n mnyr grafike elementet e shkronjs; -njeh simbolet e tingujve dhe dhe i lidh ato brenda fjalve (kuptimin pr shkronjn); -njeh dhe shkruan shkronjat e shtypit; -arin t lexoj fjal dhe tekste; -shkruan me shkronj t madhe n fillim t fjalis dhe emrat e prvem ; -njihet me shenjat e piksimit, me funksionin dhe kuptimin e tyre; -gjat leximit respekton drejt shenjat; -prvetson shkronjat e vogla dhe t mdha t dors, bashkimin dhe kuptimin e tyre; -shkruan fjal dhe fjali t shkurtra me shkronja t dors; -plotson fjalt me shkronja dhe fjalit me fjal q mungojn; -krijon dhe shkruan fjal e fjali sipas ilustrimeve, sendeve t dhna;

x x

x x x
X

x x x
X

x
X

x x x
X

Fusha programore: NJOHURI PR GJUHN -dallon tingujt dhe zhurmat; -shqypton drejt tingujt brenda fjals dhe fjalt brenda fjalis; -ndrton fjal dhe fjalt i radhit n fjali; -bn dallimin e fjalive dftore, pyetse , nxitse dhe i prdor drejt ato; -dallon fjalin pohore dhe mohore; -arin t emrtoj persona, qeniet e gjalla, bimt, sendet dhe dukurit; -din kuptimin e emrit dhe dallon emrat n fjali; -dallon numrin dhe gjinin tek emrat; -shkruan dhe shqypton numrort drejt me fjal deri m 20; -bn ndarjen e fjalve n rrokje duke prdorur vizn; -dallon tingujt dhe i prdor ato ashtu si duhet; -gjat shkrimit prdor shkronjn e madhe;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtrsi

x x
X

x x x x x x x x
X

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtrsi

Fusha programore: LETRSIA

-din t vrej dhe t dalloj titullin; -dallon tekstin, ilustrimin dhe autorin ; -gjen faqen dhe lexon me z; -dallon llojet e ndyshme t teksteve; -lexon n role dhe prcakton temn dhe porosin e tekstit; -dallon ngjarjet dhe personazht; -lexon poezi dhe bn dallimin e strofs n poezi (vjersh); -lexon kuptueshm duke respektuar shenjat e piksimit; -prshtat intonacionin me prmbajtjen e tekstit; -thekson drejt fjalt n fjali; -lexon n vete (pa z); -lexon e pavarur prmbajten dhe u prgjigjet pyetjeve me lektyrn e lexuar; -mson poezi t shkurta dhe i reciton para t tjerve; -njihet me procesin e krijimit t veprs letrare; -nxitet pr t kuptuar se libri sht burim njohurish;

x x x x x x x x
X

x x x x x x
Me sukses dhe pavarsisht Pjesrisht krkon ndihm Me vshtrsi

Fusha programore: T SHPREHURIT DHE KRIJIMTARIA -dgjon dhe dshiron t mar pjes n biseda me tem t caktuar; -ritregon prmbajtje t shkurtra t prpunuara (lirshm dhe me ndihmn e pyetjeve); -tregon sipas radhs s ilustrimeve, disa fjalve t dhna dhe sipas ngjarjes s prjetuar; -prshkruan tipare karakteristike t frymorve, dukurive duke vzhguar; sendeve,

x
X

x x
X

-reciton vjersha n form dramatizimi (dialoge); -ritregon me shkrim nj tekst t shkurr (me prmbajtje nga emisionet televizive); -arin t shkruaje shkurt nj ngjarje t prjetuar; -bn me shkrim sende, frymor dhe bim; x x
X

-shkruan si duhet shkronjat e prbra (dyshe); -shkruan e/i pavarur urim me rastin e ndonj fest[e t caktuar,ditlindje etj.; x

Fusha programore: KULTURA E MEDIAS -nxitet pr t ndjekur n mnyr t przgjedhur prmbajtje nga televizioni; -dallon shfaqjen teatrale nga shfaqja me kukulla dhe vren dallimet kryesore t tyre nga tekstet letrare; -ka shprehi pr t huazuar libra nga biblioteka dhe pr tu kujdesur pr to; -prdor aparatin telefonik pr t biseduar; -prdor kompjuterin dhe e shfrytzon si mjet msimi pr informata;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtrsi

x x x x

Punoi : Arsimtarja Gzime Skenderi kl. II-4

ek lista pr prcjellje t ariturave t nxnsit

Emri dhe mbiemri: Samir Odai. kl.II-4


Me sukses dhe pavarsisht Pjesrisht krkon ndihm Me vshtirsi

LNDA: MATEMATIK - : Format n hapsir, format n rrafsh dhe raportet mes tyre -vren dhe emrton trupat gjeografik n hapsir: top, kub dhe cilindr (prsritje); -vren sendet n form t trupave gjeometrik dhe i krahason sipas madhsis (m e madhe, m e vogl), ngjyrs dhe forms(forma e trupit, kubit, cilindrit); -njeh dhe emrton trupat gjeometrik, konin, katrorin dhe piramidn dhe i vren sendet n form t trupave gjeometrik nga mjedisi i drejtprsdrejt; -din ti identifikojn dhe ti emrtojn figurat gjeometrike: trekndsh, rreth, katror dhe drejtkndsh; -arin t vizatoj me ndihmn e shablloneve t trekndshit, rrethit, katrorit dhe drejtkndshit; -zbulon trekndsh, rreth, katror, drejtkndsh n mjedisin e drejtprsdrejt: -ka aftsi t njeh dhe emrtoj vijn e drejt, t lakuar, t hapur dhe t mbyllur: -prdor vizore pr t vizatuar vijat e drejta: -prcakton dhe verbalisht tregon pozitn e sendeve n raportin e tyre reciprok me zbatimin e terminologjis adekuate: -n mnyr grafike paraqet raportet reciproke t sendeve: -arin t caktoj djathtas dhe majtas n raport me vetveten dhe ndrmjet sendeve:

x x x x x x x

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

TEMA: ZGJIDHJA E SITUATAVE PROBLEMATIKE - ka aftsi pr t gjetur logjikn n radhitjen e prcaktimit t figurave gjeometrike; -arin t zgjdh problematike; situata t zakonshme x x x x
X

x x

-din t levis n hapsir sipas skens s vizatuar; -vrteton lidhshmrin logjike t ngjarjeve; -vlerson ndodhi t pabesueshme, n situata t zakonshme dhe t nj njohura; -ka njohuri pr formimin e bashksive; -paraqet n mnyr grafike bashksit; -formon unionin prej dy ose tri bashksi; -dallon, emrton dhe krahason gjendjen m nocionin koh; -pavarsisht zbulon mnyra t ndryshme pr grupimin e pllakave logjike; -arin t bj figura sipas skems logjike; -arin njohuri dhe tregon ngjajshmri shikuar nga prpara, prapa dhe ansh; x

x x x

TEMA: Numrat deri m 20. Mbledhje dhe zbritje -din t numroj pre 1 dre m 20 dhe anasjelltas; -tregon numrat rndor deri 10; -lexon dhe shkruan numrat 1, 2, 3, 4, 5; -lexon dhe shkruan shenjat <, >, dhe = -bn krahasimin e numrave pastaj prdor simbolet <, >, dhe = : -zbret dhe mbledh numrat deri m 5; -identifikon dhe dallon shenjat +, ; -din t shkruaj shumn ose dallimin e dy numrave; -njeh dhe zbaton termet shum, mbledhje, zbritje, dallim, zbrits, zvoglues gjat operacioneve t ndryshme; -kupton numrin 0 si rezultat i fituar me zbritje me numr nga vet ai; -i krahason dhe i shkruan numrat 6,7,8,9 dhe 10; -njihet me termet paraardhs dhe pasardhs dhe kupton rndsin e tyre; -arin t vrej mosndryshueshmrin e shums, pavarsisht nga vendi i mbledhsve n nivel konkret; -bn zbritjen e numrave deri m 10; -arin t formoj (dhjetsha e par); shfaqje pr dhjetshe;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x x x x x x x

x x x

x x x x x x x x x

-din t lexoj dhe ti shkruaj numrat prej 11 deri m 20;(dhjetsha e dyt); -dallon numrat njshifror nga ato dyshifror; -krahason dhe cakton numrat n varg nga dhjetsha e dyt; -njeh numrat ift dhe ato tek; -bn mbledhjen e numrave deri m 20; -prcakton mbledhsat e panjohur, zbrits dhe

zvoglues; -n nivel konkret vren ndryshimin mbledhsve dhe grupimin e mbledhsve; e x x x x

-aplikon dhe prcakton vlern e shprehjeve numerike me dhe pa thojza; -krahason shprehje numerike duke prdorur shenjat <, >,=(forma 2+3 dhe 3+2); -jep parasupozim pr rezultatet e mundshme nga krahasimi i shprehjeve numerike dhe kontrolloj me zgjidhjen e gjykimit; -aplikon zgjidhjen e detyrave t zakonshme tekstuale me nj operacion; -njeh gjysmn (nj t dytn) dhe nj t katrtn e trsis; x

TEMA: PUNA ME T DHNA -bn mbledhje, rradhitje dhe fut t dhna me simbole; -din t bn tregues grafik t t dhnave; -ka aftsi pr t lexuar t dhna nga raporti i shkurtr;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x

TEMA: MATJA -mat, vlerson dhe cakton dimensione t treguara m masa jostandarte; -bn matje dhe tregon gjatsin n centimetr (deri m 20 cm.); -bn matjen e gjatsis t vijave t drejta ((deri n 20cm.me ndihmn e vizors; -bn matjen e mass n kg. Me ndihmn e peshores; -din pr t matur vlern e mass n kilogram dhe me matje kontrollon vlersimin e tij; -bn krahasimin e masave me matje t leht dhe t rnd; -din t prdor nocionet elementare ekonomis ( denar, mim, shitje, blerje, pages); -din t prdor monedha dhe banknota dhe t tregoj vlern e sendeve me t cilat shpeshher has t shprehur n denar; -din t bj matjen e kohs me instrumente matse n or;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x x x x x x x

Punio: Arsimtarja Gzime Skenderi kl.II-4

ek lista pr prcjellje t ariturave t nxnsit


Emri dhe mbiemri i nxnsit : Samir Odai kl. II-4 LNDA: NJOHJA E MJEDISIT : UN ME TJERT - din t prezentoj vetveten ka din, ka mundet, ka dshiron; -prcakton vetbesimin n procedura dhe aktivitetet e veta; -dallon njashmrit njerzve; dhe dallimet mes x x x x x x x x x
Me sukses dhe pavarsisht Pjesrisht krkon ndihm Me vshtirsi

- din se secili ka mendimin e vet/t ndryshm ose t ngjajshm me t tjert; -din ti dalloj karakteristikat tek njerzit n periudha t ndryshme t jets; - kupton funksionin bashkjetes; e rregullave pr

-merr pjes n sjelljen e rregullave n shkoll; -i zbaton dhe i rrespekton rregullat n shkoll dhe n jet; -kupton se sejcili njeri ka t drejta dhe prgjegjsi; TEMA: JETA DHE PUNA N SHKOLL -din si sht e organizuar shkolla; -din se ka punojn arsimtart/ punn e drejtorit dhe shrbimet n shkoll; - njeh rregullat e sjelljes n shkoll; -zhvillon ndjenj pr resektin e ndrsjellt, ndihm, bashkpunim; -e kupton rndsin e fjalve, prgjegjsin, t drejtn dhe privatizimin; -dallon ka sht personale dhe ka e prbashkt; -sillet me prgjegjsi ndaj punve t veta dhe t prbashkta n shkoll; -njeh dhe kupton festat e lidhura me traditn x x

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x

x x x x

fetare dhe shtetrore; -nxitet dhe organizohet pr pjesmarje n solemnitete t ndryshme; x

TEMA: VENDI IM -zgjeron pr cilsit m t rndsishme n vendin ku jeton(qytet, fshat, lagje); -din t vrej dhe t emrtoj objektet m t rndsishme n mjedisin e drejtprsdrejt dhe t orientohet sipas tyre; -i njeh dhe krahason ndrtesat e reja m t vjetra; -ka interesim dhe respekt ndaj tradits dhe trashgimis kulturore; -njeh dhe bn dallimet kulturore n vendin e vet t jetess; -ka t zhvilluar ndjenjn e prkatsis ndaj atdheut t vet; -njihet me disa bukuri natyrore m t rndsishme;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x
X

x x x

TEMA: SHTPIA IME -din lidhjet farefisnore n rrethin m t gjr dhe m t ngusht; -zhvillon ndjenj t prkatsis ndaj familjes s vet; -din se egzistojn lloje t ndryshme me vler t barabart (familje me nj prind, shtpi, familje, institucion familje; -din funksionimin e hapsirs n shtpi; -din dhe emron pjest e mobiljes dhe aparateve n shtpi dhe prdorimin e drejt; -vren dhe u ik reziqeve, zhvillon ndjenj t prgjegjsis pr sigurin e vet dhe sigurin e t tjerve;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x

x x x

-din ti dalloj fatkeqsit elementare; -din se si t mbrohet, numrin e telefonit t zjarfiksit, policis; -angazhohet n mnyr aktive pr mbajtjen e higjiens prsonale dhe higjiens n shtpi; -din ti tejkaloj steriotipet obligimeve n familje; gjinore t

x x x x x x x

-ka njohuri pr rndsin e shndetit; -njihet me mnyrn e manifestimit t festave n familje; -nxitet dhe n mnyr aktive shfrytzon kohn e lir;

TEMA: UN JAM PJES E NATYRS -zbulon dhe prshkruan disa karakteristika pr natyrn e gjall; -zbulon dhe prshkruan disa karakteristika t natyrs jo t gjall n mjedisin e vet(uj, rr, gur,metal etj.); -ka njohuri se qeniet e gjalla jan t lidhura me natyrn jo t gjall; -din se n mjedise t ndryshme jetojn bim t ndryshme; -dallon dhe emron lloje t perimeve dhe din se si i shfrytzon ato njeriu; -dallon dhe emron llojet e pmve dhe din pse dhe ku shfrytzohen ato; -din llojet e drunjve dhe bn ndarjen n drunj gjethmbajts dhe gjethrnje; -ka njohuri t prgjithshme pr kafsht q eksistojn n vendin ku jeton; -dallon mnyrn e jetess n mes kafshve t

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x x x x x x x

egra dhe shtpiake; -vern ndryshimet n natyr sipas stinve t vitit; -din prshtatjen e njeriut, bimve, kafshve sipas stinve t vitit; -orientohet n koh dhe drejt prdor terminet pr ditn-natn; -ka njohuri elementare pr shqisat; Ka njohuri dhe angazhohet se si t mbrohet nga lndimet dhe smundjet; x x x x x

TEMA: UN HULUMTOJ -zbulon dhe njeh cilsit e materialeve t ndryshme (letr, mndafsh, rr, material natyrale), dallon materialet me prekje (i lmuar, i vrazhd); -zbulon dhe njeh cilsit e ujit; -sht i vetdishm pr rndsin e ujit; -din dhe njeh cilsit e ajrit; -sht i vetdishm pr rndsin e ajrit t pastr; -njeh burimet e drits dhe din t mbrohet nga rezet e drejtprsdrejta t diellit; -zhvillon aftsi pr formsimin e materialeve t ndryshme dhe kombinimin e tyre; -njeh mnyr se si ambalazhohet ose gjsendet e shfrytzuara mund t prdoren; -ka dije pr prdorimin e drejt t materialeve;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x x x x x x x

TEMA: KOMUNIKACIONI -din t lviz drejt dhe sigurt; -respekton shenjat e komunikacionit komunikacion n situat reale; -dallon udhkryqet dhe din se si kalohen; -zgjeron njohuri pr llojet e mjeteve t komunikacionit; -vren ngjajshmrit dhe dallimet ndrmjet shenjave t ndryshme t komunikacionit; -kupton rndsin e komunikacionit, lidhshmrin e pjesve t ndryshme t vendlindjes dhe m gjr; n

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x x x x x

-njeh shenjat e komunikacionit pr kmbsor;

Punoi - Arsimtarja: Gzime Skenderi: kl. II-4

ek lista pr prcjellje t ariturave t nxnsve

Emri dhe mbiemri i nxnsit: Samir Odai kl. II - 4 LNDA ARSIMI FIZIK DHE SHNDETSOR :Ushtrime pr lvizje organizative dhe lvizje - din t vendoset vet n grup pas komands s dhn; - vendoset drejt n nj ,dy rreshta dhe n nj dhe dy kolona; - din ta mbaje drejt trupin gjat ushtrimeve; - n mnyr simetrike dhe koordinuar lviz n kolon dhe rresht; - ka aftsi prceptuese dhe hapsinore pr lvizje n kolon dhe n rresht; -ka emocione pozitive aktiviteteve motorike t prjetuara gjat x x
X Me sukses dhe pavarsisht Pjesrisht krkon ndihm Me vshtirsi

x x
X

TEMA 2 Ushtrime pr formimin e trupit dhe lvizjet

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

- realizon ushtrime me duar, trupin dhe kmbt (drejt dhe n mnyr t koordinuar) - realizon drejt ushtrime pr forcim, relaksion dhe zgjatje apo shtrirje, - ka zhvilluar ndjenjn pr realizim estetik t lvizjeve, - realizon ushtrime nprputhje me ritm dhe tempo t caktuar, - realizon drejt ushtrime ulur, gjysmulur dhe i shtrir n bark dhe n shpin,

x
X

x
X

TEMA 3 Bazat e atletiks -Ka ushtruar ecje dhe vrapim; - ka ushtruar ecje dhe vrapim t drejt; - ka zhvilluar grupe t mdha muskulare t brezt, supeve, duart, trupin dhe legenit t kmbve; - ka zhvilluar ndjenjn pr tempo t lvizjes; - ka zhvilluar aftsi pr lvizje t prgjithshme t aparatit lokomotor dhe lvizje t koordinuara n hapsir; - shfrytzon teknikn e krcimit dhe rnies (me hov, gjegjsisht me vrapim); -Zotoron teknikat e hudhjes dhe kapjes s drejt; -Ka zhvilluar kordinimin e aparatit lokomotor gjat hudhjes dhe rnies s topave; -Ka zhvilluar saktsin e lvizjes;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x x x
X

x x

x x

TEMA 4 Bazat e gjimnastiks -Ka ushtruar ecje t drejt dhe rokullusje rreth bushtit n ann e djatht dhe t majt; - ka zhvilluar koordinimin n hapsir dhe ndjenjn pr lvizje n partner n pozita t ndryshme t trupit; - nxitet pr lvizje me rrokullisje; - ka ushtruar teknikn e ngritjes dhe bartjes s drejt; - prdor dhe ushtron teknikn pr bartje t prbashkt t sendeve; - ka zhvilluar fuqin dhe lvizjen e grupeve t mdha muskulare; -aplikon mbajtje estetike dhe elegante t trupit; dhe pjes nga ai,

