You are on page 1of 34

Terug naar de bron

“Als een schepsel van wind staan zij voor verandering. Als een schepsel van water vertegenwoordigen zij 'een droom'.”

0

© Kitty Janssen – Marminiac- de Lot (46) – Frankrijk- December 2012 Dit1 boek mag gratis verspreid worden, mits het ongewijzigd blijft. Het is niet toegestaan dit boek tegen geld of tegen andere waardevolle materialen te ruilen.

Inhoudsopgave:

Inhoudsopgave ......................................................................................................................................... 2 Voorwoord ............................................................................................................................................... 3 Het verhaal achter Retour à la Source....................................................................................................... 5 What dreams may come (mrt ’11) ............................................................................................................ 8 Ont-dekken............................................................................................................................................... 9 Bewust in wording .................................................................................................................................. 11 Je hoort de bel voor de laatste ronde in de wereld (okt0ber 2012) ......................................................... 13 11-11-2011: de wereld in transformatie (november 2011)...................................................................... 15 De wereld door een andere bril (november 2011) .................................................................................. 17 Verbinding verbroken……........................................................................................................................ 18 “Geschenk uit oude tijden” .................................................................................................................... 19 “Geschenk uit oude tijden”..................................................................................................................... 20 De kracht van de gedachte ..................................................................................................................... 24 De kracht van de gedachte ..................................................................................................................... 25 Heaven in your heart .............................................................................................................................. 27 Het gaat om die rimpeling in het water................................................................................................... 31

2

mijn onderwijscarrière. gaven mij in mijn leven de nodige levensbagage. Het werd een grote innerlijke zoektocht om tot die kern door te kunnen dringen. Bewustwording en transformatie hebben geen vaste vormen en verlopen in tijd. zonder televisie en radio. Mijn gevoel en intuïtie. begon pas de spirituele zoektocht naar mijzelf. Door alle eeuwen heen.Voorwoord Dag lieve mensen. de grote veranderingen in mijn privé-en professionele leven rond mijn vijfenveertigste en de reizen naar diverse krachtplaatsen in de wereld. hebben mij samen met John naar Retour à la Source geleid. gidsen en symbolen die ons pad kruisten. Het unieke van de tijd waarin wij leven is dat er een grote bewustzijnsverandering plaatsvindt die zich met een enorme snelheid manifesteert. mijn brede interesse in esoterie en spiritualiteit. mijn hooggevoeligheid. plaats en ervaringen voor iedereen anders. hebben grote veranderingen plaatsgevonden en hebben mensen deze veranderingen vastgelegd en doorgegeven in cultuur en religie. omringd door natuur en de intense stilte van het Franse platteland. mijn eigen bron. Mijn jeugd. dromen. En in die afgescheidenheid van de wereld. 3 .

hoe Retour à la Source is ontstaan en wat ons beweegt en raakt. Mogen de teksten je inspireren.Sinds maart 2011 schreef ik bijna 170 korte teksten over bewustwording en bewustzijn op mijn blog gebaseerd op belevingen van die dag of in die week. steun of herkenning bieden. stof geven tot nadenken. Voor dit mini e-book. Kitty 4 . Hartegroet. heb ik een selectie gebruikt om een beeld te scheppen van wie wij zijn. verwonderen.

helderwetend.Het verhaal achter Retour à la Source Waar te beginnen? Paranormaal. voorvoel. tikkeltje naïef en multi-tasking. spontaan. extrovert. HSP. helderziend. oude ziel. om maar uit te leggen wie ik ben. wat ik (aan)voel. het hart op de tong. zie en ervaar. overgevoelig. intuïtief. Allemaal labels die ik in mijn leven van anderen gekregen heb en soms ook zelf gebruikt heb. heldervoelend. 5 .

