Contact Locaţie:Bulevardul Cotnari nr.14 Iaşi, România Telefon: 0757650259 Email: cofetaria_chocotime@yahoo.

com

Plan de afaceri Cofetaria Choco Time

14 Iaşi. Descrierea 3. Planul financiar .Contact Locaţie:Bulevardul Cotnari nr. Sinteza planului de afaceri afacerii 2.com Cuprins 1. Planul operational si organizarea 4. Managementul afacerii 5. România Telefon: 0757650259 Email: cofetaria_chocotime@yahoo.

Tipul activitatii principale este de comercializare. Societatea urmareste deschiderea unei cofetarii care sa ofere produse si servicii de calitate la preturi medii.14 Iaşi. in Iasi. Oferta cofetariei este centrata pe prajituri: de la prajituri clasice (diplomat. tiramisu. pana la prajituri originale. sa socializeze intr-o cofetarie savurand o prajitura. in conditiile in care in Praga sunt peste 1000 de locatii. reusind sa-si creeze astfel o clientela stabila care va recomanda cofetaria si altor clienti. In plus. Majoritatea cofetariilor practica preturi destul de ridicate. In plus. in timpul saptamanii. iar in Paris si Londra numarul lor depaseste 3000. cofetaria va organiza seri tematice (karaoke. numarul de cofetarii este in continuare redus comparativ cu media europeana si cu numarul de consumatori.). Obiectiv pe termen lung Crearea unei cofetarii popularein Iasi Obiective pe termen mediu si scurt Crearea unei afaceri profitabile Recuperarea invenstitiilor facute intr-un orizont de timp de maxim 2 ani analiza industriei Piata cofetariilor din Iasi are in continuare un imens potential. Romanii au inceput sa iasa mai mult in oras.com 1. negrese. in conditiile in care numarul actual de cofetarii este insuficient pentru populatia existenta. capabila sa absoarba noi concurenti. Clientul obisnuit al unei cofetarii are varsta cuprinsa intre 18 si 45 de ani. România Telefon: 0757650259 Email: cofetaria_chocotime@yahoo. eclere. cofetaria va oferi acces gratuit la internet wireless si la anumite ziare si reviste mondene. Iasul detine mai putin de 300 de cofetarii.Contact Locaţie:Bulevardul Cotnari nr. Spatiul cofetariei va putea fi inchiriat pentru petreceri private. Appeltartaetc. Acest lucru denota o piata cu potential. savarine etc). Se va lucra in mod exclusiv cu anumiti furnizori de ingrediente pentru prajituri astfel incat sa se asigure un inalt standard de calitate. este educat si apreciaza produsele si serviciile de calitate. Sinteza Planului de Afaceri Istoricul firmei si activitatea curenta Societatea SRL Choco Time Iasisi-a început activitatea în anul 2012. etc. Clientii pot degusta produse de patiserie sau inghetata. muzica live. . In prezent. chiar si cele orientate catre segmentul mediu. partial sau in intregime. precum unt de migdale coapte. Pe langa aceste produse. Consumul prin cofetarii a crescut in ultima perioada.

020 EUR).000 EUR. Aceasta suma include atat investitia initiala in amenajarea cofetariei (31.Contact Locaţie:Bulevardul Cotnari nr. romanii preferand in continuare socializarea in afara casei ca metoda de relaxare si iesire din stresul zilnic. Pentru restul sumei se va contracta un credit bancar pe 10 ani. incertitudinea locului de munca. România Telefon: 0757650259 Email: cofetaria_chocotime@yahoo. precum si ingreunarea accesului la creditare au dus la o scadere a consumului. detaliata in cadrul planului financiar. Focusul unitatilor de profil va fi atragerea si mai ales pastrarea clientilor existenti prin produse si servicii de calitate oferite intr-o atmosfera placuta care sa ii faca sa uite de stresul cotidian.14 Iaşi.com Piata Romania este in momentul de fata afectata de criza economica financiara. Aceasta suma va veni in procent de 50% de la actionari.278. Unii specialisti considera ca economia Romaniei va avea o crestere semnificativ redusa in 2012 fata de 2011. cu dobanda17%. scopurile si obiectivele afacerii Telul cofetariei este de a oferi un meniu special de prajituri si inghetata de cea mai buna calitate intro atmosfera vesela si relaxanta.000 RONDescrierea Afacerii Misiunea. romanii orientandu-se in aceasta perioada catre cheltuielile de baza. Criza economica actuala a dus la o scadere a valorii notei de plata cu 10%-15% si mai putin a numarului de clienti. observandu-se o scadere a pietei anumitor produse. Totusi. industria cofetariilor a fost mai putin afectata in ultima perioada. chiar contradictorii. Previziunile privind evolutia economiei romanesti sunt in continuare incerte. comparativ cu alte industrii. Conditiile economice actuale. cat si necesarul de capital pentru primele 6 luni. Acest proiect necesita o suma initiala de 50. avand ca segment tineri ieseni din clasa de mijloc Un numar minim de 70 de clienti / zi . Obiective:   Deschiderea unei cofetarii de succes. societatea si-a propus inchirierea unui spatiu central. Alte informatii de impact In ultimul an de previziune cifra de afaceri va fi de 1. Solicitarile financiare Pentru dezvoltarea activitatii. amenajarea acestuia in mod corespunzator si promovarea cofetariei in cadrul segmentului vizat.

etc.). Cel mai mare trafic de clienti se va inregistra in weekend. Piata tinta Piata romaneasca a cofetariilor tinde sa transforme consumatorul intr-un client tot mai pretentios. se va oferi acces gratuit la internet wireless si la o serie de ziare si reviste mondene. Pe langa aceste produse. 5458188 si isi are sediul in Bulevardul Cotnari Iasi. cu consumarea în local. avand ca obiect principal de activitate vanzarea de prajituri. a fost infiintata pe data de 11 aprilie 2012. sunt educati. persoana juridica romana. Consideram ca putem oferi produse la un pret mediu fara a sacrifica astfel calitatea acestora sau calitatea servirii. interesul principal al segmentului nostru tinta este axat pe calitatea produselor si a servirii. oferind produse de calitate la un pret corect si cu un serviciu impecabil. in concordanta cu o atmosfera placuta si cu preturi moderate. Clientii Cofetariei Choco Timesunt locuitori ai Iasiului. prajituri. fac parte din categoria middle class. unde personalul se imprieteneste cu clientii si creaza o relatie de incredere. cu varsta cuprinsa intre 15 si 55 de ani.com  Dezvoltarea unei relatii de incredere cu clientii. bauturi si inghetata. Select. insa vor exista foarte multi clienti care vor frecventa cofetaria si seara. Designul interior si serviciile conexe au inceput sa conteze de asemenea in algerea unei cofetarii. Obiectivele de marketing si definirea strategiei Societatea urmareste intrarea pe piata cofetariilor. Cofetaria Choco Timeva fi perceputa ca un spatiu cald si primitor. De asemenea. astfel incat promovarea cofetariei sa se realizeze in primul rand prin recomandari Descrierea afacerii Societatea SRL Choco Time Iasi. Concurenta Cofetaria Charlotte.Contact Locaţie:Bulevardul Cotnari nr. Gusturile si preferintele romanilor au evoluat. cu sau fara program distractiv. muzica live. Se doreste ca baza promovarii cofetariei sa fie . România Telefon: 0757650259 Email: cofetaria_chocotime@yahoo. In cursul saptamanii cele mai mare vanzari se vor realiza intre orele 7-9 si 14 – 18. le place sa socializeze si apreciaza un serviciu de calitate. Societatea este inregistrata la Registrul Comertului sub nr. cofetaria va organiza si seri tematice (karaoke. cofetaria va oferi o gama larga de prajituri. astfel incat sa poata satisface gusturile cat mai pretentioase ale clientilor sai. Ana etc. o piata cu un vizibil potential de exploatat chiar si in conditiile economice actuale. Conform studiilor realizate. Descrierea produselor si serviciilor Cofetaria va vinde produse de patiserie. clientii principali fiind tineri cu varsta cuprinsa intre 15 si 55 de ani din clasa de mijloc din Iasi. Intentia conducerii este de a atrage si mai ales ales fideliza clienti din clasa de mijloc.14 Iaşi.

o prajitura va costa intre 5 si 9 lei. inghetata intre 5 si 12 lei.6% in fiecare an. România Telefon: 0757650259 Email: cofetaria_chocotime@yahoo. Intr-adevar. revista Zile si nopti. Planul de afaceri prevede cresterea veniturilor cu aproximativ 17. managementul nu considera ca vor fi fluctuatii importante in functie de anotimp. Politica de pret Preturile practicate vor incadra Cofetariei in categoria medie.Contact Locaţie:Bulevardul Cotnari nr. Politica de promovare Managementul doreste ca mecanismul cel mai puternic de promovare al cofetariei sa fie recomandarea clientilor multumiti. pentru urmatorii 3 ani. cat si in format on-line (ex. dat fiind contextul economic general din Romania (si nu numai). societatea prognozeaza o crestere anuala de 25%. Programul de lucru va fi: Luni – Vineri 7. Sambata si Duminica: 09.00.ro. In cursul saptamanii. dezvoltarea pe termen lung Managementul societatii a decis abordarea unei strategii moderate de previzionare a vanzarilor. o ciocolata calda intre 5 si 10 lei. In functie de produs. alocandu-se un buget mic (nu mai mult de 2% din vanzari) pentru promovare. . www.00. Acest lucru va permite atat gazduirea de petreceri private. bauturile non-alcoolice intre 5 si 15 lei. www. propria pagina de internet si un numar de telefon pentru rezervari. In conditiile in care cofetaria va fi prevazuta cu terasa. Astfel. Doua aspecte de urmarit vor fi posibilitatea deschiderii unei terase in timpul verii si locurile de parcare in apropiere. Astfel.00. Cofetaria va practica un ados comercial de la 30% (bauturile) pana la 300% (prajituri. se va prezenta o scurta descriere a cofetariei. Politica de distributie Cofetaria isi va incepe activitatea cu o locatie de 100 mp. in conditiile actuale de piata se previzioneaza o evolutie mai modesta. functionarea . Se va urmari inchirierea unui spatiu intr-o zona cu trafic pietonal ridicat (in apropierea a patru scoli si a spatiilor comerciale). intre orele 14.00 si 18. Cofetaria va practica preturi reduse cu 20% pentru a atrage clientela.14 Iaşi.00 – 24. piata cofetariilor a cunoscut o crestere considerabila in ultimii ani.00 – 23. cat si amenajarea unui spatiu pentru nefumatori in conformitate cu noua lege anti-fumat.com recomandarile clientilor multumiti. a serviciilor oferite si a serilor tematice. Spatiul cofetariei va fi amenajat astfel incat sa poata fi separat in doua sau trei saloane. Prin aceste canale. insa.localuri. inghetata). Cofetariava fi promovata constant prin ghidurile de petrecere a timpului liber atat in format hartie.afterhours.ro).

instalație de climatizare. care poate impune un target lunar obligatoriu. Avantajele de a lucra in parteneriat cu furnizori in loc de a achizitiona produsele dintr-un hipermarket precum Metro / Selgros / Carrefour :   economia de timp . avand un spatiu de 100 mp si o deschidere de minim 7 metri. un bar. Primarie. de relatia cu furnizorii si clientii parteneri. Trainingul privind comportamenul in relatia cu clientii va fi realizat de catre responsabilul de cofetarie. 2 grupuri sanitare. . 3 cofetari si 2 persoane responsabile cu curatenia care vor lucra in ture. O atentie speciala va fi acordata utilitațiilor. In cazul unei cofetarii. 3 chelneri. Acestia vor fi in subordinea responsabilului de cofetarie.aparatele sunt luate in custodie in mod gratuit. se doreste ca toti chelnerii sa prezinte produsele intr-o maniera atragatoare pentru clienti. etc. Personalul Personalul cafenelei va fi format din: un responsabil de cofetarie. Pe langa servirea clientilor. servetele.furnizorul va aduce ingrediente / bauturi la intervale de timp stabilite. costuri reduse . Sanepid si Pompieri. România Telefon: 0757650259 Email: cofetaria_chocotime@yahoo. stilul si ambianta vor crea imaginea acesteia si vor selecta invariabil clientela.14 Iaşi. astfel incat sa genereze vanzare incrucisata (ex. un vestiar pentru salariati.). locatia. Spatiul va fi renovat si amenajat. pahare. Aparatele necesare (pentru prepararea prajiturilor si a inghetatei) pot fi achizitionate sau luate in comodat de la furnizorii de ingrediente. Cofetaria va fi localizata intr-o zona populata a Iasiului – Podul Ros. Cofetaria va cuprinde 15 de mese (separate in doua sau 3 saloane). managementul se obliga sa achizitioneze produsele doar de la acel furnizor. Seful de cofetarie va fi responsabil de activitatea curenta a cofetariei. finisajelor superioare și elementelor de decor si iluminat indirect. Locatia aleasa va ajuta sau va pune piedici dezvoltarii afacerii. tave. astfel incat sa inspire o atmosfera primitoare. iar service-ul este gratuit. Chelnerii vor fi instruiti de catre responsabilul de cofetarie. un birou si o camera care va servi drept depozit. Locatia Un punct cheie in demararea acestei afaceri este gasirea locatiei potrivite. O sticla cu suc pe langa o prajitura).com Autorizatiile de functionare necesare pentru deschiderea cofetarieise obtin de la Ministerul Alimentatiei Publice. o camera pentru prepararea produselor. dar va lucra si in mod direct cu managementul societatii pentru a stabili si respecta metodele de promovare ale ofetariei si bonusurile de performanta acordate salariatilor. etc. care sa asigure vizibilitate si traficul necesar de clienti. meniuri.Contact Locaţie:Bulevardul Cotnari nr. se primesc de asemenea si toate materialele necesare servirii in mod gratuit (cesti. nu achizitionate sau inchiriate. In al doilea caz (cel pentru care se opteaza in cadrul acestei afaceri). care va avea obligatoriu experienta in conducerea unei cafenele.

14 Iaşi.Contact Locaţie:Bulevardul Cotnari nr.com Clientii nemultumiti vor avea la dispozitie atat o cutie de reclamatii (care va putea fi deschisa doar de catre responsabilul de cofetarie). Toate reclamatiile vor fi solutionate de catre responsabilul de cofetarie. Recrutarea personalului se va efectua direct de catre societate. . pe durata nedeterminata.3 Lei / EUR Cheltuieli cu investitia initiala Amenajarile vor fi realizate de firma Leonora Construct. Astfel:  instalatia electrica : pentru iluminat si functionarea unor utilaje : 2000 EUR . oferirea unor produse din partea casei. va mentine legatura cu furnizorii si partenerii cofetariei. acesta va avea in subordine ierarhica si functionala chelnerii. Corpul consilierilor Actionarii societatii vor mentine legatura cu un avocat care sa le ofere sfaturi juridice atunci cand au nevoie. 2. Planul financiar Pentru toate cheltuielile s-a folosit un curs mediu de 4. 1200 lei pentru cofetari. cat si un numar de telefon mobil (de asemenea al responsabilului de cofetarie). Responsabilul cofetariei va raspunde direct in fata actionarilor. care va lua masuri pentru a minimiza nemultumirea clientilor (schimbarea produsului. Intregul personal va fi angajat cu carte de munca. El va avea in subordine toti angajatii. 3. impreuna cu Responsabilul cofetariei. Prima persoana angajata va fi Responsabilul cofetarie care se va implica ulterior in angajarea personalului operational. Directorii Seful cofetariei va fi responsabil de activitatea curenta a cofetariei.). Remunerarea se va face prin salariu fix si se vor acorda prime cu ocazia anumitor evenimente. 1000 lei pentru chelneri si 700 de lei pentru personalul de curatenie. Salariul net lunar va fi 3000 lei pentru responsabilul cofetariei. etc. Politica de management a resurselor umane Programul de recrutare si verificare a personalului se va derula conform precizarilor din planul operational. România Telefon: 0757650259 Email: cofetaria_chocotime@yahoo. Responsabilul cofetariei va avea si un telefon mobil cu abonament platit de societate. cofetarii si persoanele responsabile cu curatenia. conform devizului de cheltuieli antecalculat cu ocazia intocmirii planului de afaceri. Management si organizarea afacerii Organizarea afacerii Directorul General va fi Butnaru Jeni si va avea in subordine ierarhica intreg personalul cafenelei. De asemenea vor incheia un contract de prestari servicii cu un contabil.

indreptat pereti si zugravit cu vopsea lavabila : 2000 EUR . mobilier tehnologic: mese de lucru. gresie 20mp : 600 EUR (20 €/mp gresie + 10 €/mp manopera) . calculator. vitrina frigorifica pentru mancare si prajituri – 500 EUR. România Telefon: 0757650259 Email: cofetaria_chocotime@yahoo. alarma. scrumiere.14 Iaşi. casa de marcat. amenajari interioare : o o o o plafon si pereti rigips : 2000 EUR . servetele. perdele.Contact Locaţie:Bulevardul Cotnari nr. care cuprind alimentarea cu apa calda. sonorizare etc. tablouri. umiditate constantasi aer purificat : 2000 EUR. frigider/congelator pentru inghetata – asigurat gratis de furnizorul de inghetata.camere supraveghere. suporturi. dulapuri. parchet 80 mp: 2800 EUR( 25 €/mp parchet+ 10€/mp manopera). suporturi pentru meniuri o Camera pentru depozitare: rafturi – 200 EUR . tavi. masina de facut gheata: 200 EUR.):1000 EUR sistem video de supraveghere. : 2000 EUR . etc.com     instalatiile sanitare. rece si canalizarea pentru evacuarea apei menajere : 2000 EUR . instalatia pentru curentii slabi : telefon. decoratiuni. plante de interior.500 EUR o Inventarul pentru servire (vesela):    farfurii desert: 40 * 2 EUR / buc = 80 EUR tacamuri (set: furculite + cutite + lingurite): 40 x 4 EUR / set = 160 EUR pahare pentru bauturi racoritoare. monitorizare si inregistrare: 1. etajere: 2000 EUR. Vestiarul pentru salariati – 3 mp: mobilier – 300 EUR Spatii de primire si servire: 80 mp (40 – 35 de locuri):       mesele: 15 buc x 100 EUR/ buc = 1500 EUR fotolii: 30 buc x 80 EUR / buc = 2880 EUR canapea de colt (2 persoane): 2 buc x 400 EUR / buc =800 EUR televizor (lcd): 2 buc * 450 EUR / buc = 900 EUR decoratiuni interioare (vaze flori.  organizarea interioara a cafenelei : o Spatii de depozitare– 4 mp :       o o 1 frigider pentru bauturi racoritoare – asigurat gratis de catre furnizorul de bauturi racoritoare. instalatia de incalzire / racire : asigura confortul prin temperatura. cuptor cu microunde: 100 EUR.

com o Birou – 4 mp     un calculator: 500 EUR o imprimanta / copiator / fax / scaner: 300 EUR un telefon: 100 EUR diverse – birotica (dosare. Chiriile din Podul Ros nu sunt tocmai ieftine. Bauturi racoritoare –15%.Lei 3000 1200 1000 700 10800 individual Șef cofetarie / Responsabil Cofetar Chelner Personal de curațenie Total 1 2 4 2 9 Cheltuieli cu chiria Chiria reprezinta in general costul lunar cel mai mare. România Telefon: 0757650259 Email: cofetaria_chocotime@yahoo. hartie.): 100 EUR Total cheltuieli de investitii : 31. etc. pixuri.14 Iaşi. . 40 eur / mp * 100 mp = 4000 EUR / lunar Cheltuieli cu utilitatile(medie / luna): 260 EUR Electricitate si apa: 250 EUR Abonament RDS: 10 EUR Cheltuielile cu aprovizionarea Consumul dintr-o cafenea se imparte in medie astfel:   Ingrediente prajituri– 40%.Contact Locaţie:Bulevardul Cotnari nr. S-a luat in calcul o chirie de 40 EUR / mp.020EUR Cheltuieli lunare Cheltuieli cu personalul Poziție Numar Salariul net .

15.020 EUR Salarii 6 luni: 15. afacerea urmand sa creasca cu 25% pe an si sa ajunga in al doilea an la 125 de clienti zilnic.934 EUR ANUAL In al II-lea an – crestere cu 25 % .070EUR Chiria 6 luni: 24.14 Iaşi.37 EUR Investitia initiala in amenajare:31.62 EUR Chiria: 4000 EUR Utilitati: 260 EUR Aprovizionare: 4675 EUR Promovare: 360 EUR Incasari lunare = aprox. iar in al III-lea la 150 de clienti zilnic In primul an – 100 de clienti zilnic – 3000 de clienti lunar Cifra de afaceri lunara in EUR (4.511.5 EUR ANUAL In al III-lea an – crestere cu 25% – 207.634 RON = 11.709.166.375 EUR ANUAL Fond initial necesar Total: 122. România Telefon: 0757650259 Email: cofetaria_chocotime@yahoo. Cheltuielile cu promovarea: 1% din vanzari = 160 eur / luna in primul an Cifra de afaceri Nota de plata pentru o persoana intr-o cafenea contine 2 sau 3 produse.Contact Locaţie:Bulevardul Cotnari nr.000 EUR Utilitati 6 luni: 1.560 EUR Aprovizionare 6 luni: 28.806.3 lei / eur) = 47. Flux de clienti: in primul an se estimeaza un flux de 100 de clienti zilnic.528.050EUR Promovare 6 luni: 960 EUR Profit lunar Cheltuieli lunare = 11.62 EUR Salarii: 2.077 EUR lunar in primul an = 132.930 EUR .com  Inghetata – 20% Un client consuma in medie 2 .167.3 produse.

38 EUR Investitia initiala de 31.com Profit lunar: 4. .523 luni.Contact Locaţie:Bulevardul Cotnari nr.020 EUR se amortizeaza in 7.14 Iaşi. România Telefon: 0757650259 Email: cofetaria_chocotime@yahoo.123.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful

Master Your Semester with Scribd & The New York Times

Special offer: Get 4 months of Scribd and The New York Times for just $1.87 per week!

Master Your Semester with a Special Offer from Scribd & The New York Times