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x
X

x x

TEMA 5- Loja - merr pjes n lojra; - respekton rregullat e lojs; - zhvillon dimenzione psikomotorike; shpejtsin, gjindshmria, qndrueshmria, ragimi i drejt dhe m koh, elasticiteti etj; - ndihmon, bashkpunon, komunikon dhe n mnyr disiplinore realizon detyra t parashtruara; - zhvillon aftsi pr prcjellje t kordinuar dhe t shprehurit e emocioneve n gara, kulture n prkrahjen e ekipit t tij; x x x x

Punoi : Arsimtarja- Gzime Skenderi kl: II-4

ek lista pr prcjellje t ariturave t nxnsve


Emri dhe mbiemri i nxnsit: Samir Odai. Lnda - ARSIMI FIGURATIV Fusha programore 1 :Vizatim x -tregon ide gjat vizatimit; -mban drejt trupin gjat vizatimit; -i njeh dhe emrton shtresat dhe materialet pr vizatim; -vren dhe dallon format, vijat dhe madhsit n natyr; -mban mend dhe realizon vij konture; -prshkruan me fjal t veta vizatimin si e prjeton; -vizaton motiv nga krijimtaria popullore (qendisje, laramani etj); x x x x x x kl. II 4
Pjesrisht krkon ndihm Me vshtirsi

Me sukses dhe pavarsisht

Fusha programore 2.Pikturim -ka zhvilluar ndjenj pr pjesmarrje t ngjyrs s sendeve n natyr; -vepron drejt me material t ndryshme pikturuese (letr, plhur, brush; -zbaton teknikat pr vizatim; -i njeh ngjyrat kryesore dhe t njejtat i zbaton pr t fituar ngjyrat sekondare; -ka zhvilluar dhe kultivuar shprehit higjieno-teknike;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x x x x

Fusha programore 3.Formsimi i hapsirs, modelimi dhe ndrtimi. -sht aftsuar pr modelim; -vren dhe hulumton mjedisin dhe i vren karaktiristikat figurative t formave; -zbulon karakteristikat e materialeve prmes ndjenjave vizuele,tekstile etj; -modelon forma tradicionale (formn e zakont dhe at t ndrlikuar); -ka aritur prvoj elementare pr karakteristikat e disa sendeve: e zakont-e ndrlikuar; kndor-cilindrik; i plot-i zbrazt; i madh-i vogl; -prdor mjete pr modelim dhe sendrtim; -sht aftsuar pr sende individuale nga materiali i ndryshm; -shikon skulptura;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x x x

x x x x
Me sukses dhe pavarsisht Pjesrisht krkon ndihm Me vshtirsi

Fusha programore 4. VULOSJE -zgjedh n mnyr t pavarur gjsende me t cilat do t vulos; -vulos dhe merr pjes n prpunimin e vulave; -vulos m materiale natyrore dhe konkludon se mund t prsritet forma (ritmi) e njejt; -vizaton dhe pret elemente pr kartuq vule; -prpunon monotipi;

x x x x x

Fusha programore 5.KOMUNIKIMET VIZUELE DHE DISAJNI -ka msuar vlerat figurative (zbukurime, laramani) t gjsendeve n prdorimin e prditshm; -zbulon se gjsendet kan funksion t prdorshm dhe praktik ku jan t formuara n mnyr estetike; -disajnon sende prr prdorim t prhershm; -prdor kompjuterin gjat prpunimin e disajnit;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x x x

Punoi Arsimtarja: Gzime Skenderi Kl. II-4

ek lista pr prcjellje t ariturave t nxnsve Emri dhe mbiemri i nxnsit: Samir Odai - kl. II-4
Njsia msimore - ARSIMI MUZIKOR : Kndim -e mban drejt trupin gjat kndimi; -zhvillon ndijim pr ritm dhe identifikon ritm t caktuar; -ka interesim pr kndim; -kndon kng t ndryshme pr nga prmbajtja dhe karakteri; -Bisedon pr prmbajtjen e kngs; -ka qndrim dhe frymmarrje t drejt gjat kndimit; x x x x x x
Me sukses dhe pavarsisht Pjesrisht krkon ndihm Me vshtirsi

Tema : MUZIKA DHE LVIZJET -prputh lvizjet e veta me karakteristikat muzikore; -zhvillon shqisn pr ritm; -bn lvizje sipas koreografis paraprake t caktuar; -njeh dhe realizon valle popullore; -mer pjes n dramatizime elementare muzikore;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x x x x

Tema : DGJIM I MUZIKS

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

-dgjon dhe njeh muzikn klasike popullore dhe muzikn pr fmij; -njeh karakterin e muziks (e kndshme, e pakndshme, e shpejt, e ngadalshme); -bisedon pr muzikn q e dgjon; -dgjon kng dhe valle popullore; -dgjon dhe njeh tingujt e instrumenteve t caktuara muzikore;

x x x x x

Tema : EKSEKUTIMI I INSTRUMENTEVE MUZIKORE PR FMIJ -zhvillon ndjenj t ritmit; -njihet me mnyrn e eksekutimit t instrumenteve t caktuara muzikore pr fmij; -prsrit motive t caktuara ritmike; -shoqron kng t njohura me IMF t caktuara; Tema : BAZAT E SHKRIM- LEXIMIT MUZIKOR -njeh tonet e ulta dhe t larta; -njen kohzgjatjet m t gjata dhe m t shkurtra;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x

x x
Me sukses dhe pavarsisht Pjesrisht krkon ndihm Me vshtirsi

x x

Tema : BAZAT E SHPREHJES DHE

Me sukses dhe

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

KRIJIMTARIS MUZIKORE PR FMIJ -krijon shprehje muzikore me z,eksekuton lvizje; -arin siguri dhe vetbesim n shprehje personale muzikore; -krion shprehje figurative t mbresave nga muzika e dgjuar; -tregon gatishmri pr pun muzikore;

pavarsisht

x x x x

Punoi Arsimtarja: Gzime Skenderi kl.II4

ek lista pr prcjellje t ariturave t nxnsit

Emri dhe mbiemri i nxnses - Sara Rustemi . kl. II-4


Me sukses dhe pavarsisht Pjesrisht krkon ndihm Me vshtirsi

LNDA: GJUH SHQIPE Fusha programore: FILLESTAR LEXIMI DHE SHKRIMI

-vzhgon sende n klas, n shkoll dhe n mjedisin ku jeton ku prshkruan edhe veorit e tyre themelore; -ka aftsi tu prgjigjet pyetjeve me fjali t plota dhe t parashtroj pyetje kur kan nevoj; -formon kuptim pr fjalin si njsi gjuhsore, dhe njihet me prmbajtjen dhe funksionin e saj; -zotron kuptimin e fjals si pjes e fjalis pr emrtimin e sendeve; -ka kuptim pr tingullin si pjes e fjals; -dallon tingullin n vende t ndryshme brenda fjals(n fillin, n mes dhe n fund t fjalis) dhe i shqypton drejt ato; -i peraqet sakt n mnyr grafike elementet e shkronjs; -njeh simbolet e tingujve dhe dhe i lidh ato brenda fjalve (kuptimin pr shkronjn); -njeh dhe shkruan shkronjat e shtypit; -arin t lexoj fjal dhe tekste; -shkruan me shkronj t madhe n fillim t fjalis dhe emrat e prvem ; -njihet me shenjat e piksimit, me funksionin dhe kuptimin e tyre; -gjat leximit respekton drejt shenjat; -prvetson shkronjat e vogla dhe t mdha t dors, bashkimin dhe kuptimin e tyre; -shkruan fjal dhe fjali t shkurtra me shkronja t dors; -plotson fjalt me shkronja dhe fjalit me fjal q mungojn; -krijon dhe shkruan fjal e fjali sipas ilustrimeve, sendeve t dhna;

x x
X

x x x x x x x x x x x x x x

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtrsi

Fusha programore: NJOHURI PR GJUHN -dallon tingujt dhe zhurmat; -shqypton drejt tingujt brenda fjals dhe fjalt brenda fjalis; -ndrton fjal dhe fjalt i radhit n fjali; -bn dallimin e fjalive dftore, pyetse , nxitse dhe i prdor drejt ato; -dallon fjalin pohore dhe mohore; -arin t emrtoj persona, qeniet e gjalla, bimt, sendet dhe dukurit; -din kuptimin e emrit dhe dallon emrat n fjali; -dallon numrin dhe gjinin tek emrat; -shkruan dhe shqypton numrort drejt me fjal deri m 20; -bn ndarjen e fjalve n rrokje duke prdorur vizn; -dallon tingujt dhe i prdor ato ashtu si duhet; -gjat shkrimit prdor shkronjn e madhe; x x x x x x x x x x x x

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtrsi

Fusha programore: LETRSIA

-din t vrej dhe t dalloj titullin; -dallon tekstin, ilustrimin dhe autorin ; -gjen faqen dhe lexon me z; -dallon llojet e ndyshme t teksteve; -lexon n role dhe prcakton temn dhe porosin e tekstit; -dallon ngjarjet dhe personazht; -lexon poezi dhe bn dallimin e strofs n poezi (vjersh); -lexon kuptueshm duke respektuar shenjat e piksimit; -prshtat intonacionin me prmbajtjen e tekstit; -thekson drejt fjalt n fjali; -lexon n vete (pa z); -lexon e pavarur prmbajten dhe u prgjigjet pyetjeve me lektyrn e lexuar; -mson poezi t shkurta dhe i reciton para t tjerve; -njihet me procesin e krijimit t veprs letrare; -nxitet pr t kuptuar se libri sht burim njohurish;

x x x x x x x x x x x x x x x
Me sukses dhe pavarsisht Pjesrisht krkon ndihm Me vshtrsi

Fusha programore: T SHPREHURIT DHE KRIJIMTARIA -dgjon dhe dshiron t mar pjes n biseda me tem t caktuar; -ritregon prmbajtje t shkurtra t prpunuara (lirshm dhe me ndihmn e pyetjeve); -tregon sipas radhs s ilustrimeve, disa fjalve t dhna dhe sipas ngjarjes s prjetuar; -prshkruan tipare karakteristike t frymorve, dukurive duke vzhguar; sendeve,

x x x x x x x x

-reciton vjersha n forme dramatizimi (dialoge); -ritregon me shkrim nj tekst t shkurr (me prmbajtje nga emisionet televizive); -arin t shkruaje shkurt nj ngjarje t prjetuar; -bn me shkrim sende, frymor dhe bim;

-shkruan si duhet shkronjat e prbra (dyshe); -shkruan e/i pavarur urim me rastin e ndonj fest[e t caktuar,ditlindje etj.; x

Fusha programore: KULTURA E MEDIAS -nxitet pr t ndjekur n mnyr t przgjedhur prmbajtje nga televizioni; -dallon shfaqjen teatrale nga shfaqja me kukulla dhe vren dallimet kryesore t tyre nga tekstet letrare; -ka shprehi pr t huazuar libra nga biblioteka dhe pr tu kujdesur pr to; -prdor aparatin telefonik pr t biseduar; -prdor kompjuterin dhe e shfrytzon si mjet msimi pr informata;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtrsi

x x x x

Punoi : Arsimtarja Gzime Skenderi kl. II-4

ek lista pr prcjellje t ariturave t nxnsit


Emri dhe mbiemri: Sara Rustemi. kl.II-4

LNDA: MATEMATIK - : Format n hapsir, format n rrafsh dhe raportet mes tyre -vren dhe emrton trupat gjeografik n hapsir: top, kub dhe cilindr (prsritje); -vren sendet n form t trupave gjeometrik dhe i krahason sipas madhsis (m e madhe, m e vogl), ngjyrs dhe forms(forma e trupit, kubit, cilindrit); -njeh dhe emrton trupat gjeometrik, konin, katrorin dhe piramidn dhe i vren sendet n form t trupave gjeometrik nga mjedisi i drejtprsdrejt; -din ti identifikojn dhe ti emrtojn figurat gjeometrike: trekndsh, rreth, katror dhe drejtkndsh; -arin t vizatoj me ndihmn e shablloneve t trekndshit, rrethit, katrorit dhe drejtkndshit; -zbulon trekndsh, rreth, katror, drejtkndsh n mjedisin e drejtprsdrejt: -ka aftsi t njeh dhe emrtoj vijn e drejt, t lakuar, t hapur dhe t mbyllur: -prdor vizore pr t vizatuar vijat e drejta: -prcakton dhe verbalisht tregon pozitn e sendeve n raportin e tyre reciprok me zbatimin e terminologjis adekuate: -n mnyr grafike paraqet raportet reciproke t sendeve: -arin t caktoj djathtas dhe majtas n raport me vetveten dhe ndrmjet sendeve:

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x x x x x x

TEMA: ZGJIDHJA E SITUATAVE PROBLEMATIKE

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

- ka aftsi pr t gjetur logjikn n radhitjen e prcaktimit t figurave gjeometrike; -arin t zgjdh problematike; situata t zakonshme x x

x x

-din t levis n hapsir sipas skens s vizatuar; -vrteton lidhshmrin logjike t ngjarjeve; -vlerson ndodhi t pabesueshme, n situata t zakonshme dhe t nj njohura; -ka njohuri pr formimin e bashksive; -paraqet n mnyr grafike bashksit; -formon unionin prej dy ose tri bashksi; -dallon, emrton dhe krahason gjendjen m nocionin koh; -pavarsisht zbulon mnyra t ndryshme pr grupimin e pllakave logjike; -arin t bj figura sipas skems logjike; -arin njohuri dhe tregon ngjajshmri shikuar nga prpara, prapa dhe ansh; x

x x
X

x x x

TEMA: Numrat deri m 20. Mbledhje dhe zbritje

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

-din t numroj pre 1 dre m 20 dhe anasjelltas; -tregon numrat rndor deri 10; -lexon dhe shkruan numrat 1, 2, 3, 4, 5; -lexon dhe shkruan shenjat <, >, dhe = -bn krahasimin e numrave pastaj prdor simbolet <, >, dhe = : -zbret dhe mbledh numrat deri m 5; -identifikon dhe dallon shenjat +, ; -din t shkruaj shumn ose dallimin e dy numrave; -njeh dhe zbaton termet shum, mbledhje, zbritje, dallim, zbrits, zvoglues gjat operacioneve t ndryshme; -kupton numrin 0 si rezultat i fituar me zbritje me numr nga vet ai; -i krahason dhe i shkruan numrat 6,7,8,9 dhe 10; -njihet me termet paraardhs dhe pasardhs dhe kupton rndsin e tyre; -arin t vrej mosndryshueshmrin e shums, pavarsisht nga vendi i mbledhsve n nivel konkret; -bn zbritjen e numrave deri m 10; -arin t formoj (dhjetsha e par); shfaqje pr dhjetshe;

x x x x x x x x

x x x

x x x x x x x
X

-din t lexoj dhe ti shkruaj numrat prej 11 deri m 20;(dhjetsha e dyt); -dallon numrat njshifror nga ato dyshifror; -krahason dhe cakton numrat n varg nga dhjetsha e dyt; -njeh numrat ift dhe ato tek; -bn mbledhjen e numrave deri m 20; -prcakton mbledhsat e panjohur, zbrits dhe zvoglues; -n nivel konkret vren ndryshimin mbledhsve dhe grupimin e mbledhsve; e x

-aplikon dhe prcakton vlern e shprehjeve numerike me dhe pa thojza;

-krahason shprehje numerike duke prdorur shenjat <, >,=(forma 2+3 dhe 3+2); -jep parasupozim pr rezultatet e mundshme nga krahasimi i shprehjeve numerike dhe kontrolloj me zgjidhjen e gjykimit; -aplikon zgjidhjen e detyrave t zakonshme tekstuale me nj operacion; -njeh gjysmn (nj t dytn) dhe nj t katrtn e trsis; x

x x

TEMA: PUNA ME T DHNA -bn mbledhje, rradhitje dhe fut t dhna me simbole; -din t bn tregues grafik t t dhnave; -ka aftsi pr t lexuar t dhna nga raporti i shkurtr;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x

TEMA: MATJA

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

-mat, vlerson dhe cakton dimensione t treguara m masa jostandarte; -bn matje dhe tregon gjatsin n centimetr (deri m 20 cm.); -bn matjen e gjatsis t vijave t drejta ((deri n 20cm.me ndihmn e vizors; -bn matjen e mass n kg. Me ndihmn e peshores; -din pr t matur vlern e mass n kilogram dhe me matje kontrollon vlersimin e tij; -bn krahasimin e masave me matje t leht dhe t rnd; -din t prdor nocionet elementare ekonomis ( denar, mim, shitje, blerje, pages); -din t prdor monedha dhe banknota dhe t tregoj vlern e sendeve me t cilat shpeshher has t shprehur n denar; -din t bj matjen e kohs me instrumente matse n or;

x x x x x x x x

Punio: Arsimtarja Gzime Skenderi kl.II-4

ek lista pr prcjellje t ariturave t nxnsit


Emri dhe mbiemri i nxnsit : Sara Rustemi kl. II-4 LNDA: NJOHJA E MJEDISIT : UN ME TJERT - din t prezentoj vetveten ka din, ka mundet, ka dshiron; -prcakton vetbesimin n procedura dhe aktivitetet e veta; -dallon njashmrit njerzve; dhe dallimet mes x x x x x x x x x
Me sukses dhe pavarsisht Pjesrisht krkon ndihm Me vshtirsi

- din se secili ka mendimin e vet/t ndryshm ose t ngjajshm me t tjert; -din ti dalloj karakteristikat tek njerzit n periudha t ndryshme t jets; - kupton funksionin bashkjetes; e rregullave pr

-merr pjes n sjelljen e rregullave n shkoll; -i zbaton dhe i rrespekton rregullat n shkoll dhe n jet; -kupton se sejcili njeri ka t drejta dhe prgjegjsi; TEMA: JETA DHE PUNA N SHKOLL -din si sht e organizuar shkolla; -din se ka punojn arsimtart/ punn e drejtorit dhe shrbimet n shkoll; - njeh rregullat e sjelljes n shkoll; -zhvillon ndjenj pr resektin e ndrsjellt, ndihm, bashkpunim; -e kupton rndsin e fjalve, prgjegjsin, t drejtn dhe privatizimin; -dallon ka sht personale dhe ka e prbashkt; -sillet me prgjegjsi ndaj punve t veta dhe t prbashkta n shkoll; x x

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x

x x x

-njeh dhe kupton festat e lidhura me traditn fetare dhe shtetrore; -nxitet dhe organizohet pr pjesmarje n solemnitete t ndryshme;

x x

TEMA: VENDI IM -zgjeron pr cilsit m t rndsishme n vendin ku jeton(qytet, fshat, lagje); -din t vrej dhe t emrtoj objektet m t rndsishme n mjedisin e drejtprsdrejt dhe t orientohet sipas tyre; -i njeh dhe krahason ndrtesat e reja m t vjetra; -ka interesim dhe respekt ndaj tradits dhe trashgimis kulturore; -njeh dhe bn dallimet kulturore n vendin e vet t jetess; -ka t zhvilluar ndjenjn e prkatsis ndaj atdheut t vet; -njihet me disa bukuri natyrore m t rndsishme;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x x x x x

TEMA: SHTPIA IME -din lidhjet farefisnore n rrethin m t gjr dhe m t ngusht; -zhvillon ndjenj t prkatsis ndaj familjes s vet; -din se egzistojn lloje t ndryshme me vler t barabart (familje me nj prind, shtpi, familje, institucion familje; -din funksionimin e hapsirs n shtpi; -din dhe emron pjest e mobiljes dhe aparateve n shtpi dhe prdorimin e drejt; -vren dhe u ik reziqeve, zhvillon ndjenj t prgjegjsis pr sigurin e vet dhe sigurin e t

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x

x x x

tjerve; -din ti dalloj fatkeqsit elementare; -din se si t mbrohet, numrin e telefonit t zjarfiksit, policis; -angazhohet n mnyr aktive pr mbajtjen e higjiens prsonale dhe higjiens n shtpi; -din ti tejkaloj steriotipet obligimeve n familje; gjinore t x x x x x x x

-ka njohuri pr rndsin e shndetit; -njihet me mnyrn e manifestimit t festave n familje; -nxitet dhe n mnyr aktive shfrytzon kohn e lir;

TEMA: UN JAM PJES E NATYRS -zbulon dhe prshkruan disa karakteristika pr natyrn e gjall; -zbulon dhe prshkruan disa karakteristika t natyrs jo t gjall n mjedisin e vet(uj, rr, gur,metal etj.); -ka njohuri se qeniet e gjalla jan t lidhura me natyrn jo t gjall; -din se n mjedise t ndryshme jetojn bim t ndryshme; -dallon dhe emron lloje t perimeve dhe din se si i shfrytzon ato njeriu; -dallon dhe emron llojet e pmve dhe din pse dhe ku shfrytzohen ato; -din llojet e drunjve dhe bn ndarjen n drunj gjethmbajts dhe gjethrnje; -ka njohuri t prgjithshme pr kafsht q eksistojn n vendin ku jeton;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x x x x x x

-dallon mnyrn e jetess n mes kafshve t egra dhe shtpiake; -vern ndryshimet n natyr sipas stinve t vitit; -din prshtatjen e njeriut, bimve, kafshve sipas stinve t vitit; -orientohet n koh dhe drejt prdor terminet pr ditn-natn; -ka njohuri elementare pr shqisat; Ka njohuri dhe angazhohet se si t mbrohet nga lndimet dhe smundjet;

x x x x x x

TEMA: UN HULUMTOJ -zbulon dhe njeh cilsit e materialeve t ndryshme (letr, mndafsh, rr, material natyrale), dallon materialet me prekje (i lmuar, i vrazhd); -zbulon dhe njeh cilsit e ujit; -sht i vetdishm pr rndsin e ujit; -din dhe njeh cilsit e ajrit; -sht i vetdishm pr rndsin e ajrit t pastr; -njeh burimet e drits dhe din t mbrohet nga rezet e drejtprsdrejta t diellit; -zhvillon aftsi pr formsimin e materialeve t ndryshme dhe kombinimin e tyre; -njeh mnyr se si ambalazhohet ose gjsendet e shfrytzuara mund t prdoren; -ka dije pr prdorimin e drejt t materialeve;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x x x x x x x

TEMA: KOMUNIKACIONI -din t lviz drejt dhe sigurt; -respekton shenjat e komunikacionit komunikacion n situat reale; -dallon udhkryqet dhe din se si kalohen; -zgjeron njohuri pr llojet e mjeteve t komunikacionit; -vren ngjajshmrit dhe dallimet ndrmjet shenjave t ndryshme t komunikacionit; -kupton rndsin e komunikacionit, lidhshmrin e pjesve t ndryshme t vendlindjes dhe m gjr; n

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x x x x x

-njeh shenjat e komunikacionit pr kmbsor;

Punoi- Arsimtarja: Gzime Skenderi: kl. II-4

ek lista pr prcjellje t ariturave t nxnsve

Emri dhe mbiemri i nxnsit: Sara Rustemi LNDA ARSIMI FIZIK DHE SHNDETSOR :Ushtrime pr lvizje organizative dhe lvizje - din t vendoset vet n grup pas komands s dhn; - vendoset drejt n nj ,dy rreshta dhe n nj dhe dy kolona; - din ta mbaje drejt trupin gjat ushtrimeve; - n mnyr simetrike dhe koordinuar lviz n kolon dhe rresht; - ka aftsi prceptuese dhe hapsinore pr lvizje n kolon dhe n rresht; -ka emocione pozitive aktiviteteve motorike t prjetuara gjat x x x x x x

kl. II - 4
Pjesrisht krkon ndihm Me vshtirsi

Me sukses dhe pavarsisht

TEMA 2 Ushtrime pr formimin e trupit dhe lvizjet

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

- realizon ushtrime me duar, trupin dhe kmbt (drejt dhe n mnyr t koordinuar) - realizon drejt ushtrime pr forcim, relaksion dhe zgjatje apo shtrirje, - ka zhvilluar ndjenjn pr realizim estetik t lvizjeve, - realizon ushtrime nprputhje me ritm dhe tempo t caktuar, - realizon drejt ushtrime ulur, gjysmulur dhe i shtrir n bark dhe n shpin,

x x x x x

TEMA 3 Bazat e atletiks -Ka ushtruar ecje dhe vrapim; - ka ushtruar ecje dhe vrapim t drejt; - ka zhvilluar grupe t mdha muskulare t brezt, supeve, duart, trupin dhe legenit t kmbve; - ka zhvilluar ndjenjn pr tempo t lvizjes; - ka zhvilluar aftsi pr lvizje t prgjithshme t aparatit lokomotor dhe lvizje t koordinuara n hapsir; - shfrytzon teknikn e krcimit dhe rnies (me hov, gjegjsisht me vrapim); -Zotoron teknikat e hudhjes dhe kapjes s drejt; -Ka zhvilluar kordinimin e aparatit lokomotor gjat hudhjes dhe rnies s topave; -Ka zhvilluar saktsin e lvizjes;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x x x x x x

x x

TEMA 4 Bazat e gjimnastiks -Ka ushtruar ecje t drejt dhe rokullusje rreth bushtit n ann e djatht dhe t majt; - ka zhvilluar koordinimin n hapsir dhe ndjenjn pr lvizje n partner n pozita t ndryshme t trupit; - nxitet pr lvizje me rrokullisje; - ka ushtruar teknikn e ngritjes dhe bartjes s drejt; - prdor dhe ushtron teknikn pr bartje t prbashkt t sendeve; - ka zhvilluar fuqin dhe lvizjen e grupeve t mdha muskulare; -aplikon mbajtje estetike dhe elegante t trupit; dhe pjes nga ai,

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x x x x x

TEMA 5- Loja - merr pjes n lojra; - respekton rregullat e lojs; - zhvillon dimenzione psikomotorike; shpejtsin, gjindshmria, qndrueshmria, ragimi i drejt dhe m koh, elasticiteti etj; - ndihmon, bashkpunon, komunikon dhe n mnyr disiplinore realizon detyra t parashtruara; - zhvillon aftsi pr prcjellje t kordinuar dhe t shprehurit e emocioneve n gara, kulture n prkrahjen e ekipit t tij; x x x x

Punoi : Arsimtarja- Gzime Skenderi kl: II-4

ek lista pr prcjellje t ariturave t nxnsve


Emri dhe mbiemri i nxnsit: Sara Rustemi. Lnda - ARSIMI FIGURATIV Fusha programore 1 :Vizatim x -tregon ide gjat vizatimit; -mban drejt trupin gjat vizatimit; -i njeh dhe emrton shtresat dhe materialet pr vizatim; -vren dhe dallon format, vijat dhe madhsit n natyr; -mban mend dhe realizon vij konture; -prshkruan me fjal t veta vizatimin si e prjeton; -vizaton motiv nga krijimtaria popullore (qendisje, laramani etj); x x x x x x kl. II 4
Pjesrisht krkon ndihm Me vshtirsi

Me sukses dhe pavarsisht

Fusha programore 2.Pikturim -ka zhvilluar ndjenj pr pjesmarrje t ngjyrs s sendeve n natyr; -vepron drejt me material t ndryshme pikturuese (letr, plhur, brush; -zbaton teknikat pr vizatim; -i njeh ngjyrat kryesore dhe t njejtat i zbaton pr t fituar ngjyrat sekondare; -ka zhvilluar dhe kultivuar shprehit higjieno-teknike;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x x x x

Fusha programore 3.Formsimi i hapsirs, modelimi dhe ndrtimi. -sht aftsuar pr modelim; -vren dhe hulumton mjedisin dhe i vren karaktiristikat figurative t formave; -zbulon karakteristikat e materialeve prmes ndjenjave vizuele,tekstile etj; -modelon forma tradicionale (formn e zakont dhe at t ndrlikuar); -ka aritur prvoj elementare pr karakteristikat e disa sendeve: e zakont-e ndrlikuar; kndor-cilindrik; i plot-i zbrazt; i madh-i vogl; -prdor mjete pr modelim dhe sendrtim; -sht aftsuar pr sende individuale nga materiali i ndryshm; -shikon skulptura;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x x x

x x x x
Me sukses dhe pavarsisht Pjesrisht krkon ndihm Me vshtirsi

Fusha programore 4. VULOSJE -zgjedh n mnyr t pavarur gjsende me t cilat do t vulos; -vulos dhe merr pjes n prpunimin e vulave; -vulos m materiale natyrore dhe konkludon se mund t prsritet forma (ritmi) e njejt; -vizaton dhe pret elemente pr kartuq vule; -prpunon monotipi;

x x x x x

Fusha programore 5.KOMUNIKIMET VIZUELE DHE DISAJNI -ka msuar vlerat figurative (zbukurime, laramani) t gjsendeve n prdorimin e prditshm; -zbulon se gjsendet kan funksion t prdorshm dhe praktik ku jan t formuara n mnyr estetike; -disajnon sende prr prdorim t prhershm; -prdor kompjuterin gjat prpunimin e disajnit;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x x x

Punoi Arsimtarja: Gzime Skenderi Kl. II-4

ek lista pr prcjellje t ariturave t nxnsve Emri dhe mbiemri i nxnsit: Sara Rustemi - kl. II-4
Njsia msimore - ARSIMI MUZIKOR : Kndim -e mban drejt trupin gjat kndimi; -zhvillon ndijim pr ritm dhe identifikon ritm t caktuar; -ka interesim pr kndim; -kndon kng t ndryshme pr nga prmbajtja dhe karakteri; -Bisedon pr prmbajtjen e kngs; -ka qndrim dhe frymmarrje t drejt gjat kndimit; x x x x x x
Me sukses dhe pavarsisht Pjesrisht krkon ndihm Me vshtirsi

Tema : MUZIKA DHE LVIZJET -prputh lvizjet e veta me karakteristikat muzikore; -zhvillon shqisn pr ritm; -bn lvizje sipas koreografis paraprake t caktuar; -njeh dhe realizon valle popullore; -mer pjes n dramatizime elementare muzikore;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x X x x

Tema : DGJIM I MUZIKS

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

-dgjon dhe njeh muzikn klasike popullore dhe muzikn pr fmij; -njeh karakterin e muziks (e kndshme, e pakndshme, e shpejt, e ngadalshme); -bisedon pr muzikn q e dgjon; -dgjon kng dhe valle popullore; -dgjon dhe njeh tingujt e instrumenteve t caktuara muzikore;

x x x x x

Tema : EKSEKUTIMI I INSTRUMENTEVE MUZIKORE PR FMIJ -zhvillon ndjenj t ritmit; -njihet me mnyrn e eksekutimit t instrumenteve t caktuara muzikore pr fmij; -prsrit motive t caktuara ritmike; -shoqron kng t njohura me IMF t caktuara; Tema : BAZAT E SHKRIM- LEXIMIT MUZIKOR -njeh tonet e ulta dhe t larta; -njen kohzgjatjet m t gjata dhe m t shkurtra;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x

x X
Me sukses dhe pavarsisht Pjesrisht krkon ndihm Me vshtirsi

x x

Tema : BAZAT E SHPREHJES DHE

Me sukses dhe

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

KRIJIMTARIS MUZIKORE PR FMIJ -krijon shprehje muzikore me z,eksekuton lvizje; -arin siguri dhe vetbesim n shprehje personale muzikore; -krion shprehje figurative t mbresave nga muzika e dgjuar; -tregon gatishmri pr pun muzikore;

pavarsisht

X x x x

Punoi Arsimtarja: Gzime Skenderi kl.II4

ek lista pr prcjellje t ariturave t nxnsit

Emri dhe mbiemri i nxnsit - Vigan Murtezani . kl. II-4


Me sukses dhe pavarsisht Pjesrisht krkon ndihm Me vshtirsi

LNDA: GJUH SHQIPE Fusha programore: FILLESTAR LEXIMI DHE SHKRIMI

-vzhgon sende n klas, n shkoll dhe n mjedisin ku jeton ku prshkruan edhe veorit e tyre themelore; -ka aftsi tu prgjigjet pyetjeve me fjali t plota dhe t parashtroj pyetje kur kan nevoj; -formon kuptim pr fjalin si njsi gjuhsore, dhe njihet me prmbajtjen dhe funksionin e saj; -zotron kuptimin e fjals si pjes e fjalis pr emrtimin e sendeve; -ka kuptim pr tingullin si pjes e fjals; -dallon tingullin n vende t ndryshme brenda fjals(n fillin, n mes dhe n fund t fjalis) dhe i shqypton drejt ato; -i peraqet sakt n mnyr grafike elementet e shkronjs; -njeh simbolet e tingujve dhe dhe i lidh ato brenda fjalve (kuptimin pr shkronjn); -njeh dhe shkruan shkronjat e shtypit; -arin t lexoj fjal dhe tekste; -shkruan me shkronj t madhe n fillim t fjalis dhe emrat e prvem ; -njihet me shenjat e piksimit, me funksionin dhe kuptimin e tyre; -gjat leximit respekton drejt shenjat; -prvetson shkronjat e vogla dhe t mdha t dors, bashkimin dhe kuptimin e tyre; -shkruan fjal dhe fjali t shkurtra me shkronja t dors; -plotson fjalt me shkronja dhe fjalit me fjal q mungojn; -krijon dhe shkruan fjal e fjali sipas ilustrimeve, sendeve t dhna;

x
X

x x x
X

x x x x x x
X

x x
X

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtrsi

Fusha programore: NJOHURI PR GJUHN -dallon tingujt dhe zhurmat; -shqypton drejt tingujt brenda fjals dhe fjalt brenda fjalis; -ndrton fjal dhe fjalt i radhit n fjali; -bn dallimin e fjalive dftore, pyetse , nxitse dhe i prdor drejt ato; -dallon fjalin pohore dhe mohore; -arin t emrtoj persona, qeniet e gjalla, bimt, sendet dhe dukurit; -din kuptimin e emrit dhe dallon emrat n fjali; -dallon numrin dhe gjinin tek emrat; -shkruan dhe shqypton numrort drejt me fjal deri m 20; -bn ndarjen e fjalve n rrokje duke prdorur vizn; -dallon tingujt dhe i prdor ato ashtu si duhet; -gjat shkrimit prdor shkronjn e madhe; x
X

x x
X

x
X

x x x x
X

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtrsi

Fusha programore: LETRSIA

-din t vrej dhe t dalloj titullin; -dallon tekstin, ilustrimin dhe autorin ; -gjen faqen dhe lexon me z; -dallon llojet e ndyshme t teksteve; -lexon n role dhe prcakton temn dhe porosin e tekstit; -dallon ngjarjet dhe personazht; -lexon poezi dhe bn dallimin e strofs n poezi (vjersh); -lexon kuptueshm duke respektuar shenjat e piksimit; -prshtat intonacionin me prmbajtjen e tekstit; -thekson drejt fjalt n fjali; -lexon n vete (pa z); -lexon e pavarur prmbajten dhe u prgjigjet pyetjeve me lektyrn e lexuar; -mson poezi t shkurta dhe i reciton para t tjerve; -njihet me procesin e krijimit t veprs letrare; -nxitet pr t kuptuar se libri sht burim njohurish;

x
X

x x x
X

x x
X X

x x x x x
Me sukses dhe pavarsisht Pjesrisht krkon ndihm Me vshtrsi

Fusha programore: T SHPREHURIT DHE KRIJIMTARIA -dgjon dhe dshiron t mar pjes n biseda me tem t caktuar; -ritregon prmbajtje t shkurtra t prpunuara (lirshm dhe me ndihmn e pyetjeve); -tregon sipas radhs s ilustrimeve, disa fjalve t dhna dhe sipas ngjarjes s prjetuar; -prshkruan tipare karakteristike t frymorve, dukurive duke vzhguar; sendeve,

x
X

x
X

-reciton vjersha n forme dramatizimi (dialoge); -ritregon me shkrim nj tekst t shkurr (me prmbajtje nga emisionet televizive); -arin t shkruaje shkurt nj ngjarje t prjetuar; -bn me shkrim sende, frymor dhe bim;

x
X X

-shkruan si duhet shkronjat e prbra (dyshe); -shkruan e/i pavarur urim me rastin e ndonj fest[e t caktuar,ditlindje etj.;

x
X

Fusha programore: KULTURA E MEDIAS -nxitet pr t ndjekur n mnyr t przgjedhur prmbajtje nga televizioni; -dallon shfaqjen teatrale nga shfaqja me kukulla dhe vren dallimet kryesore t tyre nga tekstet letrare; -ka shprehi pr t huazuar libra nga biblioteka dhe pr tu kujdesur pr to; -prdor aparatin telefonik pr t biseduar; -prdor kompjuterin dhe e shfrytzon si mjet msimi pr informata;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtrsi

x
X

x x

Punoi : Arsimtarja Gzime Skenderi kl. II-4

ek lista pr prcjellje t ariturave t nxnsit


Emri dhe mbiemri: Vigan Murtezani. kl.II-4

LNDA: MATEMATIK - : Format n hapsir, format n rrafsh dhe raportet mes tyre -vren dhe emrton trupat gjeografik n hapsir: top, kub dhe cilindr (prsritje); -vren sendet n form t trupave gjeometrik dhe i krahason sipas madhsis (m e madhe, m e vogl), ngjyrs dhe forms(forma e trupit, kubit, cilindrit); -njeh dhe emrton trupat gjeometrik, konin, katrorin dhe piramidn dhe i vren sendet n form t trupave gjeometrik nga mjedisi i drejtprsdrejt; -din ti identifikojn dhe ti emrtojn figurat gjeometrike: trekndsh, rreth, katror dhe drejtkndsh; -arin t vizatoj me ndihmn e shablloneve t trekndshit, rrethit, katrorit dhe drejtkndshit; -zbulon trekndsh, rreth, katror, drejtkndsh n mjedisin e drejtprsdrejt: -ka aftsi t njeh dhe emrtoj vijn e drejt, t lakuar, t hapur dhe t mbyllur: -prdor vizore pr t vizatuar vijat e drejta: -prcakton dhe verbalisht tregon pozitn e sendeve n raportin e tyre reciprok me zbatimin e terminologjis adekuate: -n mnyr grafike paraqet raportet reciproke t sendeve: -arin t caktoj djathtas dhe majtas n raport me vetveten dhe ndrmjet sendeve:

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x x x
X

x x

TEMA: ZGJIDHJA E SITUATAVE PROBLEMATIKE

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

- ka aftsi pr t gjetur logjikn n radhitjen e prcaktimit t figurave gjeometrike; -arin t zgjdh problematike; situata t zakonshme x

x x

-din t levis n hapsir sipas skens s vizatuar; -vrteton lidhshmrin logjike t ngjarjeve; -vlerson ndodhi t pabesueshme, n situata t zakonshme dhe t nj njohura; -ka njohuri pr formimin e bashksive; -paraqet n mnyr grafike bashksit; -formon unionin prej dy ose tri bashksi; -dallon, emrton dhe krahason gjendjen m nocionin koh; -pavarsisht zbulon mnyra t ndryshme pr grupimin e pllakave logjike; -arin t bj figura sipas skems logjike; -arin njohuri dhe tregon ngjajshmri shikuar nga prpara, prapa dhe ansh; x

x
X X

x x x

TEMA: Numrat deri m 20. Mbledhje dhe zbritje -din t numroj pre 1 dre m 20 dhe anasjelltas; -tregon numrat rndor deri 10; -lexon dhe shkruan numrat 1, 2, 3, 4, 5; -lexon dhe shkruan shenjat <, >, dhe = -bn krahasimin e numrave pastaj prdor simbolet <, >, dhe = : -zbret dhe mbledh numrat deri m 5; -identifikon dhe dallon shenjat +, ; -din t shkruaj shumn ose dallimin e dy numrave; -njeh dhe zbaton termet shum, mbledhje, zbritje, dallim, zbrits, zvoglues gjat operacioneve t ndryshme; -kupton numrin 0 si rezultat i fituar me zbritje me numr nga vet ai; -i krahason dhe i shkruan numrat 6,7,8,9 dhe 10; -njihet me termet paraardhs dhe pasardhs dhe kupton rndsin e tyre; -arin t vrej mosndryshueshmrin e shums, pavarsisht nga vendi i mbledhsve n nivel konkret; -bn zbritjen e numrave deri m 10; -arin t formoj (dhjetsha e par); shfaqje pr dhjetshe;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x x x x x x x

x x x

x x x x
X

-din t lexoj dhe ti shkruaj numrat prej 11 deri m 20;(dhjetsha e dyt); -dallon numrat njshifror nga ato dyshifror; -krahason dhe cakton numrat n varg nga dhjetsha e dyt; -njeh numrat ift dhe ato tek; -bn mbledhjen e numrave deri m 20; -prcakton mbledhsat e panjohur, zbrits dhe zvoglues; x

x x

-n nivel konkret vren ndryshimin mbledhsve dhe grupimin e mbledhsve;

x x x x

-aplikon dhe prcakton vlern e shprehjeve numerike me dhe pa thojza; -krahason shprehje numerike duke prdorur shenjat <, >,=(forma 2+3 dhe 3+2); -jep parasupozim pr rezultatet e mundshme nga krahasimi i shprehjeve numerike dhe kontrolloj me zgjidhjen e gjykimit; -aplikon zgjidhjen e detyrave t zakonshme tekstuale me nj operacion; -njeh gjysmn (nj t dytn) dhe nj t katrtn e trsis;

TEMA: PUNA ME T DHNA -bn mbledhje, rradhitje dhe fut t dhna me simbole; -din t bn tregues grafik t t dhnave; -ka aftsi pr t lexuar t dhna nga raporti i shkurtr;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x
X

TEMA: MATJA -mat, vlerson dhe cakton dimensione t treguara m masa jostandarte; -bn matje dhe tregon gjatsin n centimetr (deri m 20 cm.); -bn matjen e gjatsis t vijave t drejta ((deri n 20cm.me ndihmn e vizors; -bn matjen e mass n kg. Me ndihmn e peshores; -din pr t matur vlern e mass n kilogram dhe me matje kontrollon vlersimin e tij; -bn krahasimin e masave me matje t leht dhe t rnd; -din t prdor nocionet elementare ekonomis ( denar, mim, shitje, blerje, pages); -din t prdor monedha dhe banknota dhe t tregoj vlern e sendeve me t cilat shpeshher has t shprehur n denar; -din t bj matjen e kohs me instrumente matse n or;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x x x x x x x

Punio: Arsimtarja Gzime Skenderi kl.II-4

ek lista pr prcjellje t ariturave t nxnsit

Emri dhe mbiemri i nxnsit : Vigan Murtezani kl. II-4 LNDA: NJOHJA E MJEDISIT : UN ME TJERT - din t prezentoj vetveten ka din, ka mundet, ka dshiron; -prcakton vetbesimin n procedura dhe aktivitetet e veta; -dallon njashmrit njerzve; dhe dallimet mes x x x x x x x x x
Me sukses dhe pavarsisht Pjesrisht krkon ndihm Me vshtirsi

- din se secili ka mendimin e vet/t ndryshm ose t ngjajshm me t tjert; -din ti dalloj karakteristikat tek njerzit n periudha t ndryshme t jets; - kupton funksionin bashkjetes; e rregullave pr

-merr pjes n sjelljen e rregullave n shkoll; -i zbaton dhe i rrespekton rregullat n shkoll dhe n jet; -kupton se sejcili njeri ka t drejta dhe prgjegjsi; TEMA: JETA DHE PUNA N SHKOLL -din si sht e organizuar shkolla; -din se ka punojn arsimtart/ punn e drejtorit dhe shrbimet n shkoll; - njeh rregullat e sjelljes n shkoll; -zhvillon ndjenj pr resektin e ndrsjellt, ndihm, bashkpunim; -e kupton rndsin e fjalve, prgjegjsin, t drejtn dhe privatizimin; -dallon ka sht personale dhe ka e prbashkt; -sillet me prgjegjsi ndaj punve t veta dhe t prbashkta n shkoll; -njeh dhe kupton festat e lidhura me traditn fetare dhe shtetrore; -nxitet dhe organizohet pr pjesmarje n x x

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x

x x x x x

solemnitete t ndryshme;

TEMA: VENDI IM -zgjeron pr cilsit m t rndsishme n vendin ku jeton(qytet, fshat, lagje); -din t vrej dhe t emrtoj objektet m t rndsishme n mjedisin e drejtprsdrejt dhe t orientohet sipas tyre; -i njeh dhe krahason ndrtesat e reja m t vjetra; -ka interesim dhe respekt ndaj tradits dhe trashgimis kulturore; -njeh dhe bn dallimet kulturore n vendin e vet t jetess; -ka t zhvilluar ndjenjn e prkatsis ndaj atdheut t vet; -njihet me disa bukuri natyrore m t rndsishme;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x x x x x

TEMA: SHTPIA IME -din lidhjet farefisnore n rrethin m t gjr dhe m t ngusht; -zhvillon ndjenj t prkatsis ndaj familjes s vet; -din se egzistojn lloje t ndryshme me vler t barabart (familje me nj prind, shtpi, familje, institucion familje; -din funksionimin e hapsirs n shtpi; -din dhe emron pjest e mobiljes dhe aparateve n shtpi dhe prdorimin e drejt; -vren dhe u ik reziqeve, zhvillon ndjenj t prgjegjsis pr sigurin e vet dhe sigurin e t tjerve; -din ti dalloj fatkeqsit elementare;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x

x x x

x x

-din se si t mbrohet, numrin e telefonit t zjarfiksit, policis; -angazhohet n mnyr aktive pr mbajtjen e higjiens prsonale dhe higjiens n shtpi; -din ti tejkaloj steriotipet obligimeve n familje; gjinore t x x x x x

-ka njohuri pr rndsin e shndetit; -njihet me mnyrn e manifestimit t festave n familje; -nxitet dhe n mnyr aktive shfrytzon kohn e lir;

TEMA: UN JAM PJES E NATYRS -zbulon dhe prshkruan disa karakteristika pr natyrn e gjall; -zbulon dhe prshkruan disa karakteristika t natyrs jo t gjall n mjedisin e vet(uj, rr, gur,metal etj.); -ka njohuri se qeniet e gjalla jan t lidhura me natyrn jo t gjall; -din se n mjedise t ndryshme jetojn bim t ndryshme; -dallon dhe emron lloje t perimeve dhe din se si i shfrytzon ato njeriu; -dallon dhe emron llojet e pmve dhe din pse dhe ku shfrytzohen ato; -din llojet e drunjve dhe bn ndarjen n drunj gjethmbajts dhe gjethrnje; -ka njohuri t prgjithshme pr kafsht q eksistojn n vendin ku jeton; -dallon mnyrn e jetess n mes kafshve t egra dhe shtpiake;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x x x x
X

x x

-vern ndryshimet n natyr sipas stinve t vitit; -din prshtatjen e njeriut, bimve, kafshve sipas stinve t vitit; -orientohet n koh dhe drejt prdor terminet pr ditn-natn; -ka njohuri elementare pr shqisat; Ka njohuri dhe angazhohet se si t mbrohet nga lndimet dhe smundjet;

x x x x x

TEMA: UN HULUMTOJ -zbulon dhe njeh cilsit e materialeve t ndryshme (letr, mndafsh, rr, material natyrale), dallon materialet me prekje (i lmuar, i vrazhd); -zbulon dhe njeh cilsit e ujit; -sht i vetdishm pr rndsin e ujit; -din dhe njeh cilsit e ajrit; -sht i vetdishm pr rndsin e ajrit t pastr; -njeh burimet e drits dhe din t mbrohet nga rezet e drejtprsdrejta t diellit; -zhvillon aftsi pr formsimin e materialeve t ndryshme dhe kombinimin e tyre; -njeh mnyr se si ambalazhohet ose gjsendet e shfrytzuara mund t prdoren; -ka dije pr prdorimin e drejt t materialeve;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x x x x x x x

TEMA: KOMUNIKACIONI

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

-din t lviz drejt dhe sigurt; -respekton shenjat e komunikacionit komunikacion n situat reale; -dallon udhkryqet dhe din se si kalohen; -zgjeron njohuri pr llojet e mjeteve t komunikacionit; -vren ngjajshmrit dhe dallimet ndrmjet shenjave t ndryshme t komunikacionit; -kupton rndsin e komunikacionit, lidhshmrin e pjesve t ndryshme t vendlindjes dhe m gjr; n

x x x x x x

-njeh shenjat e komunikacionit pr kmbsor;

Punoi- Arsimtarja: Gzime Skenderi: kl. II-4

ek lista pr prcjellje t ariturave t nxnsve


Emri dhe mbiemri i nxnsit: Vigan Murtezani kl. II - 4

LNDA ARSIMI FIZIK DHE SHNDETSOR :Ushtrime pr lvizje organizative dhe lvizje - din t vendoset vet n grup pas komands s dhn; - vendoset drejt n nj ,dy rreshta dhe n nj dhe dy kolona; - din ta mbaje drejt trupin gjat ushtrimeve; - n mnyr simetrike dhe koordinuar lviz n kolon dhe rresht; - ka aftsi prceptuese dhe hapsinore pr lvizje n kolon dhe n rresht; -ka emocione pozitive aktiviteteve motorike t prjetuara gjat

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x x x x x

TEMA 2 Ushtrime pr formimin e trupit dhe lvizjet

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

- realizon ushtrime me duar, trupin dhe kmbt (drejt dhe n mnyr t koordinuar) - realizon drejt ushtrime pr forcim, relaksion dhe zgjatje apo shtrirje, - ka zhvilluar ndjenjn pr realizim estetik t lvizjeve, - realizon ushtrime nprputhje me ritm dhe tempo t caktuar, - realizon drejt ushtrime ulur, gjysmulur dhe i shtrir n bark dhe n shpin,

x x x x x

TEMA 3 Bazat e atletiks

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

-Ka ushtruar ecje dhe vrapim; - ka ushtruar ecje dhe vrapim t drejt; - ka zhvilluar grupe t mdha muskulare t brezt, supeve, duart, trupin dhe legenit t kmbve; - ka zhvilluar ndjenjn pr tempo t lvizjes; - ka zhvilluar aftsi pr lvizje t prgjithshme t aparatit lokomotor dhe lvizje t koordinuara n hapsir; - shfrytzon teknikn e krcimit dhe rnies (me hov, gjegjsisht me vrapim); -Zotoron teknikat e hudhjes dhe kapjes s drejt; -Ka zhvilluar kordinimin e aparatit lokomotor gjat hudhjes dhe rnies s topave; -Ka zhvilluar saktsin e lvizjes;

x x x x x x x

x x

TEMA 4 Bazat e gjimnastiks -Ka ushtruar ecje t drejt dhe rokullusje rreth bushtit n ann e djatht dhe t majt; - ka zhvilluar koordinimin n hapsir dhe ndjenjn pr lvizje n partner n pozita t ndryshme t trupit; - nxitet pr lvizje me rrokullisje; - ka ushtruar teknikn e ngritjes dhe bartjes s drejt; - prdor dhe ushtron teknikn pr bartje t prbashkt t sendeve; - ka zhvilluar fuqin dhe lvizjen e grupeve t mdha muskulare; -aplikon mbajtje estetike dhe elegante t trupit; dhe pjes nga ai,

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x x x x x

TEMA 5- Loja - merr pjes n lojra; x

- respekton rregullat e lojs; - zhvillon dimenzione psikomotorike; shpejtsin, gjindshmria, qndrueshmria, ragimi i drejt dhe m koh, elasticiteti etj; - ndihmon, bashkpunon, komunikon dhe n mnyr disiplinore realizon detyra t parashtruara; - zhvillon aftsi pr prcjellje t kordinuar dhe t shprehurit e emocioneve n gara, kulture n prkrahjen e ekipit t tij;

x x

Punoi : Arsimtarja- Gzime Skenderi kl: II-4

ek lista pr prcjellje t ariturave t nxnsve


Emri dhe mbiemri i nxnsit: Vigan Murtezani. kl. II 4

Lnda - ARSIMI FIGURATIV Fusha programore 1 :Vizatim

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x -tregon ide gjat vizatimit; -mban drejt trupin gjat vizatimit; -i njeh dhe emrton shtresat dhe materialet pr vizatim; -vren dhe dallon format, vijat dhe madhsit n natyr; -mban mend dhe realizon vij konture; -prshkruan me fjal t veta vizatimin si e prjeton; -vizaton motiv nga krijimtaria popullore (qendisje, laramani etj); x x x x x x

Fusha programore 2.Pikturim -ka zhvilluar ndjenj pr pjesmarrje t ngjyrs s sendeve n natyr; -vepron drejt me material t ndryshme pikturuese (letr, plhur, brush; -zbaton teknikat pr vizatim; -i njeh ngjyrat kryesore dhe t njejtat i zbaton pr t fituar ngjyrat sekondare; -ka zhvilluar dhe kultivuar shprehit higjieno-teknike;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x x x x

Fusha programore 3.Formsimi i hapsirs, modelimi

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

dhe ndrtimi. -sht aftsuar pr modelim; -vren dhe hulumton mjedisin dhe i vren karaktiristikat figurative t formave; -zbulon karakteristikat e materialeve prmes ndjenjave vizuele,tekstile etj; -modelon forma tradicionale (formn e zakont dhe at t ndrlikuar); -ka aritur prvoj elementare pr karakteristikat e disa sendeve: e zakont-e ndrlikuar; kndor-cilindrik; i plot-i zbrazt; i madh-i vogl; -prdor mjete pr modelim dhe sendrtim; -sht aftsuar pr sende individuale nga materiali i ndryshm; -shikon skulptura; x x x
Me sukses dhe pavarsisht Pjesrisht krkon ndihm Me vshtirsi

x x x x

Fusha programore 4. VULOSJE -zgjedh n mnyr t pavarur gjsende me t cilat do t vulos; -vulos dhe merr pjes n prpunimin e vulave; -vulos m materiale natyrore dhe konkludon se mund t prsritet forma (ritmi) e njejt; -vizaton dhe pret elemente pr kartuq vule; -prpunon monotipi;

x x x x x

Fusha programore 5.KOMUNIKIMET VIZUELE

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

DHE DISAJNI -ka msuar vlerat figurative (zbukurime, laramani) t gjsendeve n prdorimin e prditshm; -zbulon se gjsendet kan funksion t prdorshm dhe praktik ku jan t formuara n mnyr estetike; -disajnon sende prr prdorim t prhershm; -prdor kompjuterin gjat prpunimin e disajnit; x x x x

Punoi Arsimtarja: Gzime Skenderi Kl. II-4

ek lista pr prcjellje t ariturave t nxnsve

Emri dhe mbiemri i nxnsit: Vigan Murtezani - kl. II-4


Njsia msimore - ARSIMI MUZIKOR : Kndim -e mban drejt trupin gjat kndimi; -zhvillon ndijim pr ritm dhe identifikon ritm t caktuar; -ka interesim pr kndim; -kndon kng t ndryshme pr nga prmbajtja dhe karakteri; -Bisedon pr prmbajtjen e kngs; -ka qndrim dhe frymmarrje t drejt gjat kndimit; x x x x x x
Me sukses dhe pavarsisht Pjesrisht krkon ndihm Me vshtirsi

Tema : MUZIKA DHE LVIZJET -prputh lvizjet e veta me karakteristikat muzikore; -zhvillon shqisn pr ritm; -bn lvizje sipas koreografis paraprake t caktuar; -njeh dhe realizon valle popullore; -mer pjes n dramatizime elementare muzikore;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x x x x

Tema : DGJIM I MUZIKS


Me sukses dhe pavarsisht Pjesrisht krkon ndihm Me vshtirsi

-dgjon dhe njeh muzikn klasike popullore dhe muzikn pr fmij; -njeh karakterin e muziks (e kndshme, e pakndshme, e shpejt, e ngadalshme); -bisedon pr muzikn q e dgjon; -dgjon kng dhe valle popullore; -dgjon dhe njeh tingujt e instrumenteve t caktuara muzikore;

x x x x x

Tema : EKSEKUTIMI I INSTRUMENTEVE MUZIKORE PR FMIJ -zhvillon ndjenj t ritmit; -njihet me mnyrn e eksekutimit t instrumenteve t caktuara muzikore pr fmij; -prsrit motive t caktuara ritmike; -shoqron kng t njohura me IMF t caktuara; Tema : BAZAT E SHKRIM- LEXIMIT MUZIKOR -njeh tonet e ulta dhe t larta; -njen kohzgjatjet m t gjata dhe m t shkurtra;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x

x x
Me sukses dhe pavarsisht Pjesrisht krkon ndihm Me vshtirsi

x x

Tema : BAZAT E SHPREHJES DHE KRIJIMTARIS MUZIKORE PR FMIJ -krijon shprehje muzikore me z,eksekuton

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

lvizje; -arin siguri dhe vetbesim n shprehje personale muzikore; -krion shprehje figurative t mbresave nga muzika e dgjuar; -tregon gatishmri pr pun muzikore; x x x

Punoi- Arsimtarja: Gzime Skenderi kl.II-4

ek lista pr prcjellje t ariturave t nxnsit


Emri dhe mbiemri i nxnses - Vjosa Salija . kl. II-4
Me sukses dhe pavarsisht Pjesrisht krkon ndihm Me vshtirsi

