PROIECT MICROMAŞINI ELECTRICE

Profesor coordonator: Ş.l.dr.ing. Neculai Barbă

Masterat: Ionel-Gabriel Breabăn TAMAE ANUL I

Suceava - 2013 -

a pornirilor şi opririlor dese în circulaţia intensă din oraşe. INDUSUL Este construit din tole şi care are o înfăşurare trifazată asemănătoare maşinilor sincrone sau asincrone obişnuite. alternatoarele pentru automobile se construiesc cu indusul în stator şi inductorul în rotor. Astfel. Din aceste cauze. Alternatoarele din centralele electrice care sunt puse în mișcare de forța aburului sunt numite turbo-alternatoare. care folosesc de obicei diode de siliciu. cu turaţia de mers în gol de 1 000 rot/min şi montat în triunghi debitează 50A la tensiune de 7V. cu turaţia de mers în gol de 900 rot/min. fie în trunghi când se obţine o tensiune la borne egală. ca urmare a creşterii puterii receptoarelor şi consumatorilor introduşi. Alternatoarele pentru automobile sunt generatoare sincrone prevăzute cu redresoare statice. astfel ca tensiunea la borne este mai mare decât tensiunea fiecărei faze. La noile construcţii de automobile. În principiu. dar intensitatea curentului mai mare. ele au început să fie înlocuite în scară tot mai largă cu altenatoare. a rezultat pe de o parte necesitatea încărcării bateriilor la turaţii de mers în gol ale motoarelor. cerinţe cărora dinamurile nu le mai pot face faţă. dar de obicei cuvântul se referă la mici dispozitive rotative acționate de motoarele automobilelor și alte motoare cu ardere internă. trecerea trebuie să se facă de la 14V la 7V ceea ce modifică turaţiile de mers în gol şi cea nominală. cea maximă putând rămâne aceeaşi. orice generator electric de curent alternativ poate fi numit un alternator. Ele au rolul de a alimenta cu curent electric consumatorii (receptoarele) şi de a încărca bateria de acumulatoare. montat în stea. CONSTRUCŢIA ALTERNATOARELOR În general. Cele trei faze sunt conectate fie în stea.GENERATOARE DE CURENT ALTERNATIV ALTERNATOARE Un alternator este un dispozitiv electromecanic care convertește energia mecanică în energie electrică sub formă de curent alternativ. dar alternatoarele liniare de curent alternativ sunt rar folosite. Cele mai multe alternatoare folosesc un câmp magnetic rotativ. un alternator modern. 1 . debitează 35A la tensiune de 14V. şi ca urmare nu mai necesită colectoare cu lamele ca în cazul dinamurilor. iar pe de altă parte necesitatea creşterii limitei turaţiei maxime a generatoarelor (ca urmare a creşterii raportului de transmisie de la motor la generator). Tensiunile fiind standardizate.

sunt două inele colectoare şi mai rar trei. fluxul magnetic în intrefier nu mai variază de la maximul negativ la maximul pozitiv. ceea ce constituie un serios dezavantaj. care sunt costisitoare încă. În general. cu înfăşurările inductorului plasate în stator. construcţia cea mai răspândită este cea a alternatorului cu excitaţie electromagnetică cu două inele colectoare. Datorită polilor în formă de gheare şi a suprafeţelor trapezoidale ale tălpilor acestora. ceea ce permite o construcţie simplă şi economică. datorită absenţei înfăşurării de excitaţie şi a inelelor colectoare apar dificultăţi legate de reglarea tensiunii. foarte apropiată de forma sinusoidală. aceasta în situaţia când excitaţ ia este funcţională. înfăşurarea de excitaţie se compune dintr-o singură bobină aşezată concentric pe miezul rotorului. La acest tip.A. În prezent. Electroprecizie . Alternatoare cu inele colectoare. pentru protejarea colectorului împotriva pătrunderii prafului se utilizează inele de tipul frontal.Sfantul Gheorghe – Romania. dar în anumite cazuri ca de exemplu la alternatoarele tip 1130 care echipează motoarele D-115. având polii inductorului sub formă de gheare. curentul de magnetizare este de intensitate mică şi ca urmare uzura şi arderea periilor este mică. Astfel de alternatoare sunt construite de firmele Bosch – Germania Duciellier. în plus. Femsa – Franta . Utilizarea alternatoarelor trifazate (mai mici cu 30 – 40% decât cele monofazate) necesită un număr de şase elemente redresoare. 2 . Dezavantajele alternatoarelor constă în numărul relativ mare de diode redresoare (6-9 bucăţi). se obţine o formă convenabilă a curbelor tensiunilor electromotoare induse de alternator. Lucas – Anglia. De obicei se utilizează inele colectoare radiale. cu două intrefieruri. La construcţiile cu magneţi permanenţi (executaţi din aliaje dure şi cansante).INDUCTORUL Inductorul poate fi cu excitaţie electromagnetică sau cu magnet permanent. Paris – Rhone. Alternatoarele cu excitaţie electromagnetică se împart în:   alternatoare cu inele colectoare alternatoare fără inele colectoare.U. şi în faptul că pot fi uşor scoase din funcţiune în cazul străpungerii prin suprasolicitare. Soluţia alternatoarelor cu excitaţie electromagnetică fără inele colectoare. în situaţia conectării greşite sau a nerespectării anumitor prescripţii. Motorola – S. ci numai între zero şi maxim. alături de cele ale indusului este neeconomică.

La turaţiile mici sau la mersul în gol al motorului. fiindcă înfăşurarea indusului este montată pe stator. 27. Curentul nominal rezultă din raportul dintre puterea nominală şi tensiunea nominală. Dispunerea înfăşurării de excitaţie pe rotor uşurează construcţia inelelor colectoare care devine mai simplă şi mai robustă (nu ca la colectorul dinamului). Deoarece tensiunea de încărcare a unui element de acumulator. protecţia contra curenţilor de scurt circuit sau de suprasarcină se realizează automat prin saturaţie electromagnetică a maşinii.8v. robustă şi durabilă. în realitate este de 2. 13. CARACTERISTICELE GENERATOARELOR Principalele mărimi caracteristice ale generatoarelor de automobile sunt: Tensiunea nominală este tensiunea după care se caracterizează echipamentul electric al automobilului. Puterea maximă este puterea de lungă durată pe care o poate da generatorul fără ca să se încălzească peste limita admisibilă.17 ori mai mare decât cea nominală. generatoarele de curent continuu nu dau o putere suficientă care să asigure reîncărcarea bateriei de acumulatoare. neconectat la baterie de acumulatore sau de receptoare. Curentul maxim rezultă din raportul dintre puterea maximă şi tensiunea nominală.6v. Curentul principal nu trece prin periile colectoare. dă o tensiune de circa 1. de maximum 10% din curentul nominal. Generatoarele de curent alternativ pot asigura încărcarea bateriilor de acumulatore la turaţii micii. În plus. la alternatoare.Odată cu ieftinirea redresoarelor aceste generatoare se generalizează la majoritatea tipurilor de automobile. Construcţia alternatoarelor este simplă. Ea trebuie cunoscută la încercarea generatorului la mersul în gol. 12v. 6v. fapt pentru care nu este necesar regulatorul de curent. chiar la mersul în gol al motorului. Puterea nominală a generatorului este determinată după puterea tuturor receptoarelor cu funcţionare de lungă durată. Peste această 3 . Dispunerea periilor radial pe inele colectoare ale înfăşurării rotorice de excitaţie face ca alternatorul să meargă în ambele sensuri. Utilizarea redresoarelor între alternator şi baterie de acumulatoare înlătură şi necesitatea folosirii conjuctorului-disjuctor. fiind cu 30-50% mai mare decât cea nominală (limita maximă se referă la generatoarele de putere mai mică).9v. ţinând seama de încărcarea bateriei de acumulatore. în loc de trei relee se utilizează numai regulatorul de tensiune. şi 24v. corespunzător tensiunilor de funcţionare ale echipamentului electric sunt mai mari : 6. Turaţia de mers în gol sau de putere nulă este turaţia la care generatorul încălzit. Bateria de acumulatoare nu se poate descărca pe generator prin redresor. astfel să se generalizeze utilizarea lor. deoarece curenţii de excitatie sunt mici. astfel încât redresoarele sunt protejate de pericolul suprasarcinilor.3v.

dă putere nominală. care sunt supuse la forţe centrifuge foarte mari. în stare încălzită. Ea depinde de construcţie. Dacă la o spalatorie auto sau într-o staţie de service sau un dealer auto prevede repararea motorului cu transmisie manuală sau transmisie automată şi cutia de viteze sau reparaţii privind rularea de viteze. cu cât dimensiunile sunt mai mari. Alternatoarele dau curent chiar la mersul în gol al motorului. repararea de injectoare şi reparatii la sisteme de răcire. repararea de aer condiţionat auto. de exemplu. Turaţia nominală este turaţia la care generatorul. În general. La mersul în gol al motorului dinamul nu poate da curent de încărcare pentru bateria de acumulatoare . cu atât răcirea este mai bună. generatorul începe să debiteze curent. a colectorului. Turaţia maximă este turaţia pe care generatorul o poate suporta fără să se defecteze. turaţia la care dinamul se cuplează cu bateria de acumulatoare se alege mai mare decât turaţia de mers în gol a motorului. pentru a determina dacă drumul a fost de vină de defecţiunile apărute sau pentru a găsi defecte la motor. UAZ poate fi oferit doar de aceste echipamente de diagnoză auto care este simplu şi ieftin. diagnosticul de VAZ. astfel încât ea trebuie să aiba valori cât mai mici posibile. reparatii la corp. evitându-se astfel conectările şi deconectările prea dese dintre dinam şi acumulator. sensul spre dreapta.de reglaj motor. Alternatoarele au diametrul mult mai mare şi lungimi mai mici. la transmisie. fiind al acelor de ceasornic.turaţie. care conduc la uzură şi sudarea contactelor conjunctorului-disjuctor. corecţie la kilometraj sau servicii similare. 4 . Turaţia de conectare este turaţia la care generatorul se cuplează cu reţeaua şi începe a da curent. fiind cu 100-200 rot/min mai mare decât cea de mers în gol la dinamuri. a conductoarelor din crestăturile rotorului. privindu-l dinspre partea de acţionare (opuse părţii cu colector). DIAGNOZA AUTO Echipamentele de diagnoză auto ajută pentru a identifica rapid o defecţiune la masină. reparaţii de frână. reparatii pungi de aer. fiind limitată de durata de serviciu şi rezistenţa periilor. chip. Sensul de rotire al generatorului se consideră. atunci aţi ajuns la magazinul de echipamente de diagnoza. reparatii electrice. GAZ. Din acest motiv. sau la orice sistem electronic din masină. astfel încât este indicată de uzură fiind cuprisă între 3 500 şi 10 000 rot/min la dinamuri şi 15 000 la alternatoare. Aceasta depinde de construcţia generatorului.La turaţii mici motorul se roteşte neuniform şi tensiunea dinamului variază. de comutaţie şi de încălzire.

GM (Buick. Volvo. Iveco. Funcţionalitatea de bază al unui astfel de scanner este că lucrează cu coduri de eroare. Citroen. Vauxhall. la şasiu. Pontiac. Un alt grup de echipamente de diagnostic este pentru camioane. asiatică şi rusă. Skoda. care poate fi folosit nu numai în reparaţii auto. care vine complet cu echipamentul. Lucrarea pentru orice reparaţie de masină începe întotdeauna printr-un diagnostic preliminar al maşinii folosind un echipament special în scopul acesta. Sau pentru diagnostic de vehicule care aparţin grupului de aceeaşi producţie: VAG (Audi. GM Daewoo.a motorului său şi a sistemelor electronice. motor şi lucrează cu alte sisteme de citire şi decodare a codurilor de eroare. de obicei. Volkswagen. Seat). se poate vizualiza interfaţa de utilizare şi funcţionalitate. într-un fel sau altul. Acest echipament de diagnosticare necesită un computer sau laptop pentru a instala software-ul pe el. Volvo. Mitsubishi. utilizează o abordare integrată şi efectuează diagnosticarea sistemelor electronice şi a întregului vehicul. Ofertele de echipamente sunt destinate pentru a diagnostica orice modele de autoturisme de la urmatorii producători: BMW. Echipamentele pentru diagnoza maşinii este singura modalitate de încredere. Honda. Renault. şasiu. Renault. Acestea sunt destinate pentru uz profesional în ateliere de reparaţii şi staţii de serviciu pentru camioane. Mercedes-Benz. dar şi în ateliere mici. Hummer). Peugeot. Toate echipamentele furnizate de mai sus pentru diagnostic. Chevrolet.Echipamentele de diagnoză sunt nişte instrumente moderne. Programul pentru diagnosticul de masină are. necesare pentru orice staţie de service sau garaj. Ford. autobuze: MAN. care permite adaptorului să comunice cu un PC. Saab. funcţionalitate adecvată şi suportă o varietate de autoturisme europene. corp şi altele. Volvo. care simplifică procesul de diagnosticare la maşină. inclusiv motor. Wuling. programul de diagnostic. Subaru. Cadillac. rapidă şi precisă pentru a determina defecţiunea unei maşini. Toyota. Chrysler. Echipamentele de diagnostic bazat pe PC-uri au un preţ mai scăzut. Echipamentul portabil pentru diagnosticul de maşină are funcţionalitatea necesară pentru a găsi vina la o defecţiune a maşinii. are o versiune demo disponibilă pentru descărcare şi instalare înainte de a cumpăra scannerul – se poate citi gratuit cu programul. DAF. GMC. Un real avantaj este faptul că este uşor de utilizat şi se pot face mici echipamente portabile de diagnosticare care să fie disponibile pentru fiecare conducător de automobile. Saturn. de producţie americană. magazin auto sau staţie service. Nissan. Acest factor face ca echipamentul portabil pentru diagnosticul la maşină să fie lider absolut în segmentul de preţ al economiei. În afară de aceasta. interfaţă engleză/română. Avantajele acestui echipament este nu numai că are dimensiuni mici şi greutate mică. Porsche. Hardware-ul unui PC-ul este compact şi uşor de utilizat. Scania. Holden. 5 . Mercedes-Benz. KAMAZ. dar nu este nevoie să se conecteze la computer. Opel.

producătorii doresc să sporească nivelul lor de echipamente tehnice şi vehiculele utilizate în designul lor folosind cea mai avansată tehnologie. Scanerele acestor producători permit diagnosticarea aproape tuturor mărcilor de autoturisme şi camioane şi sunt disponibile în diferite categorii de preţ. Componentele cele mai importante ale echipamentului în diagnosticul de autovehicule sunt testerul şi bancul de testare pentru injectoarele (verificare şi spălare). Diagnza auto este un serviciu rapid cu rapoarte clare şi sigure ale maşinii. Programul Esi tronic împărţit în sectoare. Testerele de motor vă permit să lucraţi cu sistemul de aprindere. Maşina este o tehnică alcatuită din mecaniă şi module electrice. la rândul lor. diagnosticarea rapidă a injectoarelor diagnoza computerizată a motorului. Un exemplu de astfel de software pe echipamentele de dia gnoza poate servi ca Esi tronic Bosch. electronice. în special prin verificarea injectoarelor. plus că se descoperă şi defecte ascunse care ajută la prevenirea unor noi defecţiuni. care permit diagnosticarea în profunzime a componentelor electronice şi maşinii de injecţie de combustibil. Monitorizarea atentă a stării sale este necesară şi cel mai bine ştiu asta. permite obţinerea de informaţii în funcţie de nevoile diagnozei maşinii. Diagnoza periodică este o condiţie prealabilă pentru termen lung şi funcţionarea în condiţii de siguranţă a vehiculului. 6 . Aceste fapte. care ajută să se rezolve diverse probleme în diagnoza şi repararea maşinilor. mini-testere şi alte echipamente auxiliare pentru a verifica starea maşinii din punct de vedere mecanic şi al componentelor electronice. Serviciile de diagnoză auto pot fi:    diagnoza pe toate modulele şi unităţile de comandă auto. Sistemele moderne de diagnoză bazate pe hardware-ul folosit pentru testarea vehiculului permit detectarea problemelor în timp redus. În procesul de diagnoză a unui vehicul sunt folosite adesea analizoare de gaze. determină producătorii de scannere şi testere pentru a îmbunătăţi în permanenţă echipamentele lor de diagnosticare destinate automobilelor. Componenta importantă a oricărui echipament de diagnoza pentru atelierele de reparaţii auto de astăzi este un program complex. calendarul şi injecţia de carburant. care pot fi utilizate pentru analiza de evacuare a gazelor reziduale şi a echipamentelor pentru a diagnostica starea bateriei.Dar pentru un diagnostic detaliat de autovehicule sunt utilizate testerele de motor. precum şi lansatoare. şoferii profesionişti. În fiecare an. Diagnoza regulată şi calitativă a maşinii permite evaluarea obiectivă a funcţionării tuturor sistemelor pe baza parametrilor la cele mai ridicate nivele.

Acest lucru va simplifica şi îmbunătăţi calitatea de întreţinere a generatorului. Astfel. Procesul de excitaţie coduri are loc doar o singură dată (se referă la diagnoza de AT – informaţii generale şi specificaţiile sistemului de management al motorului). senzor complet. Sistemul are o memorie electronică care înregistrează informaţii asupra întregii instalaţii. Intermitent la 2 Hz indică lipsa de eşecuri. Este necesar să se verifice şi să se asculte de diagnoza oferită aproape zilnic. Probleme cu motorul care cauzează supraîncălzirea acestuia. un senzor de temperatură senzor de ATF. Motorul este inima maşinii. 3. Aceste elemente sunt urmărite de senzori de viteză (VSS 1 şi 2). comutator manual. care ar trebui să alerteze proprietarul maşinii. Diagnosticarea la timp a maşinii va face călătoria dumneavoastră lipsită de griji şi în condiţii de siguranţă. Lampa se aprinde intermitent atunci când motorul este pornit. Arderea continuă a senzorului lămpii indică eşecul din gamele de selecţie switch. eficienţa şi operarea confortabilă a vehiculului. La intrarea în codurile modulelor de memorie de eroare într-un test auto contează mai degrabă numărul clipirii lămpii de control. atunci când periodic apare lumina intermitentă de avertizare. Citeşte codurile de eroare printr-o lampă de control. iar în acest caz dignoza motorului va dezvălui cauza exactă şi timpii de injecţie al combustibilului. Sistemul avertizează şoferul prin intermediul lămpii. electrovalve de comutare 1. În plus. Rezultatele diagnozei auto. O mulţime de probleme crează injectoarele automobilistilor. iar de funcţionarea sa normală depinde fiabilitatea. Desigur. parametrii sunt sub control de sisteme de putere si de aprindere. În plus faţă de costurile suplimentare benzina. A. sau închiderea clapetei electrice in circuitele respective. din această cauză este nevoie de o experienţă considerabilă în domeniu pentru a putea identifica adevărata cauză a problemei şi remedierea ei.Nu în toate cazurile maşina dezvăluie cauza defecţiunii. şi C. Defecţiunea motorului este cauzată de o uzură excesivă a altor componente şi ansambluri. nu trebuie să se bazeze în totalitate pe activitatea pe un sistem automatizat. Modul de diagnosticare este parte a TCM şi identifică orice problemă legată de eşecul unui sau mai multor elemente ale managementului de AT. există o sursă de alimentare defect (baterie). de presiune atmosferică. 2. Acest lucru va permite în timp observarea şi evitarea unor reparaţii costisitoare. 7 . sunete nenaturale în timpul funcţionării. cu o frecvenţă de 4 Hz . Diagnosticarea stării autoturismului este sistemul care reprezintă cel mai bun mijloc de a preîntâmpina apariţia unor disfuncţionalităţi. mirosul în cabină. B. creşterea consumului de combustibil şi de energie redus. Diagnoza motorului este una dintre cele mai populare operaţiuni de diagnoză.

În caz de eşec al supapei. care se transformă de pe bloc convertor. poziţia pedalei de acceleraţie senzor (TPS). dar dacă unele dintre caracteristicile sau datele care 8 . În caz de eşec al supapei. o pârghie de senzori de poziţie variază pe selecţie. înainte de a utiliza echipamentele de diagnostic este necesară realizarea unei inspecţii.Citirea codurilor de eroare de scanner Înregistrate în memoria modulul testerului auto codurile pot fi. problema poate fi eliminată chiar şi la aceste inspecţii. de transport se va trece la următoarea prioritate: DN (P) 3 2 1. O mare parte a modulului este rezolvat de software-ul care oferă o informaţie despre vehicul de control electronic. Funcţia de siguranţă Senzor de viteză. Această caracteristică vă permite să salvaţi performanţa vehiculului în caz de defecţiune a senzorului de viteză. În multe cazuri. de asemenea. Procedurile de diagnosticare: Oricare ar fi problema. Electrovalva A. Acceleraţia senzorului de poziţie. Când una din aceste două supape electromagnetice sunt transferate la modul oprit (OFF). care corespunde la traducerea de transmisie în “3″. care este decodificat de un dispozitiv de citit coduri de eroare. Electrovalve 1 şi 2. Nerespectarea cuplării la sistemul de frânare electromagnetice valva de motor este plasată automat la OFF. În principiu este plasat în baia de transport ce este inclusă în vitezometru unitătii de backup. produse cu ajutorul unui scanner special. În caz de refuz TPS pedala de acceleraţie este situată într-o poziţie de mijloc. Reader DTC pune la dispoziţie cea mai mare baza de informaţii. dar a citi codurile de eroare este doar începutul. transmisia se pune pe utilizarea unităţii hidraulice mecanice. ceea ce duce la o creştere a presiunii în linia principală la o valoare maximă. care corespunde la includerea modului de frâna de motor. Limitările sistemului de diagnosticare auto Citirea de coduri in diagnoza maşinii este un mijloc universal pentru rezolvarea tuturor problemelor electronice din maşină. În caz de eşec la ambele supape. Nerespectarea supapei electromagnetice valva C va duce la o permanentă tracţiune inclusă. asigurând buna funcţionare a motorului şi a transmisiei. precum şi oricare dintre comutator electrovalva. de asemenea. de asemenea. Dacă eşecul senzorului este asociat cu apariţia semnalului de rezervă. Electrovalva 3. Sistemul de control utilizează senzorul de viteză de backup. se trece la OFF. Electrovalva B. se trece la OFF.

codurile de la cititorii de eroare pot oferi un răspuns rapid la problemele complexe. prizele şi sa efectuati verificările necesare înainte de a verifica detaliile la problema în sine. unul sau mai multe coduri false pot fi cauzate de o piesă defectă.nu sunt destinate producţiei prin canalul serial (portul). Cu toate acestea. care pot provoca cod de eroare acestea indică un circuit defect şi nu neapărat în detaliu. dar alte sisteme nu sunt în măsură să facă acest lucru. pentru că unele defecţiuni (inclusiv funcţionarea defectuoasă a modulului de control electronic) nu pot fi emise în formă de coduri de eroare. DTC nu va fi emis. ele nu oferă toate răspunsurile. Dacă senzorul rămâne în parametrii de proiectari ale sale.  Codurile nu vor fi stocate în memoria de modul de control electronic. în cazul în care senzorul de temperatura al lichidului de răcire blocat în rezistenţa corespunzătoare a motorului la rece sau la cald. unele sisteme sunt capabile să identifice defecte care apar din când în când. în cazul în care acesta nu este programat pentru a identifica detaliile specifice ale unui defect. DTC se pot pierde atunci când vă opriţi din aprindere şi trebuie să fie luate în considerare atunci când se ocupă cu astfel de sisteme. un senzor defect sau cabluri defecte sau conector corodate pot provoca codul de afişaj care indică o problemă cu senzorul de temperatura al lichidului de răcire. În unele cazuri. În multe cazuri.    să fie un domeniu marginit de senzori. Trebuie să verificaţi întotdeauna firele. De exemplu. deşi motorul va rula prost la anumite temperaturi. un defect de senzor de temperatur a lichidului de răcire afişează un cod de eroare. Cu toate acestea. codurile false pot fi cauzate de defecte în circuitele de tensiune mică şi mare. De exemplu. cu cititor de cod de eroare şi sistemul de diagnoza auto şi cititorul de cod de eroare trebuie să lucreze în cadrul acestor constrângeri. automobilele vechi. codul nu poate fi eliberat.  la vehicule.   9 . cu sisteme de injecţie electronică. chiar dacă parametrii nu îndeplinesc condiţiile necesare pentru anumite lucrări. dacă există un circuit deschis sau scurtcircuit la “pământ”. atunci aceste caracteristici nu sunt puse în aplicare cu cititorii de coduri de eroare. Există o serie de restricţii specifice pentru sistemul de diagnoza auto:  Fabricanţii de vehicule impun niste limite la baza de date care pot fi extrase din sistemul de management al motorului. nu au funcţia de diagnoza auto.

Defecţiuni ale senzorilor de reglare a farurilor automate . TC.Se pot vizualiza şi şterge erori ca de exemplu: .Defecţiuni ale injectoarelor şi ale bobinei de inducţie . Servo-Directie . ETC.Manufacture serial specifice diagnostica 2. ajustări şi asa mai departe.Defecţiuni ale climatizării şi defecţiuni ale pompei de benzină .Defecţiuni ale indicatoarelor luminoase din bord . mufa de diagnosticare şi se ocupă de toate standardele cunoscute de comunicaţii pentru diagnosticare. Programul este user-friendly wireless multi-brand instrument de diagnostic.Defecţiuni ale senzorilor de ABS .Temperatura lichidului de răcire . ETC.Viteza autovehicul .Scan functie 10 .Defecţiuni ale senzorului de temperature. se pot vizualiza multe date în timp real. în timp real de date.Tensiunea de încărcare a alternatorului .Defecţiuni ale sondelor de oxigen . aer şi apă .Defecţiuni ale potenţiometrului clapeta (admisie aer) . CDP Pro suportă 16 poli (J1962).Puterea absorbită de instalaţia de aer condiţionat. ESP . De asemenea. Descriere * Program TRUCKS (Partener Compact de diagnostic) Soluţie profesională de diagnosticare pentru vehiculele comerciale uşoare şi grele.Tensiune sonda oxigen amonte şi aval . presiune ulei . Interfaţa multimarcă pentru camioane Progamul pentru camioane este bazat pe un PC OBD II instrument de diagnosticare cu funcţionalitate completă pentru citirea şi ştergerea codurilor de eroare de diagnostic (DTC). activări de componente. ca de exemplu: .Presiune atmosferică. Functii : 1.Defecţiuni ale calculatorului de injecîie .

3. Identificarea rapidă şi în condiţii de siguranţă a vehiculelor şi a sistemelor cu ajutorul ISI (Sistem Inteligent de identificare) Sistem Inteligent de scanare (ISS) funcţia – scanează automat prin toate sistemele de control a vehiculului Bluetooth şi conectivitate USB sunt standard 11 .Citire si sterge coduri de eroare 2.SRS 11.ABS 9.Comfort sistem 14.Service resetare 10.Engine 6.Immobilizer 12.Ignition 7.Serial 5.Functie scan 6.Instrument 13.Compatibil cu standardul eOBD / OBDII Caracteristici Software-ul uşor de utilizat şi intuitivă pentru pasageri şi vehiculele comerciale grele autobuze.Gear-box etc Operatii: 1.Programare 5.Climate 8.Setari de baza 4.Citire date în timp real 3.Comunicare EOBD/OBDII 4.

Suomen kieli. Norsk. maghiară. etc Tehnologie multiplex unice. cum ar fi injectoare. Turcă Pachetul conţine : Hardware Software-ul Cablu USB Ghid de utilizare. Srpski. chei. Dansk. Hollands. Svenska. Français.Romana. greac a. Cesky.Software-ul disponibil pe CD / DVD şi pe Internet pentru PC-uri. Italiano. Español. poloneza. Deutsch. telecomenzi. Cabluri adaptoare incluse: 7 pin Knorr. sau SD-card pentru PC-uri portabile Instalare rapidă şi uşoară Citirea si stergerea codurilor de eroare Lectura date în timp real Restaurarea mesajelor de serviciu Capabilitati de programare. Wabco Trailer Cablu 12 pin MAN Cablu 37 pin MAN Cablu IVECO-30P Cablu SCANIA -16P Cablu BENZ-14P Cablu Renault-12P Cablu VOLVO-8P Cablu 12 . care minimizeaza nevoie de cabluri speciale Limba program : Engleza. rusa.

V.ro/interfete-diagnoza/multimarca/interfatadiagnoza-camioane-tiruri-527 4.org/wiki/Alternator 3. Bucureşti 2.wikipedia.php?cat=26&pag=diagnozadefectiunilor-dupa-zgomot 6. http://tester-diagnoza-auto. http://diagnozaobd2.html 13 . Manualul Electricianului Auto. http://www.BIBLIOGRAFIE 1.iulius-service. http://www.clubopel.(1993).ro/pag. Editura Didactică şi Pedagogică.ro/forum/probleme-tehnice/tester-/-diagnoza- opel-craiova. http://ro.ro/diagnoza-auto 5. Raicu.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful