You are on page 1of 24

IK DIT

BEN

MARIJN IS

DE

REUSE. MIJN

GR AFISCH P O R T F O

ONTWERP L I O

jun. 2009

Record-sleeve voor La Strada Opera.

+ Libretto / poster (600x1200mm)

okt. 2009

Visuele atlas naar Jules Verne - reis naar het middelpunt der aarde

jan. 2010

Affiche BOUGE B - Hedendaags Dansfestival + Postkaarten

Mrt . 2011
A day in a life Sgt. Peppers lonely hearts club band

SGT. PEPPERS LONELY HEART CLUB BAND SIDE B TRACK 13 // 00:44 - 00:45

Infographic -

SGT. PEPPERS LONELY HEART CLUB BAND SIDE A TRACK 1 // 00:32 - 00:39

1966 LIVERPOOL G.B.


Welcome
The Rolling Stones
I'am so tired
THE WHITE ALBUM SIDE B TRACK 10 // 01:58 - 02:01 MAGICAL MYSTERY TOUR SIDE B TRACK 8 // 03:57 - 04:00

6 NOVEMBER

Het gaat niet goed tussen The Beatles onderling. Paul had heel de nacht ruzie met John Lennon. S ochtends vroeg kruipt in zijn witte Austin Martin DB6 en rijdt met grote snelheid weg. Onderweg komt hij de mooie Rita tegen die langs de kant van de weg aan het liften was, Paul stopt en neemt de bevallige jonge dame mee. Na een tijdje komt ze tot het besef dat ze met Paul McCartney in de auto zit. De jongedame wordt helemaal wild, Paul verliest zijn concentratie en knalt tegen een lantaarnpaal.

HE BLEW HIS MIND OUT IN A CAR, HE DIDNT NOTICE THAT THE LIGHTS HAD CHANGED
Strawberry fields Forever
THE BEATLES MADE NO LIVE APPEARENCE WHAT SO EVER

PAUL IS DEAD The Beatles Hoax 1200 x 800 mm

Grafdelver

Begrafenisondernemer

Priester

SO LET ME INTRODUCE TO YOU THE ONE AND ONLY BILLY SHEARS


THE WHITE ALBUM DISC 2 TRACK 30 // 00:45 - 08:13

THE 1966 1968 BEATLES


JOHN RINGO PAUL GEORGE
Het jaar 1966 verliep slordig. Er kwam niet, zoals de gewoonte was, aan het eind van het jaar een plaat uit. Een Britse tournee in het najaar werd afgelast en John Lennon gaat voor het eerst iets doen zonder zijn bandleden: hij gaat in een film spelen. George Harrison ging twee maanden naar India, Ringo Starr vergezelde Lennon en McCartney schreef met Beatlesproducer George Martin aan de soundtrack voor de film The Family Way. Pas in februari 1967 verscheen er weer nieuw werk van de groep. Dit voedde speculaties dat The Beatles uit elkaar zouden zijn. de lange vakantie in het najaar van 1966 eigenlijk nodig was geweest om een opvolger voor McCartney in te werken.

Revolution 9

WILLIAM SHEARS CAMPBELL

WILLIAM SHEARS CAMPBELL

SO I QUIT THE POLICE DEPARMENT AND GOT MYSELF A STEADY JOB

FORENSISCH ONDERZOEK IN 2006 DOOR FRANSCESO GAVAZZENI & GABRILLA CARLEZI DOOR MIDDEL VAN BIOMETRISCHE GEZICHTSHERKENNING, BEWEES DAT DE HUIDIGE PAUL MCCARTNEY INDERDAAD EEN DUBBELGANGER IS.

! S I S I R C
PLAY REVOLUTION 9 BACKWARDS
PEOPLE DESTROYED THERE BEATLES ALBUMS BY PLAYING THEM BACKWARDS. SO THEY BOUGHT MULTIPLE COPYS OF ONE ALBUM. SOON EVERY RECORDSTORE IN MICHIGAN HAD SOLD OUT ALL THERE COPYS OF THE WHITE ALBUM

SGT. PEPPERS LONELY HEARTS CLUB BAND 1967


The Beatles staan op de hoes niet meer in stoffige jasjes, maar in gekleurde legerkleding. Achter hen staat een grote groep van mensen uit de geschiedenis, vrijwel allemaal hebben ze een ernstige blik, alsof ze op een begrafenis zijn. Vr de band op de cover ligt een grote bloemenzee. Hierin staat de naam Beatles alsof de overige leden het idee hebben dat er iets ontbreekt in de band) en een linkshandige gitaar met maar 3 snaren. McCartney is linkshandig, een basgitaar heeft normaal 4 snaren. Direct voor deze bloemen staat het beeldje van de Indiase godin Kali die staat voor de wedergeboorte. Hierin lijkt duidelijk te worden gemaakt dat de oude Beatles worden begraven, en er een nieuwe tijd aanbreekt voor de band. Wanneer je horizontaal een spiegel tegen Lonely Hearts, op het drumstel, houdt, het woord Hearts verandert in He die, met tussen die twee woorden een ruit, een dubbele pijl dus die naar boven richting McCartney en naar onder op het graf wijst. Het I ONEI (links) zou slaan op 1+1+1, de drie overgebleven bandleden, of zo verklaren anderen I ONEI X zou 11/9 inhouden, 9 november, zijn veronderstelde sterfdag. Boven het hoofd van McCartney staat een hand, in sommige Indiase culturen is dat het teken dat iemand dood is.

Als je in de binnenkant van de hoes kijkt zie je alle vier de bandleden, en op Paul McCartneys schouder lijkt een badge met O.P.D. te staan. Dit zou staan voor Officially Pronounced Dead, een term zoals die in een politiedossier wordt gebruikt.

THE WHITE ALBUM 1968


Glass Onion: Glass onion is een Engelse term voor een doodskist met een glazen deksel. I told you about the walrus and me-man. We are as close as can be-man. Well here's another clue for you all, the walrus was Paul: John vertelt dat niet hij, maar Paul de walrus is op de hoes van Magical Mystery Tour. While My Guitar Gently Weeps: I look at the world and I notice it's turning: George Harrison geeft aan dat de wereld,. ondanks het overlijden van McCartney, doordraait. Paul, Paul, Paul, Paul...: Aan het eind van het nummer hoor je Harrison met een gekwelde stem herhaaldelijk de naam van McCartney uitroepen. Im So Tired: Met dit nummer geeft John Lennon aan het heel moeilijk te hebben zonder McCartney. Aan het eind van het nummer hoor je wat onduidelijke geluiden en gemompel. Als je dit achterstevoren afspeelt, hoor je Lennon zeggen: Paul is dead now. Miss him, miss him. Blackbird: De merel wordt wel gezien als symbool voor naderende dood. Revolution 9: Als het nummer achterstevoren wordt gedraaid, hoor je het geluid van een auto-ongeluk en het slachtoffer dat schreeuwt: Let me out!.

ABBEY ROAD 1969


De vier Beatles steken in een begrafenis-processie het zebrapad over. John is religie of God zelf, Ringo priester of begrafenisondernemer, Paul de overledene en George de grafdelver. Paul is op blote voeten en heeft z'n ogen gesloten. Dit is representatief voor een overledene. Paul loopt uit de pas met de andere Beatles. Zijn rechtervoet is voor, terwijl dat bij de andere drie de linkervoet is. Paul speelt zijn bas linkshandig, maar hij heeft een sigaret in zijn rechterhand. Blijkbaar is de dubbelganger rechtshandig. Aan de linkerkant van de weg staat een Volkswagen Kever (Beetle in het Engels) met op het nummerbord het volgende: MW 28IF. De eerste drie letters staan voor Linda McCartney Weeps, 28lF geeft aan dat Paul McCartney 28 zou zijn geweest als hij nog had geleefd. Rechts van de weg staat een autobus van de Engelse verkeerspolitie. Een dergelijke auto was aanwezig bij het ongeluk. In de achtergrond rijdt een auto naar het zebrapad toe. Hij rijdt in de richting van McCartney. She Came In Through The Bathroom Window: So I quit the police department and got myself a steady job: Deze zin geeft aan dat William Campbell, voor hij McCartney verving, bij de politie werkte. De baan bij Beatles was een behoorlijk zekere baan. Financieel gezien hoefde hij zich nooit meer zorgen te maken.

MAGICAL MYSTERY TOUR 1967


The Beatles zijn verkleed als dieren. Paul is de walrus. Als enige is hij in het zwart. In somnige Scandinavische landen is een zwarte walrus een doodssymbool. John Lennon zingt het nummer I Am The Walrus, maar hij is het niet. Dat het Paul is, blijkt uit de tracklist in het boekje en uit het nummer Glass Onion op het dubbelalbum The Beatles. In die song zingt Lennon: Well here's another clue for you all. The walrus was Paul. De sterren die het woord Beatles vormen, blijken in spiegelbeeld een telefoonnummer te bevatten. Als je de achterzijde van de hoes een kwartslag met de klok mee draait, vormen de personen in het wit de letters R.I.P.

1969 MICHIGAN U.S.A.


Tijdens het radioprogramma van Russ Gibbs, belt Luisteraar Tom Zarski die beweerd dat Paul Mccartney, creatieve bron van The Beatles dood is. Hij zou Omgekomen zijn in een car crash. Met de legendarische woorden.

12 Oktober

INFOGRAPHIC NEW.indd 1

25-03-2010 09:34:54

jun. 2011

ZONE-Documentair Filmplatform - 3 delig programmaboek

Samenwerking met Dr. Angelo Vermeulen en internationaal team van ingenieurs en kunstenaars. Project in het kader van de inauguratie van Prof. Frances Brazier. www.biomodd.net Okt. 2011 Fellow Biomodd member {TUDelft3} Art-Direction + Graphic Design, Video en Foto Documentation

Vaste Navigatie Header

Okt. 2011

Ontwerp voor Website voor ROCK WERCHTER 2011

4 Kolommenstructuur als visuele en structurele backbone

HOMEPAGE is de line-up die openvouwt

Dec. 2012

Quotes on Books, Set van 15 stempels voor een boekenhandel.

Nov. 2011

Book of Books - een infographic in boekvorm

Infographic: Books published per country per year / 124 lines / 1mm = 2 books + list of all-time Best books published in that specific country.

Concept - Een kamer van 35 m3 / 283 x 408 x 303 + Het boek Zeichenhilfe fr Architecten omvat alles wat een architect in het pre-digitaal tijdperk nodig had om zijn plannen te tekenen. De tekeningen van objecten uit het dagelijkse leven worden van schaal 1:100 naar 1:1 gebracht en verzameld in een kamer waar ze als vlakke houten panelen ingeschoven kunnen worden. Mei. 2012 Module grafisch ontwerp in de ruimte - Wunderkammer

Jun. 2012

Concept voor huistijl van Sint-Lucas Architectuur & Kunst BIB

Probleemstelling: De Sint-Lucas Bib voor architectuur en Kunst S.L.A.K. is in continue staat van verhuis. Alles moet om de 3 jaar verpakt in dozen. Zo geraken de boeken uit hun volgorde. Het logo is daarom dus at-random opgebouwd. Uitwerking op 4 verschillende dragers, waaronder een stempel.

Jul. 2013

MVAN

Masterproef Beeldende Kunst - Fotografie

Documentatie-video van het boek: www.marijndereuse.com/MEVAN A closer look at the visual language of images displayed at Kurdish television channels, Nue TV, Strk TV, MMC, and Newroz TV, reveals a pattern of recurring symbols that emphasise the thriving nationalism of the worlds largest stateless nation and assist in the construction of a recent phenomenon: the pan-Kurdish identity. Researcher of Kurdish identity and media, Dr. Jaffer Sheyholislami, distinguished the following key symbols in Kurdish media: martyrs as the face of the struggle; mountain landscapes and elements of rural life; the ag of Kurdistan and its colours (red, yellow and green) occurring in political ags, clothing, banners and dening an overall aesthetic; and, nally, the map of Kurdistan with the virtual borders laid out by the Kurds over the various countries in the Kurdistan region: Turkey, Syria, Iraq, Iran, and Armenia. My initial interest in Kurdish television originated from the fact that the studios of Strk TV are located in Denderleeuw, a Belgian town near my hometown. I intended to document this unknown territory, since its vast impact on a community that stretches far beyond my reach appealed to me. This book formulates my position of visitor Mvan in Kurdish and outsider, who never gained real access to the studios, nor to the community around it. After several months of investigation, it appeared that the only way I could truly get a sense of the meaning and impact of the medium was through the television-screen. The pages in this book cover ten hours of shooting and reveal the constant recurrence of the symbols of Kurdish identity. Out of the photographical archive that emerged from my visits to the Belgian Kurdish community, I took one single photograph and used it as the cover image of this book. To me, it embodies the impact of the medium of television on everyday life of the Kurds. It shows how the Kurds identify themselves with these symbols and, through this, unite all over the world.