You are on page 1of 23

PROJECT BEN

INHOUD: 1. Verhaal 2. De wereld 3. De personages 4. Transformatie naar een God 5. Dood 6. Structuur 7. Sceneverdeling 8. Scenario: A new world 9. Motivatie

VERHAAL
Het verhaal begint een tijdje na de val van de kerk. Martin vind verboden boeken terug. In die verboden boeken staat hoe een mens een god kan worden. Hij vind ook boeken over magie terug. Later vertelt hij dit aan zijn vrienden. Alex gelooft er weinig van en besluit dat hij er zo weinig mogelijk mee te maken wil hebben. Ben en Matt vinden het een dom idee. Er ontstaat ruzie, het gaat zelfs zo ver dat Ben en Martin niet meer met elkaar spreken. Martin besluit er echter mee door te gaan, hij plant vooruit en bereid de laatste stap van zijn plan voor, het straffen van een zondaar. Hij gebruikt magie op Alex om hem Ben te doen vermoorden, hiermee denkt Martin twee vliegen in n klap te slaan. Alex voert onder invloed van de magie Martins taak uit en slaat Ben bewusteloos, S nachts draagt hij hem naar de rivier waar hij hem probeert te verdrinken. De volgende dag word Alex wakker zonder herinneringen en zoek hij zijn broer, die nergens te vinden is. Later hoort hij dat zijn broer is teruggevonden en in coma ligt door een mislukte zelfmoordpoging. Matt ziet in dat Martin degene is die verantwoordelijk was voor Bens ongeluk en confronteert hem ermee. Martin weigert er echter over te praten en gaat weg. Niemand heeft Martin dan teruggezien voor een hele tijd. Alex zit ondertussen met vage herinneringen over hoe hij Ben verdronk. Een paar maanden later. Ben ligt nog steeds in een coma. Er word aangebeld bij Alex. Het is Matt, Matt vertelt hem dat Martin is teruggekeerd. Ze gaan hem opzoeken maar het is te laat. Martin heeft de eerste stap van zijn plan om een god te worden uitgevoerd, hij creerde zijn eigen wereld, de nieuwe wereld. Martin maakte echter een grote fout en verwijderde zijn eigen geheugen samen met dat van de anderen. Hij wist iedereens geheugen om de tweede stap van zijn plan te volbrengen. Iedereen is nu overgebracht naar de nieuwe wereld, zonder herinneringen. Martin bevind zich in een kamer waarin hij alles kan zien wat er zich in de wereld afspeelt, hij heeft zichzelf dan het idee dat hij een film aan het maken is van wat er gebeurd. Matt loopt doelloos rond in de straten van de nieuwe wereld. Alex bevind zich in zijn huis zonder enige herinneringen aan Ben en gaat verder met zijn leven, hij ondervind echter nog wel stress en schuld van wat hij gedaan heeft maar vind er geen reden voor. Tijd gaat voorbij en Matt begint stilaan zijn herinneringen gedeeltelijk terug te krijgen. Het enige wat hij zich echter herinnert is dat Alex Ben probeerde te doden.

Plots begint Alex te ondervinden dat iets niet klopt, zijn televisie geeft beelden weer die het niet weer zou mogen geven en zijn computer staat hem enkel maar toe om n website te bezoeken. Ondertussen word Martin erg verveelt, hij besluit zijn film interessanter te maken door zijn kennis over de wereld uit te besteden aan Alex. Hij vertelt hem dat iemand hem aan het opjagen is en dat hij hem wil helpen. Alex zegt dat hij in het ergste geval wel weg kan gaan van de stad, maar dan zegt Martin dat het niet kan. Hij toont Alex dat de wereld eindig is door hem een trein te laten nemen. Alex neemt de trein maar dan blijkt het dat hij terug thuis terecht komt. Door het feit dat Alex vast zit en iemand hem aan het opjagen is word hij bang. De situatie in zijn huis word er ook niet beter op want alle begint daar ook door te draaien. Het is zelfs zo erg dat Alex er nachtmerries krijgt over Ben. Het is niet veel later dat Matt Alex weet te vinden, hij confronteert hem maar net als hij op het punt staat Alex iets aan te doen krijgt Matt weer herinneringen terug. Hij weet nu dat Martin erachter zat en besluit dat het beter is om te vertrekken, waarna hij weer gaat ronddolen in de straten. Matt begint Martin uit te schelden waardoor Martin zijn herinneringen terug krijgt. Martin belt Alex en zegt dat hij beter binnen blijft. Hij vind Matt en ze spreken over wat er gebeurt is en gaat gebeuren. Martin laat echter vallen dat hij verantwoordelijk is voor de Coma waar Ben in beland is. Het blijkt dan dat Ben de vreemde kracht is die Alex aan het plagen was. Ben kan door zijn woede even vorm aannemen maar verdwijnt dan weer. Matt probeert Martin dan neer te schieten maar nog voor hij dat kan doen houd Martin hem tegen en breekt hij zijn hand. Hierna neemt Martin zijn wapen af en schiet hij hem neer. Nu Martin zijn herinneringen terug heeft gaat hij verder met zijn plan om een God te worden. Hij gaat naar Alex en heeft hem zijn herinneringen terug, waarna hij hem neerschiet. Martin is nu een god en lijkt onstopbaar. Ben heeft spijt van wat hij gedaan heeft en besluit Alex te redden door zijn leven voor hem op te offeren. Alex leeft weer en besluit Martin te gaan vinden.

Versie 1: Alex schiet op Martin, maar Martin sterft niet direct. Hij flitst naar een andere locatie maar Alex vind hem weer. Martin blijft vluchten maar merkt dat het nutteloos is. Uiteindelijk smeekt Martin om zijn leven maar Alex schiet hem genadeloos neer. Alex blijft als enige over in de nieuwe wereld, alleen Versie 2: Alex probeert met Martin te praten, Martin ziet eindelijk in dat hij fout zat en belooft alles goed te maken. Alex schiet meerdere keren op Martin maar het werkt niet. Martin lacht en maakt alles ongedaan. Martin blijft alleen over in de nieuwe wereld, halfdood, wegrottend in een wereld die hij zelf heeft gecreerd. Alex is nu weg uit de nieuwe wereld en word wakker, hij word gebeld door Matt. Hij gaat snel naar het ziekenhuis, waar zijn broer, Ben, wakker is geworden uit zijn coma. Wanneer Alex door de gang naar zijn broer loopt ziet hij Martin meerdere keren verschijnen, lachend.

DE WERELD
Normale wereld. De wereld waarin Project ben zich afspeelt verschilt niet erg veel met de onze. Er zijn echter wel een paar fundamentele verschillen. Religie anders, mensen geloven niet in Goden, maar geloven dat ze zelf Goden kunnen worden. De kennis om een god te worden staat tegenwoordig enkel nog in verboden boeken die de kerk bijhoud. Door de val van de kerk is deze kennis echter gevonden door Martin, die hierna zijn plannen startte om zelf een god te worden. Martin vond echter ook verboden magie terug, die hij later gebruikte op Alex. De broer van Alex, Ben, zit al enkele maanden in een coma door een bijna verdrinking. Nieuwe wereld. Creatie: De nieuwe wereld is gecreerd door Martin zodat hij een god kan worden. Voor de creatie gebruikte hij de gezamelijke herinneringen van al zijn vrienden. Alles is hetzelfde behalve de populatie, die nu bestaat uit drie of vier personen. Martins uitkijk: Martin kan alles zien in die wereld en doet niks liever dan alles in die wereld aan elkaar te monteren alsof het een film is. Hij kan hierbij overal tegelijkertijd in de wereld kijken. Omdat Martin in het begin echter geen flauw idee heeft dat hij de wereld gecreerd heeft maakt hij hiervan zijn doel, en probeert hij het interessanter te maken door er zelf tussen te komen en Matt als een vijand te doen lijken. Stabiliteit: De nieuwe wereld is ook niet al te stabiel, door Martins beperkte kennis is de wereld maar een stad groot. Men kan niet buiten de grenzen zonder weer naar huis gestuurd te worden. De wereld is echter wel accuraat, waardoor Alex, Matt en Martin hun geheugen na verloop van tijd kunnen terugkrijgen. Wanneer Martin uiteindelijk in een God veranderd word de wereld zo instabiel dat de lucht rood word. Ben: Een ander aspect van de wereld is het verschijnen van Ben, de broer van Alex. Ben kan contact opnemen met Alex via de technologie in de wereld. Hij gebruikt dit om Alex te plagen door referenties te maken naar hoe hij in zijn coma terecht is gekomen. Ben kan echter ook zien wat Martin kan zien.

PERSONAGES
Hoofdrolpersonages: Alex: Het hoofdrolpersonage. Hij heeft praktisch geen herinneringen, behalve een paar hele vage. Hij heeft een dagelijkse routine waarin hij een wandeling maakt en vaak op zijn bed ligt naar muziek te luisteren. Hij ervaart een constant gevoel van stress maar reageert er pas op wanneer alles hem te veel word en hij een uitbarsting van woede krijgt, dit komt door de vage herinneringen die hij nog heeft van zijn broer, Ben. Martin gebruikt hem als entertainment voor het maken van zijn film. Hij maakt hem bang van Matt, die Alex aan het zoeken is. Martin toont hem ook dat er iets mis is met de wereld door hem te laten zien dat de trein naar een andere stad nemen hem gewoon terugbrengt naar zijn huis. Ondertussen heeft Matt Alex gevonden en bedreigt hij Alex, maar laat hem uiteindelijk gaan. Ondertussen word hij thuis constant geplaagd door zijn broer Ben, die als een soort van geest in de elektronica kruipt en hem van alles verwijt. Later word hij gebeld door Martin die hem vertelt vanavond niet naar buiten te komen. Dit doet hij. Even later neemt Ben weer contact met hem op en vertelt hem dat het hem spijt en dat hij het niet begreep. Een beetje later staat Martin aan zijn deur, Martin praat met hem en raakt zijn schouder aan waarna Alex zijn herinneringen terug krijgt van net voor hij verhuisde naar de nieuwe wereld. Hierna dood Martin Alex. Ben offert zijn laatste beetje leven op voor Alex. Alex beschikt hierna over de kracht om de hele wereld te zien. Hierdoor is Alex een Semi God. Het is echter al te laat want de hele wereld is instabiel. De lucht is rood. Alex probeert echter zo snel mogelijk Martin te vinden. Eens Martin gevonden is probeert Alex hem te stoppen. Versie 1: Alex schiet op Martin, maar Martin sterft niet direct. Hij flitst naar een andere locatie maar Alex vind hem weer. Martin blijft vluchten maar merkt dat het nutteloos is. Uiteindelijk smeekt Martin om zijn leven maar Alex schiet hem genadeloos neer. Alex blijft als enige over in de nieuwe wereld, alleen Versie 2: Alex probeert met Martin te praten, Martin ziet eindelijk in dat hij fout zat en belooft alles goed te maken. Alex schiet meerdere keren op Martin maar het werkt niet. Martin lacht en maakt alles ongedaan. Martin blijft alleen over in de nieuwe wereld, halfdood, wegrottend in een wereld die hij zelf heeft gecreerd. Alex is nu weg uit de nieuwe wereld en word wakker, hij word gebeld door Matt. Hij gaat snel naar het ziekenhuis, waar zijn broer, Ben, wakker is geworden uit zijn coma. Wanneer Alex door de gang naar zijn broer loopt ziet hij Martin meerdere keren verschijnen, lachend.

Ben: Ben is een personage die we niet vaak te zien krijgen. Hij ligt in een coma nadat zijn broer onder invloed van Martins magie hem probeerde te verdrinken. Hij weet echter niet dat Martin erachter zat dus plaagt hij zijn broer in de nieuwe wereld, doormiddel van elektronica als computers en andere apparatuur. Hij beschikt ook over de mogelijkheid om de wereld ten alle tijden in de gaten te houden, net als Martin. Hierdoor overhoort hij een gesprek tussen Matt en Martin waarin hij verneemt dat Martin achter zijn coma zat. Ben word ontzettend kwaad en besluit zijn excuses aant e bieden aan Alex en hem te helpen. Alex word echter gedood door Martin, Ben besluit hierbij om zijn leven aan Alex te geven waardoor Alex de kracht krijgt om alles in de wereld te zien. Ben is echter niet compleet verdwenen. Versie 1: Wanneer Alex alleen achterblijft verschijnt aan het einde de tekst Youve met with a terrible fate, havent you?. Hier eindigt Bens leven en verhaal. Versie 2: Wanneer Martin Alex terugstuurt naar de gewone wereld verschijnt de tekst Im glad you did that. Eens in de gewone wereld blijkt dat Ben uit zijn coma is gekomen. Een paar van de vaak gebruikte zinnen van Ben zijn: You shouldnt have done that! (Een constante doorheen de serie.) Youve met with a terrible fate, havent you? (Versie 1) Im glad you did that (Versie 2)

Note: Project Ben zou origineel een adaptatie zijn van het Haunted Majoras Mask verhaal. Na twee jaar van herschrijven is het verhaal verandert in iets compleet anders. De enige elementen die blijven is het feit dat Ben verdronken is en Ben terugkeert als een soort van geest. De zinnen aan het einde zijn directe referenties naar dat verhaal. De naam Alex komt van de naam van de schrijver van het originele verhaal Alex Hall.

Matt: Matt heeft een kleinere rol over het algemeen, maar is toch erg belangrijk voor het verhaal. Hij was een vriend van Matt, Alex en Ben en samen met Ben een tegenstander voor het worden van een god (alhoewel Ben nog extremer was). Zij geheugen word gewist en Matt doolt doelloos rond in de straten van de nieuwe wereld. Snel genoeg krijgt hij echter zijn geheugen beetje bij beetje terug. Het eerste wat hij zich herinnert is dat Alex zijn broer probeerde te verdrinken. Hierdoor gaat hij op zoek naar Alex. Uiteindelijk vind hij hem, maar op dat moment krijgt hij de herinneringen terug die hem tonen dat Martin erachter zat. Hij beseft wat er aan het gebeuren is en gaat Martin zoeken, hij begint hem uit te schelden waardoor Martin zijn geheugen terug krijgt.Hij vind Martin een eind later en probeert hem te vermoorden, hij confronteert hem met het feit dat hij Alex zover had gekregen zijn broer te vermoorden, waarna Ben dat verneemt. Hij haalt een geweer tevoorschijn maar Martin breekt zijn hand door er simpelweg in te knijpen, hierna neemt Martin het geweer en schiet Matt neer. Matt is hierna bijna volledig weg maar verschijnt nog n keer in de kerk in de nieuwe wereld, hij zit er op een stoel en ziet een verschijning van Martin net voor hij god word. Versie 1: Matt zit nog steeds op de stoel in de kerk waarna hij verdwijnt. Versie 2: Nadat Martin alles ongedaan maakt is Matt terug in de normale wereld. Hij verneemt het nieuws dat Ben uit zijn coma is ontwaakt.

Note: Matt die op een stoel in de kerk zit is een verwijzing naar een eerdere kortfilm, [END] was een kortfilm met een gelijknamig hoofdrolpersonage die God ziet. God wil dat hij vertrekt/doodgaat. Dit vormde de basis om dieper in te gaan in hetgeen wat we God noemen.

Martin: Martin is de antagonist, alhoewel hij in het begin erg vriendelijk is. Het is zijn doel om een god te worden. Hij heeft een grote lust naar macht en zet alles op het spel om zijn doel te bereiken. Zijn verhaal begint een eind na de val van de kerk. Hij gaat de kerk bekijken en vind verboden boeken. Hierin staat hoe men een God kan worden. Hij vind ook boeken over magie. Hij vertelt zijn vrienden erover maar er ontstaat onenigheid. Matt en Ben zijn er allebei tegen, Alex gelooft er niks van. Het gaat zelfs zo ver dat er ruzie ontstaat tussen Ben en Martin. Martin gaat echter toch door met het worden van een god en begint zijn plan. Hij gebruikt magie op Alex zodat hij zijn broer vermoord. Ben geraakt echter in een coma. Alex is nu een zondaar in de ogen van Alex. Matt weet wat er gebeurt is en confronteert Martin, maar hij wil er niet over praten. Later, brengt hij zijn plan in uitvoering, er gaat echter iets mis en hij wist ook zijn eigen geheugen. In de nieuwe wereld kan Martin alles zien wat er gebeurt. Hij heeft zichzelf het idee gegeven dat hij een soort van film aan het maken is. Hij gebruikt Alex als entertainment en maakt hem bang van Matt. Hij toont Alex ook dat de wereld eindig is door hem een trein te laten nemen, wat hem uiteindelijk terug neemt naar zijn huis. Later krijgt hij eindelijk zijn geheugen terug door Matt die stilaan doordraait en hem begint uit te schelden. Martin kan hier echter niet mee lachen, belt Alex om hem te zeggen dat hij beter binnen blijft en gaat Matt achterna. Hij vind hem, ze praten eindelijk over wat er met Ben is gebeurt. Daarna trekt Matt een geweer maar Martin is sneller en breekt Matts hand, waarna hij hem neerschiet. Martin is nu klaar om de laatste fase van zijn plan in werking te stellen. Hij gaat naar Alex, geeft hem zijn geheugen terug en schiet hem neer. Martin is nu een god. Volledig doorgedraaid door de macht die hij nu bezit gaat hij de straten op van de nieuwe wereld. De wereld word echter instabiel en de lucht word rood van kleur. [Versie 1 en 2 zijn hetzelfde als bij Alex.]

DOOD
Dood heeft dezelfde gevolgen als verwacht. Eens je dood bent ben je er niet meer. Er zijn geen uitzonderingen, zelfs niet voor een god. Een god kan geen natuurlijke dood sterven, en is dus onsterfelijk. Maar als een god zichzelf kwetsbaar stelt is het mogelijk een einde aan zijn leven te brengen. De Alex-Ben uitzondering: Er is echter n uitzondering als het om doden gaat. Op een bepaald punt in het verhaal moet Martin Alex doden, hij slaagt hierin. Ben gaat hier echter niet mee akkoord en offert zijn leven op om dat van Alex te redden. Door zijn eigen levenskracht aan Alex te geven krijgt Alex ook de kracht om alles in die wereld te zien zoals Ben dat kon. Hierdoor is Alex nu ook een kandidaat om god te worden, op het punt dat hij die kans krijgt is Martin echter al een god. Ben: Normaal moest de magie die Martin gebruikte voor het overnemen van Alex ervoor zorgen dat Ben dood was. Dit doordat Ben het idee van een god belachelijk vond. Alex probeert ben te verdrinken in de rivier maar Ben word teruggevonden. Ben ligt nu in een coma. Matt: Matt werd gedood door Martin, wanneer hij een te grote last werd. Zijn dood bewees echter dat de wereld van Martin niet zonder zijn fouten was. Omdat de wereld voor een deel uit Matt zijn herinneringen bestond verdween hij niet na zijn dood. Hij bleef bestaan als een soort van geestvorm. Hierdoor kan hij nog communiceren met Alex en Martin. Martin (versie 1): Martin werd gedood door Alex. Martin sterft echter niet meteen. Hij probeert zijn krachten als god te gebruiken om te ontsnappen, maar hij is te zwak om nog te kunnen weglopen van Martin. Hij flitst naar verschillende locaties maar Alex staat telkens klaar om opnieuw toe te slaan. Uiteindelijk kan Alex Martin de genadeklap toedienen waarna Martin Alex vervloekt en verdwijnt. Hierna is Alex alleen in de wereld. Martin (versie 2): Martin werd gedood door Alex. Nadat Alex hem toesprak geeft Martin toe dat hij fout zat. Hij gaat hierna op zijn knien zitten en belooft iedereen te bevrijden uit zijn wereld. Alex schiet Martin echter neer, maar Martin is nog niet dood. Hij bedankt Alex en iedereen gaat terug naar de normale wereld, Martin blijft echter alleen achter, om te rotten in zijn nu ineen vallende wereld.

DE TRANSFORMATIE NAAR EEN GOD


De transformatie naar een god is niet simpel. Men moet in de eerste instantie een eigen wereld kunnen maken. De manier waarop men een eigen wereld maakt is enkel nog maar te vinden in de verboden boeken van de kerk. Na het maken van een eigen wereld moet de god alle kennis bezitten over die wereld en zijn inwoners. Dit staat hem toe het machtigste wezen te worden in die wereld, hierin word het kennis is macht principe gevolgd. Als laatste om het ritueel van een godstransformatie compleet te maken moet de god een zondaar straffen, als bewijs van zijn superioriteit. Kort stappenplan: -Eigen wereld. -De kennis van alles. -Oppermachtig wezen. -Het straffen van een zondaar. Martin creert een wereld die niet veraf ligt van zijn eigen thuisstad. Door zijn beperkte kennis is de wereld echter maar zo groot als die van zijn stad. Door het creren van deze kleine wereld kan Martin echter wel alles weten erover. Er zijn ook maar drie echte personen aanwezig in die wereld. Martin neemt hun geheugen weg zodat zij niet meer weten dan hem. Hij verwijdert echter zijn eigen herinneringen. Eens hij zijn herinneringen terug krijgt, krijgt hij de macht omdat hij alles weet. Hierdoor is hij nu een Semi God. Het heeft hem echter wel de macht om weer met iedereens herinneringen te spelen in zijn wereld. Hierdoor geeft herinneringen terug aan Alex. Die herinneringen tonen hem dat hij zijn broer onwetend heeft willen verdrinken. Dit deed onder invloed van magie die Martin Toepaste op hem. Hierna is hoeft hij enkel nog maar de zondaar te straffen. Dit doe hij door Alex te doden. Hierna is hij eindelijk een god.

STRUCTUUR
Het verhaal word opgesplitst in 3 acts, elk bestaande uit 2 afleveringen. De eerste zet de wereld op, de tweede legt ons meer uit over de personages en de derde is de conclusie. New World Act -1: A new world -2: Memory Act -3: -4: Ben God Act -5: Act of God -6: Dawn of a new day

VERHAAL VERDEELT IN AFLEVERINGEN


Iedereen is nu overgebracht naar de nieuwe wereld, zonder herinneringen. Martin bevind zich in een kamer waarin hij alles kan zien wat er zich in de wereld afspeelt, hij heeft zichzelf dan het idee dat hij een film aan het maken is van wat er gebeurd. Matt loopt doelloos rond in de straten van de nieuwe wereld. Alex bevind zich in zijn huis zonder enige herinneringen aan Ben en gaat verder met zijn leven, hij ondervind echter nog wel stress en schuld van wat hij gedaan heeft maar vind er geen reden voor. Tijd gaat voorbij en Matt begint stilaan zijn herinneringen gedeeltelijk terug te krijgen. Het enige wat hij zich echter herinnert is dat Alex Ben probeerde te doden. Plots begint Alex te ondervinden dat iets niet klopt, zijn televisie geeft beelden weer die het niet weer zou mogen geven en zijn computer staat hem enkel maar toe om n website te bezoeken. Ondertussen word Martin erg verveelt, hij besluit zijn film interessanter te maken door zijn kennis over de wereld uit te besteden aan Alex. Hij vertelt hem dat iemand hem aan het opjagen is en dat hij hem wil helpen. Alex zegt dat hij in het ergste geval wel weg kan gaan van de stad, maar dan zegt Martin dat het niet kan. Hij toont Alex dat de wereld eindig is door hem een trein te laten nemen. Alex neemt de trein maar dan blijkt het dat hij terug thuis terecht komt. Door het feit dat Alex vast zit en iemand hem aan het opjagen is word hij bang. De situatie in zijn huis word er ook niet beter op want alle begint daar ook door te draaien. Het is zelfs zo erg dat Alex er nachtmerries krijgt over Ben. Het is niet veel later dat Matt Alex weet te vinden, hij confronteert hem maar net als hij op het punt staat Alex iets aan te doen krijgt Matt weer herinneringen terug. Hij weet nu dat Martin erachter zat en besluit dat het beter is om te vertrekken, waarna hij weer gaat ronddolen in de straten. Matt begint Martin uit te schelden waardoor Martin zijn herinneringen terug krijgt. Martin belt Alex en zegt dat hij beter binnen blijft. Hij vind Matt en ze spreken over wat er gebeurt is en gaat gebeuren. Martin laat echter vallen dat hij verantwoordelijk is voor de Coma waar Ben in beland is. Het blijkt dan dat Ben de vreemde kracht is die Alex aan het plagen was. Ben kan door zijn woede even vorm aannemen maar verdwijnt dan weer. Matt probeert Martin dan neer te schieten maar nog voor hij dat kan doen houd Martin hem tegen en breekt hij zijn hand. Hierna neemt Martin zijn wapen af en schiet hij hem neer. Nu Martin zijn herinneringen terug heeft gaat hij verder met zijn plan om een God te worden. Hij gaat naar Alex en heeft hem zijn herinneringen terug, waarna hij hem neerschiet. Martin is nu een god en lijkt onstopbaar. Ben heeft spijt van wat hij gedaan heeft en besluit Alex te redden door zijn leven voor hem op te offeren. Alex leeft weer en besluit Martin te gaan vinden.

Versie 1: Alex schiet op Martin, maar Martin sterft niet direct. Hij flitst naar een andere locatie maar Alex vind hem weer. Martin blijft vluchten maar merkt dat het nutteloos is. Uiteindelijk smeekt Martin om zijn leven maar Alex schiet hem genadeloos neer. Alex blijft als enige over in de nieuwe wereld, alleen Versie 2: Alex probeert met Martin te praten, Martin ziet eindelijk in dat hij fout zat en belooft alles goed te maken. Alex schiet meerdere keren op Martin maar het werkt niet. Martin lacht en maakt alles ongedaan. Martin blijft alleen over in de nieuwe wereld, halfdood, wegrottend in een wereld die hij zelf heeft gecreerd. Alex is nu weg uit de nieuwe wereld en word wakker, hij word gebeld door Matt. Hij gaat snel naar het ziekenhuis, waar zijn broer, Ben, wakker is geworden uit zijn coma. Wanneer Alex door de gang naar zijn broer loopt ziet hij Martin meerdere keren verschijnen, lachend.

AFLEVERINGVERDELING Episode 1: A new world De aflevering begint met een beeld van Martin die als God staat in een wereld met een rode lucht. Hierna verschijnt de titel. We krijgen een beeld te zien van Alex die op straat raar naar de lucht staat te kijken, dit gaat over op Martin die aan zijn computer de videobeelden aan het bekijken is. Hierna volgt een beeld van Matt die doelloos in de straten van de nieuwe wereld rondloopt. De telefoon gaat in Alexs huis, hij antwoord maar hoort niks. Hij besluit hierna zijn dagelijkse wandeling te maken. Hij loopt rond in een lege stad en gaat naar het water, waar hij beseft dat hij het constante gevoel heeft alsof er iets ergs is gebeurt. Beeld van Martin die hem bekijkt. Hij komt terug thuis en hoort muziek, hij gaat naar zijn kamer en ziet dat de wekkerradio aanligt. Hij doet hem uit, maar hij hoort nog steeds geluid. Hij gaat naar beneden en ziet dat de televisie aanligt. Die doet hij op zijn beurt ook weer uit. Het is midden in de nacht, Alex ligt in zijn bed naar muziek te luisteren, Matt loopt nog steeds ergens rond en Martin houd Matt in de gaten. Matt loopt langs dezelfde plek waar Alex eerder liep en fluistert voortdurend alex zijn naam. Martin lacht. Hierna droomt Alex over het staan bij de vijver, hij hoort een druppel en begint bang te worden, hij hoort een hard geluid. De volgende dag word Alex wakker, zijn wekkerradio staat op nul en de televisie staat aan. Hij zet ze uit. Wanneer hij langs de computer loopt ziet hij dat hij aanstaat, kladblok staat open en er staat een link in naar een andere website. Alex gaat naar cleverbot, zegt gewoon iets en krijgt zijn naam als antwoord. Alex schriks, sluit het vensten en op hetzelfde ogenblik beginnen alle apparaten in zijn huis lawaai te maken. Het word Alex bijna te veel, maar dan gaat de bel, alles is stil. De aflevering eindigt als Alex richting de deur loopt, waar Martin op hem staat te wachten.

SCENEVERDELING Episode1: A new world 1. Buitenscene, Martin is god


-Intro 2. Alex staart in de camera 3. Martin bekijkt Alex 4. Matt loopt doelloos door de straten 5. Woonkamerscene, telefoon gaat maar er is niemand. 6. Buitensequentie stad. Aantonen leegte. 7. Buitensequentie water. 8. Martin kijkt nog steeds. 9. Binnenkomen voordeur, horen van geluid. 10. Wekkerradio uitdoen. Stop, hoort tv. 11. Tv uitdoen, beeld toont scenes van films. 12. Nachtscene, muziek. 13. Matt loopt door de straten, hij noemt de naam Alex. 14. Martin kijkt en lacht. 15. Alex droomt over de rivier, hij hoort een druppel die echoot en die gaat dan over naar lawaai. 16. Alex staat op en hoort lawaai. Het komt van beneden. 17. Hij komt beneden en doet de tv die een error geeft uit. 18. Hij loopt langs zijn pc en ziet dat hij aanligt, hij ziet dat er een site opstaat, hij gaat naar de site en zegt iets, daarna komt zijn naam op het scherm, hij schrikt en doet het uit. Hiernaa begint zijn huis gevuld te worden met lawaai. 19. Beelden van toestellen die flippen. 20. Alex kijkt verschrikt. De deurbel gaat, het lawaai stopt. 21. Alex loopt voorzichtig door de gang en opent de deur. 22. Martin staat aan de deur en zegt hey.

A new world Door Maarten Rogier FADE IN 1.EXT.DROOG PLEIN.DAG. De lucht is rood, er is een klein beetje wind waardoor het gras een kleine beweging maakt. Er hangt een triestige sfeer en het lijkt alsof er niemand leeft. Alles is stil, er is zelfs geen geluid van autos te horen. Het enige wat te horen is is het zacht geritsel van gras en de wind die door de lege straten van de nieuwe wereld waait. In het midden van een droog plein, gevuld met onkruid, staat tussen al het hoge gras een persoon. MARTIN, 18, blond haar, zwart jaar, jeansbroek, staat recht voor zich uit te staren. Zijn gezicht is nat van het zweet door in de zon te staan. Martin lacht, en begint te spreken zonder geluid te maken. Hierna gaat het beeld over op een beeld met de tekst erop. MARTIN (Title card) I destroyed the world

INTROTITEL

2.EXT.STRAAT.NACHT. ALEX, 18, zwart haar, blauwe trui, jeansbroek, staat in het midden van een lege straat, hij kijkt naar de lucht alsof er iets raars mee is. De lucht is echter normaal.

3.INT.MONTAGEKAMER.NACHT. MARTIN zit in zijn bureau naar de beelden te kijken van Alex die naar de lucht staat. Hij leunt lichtjes naar voren om het beter te bekijken. MARTIN (erg zachtjes) What the hell are you doing Alex? Hij focust zich nog verder op de ogen van Alex die zich recht op de denkbeeldige camera richten. De reflectie van het scherm is te zien in Martin zijn oog terwijl hij verder kijkt naar Alexs vreemde gedrag.

VERVOLG-

4.EXT.STRAAT.DAG. Een mysterieuze jongen loopt alleen door de straten te slenteren. MATT, 17, leren vest, jeansbroek, bruin haar, loopt alleen door een straat. Hij doet er erg lang over om ergens te geraken en heeft een expressie op zijn gezicht alsof hij al dagen niet geslapen heeft. Zijn ademhaling is redelijk zwaar. Hij stopt even om op adem te komen en neemt zijn omgeving in zich op. Het enige wat hij hoort zijn vogels die fluiten, anders is alles dood. Matt beseft dit en word een beetje kwaad. Hij kijkt naar de lucht. MATT Fuck

5.INT.WOONKAMER.DAG. De telefoon gaat af in de woonkamer van Alex zijn huis. Alex komt de trap afgelopen en neemt hem op.

ALEX Hello, with Alex. Er volgt een stilte. Alex wacht even en probeert opnieuw?

ALEX Hello? Er volgt nog meer stilte gevolgd door het stilleggen van de telefoon. Alex blijft nog even staan en kijkt naar het nummer, er staat Ben. ALEX What?

6.EXT.STRATEN.AVOND. De zon is aan het ondergaan. Alex doet zijn gebruikelijke wandeling door een lege stad. ALEX(V.O.) I have this anger inside of me

VERVOLG-

CUT TO: 7.INT.DOKTERSRUIMTE.DAG. Alex zit in een dokterspraktijk. Het lijkt alsof hij tegen iemand praat, maar eigenlijk is er niemand. Hij gaat verder met vertellen. ALEX Like something is tearing me apart Hij neemt de leaning van de stoel iets steviger vast alsof hij redelijk ongemakkelijk zit. Hij kijkt naar opzij en gaat verder. ALEX Like I missed something very important Something that I should remember CUT TO:

8.EXT.WATER.AVOND. De zon gaat onder, Alex komt aan bij het water. Hij kijkt er erg gefocust naar. ALEX(v.o.) I cant explain it CUT TO:

9.INT.DOKTERSKAMER.DAG. Alex zit nog steeds in de stoel, het lijkt alsof hij naar een dokter kijkt. Maar er is niemand. ALEX Its just I feel so alone CUT TO:

10.INT.MONTAGEKAMER.NACHT. Martin kijkt naar Alex die naar het water staart. Hij is erg ongeamuseerd.

VERVOLG-

11.INT.VOORDEUR.NACHT. Alex komt binnen via de voordeur. Bij het opendoen van de deur hoort hij geluid, hij gaat naar boven.

12.INT.KAMER.NACHT. Alex doet zijn wekkerradio uit. Hij hoort echter nog steeds geluid, dit keer komt het van de televisie. Alex The fuck? Hij gaat naar beneden.

13.INT.HUISKAMER.NACHT. Hij gaat naar de televisie en doet hem uit. Alex twijfelt even en trekt de stekker uit. CUT TO: 14.INT.KAMER.NACHT. Alex ligt op zijn bed naar muziek te luisteren. Hij verandert het liedje, zucht en sluit zijn ogen.

TUSSENTITEL: PROJECT BEN EPISODE 1: A NEW WORLD TUSSENTITEL: PROJECT BEN EPISODE 1: A NEW WORLD

15.EXT.STRATEN.NACHT. Matt is nog steeds verder door de straten aan het slenteren. Hij loopt richting de rivier.

VERVOLG-

16.EXT.RIVIER.NACHT. Matt komt aan bij de rivier, hier stopt hij even. Hij hoort het geluid van het water. Het lijkt even alsof hij wakker schrikt. MATT Alex Hij kijkt naar het water.

17.INT.MONTAGEKAMER.NACHT. Martin kijkt naar Matt en lacht.

18.EXT.RIVIER-DROOM.NACHT. Alex kijkt naar het water. Hij weet niet waar hij is. Hij kijkt rond en ziet dat hij zich aan de rivier bevind. ALEX What? How Hij word onderbroken door het geluid van een druppel, dat geluid klink veel harder dan het water en blijft echon. Waneer de echo weg is ziet Alex een gedaante. Hij word echter afgeleid door nog een druppel en de gedaante is weg. ALEX Hello, is anyone there? De echo van die druppel gaat echter over naar een alarm. Alex houd zijn handen op zijn oren om dat geluid tegen te gaan maar het helpt niet.

19.INT.KAMER.OCHTEND. Alex word wakker en drukt op de knop van de wekker om hem uit te zetten. Het is echter niet zijn wekker die afgaat, maar een alarm op zijn televisie. Hij staat op.

VERVOLG-

20.INT.WOONKAMER.OCHTEND. Alex komt de woonkamer binnen en ziet dat de televisie aanstaat, het geeft een errorbericht weer. Alex rijkt om de stekker uit te trekken maar bevind echter dat hij dit eerder al gedaan heeft. Hij krabt zijn hoofd, hij weet niet wat te doen. Plots stopt het en Alex gaat weer naar boven.

21.INT.KAMER.OCHTEND. Alex doet zijn computer aan en zoekt ondertussen een T-shirt. Hij doet hem aan gaat aan zijn computer zitten. De computer heeft echter andere plannen en toont hem een venster met een webadres in. Hij gaat naar dit webadres en komt uit op cleverbot. Alex twijfelt even maar besluit toch hallo te zeggen. ALEX(Cleverbot) Hello Hierna verschijnt zijn naam op het scherm. BEN(Cleverbot) ALEX! Alex schrikt ervan dat cleverbot zijn naam weet en besluit het venster te sluiten. Wanneer hij dat doet hoort hij echter een hels lawaai. Alles gaat tegelijk af. Hij zet zijn handen tegen zijn oren om het geluid tegen te houden, het blijkt te werken. Plots gaat de bel en het lawaai stopt. Alex hoort dit niet en vraagt zich af waarom het weer stil is, dan gaat de bel opnieuw. Alex blijft twee seconden zitten maar besluit dan de deur te gaan openenen. Hij staat op en loopt de kamer uit.

22.INT.VOORDEUR.DAG. Alex loopt rustig naar de voordeur, de bel gaat nog eens en hij doet traag open.

23.EXT.VOORDEUR.DAG. Martin lacht als de voordeur opengaat. Hij ziet Alex. MARTIN Hey.

EINDTITELS (Tonen basisintroductie van de personages overgaande in een) (klassieke eindgeneriek)

MOTIVATIE
Ik doe mijn GiP in het vak Productie en Regie. Het is een reeks van zes afleveringen over drie personen die alleen vastzitten in een stad, zonder enig spoor van leven. Alex, het hoofdrolpersonage woont alleen en word geplaagd door iets dat in zijn huis spookt, Matt heeft geen flauw idee waar hij is en wie hij is waardoor hij alleen door de straten rondzwerft en Martin vind dat alles een spel is en probeert het meeste entertainment te halen uit zijn twee medegevangenen. Ze hebben geen van allen herinneringen over wat er gebeurde voor ze vastzaten en hebben geen weet van elkaar (behalve Martin, maar dat is een geval apart). Ik kwam op dit idee door een verhaal te lezen geschreven door Alex Hall. Ik had origineel ook bedoeld om dat verhaal te verfilmen maar vond het te moeilijk om dat uit te werken. Ondertussen kreeg ik ook steeds andere ideen voor kortfilms of series die ik zou willen maken, maar omdat na een eind bleek dat het originele verhaal te moeilijk was om zo te verfilmen besloot ik mijn ideen samen te gooien waardoor ik het verhaal uitkwam wat nu Project Ben (werktitel) maakt. Het is de bedoeling om met project ben toch wel wat invloed uit Japanse Animatie, zo wil ik slim dialoog uit Bakemonogatari nabootsen, de psychologische aspecten uit Neon Genisis Evangelion gebruiken en soms dezelfde vibes creren als het serieuze Fate/zero, waaruit ik ook de inspiratie haal om de kerk en geloof op een iets andere manier te gebruiken. Verder ga ik klassieke muziek gebruiken, inspiratie hiervoor zit in A Clockwork Orange, 2001: A Space Odysee en The End Of Evangelion. Ik zie de praktische uitwerking van mijn eindwerk ofwel als serie, ofwel verdeelt in hoofdstukken. De reden voor het werken in episodes is de opbouw, in anime zie je vaak dat elke aflevering een aparte opbouw heeft, en dat de afleveringen ook opbouwen naar het einde van de serie. Het enige probleem dat ik kan tegenkomen is de uiteindelijke lengte van het werk.