You are on page 1of 9

„ IN LUMEA MINUNATA A COPILARIEI „

TEMA : CINE SUNT /SUNTEM ? NIVELUL :I DURATA: 1 SAPTAMANA

Cu inima "u!ata Alatu!i a po!nim' Copii din lumea toata P!ieteni *uni a $im' Rusalin Muresanu . Si pent!u ei &o na te A $e!i"i!ii tea' Si dan ii (o! "unoa te Lumina ei "and(a' Copii din lumea&nt!ea)a. Noi (iata o iu*im.:FLAUT LAVINIA ELENA MOTTO: Copii din lumea toata.Inst. De pe te ma!i i ta!i. Ne "#eama $e!i"i!ea Si oa!ele in %a!i S&adu"em implini!ea A"e tei ma!i "#ema!i' Si de mai unt pe lume Copii "u (iata )!ea.

ne punem pe treaba . pentru viitor. suflecandu-ne manecile. dor de concursurile de desene pe astfalt. o stergem de praf. Si pentru ca azi nu mai suntem copii. de jocurile ce se prelungeau pana apunea soarele? Si fie ca am fost fetite sau baietei.ARGUMENT -Nu-i asa ca fiecaruia dintre noi ii este dor de vremea cand ere copil? Dor de gradinita si de teatrul de papusi. pentru ca in final sa rasuflam usurati cand totul se termina cu bine. ne amintim cu drag de emotia cu care deschideam cartile de povesti si calatoream cu sufletul la gura. ncercam astfel sa oferim prescolarilor nostri. printre imagini. . aceleasi minunate amintiri si vise. in fiecare an de 1 iunie luam aceasta icoana. Cu siguranta vom purta pentru totdeauna in suflet frumusetea copilariei noastre ca pe o icoana draga. dar ii avem foarte aproape. o asezam la loc de cinste si .

va amintiti cu placere jocurile copilariei dumneavoastra! n saptamana ce urmeaza am hotarat. vizionand e&pozitia cu desene pe care o vom realiza la finalul proiectului! %a multumesc. +iua Copilului. Dupa cum ati observat vara a sosit pe meleagurile noastre aducand cu ea si o sarbatoare draga sufletelor noastre.SCRISOARE DE INTENTIE Dragi parinti. 'ducatoarea si copiii . Desigur. impreuna cu copiii. sa sarbatorim acest eveniment printr-o serie de activitati si jocuri desfasurate in cadrul proiectului tematic" # n lumea minunata a copilariei!$ %a rugam sa fiti alaturi de noi. purtand discutii cu copiii pe aceasta tema si. de asemenea.

fiinta umana ca parte integranta a mediului . sintactic) o Dezvoltarea capacit(*ii de rezolvare de probleme prin achizi*ia de strategii adecvate) o 'ducarea tr(s(turilor pozitive de voin*( +i caracter +i formarea unei atitudini pozitive fa*( de sine +i fa*( de ceilal*i) o Cunoa+terea +i respectarea normelor de comportare .sa comunica impresii pe baza observatiilor efectuate ) .sa traiasca in relatiile cu cei din jur stari afective pozitive . concomitent a autocontrolului ) . precum si interdependenta dintre ele ) .sa cunoasca unele elemente ale lumii inconjuratoare .n vederea aplic(rii independente a deprinderilor .fam.n rela*ie cu ceilal*i) o Stimularea e&presivit(*ii +i a creativit(*ii prin desen.nsu+ite) OBIECTIVE DE REFERINTA . sa manifeste prietenie .sa-si adapteze comportamentul propriu la cerintele grupului in care traieste . toleranta . armonie. grupul de joaca.sa se comporte adecvat in diferite conte&te soviale ) RESURSE UMANE -educatoare -copii -parinti . gradinita.OBIECTIVE CADRU o 'ducarea unei e&prim(ri verbale corecte din punct de vedere fonetic.n societate) educarea abilit(*ii de a intra .modelaj) o Stimularea calit(*ilor intelectuale. pictur(. ) .sa cunoasca si sa respecte normele necesare integrarii in viata sociala precum si reguli de securitate personala ) . le&ical. de voin*( +i afective .

Copiii planeteivizionare 442) . 3623 " . probleme ilustrate .Sortam imagini cu jucarii ) .INVENTAR DE PROBLEME Ce stiu copiii? .stiu ca e&ista copii care au culoarea pielii diferita de a lor) .calculator 3623 " .cum sarbatorim ziua Copiilor) CENTRE DE INTERES PUSE LA DISPOZITIE / /0 12'C3 " .Stiati ca5 ./aloane si flori) .desen) .cifre .De ce plang uneori copiiconversatie ) . foarfeci ) .1C D' 610 " .culori.4ovestea preferata-puzzle ) C1NS269C2 " . carioca.4arcul de distractii : arco -Case pentru copii orfani lego -Casuta bucuriei : diferite truse de constructii ) RESURSE MATERIALE / /0 12'C3" -imagini cu copii din diferite tari " .7anute albe .De-a ziua prietenului nostru55.citim imagini despre copii din lumea intreaga " S2 N23 " .de ziua copilului la gradinita si acasa li se fac diferite surprize ) Ce nu stiu copiii si vor sa afle ? .acuarele.8ora prieteniei decupare .care sunt drepturile si obligatiile copiilor) .De-a magazinul cu jucarii ) .prin ce se aseamana toti copiii din intreaga lume ) .stiu ca pe 1 unie este ziua tuturor copiilor ) ..jetoane ) .planse cu copii de diferite rase ) S2 N23" . lipici. maini subtiri si galbene5. pensule. semne.fise de colorat .1C D' 73S3" .

o fetita a e&clamat" #'u vreau sa ma joc si cand voi fi mare . De jocurile lor preferate nu se plictisesc niciodata dar sunt foarte bucurosi atunci cand invata unul nou. coifuri.1C D' 73S3 " -puzzle ) . .magazin$ . 0'<1)truse magnetice ) . devine din ce in ce mai asteptat momentul cand anunt copiii ca vom iesi in curtea gradinitei sa ne jucam..copiii.diferite obiecte pentru petrecere .. printre rasetele copiilor . ntr-un astfel de moment. 3m stabilit astfel de comun acord ca in saptamana urmatoare sa vorbim despre ei .baloane . farfurii 5.jocuri " din jumatateintreg) -raspunde repede si bine) EVENIMENT DE DESCHIDERE 1data cu sosirea anotimpului cald.C1NS269C2 " -truse de constructii " 36C1. necunoscut lor. asa ca ma voi face educatoare!$ 3m profitat de acest moment ca sa le povestesc copiilor cat de minunata poate fi lumea lor si sa le aduc aminte ca pe 1 iunie sarbatorim =iua nternationala a Copilului. INVENTAR DE ACTIVITATI .1C D' 610 " -accesorii pentru .

domeniul ?2erra in sarbatoare!$ etetic si creativ) -desen 1.1 1.. Domeniul om si societate % N'6 .joc didactic . lipire) 1. Daca vesel se traieste$ 1.de o zi. domeniul psiho : ?Dansul prieteniei$ motric) -euritmie . maini subtiri si galbene5$ ...3ctivitate integrata -de o zi .4retutindeni traiesc copii$-lectura dupa imagini) >.. Ce stii despre prietenul tau?$.= 93 09N C32'<16 3 D' 3C2 % 232' 1. Domeniul stiinta >. Domeniul limba si comunicare .joc didactic 7362 7 '6C96 >.01C90 D' 6'30 =36' . . . 3ctivitate integrata . 7anute albe .oc muzical " .Domeniul stiinta 2'73 S 7 ...Domeniul estetic si creativ Cantec" predare" .?Caruselul copilariei$ implica domeniile" domeniul -joc didactic limba si comunicare..8ora papusilor$imbinare . Domeniul stiinta .. ' ziua ta copile!$ implica domeniile" domeniul om -joc de rol si societate. 6ezolva corect problema!$. Cine stie raspunde !$joc didactic .

EVALUARE .CD cu instantanee din timpul derularii proiectului .'&pozitie cu lucrarile copiilor .Carnavalul prieteniei .