LNDA: GJUH SHQIPE Fusha programore: FILLESTAR LEXIMI DHE SHKRIMI

-vzhgon sende n klas, n shkoll dhe n mjedisin ku jeton ku prshkruan edhe veorit e tyre themelore; -ka aftsi tu prgjigjet pyetjeve me fjali t plota dhe t parashtroj pyetje kur kan nevoj; -formon kuptim pr fjalin si njsi gjuhsore, dhe njihet me prmbajtjen dhe funksionin e saj; -zotron kuptimin e fjals si pjes e fjalis pr emrtimin e sendeve; -ka kuptim pr tingullin si pjes e fjals; -dallon tingullin n vende t ndryshme brenda fjals(n fillin, n mes dhe n fund t fjalis) dhe i shqypton drejt ato; -i peraqet sakt n mnyr grafike elementet e shkronjs; -njeh simbolet e tingujve dhe dhe i lidh ato brenda fjalve (kuptimin pr shkronjn); -njeh dhe shkruan shkronjat e shtypit; -arin t lexoj fjal dhe tekste; -shkruan me shkronj t madhe n fillim t fjalis dhe emrat e prvem ; -njihet me shenjat e piksimit, me funksionin dhe kuptimin e tyre; -gjat leximit respekton drejt shenjat; -prvetson shkronjat e vogla dhe t mdha t dors, bashkimin dhe kuptimin e tyre; -shkruan fjal dhe fjali t shkurtra me shkronja t dors; -plotson fjalt me shkronja dhe fjalit me fjal q mungojn; -krijon dhe shkruan fjal e fjali sipas ilustrimeve, sendeve t dhna;

x x
x

x x x x x x x x x
X

x x x x

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtrsi

Fusha programore: NJOHURI PR GJUHN -dallon tingujt dhe zhurmat; -shqypton drejt tingujt brenda fjals dhe fjalt brenda fjalis; -ndrton fjal dhe fjalt i radhit n fjali; -bn dallimin e fjalive dftore, pyetse , nxitse dhe i prdor drejt ato; -dallon fjalin pohore dhe mohore; -arin t emrtoj persona, qeniet e gjalla, bimt, sendet dhe dukurit; -din kuptimin e emrit dhe dallon emrat n fjali; -dallon numrin dhe gjinin tek emrat; -shkruan dhe shqypton numrort drejt me fjal deri m 20; -bn ndarjen e fjalve n rrokje duke prdorur vizn; -dallon tingujt dhe i prdor ato ashtu si duhet; -gjat shkrimit prdor shkronjn e madhe; x x x x x x x
X

x x x x

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtrsi

Fusha programore: LETRSIA -din t vrej dhe t dalloj titullin; -dallon tekstin, ilustrimin dhe autorin ; -gjen faqen dhe lexon me z; x x x

-dallon llojet e ndyshme t teksteve; -lexon n role dhe prcakton temn dhe porosin e tekstit; -dallon ngjarjet dhe personazht; -lexon poezi dhe bn dallimin e strofs n poezi (vjersh); -lexon kuptueshm duke respektuar shenjat e piksimit; -prshtat intonacionin me prmbajtjen e tekstit; -thekson drejt fjalt n fjali; -lexon n vete (pa z); -lexon e pavarur prmbajten dhe u prgjigjet pyetjeve me lektyrn e lexuar; -mson poezi t shkurta dhe i reciton para t tjerve; -njihet me procesin e krijimit t veprs letrare; -nxitet pr t kuptuar se libri sht burim njohurish;

x x
X

x x
X

x x x x x x
Me sukses dhe pavarsisht Pjesrisht krkon ndihm Me vshtrsi

Fusha programore: T SHPREHURIT DHE KRIJIMTARIA -dgjon dhe dshiron t mar pjes n biseda me tem t caktuar; -ritregon prmbajtje t shkurtra t prpunuara (lirshm dhe me ndihmn e pyetjeve); -tregon sipas radhs s ilustrimeve, disa fjalve t dhna dhe sipas ngjarjes s prjetuar; -prshkruan tipare karakteristike t frymorve, dukurive duke vzhguar; sendeve,

x x x x
X

-reciton vjersha n forme dramatizimi (dialoge); -ritregon me shkrim nj tekst t shkurr (me prmbajtje nga emisionet televizive); -arin t shkruaje shkurt nj ngjarje t prjetuar; -bn me shkrim sende, frymor dhe bim; -shkruan si duhet shkronjat e prbra (dyshe); -shkruan e/i pavarur urim me rastin e ndonj fest[e t caktuar,ditlindje etj.; x x x x x

Fusha programore: KULTURA E MEDIAS -nxitet pr t ndjekur n mnyr t przgjedhur prmbajtje nga televizioni; -dallon shfaqjen teatrale nga shfaqja me kukulla dhe vren dallimet kryesore t tyre nga tekstet letrare; -ka shprehi pr t huazuar libra nga biblioteka dhe pr tu kujdesur pr to; -prdor aparatin telefonik pr t biseduar; -prdor kompjuterin dhe e shfrytzon si mjet msimi pr informata;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtrsi

x x x x

Punoi : Arsimtarja Gzime Skenderi kl. II-4

ek lista pr prcjellje t ariturave t nxnsit


Emri dhe mbiemri: Vjosa Salija. kl.II-4
Me sukses dhe pavarsisht Pjesrisht krkon ndihm Me vshtirsi

LNDA: MATEMATIK

- : Format n hapsir, format n rrafsh dhe raportet mes tyre -vren dhe emrton trupat gjeografik n hapsir: top, kub dhe cilindr (prsritje); -vren sendet n form t trupave gjeometrik dhe i krahason sipas madhsis (m e madhe, m e vogl), ngjyrs dhe forms(forma e trupit, kubit, cilindrit); -njeh dhe emrton trupat gjeometrik, konin, katrorin dhe piramidn dhe i vren sendet n form t trupave gjeometrik nga mjedisi i drejtprsdrejt; -din ti identifikojn dhe ti emrtojn figurat gjeometrike: trekndsh, rreth, katror dhe drejtkndsh; -arin t vizatoj me ndihmn e shablloneve t trekndshit, rrethit, katrorit dhe drejtkndshit; -zbulon trekndsh, rreth, katror, drejtkndsh n mjedisin e drejtprsdrejt: -ka aftsi t njeh dhe emrtoj vijn e drejt, t lakuar, t hapur dhe t mbyllur: -prdor vizore pr t vizatuar vijat e drejta: -prcakton dhe verbalisht tregon pozitn e sendeve n raportin e tyre reciprok me zbatimin e terminologjis adekuate: -n mnyr grafike paraqet raportet reciproke t sendeve: -arin t caktoj djathtas dhe majtas n raport me vetveten dhe ndrmjet sendeve: x x x

x x x x x x

TEMA: ZGJIDHJA E SITUATAVE PROBLEMATIKE - ka aftsi pr t gjetur logjikn n radhitjen e

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

prcaktimit t figurave gjeometrike; -arin t zgjdh problematike; situata t zakonshme x x x x x x x x x x

-din t levis n hapsir sipas skens s vizatuar; -vrteton lidhshmrin logjike t ngjarjeve; -vlerson ndodhi t pabesueshme, n situata t zakonshme dhe t nj njohura; -ka njohuri pr formimin e bashksive; -paraqet n mnyr grafike bashksit; -formon unionin prej dy ose tri bashksi; -dallon, emrton dhe krahason gjendjen m nocionin koh; -pavarsisht zbulon mnyra t ndryshme pr grupimin e pllakave logjike; -arin t bj figura sipas skems logjike; -arin njohuri dhe tregon ngjajshmri shikuar nga prpara, prapa dhe ansh;

TEMA: Numrat deri m 20. Mbledhje dhe

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

zbritje -din t numroj pre 1 dre m 20 dhe anasjelltas; -tregon numrat rndor deri 10; -lexon dhe shkruan numrat 1, 2, 3, 4, 5; -lexon dhe shkruan shenjat <, >, dhe = -bn krahasimin e numrave pastaj prdor simbolet <, >, dhe = : -zbret dhe mbledh numrat deri m 5; -identifikon dhe dallon shenjat +, ; -din t shkruaj shumn ose dallimin e dy numrave; -njeh dhe zbaton termet shum, mbledhje, zbritje, dallim, zbrits, zvoglues gjat operacioneve t ndryshme; -kupton numrin 0 si rezultat i fituar me zbritje me numr nga vet ai; -i krahason dhe i shkruan numrat 6,7,8,9 dhe 10; -njihet me termet paraardhs dhe pasardhs dhe kupton rndsin e tyre; -arin t vrej mosndryshueshmrin e shums, pavarsisht nga vendi i mbledhsve n nivel konkret; -bn zbritjen e numrave deri m 10; -arin t formoj (dhjetsha e par); shfaqje pr dhjetshe; x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x

-din t lexoj dhe ti shkruaj numrat prej 11 deri m 20;(dhjetsha e dyt); -dallon numrat njshifror nga ato dyshifror; -krahason dhe cakton numrat n varg nga dhjetsha e dyt; -njeh numrat ift dhe ato tek; -bn mbledhjen e numrave deri m 20; -prcakton mbledhsat e panjohur, zbrits dhe zvoglues; -n nivel konkret vren ndryshimin mbledhsve dhe grupimin e mbledhsve; e

-aplikon dhe prcakton vlern e shprehjeve numerike me dhe pa thojza; -krahason shprehje numerike duke prdorur shenjat <, >,=(forma 2+3 dhe 3+2); -jep parasupozim pr rezultatet e mundshme nga krahasimi i shprehjeve numerike dhe kontrolloj me zgjidhjen e gjykimit; -aplikon zgjidhjen e detyrave t zakonshme tekstuale me nj operacion; -njeh gjysmn (nj t dytn) dhe nj t katrtn e trsis; x x

TEMA: PUNA ME T DHNA -bn mbledhje, rradhitje dhe fut t dhna me simbole; -din t bn tregues grafik t t dhnave; -ka aftsi pr t lexuar t dhna nga raporti i shkurtr;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

TEMA: MATJA -mat, vlerson dhe cakton dimensione t treguara m masa jostandarte; -bn matje dhe tregon gjatsin n centimetr (deri m 20 cm.); -bn matjen e gjatsis t vijave t drejta ((deri n 20cm.me ndihmn e vizors; -bn matjen e mass n kg. Me ndihmn e peshores; -din pr t matur vlern e mass n kilogram dhe me matje kontrollon vlersimin e tij; -bn krahasimin e masave me matje t leht dhe t rnd; -din t prdor nocionet elementare ekonomis ( denar, mim, shitje, blerje, pages); -din t prdor monedha dhe banknota dhe t tregoj vlern e sendeve me t cilat shpeshher has t shprehur n denar; -din t bj matjen e kohs me instrumente matse n or; x x x x x x x
X

Punio: Arsimtarja Gzime Skenderi kl.II-4

ek lista pr prcjellje t ariturave t nxnsit

Emri dhe mbiemri i nxnsit : Vjosa Salija kl. II-4 LNDA: NJOHJA E MJEDISIT : UN ME TJERT - din t prezentoj vetveten ka din, ka mundet, ka dshiron; -prcakton vetbesimin n procedura dhe aktivitetet e veta; -dallon njashmrit njerzve; dhe dallimet mes x x x x x x x x x
Me sukses dhe pavarsisht Pjesrisht krkon ndihm Me vshtirsi

- din se secili ka mendimin e vet/t ndryshm ose t ngjajshm me t tjert; -din ti dalloj karakteristikat tek njerzit n periudha t ndryshme t jets; - kupton funksionin bashkjetes; e rregullave pr

-merr pjes n sjelljen e rregullave n shkoll; -i zbaton dhe i rrespekton rregullat n shkoll dhe n jet; -kupton se sejcili njeri ka t drejta dhe prgjegjsi; TEMA: JETA DHE PUNA N SHKOLL -din si sht e organizuar shkolla; -din se ka punojn arsimtart/ punn e drejtorit dhe shrbimet n shkoll; - njeh rregullat e sjelljes n shkoll; -zhvillon ndjenj pr resektin e ndrsjellt, ndihm, bashkpunim; -e kupton rndsin e fjalve, prgjegjsin, t drejtn dhe privatizimin; -dallon ka sht personale dhe ka e prbashkt; -sillet me prgjegjsi ndaj punve t veta dhe t prbashkta n shkoll; -njeh dhe kupton festat e lidhura me traditn fetare dhe shtetrore; -nxitet dhe organizohet pr pjesmarje n x x

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x

x x x x x

solemnitete t ndryshme;

TEMA: VENDI IM -zgjeron pr cilsit m t rndsishme n vendin ku jeton(qytet, fshat, lagje); -din t vrej dhe t emrtoj objektet m t rndsishme n mjedisin e drejtprsdrejt dhe t orientohet sipas tyre; -i njeh dhe krahason ndrtesat e reja m t vjetra; -ka interesim dhe respekt ndaj tradits dhe trashgimis kulturore; -njeh dhe bn dallimet kulturore n vendin e vet t jetess; -ka t zhvilluar ndjenjn e prkatsis ndaj atdheut t vet; -njihet me disa bukuri natyrore m t rndsishme;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x x x x x

TEMA: SHTPIA IME -din lidhjet farefisnore n rrethin m t gjr dhe m t ngusht; -zhvillon ndjenj t prkatsis ndaj familjes s vet; -din se egzistojn lloje t ndryshme me vler t barabart (familje me nj prind, shtpi, familje, institucion familje; -din funksionimin e hapsirs n shtpi; -din dhe emron pjest e mobiljes dhe aparateve n shtpi dhe prdorimin e drejt; -vren dhe u ik reziqeve, zhvillon ndjenj t prgjegjsis pr sigurin e vet dhe sigurin e t tjerve; -din ti dalloj fatkeqsit elementare;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x

x x x

x x

-din se si t mbrohet, numrin e telefonit t zjarfiksit, policis; -angazhohet n mnyr aktive pr mbajtjen e higjiens prsonale dhe higjiens n shtpi; -din ti tejkaloj steriotipet obligimeve n familje; gjinore t x x x x x

-ka njohuri pr rndsin e shndetit; -njihet me mnyrn e manifestimit t festave n familje; -nxitet dhe n mnyr aktive shfrytzon kohn e lir;

TEMA: UN JAM PJES E NATYRS -zbulon dhe prshkruan disa karakteristika pr natyrn e gjall; -zbulon dhe prshkruan disa karakteristika t natyrs jo t gjall n mjedisin e vet(uj, rr, gur,metal etj.); -ka njohuri se qeniet e gjalla jan t lidhura me natyrn jo t gjall; -din se n mjedise t ndryshme jetojn bim t ndryshme; -dallon dhe emron lloje t perimeve dhe din se si i shfrytzon ato njeriu; -dallon dhe emron llojet e pmve dhe din pse dhe ku shfrytzohen ato; -din llojet e drunjve dhe bn ndarjen n drunj gjethmbajts dhe gjethrnje; -ka njohuri t prgjithshme pr kafsht q eksistojn n vendin ku jeton; -dallon mnyrn e jetess n mes kafshve t egra dhe shtpiake;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x x x x x x x

-vern ndryshimet n natyr sipas stinve t vitit; -din prshtatjen e njeriut, bimve, kafshve sipas stinve t vitit; -orientohet n koh dhe drejt prdor terminet pr ditn-natn; -ka njohuri elementare pr shqisat; Ka njohuri dhe angazhohet se si t mbrohet nga lndimet dhe smundjet;

x x x x x

TEMA: UN HULUMTOJ -zbulon dhe njeh cilsit e materialeve t ndryshme (letr, mndafsh, rr, material natyrale), dallon materialet me prekje (i lmuar, i vrazhd); -zbulon dhe njeh cilsit e ujit; -sht i vetdishm pr rndsin e ujit; -din dhe njeh cilsit e ajrit; -sht i vetdishm pr rndsin e ajrit t pastr; -njeh burimet e drits dhe din t mbrohet nga rezet e drejtprsdrejta t diellit; -zhvillon aftsi pr formsimin e materialeve t ndryshme dhe kombinimin e tyre; -njeh mnyr se si ambalazhohet ose gjsendet e shfrytzuara mund t prdoren; -ka dije pr prdorimin e drejt t materialeve;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x x x x
X

x x

TEMA: KOMUNIKACIONI

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

-din t lviz drejt dhe sigurt; -respekton shenjat e komunikacionit komunikacion n situat reale; -dallon udhkryqet dhe din se si kalohen; -zgjeron njohuri pr llojet e mjeteve t komunikacionit; -vren ngjajshmrit dhe dallimet ndrmjet shenjave t ndryshme t komunikacionit; -kupton rndsin e komunikacionit, lidhshmrin e pjesve t ndryshme t vendlindjes dhe m gjr; n

x x x x x x

-njeh shenjat e komunikacionit pr kmbsor;

Punoi- Asimtarja: Gzime Skenderi: kl. II-4

ek lista pr prcjellje t ariturave t nxnsve


Emri dhe mbiemri i nxnses: Vjosa Salija kl. II - 4

LNDA ARSIMI FIZIK DHE SHNDETSOR :Ushtrime pr lvizje organizative dhe lvizje - din t vendoset vet n grup pas komands s dhn; - vendoset drejt n nj ,dy rreshta dhe n nj dhe dy kolona; - din ta mbaje drejt trupin gjat ushtrimeve; - n mnyr simetrike dhe koordinuar lviz n kolon dhe rresht; - ka aftsi prceptuese dhe hapsinore pr lvizje n kolon dhe n rresht; -ka emocione pozitive aktiviteteve motorike t prjetuara gjat

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x x x x x

TEMA 2 Ushtrime pr formimin e trupit dhe lvizjet

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

- realizon ushtrime me duar, trupin dhe kmbt (drejt dhe n mnyr t koordinuar) - realizon drejt ushtrime pr forcim, relaksion dhe zgjatje apo shtrirje, - ka zhvilluar ndjenjn pr realizim estetik t lvizjeve, - realizon ushtrime nprputhje me ritm dhe tempo t caktuar, - realizon drejt ushtrime ulur, gjysmulur dhe i shtrir n bark dhe n shpin,

x x x x x

TEMA 3 Bazat e atletiks

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

-Ka ushtruar ecje dhe vrapim; - ka ushtruar ecje dhe vrapim t drejt; - ka zhvilluar grupe t mdha muskulare t brezt, supeve, duart, trupin dhe legenit t kmbve; - ka zhvilluar ndjenjn pr tempo t lvizjes; - ka zhvilluar aftsi pr lvizje t prgjithshme t aparatit lokomotor dhe lvizje t koordinuara n hapsir; - shfrytzon teknikn e krcimit dhe rnies (me hov, gjegjsisht me vrapim); -Zotoron teknikat e hudhjes dhe kapjes s drejt; -Ka zhvilluar kordinimin e aparatit lokomotor gjat hudhjes dhe rnies s topave; -Ka zhvilluar saktsin e lvizjes;

x x x x x x x

x x

TEMA 4 Bazat e gjimnastiks -Ka ushtruar ecje t drejt dhe rokullusje rreth bushtit n ann e djatht dhe t majt; - ka zhvilluar koordinimin n hapsir dhe ndjenjn pr lvizje n partner n pozita t ndryshme t trupit; - nxitet pr lvizje me rrokullisje; - ka ushtruar teknikn e ngritjes dhe bartjes s drejt; - prdor dhe ushtron teknikn pr bartje t prbashkt t sendeve; - ka zhvilluar fuqin dhe lvizjen e grupeve t mdha muskulare; -aplikon mbajtje estetike dhe elegante t trupit; dhe pjes nga ai,

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x x x x x

TEMA 5- Loja - merr pjes n lojra; x

- respekton rregullat e lojs; - zhvillon dimenzione psikomotorike; shpejtsin, gjindshmria, qndrueshmria, ragimi i drejt dhe m koh, elasticiteti etj; - ndihmon, bashkpunon, komunikon dhe n mnyr disiplinore realizon detyra t parashtruara; - zhvillon aftsi pr prcjellje t kordinuar dhe t shprehurit e emocioneve n gara, kulture n prkrahjen e ekipit t tij;

x x

Punoi : Arsimtarja- Gzime Skenderi kl: II-4

ek lista pr prcjellje t ariturave t nxnsve


Emri dhe mbiemri i nxnsit: Vjosa Salija. kl. II 4

Lnda - ARSIMI FIGURATIV Fusha programore 1 :Vizatim

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x -tregon ide gjat vizatimit; -mban drejt trupin gjat vizatimit; -i njeh dhe emrton shtresat dhe materialet pr vizatim; -vren dhe dallon format, vijat dhe madhsit n natyr; -mban mend dhe realizon vij konture; -prshkruan me fjal t veta vizatimin si e prjeton; -vizaton motiv nga krijimtaria popullore (qendisje, laramani etj); x x x x x x

Fusha programore 2.Pikturim -ka zhvilluar ndjenj pr pjesmarrje t ngjyrs s sendeve n natyr; -vepron drejt me material t ndryshme pikturuese (letr, plhur, brush; -zbaton teknikat pr vizatim; -i njeh ngjyrat kryesore dhe t njejtat i zbaton pr t fituar ngjyrat sekondare; -ka zhvilluar dhe kultivuar shprehit higjieno-teknike;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x x x x

Fusha programore 3.Formsimi i hapsirs, modelimi

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

dhe ndrtimi. -sht aftsuar pr modelim; -vren dhe hulumton mjedisin dhe i vren karaktiristikat figurative t formave; -zbulon karakteristikat e materialeve prmes ndjenjave vizuele,tekstile etj; -modelon forma tradicionale (formn e zakont dhe at t ndrlikuar); -ka aritur prvoj elementare pr karakteristikat e disa sendeve: e zakont-e ndrlikuar; kndor-cilindrik; i plot-i zbrazt; i madh-i vogl; -prdor mjete pr modelim dhe sendrtim; -sht aftsuar pr sende individuale nga materiali i ndryshm; -shikon skulptura; x x x
Me sukses dhe pavarsisht Pjesrisht krkon ndihm Me vshtirsi

x x x x

Fusha programore 4. VULOSJE -zgjedh n mnyr t pavarur gjsende me t cilat do t vulos; -vulos dhe merr pjes n prpunimin e vulave; -vulos m materiale natyrore dhe konkludon se mund t prsritet forma (ritmi) e njejt; -vizaton dhe pret elemente pr kartuq vule; -prpunon monotipi;

x x x x x

Fusha programore 5.KOMUNIKIMET VIZUELE

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

DHE DISAJNI -ka msuar vlerat figurative (zbukurime, laramani) t gjsendeve n prdorimin e prditshm; -zbulon se gjsendet kan funksion t prdorshm dhe praktik ku jan t formuara n mnyr estetike; -disajnon sende prr prdorim t prhershm; -prdor kompjuterin gjat prpunimin e disajnit; x x x x

Punoi- Arsimtarja: Gzime Skenderi Kl. II4

ek lista pr prcjellje t ariturave t nxnsve Emri dhe mbiemri i nxnsit: Vjosa Salija - kl. II-4
Njsia msimore - ARSIMI MUZIKOR : Kndim -e mban drejt trupin gjat kndimi; -zhvillon ndijim pr ritm dhe identifikon ritm t caktuar; -ka interesim pr kndim; -kndon kng t ndryshme pr nga prmbajtja dhe karakteri; -Bisedon pr prmbajtjen e kngs; -ka qndrim dhe frymmarrje t drejt gjat kndimit; x x x x x x
Me sukses dhe pavarsisht Pjesrisht krkon ndihm Me vshtirsi

Tema : MUZIKA DHE LVIZJET -prputh lvizjet e veta me karakteristikat muzikore; -zhvillon shqisn pr ritm; -bn lvizje sipas koreografis paraprake t caktuar; -njeh dhe realizon valle popullore; -mer pjes n dramatizime elementare muzikore;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x x x x

Tema : DGJIM I MUZIKS

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

-dgjon dhe njeh muzikn klasike popullore dhe muzikn pr fmij; -njeh karakterin e muziks (e kndshme, e pakndshme, e shpejt, e ngadalshme); -bisedon pr muzikn q e dgjon; -dgjon kng dhe valle popullore; -dgjon dhe njeh tingujt e instrumenteve t caktuara muzikore;

x x x x x

Tema : EKSEKUTIMI I INSTRUMENTEVE MUZIKORE PR FMIJ -zhvillon ndjenj t ritmit; -njihet me mnyrn e eksekutimit t instrumenteve t caktuara muzikore pr fmij; -prsrit motive t caktuara ritmike; -shoqron kng t njohura me IMF t caktuara; Tema : BAZAT E SHKRIM- LEXIMIT MUZIKOR -njeh tonet e ulta dhe t larta; -njen kohzgjatjet m t gjata dhe m t shkurtra;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x

x x
Me sukses dhe pavarsisht Pjesrisht krkon ndihm Me vshtirsi

x x

Tema : BAZAT E SHPREHJES DHE

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

KRIJIMTARIS MUZIKORE PR FMIJ -krijon shprehje muzikore me z,eksekuton lvizje; -arin siguri dhe vetbesim n shprehje personale muzikore; -krion shprehje figurative t mbresave nga muzika e dgjuar; -tregon gatishmri pr pun muzikore; x x x x

Punoi- Arsimtarja: Gzime Skenderi kl.II-4

ek lista pr prcjellje t ariturave t nxnsit

Emri dhe mbiemri i nxnses - Lumturije Alili . kl. II-4


Me sukses dhe pavarsisht Pjesrisht krkon ndihm Me vshtirsi

LNDA: GJUH SHQIPE Fusha programore: FILLESTAR LEXIMI DHE SHKRIMI

-vzhgon sende n klas, n shkoll dhe n mjedisin ku jeton ku prshkruan edhe veorit e tyre themelore; -ka aftsi tu prgjigjet pyetjeve me fjali t plota dhe t parashtroj pyetje kur kan nevoj; -formon kuptim pr fjalin si njsi gjuhsore, dhe njihet me prmbajtjen dhe funksionin e saj; -zotron kuptimin e fjals si pjes e fjalis pr emrtimin e sendeve; -ka kuptim pr tingullin si pjes e fjals; -dallon tingullin n vende t ndryshme brenda fjals(n fillin, n mes dhe n fund t fjalis) dhe i shqypton drejt ato; -i peraqet sakt n mnyr grafike elementet e shkronjs; -njeh simbolet e tingujve dhe dhe i lidh ato brenda fjalve (kuptimin pr shkronjn); -njeh dhe shkruan shkronjat e shtypit; -arin t lexoj fjal dhe tekste; -shkruan me shkronj t madhe n fillim t fjalis dhe emrat e prvem ; -njihet me shenjat e piksimit, me funksionin dhe kuptimin e tyre; -gjat leximit respekton drejt shenjat; -prvetson shkronjat e vogla dhe t mdha t dors, bashkimin dhe kuptimin e tyre; -shkruan fjal dhe fjali t shkurtra me shkronja t dors; -plotson fjalt me shkronja dhe fjalit me fjal q mungojn; -krijon dhe shkruan fjal e fjali sipas ilustrimeve, sendeve t dhna;

x
X

x x
X

x x x x x
X

x x

x
X

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtrsi

Fusha programore: NJOHURI PR GJUHN -dallon tingujt dhe zhurmat; -shqypton drejt tingujt brenda fjals dhe fjalt brenda fjalis; -ndrton fjal dhe fjalt i radhit n fjali; -bn dallimin e fjalive dftore, pyetse , nxitse dhe i prdor drejt ato; -dallon fjalin pohore dhe mohore; -arin t emrtoj persona, qeniet e gjalla, bimt, sendet dhe dukurit; -din kuptimin e emrit dhe dallon emrat n fjali; -dallon numrin dhe gjinin tek emrat; -shkruan dhe shqypton numrort drejt me fjal deri m 20; -bn ndarjen e fjalve n rrokje duke prdorur vizn; -dallon tingujt dhe i prdor ato ashtu si duhet; -gjat shkrimit prdor shkronjn e madhe; x x x x x x
X

x
X X

x
X

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtrsi

Fusha programore: LETRSIA

-din t vrej dhe t dalloj titullin; -dallon tekstin, ilustrimin dhe autorin ; -gjen faqen dhe lexon me z; -dallon llojet e ndyshme t teksteve; -lexon n role dhe prcakton temn dhe porosin e tekstit; -dallon ngjarjet dhe personazht; -lexon poezi dhe bn dallimin e strofs n poezi (vjersh); -lexon kuptueshm duke respektuar shenjat e piksimit; -prshtat intonacionin me prmbajtjen e tekstit; -thekson drejt fjalt n fjali; -lexon n vete (pa z); -lexon e pavarur prmbajten dhe u prgjigjet pyetjeve me lektyrn e lexuar; -mson poezi t shkurta dhe i reciton para t tjerve; -njihet me procesin e krijimit t veprs letrare; -nxitet pr t kuptuar se libri sht burim njohurish;

x
X

x
X

x x x x x
X

x x x x x
Me sukses dhe pavarsisht Pjesrisht krkon ndihm Me vshtrsi

Fusha programore: T SHPREHURIT DHE KRIJIMTARIA -dgjon dhe dshiron t mar pjes n biseda me tem t caktuar; -ritregon prmbajtje t shkurtra t prpunuara (lirshm dhe me ndihmn e pyetjeve); -tregon sipas radhs s ilustrimeve, disa fjalve t dhna dhe sipas ngjarjes s prjetuar; -prshkruan tipare karakteristike t frymorve, dukurive duke vzhguar; sendeve,

x
X

x x
X

-reciton vjersha n forme dramatizimi (dialoge); -ritregon me shkrim nj tekst t shkurr (me prmbajtje nga emisionet televizive); -arin t shkruaje shkurt nj ngjarje t prjetuar; -bn me shkrim sende, frymor dhe bim; x x

-shkruan si duhet shkronjat e prbra (dyshe); -shkruan e/i pavarur urim me rastin e ndonj fest[e t caktuar,ditlindje etj.;

x
X

Fusha programore: KULTURA E MEDIAS -nxitet pr t ndjekur n mnyr t przgjedhur prmbajtje nga televizioni; -dallon shfaqjen teatrale nga shfaqja me kukulla dhe vren dallimet kryesore t tyre nga tekstet letrare; -ka shprehi pr t huazuar libra nga biblioteka dhe pr tu kujdesur pr to; -prdor aparatin telefonik pr t biseduar; -prdor kompjuterin dhe e shfrytzon si mjet msimi pr informata;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtrsi

x x
X

Punoi : Arsimtarja Gzime Skenderi kl. II-4

ek lista pr prcjellje t ariturave t nxnsit


Emri dhe mbiemri: Lumturije Alili. kl.II-4

LNDA: MATEMATIK - : Format n hapsir, format n rrafsh dhe raportet mes tyre -vren dhe emrton trupat gjeografik n hapsir: top, kub dhe cilindr (prsritje); -vren sendet n form t trupave gjeometrik dhe i krahason sipas madhsis (m e madhe, m e vogl), ngjyrs dhe forms(forma e trupit, kubit, cilindrit); -njeh dhe emrton trupat gjeometrik, konin, katrorin dhe piramidn dhe i vren sendet n form t trupave gjeometrik nga mjedisi i drejtprsdrejt; -din ti identifikojn dhe ti emrtojn figurat gjeometrike: trekndsh, rreth, katror dhe drejtkndsh; -arin t vizatoj me ndihmn e shablloneve t trekndshit, rrethit, katrorit dhe drejtkndshit; -zbulon trekndsh, rreth, katror, drejtkndsh n mjedisin e drejtprsdrejt: -ka aftsi t njeh dhe emrtoj vijn e drejt, t lakuar, t hapur dhe t mbyllur: -prdor vizore pr t vizatuar vijat e drejta: -prcakton dhe verbalisht tregon pozitn e sendeve n raportin e tyre reciprok me zbatimin e terminologjis adekuate: -n mnyr grafike paraqet raportet reciproke t sendeve: -arin t caktoj djathtas dhe majtas n raport me vetveten dhe ndrmjet sendeve:

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x
X

x x
X

x x

TEMA: ZGJIDHJA E SITUATAVE PROBLEMATIKE

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

- ka aftsi pr t gjetur logjikn n radhitjen e prcaktimit t figurave gjeometrike; -arin t zgjdh problematike; situata t zakonshme x

x x

-din t levis n hapsir sipas skens s vizatuar; -vrteton lidhshmrin logjike t ngjarjeve; -vlerson ndodhi t pabesueshme, n situata t zakonshme dhe t nj njohura; -ka njohuri pr formimin e bashksive; -paraqet n mnyr grafike bashksit; -formon unionin prej dy ose tri bashksi; -dallon, emrton dhe krahason gjendjen m nocionin koh; -pavarsisht zbulon mnyra t ndryshme pr grupimin e pllakave logjike; -arin t bj figura sipas skems logjike; -arin njohuri dhe tregon ngjajshmri shikuar nga prpara, prapa dhe ansh; x

x
X X

x x

TEMA: Numrat deri m 20. Mbledhje dhe zbritje -din t numroj pre 1 dre m 20 dhe anasjelltas; -tregon numrat rndor deri 10; -lexon dhe shkruan numrat 1, 2, 3, 4, 5; -lexon dhe shkruan shenjat <, >, dhe = -bn krahasimin e numrave pastaj prdor simbolet <, >, dhe = : -zbret dhe mbledh numrat deri m 5; -identifikon dhe dallon shenjat +, ; -din t shkruaj shumn ose dallimin e dy numrave; -njeh dhe zbaton termet shum, mbledhje, zbritje, dallim, zbrits, zvoglues gjat operacioneve t ndryshme; -kupton numrin 0 si rezultat i fituar me zbritje me numr nga vet ai; -i krahason dhe i shkruan numrat 6,7,8,9 dhe 10; -njihet me termet paraardhs dhe pasardhs dhe kupton rndsin e tyre; -arin t vrej mosndryshueshmrin e shums, pavarsisht nga vendi i mbledhsve n nivel konkret; -bn zbritjen e numrave deri m 10; -arin t formoj (dhjetsha e par); shfaqje pr dhjetshe;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x x x
X

x x x

x x x

x x x x x x
X

-din t lexoj dhe ti shkruaj numrat prej 11 deri m 20;(dhjetsha e dyt); -dallon numrat njshifror nga ato dyshifror; -krahason dhe cakton numrat n varg nga dhjetsha e dyt; -njeh numrat ift dhe ato tek; -bn mbledhjen e numrave deri m 20; -prcakton mbledhsat e panjohur, zbrits dhe zvoglues;

-n nivel konkret vren ndryshimin mbledhsve dhe grupimin e mbledhsve;

e x x x

-aplikon dhe prcakton vlern e shprehjeve numerike me dhe pa thojza; -krahason shprehje numerike duke prdorur shenjat <, >,=(forma 2+3 dhe 3+2); -jep parasupozim pr rezultatet e mundshme nga krahasimi i shprehjeve numerike dhe kontrolloj me zgjidhjen e gjykimit; -aplikon zgjidhjen e detyrave t zakonshme tekstuale me nj operacion; -njeh gjysmn (nj t dytn) dhe nj t katrtn e trsis;

TEMA: PUNA ME T DHNA -bn mbledhje, rradhitje dhe fut t dhna me simbole; -din t bn tregues grafik t t dhnave; -ka aftsi pr t lexuar t dhna nga raporti i shkurtr;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x
X

TEMA: MATJA -mat, vlerson dhe cakton dimensione t treguara m masa jostandarte; -bn matje dhe tregon gjatsin n centimetr (deri m 20 cm.); -bn matjen e gjatsis t vijave t drejta ((deri n 20cm.me ndihmn e vizors; -bn matjen e mass n kg. Me ndihmn e peshores; -din pr t matur vlern e mass n kilogram dhe me matje kontrollon vlersimin e tij; -bn krahasimin e masave me matje t leht dhe t rnd; -din t prdor nocionet elementare ekonomis ( denar, mim, shitje, blerje, pages); -din t prdor monedha dhe banknota dhe t tregoj vlern e sendeve me t cilat shpeshher has t shprehur n denar; -din t bj matjen e kohs me instrumente matse n or;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x
X

x
X

x
X

x x

Punio: Arsimtarja Gzime Skenderi kl.II-4

ek lista pr prcjellje t ariturave t nxnsit


Emri dhe mbiemri i nxnsit : Lumturije Alili kl. II-4 LNDA: NJOHJA E MJEDISIT : UN ME TJERT - din t prezentoj vetveten ka din, ka mundet, ka dshiron; -prcakton vetbesimin n procedura dhe aktivitetet e veta; -dallon njashmrit njerzve; dhe dallimet mes x x x x x x x x x
Me sukses dhe pavarsisht Pjesrisht krkon ndihm Me vshtirsi

- din se secili ka mendimin e vet/t ndryshm ose t ngjajshm me t tjert; -din ti dalloj karakteristikat tek njerzit n periudha t ndryshme t jets; - kupton funksionin bashkjetes; e rregullave pr

-merr pjes n sjelljen e rregullave n shkoll; -i zbaton dhe i rrespekton rregullat n shkoll dhe n jet; -kupton se sejcili njeri ka t drejta dhe prgjegjsi; TEMA: JETA DHE PUNA N SHKOLL -din si sht e organizuar shkolla; -din se ka punojn arsimtart/ punn e drejtorit dhe shrbimet n shkoll; - njeh rregullat e sjelljes n shkoll; -zhvillon ndjenj pr resektin e ndrsjellt, ndihm, bashkpunim; -e kupton rndsin e fjalve, prgjegjsin, t drejtn dhe privatizimin; -dallon ka sht personale dhe ka e prbashkt; -sillet me prgjegjsi ndaj punve t veta dhe t prbashkta n shkoll; x x

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x

x x x

-njeh dhe kupton festat e lidhura me traditn fetare dhe shtetrore; -nxitet dhe organizohet pr pjesmarje n solemnitete t ndryshme; x

TEMA: VENDI IM -zgjeron pr cilsit m t rndsishme n vendin ku jeton(qytet, fshat, lagje); -din t vrej dhe t emrtoj objektet m t rndsishme n mjedisin e drejtprsdrejt dhe t orientohet sipas tyre; -i njeh dhe krahason ndrtesat e reja m t vjetra; -ka interesim dhe respekt ndaj tradits dhe trashgimis kulturore; -njeh dhe bn dallimet kulturore n vendin e vet t jetess; -ka t zhvilluar ndjenjn e prkatsis ndaj atdheut t vet; -njihet me disa bukuri natyrore m t rndsishme;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x x x x x

TEMA: SHTPIA IME -din lidhjet farefisnore n rrethin m t gjr dhe m t ngusht; -zhvillon ndjenj t prkatsis ndaj familjes s vet; -din se egzistojn lloje t ndryshme me vler t barabart (familje me nj prind, shtpi, familje, institucion familje; -din funksionimin e hapsirs n shtpi; -din dhe emron pjest e mobiljes dhe aparateve n shtpi dhe prdorimin e drejt; -vren dhe u ik reziqeve, zhvillon ndjenj t prgjegjsis pr sigurin e vet dhe sigurin e t

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x

x x x

tjerve; -din ti dalloj fatkeqsit elementare; -din se si t mbrohet, numrin e telefonit t zjarfiksit, policis; -angazhohet n mnyr aktive pr mbajtjen e higjiens prsonale dhe higjiens n shtpi; -din ti tejkaloj steriotipet obligimeve n familje; gjinore t x x x x
X

x x

-ka njohuri pr rndsin e shndetit; -njihet me mnyrn e manifestimit t festave n familje; -nxitet dhe n mnyr aktive shfrytzon kohn e lir;

TEMA: UN JAM PJES E NATYRS -zbulon dhe prshkruan disa karakteristika pr natyrn e gjall; -zbulon dhe prshkruan disa karakteristika t natyrs jo t gjall n mjedisin e vet(uj, rr, gur,metal etj.); -ka njohuri se qeniet e gjalla jan t lidhura me natyrn jo t gjall; -din se n mjedise t ndryshme jetojn bim t ndryshme; -dallon dhe emron lloje t perimeve dhe din se si i shfrytzon ato njeriu; -dallon dhe emron llojet e pmve dhe din pse dhe ku shfrytzohen ato; -din llojet e drunjve dhe bn ndarjen n drunj gjethmbajts dhe gjethrnje; -ka njohuri t prgjithshme pr kafsht q eksistojn n vendin ku jeton;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x x x
X

-dallon mnyrn e jetess n mes kafshve t egra dhe shtpiake; -vern ndryshimet n natyr sipas stinve t vitit; -din prshtatjen e njeriut, bimve, kafshve sipas stinve t vitit; -orientohet n koh dhe drejt prdor terminet pr ditn-natn; -ka njohuri elementare pr shqisat; Ka njohuri dhe angazhohet se si t mbrohet nga lndimet dhe smundjet;

x x x x
X

TEMA: UN HULUMTOJ -zbulon dhe njeh cilsit e materialeve t ndryshme (letr, mndafsh, rr, material natyrale), dallon materialet me prekje (i lmuar, i vrazhd); -zbulon dhe njeh cilsit e ujit; -sht i vetdishm pr rndsin e ujit; -din dhe njeh cilsit e ajrit; -sht i vetdishm pr rndsin e ajrit t pastr; -njeh burimet e drits dhe din t mbrohet nga rezet e drejtprsdrejta t diellit; -zhvillon aftsi pr formsimin e materialeve t ndryshme dhe kombinimin e tyre; -njeh mnyr se si ambalazhohet ose gjsendet e shfrytzuara mund t prdoren; -ka dije pr prdorimin e drejt t materialeve;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x x x x
X

x x

TEMA: KOMUNIKACIONI -din t lviz drejt dhe sigurt; -respekton shenjat e komunikacionit komunikacion n situat reale; -dallon udhkryqet dhe din se si kalohen; -zgjeron njohuri pr llojet e mjeteve t komunikacionit; -vren ngjajshmrit dhe dallimet ndrmjet shenjave t ndryshme t komunikacionit; -kupton rndsin e komunikacionit, lidhshmrin e pjesve t ndryshme t vendlindjes dhe m gjr; n

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x x x x
X

-njeh shenjat e komunikacionit pr kmbsor;

Punoi- Arsimtarja: Gzime Skenderi: kl. II-4

ek lista pr prcjellje t ariturave t nxnsve

Emri dhe mbiemri i nxnsit: Lumturije Alili kl. II - 4 LNDA ARSIMI FIZIK DHE SHNDETSOR :Ushtrime pr lvizje organizative dhe lvizje - din t vendoset vet n grup pas komands s dhn; - vendoset drejt n nj ,dy rreshta dhe n nj dhe dy kolona; - din ta mbaje drejt trupin gjat ushtrimeve; - n mnyr simetrike dhe koordinuar lviz n kolon dhe rresht; - ka aftsi prceptuese dhe hapsinore pr lvizje n kolon dhe n rresht; -ka emocione pozitive aktiviteteve motorike t prjetuara gjat x x x x x x
Me sukses dhe pavarsisht Pjesrisht krkon ndihm Me vshtirsi

TEMA 2 Ushtrime pr formimin e trupit dhe lvizjet

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

- realizon ushtrime me duar, trupin dhe kmbt (drejt dhe n mnyr t koordinuar) - realizon drejt ushtrime pr forcim, relaksion dhe zgjatje apo shtrirje, - ka zhvilluar ndjenjn pr realizim estetik t lvizjeve, - realizon ushtrime nprputhje me ritm dhe tempo t caktuar, - realizon drejt ushtrime ulur, gjysmulur dhe i shtrir n bark dhe n shpin,

x x x x x

TEMA 3 Bazat e atletiks -Ka ushtruar ecje dhe vrapim; - ka ushtruar ecje dhe vrapim t drejt; - ka zhvilluar grupe t mdha muskulare t brezt, supeve, duart, trupin dhe legenit t kmbve; - ka zhvilluar ndjenjn pr tempo t lvizjes; - ka zhvilluar aftsi pr lvizje t prgjithshme t aparatit lokomotor dhe lvizje t koordinuara n hapsir; - shfrytzon teknikn e krcimit dhe rnies (me hov, gjegjsisht me vrapim); -Zotoron teknikat e hudhjes dhe kapjes s drejt; -Ka zhvilluar kordinimin e aparatit lokomotor gjat hudhjes dhe rnies s topave; -Ka zhvilluar saktsin e lvizjes;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x x x x x x

x x

TEMA 4 Bazat e gjimnastiks -Ka ushtruar ecje t drejt dhe rokullusje rreth bushtit n ann e djatht dhe t majt; - ka zhvilluar koordinimin n hapsir dhe ndjenjn pr lvizje n partner n pozita t ndryshme t trupit; - nxitet pr lvizje me rrokullisje; - ka ushtruar teknikn e ngritjes dhe bartjes s drejt; - prdor dhe ushtron teknikn pr bartje t prbashkt t sendeve; - ka zhvilluar fuqin dhe lvizjen e grupeve t mdha muskulare; -aplikon mbajtje estetike dhe elegante t trupit; dhe pjes nga ai,

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x x x x x

TEMA 5- Loja - merr pjes n lojra; - respekton rregullat e lojs; - zhvillon dimenzione psikomotorike; shpejtsin, gjindshmria, qndrueshmria, ragimi i drejt dhe m koh, elasticiteti etj; - ndihmon, bashkpunon, komunikon dhe n mnyr disiplinore realizon detyra t parashtruara; - zhvillon aftsi pr prcjellje t kordinuar dhe t shprehurit e emocioneve n gara, kulture n prkrahjen e ekipit t tij; x x x x

Punoi : Arsimtarja- Gzime Skenderi kl: II-4

ek lista pr prcjellje t ariturave t nxnsve

Emri dhe mbiemri i nxnsit: Lumturije Alili. Lnda - ARSIMI FIGURATIV Fusha programore 1 :Vizatim x -tregon ide gjat vizatimit; -mban drejt trupin gjat vizatimit; -i njeh dhe emrton shtresat dhe materialet pr vizatim; -vren dhe dallon format, vijat dhe madhsit n natyr; -mban mend dhe realizon vij konture; -prshkruan me fjal t veta vizatimin si e prjeton; -vizaton motiv nga krijimtaria popullore (qendisje, laramani etj);
Me sukses dhe pavarsisht Me sukses dhe pavarsisht

kl. II 4
Pjesrisht krkon ndihm Me vshtirsi

x x x x x x

Fusha programore 2.Pikturim -ka zhvilluar ndjenj pr pjesmarrje t ngjyrs s sendeve n natyr; -vepron drejt me material t ndryshme pikturuese (letr, plhur, brush; -zbaton teknikat pr vizatim; -i njeh ngjyrat kryesore dhe t njejtat i zbaton pr t fituar ngjyrat sekondare; -ka zhvilluar dhe kultivuar shprehit higjieno-teknike;

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x x x x

Fusha programore 3.Formsimi i hapsirs, modelimi dhe ndrtimi. -sht aftsuar pr modelim; -vren dhe hulumton mjedisin dhe i vren karaktiristikat figurative t formave; -zbulon karakteristikat e materialeve prmes ndjenjave vizuele,tekstile etj; -modelon forma tradicionale (formn e zakont dhe at t ndrlikuar); -ka aritur prvoj elementare pr karakteristikat e disa sendeve: e zakont-e ndrlikuar; kndor-cilindrik; i plot-i zbrazt; i madh-i vogl; -prdor mjete pr modelim dhe sendrtim; -sht aftsuar pr sende individuale nga materiali i ndryshm; -shikon skulptura;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x x x

x x x x
Me sukses dhe pavarsisht Pjesrisht krkon ndihm Me vshtirsi

Fusha programore 4. VULOSJE -zgjedh n mnyr t pavarur gjsende me t cilat do t vulos; -vulos dhe merr pjes n prpunimin e vulave; -vulos m materiale natyrore dhe konkludon se mund t prsritet forma (ritmi) e njejt; -vizaton dhe pret elemente pr kartuq vule; -prpunon monotipi;

x x x x x

Fusha programore 5.KOMUNIKIMET VIZUELE DHE DISAJNI -ka msuar vlerat figurative (zbukurime, laramani) t gjsendeve n prdorimin e prditshm; -zbulon se gjsendet kan funksion t prdorshm dhe praktik ku jan t formuara n mnyr estetike; -disajnon sende prr prdorim t prhershm; -prdor kompjuterin gjat prpunimin e disajnit;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x x x

Punoi Arsimtarja: Gzime Skenderi Kl. II-4

ek lista pr prcjellje t ariturave t nxnsve Emri dhe mbiemri i nxnsit: Lumturije Alili - kl. II-4
Njsia msimore - ARSIMI MUZIKOR : Kndim -e mban drejt trupin gjat kndimi; -zhvillon ndijim pr ritm dhe identifikon ritm t caktuar; -ka interesim pr kndim; -kndon kng t ndryshme pr nga prmbajtja dhe karakteri; -Bisedon pr prmbajtjen e kngs; -ka qndrim dhe frymmarrje t drejt gjat kndimit; x x x x x x
Me sukses dhe pavarsisht Pjesrisht krkon ndihm Me vshtirsi

Tema : MUZIKA DHE LVIZJET -prputh lvizjet e veta me karakteristikat muzikore; -zhvillon shqisn pr ritm; -bn lvizje sipas koreografis paraprake t caktuar; -njeh dhe realizon valle popullore; -mer pjes n dramatizime elementare muzikore;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x x x x
Me sukses dhe pavarsisht Pjesrisht krkon ndihm Me vshtirsi

Tema : DGJIM I MUZIKS -dgjon dhe njeh muzikn klasike popullore dhe muzikn pr fmij; -njeh karakterin e muziks (e kndshme, e pakndshme, e shpejt, e ngadalshme); -bisedon pr muzikn q e dgjon; -dgjon kng dhe valle popullore; -dgjon dhe njeh tingujt e instrumenteve t caktuara muzikore; x x x x x

Tema : EKSEKUTIMI I INSTRUMENTEVE MUZIKORE PR FMIJ -zhvillon ndjenj t ritmit; -njihet me mnyrn e eksekutimit t instrumenteve t caktuara muzikore pr fmij; -prsrit motive t caktuara ritmike; -shoqron kng t njohura me IMF t caktuara; Tema : BAZAT E SHKRIM- LEXIMIT MUZIKOR -njeh tonet e ulta dhe t larta; -njen kohzgjatjet m t gjata dhe m t shkurtra;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x

x x
Me sukses dhe pavarsisht Pjesrisht krkon ndihm Me vshtirsi

x x

Tema : BAZAT E SHPREHJES DHE KRIJIMTARIS MUZIKORE PR FMIJ -krijon shprehje muzikore me z,eksekuton lvizje; -arin siguri dhe vetbesim n shprehje personale muzikore; -krion shprehje figurative t mbresave nga muzika e dgjuar; -tregon gatishmri pr pun muzikore;

Me sukses Pjesrisht dhe krkon ndihm pavarsisht

Me vshtirsi

x x x x

Punoi Arsimtarja: Gzime Skenderi kl.II4

ek lista pr prcjellje t ariturave t nxnsit


Emri dhe mbiemri i nxnses - Zamira Muaremi. kl. II-4
Me sukses dhe pavarsisht Pjesrisht krkon ndihm Me vshtirsi

LNDA: GJUH SHQIPE Fusha programore: FILLESTAR LEXIMI DHE SHKRIMI

-vzhgon sende n klas, n shkoll dhe n mjedisin ku jeton ku prshkruan edhe veorit e tyre themelore; -ka aftsi tu prgjigjet pyetjeve me fjali t plota dhe t parashtroj pyetje kur kan nevoj; -formon kuptim pr fjalin si njsi gjuhsore, dhe njihet me prmbajtjen dhe funksionin e saj; -zotron kuptimin e fjals si pjes e fjalis pr emrtimin e sendeve; -ka kuptim pr tingullin si pjes e fjals; -dallon tingullin n vende t ndryshme brenda fjals(n fillin, n mes dhe n fund t fjalis) dhe i shqypton drejt ato; -i peraqet sakt n mnyr grafike elementet e shkronjs; -njeh simbolet e tingujve dhe dhe i lidh ato brenda fjalve (kuptimin pr shkronjn); -njeh dhe shkruan shkronjat e shtypit; -arin t lexoj fjal dhe tekste; -shkruan me shkronj t madhe n fillim t fjalis dhe emrat e prvem ; -njihet me shenjat e piksimit, me funksionin dhe kuptimin e tyre; -gjat leximit respekton drejt shenjat; -prvetson shkronjat e vogla dhe t mdha t dors, bashkimin dhe kuptimin e tyre; -shkruan fjal dhe fjali t shkurtra me shkronja t dors; -plotson fjalt me shkronja dhe fjalit me fjal q mungojn; -krijon dhe shkruan fjal e fjali sipas ilustrimeve,

x x
x

x x x x x x x X x x x x x x

sendeve t dhna;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtrsi

Fusha programore: NJOHURI PR GJUHN -dallon tingujt dhe zhurmat; -shqypton drejt tingujt brenda fjals dhe fjalt brenda fjalis; -ndrton fjal dhe fjalt i radhit n fjali; -bn dallimin e fjalive dftore, pyetse , nxitse dhe i prdor drejt ato; -dallon fjalin pohore dhe mohore; -arin t emrtoj persona, qeniet e gjalla, bimt, sendet dhe dukurit; -din kuptimin e emrit dhe dallon emrat n fjali; -dallon numrin dhe gjinin tek emrat; -shkruan dhe shqypton numrort drejt me fjal deri m 20; -bn ndarjen e fjalve n rrokje duke prdorur vizn; -dallon tingujt dhe i prdor ato ashtu si duhet; -gjat shkrimit prdor shkronjn e madhe; x x x x x x x x x x x x

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtrsi

Fusha programore: LETRSIA -din t vrej dhe t dalloj titullin; -dallon tekstin, ilustrimin dhe autorin ; -gjen faqen dhe lexon me z; -dallon llojet e ndyshme t teksteve; -lexon n role dhe prcakton temn dhe porosin e tekstit; -dallon ngjarjet dhe personazht; -lexon poezi dhe bn dallimin e strofs n poezi (vjersh); -lexon kuptueshm duke respektuar shenjat e piksimit; -prshtat intonacionin me prmbajtjen e tekstit; -thekson drejt fjalt n fjali; -lexon n vete (pa z); -lexon e pavarur prmbajten dhe u prgjigjet pyetjeve me lektyrn e lexuar; -mson poezi t shkurta dhe i reciton para t tjerve; -njihet me procesin e krijimit t veprs letrare; -nxitet pr t kuptuar se libri sht burim njohurish; x
Me sukses dhe pavarsisht Pjesrisht krkon ndihm Me vshtrsi

x x x x x x x x x x x x x x

Fusha programore: T SHPREHURIT DHE KRIJIMTARIA -dgjon dhe dshiron t mar pjes n biseda me tem t caktuar; -ritregon prmbajtje t shkurtra t prpunuara (lirshm dhe me ndihmn e pyetjeve); -tregon sipas radhs s ilustrimeve, disa fjalve t dhna dhe sipas ngjarjes s prjetuar; -prshkruan tipare karakteristike t frymorve, dukurive duke vzhguar; sendeve,

x x x x x x

-reciton vjersha n forme dramatizimi (dialoge); -ritregon me shkrim nj tekst t shkurr (me prmbajtje nga emisionet televizive);

-arin t shkruaje shkurt nj ngjarje t prjetuar; -bn me shkrim sende, frymor dhe bim; -shkruan si duhet shkronjat e prbra (dyshe); -shkruan e/i pavarur urim me rastin e ndonj fest[e t caktuar,ditlindje etj.;

x x x x

Fusha programore: KULTURA E MEDIAS -nxitet pr t ndjekur n mnyr t przgjedhur prmbajtje nga televizioni; -dallon shfaqjen teatrale nga shfaqja me kukulla dhe vren dallimet kryesore t tyre nga tekstet letrare; -ka shprehi pr t huazuar libra nga biblioteka dhe pr tu kujdesur pr to; -prdor aparatin telefonik pr t biseduar; -prdor kompjuterin dhe e shfrytzon si mjet msimi pr informata;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtrsi

x x x x

Punoi : Arsimtarja Gzime Skenderi kl. II-4

ek lista pr prcjellje t ariturave t nxnsit


Emri dhe mbiemri: Zamira Muaremi. kl.II-4
Me sukses dhe pavarsisht Pjesrisht krkon ndihm Me vshtirsi

LNDA: MATEMATIK - : Format n hapsir, format n rrafsh dhe raportet mes tyre -vren dhe emrton trupat gjeografik n hapsir: top, kub dhe cilindr (prsritje); -vren sendet n form t trupave gjeometrik dhe i krahason sipas madhsis (m e madhe, m e vogl), ngjyrs dhe forms(forma e trupit, kubit, cilindrit); -njeh dhe emrton trupat gjeometrik, konin, katrorin dhe piramidn dhe i vren sendet n form t trupave gjeometrik nga mjedisi i drejtprsdrejt; -din ti identifikojn dhe ti emrtojn figurat gjeometrike: trekndsh, rreth, katror dhe drejtkndsh; -arin t vizatoj me ndihmn e shablloneve t trekndshit, rrethit, katrorit dhe drejtkndshit; -zbulon trekndsh, rreth, katror, drejtkndsh n mjedisin e drejtprsdrejt: -ka aftsi t njeh dhe emrtoj vijn e drejt, t lakuar, t hapur dhe t mbyllur: -prdor vizore pr t vizatuar vijat e drejta: -prcakton dhe verbalisht tregon pozitn e sendeve n raportin e tyre reciprok me zbatimin e terminologjis adekuate: -n mnyr grafike paraqet raportet reciproke t sendeve: -arin t caktoj djathtas dhe majtas n raport me vetveten dhe ndrmjet sendeve:

x x x x x x x

TEMA: ZGJIDHJA E SITUATAVE PROBLEMATIKE - ka aftsi pr t gjetur logjikn n radhitjen e prcaktimit t figurave gjeometrike; -arin t zgjdh problematike; situata t zakonshme

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x x x x x x x x x x x

-din t levis n hapsir sipas skens s vizatuar; -vrteton lidhshmrin logjike t ngjarjeve; -vlerson ndodhi t pabesueshme, n situata t zakonshme dhe t nj njohura; -ka njohuri pr formimin e bashksive; -paraqet n mnyr grafike bashksit; -formon unionin prej dy ose tri bashksi; -dallon, emrton dhe krahason gjendjen m nocionin koh; -pavarsisht zbulon mnyra t ndryshme pr grupimin e pllakave logjike; -arin t bj figura sipas skems logjike; -arin njohuri dhe tregon ngjajshmri shikuar nga prpara, prapa dhe ansh;

TEMA: Numrat deri m 20. Mbledhje dhe zbritje -din t numroj pre 1 dre m 20 dhe anasjelltas; -tregon numrat rndor deri 10; -lexon dhe shkruan numrat 1, 2, 3, 4, 5; -lexon dhe shkruan shenjat <, >, dhe = -bn krahasimin e numrave pastaj prdor simbolet <, >, dhe = : -zbret dhe mbledh numrat deri m 5; -identifikon dhe dallon shenjat +, ; -din t shkruaj shumn ose dallimin e dy numrave; -njeh dhe zbaton termet shum, mbledhje, zbritje, dallim, zbrits, zvoglues gjat operacioneve t ndryshme; -kupton numrin 0 si rezultat i fituar me zbritje me numr nga vet ai; -i krahason dhe i shkruan numrat 6,7,8,9 dhe 10; -njihet me termet paraardhs dhe pasardhs dhe kupton rndsin e tyre; -arin t vrej mosndryshueshmrin e shums, pavarsisht nga vendi i mbledhsve n nivel konkret; -bn zbritjen e numrave deri m 10; -arin t formoj (dhjetsha e par); shfaqje pr dhjetshe;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x x x x x x x

x x x x

x x x x x x x x x

-din t lexoj dhe ti shkruaj numrat prej 11 deri m 20;(dhjetsha e dyt); -dallon numrat njshifror nga ato dyshifror; -krahason dhe cakton numrat n varg nga dhjetsha e dyt; -njeh numrat ift dhe ato tek; -bn mbledhjen e numrave deri m 20; -prcakton mbledhsat e panjohur, zbrits dhe

zvoglues; -n nivel konkret vren ndryshimin mbledhsve dhe grupimin e mbledhsve; e x x x

-aplikon dhe prcakton vlern e shprehjeve numerike me dhe pa thojza; -krahason shprehje numerike duke prdorur shenjat <, >,=(forma 2+3 dhe 3+2); -jep parasupozim pr rezultatet e mundshme nga krahasimi i shprehjeve numerike dhe kontrolloj me zgjidhjen e gjykimit; -aplikon zgjidhjen e detyrave t zakonshme tekstuale me nj operacion; -njeh gjysmn (nj t dytn) dhe nj t katrtn e trsis;

x x x

TEMA: PUNA ME T DHNA -bn mbledhje, rradhitje dhe fut t dhna me simbole; -din t bn tregues grafik t t dhnave; -ka aftsi pr t lexuar t dhna nga raporti i shkurtr;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x x

TEMA: MATJA -mat, vlerson dhe cakton dimensione t treguara m masa jostandarte; -bn matje dhe tregon gjatsin n centimetr (deri m 20 cm.); -bn matjen e gjatsis t vijave t drejta ((deri n 20cm.me ndihmn e vizors; -bn matjen e mass n kg. Me ndihmn e peshores; -din pr t matur vlern e mass n kilogram dhe me matje kontrollon vlersimin e tij; -bn krahasimin e masave me matje t leht dhe t rnd; -din t prdor nocionet elementare ekonomis ( denar, mim, shitje, blerje, pages); -din t prdor monedha dhe banknota dhe t tregoj vlern e sendeve me t cilat shpeshher has t shprehur n denar; -din t bj matjen e kohs me instrumente matse n or;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x x x x x x x

Punio: Arsimtarja Gzime Skenderi kl.II-4

ek lista pr prcjellje t ariturave t nxnsit


Emri dhe mbiemri i nxnsit : Zamira Muaremi kl. II-4 LNDA: NJOHJA E MJEDISIT : UN ME TJERT - din t prezentoj vetveten ka din, ka mundet, ka dshiron; -prcakton vetbesimin n procedura dhe aktivitetet e veta; -dallon njashmrit njerzve; dhe dallimet mes x x x
Me sukses dhe pavarsisht Pjesrisht krkon ndihm Me vshtirsi

- din se secili ka mendimin e vet/t ndryshm ose t ngjajshm me t tjert; -din ti dalloj karakteristikat tek njerzit n periudha t ndryshme t jets; - kupton funksionin bashkjetes; e rregullave pr x x

-merr pjes n sjelljen e rregullave n shkoll; -i zbaton dhe i rrespekton rregullat n shkoll dhe n jet; -kupton se sejcili njeri ka t drejta dhe prgjegjsi; TEMA: JETA DHE PUNA N SHKOLL -din si sht e organizuar shkolla; -din se ka punojn arsimtart/ punn e drejtorit dhe shrbimet n shkoll; - njeh rregullat e sjelljes n shkoll; -zhvillon ndjenj pr resektin e ndrsjellt, ndihm, bashkpunim; -e kupton rndsin e fjalve, prgjegjsin, t drejtn dhe privatizimin; -dallon ka sht personale dhe ka e prbashkt; -sillet me prgjegjsi ndaj punve t veta dhe t prbashkta n shkoll; -njeh dhe kupton festat e lidhura me traditn x x x

x x x

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x

x x x

fetare dhe shtetrore; -nxitet dhe organizohet pr pjesmarje n solemnitete t ndryshme; x

TEMA: VENDI IM -zgjeron pr cilsit m t rndsishme n vendin ku jeton(qytet, fshat, lagje); -din t vrej dhe t emrtoj objektet m t rndsishme n mjedisin e drejtprsdrejt dhe t orientohet sipas tyre; -i njeh dhe krahason ndrtesat e reja m t vjetra; -ka interesim dhe respekt ndaj tradits dhe trashgimis kulturore; -njeh dhe bn dallimet kulturore n vendin e vet t jetess; -ka t zhvilluar ndjenjn e prkatsis ndaj atdheut t vet; -njihet me disa bukuri natyrore m t rndsishme;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x x x x x

TEMA: SHTPIA IME -din lidhjet farefisnore n rrethin m t gjr dhe m t ngusht; -zhvillon ndjenj t prkatsis ndaj familjes s vet; -din se egzistojn lloje t ndryshme me vler t barabart (familje me nj prind, shtpi, familje, institucion familje; -din funksionimin e hapsirs n shtpi; -din dhe emron pjest e mobiljes dhe aparateve n shtpi dhe prdorimin e drejt; -vren dhe u ik reziqeve, zhvillon ndjenj t prgjegjsis pr sigurin e vet dhe sigurin e t tjerve;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x

x x x

-din ti dalloj fatkeqsit elementare; -din se si t mbrohet, numrin e telefonit t zjarfiksit, policis; -angazhohet n mnyr aktive pr mbajtjen e higjiens prsonale dhe higjiens n shtpi; -din ti tejkaloj steriotipet obligimeve n familje; gjinore t

x x x x x x x

-ka njohuri pr rndsin e shndetit; -njihet me mnyrn e manifestimit t festave n familje; -nxitet dhe n mnyr aktive shfrytzon kohn e lir;

TEMA: UN JAM PJES E NATYRS -zbulon dhe prshkruan disa karakteristika pr natyrn e gjall; -zbulon dhe prshkruan disa karakteristika t natyrs jo t gjall n mjedisin e vet(uj, rr, gur,metal etj.); -ka njohuri se qeniet e gjalla jan t lidhura me natyrn jo t gjall; -din se n mjedise t ndryshme jetojn bim t ndryshme; -dallon dhe emron lloje t perimeve dhe din se si i shfrytzon ato njeriu; -dallon dhe emron llojet e pmve dhe din pse dhe ku shfrytzohen ato; -din llojet e drunjve dhe bn ndarjen n drunj gjethmbajts dhe gjethrnje; -ka njohuri t prgjithshme pr kafsht q eksistojn n vendin ku jeton; -dallon mnyrn e jetess n mes kafshve t

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x x x x x x x

egra dhe shtpiake; -vern ndryshimet n natyr sipas stinve t vitit; -din prshtatjen e njeriut, bimve, kafshve sipas stinve t vitit; -orientohet n koh dhe drejt prdor terminet pr ditn-natn; -ka njohuri elementare pr shqisat; Ka njohuri dhe angazhohet se si t mbrohet nga lndimet dhe smundjet; x x x x x

TEMA: UN HULUMTOJ -zbulon dhe njeh cilsit e materialeve t ndryshme (letr, mndafsh, rr, material natyrale), dallon materialet me prekje (i lmuar, i vrazhd); -zbulon dhe njeh cilsit e ujit; -sht i vetdishm pr rndsin e ujit; -din dhe njeh cilsit e ajrit; -sht i vetdishm pr rndsin e ajrit t pastr; -njeh burimet e drits dhe din t mbrohet nga rezet e drejtprsdrejta t diellit; -zhvillon aftsi pr formsimin e materialeve t ndryshme dhe kombinimin e tyre; -njeh mnyr se si ambalazhohet ose gjsendet e shfrytzuara mund t prdoren; -ka dije pr prdorimin e drejt t materialeve;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x x x x x x x

TEMA: KOMUNIKACIONI -din t lviz drejt dhe sigurt; -respekton shenjat e komunikacionit komunikacion n situat reale; -dallon udhkryqet dhe din se si kalohen; -zgjeron njohuri pr llojet e mjeteve t komunikacionit; -vren ngjajshmrit dhe dallimet ndrmjet shenjave t ndryshme t komunikacionit; -kupton rndsin e komunikacionit, lidhshmrin e pjesve t ndryshme t vendlindjes dhe m gjr; n

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x x x x x

-njeh shenjat e komunikacionit pr kmbsor;

Punoi- Arsimtarja: Gzime Skenderi: kl. II-4

ek lista pr prcjellje t ariturave t nxnsve

Emri dhe mbiemri i nxnsit: Zamira Muaremi kl. II - 4 LNDA ARSIMI FIZIK DHE SHNDETSOR :Ushtrime pr lvizje organizative dhe lvizje - din t vendoset vet n grup pas komands s dhn; - vendoset drejt n nj ,dy rreshta dhe n nj dhe dy kolona; - din ta mbaje drejt trupin gjat ushtrimeve; - n mnyr simetrike dhe koordinuar lviz n kolon dhe rresht; - ka aftsi prceptuese dhe hapsinore pr lvizje n kolon dhe n rresht; -ka emocione pozitive aktiviteteve motorike t prjetuara gjat x x x x x x
Me sukses dhe pavarsisht Pjesrisht krkon ndihm Me vshtirsi

TEMA 2 Ushtrime pr formimin e trupit dhe lvizjet

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

- realizon ushtrime me duar, trupin dhe kmbt (drejt dhe n mnyr t koordinuar) - realizon drejt ushtrime pr forcim, relaksion dhe zgjatje apo shtrirje, - ka zhvilluar ndjenjn pr realizim estetik t lvizjeve, - realizon ushtrime nprputhje me ritm dhe tempo t caktuar, - realizon drejt ushtrime ulur, gjysmulur dhe i shtrir n bark dhe n shpin,

x x x x x

TEMA 3 Bazat e atletiks -Ka ushtruar ecje dhe vrapim; - ka ushtruar ecje dhe vrapim t drejt; - ka zhvilluar grupe t mdha muskulare t brezt, supeve, duart, trupin dhe legenit t kmbve; - ka zhvilluar ndjenjn pr tempo t lvizjes; - ka zhvilluar aftsi pr lvizje t prgjithshme t aparatit lokomotor dhe lvizje t koordinuara n hapsir; - shfrytzon teknikn e krcimit dhe rnies (me hov, gjegjsisht me vrapim); -Zotoron teknikat e hudhjes dhe kapjes s drejt; -Ka zhvilluar kordinimin e aparatit lokomotor gjat hudhjes dhe rnies s topave; -Ka zhvilluar saktsin e lvizjes;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x x x x x x

x x

TEMA 4 Bazat e gjimnastiks -Ka ushtruar ecje t drejt dhe rokullusje rreth bushtit n ann e djatht dhe t majt; - ka zhvilluar koordinimin n hapsir dhe ndjenjn pr lvizje n partner n pozita t ndryshme t trupit; - nxitet pr lvizje me rrokullisje; - ka ushtruar teknikn e ngritjes dhe bartjes s drejt; - prdor dhe ushtron teknikn pr bartje t prbashkt t sendeve; - ka zhvilluar fuqin dhe lvizjen e grupeve t mdha muskulare; -aplikon mbajtje estetike dhe elegante t trupit; dhe pjes nga ai,

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x x x x x

TEMA 5- Loja - merr pjes n lojra; - respekton rregullat e lojs; - zhvillon dimenzione psikomotorike; shpejtsin, gjindshmria, qndrueshmria, ragimi i drejt dhe m koh, elasticiteti etj; - ndihmon, bashkpunon, komunikon dhe n mnyr disiplinore realizon detyra t parashtruara; - zhvillon aftsi pr prcjellje t kordinuar dhe t shprehurit e emocioneve n gara, kulture n prkrahjen e ekipit t tij; x x x

Punoi : Arsimtarja- Gzime Skenderi kl: II-4

ek lista pr prcjellje t ariturave t nxnsve

Emri dhe mbiemri i nxnsit: Zamira Muaremi. Lnda - ARSIMI FIGURATIV Fusha programore 1 :Vizatim x -tregon ide gjat vizatimit; -mban drejt trupin gjat vizatimit; -i njeh dhe emrton shtresat dhe materialet pr vizatim; -vren dhe dallon format, vijat dhe madhsit n natyr; -mban mend dhe realizon vij konture; -prshkruan me fjal t veta vizatimin si e prjeton; -vizaton motiv nga krijimtaria popullore (qendisje, laramani etj); x x x x x x
Me sukses dhe pavarsisht

kl. II 4
Pjesrisht krkon ndihm Me vshtirsi

Fusha programore 2.Pikturim -ka zhvilluar ndjenj pr pjesmarrje t ngjyrs s sendeve n natyr; -vepron drejt me material t ndryshme pikturuese (letr, plhur, brush; -zbaton teknikat pr vizatim; -i njeh ngjyrat kryesore dhe t njejtat i zbaton pr t fituar ngjyrat sekondare; -ka zhvilluar dhe kultivuar shprehit higjieno-teknike;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x x x x

Fusha programore 3.Formsimi i hapsirs, modelimi dhe ndrtimi. -sht aftsuar pr modelim; -vren dhe hulumton mjedisin dhe i vren karaktiristikat figurative t formave; -zbulon karakteristikat e materialeve prmes ndjenjave vizuele,tekstile etj; -modelon forma tradicionale (formn e zakont dhe at t ndrlikuar); -ka aritur prvoj elementare pr karakteristikat e disa sendeve: e zakont-e ndrlikuar; kndor-cilindrik; i plot-i zbrazt; i madh-i vogl; -prdor mjete pr modelim dhe sendrtim; -sht aftsuar pr sende individuale nga materiali i ndryshm; -shikon skulptura;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x x x

x x x x
Me sukses dhe pavarsisht Pjesrisht krkon ndihm Me vshtirsi

Fusha programore 4. VULOSJE -zgjedh n mnyr t pavarur gjsende me t cilat do t vulos; -vulos dhe merr pjes n prpunimin e vulave; -vulos m materiale natyrore dhe konkludon se mund t prsritet forma (ritmi) e njejt; -vizaton dhe pret elemente pr kartuq vule; -prpunon monotipi;

x x x x x

Fusha programore 5.KOMUNIKIMET VIZUELE DHE DISAJNI -ka msuar vlerat figurative (zbukurime, laramani) t gjsendeve n prdorimin e prditshm; -zbulon se gjsendet kan funksion t prdorshm dhe praktik ku jan t formuara n mnyr estetike; -disajnon sende prr prdorim t prhershm; -prdor kompjuterin gjat prpunimin e disajnit;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x x x

Punoi Arsimtarja: Gzime Skenderi Kl. II-4

ek lista pr prcjellje t ariturave t nxnsve Emri dhe mbiemri i nxnsit: Zamira Muaremi - kl. II-4
Njsia msimore - ARSIMI MUZIKOR : Kndim -e mban drejt trupin gjat kndimi; -zhvillon ndijim pr ritm dhe identifikon ritm t caktuar; -ka interesim pr kndim; -kndon kng t ndryshme pr nga prmbajtja dhe karakteri; -Bisedon pr prmbajtjen e kngs; -ka qndrim dhe frymmarrje t drejt gjat kndimit; x x x x x x
Me sukses dhe pavarsisht Pjesrisht krkon ndihm Me vshtirsi

Tema : MUZIKA DHE LVIZJET -prputh lvizjet e veta me karakteristikat muzikore; -zhvillon shqisn pr ritm; -bn lvizje sipas koreografis paraprake t caktuar; -njeh dhe realizon valle popullore; -mer pjes n dramatizime elementare muzikore;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x x x x

Tema : DGJIM I MUZIKS

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

-dgjon dhe njeh muzikn klasike popullore dhe muzikn pr fmij; -njeh karakterin e muziks (e kndshme, e pakndshme, e shpejt, e ngadalshme); -bisedon pr muzikn q e dgjon; -dgjon kng dhe valle popullore; -dgjon dhe njeh tingujt e instrumenteve t caktuara muzikore;

x x x x x

Tema : EKSEKUTIMI I INSTRUMENTEVE MUZIKORE PR FMIJ -zhvillon ndjenj t ritmit; -njihet me mnyrn e eksekutimit t instrumenteve t caktuara muzikore pr fmij; -prsrit motive t caktuara ritmike; -shoqron kng t njohura me IMF t caktuara; Tema : BAZAT E SHKRIM- LEXIMIT MUZIKOR -njeh tonet e ulta dhe t larta; -njen kohzgjatjet m t gjata dhe m t shkurtra;

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

x x

x x
Me sukses dhe pavarsisht Pjesrisht krkon ndihm Me vshtirsi

x x

Tema : BAZAT E SHPREHJES DHE

Me sukses dhe pavarsisht

Pjesrisht krkon ndihm

Me vshtirsi

KRIJIMTARIS MUZIKORE PR FMIJ -krijon shprehje muzikore me z,eksekuton lvizje; -arin siguri dhe vetbesim n shprehje personale muzikore; -krion shprehje figurative t mbresave nga muzika e dgjuar; -tregon gatishmri pr pun muzikore; x x x x

Punoi Arsimtarja: Gzime Skenderi kl.II4