Operatii pentru reducerea dimensiunilor produselor alimentare Maruntirea - Taierea

Utilajele pentru mărunţirea solidelor (maşinile de mărunţit) se clasifică in două mari grupe: - maşini de mărunţit propriu-zise. - maşini de tăiat

.

Tăvălugii pereche se rotesc cu viteze diferite: tăvălugul care se roteşte mai repede se numeşte tăvălug rapid. . Riflul (figura.suprafeţele laterale netede sau rifluite. . . Aceştia lucrează in pereche şi se caracterizează prin: .şrotare – fragmentarea particulelor mari in particule mai mici. Riflurile sunt crestături pe suprafaţa tăvălugilor. primul pentru a nu se ştirbi. măcinarea se realizează prin strivire şi tăiere sau rupere. . pentru materialele moi. . operaţiei de aplatizare (de exemplu la obţinerea paietelor pentru extracţie in industria uleiului. Varful şi fundul canalului riflului sunt rotunjite.1 Mori cu cilindri Morile cu cilindri au ca şi organ principal de lucru tăvălugi de formă cilindrică – valţuri. iar cel care se roteşte mai incet – tăvălug lent. Utilaje pentru maruntit 1. la obţinerea fulgilor de cereale. La tăvălugii cu suprafeţe netede.desfacere – desprinderea anumitor fracţiuni.aplatizare – laminarea particulelor. cu scopul de a desface mai uşor miezul boabelor de inveliş. cu evitarea obţinerii de pulbere.viteze diferite de rotaţie. la degerminare). La tăvălugii cu suprafeţe rifluite. Acest caz corespunde. Fig.rotaţie in sensuri contrare unul faţă de celălalt.1) se caracterizează prin două suprafeţe e lucru: spate (S = mn) şi tăiş (T = np).măcinare – mărunţirea fină propriu-zisă.1. al doilea pentru a nu se infunda.1 Schema riflului . măcinarea se realizează prin strivire la presiune constantă. Valţul dotat cu tăvălugi rifluiţi se foloseşte la mărunţirea propriu-zisă şi realizează patru operaţii principale: .

3 Fazele trecerii bobului de grâu printre valţurile de măcinare . riflurile sunt inclinate faţă de generatoare cu 10o-20°. In figura 2 se prezintă poziţiile relative ale riflurilor perechii de tăvălugi. iar in figura 3 – fazele trecerii bobului de grâu prin valţurile de măcinare. această inclinare numindu-se drall. Fig. respectiv tăiere.2 Poziţiile relative ale riflurilor tăvălugilor pereche Fig.Pentru a genera o multitudine de puncte active de frecare.

4 Schema valţului dublu automat clasic . Fig.In figura 4 se prezintă schema constructiv – funcţională a valţului dublu automat clasic utilizat in industria morăritului. cu următoarele componente: 1 – tub de alimentare cu material 2 – mecanism de cuplare şi decuplare a tăvălugilor 3 – dispozitiv pentru uniformizarea fluxului de alimentare 4 – tăvălugi de alimentare 5 – plăci de dirijare a produsului 6 – tăvălugi de măcinare 7 – dispozitiv de curăţare a tăvălugilor 8 – tremie de evacuare pentru produs măcinat.

9 – distribuitoare de material 4. cu tăvălugi şi site . o astfel de moară se compune din: 1 – buncăr de material 2 – palnie de alimentare cu material 3. 5. Fig.In figura 5 se prezintă un mod de combinare a unei mori cu alte instalaţii conexe. Din punct de vedere constructiv – funcţional. 5 Schema morii tip Maltomat. In acest caz intre perechile de tăvălugi este intercalat un pachet de site. 8 – site 11 – guri de evacuare pentru produsul măcinat şi sortat. 10 – perechi de tăvălugi măcinători 7.

1. cu formele prezentate in figura 6.2 Mori cu ciocanele Morile cu ciocănele realizează măcinarea materialului prin lovire (măcinare prin impact). Organul de lucru al acestor mori sunt ciocănelele. Se deosebesc următoarele componente: 1 – palnie de alimentare cu material 2 – carcasă 3 – placă de spargere 4 – rotor cu ciocănele 5 – sită 6 – palnie de evacuare pentru produsul măcinat. 6 Tipuri de ciocanele In figura 6 se prezintă schema constructiv – funcţională a morii cu ciocănele. Fig. Fig. Acest tip de măcinare se recomandă pentru măcinarea materialelor cu umiditate sub 15%. 6 Schema morii cu ciocanele .

o moară cu bile (figura 7) se compune din: 1 – tambur . moara se compunedin: 1 – sită 2 – gură de evacuare pentru produs măcinat 3 – rotor vertical cu palete orizontale 4 – palnie de alimentare cu material 5 – palnie de alimentare cu aer. la turaţie relativ redusă. utilizată pentru măcinare fină. Din punct de vedere constructiv – funcţional. pepsinei etc. Acest tip de mori se utilizează pentru măcinarea condimentelor negrase. Din punct de vedere constructiv – funcţional. 6 Schema morii cu rotor cu palete pentru măcinare fină 1.3 Mori cu bile Morile cu bile lucrează prin frecare şi lovire. Fig. realizand un grad mare de mărunţire. Se obţin astfel produse măcinate fin.Un alt exemplu de moară care lucrează prin lovire. se prezintă in figura 6.

moara (figura 7) se compune din: 1. 7 Schema morii cu bile 1. Fig.4 Mori cu discuri Morile cu discuri funcţionează pe principiul lovirii produsului cu ajutorul unor cuie sau bare metalice. Din punct de vedere constructiv – funcţional. 3 – discuri 2 – bare / cuie 4 – carcasă 5 – sistem de acţionare 6 – sită .2 – plăci de spargere din oţel dur 3 – bile 4 – tambur din tablă perforată 5 – sită fină 6 – table curbate 7 – palnie de evacuare pentru produs măcinat.

Fig.maşina de decalotat. . deosebindu-se următoarele tipuri pentru tăiat în bucăţi mari: .fierăstrăul electric mobil lamelar pentru tăiat costiţă. .fierăstrăul electric circular pentru tăiat oase.fierăstrăul mobil lamelar. .maşina de deşoricat.7 – palnie de evacuare pentru produs măcinat 8 – palnie de alimentare cu material. . . . Utilaje pentru taiat Maşinile de tăiat se utilizează cu precădere in industria cărnii şi produselor din carne.fierăstrăul electric mobil circular pentru despicat carcase. 7 Schema morii cu discuri 2.

. Cuţitele au forme de cruce. Fig. sau cu cuţit dublu lamelar in cazul in care se utilizează la mărunţirea oaselor. se compune din: .transportor cu şnec de presare a cărnii spre mecanismul de tăiere.â Din punct de vedere constructiv – funcţional. maşina pentru mărunţirea cărnii.transportor cu şnec de alimentare cu materie primă (carne). 9 Schema fierăstrăului circular staţionar Volful este maşina de mărunţit grosier carne ce are ca şi organ de lucru principal un sistemul de tăiere cu cuţite şi site. . compus din: 1 – sistem de gresare a panzei de tăiere 2 – apărătoare 3 – sistem de presare 4 – placă apărătoare 5 – carcasă 6 – panză – disc de tăiere. cu tăiş pe o parte sau pe ambele părţi. cu următoarele componente: 1 – carcasă 2 – articulaţie 3 – suport pentru panza de tăiat 4 – sistem bielă – manivelă 5 – panza de tăiat 6 – capăt liber. 8 Schema fierăstrăului mobil lamelar Pentru tăierea oaselor se utilizează un fierăstrău circular staţionar (figura 9). Fig.In figura 8 se prezintă schema fierăstrăului mobillamelar. tip „volf”.

7. maşina de tocat se compune din 1. In figura 11 se prezintă schema unui astfel de cuter. In figura 10 se prezintă posibilităţile de asamblare pentru diferite opţiuni de mărunţire grosieră a cărnii . 9 – site cu orificii de diferite dimensiuni 2. se deosebesc: 1 – sistem de acţionare (motoreductor) 2 – taler 3 – disc de evacuare pentru produs tocat 4 – capac 5 – cuţite 6 – ax pentru cuţite . 3. Fig. compus din perechi de site metalice şi cuţite cu aripioare. 10 Schema anexei de tocat carne Pentru tăierea fină (tocare).. Din punct de vedere constructiv – funcţional. in industria cărnii se utilizează cuterele. mori coloidale. De asemenea se mai pot utiliza cuţite şi site. obţinand bradtul şi compoziţia de prospături.mecanismul de tăiere a cărnii. tip MATOCUT – 100. Din punct de vedere constructiv – funcţional. 10 – inele distanţiere 4 – cuvă de alimentare 5 – ax şnec 6 – cuţit dublu 8 – cuţit simplu 11 – piuliţă de strangere 12 – corp metalic.

omogenizare. Principiul mărunţirii foarte fine constă in generarea de oscilaţii de inaltă frecvenţă (15 kHz). cum este cazul morilor coloidale. . frecare. funcţie de capul de vmărunţire şi turaţia rotorului. 11 – electromotoare 10 – angrenaj melcat 12 – batiu Fig. Mărunţirea foarte fină utilizează sistemul de mărunţire rotor – stator. prevăzute cu mecanisme cuţit – sită sau rotor – stator. 11 Cuterul (schemă cinematică şi vedere generală) Pentru mărunţirea foarte fină sau emulsionare se utilizează maşini de mărunţit fin. prevăzute cu dinţi pentru operaţiile de tăiere.7 – curele trapezoidale 8 – variator de turaţie 9.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful