www.femeiacocheta.

ro MONICA MIHAI

SECRETE de frumuseţe
pe care TU trebuie să le ştii

www.femeiacocheta.ro MONICA MIHAI

Secretele de frumuseţe pe care TU trebuie să le ştii

Cuprins:
Partea I Exfolierea………………………………………………………………………………………..…..5 Exfolierea uscată……………………………………………………………………………..…..7 Exfolierea umedă………………………………………………………………………………...7 Împachetările………………………………………………………………………………………...7 Ce sunt împachetările?..................................................................................................................7 Mituri despre împachetări………………………………….……………………………………7 2 reţete pe care trebuie să le ştii…………………………………………………………………8 Masajul anticelulitic acasă…………………………………………………………………………..9 Ce este de făcut? Recomandări………………………………………………………………...10 Epilatul fără bătăi de cap…………………………………………………………………………...12 Cele 7 reguli de aur ale epilatului……………………………………………………………...13 Partea a II-a Tratamente cosmetice la tine acasă………………………………………………………………..14 Sauna facială………………………………………………………………………………….14 Gomajul……………………………………………………………………………………….15 Hidratarea……………………………………………………………………………………..16 2 tehnici de masaj de care ai nevoie……………………………………………………………….17 Fruntea si tâmplele…………………………………………………………………………….17 Ochii, nasul, buzele, pomeţii şi bărbia………………………………………………………...18 Picioarele şi reflexoterapia…………………………………………………………………………20 Reguli de reflexoterapie………………………………………………………………………..21

2

www. A venit timpul să aflii câteva secrete de înfrumuseţare şi să le aplici de astăzi în viaţa ta.   Un masaj anticelulitic eficient.femeiacocheta. Nu mai căuta scuze şi alungă definitiv amânarea Să începem!  3 .   O împachetare ca în saloanele scumpe de înfrumuseţare. la tine acasă:     O exfoliere şi o hidratare corectă pentru întreg corpul.  Aşează-te cât mai confortabil.   Un epilat fără bătăi de cap. şi citeşte cu atenţie ce am pregătit pentru tine. Închide telefoanele. opreşte timpul în loc şi fii doar tu cu tine.ro MONICA MIHAI Secretele de frumuseţe pe care TU trebuie să le ştii În prima parte a ghidului “Secrete de frumuseţe pe care TU trebuie să le ştii” vei afla cum să-ţi faci singură.

femeiacocheta. 4 .  te relaxezi folosind 2 tehnici de masaj facial.  îţi răsfeţi picioarele folosind câteva reguli simple de reflexoterapie.ro MONICA MIHAI Secretele de frumuseţe pe care TU trebuie să le ştii În partea a II-a a ghidului “Secrete de frumuseţe pe care TU trebuie să le ştii.www. vei învăţa să: îţi faci acasă un tratament cosmetic de primăvară.  îţi răsfeţi mâinile şi să obţii o piele catifelată folosind doar 1 ingredient.

De câte feluri este exfolierea? Sunt diferite tipuri de clasificare. este nevoie să faci o exfoliere. dar eu le voi menţiona pe cele 2 mari categorii şi anume: exfolierea uscată şi exfolierea umedă. Pentru asta sunt eu aici.ro MONICA MIHAI Secretele de frumuseţe pe care TU trebuie să le ştii Exfolierea Înainte de orice tratament corporal. cu mişcări ascendente. Să le luăm pe rând:  Exfolierea uscată: presupune perierea cu ajutorul unei perii de baie sau a unei mănuşi abrazive. pentru a face loc celulelor tinere. Înainte de duş. pielea este ajutată să scape de reziduri. mâinile şi corpul. pentru a stimula circulaţia sângelui.www. Eu folosesc  prima variantă.  Ce este de fapt exfolierea? I se mai spune si peeling. spre inimă  Este important ca perierea să se facă spre inimă. 5 . gomaj sau dermabraziune şi are ca scop îndepărtarea celulelor moarte de la suprafaţa pielii.  îmi periez pe rând picioarele. În acest fel.femeiacocheta. Probabil că ai auzit deseori acest termen dar nu ştii exact la ce se referă şi care sunt principiile de bază.

Poţi folosi geluri de duş sau creme abrazive. urmată de exfolierea umedă. straturile de celule moarte de la suprafaţa pielii. Compoziţia pe care ai obţinut-o. Exfolierea umedă: în contact cu apa călduţă. Fii delicată în atingeri ! Sugestie: îţi recomand să începi cu exfolierea uscată. Acum. . În urma înmuierii. ulei de măsline sau orice ulei cele pentru aromaterapie. cu mişcări ascendente. se îndepărtează mai uşor. hidratantă: chiar şi miere de albine. cafea măcinată (nu boabe). tu decizi ce reţetă îţi faci. Alegi un ingredient din partea abrazivă şi unul din partea hidratantă. dar tot varianta cu produse naturale este mai iubită. Respectă însă proporţiile: 1 parte ingredient hidratant şi 2 părţi ingredient abraziv. Partea vegetal. mălai. zahăr. aplico pe toată suprafaţa pielii. tărâţe de grâu/ovăz. Îţi scriu mai jos câteva reţete pe care poţi să le faci în casă şi pe care ai să le iubeşti de la prima aplicare. Sunt testate pe pielea mea!   Partea abrazivă: sare de masă (cu granulaţie mare).

pe care o vei folosi doar în scop cosmetic. pentru a grăbi procesul de transpiraţie. ultimele cercetări arată că împachetările nu realizează detoxifierea organismului. 4. se folosesc termocuvertele (păturile electrice). Ce sunt împachetările şi pentru ce sunt bune? Împachetările constau în: 1. aplicarea unei substanţe cu rol funcţional de eliminare a impurităţilor sau de hidratare.ro MONICA MIHAI Secretele de frumuseţe pe care TU trebuie să le ştii Împachetările Înainte să intru în detalii.femeiacocheta. temperatura corpului. Mituri despre împachetări Vreau să ştii doar că. dacă pielea nu a fost exfoliată înainte. te poţi acoperi cu o pătură normală. Acasă. aşa cum se laudă reclamele frumos colorate de prin 7 . 3. În saloanele de specialitate. aplicarea cu unui rolul agent de a termic creşte extern. groasă. 2.www. înfăşurarea suprafeţei corpului în folie de plastic. vreau să te anunţ că împachetările nu vor avea efectul dorit. exfoliere (vezi mai sus).

2 reţete pentru împachetări pe care trebuie să le încerci în viaţa asta: 1. că doar sportul şi alimentaţia corectă fac minuni! Pentru împachetare ai nevoi de următoarele: 1. un prosop mare şi gros sau o pătură ( opţional). Nu am văzut diferenţe remarcabile. O să-ţi povestesc într-un material amănunţit şi despre pachetele de slăbit cu împachetări plus electrostimulare şi masaj cu vacuum. un foarfece. Eu o ador! Singurul ei dezavantaj este dezastrul pe care îl lasă în urmă. 3.ro MONICA MIHAI Secretele de frumuseţe pe care TU trebuie să le ştii saloane.www. Doar că acasă nu am o termocuvertă şi prin urmare. Poţi să-ţi faci o împachetare şi fără să te acoperi.femeiacocheta. din straturile din profunzime. trebuie să o încerci! Ajută la diminuarea efectului coajă de portocală dat de celulită. vreau să te asigur. Ajută însă la curaţarea impurităţilor pielii. 2. Rezulatul a fost însă asemănător. Până atunci. cu care mi-am luat ţeapă. Este cea mai renumită împachetare realizată acasă şi una dintre cele mai iubite. Eu personal am încercat şi împachetările acasă şi pe cele la salon. zaţul de cafea. folie de platic (din aceea alimentară). dar cu toate astea. 8 . la salon transpiram mai mult.

procedezi la fel. arată că aproximativ 85% dintre femei. Din păcate. Pentru ambele reţete. Numeroase studii. Aplici zaţul/ argila (+ zeama de la o lămâie+ 1 lingură de ulei de măsline) pe suprafaţa corpului. împachetezi cu folie. produse de specialitate şi multă apă. îţi mărturisesc că şi eu mă aflu printre cele 85%. prin lupta pe mai multe fronturi: alimentaţie. te înfăşori într-o pătură şi aştepţi 1 oră. fiecare parte a corpului pe care ai aplicat compoziţia. poţi să încerci şi varianta 2 ore. După. masaj. Pentru a intensifica procesul. Ajută la diminuarea celulitei. celulita nu se tratează 100%. Dacă stai bine la capitolul răbdare. Ea se diminuează vizibil.femeiacocheta. Cum e acum când ştii că şi alte femei trec prin aceleaşi chinuri ca şi tine? Şi ca să fac o completare.www.ro MONICA MIHAI Secretele de frumuseţe pe care TU trebuie să le ştii 2. 9 . Mult succes şi rezultate pe măsură! Masajul anticelulitic făcut în casă Celulita este o problemă pe care o au foarte multe femei. atunci când se află într-o relaţie de prietenie cu o lămâie şi cu puţin ulei de măsline. sport. argila. suferă de această “afecţiune”.

femeiacocheta. Celulita vine la pachet şi este o moştenire genetică foarte valoroasă! E ca broşa valoroasă pe care o vezi în filme. Să înveţi să o accepţi în viaţa ta! Fii atentă la obiceiurile tale alimentare şi la modul tău de viaţă.ro MONICA MIHAI Secretele de frumuseţe pe care TU trebuie să le ştii Bun! Şi atunci ce e de făcut? Primul lucru pe care trebuie şi tu să-l faci.www. când îţi aplici crema de corp. Tot ce trebuie să faci tu. ce iubeşte şi mai ales ce aliaţi are. doar că şi tu şi ea. ce îl supără. Ştii care este cea mai bună strategie în lupta cu duşmanul? Să ţi-l faci prieten! În acest fel vei ştii ce obiceiuri are. împărţiţi acelaşi teritoriu. păstrată de sute de ani şi prezentă în toate generaţiile. dar studiază-ţi cu atenţie şi familia. este să-ţi cunoşti celulita îndeaproape. alocă acestei activităţi încă 10 minute şi respectă câteva reguli de bază: 10 .  Să revenim! Eu îţi propun să începi cu automasajul anticelulitic. este să-ţi priveşti “celulita” cu ochii deschişi şi să spui cu voce tare şi cu inima deschisă: „încântată de cunoştinţă! “ Ai să-mi spui că nu eşti deloc încântată de această achiziţie. După fiecare baie.

  Masează doar în sens ascendent. înseamnă mai mult decât poţi să-ţi imaginezi. Acestea au efect termic şi intensifică circulaţia sângelui. Pe lângă aspectul de fermitate şi hidratare. fii doar curioasă şi inventivă!  Acest masaj zilnic de 10 minute. buricele degetelor. Recomandare: pentru a veni în sprijinul masajului. Pentru masajul abdominal. te ajută foarte mult imaginea de mai jos: 11 .www. de jos în sus (pentru picioare.   Frământă-ţi pielea şi după ciupeşte-te. pumnii. alege creme pe bază de piper sau ardei iute. sensul de mişcare corect este de la gambe spre coapse).ro MONICA MIHAI Secretele de frumuseţe pe care TU trebuie să le ştii     Foloseşte mişcări circulare. vei ajuta şi la o bună circulaţie a sângelui.femeiacocheta. în zonele cu probleme.   Foloseşte în realizarea masajului palmele.

aşa că descoperă ce te face pe tine fericită. benzile cu ceară. 12 . am ales epilatorul. pe termen lung.femeiacocheta. sunt câteva reguli de care trebuie să ţinem cont şi care ne uşurează munca. îţi recomand să le încerci pe toate şi să observi cu care te împaci mai bine. Personal. Ca şi metodă de epilare. ceara caldă. Fie că alegem epilatorul. cremele epilatoare sau aparatele de ras.ro MONICA MIHAI Secretele de frumuseţe pe care TU trebuie să le ştii Epilatul fără bătăi de cap Trăim vremuri în care aparatura este de partea noastră şi avem multiple posibilităţi să îndepărtăm părul nedorit. Dar fiecare dintre noi este unică.www. ceara rece.

pentru a evita iritaţia pielii. foloseşte penseta. dacă eşti adepta aparatelor de ras. 6. după epilare. foloseşte spuma de ras.www. 5. foloseşte ceara numai pentru firele de păr care au lungimea corespunzătoare.ro MONICA MIHAI Secretele de frumuseţe pe care TU trebuie să le ştii Cele 7 reguli de aur ale epilatului: 1. înscris pe ambalaj. schimbă-le periodic. 3. aplică imediat zeama de la o lămâie. pentru firele de păr crescute sub piele. dezinfectează-le cu spirt medicinal înainte şi după utilizare şi păstrează-le acoperite. aplică ceara în sensul creşterii firului de păr şi îndepărtează prin tragere în sens invers. exfoliază pielea înainte de epilare (îţi recomand să foloseşti exfolierea uscată). 2. 7. dacă foloseşti cremă epilatoare. 4.femeiacocheta. Adio piele iritată! 13 . Ceara nu este eficientă pentru firele de păr prea scurte. sau prea lungi. verifică termenul de valabilitate şi nu depăşi timpul de acţiune recomandat.

nu are doar obligaţii.    Ce trebuie să faci? Fierbe o cantitate suficientă de apă. timp de 5-10  14 . După cum bine ştii. care îţi promit promit marea cu sarea. De la început vreau să-ţi spun că nu cred în miracole sau în produse minune. ci are şi drepturi. Chipul tău nu înţelege că tu nu ai timp sau bani. Trăim vremuri în care viteza a pus stăpânire pe toate activităţile zilnice şi timpul a devenit o comoară. Rolul ei este să deschidă porii.www.femeiacocheta. Şi uite aşa. te invit să aplici metoda care ţi se potriveşte. Este recomandată pentru toate tipurile de ten şi reprezintă introducerea pentru următoarele etape. tenul rămâne undeva uitat de griji şi de priorităţi. pe care o descoperim tot mai rar. iţi garantez că te va răsplăti pe măsura efortului depus. în care adaugă câteva felii de lâmaie.  Sauna facială. tenul este de mai multe tipuri. Şi el ca şi tine. Apa fierbinte toarn-o într-un vas cu diametru mare şi poziţionează-ţi faţa deasupra vasului.ro MONICA MIHAI Secretele de frumuseţe pe care TU trebuie să le ştii Partea a-II-a Am adus un tratament cosmetic în casa ta Fiecare femeie îşi doreşte să fie răsfăţată şi să aibă parte de cât mai multe vizite la saloanele de înfrumuseţare. După ce ai identificat tipul tău (vezi pe site testul celor 4 şerveţele). Pe care daca tu i le oferi. şi pe el se aşează praful şi anii. El are nevoie să strălucească şi să te pună pe tine în valoare.

Dacă ai tenul:  Uscat: exfolierea realiza cu un o vei amestec hidratant. în apă fierbinte şi aplică-l pe toată faţa. un component are particule exfoliere.www. iar al doilea. are rol de hidratare. timp de 7-10 minute.femeiacocheta. Ţi se pare prea complicat procedeul? Am şi o variantă pe scurt. Ai nevoie de 1 lingură de miere şi de 1 lingură de cafea.ro MONICA MIHAI Secretele de frumuseţe pe care TU trebuie să le ştii minute. care observi. Are rolul de a îndepărta celulele moarte de la suprafaţa pielii. 15 .  Umezeşte un prosop de bumbac. cum la înlocuieşte-le cu zahăr şi ulei măsline. Când te plictiseşti de miere de şi de După ajută cafea. Clăteşte-ţi faţa cu apă calduţă spre rece şi aşteaptă să se usuce în mod natural. Stai acoperită 10-15 minute şi porii tăi s-au deschis. cât mai gros. Ce zici de asta?  Gomajul. Întinde pe toată suprafaţa tenului şi masează cu mişcări circulare.

