You are on page 1of 2

MANIFEST GLOSAT

Som aqu per celebrar la Diada de Mallorca per mostrar que no s eixorca i que no ens faran callar. Som aqu per recordar qui som i el lloc d on venim per dir ben clar que tenim digna conscincia de poble que la nostra causa s noble i sobretot, que existim. Ara que ja ha acabat l any s una bona ocasi per fer-ne valoraci sense caure dins el plany. Hem hagut de patir el dany d un govern ple de ver que ha optat per perseguir tot all que en teoria ha de guardar amb gelosia, vigilar i protegir. Hem patit persecucions al llarg de la nostra histria i ara els hereus de l escria sn a les institucions. Els defensors dels borbons, franquistes i botiflers continuen el procs de repressi i esclavatge, destrueixen el paisatge, i es coronen mentiders que s inventen el passat, que profanen la memria trepitjant la trajectria de la nostra identitat. Ens priven la llibertat amb una amarga censura, anorreen la cultura, ens roben drets i serveis i ens imposen unes lleis prpies de la dictadura.

Amb la dria genocida de Jos Ramn Bauz hem vist com el catal pateix una greu ferida. El vol llevar de la vida pblica impunement. En vol l arraconament, tant a l Administraci com als mitjans. I fer-lo fora de l Ensenyament. Per fora ens han imposat un TIL antipedaggic amb un discurs demaggic basat en la falsedat. Si no perqu han ignorat els experts en la matria? Ells noms tenen la dria d acabar amb el catal. de deixar el nostre parlar perdut, sol a la intemprie. Se creuen tan importants i dotats d omnipotncia com per negar l existncia dels Pasos catalans. I just sn uns ignorants que no trobaran manera, ni prohibint la senyera, ni la catalanitat, d esborrar el nostre passat i agrir el futur que ens espera. Malgrat tots els seus intents de recentralitzaci, malgrat la investigaci de la caixa dels docents. Malgrat les lleis insolents i els enganys de tota casta, malgrat la llei Wert nefasta que ens vol espanyolitzar. Malgrat tot, ning podr tombar un poble que ha dit basta;

que dins la dificultat no ha donat el bra a trcer i que s ha alat amb ms fora que mai en un temps passat. Veim com s ha mobilitzat la societat valenciana, com el Principat demana l autodeterminaci, i com tota la naci s una cadena humana. I la millor comuni la trobam a dins ca nostra. Aqu hem vist la major mostra de resistncia i amor. El mn de l educaci, en vaga, s ha rebellat i ha unit la societat per aix ja ha fet histria. Romandr dins la memria la lli de dignitat. Tant com l enorme assistncia a la manifestaci, tota una gernaci clamant per la seva essncia. La caixa de resistncia, la gran solidaritat... Aquest nou mitj nostrat que s Ona Mediterrnia, i la gran lluita espontnia de la nostra societat... Tot aix que hem generat s motiu per l esperana, i el nou any que ja s atansa ser el de la llibertat. Mirarem el Principat amb orgull, perqu sabem que hem estat, som i serem, que Mallorca est desperta i que la victria s certa! Que s ben nostra! Guanyarem!

You might also like