You are on page 1of 11

Software2x yang bakal di gunakan:Cfossped Throtle TCP optimizer namebench Cable Nut STEP 1-4 SESUAI UNTUK SEMUA

WINDOW CUMA STEP 5 [CABLENUT] X SESUAI UNTUK WINDOW 7 DAN VISTA HARAP MAKLUM

-cara2x yang betoi untuk menggunakan Cable Nut [only for window 2000 and Xp] window vista dan 7 tidak digalakkan.. tapi bole jugak cube [optional] sebab lepas some tweaker kat atas 2 ak rase cable nut ni apply x apply xde beze pown... ak sendiri dah try.. Step 1:- cfosspeed

info:- ok ini serba sedikit tentang software nie.. software nie mmg top untuk gamer.. die adjust ping korang even korg tgh download ping korg tetap stable bole men game online dgn tenang Install Cfossped - Download link ade di bawah Da abeh install run macam biase Copy "1Box_cFSTR.exe" kat dalam "Box_cFSTR2.0" paste kat dalam folder korang install cfossped nie contoh "C:\Program Files\cFosSpeed".. Da abes copy paste run "1Box_cFSTR.exe" kat dalam "C:\Program Files\cFosSpeed" tick automatic.. lepas 2 tekan reset siap..

Step 2:- Pgware Throttle

Install Pgware Throttle Da abes install bukak folder lz0 Copy file "Keygen.exe" dgn "Patch.exe" paste kat dalam pgware directory contoh:- "C:\Program Files\Throttle" Run patch and then bile abes patch tekan keygen.. cari "PGware throttle 6" letak name korang nak.. tekan generate.. Bukak Throtle.exe [kat dekstop shortcut] tekan serial. masukkan name dan serial 2.. selesai.. Cara2x nak guna -cari operating system yang korang gune -modem type :- streamyx = dsl/adsl modem Broadband = Cube try Satelite [xpasti] nak letak dsl/adsl pn bole jugak] sape2x yg tahu bole betolkan -speed setting - fastest then click GO siap

Step 3:- TCP optimizer TCP optimizer

Care2x nak Gune. Setting Connection speed korang.. kalau 1mb..ubah kat nmber 1 .. Tick optimal Setting tekan apply siap

Step 4:- Namebench Ok ini step untuk care bypass website untuk yang dah kena block and speed up internet dgn tukar dns.. + mencari dns paling berdesup untuk korang

Run software nie.. tekan Extract then tunggu sampai software ni pop up xyah cakap byk dan tgu terus tekan start benchmark.. bende take time sikit so korang kene sabar bile da abes some scan dia akan pop up webpage macam nie

korang nampak tak? 13% faster.. nie ss ak amek kt google je.. time ak gune die kata 59% faster ok so korang nampak tak "primary server" dan "secondary server" 2 la dns paling laju untuk korang dah dapat dns yg berdesup? so sekarang??? Cara2x NAk apply Dns kepada connection.. ada 2 cara Cara tukar kat pc dan kat Modem beza nya ialah kalau korg edit kat pc cume pc korang je dapat dns nie.. kalau ubah kat router semua pc dapat dns nie.. Cara2x tukar dns kat pc:Windows Vista 1- Start > Control Panel > Network and Internet > Network Center > Personalize 2- Select your network adapter and click the Properties button, then select Properties again in the window that pops up. 3- Click Continue to give Vista permission to make changes. 4- Select Internet Protocol Version 4 (TCP/IPv4) and click on the Properties button 5- Select the radio button for Use the following DNS server addresses and enter the DNS server IP addresses from the table above depending on your preferences. 6- Click OK to finish. Windows XP

1- Start > Control Panel > Network Connections 2- Select your network adapter and click the Properties button 3- Select Internet Protocol (TCP/IP) and click on the Properties button 4- Select the radio button for Use the following DNS server addresses and enter the two DNS server IP addresses from the table above depending on your preferences. 5- Click OK to finish. Windows 2000 1- Start > Settings > Control Panel > Network and Dial-up Connections 2- Select your network adapter and click the Properties button 3- Select Internet Protocol (TCP/IP) and click on the Properties button 4- Select the radio button for Use the following DNS server addresses and enter the two DNS server IP addresses from the table above depending on your preferences. 5- Click OK to finish. Windows 95/98/ME 1- Start > Settings > Control Panel > Network 2- Select your network adapter that begins with TCP/IP -> and click the Properties button 3- Select and remove all existing DNS server listed in the DNS Server Search Order section 4- Add the two DNS server IP addresses from the table above depending on your preferences. 5- Click OK to finish. Window 7 Tutorial untuk tukar DNS bole masuk ke web nie http://www.sevenforums.com/tutorials/15037-dns-addressing-how-change-windows-7-a.html

1. Open the Control Panel. 2. Open up Network and Internet and go to the Network and Sharing Center.

3. Click on Change adapter settings on the left hand panel.

4. This will bring up a list of adapters present on your computer. Most people will have
a Local Area Connection while laptop users will add a Wireless Network Connection and possibly aBluetooth Network Connection...go ahead and right click on Local Area Connection and click on Properties. NOTE: These steps do not change if you are modifying the Wireless Network Connection instead

5. If prompted by UAC, click on Yes. 6. Highlight Internet Protocol Version 4 (TCP/IPv4) and click on properties.

7. In the properties window you will see a few radio boxes with both of them saying Obtain
an IP/DNS Address Automatically....we will leave the IP address alone and will change the Obtain DNS....to use the following: In the Preferred DNS server boxes enter this sequence: 208.67.222.222 In the Alternate DNS server boxes enter this sequence: 208.67.220.220

8. Check the validate settings upon exit (Optional) check box, click OK, and
then Close to finish. (See screenshot above)

9. Windows will check your settings (if you checked the option above) and you will be
finished! Now start surfing to feel the effects of a quicker and more secure browsing experience!

SIAP Cara2x tukar dns kat router. - untuk advance user sahaja Masuk router cube navigate kat dns.. letak primary dan secondary dns.. tick enable siap xboleh nk terang detaill spe suke masuk router tahu la pasal nie. senang je Step 5:- Cable nut -untuk window xp dan 200 shja window vista dan 7 tidak digalakkan ini cara btoi menggunakan cable nut INSTALL CABLENUT THEN korang masuk web nie-http://www.j79zlr.com/cablenutXP2k.php

letak setting internet korang kat c2.. da siap tekan "compute setting" then tekan " css download " bile da abes download double click kat file 2.. n then tekan apply siap