zowel op persoonlijk vlak als binnen ons werkterrein. 6 . Vanuit onze interesse in het ont-dekken van de wereld kwamen wij in contact met gepassioneerde mensen die zich verdiepten in de betekenis van het graancirkelfenomeen. Voor ons persoonlijk welzijn en welbevinden was het tijd om het roer volledig om te gooien. Spanje. illuminati en nog veel meer.Tot twee jaar geleden was onderwijs ons werkveld. bos en een bron (die we tot nu toe nog niet gevonden hebben ) En samen met John ben ik toen een soort queeste aangegaan. tegelijkertijd zoveel signalen dat we het volgen van onze intuïtie en het gevoel voorrang gaven boven het verstand. Atlantis. Bonaire. Nederland. de natuurlijke tijd van de Maya’s. Dertig jaar ben ik in allerlei functies gepassioneerd bezig geweest met en voor kinderen bij wie ik al die labels en nog veel meer herkende. Haarp. een nieuw leven in een ander leefklimaat. In december 2008 had ik repeterende dromen waarin ik beelden zag van een huis in een heuvelachtig landschap met een groot weiland. Op de eerste plaats betekende het een herijking van onze eigen diepste wensen en ver weg gestopte verlangens die ons langs diverse paden voerden. Er bereikten ons in die periode. chemtrails. op zoek naar de juiste locatie. de andere kant van Zuid-Frankrijk en Engeland werden door ons in de schoolvakanties ondermeer doorkruist. Zowel in persoonlijke zin als naar andere omgevingen.

het verbouwen van Retour à la Source. terug naar jezelf. de eisen die de maatschappij aan ons stelde en niet op de laatste plaats door de media. de kinderen van John. het zoeken naar de juiste plek. werden wij geleid en verleid door ons eigen ego. In de naam van Retour à la Source. 7 . zit een symboliek verborgen die voor steeds meer mensen op dit moment een geldende norm aan het worden is. persoonsgebonden situaties.De persoonlijke veranderingen Als wij nu in vogelvlucht terug kijken op de jaren in Nederland. onze thuisbasis die niet alleen aan ons de komende jaren de ruimte en rust biedt waar wij in ons hart naar verlangden. het opbouwen van Retour à la Source. zowel fysiek als emotioneel om de “overgang” te maken. omgevingsfactoren. verantwoordelijke banen. familie en vrienden. terug naar je ware identiteit. terug naar een authentieke jij. professionele carrière. de verhuizing maar zeker ook het loslaten van een goedbetaalde. de creatie van een moestuin. Retour à la Source Het heeft kracht en inspanningen gekost. het opnieuw opbouwen van relaties en een nieuw werkleven. Terug naar de bron.

had gegeven.What dreams may come (mrt ’11) In december 2008 werd ik op een ochtend wakker en zei tegen John: “het huis waar we naar moeten gaan zoeken heeft ergens een jachtgeweer” en tijdens de zoektocht naar en door de vele huizen die we aan de binnenkant zagen in 2010 werd aanvankelijk onwillekeurig ook naar dat geweer gezocht. stonden we in de woonkeuken te praten en werd mijn aandacht naar het plafond getrokken. aan haar man Jack. Alana. En op een geheel onverwacht moment. Los van de uitstraling van huis en omgeving waren we letterlijk en figuurlijk verkocht! 8 . in het huis waar we uiteindelijk onze handtekening voor hebben gezet. het verjaardagscadeau van dat de oudeigenaresse van het huis. hing tegen een eiken balk een prachtig Iraans jachtgeweer. Verscholen voor het blote oog.

9 . wat je nu een nieuwetijdskind zou noemen. Ik ben. waarvan ik de oudste was. eigenzinnig. snel een situatie of mensen taxerend. Mijn karakter werd door anderen destijds beschreven als: extravert. drie meisjes. Nagenoeg elk dier (ik heb nog steeds een lichte angst voor reptielachtige…. Want fantasie had ik en die kwaliteit heeft mij veel later in mijn leven het goed kunnen visualiseren ‘cadeau’ gegeven.) was én is bij mij welkom. Ik groeide op in een gezin met drie kinderen.Ont-dekken Zolang ik mijzelf kan herinneren en heb begrepen uit de verhalen van mijn ouders. spontaan en confronterend. En ik had de beste cijfers voor het schrijven van opstellen met thema’s waarbij ik mijn fantasie de vrije loop kon laten gaan. Als klein meisje scheen ik iedereen op straat aan te spreken. legde ik met mijn donkerbruine ogen snel contact en hield mijn mond zelden dicht. met een grote liefde voor dieren. een tikkeltje naïef. Ik had ook de stellige overtuiging dat de hele wereld zo in elkaar zat. Het hart op de tong. was ik een gevoelig kind dat voor alles in het leven open stond. Sprookjes en indianenverhalen (Winnetou) waren favoriet. emoties en gevoelens te over.

Therapie na therapie volgde en tot slot een groot medisch onderzoek in het ziekenhuis. talloze cursussen. lezingen en workshops volgden.De keuze van een vervolgstudie na de middelbare school heeft nogal wat voeten in de aarde gehad. hooggevoeligheid (HSP) kreeg. Het werd echter het onderwijs met uiteindelijk het docentschap als toekomstig beroepenveld. gevoelens die ik zelf niet kon plaatsen en vaak onverklaarbare pijnen in mijn lichaam. Stapels boeken werden in die periode door mij verslonden. Ik mankeerde niets! Tot na een aantal jaren door het parapsychologisch Instituut in Utrecht de 'diagnose' ‘paranormaal’ werd gesteld. Rond mijn dertigste jaar kwam ik in een periode terecht waarbij ik zogezegd ‘achter de geraniums’ verdween. Een begrip dat later gelukkig de term . In die periode heb ik ook mijn diploma als paranormaal therapeut gehaald. 10 . Ik werd in die periode van top tot teen omgekeerd. Dierenarts of receptioniste in een hotel stonden op nummer 1. hopeloos depressief.

En dat is nog steeds zo. workshops.Bewust in wording Wat in Frankrijk vroeger al opviel. Opvallend hoeveel opleidingen. Wij waren destijds ook grootafnemers. buiten én in onszelf. lezingen en sites op internet ondersteuning willen bieden op weg naar bewustwording. Er is geen vraag meer waarvan je het antwoord of de oplossing niet ergens op internet terug kan vinden. kwamen we tot de ontdekking dat we de antwoorden eigenlijk allang wisten. 11 . herkenning maar ook erkenning voor hetgeen wij (voor)voelden of dachten. het terugvinden van je passie. was de enorme hoeveelheid tijdschriften die hier in een plaatselijke “tabac” te koop waren over ontelbare thema’s en onderwerpen. moe gelopen van de race in deze zoektocht naar onszelf. je persoonlijk geluk en antwoord op levensvragen. En uiteindelijk. Voortdurend op zoek naar nieuwe informatie. boeken. therapieën. cursussen. Maar ook in Nederland is de laatste jaren het aantal nieuwe tijdschriften en boeken over spiritualiteit en bewustwording fors uitgebreid.

hoe krachtiger de tegengestelde ontwikkelingen zijn. elkaar helpen en ondersteunen. Het lijkt alsof niemand er meer aan ontkomt.Antwoorden die weliswaar diep verborgen lagen. positieve krachten bundelen. rust bieden. Keuzes en acties die door onze directe omgeving toen niet begrepen werden. De televisie is niet meer in staat om voldoende afleiding te bieden. Hoe krachtiger men het bij het oude wilt laten. Het is alsof daadwerkelijk ieders leven fors wordt omgewoeld. de krant laat de lezer alleen nog maar kennis maken met nog meer ellende. De energieën die deze processen stimuleren zijn nu krachtiger dan ooit. confronterend en pijnlijk waren. Antwoorden waar we ons innerlijk tegen wilden verzetten en waarvan we merkten dat dat niet meer lukte. onrust en angst. Antwoorden die om keuzes vroegen waar we voor weg wilden lopen. Antwoorden die acties opriepen die volkomen indruisten tegen het leven dat we op dat moment hadden. 12 . Dit bewustzijn en deze bewustwording verlopen op dit moment voor iedereen in explosieve stappen. kennis delen. Bij deze grote omwenteling is het de bedoeling dat we elkaar blijven begrijpen. Antwoorden die we soms niet helemaal verwacht hadden.

? 13 . Druvalo Melchizedek bijvoorbeeld maar ook Eden Sky een leerling van wijlen Jose Arguelles. Wie heeft gelijk? Wie heeft de ultieme wijsheid? Wie heeft de beste voorspellingen? Wie heeft de waarheid? Wie……………. Iedereen zou de gelegenheid hebben gehad om het bewustzijn te verhogen. Het lijkt erop dat ook binnen de spirituele wereld een strijd gaande is.Je hoort de bel voor de laatste ronde in de wereld (okt 2011) Er hangt bij het grote huis een deurbel met een paard. Vandaag was het een historische dag. Aan de andere kant wordt door evenzoveel mensen geschreven en verkondigd dat kosmisch gezien . Een belangrijk hoofdstuk uit de overleveringen van de Maya’s zou hierdoor afgesloten worden. Duidelijk is dat overal ter wereld op dit moment bellen ringelen. En voor het huisje aan de overkant een deurbel met een kip. Volgens Maya expert Johan Calleman was het de dag waarop de negende golf eindigt. 21 december 2012 de juiste datum is.

Het is 1 voor 12. Beide zwaarden staan symbool voor de strijd in jezelf. Er bestaat geen eind en begindatum. Waar kiezen we voor: waarheid. schoonheid. Wat zijn jouw diepste verlangens en wensen? Hoe wil jij dat jouw wereld en de wereld om je heen eruit ziet? Als dat gedefinieerd is. eigenheid. er geen twijfels meer zijn. 14 . passie.De toekomst is niet te voorspellen. manifesteert het zich ook omdat je erin gelooft . En dat is maar goed ook. Ja . En gaat nu juist om die keuzes. Er bestaat wel een magisch zwaard dat Excalibur heet uit de Arthurlegende die werd gebruikt om het onrecht te bestrijden. De meesten echter niet . geen angsten je beperken en je hart en ziel voelen dat je de voor jou juiste beslissingen neemt. liefde. authenticiteit. Er is geen zwaard van Damocles tenzij je hem zelf verheft. eenheid? Je hoort in de wereld de bel voor de laatste ronde. Je keuzes zouden daardoor wel eens heel anders kunnen komen te liggen als je dagelijkse realiteit is. je weet wanneer je geboren bent en sommige mensen weten wanneer ze dood gaan. tijd geen rol meer speelt. compassie.

speciale feestdag. De elfde van de elfde staat onder de carnavalsvierders bekend als de datum waarop het carnavalsseizoen weer in aantocht is. einde vakantie. Bewustzijn van onze onderlinge afhankelijkheid in relatie tot al het leven op onze planeet. We hebben namelijk als geboorterecht hierin allemaal een keuzevrijheid gekregen. Via internet hebben ons de afgelopen maanden veel signalen bereikt dat op deze dag over de hele wereld grote groepen mensen zich verzamelen om in gezamenlijke meditatie de aarde en haar bewoners ondersteuning te bieden bij de grote transformaties die volgens de Mayakalender tot 21-12-2012 en daarna doorgaan. begin vakantie. 11-11 heeft dit jaar echter nog een andere speciale betekenis. sterfdag . Bewustzijn dat we als mensheid in zijn geheel in de deuropening staan van een ander tijdperk. Hier in Frankrijk is het een feestdag om de wapenstilstand te vieren van 1918. huwelijksdag en ga zo maar door. Transformatie is het proces dat leidt tot bewustzijn. 15 . Tenminste…………………… als we dat willen.11-11-2011: de wereld in transformatie (nov 2011) Aan een specifieke datum kan voor iedereen een speciale symbolische betekenis vast hangen: verjaardag.

Wat zijn dieren intelligente en lieve wezens. Wat kunnen we de aarde en elkaar nog gaan verwennen met alle liefde die we in ons hebben. Wat een prachtige aarde hebben we toch. Wat maken daar bijzondere mensen deel van uit. We hoeven het alleen maar te zien 16 .Een paar dagen geleden heb ik een blogtekst geschreven over onze deurbellen en de symboliek die ik daar in zag. Vandaag kregen we een adembenemend mooi en ontroerend filmpje doorgemaild waarin ook een klok geluid wordt. Wat hebben we een adembenemende natuur om ons heen.

17 . Stel die wereld is niet jouw wereld maar een wereld die door anderen is gecreëerd. Logisch dat je die wereld aanneemt als zijnde jouw wereld waarvan je denkt dat je er in thuis hoort.De wereld door een andere bril (nov 2011) Stel de wereld die je ziet is de wereld waar jij altijd van gedacht hebt dat het de wereld is. in kranten en tijdschriften leest en in reclames tot uiting komt. De film Thrive (Engels gesproken) laat zien wie er in de wereld werkelijk aan de touwtjes trekken. Het is gebleken dat de film vanaf het moment dat het op you tube is gezet al verschillende keren is verwijderd.com/ De wereld door een andere bril. Het kan dus ook zijn dat de link naar Thrive niet meer werkt. De documentaire laat op indringende wijze zien hoe een aantal belangrijke families de wereld maakt zoals wij die als vrij mens denken te ervaren. een wereld zoals je deze op televisie en in films ziet. Het is dan altijd nog mogelijk om naar de site te gaan: http://thrivemovement.

The Year Zero is een film en boek genoemd naar het jaar Nul van de Maya's . de keuzes die we hebben gemaakt. Deze tijd nodigt ons echter sterk uit om de verbinding met onszelf. met elkaar. ons ego. Onze jeugd. de relaties die we zijn aangegaan. Een bewustzijnsverschuiving die de kern van de mens in al zijn fundamenten zou raken. de media. de mensen die we hebben ontmoet. Voor de Maya's de eerste dag van het jaar Nul. het gezin waarin we zijn opgegroeid. een analyse die niet beredeneerd kan worden vanuit de rechter hersenhelft maar groeit vanuit je hart. 18 . Dit proces is door vele bevolkingsgroepen al lang geleden voorspeld. Een verschuiving waarin de chaos binnen en buiten jezelf maar ook de natuurrampen gezien kunnen worden als een groot zuiveringsproces. het duale denken en deze rij is nog lang niet af. de aarde en de kosmos weer opnieuw aan te gaan. In veel boeken en oude geschriften staat deze grote bewustzijnsverschuiving beschreven. de natuur. hebben en spelen hierin een rol.het jaar 2012 in de Westerse kalender.Verbinding verbroken…… We zijn als volwassen mensheid het spoor ‘tijdelijk’ kwijt geraakt. Het jaar waarin de grootste cyclus in de Mayakalender ten einde loopt en een nieuwe 5200 jaar lange cyclus begint: 21 december 2012 wordt gezien als het keerpunt. Dat houdt een diepe introspectie in. de tijdsgeest waarin we leven.

Ieder op zijn of haar eigen manier en tempo. Een gezamenlijke verantwoordelijkheid dragend om een nieuwe wereld te cocreëren. 19 . terug naar de bron………. Retour à la Source.Een verschuiving waar de mensheid weer op het spoor gebracht zou worden van zichzelf in de puur oorspronkelijke staat van zijn. Met het terugvinden van die verbondenheid zijn wij als mensheid nog steeds bezig. met passie en compassie in harmonie leven met zichzelf en de omringende wereld..

Ik geloof niet in toeval want alles valt je toe. parallelle dimensies tegelijkertijd. filterde zij er een zinnetje uit waardoor we met elkaar afspraken dat het zinvol zou kunnen zijn om een via mail begeleidingstraject te starten. voelde ik sterk de behoefte om haar te bellen. mensen. reïncarnatietherapeute. Toen ik een aantal weken geleden weer een fotootje van haar voorbij zag komen. Zij raadde ons toen aan een Twitteraccount aan te maken. omstandigheden en levenslessen die je bewust of onbewust zelf creëert. In juli vorig jaar mailde ik haar dat Retour à la Source bestond en vroeg haar of zij enig idee had hoe we onze plek meer bekendheid konden geven. stond al een tijdje in de collectie boeken van onze spirituele uitleenbibliotheek.“Geschenk uit oude tijden” Ik heb altijd al de overtuiging gehad dat ik als mens niet voor de eerste keer op aarde ben. Via dat medium bleven we ook in contact met elkaar. We hadden al langer contact. Ik geloof in reïncarnatie en het leven in meerdere. Haar grootste passie is schrijven en mijn wens was haar nèt op een moment te bellen dat haar antwoordapparaat niet aanstond. 20 . In het gesprek dat ogenschijnlijk over allerlei ditjes en datjes ging. situaties. Het boek ‘boodschappenmeisje’ van Marianne Notschaele -den Boer. Het heeft enige tijd geduurd om mij dat weer te her-inneren en de moed te verzamelen om daarover ook te gaan schrijven op mijn blog.

Eén van mijn vorig levens heeft zich in een klooster afgespeeld. de manier waarop we hier in Frankrijk ons leven hebben ingericht. En als er ergens veel stenen zijn is dat hier in de Bouriane. de mensen die ik heb ontmoet en hier ontmoet en de emoties en gevoelens die ik toen en nu ervaar. tekeningen. Alle tips en veel eigen en praktijkervaringen staan op haar website: http://www.nl/ Het diepere onderzoek naar de gebeurtenissen in dat leven en de levens die hieruit voortvloeiden. Wij hebben hier geen huisnummer. bekijken van een youtubefilmpje. 21 . Het bleek uit mijn beschreven verhalen dat cijfers een rol speelden en Marianne gaf in haar feedback aan dat het interessant zou kunnen zijn om ons wat meer te verdiepen in numerologie. het lezen van een of meerdere boeken.vorigelevens. de keuzes die ik in mijn leven heb gemaakt . Daar was ik mij al eerder bewust van en dat werd ook het eerste aanknopingspunt. We hebben uiteraard wel een postcode en ook het aantal letters in de naam van het dorpje levert een eindcijfer met betekenis op. Teruggaan naar die tijd en in dit geval met de opdracht het verhaal uitschrijven. Dat kan gaan via visualisaties. Via het uitschrijven van het verhaal ziet zij namelijk met haar gave parallellen met mogelijk andere vorige levens en kan dan ook aangeven of de noodzaak er is om dat verder uit te diepen en af te ronden. De manier waarop je een VL afgerond is zeer divers. Officieel wonen we volgens onze gemeente op Pech Peyrat dat letterlijk ‘land van stenen’ betekent. affirmaties. boden mij verassende inzichten en grote overeenkomsten met de plek waar we nu wonen. Dat is op het Franse platteland ook niet gebruikelijk en we hebben zelf Retour à la Source als postadres aangegeven.

22 . Het is met een 9 gemakkelijk om in te voelen wat er werkelijk gebeurt. Vervolgens hebben we alle cijfers en letters omgezet naar een getal van 1 t/m 9.Als eerste stap hebben we samen verschillende sites bekeken." Dit vonden we beiden bij ons passen. Maar dan uiteraard de uitwerking van de betekenis van beide cijfers. Het is namelijk altijd de vraag of je een betrouwbare site vindt die voor jouw gevoel de juiste info doorgeeft. Pech Peyrat=9 Postcode 46250=8 Marminiac=9 Samen: 26 2+6=8 We vonden de overeenkomsten verbazingwekkend en hebben er meteen onze namen en geboortedata aan toegevoegd waaruit weer het getal 9 en 8 naar voren kwam. Betekenis getal 9 “Geeft een persoon het vermogen subtiel te zijn.

ze hebben elkaar nodig om in balans te zijn. de liefde die er altijdonvoorwaardelijk is. in welke vorm dan ook en daaraan kunnen we zien waar we staan. van dezelfde stok. De juiste keuze ligt in het midden. Uiteindelijk ligt in de oneindigheid (lemniscaat) de eenheid. De levenspuls die altijd doorgaat. in evenwicht). Wat geleerd moe(d)t worden herhaalt zich. Alles komt altijd weer een keer langs. Er bestaat een oneindige verbinding tussen alles.. 23 . Iedereen heeft zijn of haar eigen waarheid. Het is aan een ieder hoe het pad gelopen wordt. maar zijn ook elkaars uitersten. Yin en Yang. Een ieder bewandelt zijn of haar eigen pad. hoe we met onszelf. de ander en dat wat we tegenkomen omgaan. waardoor de meest optimale balans verkregen kan worden. welke keuzes er gemaakt worden en met welke intentie. want daar is de eenheid. een oneindige samenwerking. waarin een ieder altijd een kruispunt tegenkomt waarop een keuze gemaakt kan worden op welk gebied dan ook.Betekenis getal 8 Lemniscaat De betekenis van lemniscaat is oneindigheid. eenheid in verscheidenheid. de balans die altijd gezocht wordt (beide rondingen van de lemniscaat zijn gelijk. elke dag weer. De vetgedrukte woorden in bovenstaande tekst zijn de woorden die voor ons aanknopingspunten waren om daar met Marianne verder naar te kijken en aan een dieper onderzoek te onderwerpen. op welk vlak of niveau dan ook. de mogelijkheden die er altijd zijn. Alle waarheden bij elkaar geven DE waarheid.

Het maakt het leven zoveel LICHTer en mochten er zaken naar boven komen drijven die ik weer wil delen. ziet iedereen het hier vanzelf . 24 .Het is alsof er een steen in het water is gegooid. De effecten van reïncarnatietherapie denderen nu nog na in mijn hoofd.

Het stuurwiel kon ik nog net in bedwang houden en door meteen gas terug te nemen. hoorden we een snerpend en piepgeluid alsof er een band spontaan klapte. de Maya’s. meditatie. Ik had het kunnen weten…. magie. paranormale verschijnselen. Sterrekinderen.De kracht van de gedachte We hebben hier een boekenkast vol met boeken en dvd’s die we gelezen hebben over bewustwording en bewustzijn. dieren. de kracht van woorden. Ik was aan het inhalen en werd op hetzelfde moment in mijn gedachten weer vreselijk boos over een voorval dat een paar jaar daarvoor had plaatsgevonden. boeddhisme.dacht ik toen. bloemen. aura’s. druiden. In november 2010 reed ik met een hoofd vol herinneringen aan het leven van Nederland met een snelheid van 140 samen met John.. kruiden. buitenaards leven. En werkelijk op het ‘moment suprême’ van mijn meest negatieve gedachten. chakra’s. Op een paar millimeter na was de pin van een van de veren van de schokbreker in de band gedreven. kon ik de auto nog net veilig aan de kant van de weg zetten. vorige levens. healing. 2012 en meer. zijn moeder en Bikkel op de snelweg bij Orléans richting de Lot. planten. de kracht van water. anders leven. 25 . We moeten op dat moment op alle schouders een beschermengel hebben gehad want was de pin doorgeschoten dan waren we over de kop gegaan en vermoedelijk had ik hier dan niet meer zitten schrijven aan deze blogtekst. Een moment om nooit meer te vergeten…. bomen.

Werkelijk elke gedachte voedt de bron. We hadden in Nederland bijvoorbeeld altijd een parkeerplaats als we wisten dat we ergens zouden moeten parkeren waar het druk was. Ook wandelingen in de natuur of het werken in en met de aarde helpt. sturen we jullie deze nieuwsbrief….’Tja. de dag erna lag internet én telefoon er ’s ochtends ook compleet uit en moest door een technicus van onze Franse provider gerepareerd worden. Meditatie is een krachtig hulpmiddel om die positiviteit te verinnerlijken.Het is een van de vele voorbeelden en situaties die mij bewuster lieten zijn van mijn gedachten en intenties dacht ik… De avond voordat hier vorige week internet en telefoon uitvielen. Waarom? We visualiseerden die parkeerplaats en hadden daarover dan ook geen enkele twijfel. Hoe symbolisch klonk dit bericht in mijn oren. Het is een kwestie (queeste) je gedachten continue te focussen. een dorpje op 3 kilometer van Marminiac. De oorzaak was volgens hem ‘een kink in de kabel ‘ van Cazals. hadden we een digitale nieuwsbrief verstuurd met als eerste beginzin ‘zolang er nog internet is. 26 . Dat vereist dagelijks oefening en training en je wordt vanzelf in situaties gebracht waarbij je proefondervindelijk kunt vaststellen of je je lessen hebt geleerd. Interessant is dat hetzelfde natuurlijk ook geldt voor positieve affirmaties en gedachten. Het weer en de temperatuur laten het vaak vanaf april tot en met oktober toe hiervoor ook de piramide te gebruiken.

Heaven in your heart (1 jan 2012) We zijn vandaag in een historisch jaar beland. Het is niet het “Einde der Tijden” maar het begin van een nieuw tijdperk. 2012 wordt een groot omslagpunt. De laatste jaren doken bijna parallel diverse doemscenario’s over het einde van de wereld tot de terugkeer van het paradijs op aarde op in films. aan onze eigen focus en creatiekracht! 27 . de uitlijning van onze planeet aarde met andere hemellichamen. Waarschijnlijk een van de meest besproken en beschreven uit de geschiedenis. Kosmische invloeden. En wat nu zo mooi is…. Dat immense transformatieproces wordt al sinds een aantal jaren op verschillende manieren sterk beïnvloed door krachten die ver buiten onszelf liggen. het samenspel tussen de zichtbare en onzichtbare wereld. De Maya’s en andere cultuurvolkeren voorspelden het al lang geleden. boeken.? Wat dit jaar ons gaat brengen zal aan onze eigen instelling liggen. mainstream-sociale media en internet. de immense golf aan lichtfrequenties die richting aarde worden gestuurd met de boodschap wordt bewust -we zijn allemaal één.

Het collectief bewustzijn waar we elke dag bewust of onbewust al onze informatie uithalen en onze bijdragen weer aan teruggeven werkt als een zender en een ontvanger. reacties en verwachtingen. Inmiddels is deze video geblokkeerd door youtube 28 .Niets is meer voorspelbaar omdat we individueel en daardoor collectief een gemeenschappelijk scenario creëren middels onze woorden. emoties. gedachten.

kracht putten uit ervaringen die laten zien dat we weer een stapje verder zijn op onze eigen weg en in ons eigen tempo. gedachten. situaties. wie we werkelijk zijn. 29 . Het is ook eerlijk durven zijn naar onszelf. een diep bewustzijn van het waarom van ons gedrag en gedragingen. 'In Lakech' zeggen de Maya’s -“jij bent een andere ik” -. Onvoorwaardelijke liefde voor onszelf koesteren betekent onvoorwaardelijke liefde voor elkaar en heeft tot gevolg onvoorwaardelijke liefde voor onze omgeving en onze aarde. Er is nu een tijd aangebroken waarop van iedereen gevraagd wordt om die kracht uit zichzelf te halen. onze woorden en onze acties. ervaringen. Uiting geven aan wat we werkelijk voelen. Het betekent ook dat we individueel hard zullen moeten werken om letterlijk eigenaar te worden én te zijn van onze focus. het op de eerste plaats gaat over de bewustwording van de verwachtingen en gevoelens die we over onszelf hebben die met de snelheid van het licht weerkaatst worden naar een collectief veld. emoties en gevoelens. ontmoetingen keer op keer beschouwen als leerervaringen om nog bewuster te worden van onszelf. 2012 is een belangrijk jaar om er intens van doordrongen te zijn dat als we een nieuwe wereld in eenheid en zonder dualiteit in onszelf en om ons heen verwachten. onze werkelijke passie(s) volgen. Niemand kan dit voor ons doen.Positieve gedachten en gevoelens. het verleden en angsten definitief achter ons laten.

.Alles in je leven staat of valt dit jaar bij de mate waarin we emotioneel evenwichtig kunnen blijven en efficiënt kunnen omgaan met allerlei omstandigheden in ons leven. spanningen en zorgen die daarbij komen kijken. onthaasting. met alle stress. .. relaties.. De kunst onszelf te blijven. levensvervulling. Tot rust komen.. Wishing all of you heaven in your heart and starlights in your soul in this miraculous time! 30 . onszelf te leren waarderen en lief te hebben voor wie we zijn en meer op onszelf te durven vertrouwen. beïnvloedt elk ander domein in ons leven : gezondheid. werksituatie. zelfinkeer en nieuwe prioriteiten stellen in ons leven is nog nooit zo belangrijk geweest als NU. Het maatschappelijk leven is voor veel mensen op dit moment in een enorme stroomversnelling gekomen.

Dat doen wij ook. laat een rimpeling achter.Het gaat om die rimpeling in het water Door de regenval van de afgelopen weken zitten de twee vijvers weer behoorlijk vol. Elk moment van de dag waarop we lachen. fragile insecten en ook zij laten hun imprint achter. Belangrijk want in de ene vijver groeien ’s zomers schitterende waterlelies en lissen en de andere vijver heeft in diezelfde periode een mengeling van waterplanten die prachtige blauwe bloemen geven en steeds meer goudvissen als vaste bewoners krijgt. Het is een gevoel dat niet uit te leggen valt. En het minst of geringste wat water aanraakt. Je hoeft elkaar daarvoor niet te kennen. Je hoeft elkaar daarvoor nog niet eens te zien. Water is altijd in beweging. En daar draait het allemaal om in die nieuwe wereld waar eenheid en harmonie de toon zetten. Wijsheid is bedoeld om te delen zodat het ons helpt om de kennis over onszelf uit te breiden en te verdiepen. Op onze vijvers zien we ’s zomers de sporen die de waterspinnetjes achter zich laten als ze over het water glijden. 31 . positieve gedachten hebben. Een directe connectie van hart tot hart. de ander zien of ineens een boom willen knuffelen. Het zijn hele lichte. We hebben in deze tijd toegang tot diepe wijsheid van alle tijden en culturen én ……elkaar.

De ontelbare hoeveelheid mensen die diep van binnen voelden en wisten dat er een tijd zou aanbreken waarop het gevoel dat we onlosmakelijk met elkaar en de aarde verbonden zijn.linkedin.probeer ik mijn bijdrage te leveren aan die verbondenheid en verbinding. Het is een weg van gezamenlijkheid en het gaat om die rimpeling in het water. We waren lange tijd onzichtbaar. We hebben als mens het vermogen om elkaar positief te beïnvloeden. volgt de zoektocht om elkaar weer te vinden. Via de sociale netwerken: twitter. denken. 32 . doen en voelen werkt in op ons eigen leven en het leven om ons heen. Het is een kans om elkaar te inspireren bij de realisatie van de onmetelijke hoeveelheid aan potentieel voor de versnelde evolutie van ons bewustzijn.facebook en het blog.Alles wat we zeggen. steeds sterker zou worden. Na de zoektocht naar jezelf. Dat alles draagt weer bij aan het collectief menselijk bewustzijn waardoor wij op onze beurt op alle niveaus worden beïnvloed.

want ze is al vanaf het begin met het eindpunt verbonden…….Als je je leven beschouwt als een tocht over een onbekende rivier. maar de rivier weet waarnaar zij stroomt. dan kun je misschien zelf niet je bestemming zien liggen. het verhaal achter de film ‘The Year Zero’ Auteur: Wiek Lenssen ‘ 33 .’ Bron: De Maya-profetieën.