You are on page 1of 2

1. cateva indicatii la ceaiul de sunatoare > 2. sub ce forme farmaceutice este gasita vitamina c > 3.

produse pentru ingrijirea orala > 4. cate grame de anestezina sunt necesare pentru prepararea a 50g de emulsie 2 %? > 5. unde se gaseste codeina? > Cum se eticheteaza subst toxice/ dif intre med alopate si homeopate/cinci med car3 se elib fara presc /2 prb cu concentratii din cqre una cu perhidrol si una cu apa oxigenata 1. mod de etichetare substante foarte active 2. 5ex de medicamente eliberate pe baza de prescriptie 3. ce se intelege prin D.C.I. & 3ex 4. concentratia de zahar din siropul simplu 5. cate g de HCl conc sunt necesare pt a obtine 2kg HCl dil? (HCl conc 36,5%, HCl dil 10%)

pe langa cele din document, va mai las ce a mai picat de-a lungul anilor la examenul de practica pt anul 1: 1.Asemanari,deosebiri medicamente oficinale-magistrale 2.Cum se pastreaza substantele stupefiante 3.Pe o prescriptie medicala se solicita eliberarea unui preparat care contine 10 g Cacl2 *6 H2O.Cate grame di solutia stoc 50% va folosi farmacistul? 4.Cate grame solutie violet de gentiana 0.5 % sunt necesare pt a prepara 500g sol 0.01%? 5.Dati ex de 5 suspensii care contin antibiotic. 1. 2. 3. 4. 3 exemple de medicamente efervescente cum se pastreaza vaccinurile? in ce forme se gaseste in farmacie vit. A? cate grame de sulf se folosesc la prepararea a 50 g unguent 2%?

1.ce intelegeti prin medicamente industriale? 2.cand se elibereaza bon fiscal pacientului? 3.cum se face receptionarea comenzii de medicamente? 4.ce cantitate de zahar se foloseste la prepararea a 3 kg de sirop? 5.dati 5 exemple de ceaiuri medicinale pe care le-ati intalnit in farmacia in care ati efectuat practica

1. Obligatiile farmacistului. 2. 5 exemple de produse folosite pentru gripa si raceala 3. Tipuri de prescriptii medicale. 4. Ce aparate medicale erau in farmacia in care ai facut practica. 5. Ce cantitate de mentol este necesara pentru a prepara 200 g de talc mentolat 1%?