Model plan de afaceri pentru infiintarea unei firme de organizari evenimente

Sinteza planului de afaceri

S.C. Happy Events S.R.L isi desfasoara activitatea in scopul devenirii uneia dintre cele mai importante societati care activeaza in domeniul organizarii de evenimente speciale – in domeniul divertismentului, animatiei si alte evenimente sociale – in tara, dar si in perspectiva extinderii pe plan international, cu o oferta adresata atat persoanelor fizice, cat si persoanelor juridice. Firma noastra doreste sa ofere clientilor sai confortul de a participa la diferite activitatii distractive, feriti de stresul si oboseala specifice organizarii pe cont propriu a unui astfel de eveniment.

Ca o evolutie fireasca in dezvoltarea afacerii, se doreste o diversificare a activitatii, si astfel satisfacerea cresterii cererii inregistrate in cadrul pietei de consum. In spatele tuturor realizarilor sta o echipa de oameni foarte bine pregatita din punct de vedere profesional, care acorda o importanta deosebita atat perfectionarii profesionale continuue, cat si mentinerii unui contact permanent cu clientii pentru a cunoaste cerintele acestora si pentru a veni in intampinarea lor cu solutii originale.
Descrierea afacerii

Firma noastra are toate sansele sa devina una de succes deoarece: va fi singura firma din Sebes care se ocupa de evenimente atat de variate (celelalte firme existente deja pe piata, concurenta, ocupandu-se doar de organizarea nuntilor sau botezurilor), si, nu in ultimul rand, preturile practicate de firma noastra sunt foarte atractive. Apeland la firma noastra, clientii se pot bucura linistiti de petrecere fara a trece anterior prin stresul caracteristic al organizarii unui eveniment, si, de asemenea, ne remarcam prin asigurarea unor produse “de efect” la un eveniment, precum fantani de ciocolata (culoarea ciocolatei este la alegere si poate fi alba sau clasica), artificii, cuburi de gheata luminoase, animatori pentru petreceriile de copii, fantani de sampanie, echipament special pentru o seara de karaoke, aparatura foto-video de ultima tehnologie, cea mai buna muzica (selectata in functie de preferintele clientilor), si, posibilitatea inchirierii unor masini luxoase (atat limuzine pentru transportul mirilor, cat si alte marci consacrate de masini pentru transportul invitatilor). Firma Happy Events S.R.L. are ca obiect de activitate organizarea de evenimente sociale precum nunti, botezuri, petreceri private, aniversari, petreceri cu tematica, cocktail-uri, etc. oferind servicii de catering, transport, ornamentare, foto-video, muzica.

doi bucatari.deschiderea unui restaurant propriu pentru a putea organiza in localul nostru evenimentele. . sau alte unitati in tara sau in strainatate. societatea si-a propus sa atinga o serie de obiective financiare. doua persoane care se ocupa cu realizarea decoratiunilor si aranjamentelor florale. recuperarea investitiei facute initial si sporirea veniturile incasate. si. in conditiile respectarii formalitatilor prevazute de lege. Astfel. doi cameramani. o persoana care se ocupa de organizarea evenimentelor. De aceea. si. se realizeaza si se depoziteaza aranjamentele florale si decoratiunile. doi animatori. Sediul societatii poate fi schimbat in orice alt loc din tara prin decizia asociatilor. Firma este platitoare de TVA. pentru indeplinirea acestei misiuni. tortul miresei si scosul voalului.Firma este organizata si condusa de cei doi asociati. cresterea profitabilitatii firmei. aruncatul buchetului. angajarea mai multor persoane in momentul extinderii. De asemenea. o nunta este o responsabilitate foarte mare. reprezentatii. promovarea firmei in judetele vecine. cum sunt: fidelizarea clientilor. patru chelneri. . aici se prepara mancarea. Misiunea acestei firme este de a transforma orice eveniment obisnuit intr-unul spectaculos. care presupune realizarea multor lucruri care ocupa mult timp. organizarea de evenimente corporatiste in orasul Sebes. de marketing. Societatea poate deschide filiale. de la decorul floral si ornamental al bisericii unde va avea loc cununia religioasa si al salii de restaurant.promovarea divertismentului prin petrecerile cu tematica si / sau karaoke. Motivul pentru care am ales sa dezvoltam o afacere de genul acesteia este acela ca suntem constienti de faptul ca a organiza un eveniment. aceasta firma se angajeaza sa se ocupe de absolut toate detaliile.pastrarea tuturor angajatilor in urmatorii 3 ani. furatul miresei. un administrator. loc in care putem gasi birourile persoanelor de contact pentru a stabili orice fel de eveniment am dori sa organizam. . de exemplu. satisfacerea celor mai exigente dorinte ale clientilor. nu pentru toata lumea este disponibil. nr 84 . sucursale. dansul mirilor. de a multumii clientii prin serviciille oferite. pe strada Unirii. doi fotografi. timp care. cu respectarea procedurii formale juridice consacrate prin lege. .plata salariatiilor sa se realizeze proportional cu contributia lor. un DJ. Marius Georgescu si Ioana Padurararu si are un numar de 17 angajati printre care amintim doi soferi. Aceasta firma are un sediu localizat in orasul Sebes. . de resurse umane si alte obiective. pana la primirea invitatilor si pregatirea in detaliu a tuturor momentelor cheie din cadrul unei nunti cum ar fi primirea mirilor cu pahare de sampanie. de buna calitate si bun gust. Tot aici putem vedea si alege din catalogul firmei accesorile pentru eveniment si putem afla preturile si discount-urile oferite de firma.

In cazul in care un client se arata interesat de oferta noastra generala. . Clientii nostri sunt atat persoane fizice cu venituri peste medie. si se va fixa. dupa un orar de programari realizat de secretariat. Clientii Firma intentioneaza sa isi atraga clientii prin oferirea unor servicii de calitate. pe cat posibil. cat si persoane juridice. pentru a ne putea stabilii ofertele proprii. cu mostre. o intrevedere pentru a li se explica oferta firmei si pentru a li se pune la dispozitie materiale informative. Acesta are o populatie de aproximativ 20. se adreseaza in principal unei piete tinta reprezentata de majoritatea categoriilor de varsta. dar si pentru fiecare client in parte. cu promptitudine si preturi accesibile. Potentialii clienti ai firmei pot fi considerati toate persoanele cu varsta cuprinsa intre 20 – 55 ani cu venituri medii si peste medie. deoarece in cadrul clientelei noastre se afla un segment care este format din persoane foarte ocupate si care nu doresc sa se implice in activitatii care le-ar consuma timp si energie si care le-ar incarca si mai mult programul. la cerere.000 potentiali clienti. pe baza discutiilor purtate cu acestia in prealabil. atractive. adica aproximativ 4. Sa presupunem ca piata noastra tinta este de 20% din marimea pietei totale. Suntem siguri ca impactul activitatii firmei va fi maxim. Acest segment de clientela este in general exigent si poate fi convins prin prezentarea unei oferte clare. calitative si cantitative ale fiecarui client. cataloage. Piata noastra de desfacere este reprezentata de orasul Sebes. in cadrul careia am facut investigatii privind preturile practicate de concurenti pentru organizarea diverselor evenimente. bine structurate. Firma noastra va crea oferte distincte pentru fiecare categorie de clienti. un eveniment personalizat sau orice alta actiune pe care acesta o doreste si pe care firma noastra este sigura ca o poate realiza. Clientii au foarte multe motive pentru a apela la aceasta firma.Definirea pietei Din punct de vedere al analizei pietei. in functie de solicitarea sa.000 locuitori. in cazul persoanelor juridice. In ceea ce priveste oferta pentru persoane fizice aceasta va fi conceputa in functie de cerintele clientului caruia i se va acorda consultanta necesara. ideala pentru ca aceasta sa fie usor observabila. Societatea este amplasata intr-o zona populata. moderandu-se dupa exigentele financiare. Clientii vor fi contactati la sediul lor. va fi tinut la curent cu calendarul evenimentelor sau i se va crea. am efectuat o analiza primara. dintre care putem aminti: multitudinea serviciilor oferite de firma si abilitatile personalului de a satisface pana si cele mai exigente sau extravagante cerinte. Discutiile cu acest segment de clientela se vor purta la sediul firmei.

pozitionarea lumanarilor. putand apela la serviciile noastre orice persoana. pentru evenimentele corporatiste gen trainning-uri. De asemenea aceste firme nu se ocupa de cele mai micii detalii care dupa cum stim. datorita complexitatii serviciilor oferite. precum si firmelor. iar pentru restul petrecerilor segmentul tinta privind varsta este nelimitat. Putem spune ca firma noastra are potential de a deveni lider pe piata. segmentul de varsta reprezentativ este cuprins intre 20 si 30 de ani. Concurenta In orasul Sebes. iar calitatea serviciilor este asigurata de pregatirea si experienta personalului in acest domeniu. dezavantajul firmelor concurente este ca acestea organizeaza in exclusivitate nunti. aranjarea meselor). Ca si exemple pentru afacerea noastra ne-am decis sa alegem serviciile pe care le oferim in cadrul unei nunti: cautarea si inchirierea salii. Deci calitatea serviciilor trebuie sa fie corespunzatoare unor exigente inalte. dar. decorarea bisericii. segmentul de piata cuprinde persoanele cu varsta intre 27 si 55 de ani. tortul nasilor si celelalte deserturi ce vor fi servite la nunta. Un alt dezavantaj al firmelor de profil este faptul ca nu ofera siguranta clientilor de a-i putea aproviziona cu toate cele necesare. strategia de piata urmand a fi adaptata acestor segmente de clientela. de la lumanari pana la cele mai variate aranjamente tip arcade. calitate garantata. precum si de parteneriatele incheiate cu parteneri capabili sa ofere produse si servicii de inalta calitate.Pentru serviciile oferite la nunti. pentru botezuri intre 25 si 35 de ani. . exista mai multe firme de acest gen. un eveniment obisnuit si unul memorabil. botezuri si petreceri. cocktail-uri. Gama de servicii oferita este foarte diversificata si poate fi adaptata cerintelor fiecarui client in parte. facliilor. . . fac diferenta intre. artificii.decorarea salii (imbracarea scaunelor cu huse si “esarfe” in functie de preferintele mirilor. Descrierea produselor si a serviciilor Firma noastra ce are ca obiect de activitate organizarea de evenimente sociale. pozitionarea aranjamentelor florale pe mese. precum si de contractele incheiate cu parteneri capabili sa le respecte. neocupandu-se de segmentul de piata care organizeaza si alt gen de evenimente. “decorarea” masinii mirilor. dotarea cu echipamente si materii prime de buna calitate.consiliere in vederea alegerii cofetariei de unde vom livra in ziua nuntii tortul miresei. Serviciile acestei firme se adreseaza persoanelor cu venituri lunare peste medie. baloanelor cu aer / heliu. profesionalismul personalului.

si. sau alte unitati in tara sau in strainatate. Motivul pentru care am ales sa dezvoltam o afacere de genul acesteia este acela ca suntem constienti de faptul ca a organiza un eveniment. de asemenea. . animatie. in conditiile respectarii formalitatilor prevazute de lege..lumanarile de cununie. Suntem convinsi ca cea mai buna reclama va fi totusi calitatea serviciilor noastre. Sediul societatii poate fi schimbat in orice alt loc din tara prin decizia asociatilor. promovarea numelui si serviciilor prin incheierea de parteneriate cu posturile de radio si televiziune. . au distribuit fluturasii in cutiile postale ale orasului. pot fi achizitionate de la firma noastra si decorate pe gustul clientilor. contra sumei de 100 ron fiecare. Pe langa nunti. precum si cu presa scrisa locala. vom organiza multe alte genuri de evenimente dintre care amintim petrecerile destinate copiilor. pictura pe fata. Vom urmari. Planul de marketing Activitatea de marketing are ca obiectiv informarea potentialilor clienti de ofertele si avantajele pe care le poate oferi firma noastra. unde contributia noastra inseamna: inchirierea salii si decorarea acesteia. ca fiind necesara si suficienta pentru promovarea serviciilor noastre. . constand in fluturasi promotionali si mape de prezentare a activitatii firmei. reprezentatii. Fluturasii promotionali au fost distribuiti prin intermediul colaboratorilor. Organizarea si managementul firmei Locatia La sediul firmei se realizeaza si se depoziteaza aranjamentele florale si decoratiunile. de . cu respectarea procedurii formale juridice consacrate prin lege. care se pot inspira din cataloagele de prezentare. Societatea poate deschide filiale. De asemenea au fost angajati doi promoteri care timp de o saptamana. pentru obtinerea de spatii publicitare cu costuri minime. ospatari pentru servirea invitatilor in timpul petrecerii. Bugetul pentru promovare Am estimat suma de 300 lei / luna. In acest scop am elaborat materiale promotionale.jocuri pe categorii de varsta si concursuri interactive. sucursale. iar cel mai eficient mijloc de promovare vor fi chiar clientii nostri care vor recomanda serviciile si produsele noastre. timp de un an.inchiriere limuzina (avem contract de colaborare cu firma Limuzine Hover). de asemenea.servicii foto si video. Tot aici pot fi consultate cataloagele firmei. aflate preturile / discount-urile oferite de firma. Firma este platitoare de TVA. baloane modelate.

dar si de implicarea lor in indeplinirea obiectivelor propuse. calificarea lor. iar in perioada sarbatorilor prin acordarea de prime. si. Directorul de imagine si creatie este o persoana cu multa imaginatie. calitati esentiale in munca pe care o desfasoara. Personalul nu trebuie sa respecte un program fix. acesta fiind solicitat doar atunci cand firma este contactata pentru unul dintre evenimentele amintite in paragrafele anterioare. avand toate competentele necasare pentru a actiona in numele societatii. Administratorul deschide conturi in lei si valuta si poate utiliza fondurile financiare ale societatii. care presupune realizarea multor lucruri care ocupa mult timp. o nunta este o responsabilitate foarte mare. spirit de observatie si viziune de ansamblu. nu pentru toata lumea este disponibil. Personal Pe langa cei cinci angajati ai partii administrative. societatea va rasplati eforturile lor prin acordarea celui de-al treisprezecelea salariu. Pentru ca angajatii sa isi indeplineasca sarcinile. terti si in justitie. va verifica cu atentie cheltuielile ce vor fi facute. Este un fel de “maestru de ceremonii” care transforma viziunea asupra evenimentului in realitate urmarind si gestionand atent fiecare moment. gestionandu-le in interesul obiectivelor societatii. . efectueaza toate actele de administrare si gestionare a societatii. bonuri cadou sau diferite bonusuri. Managerul va participa activ la toate procesele decizionale din cadrul societatii. sa isi dovedeasca spiritul inovativ si creativitatea. si. nu in ultimul rand se va ocupa de sustinerea si coordonarea activitatiilor firmei.o persoana care se ocupa de buna desfasurare a evenimentelor Acesti angajati trebuie sa detina studii medii. societatea mai are in structura personalului inca 28 persoane care ajuta la crearea evenimentelor pentru a asigura originalitatea acestora: doi soferi un DJ doi bucatari 14 ospatari doi fotografi doi cameramani doi animatori . Atributiile lui se refera la conceperea scenariului de desfasurare a evenimentelor si supravegherea respectarii acestuia. Administratorul reprezinta societatea fata de autoritatiile de stat.exemplu.doua persoane care se ocupa cu realizarea decoratiunilor si aranjamentelor florale . pentru a autoriza actele si operatiunile de gestiune si orice acte de dispozitie exceptand acele acte care trebuie semnate de directorul general. trebuie sa dovedeasca printr-o diploma obtinuta in urma unui curs. timp care. Salarizarea lor se face in functie de performantele obtinute.

evenimentele vor fi sub numarul preconizat de noi. Plan financiar Pentru previzionarea veniturilor am ales unul dintre cele mai importante evenimente din viata unor persoane. in prima luna de activitate. sa faca analize si comparatii intre ofertele de preturi la produsele si serviciile similare. Graficianul se va ocupa de tot ceea ce inseamna tehnoredactarea bazelor de date ale societatii.500 de euro fiecare. iunie.) precum si de ofertele de pret catre clienti. Pentru pregatirea 2 . Tot graficianul se va ocupa si de realizarile grafice si artistice (programe.000 euro . in cazul in care. si anume nunta. carti de vizita. promovarea serviciilor noastre si pentru infiintarea unui fond de rezerva de 10. Banii vor fi folositi pentru infiintarea firmei la Registrul Comertului. Ambii asociati vor contribuii cu cate 7. precum si cel mai frecvent pe perioada de vara. fluturasi promationali. Venituri estimate . septembrie) pentru prestarea acestui serviciu. sa negocieze preturile cu acestia de fiecare data cand trebuie sa solicite oferte de preturi. etc. Este o munca dificila in care este recomandata consultarea directa cu clientul.000 euro pentru plata angajatilor. care sunt asteptarile. atat cele privind clientii. din profitul net realizat de firma. iulie. ce fel de invitati vor participa la eveniment. august. Situatia economico-financiara a firmei Valoarea investitiei initiale am estimat-o la suma de 15. preferintele si mai ales nivelul social si educational.1 fotograf evenimentului este necesara 1 1 7 1 pentru 1 implicarea urmatorilor angajati: manager bucatar ospatari sofer salii cameraman persoane decorarea La organizarea fiecarui eveniment va participa obligatoriu unul dintre cei doi asociati pentru supravegherea desfasurarii pregatirilor. Seful de serviciu comercial trebuie sa se ocupe de relatia cu furnizorii.Directorul artistic este persoana care trebuie sa stie foarte bine ce fel de client gestioneaza. cat si cele privind ofertele de la furnizori si potentiali furnizori si trebuie sa reactualizeze periodic ofertele provenite de la acestea. Estimam o perioada de 5 luni pe an (mai. sa pastreze si sa imbunatateasca aceste relatii. cu designerul si cu cel care a incheiat contractul cu respectivul client. mape de prezentare. Investitia va fi recuperata integral in primul an de activitate. obtinerea tuturor avizelor si autorizatiilor necesare.

Astfel. apreciem ca in aceasta afacere putem identifica urmatoarele surse de venit: venituri obtinute din inchirierea salii venituri obtinute din decorarea salii venituri obtinute din lumanari venituri obtinute din faclii venituri obtinute din baloane cu aer venituri obtinute din baloane cu heliu venituri obtinute din flori venituri obtinute din impodobit masina miri venituri obtinute din impodobit biserica venituri obtinute din artificii tort venituri obtinute din lumanari de cununie venituri obtinute din buchet mireasa venituri obtinute din subinchiriere limuzina venituri obtinute din prestari servicii ospatari venituri obtinute din prestari servicii bucatar .Pentru estimarea veniturilor totale la nivelul afacerii.venituri obtinute din servicii foto si video Aceste servicii reprezinta minimul ales pentru o nunta. prezentand astfel varianta minimalista a previziunii veniturilor. pe perioade diferite de prognoza. . Estimam un numar de 5 nunti pe saptamana. vom porni de la estimarea acestora pe surse.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful