You are on page 1of 6

Singapore

1.Pozitie geografica -situat la sudul Peninsulei Malay și a statului malaysianJohor, 137 km nord
de la ecuator, Asia de Sud-Est.

Pulau Tekong. în timp ce restul terenului era fie vegetație sud-tropicală fie era utilizat pentru agricultură. Cel mai înalt punct natural din Singapore este Bukit Timah Hill. precum și Tuas Second Link în vest. în jurul gurii de la Singapore River și ceea ce este acum la Downtown Core. la 166 m.Johor-Singapore Causeway în nord. era în trecut singura zonă urbană cu concentrație mare de locuitori. Există două conectări făcute de om la Johor. . Malaysia . inclusiv Singapore-ul continental. Insula Jurong. Pulau Ubin și Sentosa sunt cea mai mari din multe insule mici din Singapore.Singapore este format din 63 insule. La sud de Singapore.

Ca rezultat. Rata anuala de crestere a populaţiei (2012): 2. Iunie și iulie sunt cele mai fierbinți luni. În timpul ploilor grele prelungite. și poate crește cu încă 100 km² până în 2030. precum cele din Indonezia. Procesul de urbanizare a desființat mai multe domenii de vegetație de pe insula principală din sud. exemplu fiind cazul Insulei Jurong. Uneori. cum ar fi grădinile botanice din Singapore. Cea mai mare viteza vântului înregistrată a fost 150 km/h la 26 mai 2007. Temperatura variază între 22 °C și 34 °C. Singapore este una dintre ţările cele mai dens populate din lume cu 7. un nivel ridicat de umiditate.312. există adesea haze. Autoritatea de dezvoltare urbană a fost înființată la data de 1 aprilie 1974. respectiv. Aproximativ 23 de procente din suprafața Singapore-ului constă în pădure și rezerve naturale. singura zonă înverzită rămasă în această zonă fiind Bukit Timah Nature Reserve. la 704 km² în prezent. O multitudine de parcuri sunt menținute cu intervenția omului. Sub sistemul de clasificare climatic Köppen. în timp ce noiembrie și decembrie alcătuiesc sezonul musonic. Din august până în octombrie. fiind responsabilă cu planificarea urbană. Singapore are în curs de desfășurare proiecte de îmbunătățiri funciare cu sol obținut din propriile dealuri.9% (pentru cetateni şi rezidenţi . și precipitații abundente. teritoriul devenind peisajului urban construit în întregime.818. Singapore a crescut de la o suprafață 581. și țările vecine. Populaţie (date Iunie 2012): 5. în anii 1960.4 °C și 37. umiditate relativă este de aproximativ 90 la sută dimineața și 60 la sută în a doua parte a zilei. Clima sa se caracterizează prin presiune și temperatură uniformă. de pe fundul mării. Singapore are un climat tropical de Sud. Lungimea zilei este aproape constantă de-a lungul anului din cauza localizării țării foarte aproape deEcuator. proiectele de îmbunătățiri funciare implică unificarea unor dintre insulele mici. nivelul de umiditate relativă de multe ori atinge 100 de procente. Singapore nu respectă ora de vară și nu schimbă vara fusul orar. 0.Din anii 1960.200 rezidenţi permanenţi).457 locuitori pe km 2 .5 km².8 °C. guvernul a construit noi cartiere de oraș în împrejurimi. fără a avea anotimpuri distincte. în scopul de a forma mai mare sau mai multe insule funcționale.5% (total). uneori suficient de puternice încât să determine avertismente de sănătate publică.400 (dintre care 3. Cea mai mică și mai înaltă temperatură înregistrate în istoria sa maritimă sunt 18. datorită incendiilor instantanee ce pot apărea în țările vecine. În medie.

În timpul războaielor MalaiezoPortugheze din 1613. chineza. olandezii în secolul XVII. hinduse. Singapore permite. libertatea religioasă. numit Sang Nila Utama. În perioada de început a statutului singaporez sporul natural al populației a condus la dezvoltarea economică. dar arheologii din Singapore au adus la suprafață dovezile civilizației și locuirii sale. creştine. care.4%. firme şi şcoli. Malaezieni 13. singa (leu) și pura (oraș). . şi unele secte religioase sunt restricţionate sau interzise. restul fiind budişti (33% din populatie). taoişti (11% din populatie). Populația în declin va fi suplinită prin încurajarea imigrației. Limba chineza este des intalnita datorita faptului ca este vorbita de aproape jumatate din populatie. Mai sunt puține rămășite ale vechiului Temasek în Singapore. care la rândul lor provin din limba sanscrită siṃha și pura. alţii 3. în special a celei calificate. pe scară largă în afaceri. Fondarea statului Numele Singapore a derivat din cuvintele limbii Malay. hinduşi (5.[1]Folclorul atribuie aceste nume unui prinț din Sumatra secoulului al XIV-lea . Religii: budiste. 9. Media era de patru cinci copii la o familie. Aproape toti singaporezii de origine malaeziana sunt musulmani (15% din populatie). deşi grupuri religioase sunt supuse controlului guvernului. Temasek (Tumasek) a devenit rapid un important centru comercial. Grupuri etnice (recensamant 2010): Chinezi 74. și care a redenunumit-o Orașul Leilor după ce a zărit aici un leu feroce. După 1990 rata natalității a scăzut brusc în prezent e o situație grea. Insula era un adăpost a imperiului Srivijaya din Sumatra și purta numele Temasek(Orașul Mării). taoiste. Singapore a făcut parte din Sultanatul Johor. creştini (18% din populatie). s-a adăpostit pe insulă după o furtună.1% din populatie). dar în majoritatea timpului insula a fost ocupată în principal depescari și ocazional de pirați.n. Limba malay este “limba nationala” folosita in cadrul ceremoniilor si in armata Sinagapore e a doua țară ca densitate a populație din lume. mala y şi tamil.[2] Primele dovezi ale locuirii Singapore-ului sunt din secolul III-lea e. cu excepția zonelor Hong Kong sau Macao care fac parte din China. a fost spulberat de către trupele portugheze.[3] Portughezii au deținut controlul în secolul XVI. Limba engleză este limba utilizata in administratie şi. dar a decăzut spre sfârșitul secolului XIV. cu un copil în medie la fiecare familie.permanenţi).2%. în general. Statul a luat imediat măsuri pentru inversarea acestui raport. musulmane.2%. confucianişti si de alte religii. Între secolul XVI și începutul secolului XIX. de asemenea.2% Indieni. Limba oficiala: Singapore are 4 limbi oficiale: engleza.

. inginerie mecanică și produse ale științei biomedicale. turismul este una dintre cel mai mari industrii. Singapore este al patrulea cel mai mare centru comercial de schimb valutar din lume după Londra.Singapore este unul dintre cele mai dezvoltate state din Asia de Sud-Est. Singapore a produs circa 10 la sută din producția mondială de cipuri electronice. produselor chimice.circa 200000 străini solicitând anual îngrijiri medicale. În 2006. Industria manufacturieră este bine diversificat în electronică. cand se aprind luminile si cand incepe sa scoata apa pe gura. Orașul-stat oferă și slujbe în industrie pentru zeci de mii de străini din întreaga lume. Obiective turistice Parcul Merlion-Emblema nationala in Singapore. Coreea de Sud și Taiwan. Singapore se profilează rapid. cu mii de expatriați străini care lucrează în corporațiile multi-naționale. Singapore este cele mai mare port din lume din punct de vedere al tonajului transportat. Creat in 1972 ca punct de atractie turistica.7 milioane de turiști au vizitat Singapore în anul 2006. Singapore are o economie foarte dezvoltată. Merlion este fascinant. Singapore este unul dintre Tigrii Est Asiatici. rafinarea petrolului. ca un important centru de turism medical . astfel. Singapore este o destinație de călătorii foarte populară. Împreună cu Hong Kong. bazată pe economia de piață. Orașul este un important centru economic și industrial din zonă. New York City și Tokyo. Aproape 9. Economia depinde foarte mult exporturile din rafinarea mărfurilor importate. in special noaptea. Industria prelucrătoare a constituit 26 la sută din PIB-ul din Singapore în anul 2005. Merlion este o bestie mitologica asezata la buza raului. în special în producție. Țelul este ca Singapore să ofere anual servicii medicale pentru un milion de pacienți străini până în 2012 și de a genera venituri 3 miliarde de dolari din această industrie. Singapore a fost evaluat ca având cel mai ușor mediu de afaceri din lume[15][16].

dincolo de Marina Bay.IstanaConstruita in 1869. . Podul Benjamin Sheares-Construit in 1977-1981. Ceea ce in trecut a fost o adevarata planatatie de nucsoara. Istana este deschisa publicului doar in cele cinci sarbatori oficiale. iar astazi este resedinta presedintelui. Podul Benjamin Sheares este unul dintre cele mai impresionante poduri din lume. astazi este un imens teren de golf. aceasta a fost resedinta oficiala a guvernatorului britanic din Singapore.