E-BOOK KOMPUTER!

1000 MASALAH & PENYELESAIAN dilahirkan berdasarkan pengalaman Inspirasi TEAM selama berkecamuk dalam bi dang kompu ter ini. Atas sema ngat keji ranan mak a kami lahirkan E-BOOK ini untuk rujukan dan ubat sakit bagi ko mputer kes ayangan anda. Punca, penyebab serta penyelesaian bersama Tip diterangkan untuk menyelesaikan setiap masalah yang berlaku. Jika diki ra E-Book ini terdapat lebih dari 1000 masalah dan penyelasaian,mari selongkar..

KOMPUTER MENJADI LEMBAB. ADA BANYAK PERKARA BOLEH BERLAKU SEKIRANYA KOMPUTER ANDA MENJADI LEMBAB DARI BIASA. BERIKUT DISENARAIKAN BEBERAPA SEBAB DAN PENYELESAIAN SECARA RINGKAS.

1)

TAHAP KEPANASAN ANTARA PUNCA UTAMA KELEMBAPAN KOMPUTER UNTUK BERGERAK,PERIKSA TAHAP KEPANASAN DIDALAM CASING,GUNAKAN KIPAS TAMBAHAN UNTUK PROSES PENYADURAN HABA KELUAR. KOMPUTER GAGAL DIHIDUPKAN. KOMPUTER GAGAL DIHIDUPKAN DIPECAHKAN KEPADA 2 BAHAGIAN UTAMA IAITU PUNCA DAN PENYELESAIAN UNTUK MEMUDAHKAN PEMAHAMA TAHAP KEPANASAN ANTARA PUNCA UTAMA KELEMBAPAN KOMPUTER UNTUK BERGERAK,PERIKSA TAHAP KEPANASAN DIDALAM CASING,GUNAKAN KIPAS TAMBAHAN UNTUK PROSES PENYADURAN HABA KELUAR. SLOT ATAU PORT UTAMA PADA PAPAN LITAR ROSAK,TERUTAMA SLOT RAM ATAU SLOT UNTUK PENYAMBUNGAN BEKALAN KUASA(POWER SUPPLY). KOMPUTER RESTART DAN MATI SENDIRI.

2)

3)

APABILA BERLAKU MASALAH SEPERTI INI, GANGGUAN EMOSI TERHADAP KERJA AKAN TERJEJAS, BANYAK URUSAN KERJA MENGGUNAKAN KOMPUTER AKAN TERGENDALA. MASALAH BERKAITAN PAPAN LITAR. KEROSAKAN PADA PAPAN LITAR MASIH BOLEH DI ATASI SEKIRANYA : 4) SEKIRANYA BERLAKU KEROSAKAN PADA SLOT ATAU PORT,GUNAKAN SLOT ATAU PORT KOSONG BAGI PAPAN LITAR YANG MEMPUNYAI BANYAK SLOT TAMBAHAN. KEROSAKAN PADA KAD MENYEBABKAN :

5) KOMPUTER TIDAK DAPAT DIHIDUPKAN. BAB 12. PENCETAK TIDAK BERFUNGSI BAB 16. MASALAH PEMACU FLOPPY DISK DAN CDROM. PEMACU FLOPPY DISK DAN CDROM ANTARA LAIN BERFUNGSI SEBAGAI PERALATAN UNTUK MENYIMPAN DATA ATAU FAIL-FAIL PENTING 2. LANGKAH BAIK PULIH MELALUI HARD WARE : 6) SEMAK PENYAMBUNGAN AGAR SEMPURNA.

SEMAK KEADAAN SLOT VGA DI PAPAN MASALAH PEMASANGAN OS (WINDOWS). SEBELUM MEMILIH UNTUK MEMASANG OS TERTENTU PASTIKAN : A. B. KEUPAYAAN KOMPUTER MENCUKUPI UNTUK MENGGUNAKAN OS TERSEBUT SEPERTI : MASALAH DALAMAN OS.

1. OS DIJANGKITI VIRUS. TANDA SEPERTI : RALAT “INVALID DIRECTORI 2. MASALAH PEMASANGAN DRIVER.

MASALAH DISEBABKAN OLEH : 7) BERLAKU KEROSAKAN PADA KOMPENAN DRIVER. 2. MASALAH OS PADA CETAKAN RANGKAIAN (NETWORKING). MASALAH SEPERTI : 8) 9) PENCETAK TIDAK DAPAT DIKESAN OLEH RANGKAIAN. PENCETAK TIDAK DAPAT MENCETAK DENGAN SEMPURNA.

PENYELESAIAN : 10) PASTIKAN PENYAMBUNGAN DAN CABEL SEMPURNA. 11) PASTIKAN RUANG HARD DISK MENCUKUPI UNTUK PROSES PEMASANGAN SCANNER (INSTALL). 12) FUNGSI TAMBAHAN PAPAN KEKUNCI DAN TETIKUS TIDAK DAPAT DIGUNAKAN SEPENUHNYA. 13) TIDAK DAPAT MENGESAN KEHADIRAN AKSESORI TAMBAHAN. 14) AKSESORI TAMBAHAN TIDAK DAPAT BERFUNGSI. PENGGUNAAN YANG ADD NEW HARDWARE 15) BOLEH DIGUNAKAN SEKIRANYA KOMPENAN YANG DIPASANG TIDAK DAPAT DIKESAN OLEH KOMPUTER SECARA AUTOMATIK. 16) ARAHAN INI JUGA BOLEH DIGUNAKAN UNTUK MENGESAN KOMPENAN YANG BELUM DISETUP (INSTALL ) . DESKTOP THEMES 17) GUNAKAN ARAHAN INI SEKIRANYA KITA MAHU MENUKAR PAPARAN OS KEPADA BENTUK YANG LAIN. 18) APABILA MEMASANG(INSTALL) PAPARAN (DESKTOP THEMES ) YANG DIPEROLEHI DARI SUMBER LAIN SEPERTI CD ATAU INTERNET,GUNAKAN ARAHAN INI UNTUK MEAKTIFKANYA. B. KELUAR ARAHAN RALAT APABILA DIGUNAKAN. MASALAH DISEBABKAN : 19) TERDAPAT KEROSAKAN PADA RAM ATAU SLOT. 20) JUMLAH MEMORI (RAM ) TIDAK MENCUKUPI. 21) TERDAPAT KEROSAKAN PADA HARD DISK. TERDAPAT KEROSAKAN PADA KO 22) MEMILIH KOMPENAN DISPLAY (VGA) YANG AKAN DIGUNAKAN SAMADA PADA PAPAN LITAR ATAU KAD TAMBAHAN. MEAKTIFKAN FUNGSI BAB 22. PENYELESAIAN CARA MUDAH. PENYELESAIAN CARA MUDAH DIKHUSUSKAN KEPADA TEKNIK PEMASANGAN,TIPS PENGGUNAAN DAN PENJAGAAN SELAIN MELIBATKAN MASALAH BIASA YANG SERING DIALAMI OLEH PENGGUNA KOMPUTER SEPERTI :

TAWARAN KAMI : RM25.00 No KD : 777
BERMINAT. NAK ORDER.. Terima kasih.. INI CARANYA..

NAMA NO AKAUN

: :

ANITA ESA

4283320017460074

:
NAMA NO AKAUN : :

Bank ni tak ramai orang..cepat dan senang.. KEJURUTERAAN KOMPUTER SYAHADAH

1001281000004490

Hantarkan bukti pembayaran dan NO KD melalui EMAIL, SMS atau FAX EMAIL SMS aje NO FAX ATAU WANG POS : ANITA ESA ESA. : : : : KEKOMSYAZONE@YAHOO.COM INSPIRASITEKNIKLAWAK@GMAIL.COM 019019-9586444,0192929887

0909-44558500

SETELAH SEMUA MAKLUMAT DIHANTAR DENGAN NO KD ..KAMI AKAN SEGERA HANTAR EBOOK TANPA KERAGUAN MUNASABAH.. Terima KASIH.
LAYARI BLOG KAMI DENGAN TAIP PADA ADRESS BAR :

http://inspirasitekniklawak.blogspot.com/
http://INSPIRASILAWAKKREATIF.BLOGSPOT.COM http://INSPIRASITEKNIKKREATIF.BLOGSPOT.COM

BANYAK INFO MENARIK TENTANG KOMPUTERAN DISANA !!!!..

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful