You are on page 1of 4

Ons is gevraagd waarom we tegen zijn.

Bij ons resen de vragen waarom een doorstart terwijl 56km (ADT doet ons geloven dat het 70km zou zijn) verderop er al een operationele luchthaven FMO bestaat? Na enig onderzoek werd al snel duidelijk dat het financieel niet haalbaar is. Daarbij de overlast die de luchthaven gaat creren heeft ons doen besluiten om via social media Twentenaren te informeren over wat te wachten staat. Catchment area is een van de belangrijkste pijlers of een luchthaven bestaansrecht heeft. Deze is voor Twente Airport te klein. Catchment Area is het aantal potentiele passagiers op 1 2 uur rijden. 60 minuten Eindhoven Weeze FMO Twente Dsseldorf Maastricht Eelde Bremen Schiphol Rotterdam Lelystad 5,7 miljoen 8.2 miljoen 5,2 miljoen 2,4 miljoen 14,2 miljoen 3,1 miljoen 1,7 miljoen 2,5 miljoen 8.8 miljoen 8.6 miljoen 4,6 miljoen 120 minuten 39 miljoen 36 miljoen 17 miljoen 30 miljoen 41 miljoen 23 miljoen 3,3 miljoen 11 miljoen 20 miljoen 19 miljoen 15 miljoen

Bron: L.E.K. Consulting Twente Airport Demand Analysis and Evaluation. Het rapport dat lang lang geheim is gehouden! http://www.scribd.com/doc/152522923/034a-L-E-K-Consulting-Twente-Airport-Demand-Analysis-and-Evaluation Betreffende L.E.K. rapport is in de tijd van VTM (voorloper ADT) lang geheim gehouden en pas na aandringen van politiek geopenbaard. Helaas staat het gehele rapport niet bij ADT online. De conclusies zijn echter heel duidelijk:

https://www.facebook.com/geendoorstartvliegveldtwente

Twente Airport zou mogelijk haalbaar zijn als Twente Airport de overloop luchthaven wordt van Schiphol. Eindhoven en Lelystad zijn ondertussen aangewezen als overloop luchthavens! Het argument banen verkoopt goed zeker in deze tijd. Twente heeft ook veel banen nodig. Maar hoeveel banen levert Twente Airport nu eigenlijk op? Hierover was lang geen duidelijkheid. Duidelijk is wel dat ADT ons lang met te mooie cijfers het riet in heeft gestuurd cq. voor gelogen! In 2030 een prognose van nog maar 900.00 passagiers per jaar. Vuistregel is 1 miljoen passagiers voor een rendabele luchthaven. Kortom er moet 17 jaar geld bij! Dit alles gebaseerd op een te rooskleurige catchment area. In de tussentijd heeft Wessels zijn inleg al weer terug verdient met de bouw. Uiteindelijk worden maar 810 banen verwacht.

https://www.facebook.com/geendoorstartvliegveldtwente

De overlast werd door de Heer Wessels als volgt afgedaan:

Afgelopen weken heeft ADT de nieuwe vliegroutes middels inloop informatieavonden proberen te verkopen. Maar wat blijkt: bij daling is de route rechtdoor (en meer over de bebouwing bij De Lutte en Oldenzaal), bij daling is het vliegtuig lager dan bij stijging Oldenzaal, Berghuizen Zuid 83 dB bij stijging Oldenzaal, Berghuizen Zuid 86 dB bij daling De Lutte, 71 dB bij stijging De Lutte 75 dB bij daling Hengelo Groot Driene, 72 dB bij stijging Hengelo Groot Driene, 66 dB bij daling Arbowet: Een werkgever moet bij een werkplek waar geluid harder is dan 85dB adequate maatregelen nemen om gehoor beschadiging tegen te gaan. De overlast die het gaat creren in en rond Oldenzaal, de Lutte en aanliggende gemeente wat gaat dit kosten que toerisme? Hoeveel toeristen blijven weg bij een doorstart van Twente Airport? Hoeveel geld hadden deze toeristen anders uitgegeven in Twente (en Enschede)? Helaas zijn op deze vragen nog geen antwoord. Maar ADT geeft wat terug. Een natuurgebied waar heel Twente gaat recreren.. Gaat u creren in de achtertuin van een luchthaven? Nee? Wij ook niet. Maar wat blijkt als de redenen van het natuurgebied wat nader bestudeerd. Het is hard nodig voor de waterhuishouding in en rond de luchthaven dit i.v.m. het grote hoogte verschil met Lonnekerberg met aanwezige bronnen. Hoeveel van de beschikbare units (panden/grond) zijn verhuurd en of verkocht? Weinig, maar deze zijn wel noodzakelijk voor gehele exploitatie en gaan ook mee cijfers. Hoeveel overheidsgeld wordt er gebruikt om deze aan de man de brengen? Vokkerweg, t Vaneker, Overmaat en Prins Bernhardpark. Tijdens het ondertekenen van de overeenkomst met de Wessels was Aviapartner nog niet bij getekend bij de Kamer van Koophandel. Waarom? Het is maar 10% van het consortium Reggeborgh/Aviapartner en alleen nodig voor de noodzakelijk ervaring voor de exploitatie van een luchthaven. Maar heeft Aviapartner de noodzakelijk ervaring/kennis? Wij zijn van mening van niet. Aviapartners exploiteert geen een complete luchthaven(s).

https://www.facebook.com/geendoorstartvliegveldtwente

ADT doet zich ook veel te groen voor. Op alle websites en communiqus is groen de overhand. Maar hoe groen is een luchthaven? http://www.adttwente.nl/ http://www.fokkerweg.nl/ http://www.vaneker.nl/ Vandaag 16-12-2013 werd pas op adttwente.nl vermeldt dat er munitie geruimd gaat worden. RTV Oost berichte hier vrijdag al over en Tubantia gisteren. Mogelijk dat een tweet van ons aan ADT, ADT heeft doen besluiten tot publicatie? Maar hoeveel zit er nog in de grond.

https://www.facebook.com/geendoorstartvliegveldtwente