You are on page 1of 6

02.07.2013 www.bisericasperanta.

ro

Biserica Speranta Draganesti-Olt
si

Misiunea RESO
inca o tabara de o zi cu acelasi scop: raspandirea Evangheliei. Tabara de copii a avut loc in doua localitati, in zona de nord si in zona centrala. A fost o mare binecuvantare sa vedem multi copii din diferite sate participand la aceste evenimente. Majoritatea dintre ei nu vin din familii credincioase. Acesta este rodul rugaciunii continue pe care o inaltati pentru noi cat si rezultatul sprijinului financiar pe care ni-l acordati. Suntem recunoscatori ca vedem cum Dumnezeu deschide usi pentru implinirea scopurilor noastre. Unul din acestea fiind: infiintarea a 25 de cluburi de copii in decursul a 5 ani.

pastor Costea Raul Ziua Copilului
Pe data de 1 Iunie, biserica Speranta a sarbatorit Ziua Copilului printr-o tabara de o zi dedicata acestora. Copiii au fost astfel expusi Evangheliei in moduri relevante pentru varsta lor. Timp de doua saptamani am avut bucuria sa fim vizitati de o echipa din Texas care a slujit alaturi de noi.

Rugati-va ca Domnul sa ne conduca la oamenii potriviti care sa aibe inimele deschise pentru a primi Evanghelia. .

Alte motive de rugaciune pe care vrem sa vi le impartasim: 1)Mai multi lucratori care sa inceapa o lucrare cu copiii, mai ales acum cand doi din partenerii nostrii sunt nevoiti sa plece. Ei au fost lucratori cheie in misiunea noastra dar ne rugam ca la timpul hotarat de Dumnezeu ei sa se intoarca.

In timpul vizitei lor, echipa din Texas a mai organizat

2) Suport financiar pentru toti lucratorii cu sondaj / grupe noi / proiect ochelari de vedere copiii Vara este o perioada buna rugam continuati sa Corabia- aici, dupa pentru noi sa iesim pe mijlociti pentru misiunea slujirea cu ochelarii de timpul serii afara, pentru noastra si de asemenea vedere, oamenii si-au ca majoritatea localnicilor pentru liderii care vor manifestat dorinta de a ies si ei si putem astfel sa conduce aceste grupe din incepe un studiu al bibliei. le vorbim despre Septembrie. Perieti si Lisa-aici am slujit Evanghelie. aproximativ 100 de Rugati-va ca Domnul sa persoane si a fost o Am inceput cateva ne conduca la oamenii ocazie extraoridinara sa proiecte noi care ne vor potriviti care sa aibe slujim astfel comunitatea. ajuta sa vedem unde este inimele deschise pentru secerisul. Am facut cateva a primi Evanghelia. Rugati-va ca toti acesti sondaje in orasele si oameni sa inceapa o O alta oportunitate satele vecine si am relatie autentica cu extraordinara de slujire incercat sa aflam daca Domnul Isus. luna aceasta a fost sa sunt oameni interesati sa ducem evanghelia faca parte dintr-un grup de oamenilor si sa-i slujim in studiu al bibliei. Speram acelasi timp oferindu-le sa putem incepe grupe noi ochelari de vedere. Am de studiu in aceste zone slujit in trei localitati: incepand din toamna. Va

mentorare spirituala
Incercam sa adaugam dinamism si diversitate misiunii noastre pentru a atinge cat mai multi oameni din comunitatea noastra. In contextul ucenicizarii, am avut o intalnire cu un lider de la OM- Organization Mobilization, care ne-a sugerat sa incepem un campionat de fotbal: formarea si antrenarea a trei echipe dar si ucenicizarea lor. Suntem deschisi si entuziasmati de aceasta idee de ucenicizare si cautam oameni potriviti care sa slujeasca atat prin antrenamente cat si prin mentorare spirituala.

aniversarea a 10 ani de la infiintare
“Mulţumesc Dumnezeului meu pentru toată aducerea aminte pe care o păstrez despre voi. În toate rugăciunile mele mă rog pentru voi toţi, cu bucurie, pentru partea pe care o luaţi la Evanghelie, din cea dintâi zi până acum.” Woodlands. Vrem sa va multumim din inima si-L laudam pe Dumnezeu pentru credinciosia Sa de peste ani, atat in vremuri bune dar si in incercari. Iam vazut prezenta de nenumarate ori si vrem sa va multumim din nou pentru modul in care ati fost implicati in misiunea noastra, prin rugaciune, prin suport financiar, prin vizite, incurajari in vremurile grele, etc.. Pot vedea acum Cuvantul din Filipeni 1:3-5 implinit. “Mulţumesc Dumnezeului meu pentru toată aducerea aminte pe care o păstrez despre voi. În toate rugăciunile mele mă rog pentru voi toţi, cu bucurie, pentru partea pe care o luaţi la Evanghelie, din cea dintâi zi până acum.”

Una dintre cele mai mari bucurii din luna aceasta a fost celebrarea a 10 ani de la infiintarea bisericii. Am impartasit aceasta bucurie cu o ochipa World Race si cu un grup de la biserica baptista

misiunea pe sate
Dorothy Reid –Calinesti, Perieti, Draganesti-Olt , Lisa, Farcasele
Luna iunie a fost plina de binecuvantari pentru mine. Clubul nostru de copii din Draganesti are cate ceva pregatit special in fiecare Sambata. De Ziua Copilului, pe 1 Iunie, i-am dus pe cei mai mici copii la un picnic de dimineata iar cei mai mari s-au bucurat dupa-amiaza de jocuri si gustari in parc. Sambata urmatoare, fratele Jim, impreuna cu o echipa de tineri din Craiova au venit la club si au proiectat un film crestin. A treia Sambata, o echipa de tineri din Woodland Texas a organizat o tabara de o zi pentru copii. Dupa acest eveniment copiii au scris srisori de apreciere catre unul din lucratorii nostrii, Veronica Palcau. Ea era plecata in alt loc pentru a incepe un alt club de copii. De asemenea un grup de copii s-au pregatit sa mearga in misiune in Calinesti si au slujit alti copii de acolo. In ultima sambata din luna am sarbatorit cu prajituri si cadouri zilele de nastere ale copiilor nascuti in iunie.

Am avut privilegiul sa-mi iau pianul si sa particip la slujba de inchinare din Perieti pentru prima data. Era ultima Duminica cand familia Simion mai slujea acolo. La sfarsitul saptamanii am participat la clubul de copii condus de Cristina Vlad in Lisa si am observat entuziasmul copiilor care au participat. Cativa tineri si lideri de la Woodland, Texas le-au binecuvantat pe vaduve prin vizitele lor si prin daruirea de sorturi si sacose facute de ei. M-am bucurat sa vad cum Dumnezeu o foloseste pe

Andreea Condurache, una din lucratorii cu copiii dar si pe doua tinere din echipa World Race. Ele au mers intr-un sat, Farcasele, si au incercat sa gaseasca noi contacte. Au intalnit doar un grup de copii dar acei copii au adus altii. Fetele au avut curajul sa sara in rau si sa inoate alaturi de copiii localnici. Imediat barierele au cazut si inimile copiilor s-au deschis. De atunci au mers saptamanal iar ultima vizita au inotat din nou, au mancat impreuna, si-au spus marturiile tinerilor si au jucat fotbal cu ei. Biserica Speranta organizeaza Scoala

Duminicala in serile in care participa multe persoane si multi copii. Am aflat ca fiul cel mic al pastorului de 9 ani, Ionatan si-a rupt piciorul si il are pus in ghips. Copii au semnat felicitari si au scris cuvinte de incurajare. Tot grupul a mers in vizita si s-au rugat pentru el. A fost un moment special ce va ramane in memoria tuturor celor ce au participat. Ne-am rugat ca Dumnezeu sa aduca vindecare completa si sa-i dea lui Ionatan rabdare in timpul recuperarii.

Dumitru Mircea- Corabia
Misiunea noastră pentru Sudul Judeţului Olt este implinirea nevoilor spirituale şi materiale ale oamenilor. Am continuat întâlnirile de Duminica în casa fratelui Florin şi cele de Miercuri la mine acasă. Nevoi spirituale: Împreună cu fratele Dougllas şi alţi tineri din Craiova, am adus vestea buna a Evangheliei. Locul acţiunii noastre a fost un bloc unde locuiesc atât români cat şi rromi. Sărăcia este ceea ce îi leagă pe aceşti oameni. Ei au fost receptivi şi au acceptat propunerea noastră de a studia împreună Biblia. Oare există oameni care vor să Studieze Cuvântul Lui Dumnezeu şi în alte zone ale oraşului? Tia Mare. Supărarea lui a fost aceea că tineri, care niciodată nu intrase în biserică, au venit să discute şi să vizioneze un film creştin. Nevoi fizice: Vizitând pe oameni cu scopul de a aduce vestea bună a iertării prin Domnul Isus, am văzut ca foarte mulţi dintre ei trăiesc în condiţi sărăcăcioase. Unul din ei, având un copilaş de 6 luni, s-a bucurat mult cand ne-a vazut la poarta lui cu hainuţe pentru cel mic.

Aceasta este întrebarea care a motivat sondajul pe care l-am făcut în cartierul Daşova. Unii oameni au cerut biblii iar alţii spuneau că sunt creştini deşi nu ştiau nimic despre credinţa în Domnul Isus. .

In discuţiile mele cu oamenii adesea îi întrebam: Citiţi Biblia? Unii spuneau ca ar vrea dar nu văd să citeasca. Dumnezeu, în mila Lui, a împlinit această nevoie prin mâinile unor fraţi veniti de peste ocean . Oare care va fi răspunsul lor data viitoare?

Dumnezeu ne-a dat posibilitatea sa-i ajutam cu îmbrăcăminte. “Plecaţi din sat pentrucă aici oameni au o credinţă sănătoasă”, acestea au fost cuvintele preotului din

Stoica Marian- Daneasa, Pestra
Dragi fratii si surori, Va multumim ca familie pentru rugaciunile ce le inaltati pentru noi si pentru lucrarea Va multumim ca familie pentru rugaciunile ce le inaltati pentru noi si pentru lucrarea Domnului la care El ne-a chemat. Cautam in continuare o casa de inchiriat. Am reusit sa gasesc 3 locatii posibile. Va rog sa ne purtati in rugaciune in aceasta privinta. In vara aceasta am initiat un proiect care se numeste ATC Aventura Tanarului Crestin. Am organizat un grup de baieti necredinciosi si doresc ca ei sa fie castigati pentru Cristos si sa fie integrati in grupele de studiu biblic ce vor incepe in toamna. Proiectul se va desfasura pe perioada de vacanta si presupune activitati ca: iesiri in aer liber cu cortul, proiectie filme crestine, iesire de o zi la munte, gatitul impreuna. De asemenea tinerii vor fi expusi la viata de famile crestina. Scopul este acela de a relationa cu tinerii si a-i uceniciza intrun cadru cat mai atractiv pentru ei.

Domnului la care El nea chemat.

Povestea doamnei Maria
In urmatoarele randuri doresc sa va fac cunostinta cu doamna Maria. Ne cunoaste de cinci ani, iar in ultimi doi ani ne-a sustinut in nenumarate randuri. Este o prietena deosebita a bisericii si a familiei noastre. Ne-a luat partea fata de vecini si fata de preotul comunei Daneasa in nenumarate randuri. Indura multe pentru noi, pocaitii, chiar daca ea nu este. Povestea ei. “De nenumarate ori mi se intampla Marian, sa ies la poarta si sa vad vecinii de la strada cum isi dau coate soptind: -Ai auzit ca s-a ratacit, au pocait-o astia de la Draganesti. -Ba nu, se duce pentru haine si mancare, il ia si barbatul ei handicapat si schiop.” Discutie cu preotul: Preotul: Tanti Mariana ce ati facut? Nu va e rusine ca v-ati pocait? Sa nu va mai prind ca ii primiti la dumneavoastra acasa si sa nu ii mai bagati in seama! Trebuie sa fie goniti din sat.Sunt niste lupi care umbla cu Dumnezeu in gura, va fura credinta stramoseasca. Tanti Mariana: Auzi parinte, nu dumneavoastra imi alegeti prietenii, eu mi-i aleg. Si de ce sa nu ii primesc? Ei aduc ceva pentru copiii astia de pe ulita noastra, dar tu ce faci pentru ei? Si de ce sa nu ma duc la biserica la ei? Acolo se vorbeste bine despre Dumnezeu si canta frumos. Nu se barfeste ca la noi la slujba unde nici nu poti sa fii atent. Si ma simt foarte usurata si linistita dupa ce plec de la ei de la biserica.

“Sămânţa căzută între spini este cel ce aude Cuvântul; dar îngrijorările veacului acestuia şi înşelăciunea bogăţiilor îneacă acest Cuvânt, şi ajunge neroditor. Iar sămânţa căzută în pământ bun este cel ce aude Cuvântul şi-l înţelege; el aduce rod: un grăunte dă o sută, altul şaizeci, altul treizeci.”

Nu cred ca doamna Maria, intr-o comuna ca Daneasa, unde nu este nici un pocait, ea fiind singurul adult care vine la biserica, este motivata sa vina la biserica doar pentru ajutor material. Doar Dumnezeu poate aduce un om intr-o astfel de situatie, intr-o asa ,,persecutie". Rugati-va pentru ea ca Dumnezeu sa biruiasca in viata ei si sa fie o samanta care va aduce rod.

Opris Daniel – Coteana, Draganesti-Olt
DRAGANESTI-OLT Asa cum mi-am propus cu catva timp in urma, am chemat la noi acasa copiii, le-am pus filmulete de desene animate crestine. Am discutat cu ei si ne-am rugat impreuna. Unii sunt saraci si Lidia, sotia mea, le-a dat ceva de mancare. O fata a recunoscut ca a pacatuit inaintea Domnului pentru ca n-a ascultat-o pe mama ei si s-a rugat ca Domnul s-o ajute sa nu mai pacatuiasca. A inteles ca pacatul este ceva ce lui Dumnezeu nu-i place. Mam intalnit cu doi frati pe care-I ucenicizez si am cautat sa pun in viata lor unele valori biblice si sa le raspund la cateva intrebari. Pe data de 23 iunie ,de Rusalii am predicat in adunare despre coborarea Duhului Sfant. COTEANA Am impartit tractate si CD-uri cu mesaj crestin intr-o parte a localitatii si am discutat cu oameni pe strada. Am facut vizite evanghelistice la cateva familii vorbindule despre dragostea lui Dumnezeu prin Domnul Isus si despre pocainta. La intalnirea de duminica sunt persoane care continua sa vina si sa auda tot mai mult Cuvantul Domnului. Am invitat la intalniri credinciosi care-si spun marturia iar cei nemantuiti pot vedea practic ce inseamna pocainta. M-am intalnit si cu cele doua familii de credinciosi din Coteana si am citit din Biblie, am discutat si neam rugat. Pe data de 15 iunie doua grupuri de copii din Coteana au participat la un eveniment pentru copii organizat in Lisa. In cadrul programului copii au aflat cum pot fi mantuiti. Am discutat personal cu unii dintre ei, sunt receptivi iar doua fete doresc sa se boteze.

BISERICA BAPTISTA SPERANTA DRAGANESTI-OLT Strada Nicolae Titulescu, Nr. 166, Cod postal 235400 TELEFON: 0249 466 810

E-MAIL: mission4drg@yahoo.com costea_raul@yahoo.com

Web Site
Vizitati-ne pe:
www.bisericasperanta.ro