You are on page 1of 7

PREZENTAREA PROIECTULUI

DATA LIMITĂ # 1 " MACROPLANNING " – PÂNĂ LA ___________

I. ABSTRACTUL (REZUMATUL) BISERICA DECLARAȚIA DE MISIUNE A BISERICII DIAGRAMA PASTORALĂ (Cui răspunde liderului tinerilor?) DESCRIEREA PERSONALULUI LAIC (Câți muncitori? Defalcare în funcție de datele demografice , control de fond – cazier și antecedente ( Da sau Nu , nu ca rezultat ) , și rol . ) ISTORIC AL BISERICII, STATISTICI PRIVIND PARTICIPAREA ȘI MEMBRALITATEA LOCAȚIE / DESCRIEREA FACILITĂȚILOR (Descrieți) ISTORIA RECENTĂ A LUCRĂRII DE TINERET (statistici, descriere culturală ( sub-culturi implicate, numele grupului, logo-ul, site-ul , etc)

II . BUGETUL TINERILOR • Oferă o prezentare clară a tuturor fondurilor alocate pentru lucrarea de tineret. Acesta ar trebui să includă toate fondurile comune și să prezinte suma colectivă de lei de fonduri generale alocate pentru lucrarea de tineret. Dacă este posibil, se numără procentul din bugetul fondului general al bisericii, care este alocat pentru lucrarea de tineret . • Oferiți o descriere a fiecărui element a lucrării de tineret subliniind toate și fiecare categorie. III . VEDERE GENERALĂ ASUPRA CALENDARULUI PROGRAMELOR • 12 luni calendaristice o Schemă trimestrială sau alte planificări explicate ale calendarului strategic. o 1 lună pe pagina o Consemnarea fiecărui eveniment, maraton, serie de programe. • Propuneri de lucru

o 1 pentru fiecare maraton și serie de program o Minim 6 evenimente (Evidențiați diferite nivele de evenimente) . • Foi Calendar Echilibrate o 1 Fișa doar pentru Lucrarea de Tineret o 1 Fișa pentru toate programele bisericii, inclusiv legate de lucrarea de tineret • Producția Programelor o 5 în Total ( 1 L2 Event, 1 Călătorie Misionară, 1 Eveniment centrat pe familie și 1 Retreat ) o (Studentul va adăuga al 6-lea program pentru producție ca parte a proiectului lor de grup la un termen ulterior . )

DATA LIMITA 2 " MICROPLANNING : EVENIMENTE ȘI MARATOANE" ___________ IV . EVENIMENTE ȘI MARATOANE • Include o listă de o pagină a evenimentelor și a maratoanelor menite să fie prezentate. Lista ar trebui să includă numele evenimentului/maratonului, etichetat "Eveniment" sau "Marathon" , marcat cu nivelul corespunzător, precum și data evenimentului/maratonului .

A. EVENIMENTE i . Nivelul 2 Eveniment Evanghelistic o Include o documentație de planificare pentru călătorie, cazare, mediu înconjurător, jocuri, mâncare, muzică, scenete, vorbitor, etc. Nu lăsa nici un detaliu neplanificat. Dacă nu este documentată atunci se presupune a fi "neplanificat". În mod specific secțiunea ar trebui să includă propunere de lucru, producerea programelor, schița programului, un itinerar general și un raport de cheltuieli detaliat.

ii . Nivelul 3 de familie Ucenicia Eveniment o Include o documentație de planificare pentru călătorie, cazare, mediu înconjurător, jocuri, mâncare, muzică, scenete, vorbitor, etc. Nu lăsa nici un detaliu neplanificat. Dacă nu este documentată atunci se presupune a fi "neplanificat". În mod specific secțiunea ar trebui să includă propunere de lucru, producerea programelor, schița programului, un itinerar general și un raport de cheltuieli detaliat.

B. Maratoane i . Retreat de trei zile o Include o documentație de planificare pentru călătorie, cazare, mediu înconjurător, jocuri, mâncare, muzică, scenete, vorbitor, etc. Nu lăsa nici un detaliu neplanificat. Dacă nu este documentată atunci se presupune a fi "neplanificat". În mod specific secțiunea ar trebui să includă propunere de lucru, producerea programelor, schița programului, un itinerar general și un raport de cheltuieli detaliat. ii . Călătoria Misionară o Include o documentație de planificare pentru călătorie, cazare, mediu înconjurător, jocuri, mâncare, muzică, scenete, vorbitor, etc. Nu lăsa nici un detaliu neplanificat. Dacă nu este documentată atunci se presupune a fi "neplanificat". În mod specific secțiunea ar trebui să includă propunere de lucru, producerea programelor, schița programului, un itinerar general și un raport de cheltuieli detaliat. iii . Tabăra de vară sau Serie ( Proiect de Grup ) o Grupurile vor fi stabilite în clasă. Fiecare grup va lucra împreună pentru a creea o tabără de vară de minim 5 zile. Tabara poate fi o tabără de nivel 3 sau 4. o Planifică ca și în cazul în care fiecare membru al grupului este un lider de tineret de la o biserică diferită, și că aceste biserici se reunesc pentru o tabără. o Secțiunea colectivă va cuprinde propunere de lucru, producerea programelor, schița programului, un itinerar general. o A fi predate într-un pachet separat de prezentare, un exemplar pentru fiecare grup.

o Grupul va împărți nota finală pentru temă. Notele membrilor grupului neproductivi vor fi scăzute.

DATA LIMITA 3 " MICROPLANNING : SERIES " - aprilie 26

V. ÎNTÂLNIRI MARI DE GRUP • Nivelul 2 sau 3 Adunări ale campusului săptămânale, serviciu de închinare, studiu biblic, SS, etc • Crearea unei foi de titlu , fiți creativi. Acesta ar trebui citită ca parte de promovare. o În mod specific secțiunea ar trebui să includă o propunere de lucru, o producere de programe "săptămânal", schița programului, un itinerar general și un raport de cheltuieli detaliat. o În Schița Programului fiți specifici pentru a aborda problemele, nevoile, și detaliile, cum ar fi rolul parental și cel de implicare, rolul liderului de tineret, etc. Fiți minuțioși!

VI . ÎNTÂLNIRI MICI DE GRUP • Nivelul 3 sau 4 Grupul comunitar, Clubul Campusului de Mic Dejun, studiu biblic, SS, etc. • Crearea unei foi de titlu , fiți creativi. Acesta ar trebui citită ca parte de promovare. o În mod specific secțiunea ar trebui să includă o propunere de lucru, o producere de programe "săptămânal", schița programului, un itinerar general și un raport de cheltuieli detaliat. o În Schița Programului fiți specifici pentru a aborda problemele, nevoile, și detaliile, cum ar fi rolul parental și cel de implicare, rolul liderului de tineret, etc. Fiți minuțioși! VII . HARTA CURICULARĂ • Un plan detaliat al curriculei pe 1 an • 104 de lecții (Grup Mare și Mic) o Titlul, Data, Pasajul Biblic, Obiectiv Lecției, Strategia de predare. o Organizarea de grup mare/ mic și data . o Nu mai mult de patru lecții pe pagină .

Instrucțiuni suplimentare pentru asamblarea proiectului: • În cazul în care titlurile de mai sus sunt toate scrise cu MAJUSCULĂ, atunci ar trebui să fie prezentate ca pagini de titlu în pdf-ul studenților. • Punctele vor fi acordate pentru creativitate, efort și prezentare. Studentul ar trebui să creeze și asambleze acest proiect, ca și în cazul în care el sau ea l-ar prezenta la Păstorului Senior, liderilor de tineret, studenților, etc. • Studenții sunt așteptați să adăuge piese suplimentare de promovare pentru diferite teme. Studenții sunt liberi să prezinte piese ne-imprimate, cum ar fi clipuri video oferind un link către video-ul respectiv. Ca și în cazul tuturor pieselor de promovare, studentul este de așteptat în a comunica strategia de distribuție . • Schița Programului este un aspect crucial al multor dintre temele incluse. Fiți atenți în completa și a prezenta fiecare cerință așa cum a fost cerută. • Puncte vor fi scăzute pentru proiecte etichetate sărăcăcius sau pentru cele prezentate în dezordine.

TITLURI SCHEMEI PROGRAMULUI

NUMELE PROGRAMULUI ( Fii creativ ! )

TIP ( Eveniment , Maraton sau Series )

SCOP ( nivel ? )

DINAMICA GRUPULUI ( mari sau mici . Argumentare ) AUDIENȚĂ ( Ages , Sex , Spectatori estimată . Argumentare )

DATE ( anul , luna, data , ziua . Argumentare )

TIME ( Începând de timp , care se încheie de timp . Argumentare ) LOCAȚIE ( Toate locurile folosite . Lista în ordine / Descrierea cronologică . Argumentare ) ADMINISTRARE ( Biserica locală sau Agenții Para - Bisericești. Argumentare ) STAFUL TEHNIC ( Nume și descrieri de locuri de muncă ) MATERIALE PENTRU ECHIPARE ( un singur spațiu între rânduri, categorii , elemente , sursa , de achiziții publice , și de cost ) FINANȚE ( categorii de venituri Grafic , categorii de cheltuieli , totaluri și echilibru ) PROMO ( Program și metode ) FILIER (FLUTURAȘ) ( nume , data, ora , publicul , loc , cost, sponsor , descriere)

TIME LINE ( o singur spațiu între linii, timpuri și elemente , începând ( chiar în început , nu începutul programului ) până la sfârșit. ) DESCRIPTIV ( Descrierea de mediu , servicii de platformă , curriculum , jocuri , meniu ... tot ceea ce va fi folosit. ) EVALUARE ( Cine o va face ? Când va fi făcut ? Cum se va face ? )