You are on page 1of 108

Preparing date: Teaching date: I/ Aim -Help the students to know how to use the structure enough+N, adj

+enough and the present simple tense, the future simple. - Teach them how to change the part of speech,Revise the structures which has the same meaning .II/ Proceduce 1/The structure enough+ N (+)S +have/ has+ enough+N +to +Vinf...+......... Ex:I have enough money to buy this dictionary. 2/ The structure adj + enough *S + be+ (not) +adj + enough +(for sb) +to +Vinf +.......... * Note: Cut it/ them (if in the sentence has)in the 2 nd sentence if that sentence we use for sb 3/The near future be going to *(+) S + be +going to +Vinf +........ (-) S + be +not +going to + Vinf +.......... (?) (Wh) + be +S +going to +Vinf +......... * We use the near future when the speaker has prepared the work but the future simple hasnt. Ex: I bought a ticket Yesterday .Im going to see the movies 4,The part of speech curl (v) curly(adj) Love (v) Lovely (adj) Luck (n) Lucky (adj) Unluckily (adv) Differ (v) Different (adj) Social (n) Sociable (adj) Orphan (n) Orphanage (n,thing) Act (v) Action (n) Speak (v) Speech (n) Success (n) Successful (adj) Arrange (v) Arrangement (n) Assist (v) Assistant (n, people 5/ Exercise: Combine these sentences using enough a, He is strong. He can carry that suitcase b, The fire isnt cery hot. It wpnt boil a kettle. c, The ice is quite thick . We can walk on it. d, The ladder wasnt very long. It didnt reach the window. e, It is not warm.We cant go swimming. f, You ate not old. You cant have a front_door key. g, He didnt have much money. He couldnt lice on it h, It was very hot . You could fry on egg on the pavement
1

Lesson 1

-i, Hoang was very foolish. He told lies to the police j, The buffalo isnt big. He cant harm you * Ex in workbook 6/ Supply the correct verb form a, The sun always (rise)................in the east. Look! It (rise).............! b, I dont think I (go)................... out tonight.Im too tired c, /whre you (spend) your summer holiday last year, /tam? d, In my country, it (not rain) much in winter e, Lets wait for Lien (arrive) and we (have) dinner f, The moon (move) around the earth g,Mai (be) very happy when she (receive) a letter from her sister this morning 7/Exercises in the reference book 8, Rewrite these sentences...... a,Theory. * Lets + V inf = How about +Ving Ex: Lets eat ice-cream * Question tag change into interogative Ex: You enjoy reading novels,dont you? Do you enjoy reading novels * Near to> <Far from Ex: My house is near the school My house isnt far from the school *Telephone sb = Give sb a ring *Because of + pocessive pronoun +N Because S +be +adj Ex: Lan failed the exam because of her laziness *To be necessary for sb to +V nt...<=>S(sb) +need/have to + Vinf +.... (change sb into" subject ") Ex: Its necessarry for her to work harder in this term She has to work harder in this term *No one help.......ones self Ex: No one helped me sew the skirt I sew the skirt myself *It is + adj +to +Vinf +...<=>Ving/To Vinf +..... +is +adj *Take sb + to sw/home * Bring sb to sw/home * Look forward to +Ving

Lesson 2 Preparing date: Teaching date: I/ Aim -Teach them how to pronounce some words, help Ss to revise the way of asking and answering, the way making sentences,the way of filling articles. - Teach Ss some structures which relate to the exercises : belong/owner , look after/ take care of,to be born/ birthday,In spite of/ although..... II/ Content -Ask Ss to do exercises : Choose a word that has different pronunciation,complete the dialoge, complete the sentences, fill an article in each blank, rewrite the sentences, supply the correct form of the word, fill prepositions in the blank, III/ Procedures 1, Choose the word which the underlined part has different pronunciation in each line. Exercise:II/5 * Ask Ss look at the underlines to choose a word which has different pronunciation 2, Complete the sentences, using sugested words.(VI/7 in book 1) a, Shirt/ not big/ enough/ her son/ wear. The shirt is not big enough for her son to wear. b, Hung/ generous/ outgoing/ but/ thing/ I/ like/most/be/ sense/ humor. Hung is generous and outgoing but the thing I like most in him is his sense of humor. c, There/ be/ nine planets/ Solar system/ and/ all/ them/ go. Sun. There are nine planets in the Solar system and all of them go around the Sun. d, Linh/ fourteen/ old/ and/ live/ 37Hung vuong Street/ parents. Linh is fourteen years old and she /he lives at 37 Hung Vuong Street with her /his parents e, Yesterday/Hoa/ brother/ show/ round/ and/introduce/ many/ friends Yesterday Hoas brother showed her around and introduced her to many of his friends. f, Fill in each blank with a suitable word to complete the passage. 3, Rewrite these sentenes. * Receive> < send Ex: I received a pen yesterday * Interjection: How + adj + S+ be! = What + a/ an + adj +N(sing)! /What + adj +N(plu) ! *(When using how We have to change a/an (if it has) into the before N) Ex: What a new car! /How new the car is! * It + takes + sb + time + to + Vinf +...../ S(sb) + spend + time +Ving +..... Ex: I spend an hour playing football everyday It takes me an hour to play football everyday (When rewriting them we have to change S into O and vice vasa) * What + be + possesive adj/ possesive pro +N(name,age,measure)? = How +adj(name, age, measure) +be + Pre. Pro/ N? Ex: What is Lans height?/How tall is Lan?
3

Some nouns and adjectives that often used ( Age Old; Length Long; Height Tall/ High; Depth Deep) Ex: V/6 (rewrite the sentences ) III/9 (read then answer the questions) * To belong to sb: Thuc v ai * owner(n)s hu/ own(v): s hu Ex: Who does this hat belong to? Who is the owner of this hat?/ Who owns this hat? * To look after + To take care of * To be born:c sinh ra /Birthday(n): Ngy sinh * To ride a motorbike/ bike to SW =To get to SW by+(mean of transport) * Would you like me to +Vinf+ .....?<=> Ill + Vinf +...if you like. *Used to + Vinf (mention an action that usually happen in the past but now it doesnt.)

* In spite of / Despite + Ving/N......<=>Although/ Though / Even though +S +V +..... *i t phn thn (reflexive pronoun) myself ourselves yourself yourselves himself themselves herself itself Lu : cc ngi s nhiu, ui - self bin thnh - selves. Chc nng: - Ch ch ng lm vic g cho chnh mnh. Trong trng hp ny n ng ngay sau ng t hoc ng cui cu sau gii t for hoc to. V d: He sent the letter to himself. You can see the differences for yourselves. - Ch ch ng t thn lm ly 1 vic g. Trong trng hp ny n ng ng sau ch ng hoc cui cu khi ni. V d: I myself believe that the proposal is good. He himself set out to break the long distance flying record. She prepared the nine-course meal herself. The students themselves decorated the room.
4

You yourself must do this homework. John himself bought this gifts. By + one-self = alone. V d: John washed the dishes by himself = John washed the dishes alone.
4 Exercises:Rewrite each of the sentence so that it has the same meaning as the first one.(5/36) *The answer: a, Because he was lazy, he failed the exam b, The front yard isnt large enough to play soccer in c, You dont need/have to set off early d, Ill call Linh if you like e, I used to have a cat f, Who is the owner of this shoe? g, We used to have friends when we lived in the country h, You should take care of the pet dog carefully i, My sister was born on July 1st. f, Miss Lien gets to work by motorbike every day *Other exercises:VI/20 VI.24 in book2 Key to the exercise VI/20 1, Because it rained heavely, we were late for school. 2, The ladder isnt long/ high enough to reach the window. 3, Do I have/ need to clean this table? 4, Its dangerous to ride a bicycle so fast. 5, My family used to live in Hai Phong when I was small. VI/24 1. of his weakness ; 2. buy another ; 3.isnt large enough to ; 4. old is your ; 5.although we have different *Complete the sentences:VII/20,VII/25 inbook2 1.My brother usually has some rice for dinner, but this evening he had instant noodle. 2. Nam didnt play a lot of sports when he was a child. 3. Lan got good marks because she worked very hard for the final exam. 4. We are going to travel to Ho chi Minh by train on/ next Sunday. 5. The flat is not big enough for a family of eight people to live in. VII/25 1.The weather wasnt warm enough for the children to go swimming. 2. My brother is going to attend a stamp collectors meeting tomorrow morning. 3. We ought to put the closet on the right side of the room. 4. Hoa used to cook the meals when she lived with her cousin. 5. I couldnt answer all the questions because some of them were too difficult. *Fill in the bank:IV/19, in book 2 1.on-in ; 2.without-of ; 3. through ; 4.from ; 5.at ; 6.with ; 7.on-after *Supply the correct form of the verb in parrentheses:V/20,III/27 V/20 1.invention ; 2.safety ; 3.electrical ; 4.dangerous ; 5.marriage III/27 1.death ; 2.magician ; 3.unsuitable ; 4.experimental ; 5.humorous Lesson 3: Indirected speech
5

Preparing date: Teaching date: I. Ordering structure *S+ asked/ told + sb +(not)+to +Vinf... (cut please and personal name when we change the sentences into indirect speech-if it has in the sentences) II. Request structure * S+ asked/ told + sb + to +Vinf..... (Cut Can/ Could you... when we change the sentences into indirect speech) Ex: Can/ Could you give me the pen on the table?I said to Toan. ->I asked Toan to give me the pen on the table. III Advising structure a, S +said (that) + S + should + Vinf +..... b, S +advised +sb +(not) +to +Vinf+..... Ex: You should practice your English more often Hoas teacher said ->Hoas teacher said (that) She should practice her English more often. * Note: S,O,Pocess.Pro,Pocess. Adj, Reflexive.Pro are changed into indirected speed,they have to be changed suitablely with speakers and listeners. IV/ Adverbs of manner * Form : ADV = ADJ + LY Ex: bad badly * Special cases: + good well + fast/ hard / late fast /hard/ late + happy haqppily *Rewrite the sentence S + be + ( a / an) + adj + N(s) = S + V + Adv Ex:a, I am a good student I study well b, She is a fast runner She runs fast V. Exercises: Key to the exercises: IV/35 1, The teacher asked me to show him/her my homework 2. My mother told me (that) I should keep my room tidy. 3.Tom asked me to buy him some stamps. 4. The teacher told / asked us not to read the answer keys before we finished the task. 5.My brother asked me to open the window for him. V/35 1.by; 2.for; 3.on; 4.into-of-in; 5.for-from; 6.on-for II/37 1.cooking- washing; 2. begins ; 3.tojoin ;4. doesnt want-togo-visited ;5.Did you enjoy- watching ; 6.are going to collect III/37 1.whenever ; 2.middle-class ;3.afford ; 4.kichen ; 5.returning ; 6. washing ; 7. things ; 8.baby-sitter ; 9.look ; 10.proud II/39 1,Hoa told Quang to lend her his dictionary. 2.Minh asked her sister to help her with her homework
6

3. the teaher said they should practise speaking English every day 4. My brother told me that I shouldnt translate each sentence into Vietnamese. 5. Tim asked Mr.Binh to repeat what he had said. 6. Miss Jackson asked Mary to tuen down the radio 7 . Mrs. Lan told the students not to talk furing the test. 9. Mr,Van said I should concentrate on my lesson. 10. I asked the foreigner to speak more slowly. VI/41 1. Read books regulaly, Tim, Miss Johnson told him. 2. Dont stay up too late, my sister asked me. 3. You should spend more time in the library, he said. 4. You should revise the lessons carefully, her teachersaid. 5. Please close the door after going out, Phuongs br4other said. 6. Dont ask people about theur salary, they told me. 7. You should guess the meaning of the word before looking it up in the dictionary, I said. 9. Check your ansers carefully befor handing in, my father said. 10. Dont look out of the window, Linhs teacher said. X/43 1. Thank you for your lovely letter which tells me about your holiday. 2. I was glad to hear that you had a good tine with your fanily in Tam Dao Mountain Resort. 3. I have just had a wonderful holiday with my cousins in/ from Ha Noi. 4.We drove from Ha Noi to Quang Ninh and vesited lotsof interesting places. 5. We stay at a hotel which was five minute-walk to/ from the sea. 6. we spent most of our time swimming in the sea and lying in the sun. 7.We hired a boat and sailed (around) Ha Long Bay to visit beautiful caves. 8.We took a lot of photographs. 9. Now I am ready for the new school year. 10. I look forward to seeing you and all the classmates. Lesson 4: The present perfect tense

Preparing date: Teaching date:

1, Structure. * Usage: - Th HTHT din t mt hnh ng va mi xy ra Ex: I have just seen my sister in the park She has finished her homwork recently - Din t mt hnh ng lp i lp li nhiu ln qu kh Ex: Daisy has read that novel several times. I have seen " Titanic" three times. - Din t mt hnh ng bt u trong qu kh m cn ko di n hin ti v c kh nng tip tc tng lai. Ex: Mary has lived in this house for ten years - Hnh ng xy ra trong qu kh m khng r thi gian Ex: I have gone to Ha Noi He has done his housework
7

* Form (+) S + have/ has + Vp.p + ..... (-) S + have/ has +not + Vp.p +..... (?) (Wh) + have/ has + S +Vp.p + ..... *Adv: + Since (a point of time), + For +( a period of time) +, Already: (stand before Vp.p,used in positiveform) +, Just :( // ,used in positive and negative form) + Yet (cha) : ( Stand at the end of the sentences, used in negative form) + Never ( cha bao gi): ( Stand before Vp.p) + Recently: = Lately: va mi, gn y (often stand at the end of the sentence) + So far = since then = until now = up to now = up to the present : cho n by gi + Ever( tng) : (Stand before Vp.p ,used in interogative) 2, Gerunds * After like, hate, love, finish, start, stop, finsh, practice, prepositions, enjoy, spend + Ving 3, Exercise( Key to the answer) II/37 1.cooking-washing ; 2.begins ; 3, to join ; 4.doesnt want- to go-visited ; 5.Did you enjoy- watching ; 6.are going to collect III/Rearrange these words into meaningful sentences. Make some changes or add sime words if necessary. 1, The Browns want to spend their coming summer vacation in VN 2, Peter wants to travel by train to see as much of the country as posseble 3, Joanne has been to Viet Nam twice and she has visited Da Lat. 4, The boy riding a water buffalo told us a lot about the countryside 5, Do you mind correcting this math exercise for me? 6, the natural program shown on TV last night was about wildlife around Ba Be Lake 7, I suggest leaving at 7 oclock and having diner at a roadside restaurant 8, Andrew likes mountain-climbing and he climbed on Phanxipang last year 9, John wants to visit the place where President HCM left VN in 1911 10, Would you mind if I gave some advice on studying English III/Rearrange these words into meaningful sentences. Make some changes or add sime words if necessary. 1, The Browns want to spend their coming summer vacatoin in VN 2, Peter wants to travel by train to see as much of the country as possible 3. Joanne has been to Viet Nam twice and hshe has visited Da :at. 4, The boy riding a water buffalo told us a lot about the countryside. 5, Do you mind correcting this math exercise for me? 6, The natural program shown on TV last night was about wildlife around BaBe Lke 7, I suggest leaving at 7 oclock and having dinner at a roadside restaurant 8, Andrew likes mountain-climbing and he climbed on Phanxipang last year 9, John wants to visit the place where President HCM left VN in 1911
8

10, Would you mind if I gave some advice on stufying English VI/80 Rewrite these senteces. 1, Whats the weather like? 2, Our accommodation is included in the ticket price 3, Mount Rushmore can be seen from more than 100 Kms 4, Facilities in Atlantic Hotel are not as good as those in Revere Hotel 5, Frank left early in order to catch the last train VII/90 1, Its difficult to find accommodation at busy times in Da Lat 2, Do you mind taking me to Ha Long Bay to dee the magnificent caves? 3, Can I get you a glass of cold orange juice? 4, In order to ease the pain, the nurse covers the burn with ice. 5, I havent gone skiing for ten years. VI/83 Rewrite these sentences use suggested words 1, Tom is always going home late so his mother is angry 2, Would you mind if I borrowed your car? 3, It is necessary to cool the burn immediately 4,Compost can be made from house hold and garden waste. 5, Flight 7:10 to chicago will take off in ten minutes

Lesson 5 : Comparations

Preparing date: Teaching date: 1 So snh ngang bng S + V + as + {adj/ adv} + as + {noun/ pronoun} My book is as interesting as yours. His car runs as fast as a race car. John sings as well as his sister. Their house is as big as that one. His job is not as difficult as mine. They are as lucky as we. Nu l cu ph nh, as th nht c th thay bng so. He is not as tall as his father. He is not so tall as his father. Sau as phi l mt i t nhn xng ch ng,nhng khng c l mt i t nhn xng lm ch ng. Peter is as tall as I. (NG) Peter is as tall as me. (SAI) Danh t cng c th c dng so snh, nhng nn nh trc khi so snh phi m bo rng danh t phi c cc tnh t tng ng. adjectives heavy, light wide, narrow deep, shallow long, short big, small nouns weight width depth length size

Khi so snh bng danh t, s dng cu trc sau: S + V + the same + (noun) + as + {noun/ pronoun}
10

My house is as high as his. My house is the same height as his. Ch rng ngc ngha vi the same...as l different from... Khng bao gi dng different than. Sau y l mt s v d khac v so snh bng danh t. These trees are the same as those. He speaks the same language as she. Her address is the same as Ritas. Their teacher is different from ours. She takes the same course as her husband. 2 So snh hn km Trong loi so snh ny ngi ta chia lm hai dng: tnh t v pho t ngn (ch c mt hoc hai m tit khi pht m) v tnh t, ph t di (3 m tit tr ln). Khi so snh khng ngang bng:

i vi tnh t v pho t ngn ch cn cng ui -er. (thick thicker; coldcolder; quiet-quieter) i vi tnh t ngn c mt ph m tn cng (tr w,x,z) v trc l mt nguyn m, phi gp i ph m cui. (big-bigger; red-redder; hot-hotter) i vi tinh t, pho t di, thm more hoc less trc tinh t hoc ph t (more beautiful; more important; more believable). i vi tnh t tn cng l ph m+y, phi i y thnh -ier (happy-happier; dry-drier; pretty-prettier). i vi tnh t c hu t -ed, -ful, -ing, -ish, -ous cng bin i bng cch thm more cho d l tnh t di hay ngn (more useful, more boring, more cautious) Trng hp c bit: strong-stronger; friendly-friendlier than = more friendly than. Ch khi dng more th khng dng hu t -er v ngc li. cc v d sau l SAI: more prettier, more faster, more better

Ch : 1. Ch mt s pho t l c duoi er, bao gm: faster, quicker, sooner, latter. 2. Nhdng dng thc ch ng ca i t sau than, khng c dng dng tn
11

ng. V d v so snh khng ngang bng: Johns grades are higher than his sisters. Today is hotter than yesterday. This chair is more comfortable than the other. He speaks Spanish more fluently than I. (khng dng than me) He visits his family less frequently than she does. This years exhibit is less impressive than last years. So snh khng ngang bng c th c nhn mnh bng cch thm much hoc far trc cm t so snh A waterlemon is much sweeter than a a lemon. His car is far better than yours Henrys watch is far more expensive than mine. That movie we saw last night was much more interesting than the one on TV. She dances much more artistically than her predecessor. He speaks English much more rapidly than he does Spanish. Danh t cng c dng din t php so snh ngang bng hoc hn/km. Ch dng tnh t b ngha cu`ng vi danh t m c hoc khng m c. He earns as much money as his brother. They have as few classes as we. Before payday, I have as little money as my brother. I have more books than she. February has fewer days than March. Their job allows them less fredom than ours does. Khi so snh mt ngi/ mt vt vi tt c nhng ngi hoc vt khc phi thm else sau anything/anybody... He is smarter than anybody else in the class.Lu :

ng sau as v than ca mnh so snh c th loi b ch ng nu n trng hp vi ch ng th nht, c bit l khi ng t sau than v as dng b ng. Lc ny than v as cng c thm chc nng ca mt i t quan h thay th. Their marriage was as stormy as had been expected (Incorrect: as it had been expected). He worries more than was good for him. (Incorrect: than it/what was good for him).
12

Cc tn ng cng co th b loi b sau cc ng t mnh sau THAN v AS: Dont lose your passport, as I did last year. (Incorrect: as I did it last year). They sent more than I had ordered. (Incorrect: than I had ordered it).

Preparing date: Teaching date:

Lesson 6 REVISION

A/ Aims - By the end of the lesson, Ss will be able to use: Pasive voice, requests with mind, past progressive, - Teach Ss to rewrite sentences, to read and answer the questions. B/ Content: rewite the sentences, read and answer the questions, supply the correct verb form. C/ Procedures I/ Passive voice General structure be + Vpp 1) Present simple tense: (+) S + is/are/am + Vpp + ...... 2) Present progressive tense: (+) S + is/are/am + being + Vpp + ..... 3) Present perfect tense: (+) S + have/has + been + Vpp + ..... 4) Past simple tense: (+) S + was/were + Vpp + ..... 5) Past progressive tense: (+) S + was/were + being + Vpp +..... 6) Future simple: (+) S + will + be + Vpp + ..... 7) The future with be going to:(+) S + is/are/am + going to +be + Vpp +..... 8) Modal verbs: (+) S + a modal verb + be + Vpp + ...... II/ Requests with mind 1, Do/Would you mind + (not) + Ving + .....? Can you+ Vinf +....?/ Id prefer... 2, Do you mind + if I +(not) + Ving + .....? May I + Vinf +.....?/Is it all right if I... 3, Would you mind + if I + (not) + Ving + ......? Could I + Vinf + .....? III/ Past progressive (+) S + was/were + Ving + ..... (-) S + was/were + not + Ving + ..... (?) (Wh) + S + was/were + S + Ving + .....? Adv: time + Adv (in the past) IV/ Exercises 1/ Change these sentences into passive voice 1. People dont use this road very often. This road isnt used very often. 2. We will grow a lot of trees in the parks. A lot trees will be grown in the parks 3. They are painting the living-room light blue. The living-room is being painted .... 4. People have developed many different paper products. Many different paper products have been developed. 5. He asked us many difficult questions. We were asked many difficult questions.
13

6. They must widen the road soon. The road must be windened soon 7. She advised me to reuse milk bottles. I was advised to reuse milk bottles. 8. My sister cleans these rooms everyday. These rooms are cleaned every day by ... 9. Wastes from chemical factories have caused a lot of pollution. A lot of pollution has been caused by wastes from chemical factories. 10. When does he usually do his homwork? When is his homework usually done? 2/ Rewrite these sentences as directed. 1. May I turn on the television? Do you mind if I turn on the television? (mind) 2. Please dont play your music so loudly. Would you mind not playing your music so loudly? (playing ) 3. Will you permit me to use your dictionary? I hope you dont mind me/ my using your dictionary. (mind) 4. Would you mind not using the office phone? Id rather you didnt use the office phone. (use) 5. Is it all right if I close this window? Do you mind me / my closing this window? (closing) 6. Vinh keeps forgetting his homework . Vinh is always forgetting his homework. 7. I would like you to help me to put the chairs away. Do you mind helping me to put the chairs away? 8. Please dont make any noise: Im very tire. Id rather you didnt make any noise; Im very tired. 9. Having a vacation abroad is very interesting. It is very interesting to have a vacation abroad. 10. The water was so cold that the children could not swim in it. The water was not warm/hot enough for the children to swim (in). 3/ Supply the correct verb form 1. While my sister and I (watch) were watching a movie on TV last night, our uncle in the USA (phone) phoned. 2. Please continue your work; We dont mind (wait) waiting. 3. Ha Long Bay in Viet Nam (be) is a World Heritage Site. It (visit) was visited by millions of people every year. 4. If Mr. Lam (go) goes to Paris next week, he (see) will see the Eiffel Tower. 5. I myself (witness) witnessed an accident on the Main Road yesterday. A boy (knock) was knocked down by a car. Then he (take) was taken to the nearest hospital 4/ Read then answer the questions English test for exerllent students I/ Rewrite these sentences as directed 1. Thank you for helping me. It was kind ................................................................ 2. Staying at home would be better than going out tonight. Id rather ............................... 3. Mrs Green told Alice to carry those books back home. Mrs Green had ........................
14

4. You cant understand these things because you are very young. You arent old ............. 5. Ive got so much to do today. I wish .................................................. 6. Robert is a playwright as well as an actor. Robert is not only ........................................ 7. They didnt finish the kitchen on Monday. The kitchen .................................... 8. The last time I saw Linda was at Jimmys birthday party. I havent ............................. II/ Supply the correct verb form 1. If I (speak) .................... perfect Englist, I (not need).................... to take the exam. 2 If I (be)................... the President, I (change) ...................... a lot of things. 3. It is raining. Youd better (take) .................... a raincoat along with you. 4. Would you mind (turn ) .................... on the light? I hate (sit) ..................... in a dark room. 5. Would you like some coffee? I just (make) ....................... some. 6.Jane said the switch was dangerous and (warn) .................. me (not touch) ................. it. 7. She treats me as if she (be).................. my sister. 8. After (leave) .................... school, John (find) ..................... it very difficult to get a job. 9. It was a nice day, so we decided (go) .................. for a walk. 10. Im busy at the moment. I (redecorate) .................. the sitting-room. III/ Fill in each blank with a suitable word. When he (1) ................... a boy at school, Edison asked a lot (2)................ questions. The teacher thought he was stupid and she sent (3)............... home . Edisons mother taught her son (4)................... home and he began to carry out a lot of experiments. He earned (5) ................. for his experiments by gardening. Later he worked (6) .................. a train and continued to experiment (7) .................. Unfortunately in (8) .................... of his experiments, he set fire to the train. IV/ Rearrange these words into a suitable sentence 1. Ive/ interesting/ that/ seen/ most/ film/ ever/ the/ is//. 2. done/ farm/ machines/ is/ the / by/ of/ work/ most//. 3. why/ absent/ nobody/ quite a long/ been / knows/ time/ has/ for/ he//. 4. a girl/ going/ to / if/ Julia/ were/ her/ is/ name/ the baby//. 5. a key/ so that/ them / in/ gave/ they/ our house / let/ I/ themeselves/to/ would//. V/ Find a word which is different with other ones 1. noisily quietly lovely cleverly 2. clever ceaner cheaper colder 3. been gone seen took 4. author tractor doctor actor

15

Revision

Preparing date: Teaching date:

I/ Supply the correct verb form 1. How much you (save) since Christmas? I (save) $5 2. Im sure you are capable of (pass) the exam. 3 The film wasnt very good. I (not enjoy) it very much. 4. Jack isnt as old as he (look). 5. When Im on holiday, I enjoy (not have) (get) up early. 6. She (not receive) any letter from Mark yet. 7. Its the first time he (win) the school prize. 8. When I (see) him, he (talk) to someoone so he (not recognise) me then. 9. We (go) to school 6 days a week, but we (not have) lessons yesterday because it was Sunday. 10. Im very happy (see) you again, Lan. 11. His class-mates have him (do) all homework before he goes to school. 12. Who you (wait) for, Lan? Look! Van (come) II/Give the correct form of the word in the brackets 1. Be .............. when you open the door. (care) 2. I hope we have............... weather for our 3. May I introduce my ............... sister? (young) 4 ................ we have just passed the examination. (luck) 5. The production of corn needs good ............... (fertilize) 6. Farmers keep their land in good condition by ............. weeds (spray). 7. I wish I ............. an engineer. (be) 8. This milkmaid is the ............. worker on their farm. (good) III/ Rewrite these sentences as directed. 1. It isnt as warm in Canada as it is in Mexico. Mexico ........................................... 2. I feel sick if I eat too much ice cream. Eating .................................................... 3. Ive never seen that play before. Its ....................................................... 4. Theyre watching my fathers new car. My fathers new car .................................. 5. Im sorry Hoa isnt coming with us. I wish .......................................... 6. Its such a heavy box that I cant lift it. The box ...................................... IV/ Fill in each blank with a suitable word. (44) actress - best - better - built - for - native - poet - staged - theatrical - until. The great Englist playwright and (1) .............. William Shakespeare was born on Aprl 23, 1564 in the smalltwon of Stranford-upon-Avon, about seventy- five miles from London. Shakespeare lived in Stranford-upon- Avon (2) ............... he was twenty- one he left Stratford-upon Avon (3) ............. an actor and a playwright. In the late 90s a new theatre called The Globe was (5) ............. on the bank of the Thames. it (6) ............... than any other theatre. It was in The Globe that most of Shakespeare left London and returned to his (8) ................ twon of Strantford- uponAvon. Three years later, on April 23, 1616, he died and was burried there. One of my favorite movies (1) ................ E.T: The Extra- Terrestrial, a touching science- fiction story about the frienship of a young boy and a (2) ................. from outer space. It kakes place in (3) ................. 1980s in a small
16

American town. (4).............. E.Ts spaceship leaves without him, he meets Elliot, a boy who becomes his friend. E.T likes Elliot , but he is veryhomesick, so Elliot decides (5) .................. him contact his friends. This is not easy (6) ................ some scientists are searching for E.T in order to study him. Elliot and E.T escape from the scientists (7) .................. bicycle. They go to the woods to meet the spacesship that (8) ................ E.T home. 1.A. to be 2.A.crea tor 3. A. the 4.A.Befo re B. being B. creator B. a B. If C. is C.creati on C. year C. Then D. are D.creati ng D.the year D.When 5.A. help 6.A.beca use 7.A.in 8.will bring B.to help B. so B. of willcarr y C/helpe d C. so that C. with will get D. helping D. but D. by will take

similar structures and word of speech 1, The structures enough, too S+ be + adj + enough + (for Sb) + to + Vinf + ........ S + be + too + adj + (forSb) + to +Vinf +....... 2, Exclamations (Cu cm thn) How + adj + S(N) + be! What + (a/an) + adj + N ! 3, The structures spend, take (Cu trc dnh thi gian lm g) It + takes + Sb + time + to + Vinf + ........... S + spend/waste + time + Ving + .............. 4, The structure ask about age What + be + possessive + N +s + age? How + adj + be + possessive + N? 5, Talk about traveling (Vic i li) S + ride + ....... S + get/go/travel to + ..... by bike drive by car walk on foot fly by plane take + a train by train 6, The use of because because + a clause because of + a noun clause 7, Suggestions How about + Ving + ....?/ Lets + Vinf + ......... / Why dont we + Vinf + ....? 8, Adverb clause of reason Although + a clause In spite of + Ving + ...... 9, Requests Would you mind+ (not) + Ving +......? Id rather you (didnt ) Vinf +..... 10, Offers Do you mind if I + V( present simple)? Would you mind if I + V( past simple)? May I + Vinf + .......? 11, Present perfect tense and past simple tense - S + last + V(past simple) + ..... S + havent/ hasnt + Vpp + ..... +since/for...
17

- The last time + S + V(past simple) + ....was ..... Its + time +since + S +last +V(past simple)..... -This is the + superlatives + N + S have/has ever seen S have/has never seen + a + comparison + N+ than this S + have/has never seen such a + adj + N + before - S + started/began + Ving + .... S + have/has + Vpp + .......+ since/for ......

performanc e(n) mountainou s(adj) unpleasant( adj) lood(n) bleeding(n) oceanic(adj ) hemist chemistry destroy(v) destruction( Invent(v) Invention(n n) ) oud(n) cloudy(adj) wind(n) windy(adj) hospitalit hospitable( y(n) adj) omplete completely( certainty(n certain(adj) wonder(n wonderful(a v) adv) ) ) dj) nd(v) endless(adj) intelligent( intelligence expense( expensive( adj) (n) v) adj) ntertain entertainme religion(n) religious(ad inhabit(v) inhabitant( v) nt(n) j) n) iend(n) friendly(adj) weight(n) weigh(v) advertise advertisem (v) ent(n) nform(v) information( taste(v) tasty(adj) sign(v) signature(n n) ) eace(n) peaceful(adj assist(v) assistance help(v) helpful(adj) ) (n) ronounc pronunciati satisfy(v) satisfactory reside(n) resident(n) (v) on(n) (adj) ride(n) proud(adj) differ(v) different(ad revise(v) revision(n) j) afe (adj) safety (n) house(n) household( electric(n electrical(a adj) ) dj) ibe(n) tribal(adj) lie(v) lying(n) run(v) runing(adj) ress(v) undress(v) destine(v) destination( delight(v) delighted(a n) dj)

ct(v)

actress(n)/ actor nxious(a anxiety(n) j) rrive(v) arrival(n)

appear(v)

perform( v) offshore(a mountain dj) (n) crowd(adj) overcrowdin please(v) g(n) use(v) reuse(v) ocean(n)

appearance (n) shore(n)

18

thi chn hsg anh 8 nm hc 2011-2012 Thi gian:120 s 1

Cu I:Chn p n ng.
1.Lan enjoys the piano. A.play B.playing C.plays D.played 2.Can you help methis exercise? A.do B.doing C.did D.does 3.Peters apartment is smaller..Daisys. A.that B.the C.than D.those 4.My son is too tireddinner. A.to have B.have C.having D.had 5.What the cakes like? A.does B.do C.are D.had 6.John has lived in Paris .last summer. A.yet B.in C.since D.for 7.Yhe red bicycle is not as expensive .the blue one. A.so B.like C.more D.as 8.My mother shows me how ..clothes. A.to make B.making C.make D.made 9.These houses.100 years ago. A.are buit B.built C.were built D.build 10.I prefer tea.coffee. A.rather B.than C.more

Cu II.Chia ng t trong ngoc.

D.to

1.The letter I (receive).... yesterday is on the desk. 2.This film is the best one I(ever see) 3.She always (remember)..the name of the people that she meets. 4.A.What.you(do)now? B.I (learn)English. 5.I (not see)him since he (leave)this school. 6.I usually read the newspaper while I (wait)..for the bus. 7.I (not be ) .at work tomorrow.Im taking the day off. 8.Mary(find) a five- pound note while she (walk).to school yesterday. 9.Mai (attend) a meeting at the moment. 10.Do you mind (go )..abroad.

Cu III-Cho dng ng ca t in hoa.


1.The .in this town are very friendly. 2.She received a lot of from her parents. 3.If your work is ..,youll get a raise . 4.What is the correct of this word? 5.The child should be punished because of his bad RESIDE COURAGE SATISFY PRONOUNCE BEHAVE
19

6.Weve decided to interview the best six..for the job. APPLY 7.Many rural areas in Viet Nam have been URBAN I the last few years. 8.It is ..to eat too much sugar and fat. HEALTH 9.If you can give a reasonable..for your bad behavior EXPLAIN Last night,Ill forgive you. 10.After taking an aspirin,her headache.. APPEAR

Cu IV.Em hy chn mt p n ng cho mi ch trng hon thnh on vn sau.


An ncreasing number of people are going on (0).......to Egypt.Last year,for example,about one and half million (1).visited Egypt.The (2)..of Egypt is about fifty million and the (3).is El Qahira (Cairo),a busy city of just under nine million people .Although the (4)is hot and dry and most of the coutry is desert,the average (5)..from October to March is not too high.The most (6)sights are the pyramids at Giza.However,it is also pleasant to (7)Alexsandria,Port Said and several other places and do as much (8) .as possible in the time available.A (9)..to Luxor is an unforgettable experience,and there are frequent (10)..there from Cairo. 0.A.holiday B.visit C.excursion D.trip 1.A.explorers B.voyagers C.tourists D.passengers 2.A.people B.citizenship C.nation D.population 3.A.principal B.head C.state D.capital 4.A.temperature B.climate C.condition D.position 5.A.weather B.measurement C.climate D.temperature 6.A.famous B.known C.visited D.requested 7.A.seach B.inspect C.examine D.visit 8.A.viewing B.inspecting C.sightseeing D.looking 9.A.picnic B.trip C.guide D.entertainment 10.A.flight B.travels C.journeys D.voyages

Cu V. Mi cu sau c 1 li sai.Gch chn v sa cc li sai .


1.My sister is studying very hard in order getting scholarship at university. 2.When I was having dinner,one friend of mine was coming to see me. 3.The book writing by Jack London is very popular in the world. 4.What happens to the grass when it is sending to the factory?
20

5.If the victim gets shocked,dont give him many food and drink. 6.Hung said that he can repair the bicycle for me. 7.Do you know how long did the Christmast tree come to the USA? 8.The council leader was pleasing to award the prize to the Lang Thuong team. 9.How long you known Mrs.Chi? 10.My sister has been a student since two years. Cu VI.in 1 t thch hp vo ch trng trong on vn sau. Most British people go abroad on holiday,to visit family ,or (1).short business trips.People are advised to find out (2)to get urgent treatment before (3)the UK.They have to get a form which explains what they (4)do if they fall ill or have an accident,and what arrangements exist in each country (5).medical treatment.The regulations are fairly simple but (6)people do not have this information,they may (7) that private medical care is extremely expensive.It (8)..not usually for people to discover that they do not have enough money with (9).to pay the total costs and in such circumstances (10) Already difficult situation becomes even more complicated.

Cu VII.Vit li cu gi nguyn .
1.We started living here fifteen years ago.-We have 2.His briefcase is red.My briefcase is red,too. -The color of 3.It isnt nessesary for you to set off early.-You dont.. 4.He failed the exam because of his laziness.-Because he 5.Ill telephone you tomorrow morning.-Ill give 6. Do you know the name of the person who first climbed Mount Everest? He said. -He asked me 7.Walking in the rain gives my brother pleasure.-My brother enjoys 8.Have you ever played a computer game before?-Is this 9.Having a vacation abroad is very interesting.-It is . 10.Would you mind if I smoked in here?-Do you mind THE END

21

1 p n thi chn hsg anh 8 nm hc 2011-2012 Cu 1. 1.b 2.a 3.c 4.a 5.c 6.c 7.d 8.a 9.c 10.d Cau 2. 1.received 2.have ever seen 3.remembers 4.are you doing -am learning 5.havent seen -left 6.am waiting 7.will not be 8.found -was walking 9.is attending 10.going Cau 3. 1.residents 2.encouragements 3.satisfactory 4.pronunciation 5.behavior 6.applications 7.urbanized 8.unhealthy 9.explaination 10.disappeared Cau 4. 0.A. 1.C 2.D 3.D 4.B 5.D 6.A 7.D 8.C 9.B 10.A Cau 5. 1.getting-to get 2.was coming came 3.writing -written 4.sending -sent 5.many -any 6.can -could 7.did ,come -came 8.pleasing -pleased 9.you known -have you kown 10.since -for Cau 6. 1.on 2.how 3.leaving 4.should 5.for 6.if 7.find 8.is 9.them 10.an Cau 7. 1.we have lived here for 15 years. 2.The color of his briefcase is the same as mine. 3.You dont have to set off early. 4.Because he was lazy,he failed the exam. 5.Ill give you a call tomorrow morning. 6.He asked me if I knew the name of the person who first climbed Mount Everest. 7.My brother enjoys walking in the rain. 8.Is this the first time you have played a computer game? 9.It is very interesting to have a vacation abroad. 10.Do you mind If I smoke in here?

22

hc sinh gii Mn Ting Anh lp 8 Thi gian lm bi 120 pht Bi I: Chn mt t m phn gch chn c cch c khc so vi cc t cn li. (2) 1. a . coughed b. played c. solved d. failed 2. a. chemist b. achieve c. require d. believe 3. a. low b. slow c. allow d. own 4. a. leaf b. of c. deaf d. wife 5. a. nature b. natural c. native d. nation 6. a. this b. that c. these d. think 7. a. scholarship b. chemical c. cheap d. character 8. a. look b. cook c. book d. roof 9. a. pour b. course c. encourage d. court 10. a. son b. six c. suit d. sugar Bi II: Cho dng ng ca ng t trong ngoc.(2) A friend of mine, Judith Nelso 1.(presently work) in the international sales division at an electronic firm. She 2.(just return) from a trip to Japan. She 3.(ask) 4.(go) to Japan because she can speak Japanese. When she 5.(be) a business student at Boston University, she 6.(study) Japanese for four years. She 7.(never have) the opportunity to use her Japanese until she 8.(go) to Tokyo last year. While she was there, she 9.(speak) Japanese everyday and 10.(enjoy) every minute of it. Bi III: Cho dng ng ca t trong ngoc. (2) 1. Although the room was fully furnished . I felt . . . . (COMFORT ) 2. Is he sleeping ? - No, he is still . . . . (WAKE) 3. The tiger wanted to see the farmer s . . . . (WISE ) 4. You shouldnt talk about her character only through her . . . . (APPEAR) 5. He fell off the bike , but his . . . . were not serious . (INJURE) 6. Two . . . . from the group Friend of the Earth are talking to the student. (REPRESENT) 7. Every week, there are two . . . . from Ha Noi to Ho Chi Minh city. (FLY) 8. They had an . . . . Christmas vacation. (ENJOY) 9. He is a well- known . . . . (PHOTO)
23

s 2

10. I am sure he will pass the . . . . examination. (ENTER) Bi IV: in vo ch trng bng 1 gii t thch hp. (2,5) 1- A new pair of jeans was given (1a) me (1b...) my fifteenth birthday by my sister. 2- Jane said that her sister worked (2a...) a company (2b ) Korea. 3- I ran (3a) Peter, a friend (3b) mine on my way to work this morning. 4- She asked me how far it was (4a) school (4b) my house. 5- There was a bank robbery last week. The robbers got (5a )(5b) 2 million dollars. 6- Who is going to look (6a) the children while you are (6b) ? 7- When meeting a new word you can look it (7a)(7b) a dictionary. 8- You must be present (8a) 9.30 because the last train (8b) London leaves at 9.45. 9- Lucy was brought (9a) by her uncle and educated (9b) the local school. 10- Turn (10a) the TV (10b) me, will you ? I want to sleep. Bi V: in vo mi ch trng bng 1 mo t, nu khng in vit (2,5) 1- She was in (1a) hurry and ate (1b) quick lunch. 2- Sweden is (2a) European country. Its in (2b) north of Europe. 3- He was appointed (3a) professor and became (3b) MP in the same year. 4- It was in 1912 that (4a) Titanic sank while crossing (4b) Atlantic. 5- I like watching (5a) TV. I have just bought (5b...) color TV set. 6- (6a) English in the 1960s was different from (6b ) English today. 7- My brother has just been back from (7a) Philippines. He came back by (7b) air. 8- Most people like (8a) rest after (8b) hard days work. 9- John and Mary are (9a) brother and (9b) sister. 10- Bangkok, (10a) capital of Thailand, is (10b) exciting, crowded and modern city. Bi VI: Chn mt p n ng nht trong ngoc hon thnh cu.(3) 1. I...........to go out when I was in the countryside. (not used, wasnt used, didnt use, wasnt using) 2. Its nine months since I .................................Lipton tea. (drink, drank, drinking, have drunk) 3. Miss Nga will be leaving ..................Ho Chi Minh city on Sunday. ( for, at, from, in) 4. My sister said that she ...............watching TV in her free time.( likes, liked, would like, doesnt like) 5. Its the best book I.......................read. (had ever, have ever, will ever, can ever) 6. I am usually made ........................hard by my parents and teachers. (study, studying, to study, studied) 7. Your village is .................smaller than mine. (so, much, very, more) 8. I dont enjoy ...............to do the washing up. (making, to make, being made, made) 9. Lan will have her room ...................... next month. (paint, to paint, painting, painted) 10. The teacher gave her........... (some advices, some advice, an advice, many advices) 11. There is..........on the plate. (any cake, any bread, some cakes, some bread) 12. I dont think..........of them is at home. (both, neither, either, all) 13. Mr. White told me he would stay at home...........two days. (other, the other, others, another)
24

14. Its a...........ruler. (two-feet-long, two feet long, two-foot-long, two foot long) 15. They kept .. about the performing monkeys that they liked most. (to talk, talking, talk, talked) Bi VII: Vit li cu theo gi sao cho ngha ca cu khng thay i. (3) 1.They have given her a bunch of flowers. -> A bunch of ................ 2. He asked his mother Must I go now ? -> He asked .................. 3. I want you to do this work now. -> I want ........................ 4. They need to paint these pieces of furniture. -> These pieces of .............................. 5. Have you gone to school late before ? -> Is this ....................? 6. She went out for some fresh air. -> .. ( IN ORDER TO ) 7. Their daughter is not only pretty but also good- natured. -> . (BOTH) 8. His wife wrote that letter in 3 hours. -> (SPEND) 9. My father doesnt type as fast as he used to. -> . (USED TO ) 10. He last came back to his home village five months ago. -> .. (FOR ) Bi VIII: A. in vo ch trng bng mt p n ng nht trong s A,B,C hoc D. (2) To many people, their friends are the most important in their life. Really good friends always (1)______ joys and sorrows with you and never turn their backs on you. Your best friend may be someone you have known all your life or someone you have grown (2)______ with. There are all sorts of things that can (3)________about this special relationship. It may be the result of enjoying the same activities and sharing experiences. Most of us have met someone that we have immediately felt relaxed with as if we had known them for ages. However, it really takes you years to get to know someone well (4)_______to consider your best friend. To the majority of us, this is someone we trust completely and (5)________understands us better than anyone else. Its the person you can tell him or her your most intimate secrets. 1. A. have B. give C. spend D. share 2. A. up B. in C. through D. on 3. A. bring B. cause C. provide D. result 4. A. enough B. too C. such D. so 5. A. who B. whose C. whom D. which B. Dch on vn trn sang Ting Vit. (1

25

2 P N THI CHN HSG THI CP HUYN


Thi gian lm bi 120 pht Bi I: Chn mt t m phn gch chn c cch c khc so vi cc t cn li. (2) 1. a . coughed 2. c. require 3. c. allow 4. b. of 5. b. natural 6. d. think 7. c. cheap 8. d. roof 9. c. encourage 10. d. sugar Bi II: Cho dng ng ca ng t trong ngoc.(2) 1. is ... working 2. 3. was asked 4. to go has...returned 6. studied 7. had never 8. went 9. spoke had Bi III: Cho dng ng ca t trong ngoc. (2) 1. 2. awake 3. wisdom 4. appearance uncomfortable 6. 7. flights 8. enjoyable 9. representative photographer s Bi IV: in vo ch trng bng 1 gii t thch hp. (2,5) 1a. to 3a. into 5a. away 7a. up 1b. on 3b. of 5b. with 7b. in 2a. for 4a. from 6a. after 8a. by 2b. in 4b. to 6b. out/ away 8b. to 5. was 10. enjoyed

5. injuries 10. entrance

9a. up 9b. at 10a. off 10. for

Bi V: in vo mi ch trng bng 1 mo t, nu khng in vit (2,5) 1a. a 3a. the 5a. 0 7a. the 9a. 0 1b. a 3b. an 5b. a 7b. 0 9b. 0 2a. a 4a. the 6a. the 8a. a 10a. the 2b. the 4b. the 6b. 0 8b. a 10b. an Bi VI: Chn mt p n ng nht trong ngoc hon thnh cu.(3) 1. didnt use 6. to study 11. some bread 2. drank 7. much 12. neither 3. for 8. being made 13. other 4. liked 9. painted 14. two-foot-long 5. have ever 10. some advice 15. talking Bi VII: Vit li cu theo gi sao cho ngha ca cu khng thay i. (3) 1. A bunch of flowers has been given to her.
26

2. He asked his mother if/whether he had to go then. 3. I want this work to be done now. 4. These pieces of furniture need to be painted/ need painting. 5. Is this the first time you have gone to school late? 6. She went out in order to have/ to get some fresh air. 7. Their daughter is both pretty and good-natured. 8. His wife spent 3 hours writing that letter. 9. My father used to type faster than he does now. 10. He hasnt come back to his home village for five months. Bi VIII: A. in vo ch trng bng mt p n ng nht trong s A,B,C hoc D. (2) 1. D. share 2. A. up 3. A. bring 4. A. enough 5. A. who B. Dch on vn trn sang Ting Vit. (1) i vi nhiu ngi th bn b ca h l iu quan trng nht trong c cuc i. Nhng ngi bn tt thc s lun lun chia s nim vui cng nh ni bun vi bn v khng bao gi phn bi li bn (quay lng li vi bn). Ngi bn tt nht ca bn c th l mt ngi m bn bit trong cuc sng hoc l ngi ln ln cng vi bn. C rt nhiu iu m c th em li mi quan h c bit ny. c th l s am m nhiu hot ng ging nhau v s chia s kinh nghim sng. Hu nh mi chng ta gp mt ngi no m ngay lp tc chng ta thy thoi mi (ho hp) nh th l chng ta bit h lu ri. Tuy nhin, bn cng phi mt mt thi gian di tm hiu r v ngi y c th coi anh ta l ngi bn tt nht ca bn.\ i vi hu ht chng ta th y l mt ngi m chng ta c th tin tng tuyt i v ngi y cng hiu chng ta hn bt k mt ngi no khc. l ngi m bn c th chia s vi anh y hoc c y nhng iu b mt ring t nht ca bn./. - The end -

27

HC SINH GII Nm hc 20112012 Mn: Ting Anh- Lp8


Thi gian: 120 pht (Khng k thi gian giao ) s 3

SECTION 1: PRONUNCIATION: ( 5 points) I-Choose the words that has the underline pronounced differently from the others. Identify your answer by writing the corresponding word or phrase on your answer paper. 1.A. though B. enough C. cough D. rough 2.A. chair B. cheap C. chorus D. child 3.A. missed B. closed C. called D. planned 4.A. fat B. any C. gas D. hat 5.A physics B. basic C. sailor D. subject II- Choose one word that has a different stress position from the others. Identify your answer by writing the corresponding word or phrase on your answer paper. 6.A. scissors B. object C. wardrobe D. transmit 7.A. comfortable B. commercial C. generous D. demontrate 8.A. experiment B. assistant C. sociable D. equipment 9.A. advice B. beauty C. picture D. postcard 10.A. theater B. career C. cinama D. gallery SECTION 2: VOCABULARY AND GRAMMAR Part 1: Choose the correct answer: Circle the letter A, B, C or D (10pts) Example: 0. Where..............you go last night? I went to the movies. a. do b. are c. did d. will 1. His .................towards me is very strange. a. behave b. behavior c. behaved d. behaving 2. The doctor ................he should take a few days off. a. say b. said c. ask d. tell 3. I tried my....................not to laugh. a. good b. well c. better d. best 4. We left at 6 a.m.....................late. a. so as not to be b. so as not being c. so as to be d. so as not being 5. I remember you......................that shirt. a. buy b. to buy c. buying d. for buying 6. ..................are the people who live in a place.
28

a. Community b. Environmentc. Organization d. Program 7. Where is Sue? She.................be in the garden. a. may b. has to c. need to d. can 8. It....................the coldest day in Ha Noi for 40 years. a. has b. was c. is d. has been 9. Living in the countryside is not expensive, and it isnt complex, .................. a. too b. either c. neither d. so 10. Tims teacher asked him to spend more time...................Spanish pronunciation. a. in b. of c. at d. on 11. Italy...............France in tomorrows final. a. has played b. played c. is playing d. play 12. These medicines can...............your headache. a. ease b. elevate c. revive d. affect 13. She covered her knees...................a blanket. a. in b. under c. of d. with 14. Would you mind...................the window? a. to close b. closing c. about closing d. closed 15. How much is the car..................in Japan? a. makes b. making c. to make d. made 16. Will you pick me...................after the party? a. on b. over c. up d. through 17. Thank you very much .................... the Christmas gift . A. of B. with C. for D. about
18. .. she plays the piano! A. How well B. How good C. What well D. What good

19. Life here is very . A. peace B. peacefully C. peaceful D. peacefulness 20. It is raining outside, and Tom brought his umbrella with him ..he wouldnt get wet. A. so as to B. in order C. so that D. in order to Part 2: Complete the following sentences with the new word formed from the ones in CAPITAL at the end of each sentence . (3 pts) Example: She has cut herself and its __bleeding _quite badly. (BLOOD) 1. Relax for some minutes and youll feel more ________________. (COMFORT) 2. The child should be punished of his bad _________________. (BEHAVE) 3. Mr. Minh has made an ________________to see us at 3 oclock. (ARRANGE) 4. Bell_________________ demonstrated his invention. (SUCCESS) 5. __________________, dark clouds appeared and it began to rain. (FORTUNATE) 6. Every day, there are two ______________ from Da Nang to Ho Chi Minh city. (FLY) SECTION 3: READING COMPREHENSION Part 1: Choose the words from the box to fill in the gaps . (8 pts) example limits lot under include them make lights countries travel is where obey miss
29

When you are driving (0) _ abroad __ you should (1) _______ sure that you have all documents with you. These (2)____ ________ your passport, your driving (3) _________ and insurance papers. It (4) ______ very inconvenient if you (5) _________ any of these or if you cannot find (6)_____________ quickly. You must also make (7) __________ that your car has a national plate which shows the country (8) _________ the car is registered; for (9) _________________, GB for Britain, F for France, N for Norway and so on. In some (10) _________ you have to pay if you dont (11) _____ motoring laws and this can sometimes cost you a (12) ______of money. For instance, you may have to pay immediately if you are stopped by a police officer for taking no notice of traffic (13) ________speed (14) ________ or if you allow children (15) __________ the age of twelve to (16) _________ in the front seat of a vehicle. Part 2: Rearrange these sentences to make a dialogue between a tourist and a guide (3 pts) ______ Tourist: I have heard of Hoi An. Is it an interesting place? ______ Guide: Why dont you go to Ha Noi? You can find many historical sites there. ___1__ Tourist: What can I see in Central Viet Nam? ______ Guide: Yes. Its an old town with many Japanese and Chinese cultural features. ______ Tourist: What other places should I go to? ______ Guide: You can enjoy many coastal towns with beautiful beaches. Besides, you can go to Hue and visit the mausoleum of the Nguyen Kings. ______ Tourist: Thats a good idea. Thank you very much. SECTION 4: WRITING
Part 1: Finish the second sentence so that it has the same meaning as the first. Do not change the given bold word form and do not write more than 5 words. (2.5 pts)

Example: 0. My school has two thousand students. 0. are There are two thousands students in my school. 1. May I turn on the television? mind Do you _________________________________ the television? 2. Would you mind not using the office phone? use Id ____________________________________ the office phone. 3. Dont throw things away - Mrs. Thanh said to the students. asked Mrs. Thanh_____________________________ throw things away. 4. Does your country export coffee to Europe? exported Is _______________________________ by your country?
30

5. I suggest going to the movies now. that I ______________________________to the movies now. Part 2: Use the following words and phrases. Make all the necessary changes and additions to write complete and meaningful sentences . (2.5 pts) Example: Last week/ we/ go/ camping/ classmates Last week we went camping with our classmates. 1. I/ not/ see/ him/ since/ we/ leave/ school 2. This / be/ first time/ Tim/ see/ rice paddies 3. compost/ make/ from household and garden waste 4. he/ tell/ me/ that/ he/ borrow/ book/ school library 5. would/ you/ mind/ if / I / sit/ here? Part 3 : Rewrite the sentences so that it has the same meaning as the sentence printed before (6 pts) 1. Its a long time since we became close friends. We have________________ 2. No one is more intelligent than her in our school. She ________________________________ 3. Can I borrow your bike, Nga?, Nam asked. Nam asked Nga _________________________ 4. Lan is 1.60m tall and Hoa is 1.60 tall, too. Lan ________________________ 5. Apples are usually cheaper than oranges. Apples are not _______________ 6. Hed rather play golf than tennis. He prefers _____________________ ----The End----

31

3 P N THI CHN HSG THI CP HUYN I. SECTION 1: PRONUNCIATION I. (2,5 im). Mi cu ng cho 0,5 im.
1. A 2. C 3. A 4. C 5. A

II. (2,5 im). Mi cu ng cho 0,5 im.

6. B

7. B

8. C

9. A

10. B

SECTION 2: VOCABULARY AND GRAMMAR Part 1: (10 marks) (0.25 mark for each correct answer) 1B 9B 2B 3D 4A 5C 6A 7A 8D 10D 11C 12A 13D 14B 15D 16C

17C

18A 19C 20C

Part 2: (3 pts) (0.5 mark for each correct answer) 1. comfortable 2. behavior 3. arrangement 4. successfully 5. unfortunately 6. flights (thiu s khng cho im)

SECTION 3: READING COMPREHENSION (5.5 pts) Part 1: (8pts) (0.25 mark for each correct answer) 1. make 5. miss 9. example 13. lights 2. include 6. them 10. countries 14. limits 3. license 7. sure 11. obey 15. under 4. is 8. where 12. lot 16. travel Part 2: (3 pts) (0.25 mark for each correct answer) ___3__ Tourist: I have heard of Hoi An. Is it an interesting place? ___6__ Guide: Why dont you go to Ha Noi? You can find many historical sites there. ___1__ Tourist: What can I see in Central Viet Nam? ___4__ Guide: Yes. Its an old town with many Japanese and Chinese cultural features. ___5__ Tourist: What other places should I go to? ___2__ Guide: You can enjoy many coastal towns with beautiful beaches. Besides, you can go to Hue and visit the mausoleum of the Nguyen Kings. ___7__ Tourist: Thats a good idea. Thank you very much.
32

SECTION 4: WRITING Part 1: (2,5pts) (0.5 mark for each correct answer) 1. May I turn on the television? Do you ___mind if I turn on__ the television? 2. Would you mind not using the office phone? Id ___rather you didnt use__ the office phone. 3. Dont throw things away - Mrs. Thanh said to the students. Mrs. Thanh ___asked the students not to throw things away. 4. Does your country export coffee to Europe? Is ___coffee exported to Europe__ by your country? 5. I suggest going to the movies now. I __suggest that we should go__to the movies now. Part 2: (2.5 pts) (0.5 mark for each correct answer) 1. I/ not/ see/ him/ since/ we/ leave/ school I have not seen him since we left school. ( Dng sai th (tenses) khng cho im) 2. This / be/ first time/ Tim/ see/ rice paddies This is the first time Tin has seen (the) rice paddies. 3. compost/ make/ from household and garden waste Compost is made from household and garden waste. 4. he/ tell/ me/ that/ he/ borrow/ book/ school library He told me that he borrowed this/ that/ a book from the school library. 5. would/ you/ mind/ if / I / sit/ here? Would you mind if I sat here? (Sai th ch sat khng cho im) Part 3: (6 pts) (0.5 mark for each correct answer) 1. We have become/have been close friends for a long time 2. She is the most intelligent student/girl in our school. 3. Nam asked Nga to lend him her bike./Nam asked Nga if he could borrow her bike. 4. Lan is the same height as Hoa/ Lan is as tall as Hoa/ Lan and Hoa are the same height. 5. Apples are not as expensive as oranges. 6. He prefers golf to tennis/ He prefers playing golf to (playing) tennis

33

thi HSG English 8 Mn: Ting Anh s 4 Thi gian: 150 pht (khng k thi gian pht )

I) Three words have the same vowel sound one word doesnt. Which one is it? (0) is an example for you. (1,5ms) 0) a-cat b-cat -that d-hate 1) a-book b-look c-floor d-cook 2) a-nine b-fine c-kind d-thing 3) a-set b-between c-get d-met 4) a-husband b-busy c-must d-bus 5) a-do b-go c-so d-noII) Choose the correct answer for each sentence. (0) is an example for you (3ms) 0) My mother believes that my brother is __________ than me. a) good b) gooder better d) best 1) Theyre getting married _____________ the end of June. a) on b) in c) at d) during 2) Im sorry but you have to cook dinner _____________ a) alone you b) himself c) yourself d) on you 3) You use a _______________ to cook rice. a) steamer b) rice cooker c) saucepan d) frying pan 4) Looks! Nam has become ________________. a) to be tall and taller. b) to be taller and taller. c) tall and taller d) taller and taller. 5) Because he didnt like the first pair of trousers, he asked for ____________. a) the other ones b) other trousers c) an other trousers d) an other pair 6) If a patient cant walk, he can use _____________ to move around. a) an eye chartb) a stretcher c) a wheelchaird) a scale 7) Would you mind _______ in the front seat of the taxi, Mark? a) to sit b) sit c) to sitting d) sitting 8) Lan is ________ and she has a flower shop in Hanoi. a) a flower seller b) a florist c) a flower girl d) a flower lady 9) The family _____________ when the mailman came. a) was sleeping b) is sleeping c) has slept d) have slept 10) Paul is said __________ the brightest student in class. a) was b) being c) to be d) he was III) Complete the following sentences with an appropriate form of the word in brackets. (0) is an example for you. (3ms) 0) They have all been absolutely (wonder) wonderful! 1) I dont like that film. Its very (bore) __________________. 2) Ho Chi Minh City is (large) _________________ city in Vietnam.
34

3) They boy fell asleep during (perform) __________________. 4) They waited for his (habit) _______________ response. 5) The male birds are more (colour) _________________ than the females. 6) Every pupil was very (excite ______________ about the holiday. 7) His parents are very proud of his (succeed) _______________. 8) David Beckham is my (favour) ______________. 9) I dont know how you (celebration) ______________ your birthday. 10) Some people feel that towns are too (noise) _________ for them to live in . IV) Rewrite the following sentences without changing the meaning. (0) is an example for you. (3ms) 0) Tom wrote that letter. - That letter was written by Tom. 1) Is this bladder mended by Mr Green.- Does Mr Green __________ 2) That girl is very intelligent.- What ____________! 3)This living-room isnt as big as that kitchen.- That kitchen __________ 4) Khanh said You ought to take a break, Huy- Khanh advised _________ 5) Weve never met such a famous singer before.- Its the first time _________ 6) Her hair is long and black.- She has ______________________ V) Do as directed in parentheses. (0) is an example for you. (3ms) 0) I (go) to Dalat 2 years ago. (Supply the correct verb form) - I went to Dalat 2 years ago. 1) The weather was fine. We could go camping. (Combine into one sentence using enough . . . . . . . . to) - _________________________________________________________ 2) Everyone stopped (laugh) when we (come). (Supply the correct verb form) - _________________________________________________________ 3) He gave him back the money last Sunday. (Change into the passive voice) - _________________________________________________________ 4) Putting the knives __________ an electrical socket is dangerous. (Fill in the blank with the suitable preposition) 5) Jeans cant be worn at work. (Change into active voice) - _________________________________________________________ 6) The boy said to the girl Did you go out last night?. (Change into reported speech) - _________________________________________________________ VI) Complete the following sentences based on the given cues. (0) is an example for you. (1,5ms) 0) get up / six oclock / I / often / at. - I often get up at six oclock. 1) you / mind / the west lake / telling / would / us / about ? - _________________________________________________________ 2) could / I / visit / someday / wish / I - _________________________________________________________
35

3) My brother / in central Vietnam / was / 1972 / in / born - _________________________________________________________ 4) Se you / to / I am / how glad / again ! - _________________________________________________________ 5) A parting meeting / have / before leaving / youd better - _________________________________________________________
VII) Read the article and choose the best answer. (0) is an example for you (3ms)

TRAVELLING IN THE LAKE DISTRICT The Lake District is very popular (0) ___________ holidays all year round. Roads leading into the area have been improved in (1) ___________ years. Inside the area itself, however, many roads are (2) _____________ and winding with steep hills and it may not be safe to drive (3) ____________ roads like this when they are (4) _______________ in ice. For the mountain walker a word of warning every season visitors (5) ______________ lost or are injured and (6) _____________ to be rescued by the Mountain Rescue teams. This kind of problem can be (7) __________________ by following a few simple rules. When exploring the mountains, wear warm clothing, sensible boots, take a map, compass and whistle and a small (8) _________________ of food. Dont go (9) ______________ alone and always tell someone where you (10) __________ to go to. 0) a-to b-with for d-as for 1) a-recent b-next c-last d-close 2) a-thin b-slim c-narrow d-shallow 3) a-along b-above c-by d-in 4) a-wrapped b-covered c-drowned d-filled 5) a-have b-be c-make d-get 6) a-must b-should c-need d-ought 7) a-encouraged b-prevented c-arranged d-organised 8) a-quantity b-weight c-length d-limit 9) a-for b-by c-with d-off 10) a-look b-seem c-plan d-know VIII) Read the following passage and choose the best answer: (2ms) Computing is now at the same stage as printing was when the first printing presses were used. Before printing presses were invented, only rich people like kings and dukes could afford to buy books. Often these people were unable to read and hadnt enough time to learn. In any case, the books were so big that it was difficult for anyone to relax with a book as we do today. They wanted booked because they were expensive and there was something magical about them. Only a few people were able to write, and it took an extremely long time to write a book. Monks and other people who could write said ordinary people could not learn to read. The position with computers is very similar today. A few years ago, computers were very large and expensive. Business managers and rich people
36

ordered them but they didnt know how to use them. In many countries, however, the situation has now completely changed. Lots of people not only own microcomputer but also know how to use them. Questions: 1) What happened before printing presses were invented? - _______________________________________________________________ 2) Why were books wanted before printing presses were invented? - _______________________________________________________________ 3) What is common feature of a book and a computer? - _______________________________________________________________ 4) What situation has thoroughly changed nowadays? - _______________________________________________________________ _____ THE END_____

37

4
P N V HNG DN CHM MN TING ANH I) Mi cu ng 0,3 1-c 2-d 3-b 4-d 5-a II) Mi cu ng 0,3 1-c 2-c 3b 4-d 5-a 6-c 7-d 8-b 9-a 10-c III) Mi cu ng 0,3 1-boring 2-the largest 3-performance 4-dicussion 5-colourful 6-excited 8-success 8-favourite 9-celebration 10-noisy IV) Mi cu ng 0,5 1) Does Mr Green mend this bladder? 2) What an intelligent girl! 3) That kitchen is bigger than this living-room. 4) Khanh advised Huy to take a break. 5) Its the first time we met such a famous singer. 6) She has long black hair. V) Mi cu ng 0,5 1) The weather was fine enough for us to go camping. 2) . . . . . . laughing . . . . . . . came 3) He was given the money back last Sunday. 4) into 5) They cant wear jeans at work. 6) The boy asked the girl if she had gone out the night before. VI) Mi cu ng 0,3 1) Would you mind telling us about the west lake? 2) I wish I could visit Hue someday. 3) My brother was born in central Vietnam in 1972. 4) How glad I am to see you again! 5) Youd better have a parting meeting before leaving. VII) Mi cu ng 0,3 1-a 2-c 3-a 4-b 5-d 6-d 7-b 8-a 9-d 10-c VIII) Mi cu ng 0,5. 1) Only kings and dukes had enough money to buy books. 2) Because books were expensive and magical. 3) They were large and expensive at first 4) A person who buys a computer knows how to use it.

38

thi HSG English 8 Mn: Ting Anh s 5

Time allowed :120 minutes

I, Choose the word which is pronounced differently from the others.(10 ps)
1. a . coughed 2. a. chemist 3. a. low 4. a. leaf 5. a. nature 6. a. this 7. a. scholarship 8. a. look 9. a. pour 10. a. son b. b. b. b. b. b. b. b. b. b. played achieve slow of natural that chemical cook course six c. solved d. failed. c. require d. believe c. allow d. own c. deaf d. wife c. native d. nation c. these d. think c. cheap d. character c. book d. roof c. resource d. court c. suit d. sugar

II, Find the one choice that best completes the sentence. (10ps)
1.We will plant trees and flowers along the...................... or in the parks. a. side walks b. pavements c. sideways d. a and b 2. Everybody loves her because she is an............... girl. a. interesting b. interested c. interests d. anxious 3. Mai looks ..................... her mother. a. as b. the same c. like d. as same as 4. You should drive ........................ The traffic is heavy. a. careful b. more careful c. more carefully d. most carefully 5. Dont trust Bill. He is a kind of person who doesnt do what he says he will. He is so................... a. reliable b. unreliable c. easy- going d. friendly. 6. Where is the ................? I want to fry these potatoes. a. steamer b. saucepan c. frying pan d. cooker
39

7. Some people are very selfish. They only think of................................. a. himself b. itself c. ourselves d. themselves 8. To remember the words you ve learnt, you have to ................. them often. a. repeat b. revise c. replace d. rewrite 9. Some of the products are at cheaper............................... a. prices b. costs c. prizes d. charges 10. If you want any further information please..................... the headoffice. a. relate b. contact c. connect d. combine

III, Choose the best word to complete this passage. (10 ps )


VietNam is a country in the ........(1)..........Asia. It has an area of 329,566 sq km. Ha Noi is the .........(2)........ and HO Chi Minh is the ...........(3) .........city. The population of Viet Nam is about 80..........(4) ............. It has an age- old culture and a long tradition of fighting against foreign invaders. Viet Nam is now a ........... (5)...........country of ASEAN and many other ...........(6) ...........organizations such as APEC, WTO... Viet Nam ........(7)......... rice, coffee and many farm........... (8).........Viet Nam has ..........(9)..... of tourist attractions and World Heritage Sites such as Ha Long bay, Phong Nha cave, Hoi An ancient town...etc..and is now known as a safe and attractive ......(10)...for tourists the world over. VietNamese people are proud of their country. They have been trying hard to build it into a powerful and prosperous one. 1. a. South- east b. South c. North d. Northern. 2. a. city b. town c. old city d. capital 3. a. large b. larger c. largest d. wide 4.a. billion b. million c. billions d. millions 5.a. member b. friend c. classmate d. workmate 6. a. national b. international c. nation d.internation 7. a. exported b. imported c. exports d. imports. 8. a. products b. production c. productive d. producting 9. a. many b. some c. a lots d. lots 10. a. depart b. destination c. departure d. departmen

IV, Give the correct form or tense of verbs (10 ps )


1..From now on , I (try ) ....(1).......... to do things better.

40

2.He spends most of his free time (lie ).....(2)... on the couch and (watch )....(3)..TV. 3. Sad movies always make me (cry )..........(4)......... 4. Either Baker or his wife (make )............(5)..............breakfast each morning. 5. I cant help (laugh ).........(6)........when I see that clown. 6. He (cut )........(7) my hair too short. - Dont worry. It (grow )..........(8)..........again very quickly. 7. This machine used to (start )........(9)...... by hands. 8. Ill remember (send ).........(10)..........you a postcard when I reach London

V, Find and correct the mistakes . ( 20ps )


1. Take medical and you will feel well again. A B C D 2. She seemed fair tired after finishing that task. A B C D 3. How could you be so cruel with someone who never did you any harm ? A B C D 4. Late at Christmas Eve, Santa comes down the chimney and puts presents under the tree. A B C D 5. He said that his mother was a good cooker. A B C D 6. The plane landed on Noi Bai airport just before midday. A B C D 7. This time last Monday we took the final test . A B C D 8. Dont tell him about this . _ No, I dont. A B C D 9. He always gets good marks because he learns hardly . A B C D 10. The house build in the nineteenth century has collapsed. A B C D

VI. Give the correct word forms (20 ps)

1. Although the room was fully furnished . I felt ................... (COMFORT ). 2.Is he sleeping ? No, he is still ............................ (WAKE ). 3. The tiger wanted to see the farmer s .................................. ( WISE ) 4. You shouldnt talk about her character only through her....................... (APPEAR ) 5. He fell off the bike , but his ............. were not serious . (INJURE).
41

6. Two............. from the group Friend of the Earth are talking to the studen(REPRESENT) 7. Every week, there are two ................. from Ha Noi to Ho Chi Minh city. (FLY ) 8. They had an ..................Christmas vacation. (ENJOY). 9. He is a well- known .......................... (PHOTO ) 10. I am sure he will pass the ......................... examination. (ENTER)

VII, Rewrite these sentences, keep the meaning unchanged. (20ps)


1.They have given her a bunch of flowers.-A bunch of ...................... 2. He asked his mother Must I go now ? - He asked .............................................................. 3. I want you to do this work now. - I want ............................................ 4. They need to paint these pieces of furniture.-These pieces of ............................................. 5. Have you gone to school late before ? - Is this ................................. ? 6. She went out for some fresh air . ( IN ORDER TO ) ....................... 7. Their daughter is not only pretty but also good- natured. (BOTH) ......................... 8. His wife wrote that letter in 3 hours. (SPEND)......................... 9. My father doesnt type as fast as he used to. (USED TO ) ..................................... 10. He last came back to his home village five months ago. (FOR )........................................... THE END.

42

5 P N THI CHN HSG THI CP HUYN Grade 8 (100 ps ) I, (10ps ) 1-a. 3- d 5- b 7- c 9- a 2-c 4- b 6- d 8- d 10- d II, (10ps ) 1.- d 3- c 5- b 7- d 9- a 2- a 4- c 6- c 8- b 10- b III, (10ps) 1- A 3- c 5- a 7- c 9- d 2- D 4- b 6- b 8- a 10- b IV, (10ps) 1, will try 3, watching 5, makes 7, has cut be started 2, lying 4, cry 6, laughing 8, will grow to send V, (20ps )( tm li ng c 1 , sa ng c 1 . ) 1, B => medicine 6, B = > at 2, B => fairly 7, C = > were taking 3, C => to 8, D => wont 4, A => on 9, D => hard 5, D => cook 10, A => built VI, (20 ps ) 1, uncomfortable 6, representatives 2, awake 7, flights 3, wisdom 8, enjoyable 4, appearance 9, photographer 5, injuries 10, entrance VII, (20 ps ) 1, A bunch of flowers has been given to her by them . 2, He asked his mother if (whether ) he had to go then. 3, I want this work to be done by you now. 4, These pieces of furniture need painting ( to be painted ) 5, Is this the first time you have gone to school late ? 6, She went out in order to get some fresh air. 7, Their daughter is both pretty and good natured. 8, His wife spent 3 hours writing that letter. 9, My father used to type faster than he does ( can ) now. 10, He hasnt come back to his home village for five months.

9, 10,

43

THI CHN HSG THI CP HUYN THI GIAN :120


s 6

. Cu 1:Chia ng t trong ngoc. 1.My father (read).now.He always (read)a book after dinner. 2.Mai( telephone)....you when she comes back. 3.While my sister and I (watch).a movie on TV last night,our uncle in the USA (phone).. 4.Please continue your work.We dont mind (wait).. 5.I (not see)..your bother recently. 6.A new text book (publish).next month. 7.Where he (spend)his summer vacation last year? 8.You (use)to go camping when you (live).in the country? Cu 2.Chn v khoanh trn p n ng. 1.I am lucky..to study abroad. a.that b.so c.as d.enough 2.Tom is going to participatethe game. A.at b.on c.in d.over 3.Hes known Mai.he was in the country. a.when b.since c.during d.until 4.Would you..cleaning the floor for me? a.like b.please c.mind d.rather 5.Its to believe that he passed the exam. A.hardly b.hard c.difficutly d.difficulty 6.I failed my exam..I was lazy. a.although b.because c.so d.but 7.You are always..in the class. a.talking b.talk c.talks d.talked 8.The manby the windows is my uncle. a.standing b.stands c.stand d.stood 9.My friend told me what.when I visited Hoi An. a.doing b.to do c.do d.done 10.My family has decidedDalat in the summer. a.to visit b.visit c.visited d.visits Cu 3.Chuyn thnh cu b ng. 1.They gave Linda a prize for one of her books.2.Will they find an easy way to learn English one day?3.No one has told me about her success.4.Some one is repairing my car at the moment.5.She hates people call her Kitty.Cu 4.Cho dng ng ca t in hoa vo ch trng. 1.Their children have quite characters. DIFFERENCE
44

2.My broher bought a new..rod yesterday. FISH 3.Mr Pike runs his business very .. SUCCESS 4.I like the city life because there are many kinds of . ENTERTAIN 5.The scouts do the..work. VOLUNTEER 6.Is there anything on TV tonight? INTEREST 7.What is the correct..of this word? PRONOUNCE 8.My uncle often spends his free time doing volunteer work at a local ORPHAN 9.Relax for some minutes and youll feel more.. COMFORT 10.She is one of the greatestto appear in this theater. PERFORM Cu 5.in 1 t vo ch trng trong on vn sau: The words(1)famous clock is Big Ben standing (2).to the Houses of parliament in London. Big Ben is the (3)..of the bell which chimes every hour. The bell(4)..named after Sir Benjamin Hall,the man (5)..was given the task of hauling the bell up the clock tower.The clock (6)..four faces and keeps accurate time.It can (7).adjusted by the removal or addition of coins (8).a stray attached to the clocks pendulum. One interesting thing about the clock is (9).the light shines abover the belfry at night,it (10)..that the House of common is still in session. Cu 6.c on vn sau v tr li cu hi. It was the first leson after the summer holidays at a small school in England.The lesson was about the seasons of the year. There are four seasons in the year,said the teacher, They are spring,summer,autumn,and winter. In spring,it is warm and every thing begins to grow.In summer ,It is hot and there are many flowers in the fields and gardens. In autumn,there are many vegetables and much fruit. Everybody likes to eat fruit. In winter,It is cold and it often rains. Sometimes there is snow on the ground. Here the teacher stopped and looked at one of the pupils stop talking,Tom,he said. Now listen to me. Can you tell us when is the best time of apples? Yes,sir, answered Tom. It is when the fammer is not at home and there is no dog in the garden. Questions. 1.Where did the lesson take place?2.What was the lesson about?3.What did the teacher ask Tom to do?4.What did the teacher aked the class to do?5.Did the teacher say Stop talking,Tom,?Cu 7.Sa li trong cc cu sau: 1.He has waited there for a quarter past six . (1).. 2.Surface mail is many cheaper than air mail. (2).. 3.They do their best to keeping the family happy. (3). 4.This school is different mine. (4)..... 5.Sure.They are interested in do something different at weekend. (5).....
45

Cu 8.Vit li cu gi nguyn . 1.I would like you to help me put the chair away.- Do you mind 2.Vinh keeps forgetting his homework.-Vinh is . 3.Keeping the inviroment clean is very important.-Its. 4.Old car tires are recycled to make shoes and sandals.-People 5.Its three years since I last spoke to her.-I havent 6.Tam doesnt type as fast as she used to.-Tam used . 7.How long is it since you used the car?-When .. 8.We started living here 15 years ago.-We have... 9.Lets meet inside the center ,at the cafe corner?-How. 10.Ive never eaten this kind of cake.-I ts ..

46

6 P N THI CHN HSG THI CP HUYN Cu 1. 1. is reading reads2.will telephone3.were watching phoned 4.waiting5.havent seen6.will be published7.did he spend8.Did you use lived Cu 2. 1.d 2.c 3.b 4.c 5.b 6.b 7.a 8.a 9.b 10.a Cu 3. 1.Linda was given a prize for one of her books . 2.Will an easy way be found to learn English one day? 3.I havent told about her success. 4.My car is being repaired at the moment. 5.She hates being called Kitty Cu 4. 1.different 2.fhing 7.pronunciation8.orphanage 3.successfully 9.comfortable 4.entertainment 10.performers 5.voluntary 6.interesting Cu 5. 1.most 2.next 3.name 4.was 5.who 6.has 7.be 8.on 9.that 10.means Cu 6. 1.The lesson took place in a small school in England. 2.The lesson was about the seasons of the year. 3.The teacher asked Tom to stop talking. 4.The teacher asked the class to listen to him. 5.Yes ,he did Cu 7. 1.for-since2.many-much3.keeping-keep4.different different from5.do-doing Cu 8. 1.Do you mind helping me put the chair away. 2.Vinh is always forgetting his homework. 3.Its very important to keep the inviroment clean. 4.People recycle old car tires to make shoes and sandals. 5.I havent spoken to her for three years. 6.Tam used to type fast. 7.When did you use the car? 8.We have lived here for 15 years. 9.How about meeting inside the center,at the cafe corner. 10.I ts the first time Ive eaten this kind of cake.
47

. thi hc sinh gii lp 8 nm hc 2011- 2012. Mn: Ting Anh Thi gian 150 pht (khng k thi gian giao ). 7 Question 1 : Supply the correct word form. (4 marks). 1) Dont leave the light on . It wastes (electric) 2) Those clothes are for cold weather (suit) 3) I hope we have .weather for our holidays (sun) . 4) we have just passed the examination (luck) 5) The production of corn needs good ..(fertilize) 6) Im afraid youve me because thats not what I meant (understand) 7) It was a ..song and she sang .(beauty) . 8) This river is very for swimmers (danger) . Question 2 : Fill in each blank with a suitable preposition . (3 marks) 1) Can you translate that ..German 2) Are you acquainted .the Lady ? 3) I apologize ..keeping you waiting . 4) Teachers are responsible the principaltheir teaching . 5) John was proudhis good marks on English . 6) What prevented you .coming earlier ? Question 3 : Use the suggestions to complete each sentence. (2 marks). 1) Jane / not write / me / since / leave / my farm . 2) I / would like / new clothes / but / money . 3) She / prefer / stay / home / shopping . 4) He / get up / so late / miss / train . Question 4 : Complete the second sentence so that it has a similar meaning to first . (3 marks). 1) Thank you for helping me -It was kind .. 2) Staying at home would be better than going out tonight- Id rather. 3) You cant understand these things because youre young-you arent old. 4) Robert is a playwright as well as an actor .-Robert is not only . 5) They didnt finish the kitchen on Monday .-The kitchen . 6) The last time I saw Linda was at Johns birthday party .-I havent Question 5 : Supply the correct form of the verbs .(4 marks). 1) After (leave) school , John (find) it very difficult to get a job . 2) your daughter (grow) a lot since I last saw her . 3) He wishes he (come) back to his mother land now . 4) Stop (argue) and start (work) . 5) Dont forget (lock) the door before (go) to bed. 6) Mary used (be) a football player , she had to stop (play) because of an injury . 7) Mr John (Teach) English in this school since he (graduate) .
48

8) Mozart (start) (compose) at the age of five and (write ) more than 600 pieces of music . Question 6 : Read this description of London , and decide if the following statement are true (T) or false (F) . Then correct the false sentences . (4 marks). London is Britains biggest city . It is a very old city and dates back to Romans . It is a city of historic buildings and churches and it has many beautiful parks . It also has some of the best museums in the world . London is crowed in summer . It is a popular city with foreign tourists , and has more than eight million visitors. London has an excellent underground railway system , so it is easy for tourists to get around . In London , there are plenty of good restaurants where you can get excellent British food . The city also has lots of good Indian , Chinese, French restaurant . 1) None of the cities in Britain is bigger than London . 2) London was founded by the Romans . 3) Most of the best museums in the world are situated in London . 4) London is not busy in summer .

49

p n thi hc sinh gii lp 8 Mn: ting anh (thi gian 150 pht). 7 Question 1 : (4 marks). 1) electricity 3. sunny 5. fertilizer 2) suitable 4. luckily 6. misunderstand 3) beautiful/ beautifully 8. dangerous Question 2 : (3 marks). 1. into 3. for 2. with 4. to/for 5. of 6. from

Question 3 : (2 marks) 1) Jane hasnt written to me since she left my farm . 2) I would like to buy some new clothes but I havent got enough money . 3) She prefers staying at home to going shopping . 4) He got up so late that he missed the (early) train . Question 4 : (3 marks). 1) It was kind of you to help me . 2) Id rather stay at home than go out tonight . 3) You arent old enough to understand these things . 4) Robert is not only a playwright but also an actor . 5) The kitchen wasnt finished on Monday . 6) I havent seen Linda since Johns birthday party . Question 5 : (4 marks). 1) leaving/found 2) has grown 3) Came 4) arguing/to work 5) to lock /going 6) to be /playing 7) has taught / graduated 8) started / to compose wrote .

Question 6 : (4 marks). 1 . T 3. F (Some of the best museums in the world are situated in London) 2.T 4. F (Its very crowded in summer) . - Tng im cho ton bi: 20 im - T cu 1 n cu 5: mi ch ng c 0,5 im - Cu 6: mi ch ng c 1 im
50

( 8) thi HSG Mn ting anh lp 8 (Thigian lm bi 60 pht khng k thi gian giao ) I. Choose the best answer to complete these sentences (3 points) 1. Viet got up late .he couldnt catch the first bus. a. then b. so c. as d. when 2. He cant earn money ..he has no job. a.unless b.until c. if d. without 3. Long wishes he . Have to clean all the windowns. a. dont b. doesnt c. wasnt d. didnt 4. We met a lot of people .our holiday. a.during b.while c. for d. at 5. I wish I ..in the country right now. a.were b. am c.can be d.would be 6. I know you worked really .this semester. a. hardly b.good c.bad d.hard 7. She asked me late. a.not b.not to be c.not be d. not being 8. Its cold outside. ..you close the door, please? a.Do b. Are c. Could d.Why dont 9. She is studying hard pass the final exams. a.for b.in order to c.so to d. so that 10. Nam hates ..to the market. a.to go b. goes c. go d.going 11.Can you fill this form for me? a. on b. in c. for d. of 12. Those students always do things ______ . a. noise b. noisy c. noisily d. noisier 13. My sister is ______ from me. a. different b. differ c. differing d. difference 14. Those students worked ______ all day. a. busy b. busier c. busily d. more busy 15. What is the ______ of this lake? a. long b. length c. short d. lengthen II. Odd one out (2 points) 1. a, stops b, hurts c, speaks d, rides 2. a, passed b, danced c, lived d, walked 3. a, hard b, who c, honest d, house 4. a, much b, hurry c, mum d, bus 5. a, school b, chemist c, machine d, ache 6. a, thank b, this c, that d, the 7. a, think b, with c, then d, there 8. a, bath b, three c, thirsty d, those 9. a, tooth b, health c, neither d, month
51

10.

a, chair

b, chemist

c, chalk

d, lunch

III. Change these sentences from the active into the passive. (1 point) 1. He can solve the problem. 2. We have to improve all the schools in the city. 3. They are going to build a new school in Dong Linh. 4. They have changed the date of the meeting. 5. Somebody is cleaning the classroom at the moment. IV. Fill in the blank with suitable prepositions (2 point ) 1. He had learn the whole poem. heart. 2. Is Mrs Smith . home? 3. I have breakfast .7:30 every morning. 4. Can you translate that . German. 5. My birthday is . the 5th. 6. Please wait .me. 7. They often play football . the afternoon 8. Streets become quieter .night 9. I got up . three oclock this morning. 10.They left Ha Noi . HCM City in 1999. V. Fill each of the numberd blanks in the following passage. Use only one word in each space (2 points) When I (1) ....a child I used (2) ....go to see my grandmother. I thought her house was (3) ....beautiful as a palace and the garden seemed bigger than a park (4) .... I grew (5) .... The house and (6) ....seemed smaller but I still loved visiting the old lady. There were so many beautiful things in the house. Sometimes, I played (7) ....the dolls house which was older than grandmother herself. At (8) ....times, I looked (9) ....books which were (10) .... interesting than my childrens book at home.
9

thi hc sinh gii lp 8


Mn thi: Ting Anh Thi gian: 150 pht (Khng k thi gian giao )

bi
I. Choose one word whose underlined part is pronounced differently from the others: 1. A. looked B. watched C. stopped D. carried 2. A. bath B. father C. theater D. health 52

3. A. study B. success C. surprise D. sugar 4. A. children B. charity C. charm D. champagne 5. A. danger B. angry C. language D. passage 6. A. whole B. when C. where D. while 7. A. socket B. notice C. enroll D. mobile. 8. A. engineer B. excited C. experiment D. exhibition. 9. A. comment B. equipment C. improvement D. development 10.A. overhead B. teammate C. speaker D. bean. II. Choose the best answer to complete the following sentences: 1. Someone.........tickets are free. A. said me B. said me that C. told me D. told to me 2. When she lived in the countryside, she .in the river. A. was swimming B. used to swim C. has swum D. is used to swimming 3. Saigon more than three hundred years ago. A. was built B. has been built C. was building D. built 4. It is nearly ten years .I saw her. A. when B. since C. for D. while 5. Would you mind if Ia photo ? A. take B. took C. would take D. am going to take 6. Last week I my children to the biggest zoo in town. A. got B. brought C. fetch D. took 7. They me if I could speak Japanese. A. told B. said C. asked D. talked 8. Are you proud.your country and its tradition ? A. about B. on C. of D. for 9. Do you collect stamps or other things ? - Yes, I am a stamp A. collecting B. collector C. collect D. collection 10. There were ..flowers that I couldnt dicide what to buy. A. so many B. so few C. so little D. so much 11. She doesnt like Spainishshe has to study the language. A. so B. though C. but D. when 12. It took him six years to as a doctor and now he is a good doctor. A. make B. do C. qualify D. become 13. She asked me... A. if I like pop music or not B. whether I like pop music or not C. if I liked pop music or no D. if I liked pop music or not 14. My brother and I A. am having a wonderful time here B. am having a wonder time here C. are having a wonderful time here D. are having a wonder time here 15. Dont shout, dear. I cant .the shout ! A. stand B. sit C. listen D. hear 16. He laughs of her funny face. A. because B. since C. as D. for 17. What are you ? - My pen, Ive lost it. A. looking B. looking for C. looking after D. looking at 18. Why dont you ..with you university study ? A. go in B. go on C. go by D. go at 53

19. Of my parents, my father is .. A. the stricter B. the strictest C. strict D. stricter 20. Who is going to the phone ? A. reply B. respond C. answer D. pick III. Build sentences based on the words given: 1. There / used / be / Church / near / post office / my town. 2. While / I / open / letter /, phone / ring 3. I / be / very pleased / see / Tom / again / after / long time. 4. You / look / thinner . You / lose / weight ? 5. You / think / you / make / radio / work again ? 6. I/ buy/ book/ 5 days ago. 7. A man/ said/girl/ there/ cafe/ nearby. 8. When/ I/ see/ Nancy/ yesterday/ she/ drive/ car. 9. They / know / each other / 3 months. 10. Nam's teacher / teach / him / he / come / here / 2000. IV. Use the correct form of the verbs in parentheses to complete the following sentences : 1. Mary spent hours ( repair ) her bike. 2. They advised him ( not/ cross ) the street aganist the red lights. 3. He and his sister (not/ meet) my friends since last Christmas 4. She (work) here since she left school ? 5. Everyone ( read) this novel, let us ( discuss) it. 6. I ( know) her for six years, when I met her, she (work) in a Law office. 7. Theyd rather (walk) than (go) by car. V. Complete the following sentences with the correct form of words with the capital words at the beginning of sentences: 1. NEIGHBOR I know all the boys who live in my 2. FRIEND People in the countryside is 3. FLY All between Paris and Hanoi have been cancelled due to fog 4. HIGH Do you know the of S.t Pauls Cathedral ? 5. KNOW Taxi drivers have to have a very good .on the street names. 6. COMFORT The hotel was large and .. 7. CHILD During his ....................... the family lived in Cornwall 8. WEIGH Every woman nowadays seems to want to loose.................... 9. HELP Its a nice shop and the assisstants are all polite and very............... 10. LUCK The keys were locked inside the car ........... aside window was open VI. Find the mistakes in the following sentence and correct them ( one mistake in each sentence ) : 1. You know , it is difficult to me to make him 1...................... understand what I mean. ........ A B C D 2. My dear friends, I wish you will visit us someday 2...................... this summer. ......... A B C D 3. I will come and stay with you and your family on 3...................... March . ......... 54

A B C D 4. Lets gathering somewhere for a coffee after this 4...................... wonderful meeting. ......... A B C D 5...................... 5. I look forward to hear from my mother in ......... Singapore. A B C D 6...................... 6. The collect of stamps made him become famous in ......... the country A B C D 7...................... 7. Lets practise listening to English programs in the .......... radio. A B C D 8...................... 8.What about play tennis in stead of going to the ......... cinema ? A B C D 9...................... 9. Dont turn on the TV, please. I am so tired to watch ......... it . A B C D 10..................... 10. They turn in the radio to listen to some news. ........ A B C D VII. Complete the second sentence so that it has a similer meaning to the first: 1. Can you lend me some money? Henry said to Susan. Henry............................................................................... 2. Both of the chairs are uncomfortable Neither of. 3. They will have to change the date of the meeting again. The date............................................ 4. Peter spent three hours repainting his house. It.. 5. They ve lived here for six years . They moved 6. Ive never read a more romatic story. Its the. 7. Noone works harder than Barbara. Barbara 8. I havent met him for two years. Its .................................................................................... 9. Richard can cook very well. Richard is a ................................................................................... 10. The films ending is dramatic. The film............................................................................................ VIII. Read the passage and choose the best answer in the blanket: For many people, traveling by plane is an exciting experience. Others, however, find the whole idea quite terrifying, (1) ................. flying is no more dangerous 55

(2) ......................any other form of travel and some experts say it is considerably safer. It is known, however, that most accident occurs (3) .................taking off and landing when a (4) ......................decisions are vitally important. The people (5) ............. job it is to look (6)........... the passengers, the stewards and stewardnesses play an important part in helping passengers to (7)................ safe and comfortable. Indeed for many passengers being (8) .............such care of is all part of the total experience. (9) ........... other form of travel involves waiting for people in quite the same (10) ................ , with food, drink, newspapers, magazins, music, and even video films. 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. A. although A. than A. while A. leaders A. whose A. for A.feel A. given A. Any A. way B. too B. as B. during B. chiefs B. which B. up B. rest B. kept B. No B. kind C. and C. then C. for C. drivers C. their C. after C. experience C. shown C. All C. sort D. because D. with D. through D. pilots D. that D. round D. lie D. taken D. Not D. part

IX. Read the following passage then answer the questions below: Every year people in many countries learn English. Some of them are young children. Others are teenagers. Many are adults. Some learn at school. Others study by themselves. A few learn English just by hearing the language in films, on telivision, in the office or among their friends. Most people must work hard to learn English. Why do all these people learn English? Its not difficult to anwer this question. Many boys and girls learn English at school because it is one of their subjects. Many adults learn English because it is useful for their work. Teenagers often learn English for their higher studies because some of their books are in English at the college or university. Other people learn English because they want to read newspapers or magezines in nglish . 1. According to the writer. English is learn by............... A. young children B. adults C. teenagers D. all are correct 2. In the line 2 of the second part, the word it refers to.......... A.country B. young childen C.English D. question 3. Where do many boys and girls learn English? A. at home B. at school C. in evening classe D. in the office 4. Why do adults learn English? A. Because they want to see movies in English B. Because they need it for their job. C. Because they are foced to learn it D. Because its not difficult to learn. 5. What of the following is NOT mentioned in the passge? A. Children like reading English newspapers B. People in many countries learn English C. English is one subject in school. D. Some books are written in English. 10 THI HC SINH GII Mn: Ting Anh lp 8 56

Thi gian lm bi: 120 pht SECTION : VOCABULARY AND GRAMMAR (5.5 points) Part 1: Choose the correct answer: Circle the letter A, B, C or D (4pts) Example: 0. Where..............you go last night? I went to the movies. a. do b. are c. did d. will 1. His .................towards me is very strange. a. behave b. behavior c. behaved d. behaving 2. The doctor ................he should take a few days off. a. say b. said c. ask d. tell 3. I tried my....................not to laugh. a. good b. well c. better d. best 4. We left at 6 a.m.....................late. a. so as not to be b. so as not being c. so as to be d. so as not being 5. I remember you......................that shirt. a. buy b. to buy c. buying d. for buying 6. ..................are the people who live in a place. a. Community b. Environment c. Organization d. Program 7. Where is Sue? She.................be in the garden. a. may b. has to c. need to d. can 8. It....................the coldest day in Ha Noi for 40 years. a. has b. was c. is d. has been 9. Living in the countryside is not expensive, and it isnt complex, .................. a. too b. either c. neither d. so 10. Tims teacher asked him to spend more time...................Spanish pronunciation. a. in b. of c. at d. on 11. Italy...............France in tomorrows final. a. has played b. played c. is playing d. play 12. These medicines can...............your headache. a. ease b. elevate c. revive d. affect 13. She covered her knees...................a blanket. a. in b. under c. of d. with 14. Would you mind...................the window? a. to close b. closing c. about closing d. closed 15. How much is the car..................in Japan? a. makes b. making c. to make d. made 16. Will you pick me...................after the party? a. on b. over c. up d. through Part 2: Complete the following sentences with the new word formed from the ones in CAPITAL at the end of each sentence. (1.5 pts) Example: She has cut herself and its __bleeding _quite badly. (BLOOD) 1. Relax for some minutes and youll feel more ________________. (COMFORT) 2. The child should be punished of his bad _________________. (BEHAVE) 3. Mr. Minh has made an ________________to see us at 3 oclock. (ARRANGE) 4. Bell_________________ demonstrated his invention. (SUCCESS) 5. __________________, dark clouds appeared and it began to rain. (FORTUNATE) 6. Every day, there are two ______________ from Da Nang to Ho Chi Minh city. (FLY) SECTION 2: READING COMPREHENSION (5.5 pts) Part 1: Choose the words from the box to fill in the gaps. (4 pts) example under include sure limits them make lights travel countries is where lot license

57

obey miss

When you are driving (0) _ abroad __ you should (1) _____________ sure that you have all documents with you. These (2)_______________ your passport, your driving (3) ______________ and insurance papers. It (4) _______________ very inconvenient if you (5) ______________ any of these or if you cannot find (6)_____________ quickly. You must also make (7) ________________ that your car has a national plate which shows the country (8) _______________ the car is registered; for (9) _________________, GB for Britain, F for France, N for Norway and so on. In some (10) _________________ you have to pay if you dont (11) ______________ motoring laws and this can sometimes cost you a (12) ______________of money. For instance, you may have to pay immediately if you are stopped by a police officer for taking no notice of traffic (13) ______________, speed (14) _______________ or if you allow children (15) _______________ the age of twelve to (16) ______________ in the front seat of a vehicle. Part 2: Rearrange these sentences to make a dialogue between a tourist and a guide (1.5pts) ______ Tourist: I have heard of Hoi An. Is it an interesting place? ______ Guide: Why dont you go to Ha Noi? You can find many historical sites there. ___1__ Tourist: What can I see in Central Viet Nam? ______ Guide: Yes. Its an old town with many Japanese and Chinese cultural features. ______ Tourist: What other places should I go to? ______ Guide: You can enjoy many coastal towns with beautiful beaches. Besides, you can go to Hue and visit the mausoleum of the Nguyen Kings. ______ Tourist: Thats a good idea. Thank you very much. SECTION 3: WRITING (5 PTS)
Part 1: Finish the second sentence so that it has the same meaning as the first. Do not change the given bold word form and do not write more than 5 words. (2pts)

Example: 0. My school has two thousand students. 0. are There are two thousands students in my school. 1. May I turn on the television? mind Do you _________________________________ the television? 2. Would you mind not using the office phone? use Id ____________________________________ the office phone. 3. Dont throw things away - Mrs. Thanh said to the students. asked Mrs. Thanh_____________________________ throw things away. 4. Does your country export coffee to Europe? exported Is _______________________________ by your country? 5. I suggest going to the movies now. that I ______________________________to the movies now. Part 2: Use the following words and phrases. Make all the necessary changes and additions to write complete and meaningful sentences . (2.5 pts) Example: Last week/ we/ go/ camping/ classmates Last week we went camping with our classmates. 1. I/ not/ see/ him/ since/ we/ leave/ school ______________________________________________________ 2. This / be/ first time/ Tim/ see/ rice paddies ______________________________________________________ 58

3. compost/ make/ from household and garden waste ______________________________________________________ 4. he/ tell/ me/ that/ he/ borrow/ book/ school library ______________________________________________________ 5. would/ you/ mind/ if / I / sit/ here? ______________________________________________________
11

thi chn hc sinh gii Mn Ting Anh lp 8

Thi gian lm bi 120 pht Cu I. Chn t m phn gch chn c cch c khc so vi 3 t cn li. (2,5 ) 1 jeans styles students labels 2 honest hour honor humour 3 youth thank thirsty there 4 buses passes glasses houses 5 neighbor receive weight great Cu II. Cho dng ng ca ng t trong ngoc (2,5 ) 1) Why you (wear) your old clothes now? - Because I (wash) my car. 2) She (say) that she would phone me this morning, but its now 12.00 and she (not phone) yet. 3) Mai hopes she (meet) many interesting people when she (go) on a holiday to Ha Long next month. 4) Last night when I (visit) him, he (do) an experiment on the upstairs. 5) Tell him (bring) his bike inside - If he (leave) there some one (steal) it. Cu III. Mi cu sau y c mt li sai, em hy tm v sa li cho ng (2,5 ) 1. The boy is serious ill so the doctor decides that he will have an operation. 2. Are you staying here ? Yes, Im. 3. Ba always gets excellent grades because he studies hardly. 4. We should recycle waste paper in order to saving trees. 5. Last night while Nga took a bath, Ba was playing the piano. 6. Sharon is very tired now because she went an eight hours tour to day. 7. He as well as other students have learn how to install this electric equipment. 8. Did the government do anything to prevent people throw away drink cans? 9. The book writing by Jack Lon Don is very popular in the world. 10. Last year we had a very interested summer holiday. Cu IV. Cho dng t ng ca t trong ngoc hon thnh cu (2,5 ) 1. If you can give a seasonable for your bad beharior last night, Ill forgive you. (explain) 2- It s to eat to much sugar and fat. (health) 3- There are many cultural between his country and mine. (differ) 4- Twofrom the group Friend of the Earth are talking to students. (represent) 5- What it the correct of this word? (pronounce) 6- His parents are very of him. (pride) 7- Our main to export are rice, coffee and subber. (produce) 8- Its advisable to recycle used things in order to save resources. (nature)
59

9- Do you think this shirt is for me? (suit) 10- Youll meet the tour guide on your at the hotel. (arrive) Cu V.Vit li cu sau dng t gi sao cho ngha khng thay i (3im) 1) The ladder is too short to reach the window. -> The ladder isn t 2) We started living here two years ago. -> We have 3) How long is it since he bought the computer? -> When 4) What time do you want to leave the airport? John asked me. ->John asked 5) I study English so that I can improve my knowledge. -> I study English so as 6) The nurse taught Hoa how to give first aid on the phone. -> Hoa 7) Some feelings are difficult for me to describe. -> I find some feelings. 8) I spent ages doing my homework last night. -> It took . 9) Lan forgot her birthday and so did I. -> Lan didn t 10) Thats the worst film Ive ever seen. -> Ive never Cu VII. Chn p n ng nht hon thnh cu: (3 ) 1) Would you mind my ? (smoking, smoke, smoked, smokes). 2) of you took my camera George asked us. (who, that, whom,which). 3) She emptied theof her purse onto the table. (money, contents, items, valuables) 4) you let me take a photo of you? (will, shall, may, must). 5). Where is Janet? - Shes out. She said sheback soon. (is, would be, was, came). 6) Would you be to hold the door open? (kind enough, too kind, as kind, so kind). 7) Graham was said the brightest boy in the class. (was, he had been, to be, being) 8) She came to live herea month ago. (quite, beyond, already, almost) 9) The singer ended the concerther most popular song. (by, with, in, as) 10) Hung promised to try best in learning English.( him, his, he, himseft). Cu VIII. in vo ch trng bng a, an, the hoc 0 trong cc cu sau (4 ) 1. Its bit far from my house to cinema. 2. deaf are the people who cant hear and Hung is ... deaf student. 3. Trang isnt in kitchen, she is upstairs. 4. Our new teacher has oval face with ... wavy black hair. 5. The scout is helping ... old man to cross ... street. 6. The best place for compose heap is ... place that gets sun and shade. 7. Wed love to visit Canada and ... United States of America. 8. Viet likes ... comedies very much and there s interesting comedy on T.V tonight.. 9. They took ... small plane to Hawaian island of Oashu. 10. Uncle Brown has driven ... same car for long time.
12 thi chn hc sinh gii Mn Ting Anh lp 8

Thi gian lm bi 120 pht Cu I. Chn t m phn gch chn c cch c khc so vi 3 t cn li. (2,5 ) 1 touch enough cousin doubt
60

2 mind signature sign fight 3 there than thing though 4 hear clear tear bear 5 buses passes glasses houses Cu II. Cho dng ng ca ng t trong ngoc (2,5 ) 1. Listen to those people ! What language they (speak)? 2. Where you (go) if you had a lot of money. 3. Did you advise him (join) in the talent contest ? 4. Who (carry) our bags when we climb the mountains ? 5. It (not rain) much in our country in winter. 6. We (make) to work hard last week by the teacher. 7. My brother enjoys (listen) to stories about UFOs. 8. When I got to the station, my penpal (wait) for me. 9. Nothing (do) since I moved here. 10. To avoid (recognize), the film star wore dark glasses. Cu III. Mi cu sau y c mt li sai, em hy tm v sa li cho ng (2,5 ) Football is the popular game in Britain. You can see that if you go to one of the important match. Young and old people shout and cheer for one side or the other. Nearly every chools has it football team and every boy in Britain knows much about the game. He can tell you the name of the players in most important teams, he has a picture of them and know the results of any matches. In Britain the football season begins at the middle of August, usually in the second Saturday and ends on the last Saturday in April. In the beginning of the season all the school football team and the professional teams train very hard. They want to won their matches. Cu IV. Cho dng t ng ca t trong ngoc hon thnh cu (2,5 ) 1. I think you had a .trip to Hanoi last year. (PLEASE) 2. Who draw Nam, Lan or Quang ? (GOOD) 3. My sister is .. in pop music. (INTEREST) 4. His office is next to (SHE) 5. Thank you for.me with my math. (HELP) 6. Get up and get quickly. (DRESS) 7. Her mother looks .. Lets go and help her. (WORRY) 8. They are the of the match. (WIN) 9. The Greens are living on the . floor. (FIVE) 10..... I often hear her ..English songs in her room. (SINGER) Cu V.Vit li cu sau dng t gi sao cho ngha khng thay i (3im) 1. We spent an hour travelling to Cairo. -> It............................................................... 2. Peter and Mark are excellent football players. -> Peter and Mark 3. This flat is too small for my family. -> big enough.. 4. My city isnt the same as yours. -> .different 5. She didnt ring the door bell but she walked in. -> .without. 6. This novel is long enough to take me several weeks to read. -> This novel is so. 7. Do ancient cities interest you or not? -> Do you find 8. You hair is very beautiful. -> You have got.. 9. I hate people telephoning me early in the morning. -> I hate 10. We didnt know what he said at the meeting. -> .known.
61

Cu VII. Chn p n ng nht hon thnh cu: (3 ) 1. He drank very littlethe police caught him. (in case/despite/unless/otherwise) 2. She has a lot of money in her new position. (earned/got/found/ done) 3. He came to the party without (invitation/ inviting/ being invited/ her invitation) 4. It takes me one and a half to do that work. (hour/ hours/ of hour/ of hours) 5. We had to use our neighbors car because ours was (out of work/ out of order/ off duty/ out of function) 6.The train to Hanoi at 6 next morning.(will leave/leaves/ is going to leave/is leaving) 7. Nothing faster than the speed of light. (is/ was/ are/ were) 8. Tom will be punished coming late. (by/ because/ for/ therefore) 9. Why didnt you let me when you were coming? (know/ knew/ knowing/ to know) 10. . the long journey we had a wonderful holiday.( Except/ In spite/ Beside/ Although) Cu VIII. in vo ch trng bng a, an hoc the trong cc cu sau (4 ) 1. He had fish and a loaf of bread for lunch. 2. Tom is in bathroom. He is having bath. 3. I turned off lights, opned door and went out. 4. What is name of the director of film we saw last night. 5. Yesterday I bought jacket and uniform. 6. My friends and I went out for meal. food was good. 7. There is a nice room, but I dont like color of carpets. 8. In London, Houses of Parliament are beside Thames river. 9. He has M.P since 1998 and he has just been back from Philippines. 10. He is European engineer. He likes going to work by underground.

13

K THI CHN HC SINH GII NM HC: 2011 2012 Mn : TING ANH LP 8 Thi gian lm bi: 150 pht I/ Chn t c phn gch chn c pht m khc nhng t cn li bng cch khoanh trn ch ci A, B, C, hoc D. (5 ) 1. A. looked B. watched C. carried D. stopped 2. A. study B. success C. surprise D. sugar 3. A. unite B. underline C. university D. uniform 4. A. danger B. angry C. language D. passage 5. A. character B. children C. teacher D. change II/ Chn cu tr li ng nht. Khoanh trn vo ch ci A,B,C, hoc D. (15) 1. Are you interested...........playing badminton after class? A. in B. with C. on D. for 2. " What.........going to Hanoi tomorrow? " A. to B. in C. about D. for 3. Hoa works very..........so she always gets good marks. A. badly B. good C. hardly D. hard 4. The building was built .........1962 and 1969. A. between B. from C. since D. for 5. This school..........in 1997 A. built B. is built C. was built D. has built
62

6. Of all my friends, Hoa is............. A. the tallest B. the most tallest C. taller D. more taller 7. Would you mind if Ia photo ? A. take B. took C. would take D. am going to take 8. Last week I my children to the biggest zoo in town. A. got B. brought C. fetch D. took 9. Are you proud.your country and its tradition ? A. about B. on C. of D. for 10. Do you collect stamps or other things ? - Yes, I am a stamp. A. collecting B. collector C. collect D. collection 11. It is very dangerous .. in the polluted environment. A. to live B. lives C. living D. live 12. Our .. resources are limited so we should recycle all used things. A. nature B. natural C. naturing D. naturally 13. His car is the same color . my uncles. A. alike B. as C. like D. to 14. This ruler .. of plastic. A. make B. made C. is making D. is made 15. I take part .. most youth activities of my school. A. in B. of C. on D. at III/ Dng ng thi, dng ca ng t cho trong ngoc. (10) Nowadays, a lot of important inventions (1- carry out) by scientists (2- work) for large industrial firms. However, there (3 be) still opportunities for other people (4 invent) various things. In Britain, there is a weekly TV program which (5 attempt) to show all the devices which people (6 invent ) recently. The people (7 organize) the program receive information about 700 inventions per year. New ideas can (8 develop) by private inventors. However, it is important (9 consider) these questions : Will it work? Will it (10 want)? Is it new? 1. __________________ 6. ___________________ 2.__________________ 7. ___________________ 3. __________________ 8. ___________________ 4. __________________ 9. ___________________ 5. __________________ 10. __________________ IV/ in vo ch trng mt gii t ph hp. (10) 1. Could I help you ______________ your bag? 2. Na got up late this morning because her alarm clock didnt go ___________ . 3. Im looking forward ____________ seeing you in June. 4. In the competition, everyone fell ______________ the deep and dangerous water. 5. Ha Long Bay is recognized _____________ UNESCO as a World Heritage Site 6. They have a meeting ___________ 6.30 and 9.30. 7. My mother often picks me ___________ from the school. 8. Im going to invite my friends to come over ___________ dinner tonight. 9. Next summer, my family will have a vacation __________ Thailand and stay there ________ one week. V/ in ng dng ca t c in hoa hon thnh cu. (10)
63

1. We have two postal ___________________ a day. (DELIVER) 2. He left the room without ___________________ . (EXPLAIN) 3. Playing tennis is one of his favorite ______________ . (ACT) 4. We started our trip on a beautiful ______________ morning. (SUN) 5. They left the house in a __________________ mess. (FRIGHT) 6. He said Good morning in a most ______________ way. (FRIEND) 7. There is no easy ______________ to this problem. (SOLVE) 8. He always drives more ________________ at night. (CARE) 9. Does this _______________ suit you? (ARRANGE) 10. He is a very _________________ carpenter. (SKILL) VI/Gch chn li sai mi dng trong on vn sau ri sa sang bn (nh v d).(10) Example: 0. I havent saw you for two month 0/ seen Nam is a student. This year he had a very interested summer 1/ ___________ holiday. He traveled, with him classmates, to a mountainous area 2/ ___________ in Hoa Binh province. They gone there to help make a road 3/ ___________ through a forest among two villages. It was very difficult 4/ ___________ because there had no water to drink and no shops where we 5/ ___________ could bought food,said Nam. It was very cold and wet 6/ ___________ in the mountains. It is one of the wetter places in the country. 7/ ___________ Nam stayed in the mountains since six weeks. It was hard work, 8/ ___________ But he says it was the best thing he has ever did. He is hoping 9/ ___________ to return next year to do any more work there 10/ __________ VII/ in 01 t vo ch trng hon thnh on vn sau : (10) Learning a language is, in some way, like (1) __________ how to fly or play the piano. There (2) ______ important differences, but there is a very important similarity. It is this: learning how to do such things needs lots (3) ___________ practice. It is never simply to know something. You must be able to do things with what (4) ___________ know. For example, it is not enough simply to read a book on (5) ________ to fly an aeroplane. A (6) __________ can give you lots of information about how to fly, but if only read a book and then try to (7) ________ without a great deal of practice first, you will crash and kill (8) _______ . The same is true of (9) _________ the piano. So you think it is enough simply to read about it? Can you play the piano without having lots of (10) _______ first? VIII/ Ghp hai cu lm mt, dng t gi . (5) 1. Minh does morning exercises regularly. He wants to be healthy ( so as to ) .. 2. Im learning English. I want to read book in English. (in order to) . 3. She said nothing . She didnt want to make him angry (so as to) 4.The man was taken to the local hospital. He was injured in the accident. (past participle) .. 5. The musician is internationally famous. He appeared in the concert last night. (present participle) .
64

IX/ Dng t gi vit li cc cu sau sao cho ngha ca cu khng thay i. (10) 1. Keeping the environment clean is very important.=> Its .. 2. They will show the time machine to the public when they finish it. - The time machine .. 3. He was delighted to receive his aunts letter.=> He was delighted that .. 4. Old car tires are recycled to make shoes and sandals.=> People .. 5. Im very sad that I wasnt accepted in that group.=> Im very sad not . 6. Its three years since I last spoke to her.-> I havent 7. Tam doesnt type as fast as she used to.=> Tam used .. 8. Please turn down the radio for me, said my father. - My father asked 9. Lan will be fifteen next week. => It is Lans .. 10. How long is it since you used the pen?=>When ..? X/ Sp xp cc t sau thnh cu hon chnh. (10) 1. stamps / a child / Minh / since / collected / was / has / he. - . 2. tomorrow / can / not / we / somewhere / I / so / working / go / am. - .. 3. back / in / months / England / going / two / are / to / they. - .. 4. information / entertainment / also / is / TV / only / but / not / bringing . - .. 5. struggle / on / always / nature / home / life / at / is / the farm / with / a. - . 14
Hc Sinh Gii 8

Mn: Anh vn (Thi gian lm bi: 120 pht)

Question I: Choose the best answer to fill in each blank.

1. My aunt speaks English very ................................ A. good B. well C. goodly D. best 2. We have math on Tuesday, Thursday, and Friday; It means we have math .................. a week. A. once B. twice C. three times D. four times 3. Lan promises to ............................ her best in learning English. A. try B. make C. work D. learn 4. Learners dont only learn the meaning ......................... the spelling and pronunciation of new words. A. too B. as well as C. also D. but also 5. The manager asked me ............................. for him outside his office. A. wait B. waiting C. to wait D. waited 6. She hasnt written to me ........................................ A. already B. yet C. never D. any longer 7. Would you be ................................ to hold the door open?
65

A. kind enough B. too kind C. as kind D. so kind 8. Take the number 7 bus and get ......................... at Forest Road. A. up B. down C. outside D. off 9. They have never come ............................ such a beautiful village before. A. off B. along C. at D. across 10. Surely Davids not going to drive, .......................... he? A. does B. isnt C. is D. will Question II: Give the correct form of the words in the brackets . 1. He fell off the bike, but his ............................... were not serious. ( injure) 2. She gave me a ............................... of the new house. ( demonstrate) 3. The shop ............................. showed me a lot of new models. ( assist) 4. You must read the following ............................... precautions carefully. ( safe) 5. You shouldnt talk about her character only through her .......................... ( appear) 6. We are waiting for the .............................. of our uncles train. ( arrive) 7. The increase in population has led to .................................... in many cities. (crowd) 8. We had a terrible trip because the weather was ............................. ( please) 9. If you want to get more ................................, please contact Mr. Phong. ( inform) 10. Its a good restaurant; the food there is very ........................... ( taste) Question III: Choose the word whose underlined part is pronounced differently
from that of the other words in each group .

1. A. visit 2. A. seat 3. A. helped 4. A. hotel 5. A. city 6. A. mind 7. A. sugar 8. A. busy 9. A. page 10. A. what

B. B. B. B. B. B. B. B. B. B.

resort great wanted photo center climb sorry why village which

C. C. C. C. C. C. C. C. C. C.

museum please sounded move country exciting seaside history luggage where

D. D. D. D. D. D. D. D. D. D.

restaurant beach suggested pagoda cigarette destination summer family heritage who

Question IV: Give the correct form or tense of the verbs in the brackets .

1. My uncle (not/ be) . out of his house since he (buy) a color TV. 2. I dont think I (go) ............................... out tonight. I (be) .......................... too tired. 3. John (wash) .......................... his hands. He (just/ repair) ...................................... the TV set. 4. Tell him (bring) .................................. his bike inside. If he (leave) ........................... it there, someone (steal) ....................................... it. 5. Where (you/ spend) ........................................ your summer holiday last year? Question V: Finish the second sentence so that it has the same meaning as the
first.

1. Keeping the environment clean is very important. -> Its ................................................................................................................................ .... 2. They will show the time machine to the public when they finish it.
66

-> The time machine ............................................................................................................. 3. He was delighted to receive his aunts letter. -> He was delighted that his ................................................................................................. 4. Old car tires are recycled to make shoes and sandals.=> People ............................... 5. Im very sad that I wasnt accepted in that group. -> Im very sad not ................................................................................................................ 6. Van keeps forgetting his homework.=> Van is .............................................................. 7. I would like you to help me to put the chairs away. -> Do you mind ...................................................................................................................? 8. Please dont make any noise; Im very tired.=> Id rather .............................................. 9. Having a vacation abroad is very interesting. => It is ........................................................ 10. The water was so cold that the children couldnt swim in it. -> The water wasnt .............................................................................................................. Question VI: Read the following passage and answer the questions below . A burn is an injury to the skin caused by exposure to fire, hot liquids or metals, chemicals, electricity or the suns ultraviolet rays. When someone gets a burn , its necessary to provide first - aid right away. First aid for burns involves removing the source of the burn as soon as possible. The burns should be cooled immediately with cold water. A clean, cold wet towel or dressing can be placed on less serious burns to ease pain and protect the burns from contaminating. If the burn is caused by chemicals, it should be bathed continuously with running water for at least 20 minutes to reduce the substance. Any powder should be carefully brushed off with gloved or protected hands before washing. Wet dressings should never be used for burns. Instead, the first - aid provider should gently apply dry, sterile dressing held in place by bandages and seek immediate medical attention. * Question: 1. What can cause burns? ....................................................................................................................................... ........ 2. When should the source of the burn be removed? ....................................................................................................................................... ........ 3. Why should we place clean, cold wet towels on less serious burns? ....................................................................................................................................... ........ 4. How long should the burn caused by chemicals be washed with water? ....................................................................................................................................... ........
67

5. What kind of dressings should the first - aid provider use? ....................................................................................................................................... ........ Question VII: Use the given words to make complete sentences. 1. Linh/ parents/ proud/ him/ because/ he/ always/ get/ good marks. ....................................................................................................................................... ........ 2. We/ very interested/ play/ soccer/ when/ live/ countryside. ....................................................................................................................................... ........ 3. I/ not talk/ uncle/ since/ he/ buy/ new house/ city center. ....................................................................................................................................... ........ 4. The Browns/ buy/ lot/ food/ because/ they/ go/ have/ party. ....................................................................................................................................... ........ 5. It/ only/ small car/ so/ there/ not/ enough room/ all/ us. ....................................................................................................................................... ........ Question VIII: Fill in each blank with the suitable word in the following passage . I have just ........................... (1) a letter from my brother, Dave. He is in Australia. He has been there ........................... (2) six months. He is an engineer. He is ..............................(3) for a big farm and he has visited a great ........................... (4) of different places in Australia. He has just bought ............................. (5) Australian car and he has ............................... (6) to Alice Spring, a small town to the center of Australia. He ........................ (7) soon visit Darwin. From ........................... (8), hell fly to Perth. My brother has .........................(9) been abroad before, so he ................... (10) this trip very exciting.

15 hc sinh gii lp 8
I/ Chn t c phn gch chn c pht m khc nhng t cn li bng cch khoanh trn ch ci . (5 ) 1. A. looked B. watched C. carried D. stopped 2. A. study B. success C. surprise D. sugar 3. A. unite B. underline C. university D. uniform 4. A. danger B. angry C. language D. passage 5. A. character B. children C. teacher D. change II - Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others.(0,2) 1. A. passed B. watched C. played D. washed 2. A. proud B. about C. around D. would 3. A. market B. depart C. card D. scare 4. A. entrance B. paddy C. bamboo D. banyan 5. A. problem B. love C. box D. hobby III/ Chn cu tr li ng nht. Khoanh trn vo ch ci A,B,C, hoc D. (15) 1. Are you interested...........playing badminton after class? A. in B. with C. on D. for 2. " What.........going to Hanoi tomorrow? " A. to B. in C. about D. for 68

3. Hoa works very..........so she always gets good marks. A. badly B. good C. hardly D. hard 4. The building was built .........1962 and 1969. A. between B. from C. since D. for 5. This school..........in 1997 A. built B. is built C. was built D. has built 6. Of all my friends, Hoa is............. A. the tallest B. the most tallest C. taller D. more taller 7. Would you mind if Ia photo ? A. take B. took C. would take D. am going to take 8. Last week I my children to the biggest zoo in town. A. got B. brought C. fetch D. took 9. Are you proud.your country and its tradition ? A. about B. on C. of D. for 10. Do you collect stamps or other things ? - Yes, I am a stamp. A. collecting B. collector C. collect D. collection 11. It is very dangerous .. in the polluted environment. A. to live B. lives C. living D. live 12. Our .. resources are limited so we should recycle all used things. A. nature B. natural C. naturing D. naturally 13. His car is the same color . my uncles. A. alike B. as C. like D. to 14. This ruler .. of plastic. A. make B. made C. is making D. is made 15. I take part .. most youth activities of my school. A. in B. of C. on D. at IV/ Dng ng thi, dng ca ng t cho trong ngoc. (10) Nowadays, a lot of important inventions (1- carry out) by scientists (2- work) for large industrial firms. However, there (3 be) still opportunities for other people (4 invent) various things. In Britain, there is a weekly TV program which (5 attempt) to show all the devices which people (6 invent ) recently. The people (7 organize) the program receive information about 700 inventions per year. New ideas can (8 develop) by private inventors. However, it is important (9 consider) these questions : Will it work? Will it (10 want)? Is it new? 1. __________________ 6. ___________________ 2.__________________ 7. ___________________ 3. __________________ 8. ___________________ 4. __________________ 9. ___________________ 5. __________________ 10. __________________ V/ in vo ch trng mt gii t ph hp. (10) 1. Could I help you ______________ your bag? 2. Na got up late this morning because her alarm clock didnt go ___________ . 3. Im looking forward ____________ seeing you in June. 4. In the competition, everyone fell ______________ the deep and dangerous water. 5. Ha Long Bay is recognized _____________ UNESCO as a World Heritage Site 6. They have a meeting ___________ 6.30 and 9.30. 7. My mother often picks me ___________ from the school. 8. Im going to invite my friends to come over ___________ dinner tonight. 9. Next summer, my family will have a vacation __________ Thailand and stay there ________ one week. VI/ in ng dng ca t c in hoa hon thnh cu. (10) 1. We have two postal ___________________ a day. (DELIVER) 2. He left the room without ___________________ . (EXPLAIN) 69

3. Playing tennis is one of his favorite ______________ . (ACT) 4. We started our trip on a beautiful ______________ morning. (SUN) 5. They left the house in a __________________ mess. (FRIGHT) 6. He said Good morning in a most ______________ way. (FRIEND) 7. There is no easy ______________ to this problem. (SOLVE) 8. He always drives more ________________ at night. (CARE) 9. Does this _______________ suit you? (ARRANGE) 10. He is a very _________________ carpenter. (SKILL) VII/Gch chn li sai mi dng trong on vn sau ri sa sang bn (nh v d).(10) Example: 0. I havent saw you for two month 0/ seen Nam is a student. This year he had a very interested summer 1/ ___________ holiday. He traveled, with him classmates, to a mountainous area 2/ ___________ in Hoa Binh province. They gone there to help make a road 3/ ___________ through a forest among two villages. It was very difficult 4/ ___________ because there had no water to drink and no shops where we 5/ ___________ could bought food,said Nam. It was very cold and wet 6/ ___________ in the mountains. It is one of the wetter places in the country. 7/ ___________ Nam stayed in the mountains since six weeks. It was hard work, 8/ ___________ But he says it was the best thing he has ever did. He is hoping 9/ ___________ to return next year to do any more work there 10/ __________ VIII/ in 01 t vo ch trng hon thnh on vn sau : (10) Learning a language is, in some way, like (1) __________________ how to fly or play the piano. There (2) _________________ important differences, but there is a very important similarity. It is this: learning how to do such things needs lots (3) ___________ practice. It is never simply to know something. You must be able to do things with what (4) ___________ know. For example, it is not enough simply to read a book on (5) ______________ to fly an aeroplane. A (6) ___________ can give you lots of information about how to fly, but if only read a book and then try to (7) _____________ without a great deal of practice first, you will crash and kill (8) ____________ . The same is true of (9) ______________ the piano. So you think it is enough simply to read about it? Can you play the piano without having lots of (10) _________________ first? IX/ Ghp hai cu lm mt, dng t gi . (5) 1. Minh does morning exercises regularly. He wants to be healthy ( so as to ) .. 2. Im learning English. I want to read book in English. (in order to) . 3. She said nothing . She didnt want to make him angry (so as to) 4.The man was taken to the local hospital. He was injured in the accident. (past participle) .. 5. The musician is internationally famous. He appeared in the concert last night. (present participle) . X/ Dng t gi vit li cc cu sau sao cho ngha ca cu khng thay i. (10) 1. Keeping the environment clean is very important. - Its .. 2. They will show the time machine to the public when they finish it. - The time machine .. 3. He was delighted to receive his aunts letter. - He was delighted that .. 4. Old car tires are recycled to make shoes and sandals. - People .. 70

5. Im very sad that I wasnt accepted in that group. - Im very sad not . 6. Its three years since I last spoke to her. - I havent 7. Tam doesnt type as fast as she used to. - Tam used .. 8. Please turn down the radio for me, said my father. - My father asked 9. Lan will be fifteen next week. - It is Lans .. 10. How long is it since you used the pen? - When .? XI/ Sp xp cc t sau thnh cu hon chnh. (10) 1. stamps / a child / Minh / since / collected / was / has / he. - . 2. tomorrow / can / not / we / somewhere / I / so / working / go / am. - .. 3. back / in / months / England / going / two / are / to / they. - .. 4. information / entertainment / also / is / TV / only / but / not / bringing . - .. 5. struggle / on / always / nature / home / life / at / is / the farm / with / a. - . XII - Read the following passage, then choose the correct answer to questions 26 - 30. (0,2) I went to Australia on a student program last year and I like to (1)_______you about it. I was very (2)_______when I knew I was going to Australia because I had never been there before. I didnt think about the problems of speaking English (3)_______I met my host family. At first I couldnt communicate with them because my English was so bad. All the five years I had been learning English wasnt much used at all (4)_______we didnt have real practice at school. Even though my grammar was good, my pronunciation wasnt. My problem is (5)_______ l and r. For example, Australian people often asked What do you eat in Vietnam? I wanted to tell them that we eat rice, but they didnt understand when I said We eat lice 26. A. say B. tell C. talk D. speak 27. A. exciting B. excites C. excited D. excite 28. A. after B. until C. when D. while 29. A. although B. even C. because D. so 30. A. pronouncing B. speaking C. reading D. telling XIII Choose the best answer from the four options given (marked A, B,C, or D) to complete each sentence. (0,2) 6. My house_________in 1986. A. is built B. was building C. was built D. has been built 7. The doctor_________me not to stay up too late at night. A. advised B. suggested C. insisted D. forced 8. Tomorrow we'll go to Noi Bai Airport to meet Maryam, _________comes from Malaysia. A. who B. whom C. whose D. that 9. His house looks very large and beautiful. It is _________house. A. a seven-room B. a seven-rooms C. seven room D. seven rooms 10. If you get up early, you_________late. A. weren't B. wouldn't be C. aren't D. won't be 11. It's very hot today. I wish I_________on the beach now. A. am B. was C. were D. had been 12. When he lived in the city, he_________to the theater twice a week. 71

A. uses to go B. has gone C. used to go D. was going 13. My father asked us_________too much time playing computer games. A. not to spending B. did not spend C. not to spend D. to not spent 14. Hoai can not remember the name of the restaurant_________she ate her favorite roasted duck. A. which B. whose C. whom D. where 15. If I were a flower, I_________a sunflower. A. was B. were C. will be D. would be 16. Nobody went to the party, _________? A. does he B. do they C. didnt they D. did they 17. It is nearly 3 months_________he visited his parents. A. while B. during C. since D. when 18. _________population is another unpleasant result we have to solve. A. Increased B. Increasing C. The increase D. To increase 19. If we_________enough time, well study this exercise more carefully. A. will have B. have C. had D. would have 20. What would you do, if you_________a UFO? A. see B. saw C. would see D. had seen XIIII.- Identify the underlined word/ phrase (A or B,C,D) that needs correcting to become an exact one. (0,2) 21. The picture was painting by Michael last year.
A A B B C C D D

22. Theres the woman who she sold me the handbag. 23. Mr. Smith is going to buy a new Japanese car, doesnt he? A B C D 24. I met a lot of interesting people while I was studying at Ho Chi Minh City. A B C D 25. If I were you, I didnt buy that expensive car. A B C D

16

THI CHN HC SINH GII LP 8 Thi gian lm bi: 120 pht (khng k thi gian giao )

Mn: TING ANH

Bi 1: A. Chn t m phn gch chn c cch pht m khc vi cc t cn li (1, 2 im) 1. A. young B. drought C. discount D. sound 1. ... 2. A. blind B. assistant C. hire D. itinerary 2. ... 3. A. Christmas B. character C. chemistry D. brochure 3. ... 4. A. nature B. behavior C. separate D. arrange 4. ... 5. A. competition B. chore C. conscious D. promise 5. ... 6. A. needed B. wanted C. started D. finished 6. ... B. Chn t c trng m chnh ri vo v tr khc cc t cn li. (0, 8 im) 7. A. award B. include C. struggle D. enroll 7. ... 8. A. volunteer B. commercial C. traditional D. accessible 8. ... 9. A. florist B. citizenship C. curly D. participate 9. ... 10. A. participation B. representative C. accommodation D. organization 10. . 72

Bi 2: Chn p n ng (A, B, C hoc D) hon thnh cc cu sau. (2, 0 im) 11. My new friend, Nam is ..... His jokes often make his friends laugh a lot. A. generous B. humorous C. out going D. unusual 12. Im sorry. Im .... to help you lift the table. A. not enough strong B. enough not strong C. not strong enough D. enough strong not 13. We moved here five years ago. We .... in our present house since then. A. have lived B. live C. are living D. lived 14. In the past, women used to wash clothes by hand. Now we have a ..... A. steamer B. dishwasher C. hair dryer D. washing machine 15. It took my sister a long time to get used .... glasses. A. to wear B. to wearing C. wearing D. wear 16. Their wedding party .... at the Rex Hotel next week. A. is held B. is being held C. will be held D. is going to hold 17. Who is your brother? ~ ......... A. He is the boy wearing a white T shirt B. He is the boy worn a white T shirt C. He is the boy is wearing a white T shirt D. He is the boy is worn a white T shirt 18. I got wet because I lost my umbrella. ~ You .... your umbrella. A. always lose B. are always losing C. are always lose D. always lost 19. Yesterday, we took part in a .... in our village. A. cook ricing B. rice cooking C. cooking rice D. rice cooking 20. Two team members try to make a fire .... rubbing pieces .... bamboo together. A. with / by B. by / with C. of / by D. by / of 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. 18. 19. 20.

Bi 3: Cho dng ng ca t in hoa. (2, 0 im) 21. After taking an aspirin, my headache ........................ APPEAR 22. The farmer said he had something called ........................ WISE 23. You must make a quick ....................... about who wins the contest. DECIDE 24. You dont have to do that work. In other words, its ....................... for you. NECESSITY 25. Tet is one of the ....................... festivals in Viet Nam. TRADITION 26. Five students in my class participated in the English speaking .................. yesterday. COMPETE 27. Tuan, Ba and I played for the school team. We were ........................ TEAM 28. Chicago is ....................... right on the shore of Lake Michigan. SITUATION 29. This coffee is too ....................... to drink. HEAT 30. Hoa enjoys stamps. She has one of the biggest stamp ....................... in our club. COLLECT 21. 22. 23. 24. 25. 73

26. 27. 28. 29. 30. Bi 4: Gch chn li sai trong mi cu sau v sa li cho ng theo mu. (2, 0 im) 0. My brothers are a teacher. 0. teachers 31. It is not easy do that difficult work. 31. 32. He won the race so he tried his best to run fast. 32. 33. When she came, I read a novel written by Nguyen Tuan. 33. 34. Its dangerous to drive fastly in busy streets. 34. 35. Dave is a friend of mine. I knew him for a long time. 35. 36. The table is in the living room, among the armchair and the 36. sofa. 37. My school is going to be rebuild next month. 37. 38. The teacher told the students in class 8C dont talk in class. 38. 39. Mr. Nam used to travel abroad a lot but now he didnt. 39. 40. Would you like go to the concert with my friends tonight? 40. Bi 5: Chia dng ng ca ng t trong ngoc (2, 0 im) a) He (41 watch) .... a film on TV when I (42 come) .... to see him last night. b) You (43 buy) .... a new school bag by your father two years ago? c) I (44 not see) .... my cousin for a month. He (45 not go) .... out since he (46 buy) .... a new color TV. d) Leave me alone. I (47 do) .... my homework. e) On July 20th, 1969, Neil Armstrong (48 step) .... down onto the moon. f) I am used (49 get) .... up early now. Last year, I used (50 get) .... up late. 41. 45. 42. 46. 43. 47. 44. 48.

49. 50. Bi 6: in gii t thch hp vo mi ch trng. (2, 0 im) a) Jane doesn't spend much money (51) ....................... clothes. b) In Da Lat it is usually cold (52) ....................... night, but its warm (53) ....................... the day. c)She always takes good care (54) ....................... her children. d) (55) ....................... the rice cooking festival, fire is made (56) ....................... the traditional way.

e) He congratulated me (57) ....................... winning the competition. f) Suddenly, the canoe overturned and everyone fell (58) ....................... the deep and
dangerous water. g) She got (59) ....................... late this morning because her alarm clock didnt go (60) ........................ 51) 52) 53) 54) 55)

56) 57) 58) 59) 60) Bi 7: Chn t thch hp cho sn trong khung in vo mi ch trng trong on vn. (2, 0 im) 74

each other where should has more for by so there most each in can have be The country is (61) .. beautiful than a town and more pleasant to live in. Many people think so, and go there (62) .. the summer holiday though they cant live (63) .. all the year round. Some have cottages built in a village (64) .. that they can go there whenever they (65) .. find the time. English villages are not all alike, but (66) .. some ways they are not very different from (67) .... Almost every village (68) ... a church, the round or square tower of which can (69) ... seen from many miles around. Surrounding the church is the church yard (70) .. dead people are buried. 61. 62. 63. 64. 65.

66. 67. 68. 69. 70. Bi 8: c on vn v chn p n ng nht in vo mi ch trng. (2, 0 im) BIRTH OF THE COMPUTER Most people think of the computers as very modern inventions, products of our new technological age. But actually the idea for a computer (71) . worked out over two centuries ago by a man (72) . Charles Babbage. Babbage was born (73) .1791 and grew up to be a brilliant mathematician. He drew up plans for several calculating machines (74) . he called engines. But despite the fact that he (75) . building some of these he never finished any of them. Over the years people have argued (76) . his machines would ever work. Recently, however, the Science Museum in London has finished building (77) . engine based on one of Babbages designs. (78) . has taken six years to complete and more (79) . four thousand parts have been specially made. Whether it works or not, the machine will be shown at a special exhibition in the Science Museum (80 ) . remind people of Babbages work. 71. A. has B. was C. had D. is 72. A. known B. recognized C. written D. called 73. A. on B. by C. in D. for 74. A. which B. who C. these D. whose 75. A. wanted B. made C. started D. missed 76. A. until B. whether C. while D. though 77. A. some B. the C. an D. that 78. A. One B. He C. They D. It 79. A. than B. therefore C. when D. then 80. A. to B. as C. for D. so 71. 72. 73. 74. 75. 76. 77. Bi 9: Dng t gi vit thnh cu. (2, 0 im) 81. I / play table tennis / Nam / when / my friends / come. 78. 79. 80.

75

82. We ought / use/ cloth bags/ instead / reuse/ plastic bags.

83. Could / give me / information? 84. I / used / look after / younger / brother / sister / when / parents / at / work. 85. Why / we / have / put / dangerous things / out / childrens reach? Bi 10: Xp cc t b xo trn thnh cu hon chnh. 86. Mrs. Lan / up / order / to / early / this / the / morning / has / in / get / to / meeting / on / get / time / to . 87. Children / Africa / dont / enough / and / to / in / food / eat / warm / have / to / clothes / wear. 88. Its / at / easy / learn / two / the / languages / not / same / to / time. 89. My / like / but / meals / sister likes cooking / washing / doesnt / doing / she / the / up. 90. you / at / having / wonderful / are / in / holiday / a / moment / Sa Pa / the? Bi 11: Vit li cc cu sau sao cho ngha ca cu khng i. (2, 0 im) 91. My brother is strong. He can carry that table. (enough) My brother 92. Alexander Graham Bell invented telephone. Telephone 93. The strange man said to me: Can you show me the way to the post office, please? The strange man asked 94. It is three months since I last visited my grandparents. I havent 95. Mr. Tam doesnt type as fast as she used to. Mr. Tam used 76

96. My new school is not the same as my old one. (different) My new school is 97. His car runs fast but a race car runs faster. (as .. as) His car doesnt 98. Its very dangerous to walk home late at night. Walking 99. I spent three hours doing my homework last night. It took 100.The man is my brothers teacher. He is talking to the headmaster. (talking) The man

17 AI) Multiple choice (6ms) I) From each number, pich out one word whose underlined part is pronounced differently from the others. 1) a-perform b-colour c-boring d-your 2) a-bath b-watch c-want d-water 3) a-thank b-think c-father d-them 4) a-happen b-house c-hour d-horse 5) a-filled b-destroyed c-wished d-prepared 6) a-flow b-crowd c-cloud d-scout III) Choose the correct answer for each sentence. 11) Please ask them . . . . . . . . . . in this area. a) dont smoke b) not smoking c) to not smoke d) not to smoke 12) Come and . . . . . . . . . . . . badminton, Nam! a) do b) make c) take d) play 13) Timson . . . . . . . . . . 13 films and I think her latest is the best. a) made b) had made c) has made d) was making nd 14) My birthday is . . . . . . . . . . February 2 . a) on b) in c) at d) from 15) You should learn your lesson . . . . . . . . . . a) careful b) carefully c) careless d) carelessly 16) The students went on a canoe trip yesterday. I heard it was . . . . . . . . . . . . . . . a) excited b) exciting c) exciteful d) an excitement 17) Do you think your father will worry if were late? Maybe wed better . . . . . . . . . . . . . . him. a) call b) be calling to c) to call d) will call 18) I said Happy Birthday before . . . . . . . . . . Lan a present.
77

a) give b) will give c) gave d) giving 19) Tam . . . . . . . . . last night when the telephone . . . . . . . . . . . a) slept-rang b) slept-wasringing c) was sleeping-rang d) was sleeping-was ringing 20) Would you like to go to the movie with me tonight? - . . . . . . . . . . . . . . . . . a) Yes, please. b) Im sorry. Id love to. c) No, thanks. d) Yes, Id love to. 21) John doesnt play tennis. David doesnt play tennis. a. Both John and David doesnt play tennis. b. Neither John nor David plays tennis. c. Not either John or David plays tennis. d. Not only John but also David doesnt play tennis. 23) _____ the old man spoke very slowly and clearly, I couldnt understand him at all. a. If b. Because c. Since d. Although 25) They spent a lot of money on food and clothes. a) A lot of money was spent on food and clothes. b) A lot of money were spent on food and clothes. c) A lot of money on food and clothes were spent. d) A lot of money on food and clothes was spent. 26) There is a detective film _____ at the Thang Long Theater. a) on b) in c) inside d) outside 27) She got used to _______ her bike. a) ride b) riding c) rode d) rides 28) You need a good pair of paddles to play _____. a) tennis b) football c) table tennis d) badminton 29) Ha Long Bay is a _________. a) World Natural Heritage. b) Natural World Heritage. c) World Cultural Heritage. d) Cultural World Heritage. 30) A(n) ______ can take a patient to hospital quickly. a) emergency b) bleeding c) wound d) ambulance B) Complete the following sentences with an appropriate form of the word in brackets. (0) is an example for you. (4ms) 31) Life is more . . . . . . . . . . now. (comfort) 32) Would you like to go . . . . . . . . . . . (swim) 33) He speaks French very . . . . . . . . . . . . (good) 34) Life in the city is . . . . . . . . . . . . . from life in the country. (difference) 35) Meat is not a . . . . . . . . . . food if we know how much to eat. (health) 36) These medicines can work well with your . . . . . . . . . (ill) 37) My sister has a beautiful . . . . . . . . . . . . . of stamp. (collect) 38) There was no . . . . . . . . . . for his absence from class yesterday. (explain) C) Circle the italized portion of the sentence that is incorrect. (2ms)
78

39) Some people grow so taller that their health may become endangered. A B C D 40) After said goodbye to my parents, I went to school with my sister. A B C D 41) The phone rung while I was washing the dishes. A B C D 42) Henrys friends told themselves to put his coat on the rack in their hall. A B C D 43) She isnt old enough to done this job. A B C D 44) Eight hundred years ago Christmas songs are performed for people in towns A B C and villages. D 45) Would you mind help me solve these mathematics problems? I can hardly A B C understand how to do them. D 46) She was having dinner when a man was coming and giving her a bunch of A B C D flowers. D) Rewrite the following sentences without changing the meaning. (2,5ms) 47) The sister asked: Are you hungry, Tom?=> The sister __________________________. 48) A lot of effort has been put in the work by the little girl.=> The little girl ___________. 49) How long have you studied medicine?-=>When _____________________________________? 50) John was too ill to go to school.=>John wasnt _________________________________. 51) Tom is not as tall as Peter.=> Peter ____________________________. E) Read the paragraphs below and the summary which follows. (3ms) Air pollution is a cause of ill-health in human beings. In a lot of countries there are laws limiting the amount of smoke which factories can produce. Although there isnt enuogh information on the effects of smoke in the atmosphere, doctors have proved that air pollution causes lung diseases. The gases from the exhausts of cars have also increased air pollution in most cities. The lead in petrol produces a poisonous gas which often collects in busy streets surrounded by high buildings. Children who live in areas where there is a lot of lead in the atmosphere cant think as quickly as other children and are clumsy when they use their hands.
79

There are other long-term effects of pollution. If the gases in the atmosphere continue to increase , the earths climate may become warmer. A lot of the ice near the Poles ma melt and may cause serious floods. * Complete the summary by writing the correct word in each blank (write one word only.) Air ___________ (52) can make people ___________ (53). Consequently, some countries pass ____________ (54) to control the quantity of ___________ (55) in the air. Air pollution causes particular damage to the body by harming the ___________ (56). _____________ (57) should not be used in petrol because it is bad for childrens _____________ (58) and makes them clumsy in using their hands. Poisonous gas from ____________ (59) collects in those parts of cities where there are tall buildings. Pollution can also have an influence on the earths ____________ (60). The ice may melt near the North and South Poles, resulting in very bad ____________ (61). F) Read the following passage and choose the best answer: (2,5ms) Every year students in many countries learn English. Some of these students are young children. Others are teenagers. Many are adults. Some learn at school, others study by themselves. A few learn English just by hearing the language in films, on television, in the office or among their friends. But not many are lucky enough to do that. Most people must work hard to learn another language. Many boys nad girls learn English at school because it is one of their subjects. They study their own language, and mathematics and English. In England, America or Australia, many boys and girls study their own language, which is English and mathematics and another language, perhaps French or German or Spainish. Many adults learn English, because it is useful for their work. Teenagers often learn English for their higher studies, because some of their books are in English at the college or university. Other people learn English because they want to read newspapers or magazines in English. 62) According to the writer . . . . . . . . . . . . a) only adults learn English. b) no children like to learn English. c) English is useful only for teenagers. d) English is popular in most of the world. 63) Most people learn English by. . . . . . . . . . . . . . . . a) watching videos only. b) hearing the language in the office. c) talking with foreigners. d) working hard on their lessons. 64) Many boys and girls learn English because . . . . . . . . a) English can give them a job.
80

b) it is included in their study courses. c) they are forced to learn it. d) they have to study their own language. 65) In America or Australia many school children study . . . . . . . . . a) English as a foreign language. b) English and mathematics only. c) such foreign languages as French, German and Spainish. d) their own language and no foreign language. 66) Many adults learn English because . . . . . . . . . . a) English is spoken in their office. b) they want to go abroad. c) most of their books are in English. d) it helps them in their work.

81

De 18

thi KHO ST hc sinh gii Mn thi: Ting Anh 8 Thi gian:150 pht(Khng k thi gian giao ) BI

I-Choose the words that has the underline pronounced differently from the others. Identify your answer by writing the corresponding word or phrase on your answer paper. 1.A. though B. enough C. cough D. rough 2.A. chair B. cheap C. chorus D. child 3.A. missed B. closed C. called D. planned 4.A. fat B. any C. gas D. hat 5.A physics B. basic C. sailor D. subject II- Choose one word that has a different stress position from the others. Identify your answer by writing the corresponding word or phrase on your answer paper. 6.A. scissors B. object C. wardrobe D. transmit 7.A. comfortable B. commercial C. generous D. demontrate 8.A. experiment B. assistant C. sociable D. equipment 9.A. advice B. beauty C. picture D. postcard 10.A. theater B. career C. cinama D. gallery III- Choose from the four options given (marked A,B,C or D) one best answer to complete each of the following sentences. Identify your answer by writing the corresponding word or phrase on your answer paper. 11. Davids school .. is very bad this term. A. report B. period C. day D. semester 12. People go to a .. to look at the famous works of art. A. stadium B. gallery C. theater D. fair 13. Id like to go . very much. A. camp B. to camp C. a camp D. camping 14. Hoa is reading short stories . Jack London. A. of B. from C. by D. with 15. John .. Susan to go out with him but her parents didnt let her out. A. insisted B. suggested C. invited D. helped 16. This book is . that I try to read it from beginning to end at one time. A. so interesting B. so interested C. such interesting D. too interesting 17. Let it be is a famous song . . It is one of the best works by this band. A. singing by the Beatles B. was sung by the Beatles C. sung by the Beatles D. sang by the Beatles 18. He the train ticket at home. A. took B. put C. brought D. left 19. She was .. of watching television. A. interested B. tired C. tiring D. pleased 20. My mother .. me that I should wake up earlier. A. told to B. said C. was told D. said to 21. Our teacher asked us . in class. 82

A. not to talk B. to not talk C. no talk D. without talking 22. Peter broke his leg when he fell .. his bike. A. in B. on C. off D. of 23. You should your lesson before the examination. A. read B. look C. revise D. study 24. Hung is do the crossword puzzles. A. intelligent enough to B. intelligent enough C. enough intelligent D. enough intelligent to 25. Her math result is .. than hern English result. A. bad B. bader C. worse D. well 26. His father is very proud him. A. of B. with C. on D. about 27. Yesterday I came . your brother when I was going to school. A. of B. to C. about D. across 28. Students should work . to make their parents happy. A. hard B. hardly C. in hard way D. more hardly 29. Keep all dangerous things out of childrens . . A. hands B. place C. reach D. head 30. When I was young, I used . on a farm. A. to live B. live C. to living D. living IV- Supply the correct form of the word in Capital letters for each gap in the following sentences. Identify your answer by writing the corresponding word or phrase on your answer paper. 31. This coffee is too ................... to drink. heat 32. I cant tell the between the twins. differ 33. A fairy appeared andchanged Miss Tams rags into beautiful clothes. magic 34. He drove and he had an accident. care 35. I feel so ................. that Im going to bed. sleep 36. Why was his lecture so .................... ?. bore 37. How many ................. are there in a year in Vietnam ?. celerbrate 38. ................. have warned the local people of the disaster. science V- Read the following passage and choose the best answer for each gap. Identify your answer by writing the corresponding word or phrase on your answer paper. These days most people, especially young girls, like(36).slim. Our grandparents tastes were different(37) ours but nowadays(38)seems to enjoy(39).fat people. The only thing(40) is wrong with this is what a(41).said to me the other days: I dont mind (42)..these foods if they will help me(43) weight but why do they taste so awful ? The reason(44).this is that the manufacturers have to include a lot of vitamins to satisfy the law,so the only sensible advice I could give my friend was Eat normal food, but (45)less. 39.A. to looked B. to look C. they look D. look 40.A. from B. of C. as D. with 41.A. anymore B. none C. everyone D. no one 42.A. to look at B. looking C. looking at D. to look 43.A. it B. that C. what D. who 44.A.friend of mine B. my friend C. friend of me D. friend of my 45.A. to eat B. eat C. eating D. the eating 46.A. gain B. put on C. loose D. lose 47.A. of B. why C. for D. that
83

48.A. eat B. to eat C. eating D. be eating VI- Read the following passage, then answer questions 46-50. After each question there are four options marked A,B,C or D. Choose the correct answer by writing down its corresponding letter A,B,C or D on your answer sheet. It is five oclock in the evening when Rene Wagner come home from work. She walks into the living room and looks at her three children. They are 14,13 and 9 years old. They are watching TV. The living room is a mess.There are dirty socks on the floor and cookies on the sofa. Games and toys are everywhere.Rene is angry,This place is a mess she tells her children, I cant work all day and then do housework all evening. Im not going to do housework! Rene doesnt do housework. She doesnt clean or wash dishes. She deosnt wash clothes, either. Every evening she sits on the sofa and watches TV. After two weeks, every plate, fork and glass in the house is dirty. All the childrens clothes are dirty. Every garbage basket is full. The house is a mess. Then, one day Rene comes home from work and gets a big surprise. The kitchen is clean. The children clean the kitchen ! The next day, the living room is clean, and the children are washing their clothes. Rene tells the children OK, Ill do the housework again. But you have to help me. Now Rene and her three children do the housework together. Then they all sit on the sofa and watch TV ! 49. When Rene came home from work, she found the house . . A. clean and dirty B. dirty and tidy C. dirty and untidy D. clean but untidy 50. Rene told her children .. . A. to do the housework B. she couldnt do housework C. not to do housework D. she wouldnt do housework 51. TWo weeks later, the house was . A. very clean B. a mess C. tidy D. rather dirty 52. Some days later, the house was clean again because . . A. she couldnt let it that way B. her children did housework. C. her chidren didnt do housework. D. she did housework again. 53. Now Rene does housework again because . . A. her children help her. B. they can watch TV together. C. her children wash their clothes. D. her chidren dont do it. VII- Complete the second sentence so that it has similar meaning to the first one. 54. The movie was very bad. I couldnt see it. - The movie was not .. . 55. Shut the door but dont lock it, he said to us. - He told . . 56. The garage is going to repair our car next week. We are going ................................................................... 57. In spite of his intelligence, he doesnt do well at school. - Although .. . 58. You must see the headmaster. - Youve . . 59.Remember to check your flight numbers. Dont ............................................................................... 60.It was such bad news that Helen burst into tears. The news ........................................................................ VIII- Use the suggested words and phrases to make a full sentence. 84

61. Those buses / not going / airport / neither / taxis. 62. You / not / want / sell / house last year ? 63. He / stop / smoke / save / money . 64. My brother / not drive / carefully / I. 65. It / difficult / prevent / people / park here. THE END Good luck for you!

De 19 THI HSG 8 Question 1: Multiple choice 1. Nam, would you mind ..... ........ ..... the window please ? Ok. A. shut B. shutting C. open D. shuting 2. This hotel is ..... ...... ...... than thatones A. moderner B. more large C more modern D. beautiful 3. The architects have designed that bridge .... ... ..... two years. A. since B.as C. in D. for 4. She said nothing .. ... . .. . .. make her husband angry A. so as not to B. so as to not C. in to order D. in order to not. 5. The ambulance will be there . ... . .. about ten minutes. A. for B. in C. on D. of 6.Mrs Mai has .. .. ... housework than Mrs Minh today A. few B. little C. more D. fewer 7. Farmers collect household and garden waste to make ... .... A. compost B. pipes C. glassware D. condensation 8. A: Would you mind if he .............. the tape? B: No problem A. Plays B. doesnt play C. played D. will play. Question 2: Give the correct form of the verbs in brackets. 1/ Look! theres a big clowdy, It (rain) ..... .... .... .... 2/ Minh,Why you always (talk) .. .... ....... ... ..... in class. 3/ This ancient monument (design) ..... ....... .... ....... .... two hundred years ago 4/ A: Im very tired, I cant drive my car B : Ok, I (drive) ....... ......... ...... ...... for you. 5/ Yesterday, When I came to my aunts house She (read) .................newspaper and (watch )........ ....... ...... TV. 6/ My elder brother (learn) ...... ... ...... ..... English in Hong Duc Universty for three years
85

Question 3: Give the correct form of the given words to complete the following sentences 1/ People use first aid to ease the victims paint and..................................ANXIOUS. 2/ Two ..... ... ....... .... .. from the group Friend of the Earth are talking to the students. REPRESENT 3/ There are more and more people concerning about .... ......... .......... pollution ENVIRONMENT 4/ Mr Ba is having ....... ........ ........ ......for his bad back. TREAT Question 4: Write these sentences into passivve voice 1/ Who bought these shirts? 2/ People hasnt swept this street for three these days 3/ He will make his son do the housework tomorrow 4/ My father is going to repair the car this afternoon Question 5: Rewrite the following sentences as directed without changing their meaning 1/ Using this machine is very difficult=>It is
.....................................................................

2/ My younger sister doesnt have a watch=>She wishes


...................................................

3/ The water in this river was so cold that the children couldnt swim in =>The water in this river was not
................ ............... ............... ....................................

4/ Vinh keeps forgetting his homework=>Vinh is


....................................... .................

Question 6: Find one mistake in each of these sentences and correct it 1/ Nam seldom speaks English in class, dont you? 2/ What happens to the glass when it is sending to the factory 3/ My classmates enjoy to play blindman bluff at recess 4/ In England, drivers are used to drive their cars to the left Question 7: Complete the sentences, using the words given 1/ Angkor Wat/ should really/ know/ wonder/ because/ it/ largest/ temple/ world.
.......... ............... ....... ...... .......... .......... ........ ............. ............ ............ ........ ............

2/ Mr Robison/ say/ he/ enjoy/ festival/very much


86

.......... ............... .......

...... .......... .......... ........ ............. ............ ............ ........ ............

3/ My daughter/ dislike/ travel/ coach/ we/ wish/ go/ air


.............. ................ ............................. .................. ................. ........... .................

4/ Last week, they/ decide/ paddle/ Xuan Huong lake/ canoe


...... ......... ................... .................... ...................... .................. ................ ................

Question 8: Write these sentences into indirect speech 1/ Mrs Green asked Tom : Can you give me a cup of water?
.......... ............... ....... ...... .......... .......... ........ ............. ............ ............ ........ ............

2/ I said to the tourists : Are you from Australia?


.......... ............... ....... ...... .......... .......... ........ ............. ............ ............ ........ ............

3/ Lan says to her friend : I will go to Ha Noi tomorrow


.......... ............... ....... ...... .......... .......... ........ ............. ............ ............ ........ ............

4/ My teacher said to me : Why dont you do your homework?


.......... ............... ....... ...... .......... .......... ........ ............. ............ ............ ........ ............

Question 9: Complete the recycling instructions with one suitable word First, (1) ....... ....some old newspaper in a bucket of water overnight. Then use a wooden spoon to mash the paper. Next, (2) .... ... ... .... .... the mashed paper and the water (3) .. .... .. ... in another bucket. Place a wire mesh in the mixture the pull it out. Then put the mesh with the mixture on the cloth and (4) ...... ...... ..... .... it down firly. Take the mesh off the cloth. Wrap some heavy books in plastic bag and put them on the cloth. (5) .... ... ..... ... ..... ... about five minutes. Finally, put the book (6) .. ..... ... . take the paper out of the cloth to dry in the sunlight

De 20

KHO ST HC SINH GII

SECTION ONE: GRAMMAR AND VOCABULARY QUESTION 1: Circle the best answer (20pts) Question 1.a. Which word has the underlined part pronounced differently from the others? 1. A. proud B. tour C. Pronounce D. sound
87

2. A. home 3.A. here 4. A. after 5. A. took 6. A. warm 7. A. ton 8. A. drought Question 1.b.

B. B. B. B.

come learn late food B. wash B. only B. ought

C. C. C. C.

tongue her half foot C. wall C. month C. brought

D. D. D. D.

one verse hard good D. walk D. son D. bought

1. Mary..awarded a good present tomorrow. A. will B. is C. are be 2. My mother asked me where I had gone

D. will

A. yesterday B. the day before C. today D. that day 3. Mr. John came to Viet NamVietnamese for his job. A. study B. studies C. studying D. to study 4. Look ! The policeman.after the thief. A. is running B. are running C. was running D. to be run 5. To jog means to................................ A. work hard B. run fast C. run slowly D. work carefully 6. To quit means to................................ A. give up B. start C. begin D. sleep 7. To reduce means to.................... A. increase B decrease C. destroy D. rise 8. To assist means to............................ A. hire B. like C. hate D. help 9. I am looking forward toyou some day . A. success B. difficulty C. pride harm 11. The opposite of enemy is................... A. army B. friend C. dog D. cat 12. The opposite of agree is................... A. fly B. dream C. refuse D. grow

A. seeing B. saw C. see 10. The opposite of failure is...................

D. sees
D.

QUESTION 2: .Supply the correct form of the words in parentheses(20 pts) 1. Some flowers (give).......................to Dung yesterday. 2. It (agree)............................. that changes to the plan are necessary recently. 3. People (expect)..........................that Brazil would win.
88

4. The company (think).....................to be planning a new advertising campaign since then. 5. We are going to have our house (rebuild ).......................................next month. 6. To my (amuse)..........................he couldnt get the door open. 7. Dont overuse a causal (connect)............................like because. 8. There are (explain)..........................notes at the back of the book. 9. Hell leave as soon as he ( hear)...........................the news. 10. Look, Trung ! You (know)..............the man who ( talk)...............to our head teacher? 11. He has...............................in giving up smoking( success). 12. Dont forget (lock).............................the door before ( go)........................to bed. 13. We stopped once (buy)......petrol and then we stopped again (ask).......someone the way. 14. You hair needs (cut)................ Youd better (have)................it (do)............tomorrow. 15. You shouldnt talk about her character only through her..................................( appear). QUESTION 3:Find the word which fits the definition. ( 5 pts) 1. A .......................is a place where goods are bought and sold 2. A .......................is a person who writes reports and articles for newspapers. 3. An .....................is a piece of land with water all around it. 4. A .......................is a woman who runs the home and does the house keeping. 5. A ......................is a period of ten years SECTION TWO: READING QUESTION 1: Fill in each gap with ONE suitable word(10 pts) Last Friday was a holiday. It was Independence Day, (1)..............we didnt have to go to school. I slept a little later (2)..............usual. Around ten, my friend, Lan came over to my house. (3)................packed a picnic basket and then rode to Thien An hill. We (4).............most of the day there. First, we took a long walk (5)..........the hill. Then we play a game of chess. While we were (6)................the game, it suddenly began to rain. Luckily, there was an empty tent (7)...................., so we rushed into it and had our lunch there. We sat in the tent (8)............books and chatting to each other until 3 pm, but it didnt stop (9)................. Finally, we rode back home (10)...................the rain. We had a memorable trip!

89

QUESTION 2: Fill in each gap with a suitable word from the box(10 pts) socket function joystick monitor printer

A computer has a (1)......................similar to that of a typewriter. It is possible to give the computer commands by means of the (2)...................keys above the letter keys. The machine has a (3).....................at the back so that you can connect it to a (4)..............., which has (5)..............like a television. We often use a (6)................which someone has written. All the information is stored on (7)...................., and at the side of the computer there is a (8)............. A (9)..............is used to copy the information on to paper. The object like a car gear is useful for playing games on a computer is called a (10).................... SECTION THREE: WRITING QUESTION 1 : Rewrite the sentences that has the same meaning as the first, using the words given in parentheses: (20 pts) 1. He failed the exam because of his laziness.=>Because he....................................................... 2. People said that he was a doctor.=>He was................................................. 3. The postman was bitten by our dog=>Our dog................................................................. 4. Because he behaves badly, everybody hates him.=>Because of........................... 5. Dung will go to the party though she feels unhappy.=>In spite of............................................... 6. Mickey wasnt always as rude as that.=>Mickey didnt................................................................. 7. I wouldnt cook the fish for too long, Bill, if I were you, said Jean.=>Jean advised.................... 8. My room and your room are the same size.=>My room is.......................................................... 9. Weve never read a more romantic story before.=>Its the ............................................................. 10. The police have issued a description of the wanted woman. =>A description............................................................................................................ ... 11. Would you like to stay for lunch, Oanh?. =>Minh invited................................................................................................................
90

12. My mother hasnt been to Tay Nguyen for four years.=>It is.................................... 13. The front yard is too small to play soccer in.=>The front yard isnt................................................ 14. The cake was so delicious that everyone wanted it.=>It was........................................ 15. The heavy rain prevented us from playing football.=>We couldnt.................................. 16. The man that we are talking about is a famous scientist.=>The man about.................................. 17. There is no decision yet about the venue of the next World Cup.=>Nothing................................ 18. James has another three months to finish his work.=>James has........................... 19. Her legal advisers have told her not to say any more at this time.=>She has..................... 20. They said they would rather William didnt listen to music at work.=>William was.................... QUESTION 2 : Complete the dialogue: (10 pts) Mr. Luong: Where were you yesterday, Thanh? You (1)........................in class. Thanh : I (2)..................a bad sore throat. Mr. Luong: Oh dear! Were you sick? How do (3)................now? Thanh: I feel alright, (4).............Im a little tired. Mr. Luong: Oh, youd better(5)..................at recess. The weathers awful today. Did your mother (6)................the doctor? Thanh: No, she didnt. She (7)............. the prescription herself (8).............. she is a nurse Mr. Luong: That will be fine. Oh, I see. You had a virus. (9).....................you will be OK. Thanh: (10).......................... QUESTION 3: Use the words given to make meaningful sentences.(10 pts) 1. Early this morning/ children/ decide/ go/ a run. .......................................................................................................................... ............ 2. Life/ country / definitely / changing / the better. .......................................................................................................................... ............ 3. The date / meeting/ will/ have to/ change/ tomorrow. .......................................................................................................................... ............ 4. Tom / have / shower / telephone / rang.
91

.......................................................................................................................... ............ 5. Last year / we /spend / week / My Son / and / I not want / leave. .......................................................................................................................... ............ 6. Watching / television / consider / most / popular / kind / entertainment / nowadays. .......................................................................................................................... ............ 7. After /many / experiments / finally / first / successful /flight/ make / by / Wright brothers. .......................................................................................................................... ............ 8. My grandfather / used / tell / stories / until / we / fall / asleep. .......................................................................................................................... ............ 9. I / used / collect / shells / when / be / kid. .......................................................................................................................... ............ 10. My uncle / move / Ho Chi Minh City/ 1987/ and / live / there / then. .......................................................................................................................... ............

92

93

( 8)

p n chm thi HSG cp trng Mn ting anh lp 8

I. Choose the best answer to complete these sentences (3 points) Mi cu ng 0.2 im: 0.2 * 15 =3 1, b 2, c 3, d 4, a 5, a 6, d 7, b 8, c 9, b 10. d11, b12, c 13, a14, c 15, b II. Odd one out (2 points) Mi cu ng 0.2 im: 0.2 * 10 =2 1, d 2, c 3, c 4, b 5, c 6, a 7, a 8, d 9, c 10, b III. Change these sentences from the active into the passive. (1 point) Mi cu ng 0.2 im: 0.2 * 5 =1 1. The problem can be solved. 2. All schools in the city have to be improved 3. A new school is going to be built in Dong Linh 4. The date of the meeting has been changed. 5. The classroom is being cleaned at the moment. IV. Fill in the blank with suitable prepositions (2 point) Mi cu ng 0.2 im: 0.2 * 10 =2 1, by2, at 3, at 4, into 5, on6, for 7, in 8, at 9, at 10, for V. Fill each of the numberd blanks in the following passage. Use only one word in Mi cu ng 0.2 im: 0.2 * 10 =2 1. was 2. to 3. very 4. when 5. up 6. garden 7. with 8. that 9. in 10. more
9

p n v thang im chm
94

K thi kho st hc sinh gii lp 8 - thcs

Mn : Ting Anh Cu I : (5 im)Mi cu ng cho 0,5 im 1. D 2. B 3. D 4. D 5. A 6. A 7. A 8. A 9. A 10. A Cu II : ( 10 im) . Mi cu ng cho 0,5 im 1. C 2. B 3. A 4. A 5. B 6. D 7. C 8. C 9. B 10. A 11. C 12. D 13. D 14. C 15. A 16. A 17. B 18. B 19. D 20. C Cu III : (15 im). Mi cu ng cho 1,5 im 1. There used to be a Church near the post office in my town 2. While I was opening the letter, the phone rang 3. I am very pleased to see Tom again after a long time. 4. You look thinner . Have you losen weight ? 5. Do you think you will make the radio work again. 6. I bought the book 5 days ago 7. A man said to the girl there was a cafe nearby 8. When I saw Nancy yesterday she was driving a car 9. They have known each other for 3 moths. 10. Nams teacher have taught / have been teaching him since he came here in 2000 CuIV : (10 im) . Mi ng t ng cho 1 im 1. repairing 2. not to cross 3. havent met 4. Has she worked....... 5. reads - dicuss 6. have known - worked 7. walk - go Cu V : (15im) . Mi cu ng cho 1,5 im. 1. neighborhood 2. friendly 3. flights 4. height 5. knowledge 6. comfortable 7. childhood 8. weight 9. helpful 10. luckily Cu VI : ( 10 im) . Mi cu ng cho 1 im 1. B to me - for me 6. A collect collection 2. C will would 7. D in the radio on the radio 3. D on March in March 8. B play tennis playing tennis 4. B gathering - gather 9. C so too 5. B hear hearing 10. A turn in turn on Cu VII : ( 20 im) . Mi cu ng cho 2 im 1. Henry asked me if I could lend him some money 2. Neither of the chairs are comfortable 3. The date of the meeting will have to be changed again 4. It took Peter three hours to repain his house. 5. They moved here six years ago. 6. Its the most romantic novel I have ever read. 7. Barbara is the hardest worker/ Bafbara works the hardest 8. Its two years I havent met him. 9. Richard is a good cooker 10. The film ends dramatically Cu VIII : (10 im) . Mi cu ng cho 1 im 1.A 2.A 3.B 4.D 5.A 6.C 7. A 8. D 9. B 10. A Cu IX : (5 im) . Mi cu ng cho 1 im 1. D 2. C 3. B 4. B 5. A - Tng ton bi 100 im : 10 = 10 im 95

- Cu 7 : Nu hc sinh c cch lm khc ng , th vn cho im ti a. 10 SECTION 2: VOCABULARY AND GRAMMAR (5.5 points) Part 1: (4 marks) (0.25 mark for each correct answer) 1B 2B 3D 4A 5C 6A 7A 8D 9B 10D 11C 12A 13D 14B 15D 16C Part 2: (1.5 pts) (0.25 mark for each correct answer) 1. comfortable 4. successfully 2. behavior 5. unfortunately 3. arrangement 6. flights (thiu s khng cho im) SECTION 3: READING COMPREHENSION (5.5 pts) Part 1: (4pts) (0.25 mark for each correct answer) 1. make 5. miss 9. example 13. lights 2. include 6. them 10. countries 14. limits 3. license 7. sure 11. obey 15. under 4. is 8. where 12. lot 16. travel Part 2: (1.5pts) (0.25 mark for each correct answer) ___3__ Tourist: I have heard of Hoi An. Is it an interesting place? ___6__ Guide: Why dont you go to Ha Noi? You can find many historical sites there. ___1__ Tourist: What can I see in Central Viet Nam? ___4__ Guide: Yes. Its an old town with many Japanese and Chinese cultural features. ___5__ Tourist: What other places should I go to? ___2__ Guide: You can enjoy many coastal towns with beautiful beaches. Besides, you can go to Hue and visit the mausoleum of the Nguyen Kings. ___7__ Tourist: Thats a good idea. Thank you very much. SECTION 4: WRITING (5 PTS) Part 1: (2pts) (0.5 mark for each correct answer) 1. May I turn on the television? Do you ___mind if I turn on__ the television? 2. Would you mind not using the office phone? Id ___rather you didnt use__ the office phone. 3. Dont throw things away - Mrs. Thanh said to the students. Mrs. Thanh ___asked the students not to throw things away. 4. Does your country export coffee to Europe? Is ___coffee exported to Europe__ by your country? 5. I suggest going to the movies now. I __suggest that we should go__to the movies now. Part 2: (2.5 pts) (0.5 mark for each correct answer) 1. I/ not/ see/ him/ since/ we/ leave/ school I have not seen him since we left school. (Dng sai th (tenses) khng cho im) 2. This / be/ first time/ Tim/ see/ rice paddies This is the first time Tin has seen (the) rice paddies. 3. compost/ make/ from household and garden waste Compost is made from household and garden waste. 4. he/ tell/ me/ that/ he/ borrow/ book/ school library He told me that he borrowed this/ that/ a book from the school library. 5. would/ you/ mind/ if / I / sit/ here? Would you mind if I sat here? (Sai th ch sat khng cho im)

11
96

I- (2.5 im) Mi cu chn ng 0.5 . 1.students 2. humour 3. there 4. houses 5. receive II- (2,5 im) Mi cu ng cho 0.5 im 1- are ...wearing, am going to wash 2- said, hasnt phoned 3- will meet, goes 4- visited, was doing 5- to bring, leaves, will steal III (2.5 im) Mi cu ng cho 0.25 im 1- serious -> seriously 6- eight hours -> eight- hour 2- Im -> I am 7- have learn -> have learnt 3- hardly -> hard 8- throw -> from throwing 4- saving -> save 9- writing-> written 5- took -> was taking 10- interested -> interesting IV- (2.5 im) Mi cu ng cho 0.25 im 1- explanation 2- unhealthy 3- differences 4- representatives 5pronunciation 6- proud 7- products 8- natural 9- suitable 10- arrival V- (2.5 im) Mi cu ng 0.25 im 1- The ladder isnt tall enough to reach the window. 2- We have lived/have been living here since 1995 3- When did he buy the computer ? 4- John asked me what time I wanted to leave the airpot 5- She thought Rome was even worse than Paris. 6- Hoa was taught how to give first aid on the phone. 7- I find it difficult to describe some feelings. 8- It took me ages to do my homework last night. 9- Lan didnt remember her birthday and neither did I/ I didnt either. 10-Ive never seen a worse film than that before. VII. (2,5 im) Mi cu chn ng 0,25 im 1. smoking 2 which 3. contents 4. will 5. would be 6. kind enough 7. to be 8. already 9. with 10. his VIII. (5 im) Mi cu ng 0,25 im 1. a / the 6. a/a 2. the/a 7. 0/the 3. the/0 8. 0/an 4. an/0 9. a/the 5. an/the 10. the/a 12 I- (2.5 im) Mi cu chn ng 0.5 . 1.students 2. humour 3. there 4. houses 5. receive II- (2,5 im) Mi cu ng cho 0.5 im 1- are ...wearing, am going to wash 2- said, hasnt phoned 3- will meet, goes 4- visited, was doing 5- to bring, leaves, will steal III (2.5 im) Mi cu ng cho 0.25 im 1- serious -> seriously 6- eight hours -> eight- hour 2- Im -> I am 7- have learn -> have learnt
97

3- hardly -> hard 8- throw -> from throwing 4- saving -> save 9- writing-> written 5- took -> was taking 10- interested -> interesting IV- (2.5 im) Mi cu ng cho 0.25 im 1- explanation 2- unhealthy 3- differences 4- representatives 5pronunciation 6- proud 7- products 8- natural 9- suitable 10- arrival V- (2.5 im) Mi cu ng 0.25 im 1- The ladder isnt tall enough to reach the window. 2- We have lived/have been living here since 1995 3- When did he buy the computer ? 4- John asked me what time I wanted to leave the airpot 5- She thought Rome was even worse than Paris. 6- Hoa was taught how to give first aid on the phone. 7- I find it difficult to describe some feelings. 8- It took me ages to do my homework last night. 9- Lan didnt remember her birthday and neither did I/ I didnt either. 10-Ive never seen a worse film than that before. VII. (2,5 im) Mi cu chn ng 0,25 im 1. smoking 2 which 3. contents 4. will 5. would be 6. kind enough 7. to be 8. already 9. with 10. his VIII. (5 im) Mi cu ng 0,25 im 1. a / the 6. a/a 2. the/a 7. 0/the 3. the/0 8. 0/an 4. an/0 9. a/the 5. an/the 10. the/a

13 I/ 5 im Mi cu ng 1 im 1- C 2- D 3- B II/ 5 im Mi cu ng 1 im 1B 2- D 3-A III/ 15 im Mi cu ng 1 im 1- A 2C 3-D 6A 7B 8D 11 A 12 B 13 B IV/ 10 im Mi ng t ng 1 im 1. are caried out 2. working 3. are 4. to invent 5. attempts V/ 10 im Mi gii t ng 1 im 1. with 2. off 3. to 6. betwwwn 7. up 8. for

4A 4- C 4-A 9C 14 D 6. have invented 7. organizing 8. be developed 9. to consider 10. be wanted 4. into 9. in / for

5A 5- B 5C 10 B 15 A

5.by
98

VI/ 10 im Mi t ng 1 im 1. deliveries 3. activities 5. frightening 7. solution 9. arrangement 2. explanation 4. sunny 6. friendly 8. carefully 10. skillful VII/ 10 im Mi cu ng 1 im 1. interested -> interesting 3. gone -> went 5. had -> was 2. him -> his 4. among -> between 6. bought -> buy 7. wetter -> wettest 9. did -> done 8. since -> for 10. any -> some VIII/ 10 im Mi t ng 1 im 1. learning 2. are 3. of 4. you 5. how 6. book 7. fly 8. yourself 9. playing 10. practice IX/ 10 im Mi cu ng 1 im 1. Minh does morning exercises regularly so as to be healthy. 2. Im learning English in order to read book in English. 3. She said nothing so as not to make him angry. 4. The man injured in the accident was taken to the local hospital. 5. The musician appearing in the concert last night is internationally famous. X/ 10 im Mi cu ng 1 im 1. Its very inportant to keep the environment clean. 2. The time machine will be shown to the public when it is finished. 3. He was delighted that his aunt sent him a letter. 4. People recycle old car tires to make shoes and sandals. 5. Im very sad not to be accepted in that group. 6. I havent spoken to her for three years. 7. Tam used to type faster than she can/ does now. 8. My father asked me to turn down the radio for him. 9. Its Lans fifteenth birthday next week. 10. When did you use the pen? XI/ 10 im Mi cu ng 2 im 1. Minh has collected stamps since he was a child. 2. I am not working tomorrow so we can go somewhere. 3. They are going back to England in two months. 4. TV bringing not only information but also entertaiment. 5. At home on the farm life is always a struggle with nature.
14

Question I: (2,5 ms) - Mi t chn ng cho: 0,25 1. B 2. C 3. A 4. D 6. B 7. A 8. D 9. D Question II: (2,5 ms) - Mi t ng cho: 0,25 . 2. demonstration 3. assistant 1. injuries 4. safety 7. overcrowding 8. unpleasant 6. arrival 9. information Question III: (2,5 ms) - Mi t chn ng cho: 0,25 . 1. D 2. B 3. A 4. C 6. D 7. A 8. B 9. A

5. C 10. C 5. appearance 10. tasty 5. C 10. D


99

Question IV: (2,5 ms) - Mi ng t chia ng cho: 0,25 . 1. hasnt been; bought 2. am going/ will go; am 3. is washing; has just repaired 4. to bring; leaves; will steal 5. did you spend Question V: (2,5 ms) - Mi cu vit li ng cho: 0,25 . 1. Its very important to keep the environment clean. 2. The time machine will be shown to the public when it is finished. 3. He was delighted that his aunt sent him a letter. 4. People recycle old car - tires to make shoes and sandals. 5. Im very sad not to be accepted in that group. 6. Van is always forgetting his homework. 7. Do you mind helping me to put the chairs away? 8. Id rather you didnt make any noise; Im very tired. 9. Its very interesting to have a vacation abroad. 10. The water wasnt warm/ hot enough for the children to swim (in). Question VI: (2,5 ms) - Mi cu tr li ng cho: 0,5 . 1. Exposure to fire, hot liquids or metals, chemicals, electricity or the suns ultraviolet rays can cause burns. 2. It should be removed as soon as possible. 3. Because it helps ease pain and protect the burns from contaminating. 4. For at least twenty minutes. 5. He or she should use dry, sterile dressing held in place by bandages. Question VII: (2,5 ms) - Mi cu vit ng cho: 0, 5 . 1. Linhs parents are very proud of him because he always gets good marks. 2. We are very interested in playing soccer when we lived in the countryside. 3. I havent talked to your/ my uncle since he bought a new house in the city center. 4. The Browns have bought a lot of food because they are going to have a party. 5. It is only a small car, so there isnt enough room for all of us. Question VIII: (2,5 ms) - Mi trng in ng cho: 0,25 . 1. received 2. for 3. working 4. number 5. an 6. gone 7. will 8. there 9. never 10. finds
3- B 3-A 3-D 8D 13 B 4A 4- C 4-A 9C 14 D 6. have invented 7. organizing 8. be developed 9. to consider 10. be wanted 3. to 8. for 4. into 9. in / for 5.by 100 5A 5- B 5C 10 B 15 A

15 I/ 5 im Mi cu ng 1 im 1- C 2- D II/ 5 im Mi cu ng 1 im 1B 2- D III/ 15 im Mi cu ng 1 im 1- A 2C 6A 7B 11 A 12 B IV/ 10 im Mi ng t ng 1 im 1. are caried out 2. working 3. are 4. to invent 5. attempts V/ 10 im Mi gii t ng 1 im 1. with 2. off 6. betwwwn 7. up

VI/ 10 im Mi t ng 1 im 1. deliveries 3. activities 5. frightening 7. solution 9. arrangement 2. explanation 4. sunny 6. friendly 8. carefully 10. skillful VII/ 10 im Mi cu ng 1 im 1. interested -> 3. gone -> went 5. had -> was interesting 2. him -> his 4. among -> 6. bought -> buy between 7. wetter -> wettest 9. did -> done 8. since -> for 10. any -> some VIII/ 10 im Mi t ng 1 im 1. learning 2. are 3. of 4. you 5. how 6. book 7. fly 8. yourself 9. playing 10. practice IX/ 10 im Mi cu ng 1 im 1. Minh does morning exercises regularly so as to be healthy. 2. Im learning English in order to read book in English. 3. She said nothing so as not to make him angry. 4. The man injured in the accident was taken to the local hospital. 5. The musician appearing in the concert last night is internationally famous. X/ 10 im Mi cu ng 1 im 1. Its very important to keep the environment clean. 2. The time machine will be shown to the public when it is finished. 3. He was delighted that his aunt sent him a letter. 4. People recycle old car tires to make shoes and sandals. 5. Im very sad not to be accepted in that group. 6. I havent spoken to her for three years. 7. Tam used to type faster than she can/ does now. 8. My father asked me to turn down the radio for him. 9. Its Lans fifteenth birthday next week. 10. When did you use the pen? XI/ 10 im Mi cu ng 2 im 1. Minh has collected stamps since he was a child. 2. I am not working tomorrow so we can go somewhere. 3. They are going back to England in two months. 4. TV bringing not only information but also entertainment. 5. At home on the farm life is always a struggle with nature 16 Bi 1: Ng m (2, 0 im) 1. A 2. B 3. D 4. C 5. B 6. D 7. C 8. A 9. D 10. B Bi 2: Chn p n ng (A, B, C hoc D) hon thnh cc cu sau. (2, 0 im) 11. B 12. 13. 14. 15. 16. 17. 18. 19. 20. C A D B C A B D D Bi 3: Cho dng ng ca t in hoa. (2, 0 im) 21. 22. 23. 24. 25. disappeared wisdom decision unnecessary traditional 26. 27. 28. 29. 30. competition teammates situated hot collections Bi 4: Gch chn li sai trong mi cu sau v sa li theo mu. (2, 0 im) 101

31. to do 36. between do among 32. because 37. rebuilt so rebuild 33. was reading 38. not to (talk) read dont (talk) 34. fast 39. doesnt fastly didnt 35. have known 40. to go knew go Bi 5: Chia dng ng ca ng t trong ngoc (2, 0 im) 41. 42. 43. 44. 45. was watching came Were . bought havent seen hasnt gone 46. 47. 48. 49. 50. bought am doing stepped to getting to get Bi 6: in gii t thch hp vo mi ch trng. (2, 0 im) 51. 52. 53. 54. 55. on at during (on) of In 56. 57. 58. 59. 60. in on into up off Bi 7: Chn t thch hp cho sn trong khung in vo mi ch trng trong on vn. (2, 0 im) 61. 62. 63. 64. 65. more for there so can 66. 67. 68. 69. 70. in each other has be where Bi 8: c on vn v chn p n ng nht in vo mi ch trng. (2, 0 im) 71. B 72. 73. 74. 75. 76. 77. 78. 79. 80. D C A C B C D A A Bi 9: Dng t gi vit thnh cu. (2, 0 im) 81. I was playing table tennis with Nam when my friends came. 82. We ought to use cloth bags instead of reusing plastic bags. 83. Could you give me some information ? 84. I used to look after my younger brother and sister when my parents were at work. 85. Why do we have to put the dangerous things out of childrens reach? Bi 10: Xp cc t b xo trn thnh cu hon chnh. 86. Mrs. Lan has to get up early this morning in order to get to the meeting on time. 87. Children in Africa dont have enough food to eat and warm clothes to wear. 88. Its not easy to learn two languages at the same time. 89. My sister likes cooking meals but she doesnt like doing the washing up. 90. Are you having a wonderful holiday in Sapa at the moment? Bi 11: Vit li cc cu sau sao cho ngha ca cu khng i. (2, 0 im) 91. My brother is strong enough to carry that table. 92. The telephone was invented by Alexander Graham Bell. 102

93. 94. 95. 96. 97. 98. 99.

The strange man asked me to show him the way to the post office. I havent visited my grandparents for three months. Mr. Tam used to type faster than he does now. My new school is different from my old one. His car doesnt as fast as a race car. Walking home late at night is very dangerous. It took me three hours to do my homework last night.

100.The man talking to the headmaster is my brothers teacher.


17 A) Multiple choice: (6ms) I) Mi cu ng 0,2 1-b 2-a 3-d 4-c 5-c II) Mi cu ng 0,2 7-b 8-a 9-c 10-a III) Mi cu ng 0,2 11-d 12-d 13-c 14-a 15-b 17-a 18-d 19-c 20-d 21-b 23-d 24-c 25-a 26-a 27-b 29-c 30-d B) Mi cu ng 0,5 31-comfortable 32-swimming 33-well 35-healthy 36-illness 37-collection C) 39-B 40-A 41-B 42-B 43-C 44-B 45-B 46-C D) 47) The sister asked Tom if he was hungry.

6-a

16-b 22-d 28-c 34-different 38-explanation

48) 49) 50) 51)

The little girl has put a lot of effort in the work. When did you start to learn medicine? John wasnt well enough to go to school. Peter is shorter then Tom.
54-laws 55-smoke 58-brains/health59-lead/exhausts 65-c 66-d

E) 52-pollution 53ill 56-lungs 57-Lead 60-climate 61-floods F) Mi cu ng 0,5. 62-d 63-d 64-b

103

De 18

Mn : Ting Anh 8 2. C 3. A 7. B 4.

I. (2,5 im). Mi cu ng cho 0,5 im.1. A C 8. C im. 11. A 12. B 13. D 14. A 15. C 16. A 17. C 18. D 19. B 20. D 21. A 22. C 23. C 24. A 25. C 26. A 27. D 28. A 29. C 30. A

5. AII. (2,5 im). Mi cu ng cho 0,5 im.6. B 9. A 10. B

III. (10 im). Mi cu ng cho 0,5

IV. (8 im). Mi cu ng cho 1 im31. hot magician celebrations 34. carelessly35. sleepy 38. scientists

32. difference 33. 37.

36. boring

V. (10 im). Mi cu ng cho 1 im 39. B 44. A 40. A 45. C 41. C 46. C 42. C 47. A 43. B 48. A

VI. (5 im). Mi cu ng cho 1 im 49. C 50. D 51. B 52. B 53. A

VII. (7 im). Mi cu ng cho 1 im 54. The movie was not good enough fo me to see 55. He told us to shut the door but not to lock it 56. We are going to have our car repaired nect week. 57. Although he is intelligent, he doesnt do well at work.
104

58. Youve to see the headmaster. 59. Dont forget to check your flight numbers. 60. The new was so bad that Helen burst into tears. VIII. (5 im). Mi cu ng cho 1 im 61. Those buses are not going to the airport and neither are taxis. 62. Didnt you want to sell the house last year ? 63. He stops smoking to save money 64. My brother doesnt drive carefully as I do. 65. It is difficult to prevent people from parking here.

De 19 p n mn Ting Anh Question 1: Multiple choice (2 points): 1. B 2. C 3. D 4. A 5. B 6.C 7. A 8. C

Question 2: Give the correct form of the verbs in brackets. ( 3 points) 1. is going to rain. 2. are you always talking.3. was designed. 4. will drive. 5. was reading / watching.6. has learned Question 3: Give the correct form of the given words to complete the following sentences (2 points). 1. anxiety. 2. representatives. 3. environmental. 4. treatment. Question 4: Write these sentences into passivve voice (2 points). 1. By whom were these shirts bought? 2. This street hasnt been swept for three days. 3. His son will be made to do the housework tomorrow. 4. The car is going to be rapaired by my father this afternoon. Question 5: Rewrite the following sentences as directed without changing their meaning (2 points)
105

1. 2. 3. 4.

It is difficult to use this machine. She wishes she had a watch. The water in this river was not warm enough for the children to swim in. Vinh is always forgetting his homework.

Question 6: Find one mistake in each of these sentences and correct it (2 points) 1. Nam seldom speaks English in class, does he ? 2.What happens to the glass when it is sent to the factory. 3. My classmates enjoy playing blindman bluff at recess. 4. In England, drivers are used to driving their cars to the left. Question 7: Complete the sentences, using the words given (2 points) 1. Angkor Wat should really be known as a wonder because it is the largest temple in the world. 2. Mr Robinson said that he enjoyed the festival very much. 3. My brother dislikes traveling by coach so we wish to go by air. 4. Last week they decided to paddle around Xuan Huong lake in a canoe. Question 8: Write these sentences into indirect speech (2 points). 1. Mrs Green asked Tom to give her a cup of water. 2. I said to the tourists If/ welther they were from Australia. 3. Lan says to her friend she will go to Ha Noi tomorrow. 4. My teacher asked me why I didnt do my homework. Question 9 : Complete the recycling instructions with one suitable word in brackets (3 points): 1. soak.2. mix3. together.4. press.5. wait.6. away.
De 20

SECTION ONE: GRAMMAR AND VOCABULARY QUESTION 1: Circle the best answer (20pts) Question 1.a. 1. B 2. A 3.A 4.B 5. D 6. B 7. B 8. A Question 1.b. 1. D 2. B 3. D 4. A 5. C 6. A 7. B 8. D 9. A 10. A 11. B 12. C QUESTION 2: .Supply the correct form of the words in parentheses(20 pts) 1. were given 2. has been agreed 3. expected 4. has been thought 5. rebuilt 6. amusement 7.connector 8. explanatory 9. hears 10. do you know/ is talking 11. succeed 12. to lock/ going 13. to buy / to ask 14. cutting, (to be cut)/ have / done 15. appearance QUESTION 3:( 5 pts) 1. market/ (supermarket) 2. journalist 3. island 4.

housewife 5. decade
QUESTION 1: (10 pts) on

SECTION TWO: READING 1. so 2.than 3. we

4. spent

5.
106

6. playing

7. there (nearby)

8. reading

9. raining 10. in

QUESTION 2: (10 pts)1. keyboard 2. function 3. socket 4.monitor 5. screen 6. program 7. disk 8. mouse 9. printer 10. joystick SECTION THREE: WRITING QUESTION 1 : Rewrite the sentences that has the same meaning as the first, using the words given in parentheses: (20 pts) 1. Because he was lazy, he failed the exam

2. He was said to be a doctor 3. Our dog bit the postman 4. Because of his bad behavior, everybody hates him. 5. In spite of her unhappiness, Dung will go to the party 6. Mickey didnt use to be as rude as that. 7. Jean advised Bill not to cook the fish for too long. 8. My room is as big/ large as yours 9. Its the most romantic story weve ever read 10. A description of the wanted woman has been issued (by the police) 11. Minh invited Oanh to stay for lunch 12. It is four years since my mother last went to Tay nguyen 13. The front yard isnt large/ big enough to play soccer in. 14. It was such a delicious that everyone wanted it. 15. We couldnt play football because of the heavy rain. 16. The man about whom we are talking is a famous scientist. 17. Nothing has been decided yet about the venue of the next World Cup. 18. James has six months to finish this work 19. She has been told not to say any more at this time. 20. William was advised/ told not to listen to music at work.

QUESTION 2 : (10 pts) 1. werent 2. had 3. you feel 4. but 5. stay inside (not go out) 6. call 7. wrote 8. because9. I hope 10. Thanks(I hope so) QUESTION 3: Use the words given to make meaningful sentences.(10 pts)

1. Early this morning the children decided to go for a run. 2. Life in the country is definitely changing for the better. 3. The date of the meeting will have to be changed tomorrow. 4. Tom was having a shower when the telephone rang. 5. Last year, we spent a week in My Son and I did not want to leave. 6.Watching television is considered the most popular kind of entertainment nowadays. 7. After many experiments, finally the first successful flight was made by the Wright brothers. 8. My grandfather used to tell us stories until we fell asleep. 9. I used to collect shells when I was a kid.
107

10. My uncle moved to Ho Chi Minh City in 1987 and he has lived there since then.
The end

108