You are on page 1of 11

CLOZE TEST 1 (100 ADET SORU) CLOZE TEST 1

Ocean racing, an arduous and dangerous sport, especially in long-distance solo events, (1) ---increased notice. Today's ocean racers sail advanced multihulled yachts and are aided by (2) ---- modern technology as sophisticated communication devices and satellite-generated weather reports. Sailboat racing has also been part of the Olympic Games (3) ---- 1900. Sailing, (4) ---a sport of the wealthy, has been opened to wider (5) ---- by modern methods of boat building. 1A) was gaining B) had gained C) has gained D) used to gain E) would be gaining 7A) B) C) D) E) 8A) B) C) D) E) 9A) B) C) D) E) 10A) B) C) D) E) has found finds used to find found has been finding In order that Considering that In that Regardless of Because who whose that which whom attribute rebel withdraw adjourn benefit

Eskişehir YESDİL

Uncle Sam is the name used (6) ----- the U.S. government. Possibly it was an expansion of the letters U.S. on uniforms and government property, but some sources (7) ----- the origin of the term to Samuel Wilson. Samuel Wilson, (8) ---- nickname was Uncle Sam, was an inspector of army supplies. The "U.S." stamped on supplies was referred to as Uncle Sam by the workmen. (9) ---- origin, the term (10) ---- wide application and became permanent. 6A) B) C) D) E) having designated to designating having been designated to designate to being designated

2-

Başarmak için YESDİL!

A) B) C) D) E) 3-

so as too such enough

A) until B) since C) by D) in E) at 4A) reluctantly B) cautiously C) tentatively D) considerately E) traditionally 5A) deficiency B) evidence C) derivation D) generosity E) participation

www.yesdil.com

1

is given to its foundation. are considered dangerous to humans.is the largest fish. white. and most sharks are no larger than an (14) ----.yesdil.colliding airplanes.size from the whale shark.CLOZE TEST 1 (100 ADET SORU) Existing sharks differ (11) ----. in fact. 11A) of B) above C) in D) under E) on 12A) B) C) D) E) 13whose that of which whom which 18A) such B) just C) more D) so much E) at once 1914A) B) C) D) E) 15A) B) C) D) E) attacking attacked to be attacked having attacked being attacked inflexible adverse obsessive average eager 20A) B) C) D) E) by themselves one another itself themselves on their own A) B) C) D) E) over by without in through A) B) C) D) E) consideration modesty destiny fascination evaporation Eskişehir YESDİL Skyscrapers today are carefully designed (16)---they will survive every kind of disaster: earthquakes. Before a skyscraper is ever built.a firm foundation. Only a handful of sharks. (12) ---.adult human being. That's why the underground foundation of a skyscraper may take as long to create as the building (20) ----. and reef shark. 16A) B) C) D) E) 17A) B) C) D) E) too enough rather as even whenever so that which in order to otherwise Başarmak için YESDİL! www. hammerhead. including the blue.com 2 . and the chances of (15) ---by even one of these is extremely remote. many reach maximum lengths of (13) ----.a few feet. strong winds. careful (18) ----. Small sharks are not unusual. fires. and (17) ---. A skyscraper can be in a lot of trouble (19) ---.

The thinness of the first ash layer indicates that the volcano may have given warning at most months in advance and not years as previously (25) ----. some (27) ----.to any family. A series of warning earthquakes (21) ---. 26A) had to happen B) didn't need to happen C) needn't have happened D) could have happened E) didn't have to happen 27A) B) C) D) E) 28A) B) C) D) E) 29A) what B) whether C) how D) that E) which 30A) B) C) D) E) at off about of from considerately generously humorously especially patiently had been referred had referred have referred were referring would have referred Başarmak için YESDİL! www. The single body found on Therasia has now been identified as a (24) ---.before the eruption for all the residents to pack up and move out. While these events (26) ---.at the Akrotiri site. 21A) B) C) D) E) 22A) B) C) D) E) 23A) B) C) D) E) 24A) B) C) D) E) 25A) has believed B) had believed C) believed D) used to believe E) would believe many few much several none found was finding had found finds has been found too such as enough than can be must have been may be should be are supposed to be Eskişehir YESDİL The Kennedy Curse refers to a series of unfortunate events that have happened to the Kennedy family. (28) ----.CLOZE TEST 1 (100 ADET SORU) The devastating volcanic eruption of there was one of the biggest volcanic eruptions on Earth in the last few thousand years.yesdil. The improbability of so many repeated instances of misfortune within one family.alarming early (22) ----.two high-profile political assassinations.to the continual misfortune of the Kennedy family as a curse. as not a single body (23) ---. has raised questions as to (29) ---.com 3 .the curse results (30) ---.earlier funerary burial.sheer bad luck or from coordinated violence against the Kennedy family.

Başarmak için YESDİL! A) B) C) D) E) 34A) B) C) D) E) 35- used to continue would have continued continued has continued continues in view of despite owing to regardless of though A) searched B) disguised C) threatened collapsed D) E) expanded www. In the ancient and medieval world. and this belief (33) ---right up until the 17th century. 31A) B) C) D) E) 32A) disgraceful B) hereditary C) grateful D) noble E) ornamental 3337A) B) C) D) E) 38A) B) C) D) E) 39A) B) C) D) E) 40A) B) C) D) E) dignity endurance speculation immunity regulation what whose that whom which was made made has been made was making has made No matter Despite Even though Regardless of However may become must have become can become had to become could become 36A) B) C) D) E) from of in to about Eskişehir YESDİL For many years. (34) ---there is some evidence to suggest that women (35) ----.com 4 . (37) ----. and is not mere (40) -----. only men (31) ----.yesdil.conspiracy theorists.for a woman to go on the stage.a groundbreaking discovery (38) ----. In the time of William Shakespeare. women's roles were played by men or boys. and is much larger than Pluto. when in Venice it was broken.by scientists in 2003 confirms ----.CLOZE TEST 1 (100 ADET SORU) In the past. talk of the 10th planet has been attributed (36) ----. it was considered (32) ---. that the 10th planet indeed exists. It has at least one moon.(39) many people have suspected all along. Astronomers discovered a large object which orbits the sun.actors.as men also illegally performed.

cultures or time periods. while (49) ----.CLOZE TEST 1 (100 ADET SORU) (41) ----. 41A) B) C) D) E) 42A) B) C) D) E) but for in case of in that apart from regardless of By the time In order to Unless When On purpose that Eskişehir YESDİL Physical attractiveness is the perception of the physical (46) ----. race. (45) ---. Experienced beekeepers do not use gloves (42) ----they make movement clumsy and can (43) ----disease from one hive to (44) ----. or type of people. novice beekeepers usually wear protective clothing.physical traits are judged attractive are universal to (48) ----human cultures. including gloves and a hooded suit or hat and veil.of an individual human person or a group.interacting with the bees. as attractive or beautiful.most beekeepers will at least wear a veil.com 5 .are restricted to (50) ----.yesdil. The face and neck are the most important areas to protect. 46A) intervals B) petitions C) objections D) instructions E) traits 47A) B) C) D) E) 48A) B) C) D) E) neither each all either every whom how that while who Başarmak için YESDİL! 43A) evaluate B) transmit C) interpret D) measure E) regard 44A) B) C) D) E) 45A) B) C) D) E) no matter with aim of in addition on account of so their by themselves itself another oneself 50A) particular B) intentional C) urgent D) optional E) reluctant 49A) B) C) D) E) other one another the other others each other www. Some aspects of (47) ----.

(60) ----. increasing---. It interferes ----. 56A) have found B) would find C) find D) will find E) found Başarmak için YESDİL! 53A) at B) of C) with D) from E) for 54A) classification B) separation C) appreciation D) susceptibility E) guidance 55A) B) C) D) E) were increasing had increased increase would increase had been increasing 58A) B) C) D) E) 59A) B) C) D) E) 60A) B) C) D) E) When Meanwhile By While By the time withstand donate resent discover estimate is being pumped has pumped would pump pumped was pumped www. children.the 1830s the surface-supplied air helmet was perfected well enough to allow extensive salvage work.yesdil. Soon helmets were made of metal to (59) ---.a way to breathe underwater each dive was necessarily short and frantic.the body's ability to fight infection.com 6 .down from the surface with the aid of manual pumps. Hospital admissions and respiratory deaths often (55) ---.to illness. In England and France. It can cause shortness of breath and pain when (52) ---.even greater water pressure and divers went deeper. Air (58) ----.deeply. and people with heart and lung conditions.means of staying under water. full diving suits made of leather were used to depths of 60 feet.cities and continues to harm human health. 51A) B) C) D) E) 52A) B) C) D) E) to inhale inhaled to have inhaled inhale to be inhaled 57A) B) C) D) E) eager greedy effective candid imaginary only a little every none a number of both Eskişehir YESDİL Until humans (56) ----.CLOZE TEST 1 (100 ADET SORU) Smog is a problem in (51) ---. In the 16th century people began to use probably the first (57) ----. Ground-level ozone is especially harmful for seniors.during periods when ozone levels are high.

monthly. gold has largely lost its role as a form of currency.CLOZE TEST 1 (100 ADET SORU) (61) ----. Sacrifices may simply express respect or they may give thanks (69) ---. (67) ---at important times in an individual's life. 66A) B) C) D) E) whose what of whom who in which Başarmak için YESDİL! www. In times (63) ----. according to established patterns of daily. Humans have been known to sacrifice anything (70) ---. or on special occasions.inflation is high people (64) ---.good fortune. or seasonal acts.the collapse of the gold standard.they have ever used or produced.the offering is consecrated through its destruction.protection through (65) ---.to establish or sustain a proper relationship with the god or gods.gold as a store of value and a safe haven in times of crisis.com 7 . Sacrifices may be performed on a regular basis. 61A) B) C) D) E) 62A) B) C) D) E) 63A) which B) what C) when D) how E) why 64A) B) C) D) E) 65A) B) C) D) E) hold to hold to have held have held holding 70A) B) C) D) E) that whose why how whom sought had sought were seeking seek had been seeking 69A) B) C) D) E) above off below against for 68A) B) C) D) E) both either but also no sooner neither were considered consider have been considered used to consider had considered 67A) indecently B) barely C) notably D) slightly E) rudely Whenever While As soon as When Since Eskişehir YESDİL Sacrifice is a type of religious offering (66) ---.real assets rather than paper currencies. The purpose of the act is (68) ---.yesdil. but many people (62) ----.

of habitats.yesdil. 76A) B) C) D) E) due to the fact that nonetheless on grounds of only if supposing that Başarmak için YESDİL! 73- www. from the deep sea to fresh water. The horn shark.motionless.breathe. but also anyone (80) --. sharks perform a variety of essential roles in the balance of nature.of their own home.the people selling the pirate CD. (75) ----.historical and cultural distortions.owned copies at home.CLOZE TEST 1 (100 ADET SORU) Contrary to popular belief.by other animals. They hunt detecting electrical fields (74) ---. not all sharks must keep swimming (71) ----. Sharks are also widely adapted to an amazing (73) ---.they liked in the (78) ----. 71A) B) C) D) E) 72A) B) C) D) E) by the time before while after ever since 78A) B) C) D) E) 74A) B) C) D) E) 75A) Because B) However C) In that D) Nonetheless E) In spite of were emitted had emitted have been emitted emitted were emitting 80A) B) C) D) E) of which whom which that of whom range destruction attempt persecution instinct 79A) B) C) D) E) when no sooner until either not only A) anxiety B) tuition C) privacy D) obstinacy E) exhaustion as soon as in order to when so that regardless 77A) B) C) D) E) why what whose that where Eskişehir YESDİL The movie The King and I was banned from being shown in Thailand in 1991 (76) ----. swell shark and sand tiger shark are examples of sharks that can breathe (72) ---. the police put their foot down and threatened to prosecute (79) ----.their reputation as awesome and invincible predators.com 8 . However. One government official was reported in the newspapers as saying that the people could do (77) ---.

86A) when B) until C) after D) by the time E) as soon as 81A) where B) which C) whom D) that E) who 87A) B) C) D) E) 88A) B) C) D) E) 89A) B) C) D) E) 90A) B) C) D) E) treated has been treated was treating had treated was treated wounded has wounded wounds used to wound will wound Having walked Walked Walking Have walked To have walked at without on of about Başarmak için YESDİL! 82A) B) C) D) E) 83A) B) C) D) E) 84A) what B) when C) where D) who E) how 85A) B) C) D) E) claiming to have claimed to claim claimed having claimed off at for against under classification ambition resignation calamity generosity www. 1986. But how bad was it really? Decades after the (82) ----. the search (83) ----. Windowless ruins of single-level houses are visible through a thicket of birch. the couple were attacked by a lone gunman. Eskişehir YESDİL Sven Olof Joachim Palme was the Prime Minister of Sweden (86) ---.com 9 .and she recovered. A second shot (89) ---.any bodyguard protection.by the residents of Chernobyl. and the night of his murder was one such occasion. Palme was fatally shot in the back at close range. close to midnight on February 28.Lisbet Palme.answers continues.CLOZE TEST 1 (100 ADET SORU) The Chernobyl disaster was a unique event and the only accident in the history of commercial nuclear power (81) ----radiation-related fatalities occurred. Police officers armed with automatic weapons man the checkpoint blocking the road to the Chernobyl reactor.his assassination in 1986. pine and poplar trees. and only those (84) ----. (88) ----.home from a movie theatre with his wife Lisbet Palme on the central Stockholm street Sveavagen. The death zone is still off-limits today. Meter by meter. Palme's wound (90) ----. nature is taking back the land once (85) ---. Mrs. Olof Palme could often be seen (87) ---.are able to produce special permits are waved through. The forest grows wild on both sides of the asphalt road.yesdil.

96A) B) C) D) E) 97A) from B) about C) out D) of E) by no matter because even though however due to Başarmak için YESDİL! 98A) B) C) D) E) 99A) B) C) D) E) 100A) B) C) D) E) hospitality captivity resemblance incidence coincidence moves has moved moved will have moved will be moving hilarious contagious permanent obsolete punctual www. and is the third nation to be capable (97) ----.specific emotional responses. stable and highly productive population. (94) ---. (95) ----.sending humans into space.anger. From the end of the 1970s to 2004.its large. 91A) B) C) D) E) 92A) B) C) D) E) 93A) B) C) D) E) 94A) Few of B) Many of C) Some D) Much of E) Several 95A) B) C) D) E) Nevertheless On condition that By contrast In order to That's to say rather as long as such as but for lest have been emerging emerged emerge are emerging have emerged who whose that which whom Eskişehir YESDİL The People's Republic of China is considered a rising superpower (96) ----. The (100) ----.1 percent.300 million people out of poverty.of poverty dropped from 30. China (99) ----.members of the UN Security Council with veto power.what is said about emotions is conditioned by culture and even politics. China is one of the five (98) ----. It possesses a few hundred active nuclear weapons.com 10 . as well as a group's interpretation of their significance. may be influenced by cultural norms.CLOZE TEST 1 (100 ADET SORU) It has been hypothesized (91) ---.7 percent to 3.yesdil.emotions typical of human beings (92) ----. China's armed forces are the biggest in the world. fear or sadness have evolved and changed in many ways ever since the species first (93) ----.

com 1. C 70. D 95. D 8. E 44. A 60. E 76. B 37. C 63. D 20. B 39. C 93. E 27. C 10.com 11 . D 92.yesdil. E 7. B 81. E 33. E Başarmak için YESDİL! 91. B 87. B 31. D 2. C 98. E 66. D 54. B 97. D 51. A 42. C 30. A 80. C 58. E 41. A 17. D 38. C 3. D 61. B 72. D 74. D 84. E 68. C 50. B 26. C 67. A 28. E 14. E 56. C 43. D 59. C 21. E 71. B 96. E 85. E 75. C 77. D 24. E 5. A 49. E 100. D 64. D 19. D 90. C 29. C 9. A 83. B 18. D 32. C 73. C www. B 62. E 15. B 48. C 86. D 94. C 34.CLOZE TEST 1 (100 ADET SORU) Eskişehir YESDİL CLOZE TEST 1 (100 ADET SORU) CEVAP ANAHTARI www. A 99. B 78. D 16. D 46. E 22. E 25. E 89. B 23. B 45. D 36. E 40. E 55. A 69. E 47. C 35. E 6. E 79. C 11. C 82. C 88. B 57. B 13. B 53. C 65. C 52. D 12.yesdil. B 4.