Compoziţia obţinută aplic-o uniform pe toată faţa şi las-o acolo măcar 10 minute.www. Hidratarea. Şi pentru că fiecare tip de piele are nevoile lui. 1 lingură de miere. clateşte cu ceai verde. Lasă să acţioneze 10-15 minute.  Pentru tenul normal nu am făcut recomandări speciale.După ce ai deschis porii şi ai făcut gomajul.ro MONICA MIHAI Secretele de frumuseţe pe care TU trebuie să le ştii Gras-mixt: în acest caz. Bicarbonatul este renumit pentru proprietăţile lui uimitoare de a elimina petele. cât şi cele pentru tenul mixt-gras. după care. 16 . Aplică masca şi las-o să acţioneze timp de 20 de minute. i se potrivesc atât indicaţiile pentru tenul uscat. gomajul se face cu ajutorul unui amestec astringent.    Ten gras-mixt: amestecă 2-3 linguri de argilă cu zeama de la o jumatate de lamâie. a venit timpul să hidratezi. Combin-o cu mălai sau tărâţe de grâu. Cu pete: amestecă 2 linguriţe de bicarbonat de sodiu alimentar. cu 1 linguriţă de apă călduţă şi masează uşor tenul.femeiacocheta. află ce ingrediente îi plac tenului tău.    Ten uscat: Fă un amestec dintr-un gălbenuş de ou. Cel mai recomandat ingredient este zeama de lămâie. Masează uşor timp de 7-10 minute şi clăteşte cu multă apă. Îndepărtează masca cu apă plată sau cu o cană de ceai verde. Acestui tip de ten. 1 lingură de smântană şi jumătate de banană. şi ai obţinut am amestec numai bun de întins pe faţă.

Nu te grăbi şi simte din plin senzaţiile atingerilor tale. pe care vreau să ţi le spun şi ţie.ro MONICA MIHAI Secretele de frumuseţe pe care TU trebuie să le ştii Relaxează-te prin cele 2 tehnici de masaj facial În viaţa mea. Să luăm pe rând fiecare zonă a feţei: Frunţea şi tâmplele.www.femeiacocheta. Desenează cercuri imaginare de diferite dimensiuni pe fruntea şi pe tâmplele tale. mă doare capul şi îmi face bine să-mi masez fruntea şi tâmplele cu ulei de mentă. Şi pentru că aveam nevoie de masaj în viaţa mea. presupune masajul prin atingere cu palmele şi vârfurile degetelor. Pentru atenuarea ridurilor orizontale. mişcările se fac de la sprâncene spre rădăcina părului. Din când în când. Joacăte cu sensurile de rotaţie. iar pentru ridurile verticale. Pentru realizarea masajului poţi să foloseşti crema zilnică sau poţi să apelezi la uleiurile esenţiale. mişcări de la mijlocul frunţii spre tâmple 17 . Prima tehnică.Mişcările specifice suntîn zig-zag saucirculare şi le vei realize cu ambele mâini. am căutat şi am descoperit 2 tehnici de masaj. masajul facial a apărut ca o necesitate. Mie îmi place la nebunie amestecul dintre mentă şi lavandă. Fii curioasă şi experimentează.

prin mişcări circulare. Te vei folosi de podul palmelor şi de buricele degetelor. masajul trebuie efectuat cu delicateţe. la acest nivel.  Obrajii. intră în 18 . bărbie) şi presează cu podul palmei pe fiecare zonă. Revino la poziţia iniţială printr-o mişcare de alunecare de-a lungul sprâncenelor. nas. Pleoapele superioare se vor masa dinspre interior (baza nasului) spre exterior (cozile sprâncenelor). Masajul se realizează de la vârful spre rădăcina nasului. A doua tehnică pe care trebuie să o încerci. cu podul palmei. buze.  Buzele fac echipă bună cu degetul arătător şi dar şi cu cel mijlociu. pornind de la mijlocul bărbiei în sus. Mişcarea este una de forfecare  Bărbia o poţi masa cuprinzând-o între degetul mare şi arătător. cu ajutorul degetului arătător. ochi.femeiacocheta. se realizează mişcări circulare dinspre colţul ochilor către tâmple. este masajul prin presare. Ia fiecare parte a feţei în parte. Pentru atenuarea ridurilor de la colţul ochilor. vei descrie cu degetele cercuri mici pe aripile nasului. spre ochi. Pentru un masaj circular. Este bun prieten cu degetele mijlocii. aşa cum am enumerat mai sus (funte.ro MONICA MIHAI Secretele de frumuseţe pe care TU trebuie să le ştii  Ochii sunt o zonă extrem de sensibilă. iar sub bărbie trebuie să loveşti încet. Pentru pleoapele inferioare te vei folosi de degetul mijlociu cu care vei efectua bătăi uşoare.www. tâmple. obraji. de aceea. pornind tot de la vârf spre rădăcină.  Nasul. Se masează tot cu degetele mijlocii. Apoi. până când cuprinzi toată suprafaţa.

www.femeiacocheta. pe chipul nostru. 19 . Masajul facial se face de sus în jos. începând cu fruntea şi terminând cu bărbia. Ce putem face pentru a ajuta pielea în lupta cu ridurile? În primul rând. trebuie să fie de 15 minute.ro MONICA MIHAI Secretele de frumuseţe pe care TU trebuie să le ştii scenă degetele. Durata minimă a unui masaj. Trebuie să învăţăm să le acceptăm în viaţa noastră. Urmăreşte imaginea de mai jos. Presarea trebuie să dureze între 5-10 secunde şi să se facă cu multă răbdare. să cunoaştem musculatura feţei pentru a ştii care este mişcarea corectă pentru un masaj eficient. din aproape în aproape. Ridurile sunt dovada vie că timpul este ireversibil. şi fii atentă la dispunerea muşchilor şi a fibrelor musculare. Cu ajutorul vârfurilor. presează fiecare zonă.

Se simte bine în orice împrejurare şi demonstrează cu succes că se descurcă în situaţii limită. Are grijă şi de ea. zilele ei nu au doar 24 de ore. se iubeşte. şi soţie. merge şi la job. femeia este fericită şi iubeşte că este femeie.femeiacocheta. Femeia cochetă mai face ceva în plus. Este şi mamă. Şi cu toate astea.www. Femeia cochetă îşi face pedichiura : 20 . se preţuieşte şi îşi oferă clipe de răsfăţ. şi prietenă şi pe lângă toate astea.ro MONICA MIHAI Secretele de frumuseţe pe care TU trebuie să le ştii Picioarele tale iubesc reflexoterapia Femeia din zilele noastre este o eroină. Femeia cunoaşte mai bine decât un bărbat valoarea unui minut şi de cele mai multe ori.

Pentru călcâie. 11. 9. atât cât să-ţi acopere gambele.ro MONICA MIHAI Secretele de frumuseţe pe care TU trebuie să le ştii Şterge lacul sau oja de pe unghii. Foloseşte creme sau uleiuri aromatice pentru a se obtine o buna alunecare pe piele.   Usucă picioarele şi ocupă-te un pic de călcâie şi de cuticule.    Răsfaţă-ţi picioarele într-un vas cu apă. În acest fel cureţi dar şi hidratezi unghia.Presiunea ii timpul masajului trebuie sa fie crescatoare in intensitate: se incepe cu apasari usoare si se mareste gradat apasarea. dar ţine cont şi de forma degetelor tale. îndepărtezi pielea uscată şi celulele moarte. începe cu o exfoliere (deja cunoşti termenul şi ingredientele care te ajută) şi continuă cu o perie specială. ci doar să le împingi spre interior.  Femeia cochetă aplică în contiunare câteva reguli de reflexoterapie: 8.  Cuticulele îţi recomand să nu le tai. de du-te-vino. 10. 21 . Este bine ca lungimea unghiei să fie una medie şi să nu depăşească lungimea degetului. Aşază-te comod şi fii relaxată.femeiacocheta. Adaugă în apă sare de baie şi cateva picaturi de uleiuri  esentiale. cu ajutorul unui dizolvant fără acetonă. asculta muzică ambientală şi simte fiecare atingere.   Taie unghiile în forma pe care ţi-o doreşti (pătrată sau rotundă). Mişcările vor fi circulare sau laterale.www. În acest fel. o plilă sau o piatră   ponce. Masajul îl vei realiza cu pulpa degetelor mari (cu unghiile taiate) sau cu falangele celorlalte degete. 12.

ro MONICA MIHAI Secretele de frumuseţe pe care TU trebuie să le ştii Urmăreşte imaginea de mai jos şi masează în punctul pe care şi-l doreşte organismul tău: Şi în sfârşit unghiile tale sunt pregătite să primească culoare.femeiacocheta. 22 .www. poţi folosi un separator de degete sau şlapi speciali pentru pedichiură. Dacă ai nevoie.

femeiacocheta.www.ro MONICA MIHAI Secretele de frumuseţe pe care TU trebuie să le ştii 23 .