De Verkeerde Kerstboodschap

Een grote schande over de uitlatingen van de patriarch van Jerusalem, Fouad Twal, om de gelegenheid te nemen in zijn “ Kerstboodschap “ Israël de schuld te geven voor de benarde positie waarin de christenen in het Midden Oosten zich bevinden en moeten overleven. In de afgelopen 2 jaar hebben we kunnen zien dat de vervolgingen wereldwijd in de Islamitische landen in een angstaanjagend tempo heeft toegenomen, en steeds bloediger wordt. Het zou beter geweest zijn als deze belangrijkste rooms-katholieke geestelijke in het Heilige Land, de wereld zou waarschuwen, over de religieuze oorlog die tegen zijn broeders en zusters wordt gevoerd. Immers, de kerken in elk islam gedomineerde land worden vernietigd of omgebouwd tot een moskee. Christelijke vrouwen, waaronder, ook nonnen worden verkracht, mannen, waaronder ook priesters worden onthoofd, en eigendommen van diegenen die weten te ontsnappen worden in beslag genomen. Alalam News en AINA melde dat er elke 11 minuten een christen wordt afgeslacht in de islamitisch gedomineerde landen.

Ondertussen kijken de christenen in het Westen nog steeds de andere kant op. Uit angst dat ze beschuldigd worden van “ islamofobie “, en hebben ze het liever over “ interreligieuze dialoog “ in plaats van te protesteren tegen de slachtingen van hun eigen geloofsgenoten. Er zit natuurlijk ook een element in van, “ uit het oog, uit het hart “ of “ het is ver van mijn bed “. Die “andere” christenen leven in verre landen en spreken vreemde talen. Dit maakt het natuurlijk veel makkelijker om hen te vergeten onder de versierde kerstboom, cadeaus, met het zingen van kerstliedjes. Maar er is geen enkel excuus voor “ Zijne Zaligheid “ Aartsbisschop Twal, van Jordaans- Arabisch Palestijnse afkomst, die verantwoordelijk is voor tienduizenden katholieken die in Israël, Jordanië, Cyprus, in gebieden onder Palestijnse autoriteit, in Gaza onder het bewind van Hamas leven. Hij zou zichzelf eens moeten bekijken, en naar het slachtofferschap van zijn medechristenen. Dat zijn geloofsgenoten ook in o.a. Syrië, Irak Egypte etc. gedwongen worden zich te onderwerpen, te bekeren, verbannen of uitgemoord te worden door radicale islamisten in landen waarvan hij ook patriarch is. In een interview verhulde hij dit gegeven en sprak daarbij diplomatisch onjuiste vooronderstellingen en waarheden. Woorden wat men in het Westen zo graag hoort. Hij zij o.a. in het interview: "The situation in the Middle East is becoming more complex and dramatic," he told reporters. "The scenarios in Syria and Iraq can be repeated elsewhere, as seen in Egypt and Libya. The instability affects everyone, but especially our faithful who are tempted to emigrate. In Gaza our people are suffering from the effects of the embargo imposed by Israel and even Egypt. To prevent the conflict from spreading in the whole region, a 'sustainable' cease-fire in Syria should be immediately established and prevent any entry of outside weapons. As the Syrian problem cannot be resolved by the force of arms, we call on all political leaders to assume the responsibility for finding a mutually acceptable political solution that will end the senseless violence, and uphold respect for the dignity of people. … The Israeli-Palestinian talks resumed in late July, after three years of interruption. But the efforts are hampered by the

continuous building of Israeli settlements. As long as this problem is not resolved, the people of our region will suffer." Het Israëlisch- Palestijnse conflict heeft niets te maken met de aanval op christenen in het Midden-Oosten . En de loutere vermelding van de Israëlische nederzettingen in dit verband, neemt de kunst van het liegen naar een geheel hoger niveau . Zelfs de Britse prins Charles - die de laatste twee decennia ’s heeft gewerkt en geprobeerd - " om bruggen te slaan tussen de islam en het christendom, om daarmee onwetendheid en misverstanden weg te nemen " - is uiteindelijk tot conclusie gekomen dat het niet werkt. Afgelopen dinsdag , tijdens een receptie voor het Midden-Oosten christenen op zijn officiële residentie Clarence House , zei hij: " It seems to me that we cannot ignore the fact that Christians in the Middle East are increasingly being deliberately targeted by fundamentalist Islamist militants “ Israël, de Joden worden hierin niet genoemd, terwijl ze eigenlijk een soortgelijke bondgenoot zijn, en dezelfde Bijbelse waarden beschermen tegen de gewelddadige aanvallen van fundemalistische islamitische groeperingen. Twal weet dit maar al te goed . Hij is er ook terdege van bewust dat Israël het enige land in het Midden -Oosten is , waarvan christelijke bevolking groeit . Zijn gedrag, is de soort van samenzwering met de vijand, wat absoluut niet zou mogen worden getolereerd. " De andere wang toekeren " kan van origine een christelijke uitspraak zijn. Maar de andere wang, van iemand anders, de agressor aanbieden als een soort zelfbescherming, is zondermeer zondig. De omvang van vervolging van christenen in het Midden-Oosten wordt nu, zelfs beschreven als een dreigende “ genocide “ door sommige hoge kerk beambten. Wel is duidelijk dat de kerkleiders in het Westen weinig of geen steun bieden aan de christenen in het Midden- Oosten. Solidariteit met de Arabische christenen tot nu toe, bedragen alleen lege woorden.

Wat zal de inhoud van de komende kerstboodschap zijn? Van de Paus en de wereldleiders dit jaar?
Het originele artikel is van Ruthie Blum voor Israel Hayom. Vertaald aangevuld, en bewerkt door ondergetekende.

Tot slot een lied: This Jewish Christmas 2014 http://www.youtube.com/watch?v=AivH0CYqKeg

Wij wensen alle lezers fijne Kerstdagen en een Gelukkig Nieuwjaar!!!
Talyah & Ya’akov Siepman Ook namens de medewerkers van de werkgroep: Tolereer geen Intolerantie

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful