You are on page 1of 5

SEKOLAH JENIS KEBANGSAAN (TAMIL) LADANG VICTORIA, 09400 PADANG SERAI, KEDAH DARUL AMAN.

KERTAS CADANGAN

KARNIVAL BAHASA TAMIL
ANJURAN :
Persatuan Bahasa Tamil, SJK (T) Ladang Victoria,

2013

Karnival Bahasa Tamil 2013 ini dilaksanakan oleh guru pelatih Institut Pendidikan Guru Kampus Sultan Abdul Halim sebagai salah satu projek bagi memenuhi syarat fasa praktikum kedua. Rabu ( Pertandingan Syarahan ) 2.KERTAS CADANGAN KARNIVAL BAHASA TAMIL 2013 SJK (T) LADANG VICTORIA. 09400 PADANG SERAI.2 Tajuk Tarikh : : Karnival Bahasa Tamil 2013 31 Julai 2013. 2.3 2.0 BUTIRAN PROGRAM : 2.0 PENDAHULUAN : Karnival Bahasa Tamil 2013 merupakan salah satu program dalam Perancangan Tahunan Persatuan Bahasa Tamil SJK (T) Ladang Victoria. Pertandingan Menyanyi.5 3. ia memupuk semangat kerjasama dan perpaduan dalam kalangan para pelajar serta mengeratkan hubungan antara satu sama lain. Hasilnya. Kuiz Sastera dan Tatabahasa Bahasa Tamil dan Pertandingan Syarahan adalah antara tiga aktiviti yang akan dijalankan sepanjang program ini. Rabu ( Kuiz Sastera dan Tatabahasa ) : 11 September 2013.1 2.0 Masa Lokasi : : 1. Karnival ini memartabatkan lagi minda pelajar secara tidak langsung dalam aspek Bahasa Tamil. KEDAH. Rabu ( Pertandingan Menyanyi ) : 28 Ogos 2013.4 2.00 petang SJK (T) Ladang Victoria : Semua pelajar dari kelab dan persatuan Kumpulan Sasaran MATLAMAT : Program ini dijalankan dengan matlamat untuk memartabatkan dan mengekalkan penggunaan Bahasa Tamil dalam kalangan para pelajar. . Unsur perpaduan juga diterapkan dalam program ini kerana dapat merapatkan hubungan sesama para pelajar tanpa mengira kelab dan persatuan kokurikulum.30 petang – 3. 1.

5 4. 4. 5. Kaliani 2. 4.0 ORGANISASI : Bagi menjayakan program ini. Mencungkil bakat menyanyi peserta.9 Melahirkan pelajar yang bertatasusila semasa berhujah. V. Pn. Mathavi A/P Muniandy .8 4. Pn. Parames A/P Mariappan 2. 5. Meningkatkan keyakinan dalam diri untuk melaksanakan aktiviti yang dirancang. Menghayati lagu motivasi yang terdapat di dalam karya Bahasa Tamil. Menilai tahap penguasaan minda para pelajar dalam sastera dan tatabahasa Bahasa Tamil.4 4. 4. Tamilmathi ( Ketua Persatuan Bahasa Tamil ) Penolong : 1.4. sebuah jawatankuasa yang terdiri daripada guru Persatuan Bahasa Tamil bersama guru pelatih IPSAH telah dibentuk.0 OBJEKTIF : 4.6 Mengukuhkan lagi kefahaman murid mengenai sastera dan tatabahasa.2 4.3 4.1 URUSETIA PROGRAM Penaung Penasihat : : Kamalavalli A/P Varathan ( Guru Besar ) Pn. Nirmala Penyelaras Program ( Guru Praktikum IPSAH) : 1.1 Mencungkil bakat para murid dalam aspek Bahasa Tamil.7 Melahirkan pelajar yang berkemahiran dalam mengutarakan hujah-hujah yang bernas dengan teratur. S. Aru. Mengeratkan hubungan silaturrahim serta semangat kerjasama antara murid.

00 Tatabahasa Sijil 2. Kerjasama daripada tuan amat dihargai.00 Tatabahasa 4. RM 7 x 9 RM 63. kami amat berharap bahawa pihak tuan akan memberikan pertimbangan yang sewajarnya dengan meluluskan permohonan ini serta memberikan peruntukan bagi melaksanakan program ini dengan jayanya.0 PENUTUP : Program ini sewajarnya perlu mendapatkan kerjasama daripada semua pihak bagi menjayakan karnival ini.00 Makanan RM 2 x 50 JUMLAH 7.00 Pertandingan Syarahan Bahan Fotostat 3. Penyertaan Penghargaan RM 0. Sekian.0 ANGGARAN PERBELANJAAN : BIL Hadiah Pertandingan Menyanyi Kuiz Sastera dan PERKARA KUANTITI HARGA 1. Kuiz Sastera dan RM 0. Karnival ini penting untuk melahirkan para pelajar yang cemerlang dari segi semua aspek selaras dengan Falsafah Pendidikan Kebangsaan. Pertandingan Syarahan RM 100. Oleh itu.6. terima kasih.00 RM 204.05 x 500 RM 25. .50 x 30 RM 6.

SJK (T) Ladang Victoria. ………………………………………… ( PN. Karnival Bahasa Tamil 2013. SARATHAMANI A/P SUBRAMANIAM ) Penolong Kanan Kokurikulum. ARU. TAMILMATHI ) Ketua Persatuan Bahasa Tamil. Disemak oleh. . ( PARAMES A/P MARIAPPAN ) Penyelaras Program. ………………………………….Disediakan Oleh. ( PN. Disahkan oleh. ……………………………………. SJK (T) Ladang Victoria.