You are on page 1of 9

UNIVERSITATEA ‘’DUNAREA DE JOS’’,GALATI FACULTATEA DE ECONOMIE SI ADMINISTRAREA AFACERILOR

CAIET DE PRACTICA

Semestrul II Coordonator: .TURISMULUI SI SERVICIILOR Grupa: I Forma de învăţământ : ÎNVĂŢĂMÂNT DE ZI Anul II de studii universitare ( 2010 – 2011). FIŞA DE IDENTIFICARE A STUDENTULUI Numele studentului : ANDRONACHE Prenumele studentului : LUIZA ANDREEA Prenumele tatălui : PAVEL Instituţia de învăţământ superior : DUNAREA DE JOS Facultatea : ECONOMIE SI ADMINISTRAREA AFACERILOR Specializarea :ECONOMIA COMERTULUI.I.

precum si produse conform specificatiilor clientilor pe baza de comanda ferma. firma ANDETRA COM SRL si-a castigat reputatia unui partener de incredere. profile.07. cat si pentru clientii acestora. Astfel. firme de prestari servicii.II. SCURT ISTORIC Compania ANDETRA COM SRL a fost infiintata in 2004 si are ca obiect principal de activitate comertul cu produse metalurgice si materiale de constructii. pentru a veni in intampinarea nevoilor acestora din urma. diversificandu-si permanent . otel beton. Firma noastra are posibilitatea de a livra din stoc o gama larga de produse plate (table si benzi din otel) si lungi (tevi.06. compania aspira sa devina un "one stop shop" .2011 până la data de 13. precum si mari consumatori finali. otel patrat si rotund etc). DESCRIERE DE ANSAMBLU Total ore de practică :90 Perioada de desfăsurare : de la data de 27. printre clientii sai numarandu-se firme de constructii. De-a lungul anilor.2011 Total zile : 15 Program de lucru zilnic : de la 9:00 până la 15:00 Toral ore / zi : 6 h III. distribuitori cu amanunatul si ridicata. Obiectivul firmei este acela de a se constitui intr-un partener de incredere atat pentru furnizorii.

conform clasificarii CAEN din : -Comert cu amanuntul al articolelor de fierarie. Lacatusilor. Societatea ANDETRA COM SRL se ridica la cele mai inalte standarde de calitate in ceea ce priveste depozitarea. judeţul Galati .gama de produse si relatiile de colaborare cu producatori si distribuitori din industrii conexe. IV. INSTITUTIA GAZDA: .Îndrumător desemnat : Gavrila Ana Maria -Stare societate : INREGISTRAT din data 10 Martie 2004 -Anul infintarii : 2004 -Cifra de faceri: 922. al articolelor din sticla si a celor pentru vopsit.750 Lei -Salariati: 5 angajati -Tipul de activitate.2. in magazine specializate . str. Misiunea companiei Societatea ANDETRA COM SRL doreste sa fie un partener de incredere.Adresa : oraşul Galati. atractiv si inovator in domeniul distributiei materialelor de constructie. nr. straduindu-se in mod constant sa se ridice la cele mai inalte standarde de calitate privind satisfacerea nevoilor tuturor clientilor sai. pastrarea si manipularea produselor.Denumire : Societatea Comerciala ANDETRA COM SRL .

sa desemneze cenzorul (daca va fi cazul) si. societatea poate deschide. magazine.200 Lei Conform statutului sau.771 Lei -Venituri totale: 924. depozite.-Pierderea neta: 0 Lei -Datorii Total: 220.569 Lei -Active circulante TOTAL: 306.295 Lei -Provizioane pentru riscuri si cheltuieli: 0 Lei -Capital social subscris si varsat: 300. desemnand si persoana insarcinata sa o . Asociatul unic este obligat ca cel mai tarziu in 3 luni de la incheierea exercitiului financiar sa analizeze si sa aprobe bilantul si contul de profit si cheltuieli-pierderi. Organul de conducere al societatii este asociatul unic.888 Lei -Cheltuieli in avans 0 Lei -Venituri in avans 0 Lei -Capitaluri: 391. dupa cum este cazul sa-l descarce de activitate. sa participe la infiintarea de societati comerciale si cu participare de capital strain. filial sau sucursale.947 Lei -Cheltuieli totale: 924.383 Lei -Disponibilitati banesti / Casa si conturi la banci: 0 Lei -Creante: 12.247 Lei -Active imobilizate TOTAL: 305. care are atributiile si obligatiile prevazute in legea privind societatile comerciale si in statut. sa incheie contracte cu parteneri straini si romani. sa-l revoce si sa hotarasca urmarirea cenzorului pentru daunele pricinuite societatii. pentru realizarea obiectului sau de activitate.673 Lei -Stocuri: 282.

aprobarea bugetului pe exercitiului financiar urmator. Operatiunile de incasari si plati efectuate in valuta trebuie inregistrate in lei in evidenta contabila. ANDETRA COM S. administratorul urmeaza sa depuna o copie a bilantilui si contului de profit si pierderi la Registrul Comertului si la Administratia Financiara. anexand raportul sau de raportul cenzorului (daca este cazul) si de procesul verbal al asociatului unic. salariile personalului angajat. pana ce acesta va atinge minimum a cincea parte din capitalul social.execute. In termen de 15 zile de la data aprobarii. a cotei de asigurari sociale si a altor obligatii se face in conformitate cu legislatia romana in vigoare. Plata salariilor personalului societatii. competentele si raspunderile acestora. . Organigrama pe posturi a S. remuneratia administratorului. la cursul de schimb valabil la data operatiunii.R. impozitul pe salarii. Asociatul unic poate lua hotari privind stabilirea programului de activitate al societatii pentru exercitiul financiar viitor.C. Evidenta activitatii economico-financiare a societatii Operatiunile economico-financiare ale societatii se contabilizeaza in lei pe baza metodologiei legale in vigoare. Din beneficiile societatii se preleveaza anual 5% pentru formarea fondului de rezerva. Bilantul si contul de profit si pierderi se intocmesc in conditiile prevazute de lege.L.

sediu. ACTIVITATE ZILNICA 27-28. CAS. . etc.2011 .Receptionarea marfurilor de la furnizori:prin care se identifica si verifica cantitativ si calitativ marfurile si se realizeaza de catre beneficiar în prezenta sau absenta furnizorului.06 -02. obiectul de activitate. .07. angajati. forma de conducere si administrare. formarea capitalului social.Completarea Facturilor Fiscale si a Notelor de Intrare Receptie. 31 decembrie. 29. risc.06. Locul de desfasurare poate fi la sediul furnizorului sau al beneficiarului si se efectueaza de catre comisii de receptie formate din 3-5 membri .Varsarea fondurilor de sanatate.Exercitiul financiar-economic al societatii cuprinde perioada 1 ianuarie -. invatamant. V.2011 .Plata salariilor si completarea Statului de Plata. . forma juridica. evidenta activitatii economico-financiare). la Buget prin intermediul Ordinelor de Plata.Inregistarea operatiunilor de aprovizionare in Registrul de Casa. somaj. .Cunoasterea societatii si a statutului acesteia (asociati.

Procesarea datelor obtinute in perioada de practica pe calculator.07.Inregistrarea incasarilor din vanzari in Registrul de Casa. . .Completarea Foilor de Varsamant si a Ordinelor de Plata 08-09.Inregistrarea operatiilor in Fisele de Cont pentru Operatii Diverse..07. .2011 . .Inregistrarea incasarilor din vanzari in Registrul de Casa: se efectueaza pe baza raportului emis de aparatele de marcat electronice fiscale si a monetarului care trebuie sa coincida cu suma din registrul de casa. 11-13.Analiza organigramei societatii.Completarea Notelor de Contabilitate. .07.Dialog profesional cu directorul societatii.Inregistrarea incasarilor din vanzari in Registrul de Casa.2011 . .Efectuarea de plati catre MobiFon prin intermediul Ordinelor de Plata.Completarea si analiza corelatiilor din Registrul-Jurnal.2011 . . . 04 -07.