You are on page 1of 4

www.fieku.blogspot.com Msoni mos, rrini kot 1.

a) Me teper se gjysma e konflikteve ne project shkaktohen nga:


A. Shprehjet e kqija , defektet, teklonogjia B. Resurset, prioritetet, skedulet C. Bxheti, pakujdesia, personaliteti D. Teknologjia, parat, personaliteti

5-pik

b) Nje antare e grupit po ankohen se shum njerz te po kerkojne pune nga ajo. Ne nje struktur organizative funksionale, kush e ka autoritetin qe tja percaktoj detyren e asaj?
A. Menaxheri i ptojektit B. Menaxheri funksional C. Ata e ndaje autoritetin D. Antaret e ekipit

5-pik

2.

Cila nga keto nuk eshte karakteristik e planit te menaxhimit te projektit?


A. Permbledhja e nenplaneve B. Komunikimi formal I shkruar C. Nje skeme e cila tregon renditjen e detyrave dhe resurseve te alokuara D. Duhet te aprovohet nga nje sponsor I projekteve

10-pik

http://mpfiek.wordpress.com/

www.fieku.blogspot.com Msoni mos, rrini kot 3. Teuta eshte menaxhere e projektit ne nje kompani konsultative. Kompania
rregullisht nderton ekipe per zhvillimin te produkteve per klient. Kur produkti sht shprbr dhe t caktuar pr projekte t tjera. Per fare organizate punon ajo?
A. Matrice e dobet B. Projekte C. Funksionale D. Matrice e forte

10-pik

4. Aktiviteti 1 ka kohegjatje prej 20 ditesh. Aktiviteti 2 prej 10 ditesh. Aktiviteti 3 prej 5 ditesh dhe aktiviteti 4 prej 6 ditesh:

10- pik
Sa eshte kohezgjatja minamale ndermjet ngjarjeve A dhe B
36 dite 37 dite 39 dite 42 dite

A. B. C. D.

5. Sa eshte perfundimi i vonshum i aktivitetit F?

10-pik
A. 10 B. 11 C. 16 D. 17

http://mpfiek.wordpress.com/

www.fieku.blogspot.com Msoni mos, rrini kot


6. Alberti eshte menaxher i nje projekti te implementimit te softuerit. Kompania e tije ka vendosur qe te implementoje nje system te ri te menaxhimit te resurseve humane. Nderkohe ai lexon diku qe implementimi i nje sistemi te tille mund te shkaktoje humjen e te dhenave personale dhe ai vendosi qe te blejenje kopje te te dhenave te veta por ne te njejten kohe ai blen edhe nje police sigurimi ne rast te humbjes se shenimeve. Cfare strategjie te menaxhimit te rrezikut ka perdore Alberti?
A. Adresimit dhe Pranimit B. Adresimit dhe Shmangjes C. Adresimit dhe Transferimit D. Adresimit dhe Shperndarjes

10-pik

7.

Projekti juaj ka nje ekip virtual. Gjysma e ekipit tuaj gjendet nje dhtet tjeter, ku ata punojne per nje nen kontraktor. Ekipi I nenkontratkorit flet nje gjuhe te huaj te panjohur per ekipin tuaj. Gjate nje bisede telefonike, dy pejstaret e ekipit tuaj tallen me gjuhen e nenkontraktoreve. Cila eshte menyra me e mire per ta adresuar kete sitate?
A. Korigjoni pjestaret e ekipit tuaj ne menyre individuale dhe organizoni sance trajnimi per ekipin tuaj per te ndihmuar ne barrierat e kumunikimit. B. Mos bni asgj , sepse diskriminimi kundr grave sht nj norm kulturore nt nnkontraktori vend C. Updatestatuti projekti pr t shtuar nj krkes q ekipet presin dallimet kulturore D. Nxitja e nj tjetr antar t ekipit , por t gjejn nj mnyr tjetr pr t shprblyer grua pr punn e saj

10- pik

8.

Ju jeni menaxhimin e nj projekt t ndrtimit duke prdorur nj mim t fort fiks ( FFP ) kontrat . Kontrata sht strukturuar n mnyr q kompania juaj do t paguhet nj tarif prej $ 85,000 pr t prfunduar punn . Nuk ishte nj kosto $ 15,000 lart q kompania juaj kishte pr t mbuluar . sht tani tre muaj n projekt , dhe shpenzimet tuaja e kan tejkaluar vetm $ 70,000 . Projekti ka konsumuar tani Taksa e tr, dhe kompania juaj tani do t detyrohen t paguajn pr t gjitha shpenzimet mbi projektin nga kjo pik prpara. Cila sht mnyra m e mir pr t prshkruar kt situat?
A.Menaxheri i projektit ka kaprcyen buxhetin B.Projekti sht overdrawn C.Projekti ka arritur pikn e supozimit totale D.Projekti ka pushuar t jet nj qendr fitim pr kompanin

10-pik

http://mpfiek.wordpress.com/

www.fieku.blogspot.com Msoni mos, rrini kot

9.

Cilat nga keto eshte renditja e veprimeve qe duhet te nderrmerni gjst procesit te mbylljes se projektit?
A. Merrni aprovimin formal, lironi ekipin, shkruani msimet e msuara, mbyllni kontratn B. Shkruani msimet e msuara, lironi e ekipin, merrni aprovimin final, mbyllni kontratn C. Merrni aprovimin formal, shkruani msimet e msuara, lironi e ekipin, mbyllni kontratn D. Merrni aprovimin formal, mbyllni kontratn, shkruajn msimet e msuara, lironi ekipin

10-pik

10.

sht krkuar nga ju q t zgjedhni n mes t tri projektesh. Projekti A ka nj vler aktuale neto (VTN) prej 54.750 $ dhe do t zgjat 6 muaj pr t prfunduar. Projekti B ka nj vler aktuale neto prej 85.100 $ dhe do t marr dy vjet pr t prfunduar. Projekti C ka nj vler aktuale neto prej $ 15,000 dhe nj kostoprfitim(benefiti) raporti i 5:2. Cili projekt duhet t zgjidhni?
A. Projekt A B. Project B C. Projekti C D. Nuk ka informata t mjaftueshme pr t vendosur

10- pik

http://mpfiek.wordpress.com/