You are on page 1of 7

Biserica SPERANTA

si

Draganesti-Olt

Misiunea RESO

Kevin Weppler- Greater Europe Mission in sudul Romaniei
Dupa cele doua saptamani de lucru la scoala, putem vedea acum zambete pe fetele celor care erau inainte suspiciosi.
Cladirea scolii unde au avut loc renovarile este veche de 50 de ani si era nevoie urgenta de reparatii. Renovarile au presupus inlaturarea parchetului vechi, nivelarea cu ciment, montarea unei parchet nou si vopsirea tavanului si peretilor.

sali de clasa renovate
Cu ajutorul unei echipe din Pembrock EMC, Ontario (5-15 iulie), am reusit renovarea a doua sali de clasa ale scolii din Draganesti-Olt (clasele primare). De asemennea, a fost inlocuita o usa a salii si a fost reparata o fereastra defecta. Acest proiect a fost pentru noi o usa deschisa catre comunitate. Dupa cele doua saptamani de lucru la scoala, putem vedea acum zambete pe fetele celor care erau inainte suspiciosi. Personalul de ingrijire al scolii si femeile de serviciu ne saluta si ne zambesc atunci cand ne intalnesc pe strada. Se pare ca multi oameni in oras stiu despre slujirea aceasta. In timp ce eu si Michelle faceam ultimele verificari inainte de a preda salile, o femeie de serviciu ne-a spus ca ea stie unde locuim si ne-a intrebat daca poate veni candva sa o viziteze pe Michelle.

Michelle i-a raspuns ca poate. Dumnezeu stie ce a pregatit cu aceasta ocazie.

evenimente
Teatru de papusi organizat de tineri din Alba-Iulia. Au participat copii din Draganesti-Olt si din localitatile invecinate. Evenimentul a durat cateva zile iar copiii si unii parinti au avut ocazia sa se bucure de teatru si sa auda din nou despre adevarata bucurie in Isus Hristos. Rugati-va ca mesajul transmis sa schimbe inimile multor copii!

Biserica SPERANTA / RESO
eveniment pentru tineri
Bucură-te, tinere, în tinereţea ta, fii cu inima veselă cât eşti tânăr, umblă pe căile alese de inima ta şi plăcute ochilor tăi; dar să ştii că Echipele World Race au organizat impreuna cu Biserica Speranta o intalnire pentru tineri. Inchinare, sceneta, mesaj, partasie la masa, surprize. Prin toate acestea tinerii prezenti au fost indemnati sa-si gaseasca adevarata identitate in Dumnezeu.

Page 2 of 7

pentru toate acestea te
va chema Dumnezeu la judecată.

nevoi fizice-ochelari de vedere
Eclesiastul 11:9 din cadrul misiunii noastre. In cadrul programului aveam o masa de Isus le-a vorbit din nou şi a zis: „Eu sunt Lumina lumii; cine Mă urmează pe Mine nu va umbla în întuneric, ci va avea lumina vieţii.” In fiecare an in Draganesti si localitatile invecinate am organizat proiect cu ochelari de vedere pentru citit. Slujirea aceasta a atras multi oameni si este inregistrare, un punct medical unde cei prezenti primeau ochelari sau le era verificata tensiunea dar si o zona unde cei dornici puteau auzi Evanghelia sau puteau primi consiliere Ne dorim ca oamenii din Draganesti sa-L urmeze pe El si sa umble in lumina vietii. spirituala.Isus a spus: „Eu sunt Lumina lumii; cine Mă urmează pe Mine nu va umbla în întuneric, ci va avea lumina vieţii.” Ioan 8:12

Ioan 8:12

una dintre cele mai mari

Costea Alexe- Comani
Am continuat si in luna iulie aceleasi activitati si anume: lucrarea cu copiii, lucrarea cu tinerii, intalnirile de biserica dar si lectiile de chitara. Am fost vizitati, slavit sa fie Dumnezeu, din data de 19 pana in data de 26, de o echipa de frati americani din Texas. Au lucrat cu copiii in fiecare zi, s-au facut sondaje de opinie pe strada ,evanghelizare de la om la om. pentru femei.

Am vizitat familii aflate in nevoi materiale si am organizat si o intalnire

Ne-am bucurat sa ii avem cu noi pe fratii din SUA si ii suntem multumitori Domnului pentru ajutorul

Page 3 of 7
lor si pentru tot ceea ce El a lucrat prin ei.

Biserica SPERANTA / RESO

Corabia- Dumitru Mircea
Dacă ar fi să vă aduc în atenţie cuvantul care caracterizeaza cel mai bine misiunea din oraşul Corabia, în luna Iulie, acesta ar fi flexibilitatea. Motive de rugaciune: La începutul lunii am fost -intelepciune in tot ceea ce facem; -oamenii sa vina la biserica si sa-L cunoasca pe Isus; -lucrarea cu copiii (mantuire); -Domnul sa ne ajute sa putem pune tabla pe lacasul de inchinare. Scopul vizitei lor a fost acela de a vedea oportunităţile de implicare în partea de Sud a Romaniei. Ei au venit cu un autocar special transformat într-o librarie cu cărţi creştine. Dar Corabia fiind un oraş mic nu au putut vinde nici o carte. Cei care au venit special pentru a-i învaţa pe cei din Corabia engleză, au trebuit să fie flexibili datorită numarului mic de elevi. Şi ei ne-au ajutat in lucrarea de ucenicie si evanghelizare. sprijiniţi în lucrare de o echipă de tineri din Organizaţia Operation Mobilisation. Partea frumoasă a fost aceea că ei au fost flexibili şi au ajutat la lucrarea cu copiii pe care o avem in faţa unui bloc. Am avut un timp frumos la tabăra de engleză, unde au venit 6 copii si 5 adulţi. Vasi şi Mihaela sunt un cuplu tânăr si au participat la cursurile de limbă engleză. Ei doi stăteau pe o bancă în parc şi atunci când le-am înmânat invitaţia nu au fost încântaţi, îi deranjasem puţin. Surpriza a fost acea că au venit la cursuri şi au petrecut cu noi toată saptămâna. Am avut ocazia să studiem din biblie şi ei au fost foarte încântaţi. Cu ajutorul lui Dumnezeu noi am continuat întâlnirile de ucenicie cu Florin, Alex şi Marian. Oameni în care Dumnezeu a început să lucreze.

Biserica SPERANTA / RESO
Am avut ocazia sa slujim si sa fim ajutati in activitatile pe care le avem de tineri de la organizatia World Race. Am reusit sa slujim in Draganesti si in localitatile invecinate: Sprancenata, Frunzaru, Daneasa si Pestra. Sunt cateva proiecte pentru care ma rog si pe care sper ca vom putea sa le pornim in curand. Unul dintre ele este adoptarea familiilor aflate in dificultati financiare. Multe familii au nevoie de rugaciune si sprijin financiar ( alimente sau alte lucruri pe care nu si le permit ).

Page 4 of 7
Dumnezeu sa trimita un lucrator pe termen lung care sa investeasca in copii. Sunt multe sate si nu putem sa ne implicam asa cum am vrea si cum copiii ar avea nevoie. -Rugati-va pentru programele care vor incepe ( adoptarea familiilor nevoiase) -Rugati-va sa stim urmatorii pasi in slujirea RESO pentru zona centrala iar voia lui Dumnezeu sa fie clara.

Stoica Marian- Draganesti, Sprancenata, Frunzaru, Daneasa si Pestra
Isus străbătea toate cetăţile şi satele, învăţând pe norod în sinagogi, propovăduind

Evanghelia Împărăţiei şi
vindecând orice fel de boală şi orice fel de neputinţă care era în norod.

Matei 9:35

Am condus cluburile de copii infiintate in fiecare localitate si am organizat activitati sportive, diverse jocuri, picnic si lectii biblice.

Este o ocazie extraordinara de a implini Matei 9:35, sa iubim aceste familii si sa le ajutam in nevoile lor, sa reusim astfel sa impartasim adevarata dragoste a Tatalui.

Am reusit sa vizionam si filme cu mesaj crestin. Lucrarea cu copiii, din luna acesta a fost un real succes!

Multumim foarte mult pentru rugaciuni si pentru suport. Dumnezeu intradevar a lucrat printre noi. Daca aveti intrebari cu privire la slujirea noastra, va rugam nu ezitati sa ne contactati. Multumiri si cereri de rugaciune: -Laudat sa fie Domnul pentru ca oportunitatile de slujire se inmultesc si El lucreaza -Multumim pentru sanatatea de care ne bucuram si prin care putem sa slujim -Rugati-va pentru ca lucrarea cu copiii sa continue sa creasca si Asteptam cu drag! Dumnezeu sa va binecuvanteze!

Impreuna cu Andreea am reusit sa ajutam cateva familii aflate in dificultati materiale. Le-am daruit alimente si alte cateva lucruri de care aveau nevoie dar nu si le puteau procura. Pe cativa dintre ei am reusit sa-i ducem la un control medical. Andreea a invitat o tanara sa petreaca saptamana cu ea si a putut astfel sa o ajute si sa o ucenicizeze.

Page 5 of 7

Biserica SPERANTA / RESO

Serban George- Stoienesti , Farcasele
Multumim Tatalui nostru ceresc pentru ca si luna aceasta ne-a dat harul sa putem sluji. Ramanem incredintati ca tot ce facem pentru Domnul nu este in zadar, de aceea se merita sa ne ostenim, sa fim tari si sa sporim in lucrul Domnului 1Cor.15:58. Fie ca Domnul sa ne dea putere atunci cand sovaim in lucrare si poate spunem ca nu se merita. Sa ne aducem aminte de promisiunile Sale! Luna aceasta am avut in fiecare zi echipe atat din tara cat si din afara. Este o oportunitate sa ai echipe care vin si se alatura pentru o perioada scurta de vreme lucrarii in care suntem implicati. Putem invata de la aceste echipe, suntem incurajati iar ajutorul oferit in lucrare este o binecuvantare. In prima parte a lunii am avut o echipa din judetul Brasov. Dorinta lor a fost sa faca evanghelizare mergand pe biciclete din sat in sat. Am avut ocazia sa fim in 4 localitati cu aceasta echipa . Am folosit autobuzul lor in care se putea viziona filme crestine. Oamenii se adunau din curiozitate la autobus. Fiecare a primit o brosura si a auzit Cuvantul Domnului. Copiii au avut si ei parte de un program special si s-au adunat aproximativ 50 de copii. O mare binecuvantare pentru Un alt lucru frumos cu aceasta echipa a fost o iesire impreuna cu tinerii de aici din Stoenesti la iarba verde . A fost un timp bun petrecut impreuna cu acesti tineri. Ne rugam ca Domnul sa se atinga de ei si sa-i mantuiasca. Am fost vizitati si de tineri din strainatate. Ei au lucrat cu noi in fiecare zi. Am facut diferite activitati pe strada, cu copiii, cu adolescentii, cu saracii. Acestora le-am daruit haine. lucrare a fost faptul ca ne-am imprietenit cu 6-7 tineri care ne-au vizitat, au dormit la noi si am avut partasie. grupuri de copii. Am cerut aprobare de la primar dar a spus ca el nu-si pune in cap 4 preoti. L-am sunat a doua zi si mi-a spus sa-l sun dupa amiaza. Am observat ca este un fel de a ne refuza si am depus o cerere la sediul primariei, urmand sa merg a doua zi dimineata dupa raspuns. A doua zi, primarul a fost foarte respingator, ne-a alungat ,si chiar ne-a urmarit cu masina pana cand am iesit din localitate. Fiind afectat de cele intamplate, am sunat la cei cu departamentul cultelor. Mi-au sugerat sa depun o plangere la procuratura pentru ca fapta primarului este penala. Va rog rugati-va pentru aceasta situatie ca sa stim ce trebuie sa facem. Rugati-va si pentru cele doua grupuri de copii din aceasta localitate si sa putem continua intalnirile cu ei. Luna aceasta, 4 fete au locuit cu noi pentru a investi mai mult in viata lor A fost un timp deosebit! Rugati-va pentru aceste fete: Lili, Mirela , Catalina si Loredana. De aceea, preaiubiţii mei fraţi, fiţi tari,

neclintiţi, sporiţi
totdeauna în lucrul Domnului, căci ştiţi că osteneala voastră în Domnul nu este zadarnică.

Multumim Domnului pentru tot ce s-a facut spre slava Sa. In biserica locala continuam cateheza cu o persoana care doreste sa se boteze si continuam ucenicizarea tinerilor si a copiilor. Bineinteles ca am avut parte si de impotrivire. Am planuit luna aceasta un eveniment in localitatea Farcasele unde avem 2

Cu dragoste, Fam. Serban

Opris Daniel- Draganesti-Olt, Coteana
In localitatea Coteana, luna aceasta, am facut diferite vizite atat la cei mantuiti cat si la cei nemantuiti. Mai mult ca de obicei, am facut evanghelizare pe strada. nici o durere. Am continuat intalnirile de duminica dupa amiza. Am incercat sa vin cu mesaje evanghelistice prin care oamenii nemantuiti sa-si vada starea lor pacatoasa si nevoia lor dupa un Mantuitor si ca numai Isus le poate schimba viata. Un frate credincios din Coteana i-a invitat si la biserica din Draganesti. Au raspuns invitatiei multe persoane. Impreuna cu sotia, am impartit haine unor oameni saraci. Am continuat sa punem Cuvantul Domnului in viata copiilor ce participa la grupe. Lidia le-a spus povestiri despre unele persoane a caror viata a fost schimbata de Domnul. Ca aplicatie pentru ei i-am intrebat care sunt lucrurile din viata lor care trebuiesc schimbate. Multi au spus ca in locul pacatelor trebuiesc puse lucruri bune. O fata dintr-o familie crestina s-a rugat si si-a cerut iertare Domnului pentru pacatele pe care le-a facut pana atunci. Luna aceasta am organizat un eveniment public pentru copiii din Coteana. Am dat invitatii si multi copii au venit cu parintii lor. In Draganesti am vizitat 2 familii de credinciosi si neam interesat de nevoile lor (sanatate,probleme prin care trec…etc ). Deasemenea am facut evanghelizare pe strada si vizite la cunostinte. I-am invitat pe unii la biserica si au venit. Au putut sa auda astfel Evanghelia. Am slujit si in cadrul unui proiect cu ochelari de vedere. Lidia a luat tensiunea celor ce au dorit iar eu am tradus, am vorbit cu unele persoane si ne-am rugat pentru ele. Am invitat la noi acasa copii din Draganesti . Leam pus desene animate crestine si ne-am rugat cu ei. Slujirea familiei mele a constat si in rugaciune pentru membrii Bisericii Speranta cat si pentru cei nemantuiti din zona aceasta.

O intalnire deosebita a fost cand 6 persoane, dupa ce le-am vorbit din Cuvantul Domnului, au dorit sa ne rugam pentru ele. Au fost foarte bucuroase si ne-au invitat sa mergem din nou. Una dintre femei avea o migrena, si dupa ce neam rugat nu mai simtea

Dorothy Reid- Draganesti-Olt, Calinesti
A fost o bucurie pentru mine sa ma alatur impreuna cu o echipa din SUA, familiei de misionari Mircea si Cornelia Dumitru, pentru o saptamana de lectii de engleza. Lectiile au fost tinute intr-un local din orasul Corabia. biserica care a facut o operatie la ochi in Craiova. A fost cu mine si in Corabia si a ajutat la jocurile si activitatile organizate impreuna cu sora Cornelia. Am avut si o iesire in parc cu ea si cu fratii ei in Caracal. Dumnezeu a binecuvantat copiii din Calinesti luna aceasta prin o echipa de papusari din Alba Iulia. Un grup mic de copii de la clubul din Draganesti au mers acolo sambata pentru a tine un club. In prima saptaman nu am gasit nici un copil, chiar daca am umblat prin caldura aproape o ora ca sa dam invitatii. A doua saptamana un baiat a venit si copii au avut un timp frumos impreuna. La urmatoarea intalnire baietelul a venit impreuna cu alti doi copii. Am dat un anunt prin telefon copiilor din Calinesti pentru teatrul de papusi din Draganesti si nu stiam daca au primit sau daca parintii ii va lasa sa vina. Am condus prin credinta pana acolo si Dumnezeu a raspuns rugaciunilor. Fiecare loc din masina era ocupat. Cand m-am intors a doua zi de dimineata ceva interesant s-a intamplat. Doua femei s-au apropiat de mine si au spus ca vor sa se pocaiasca. Am petrecut un timp scurt intrebandu-le ce inseamna prentru ele pocainta si le – am explicat care este intelesul real al pocaintei. Rugati-va ca Duhul lui Dumnezeu sa convinga aceste femei si ele sa aiba dorinta de a-L urma pe Cristos din toata inima lor.

O fetita si-a amintit ca in urma cu cativa ani a vazut un film in care cineva cu acest nume a murit, a fost ingropat si a inviat. Rugati-va pentru familia Dumitru, Dumnezeu sa intareasca relatiile noi facute si sa aiba intelepciune sa faca cunoscuta dragostea lui Cristos si Vestea Buna. Vara este un timp minunat pentru a investi in copii pe care-i cunoastem si cu care lucram. M-am bucurat de partasia cu o tanara de 12 ani care a petrecut cu mine cateva zile si m-a insotit in slujirea unei surori din

A fost o ocazie extraordinara pentru a lega noi relatii cu oamenii din oras. La o intalnire de copii, in timpul unui cantec cu mandolinele, acestia au cerut versurile cantecelor si au cantat cu noi. I-am intrebat daca stiu despre cine e vorba in cantec si cine este Isus.

Page 7 of 7

Biserica SPERANTA / RESO

BISERICA BAPTISTA SPERANTA DRAGANESTI-OLT Strada Nicolae Titulescu, Nr. 166, Cod postal 235400 TELEFON: 0249 466 810

E-MAIL: mission4drg@yahoo.com costea_raul@yahoo.com

Web Site
Vizitati-ne pe:
www.bisericasperanta.ro