Transmission

1.

In 1945, this company came into existence after Ghulam Mahammad, the first finance minister of Pakistan, and two Indian brothers decided to open a franchise to produce Willy’s Jeep in India. After the partition, the name of the Group was changed. What was the name of the group at the time of its incorporation?
a) b) c) d)

Mahindra and Mohammed. Ghulam-Maruti Corporation. Mohammad and Maruti Association. Ahmed and Tata Association.

2.

Hindustan Motors Ambassador was based on which of the following cars? a) PAL Padmini
b) c) d)

Morris Oxford III Rolls-Royce Bentmoss. Bentley Arnage- R.

3.

DTSi is the technology used in Bajaj bikes. It stands for...
a) b) c) d)

Direct Ten Source Ignition. Digital Twin- Spark Ignition. Dual Tech- Skin Injection. Digital Tone Speakers Injection.

4.

Under an agreement, between Tata Motors and MG Rover Group, Tata Indica cars were introduced in the UK. It was named as…
a) b) c) d)

City Rover. City Cruiser. Rover Combi. Rover Cabstra.

5.

ZEN, a car in India that comes from the Maruti-suzuki stable is the abbreviated name of..
a) b) c) d)

Zeno- Engine Nova. Zeal Extra Name. Zero Engine Noise. Zest En Nissan.

6.

The first fully indigenous car of India is..
a) b) c) d)

Tata Indica. Mahindra Bolero. Maruti 800. Hindustan Motors Contessa.

7.

vorsprung durch tecknik is the motto of..
a) b) c) d)

Ferrari. Audi. Ford. BMW.

8.

BMW is the abbreviated name of this famous automobile giant... a) Bolgar Motor Works. b) Bawndy Motoren Werke. c) Bayerische Motoren Werke. d) British Motor Works.

9.

The first ever automobile disc brakes were patented by…
a)

Frederick William Lanchester.

b) Louis Renault. c) Luis R. Maybach. d) Karl Benz.
10.

The car owned by James Bond (Daniel Craig) in the films Casino Royale and Quantum of Solace was ... a) Aston Martin DBS V12. b) Volkswagen Beetle c) Ferrari Modena Spider. d) Ferrari Enzo.

11.After facing bankruptcy later in 2009, the General Motors decided to shed the brands..... a) Pontiac, Saturn, Hummer and Buick. b) Pontiac, Saturn, Hummer and Saab. c) GMC, Hummer and Buick. d) Chevrolet, Cadillac, GMC and Buick.

12.Way back in 2006, the Chinese company Taian Chiran Machinery Company Ltd was prohibited from marketing a copy of top selling Bajaj Pulsar in different Latin American markets. What was the brand under which it used to market the bikes? a) Zuster b) Gulsar. c) Bulsar. d) Rockster. 13.Gibbs Aquada is the name of the vehicle developed by Gibbs Technologies. What is the most special about this car? a) It is the most fuel efficient car in world. b) It is the fastest car of the world. c) It is a high speed amphibious vehicle. d) It is the cheapest car of the world. 14.After the Second World War broke out, the USA decided to build a light weight vehicle that could easily carry men and equipment through all types of rough terrain. This was what marked the birth of “Jeeps”. Willys Overland is known for the large scale production of the jeeps. Which was the first company to show the jeep prototype and what name was given to it? a) Willys Overland and Willys Quad. b) American Bantam and Bantam Reconnaissance Car (BRC). c) Ford Motor Company and Ford Pigmy. d) Mahindra and Mohemmad and JC-2A. 15.JCB is the name of one of the famous companies of the world that produce construction equipments. The company was named after its founder…

a) Jagdish Chandra Bhatnagar. b) Joseph Cyrlin Bamford. c) Jacob Chelsford Bostern. d) Jelena Chromis Bellinton.

1. (a) 2. (b) 3. (b) 4. (a) 5. (c) 6. (a) 7. (b) 8. (c) 9. (a) 10.(a) 11.(b) 12.(b) 13.(c) 14.(b) 15.(b)

© 2009. The work has been copyrighted by LEX-47.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful