You are on page 1of 2

Minyak Wangi

Kejadian ini terjadi pada suatu terminal bas ketika menjelang perayaan. Ketika itu
terminal penuh sesak, sehingga untuk berjalan pun susah. Seorang perempuan,
dengan susah payah akhirnya dapat duduk di satu seat yang masih lagi kosong.
Kerana lama sangat menunggu tetiba perempuan tadi terasa ingin membuang air
kecil .... kacau² fikir perempuan ini.
Kalau turun, hendak ke tandas, tempat duduk ini tentu akan menjadi milik orang
lain.
lantaran itu, perempuan itu membuang air kecil disitu ( seat sebelah nyer )

Tak lama kemudian datang seorang lelaki yang hendak duduk di sebelah
perempuan tersebut. Melihat tempat duduknya basah, maka lelaki itu pun bertanya
:

Lelaki : Maaf yer . . , mengapa tempat duduk ini basah ?

Perempuan : Oh . . maaf, ini . . anu . . , minyak wangi saya tadi tumpah . . , tak ada
tutupnya . . . .

Kemudian lelaki tadi mengeluarkan sapu tangannya dan mulai membersihkan


tempat duduk itu. Akan tetapi dia mula curiga dengan baunya yang lain, maka
diciumnya sapu tangan itu . . . .

Akhirnya sambil tersenyum lelaki itu berkata : Wah . . . . . , kalau minyak wangi yang
seperti ini . . , penutupnya ada pada saya.......

Kereta

Pade suatu hari, Hezriq pergi kedai kereta untuk membeli kereta dgn harga cashhh.
Dalam mase perjalanannye ke kedai kereta, duit seringgitnya tercicir.Jadi die
kekurangan duit seringgit.Die pon dengan muke tak malu telah meminte duit pade
seorang pakcik.
Hezriq:Pak cik,boleh saya pinjam duit pak cik
seringgit.Saye nak beli Proton Wira.
Pakcik:Nah..ambik due ringgit nih...belikan
pakcik sekali.
Hezriq:Errr......

Bapak Dan Anak


Ni aku ade satu cerite pasal dua beranak...anak lelaki bujang dan bapanye..
Kisah ni terjadi di sebuah kampong dimane si bapa ni dah tua takde kijer...hari-hari
lepak kat kedai kopi main dam...siang malam,pagi petang...kijer dia asyik main dam
je.Yang si anak ni pulak tak kijer asyik merayau je.
Pade satu hari,si anak lelaki ni terfikir nak gi cari kijer..setelah dua tiga kilang dia gi
tanya..akhirnye dapat ler si anak ni kijer..gaji buleh ler tahan.
Lebih kurang 3 tahun si anak nie kijer..akhirnye dia bercadang ndak mendirikan
rumah tangga..bakal calon nyer hanyalah seorang suri rumah tangga sepenuh
mase..Tapi....punyer lah lawa..body pun macam Yusni Jaafar ..ehh Jennifer Lopes..
Setelah berkahwin..si anak ni hairan bin ajaib dgn. perangai bapanye...ye la..dulu
sebelum dia kawin..bapanye asyik takde kat umah..ni sejak aku kawin..asyik ader
kat umah je..ni misti ader sesuatu yg.tak kena.
Pade keesokan hari...si anak nie dah nak gi kijer. Yg. sibapa sedang lepak kat ruang
tamu tengah nengok tv...pak!!pak!!aku gi kijer dulu ye...kate si anak..ye la...jawab
si bapa..baru je si anak melangkah turun dari tangga rumah...dengan pantas si
bapa ni mengunci pintu dari dlm.Yg.si anak nie pun aper lagi...pasti syak
sesuatu.Yg.si anak ni pun ngintai ler ape yg.bapak dia nak buat...sedang asyik
ngintai..Haaa!!!! dia nengok si bapa ni sedang menghisap tetek bini
dia...mengamuk ler member... tanpa belengah si anak menerajang pintu
rumah...DUUUMMM!!!!lalu menjerit...BAPAKKKK.....KENAPA BAPA ISAP TETEK BINI
SAYA????? dan dgn.perasaan tenang dan tidak rase bersalah si bapa ni
menjawab..OOOO...DULU MASE KO KECIK-KECIK KO ISAP TETEK BINI AKU TAK PE!!!

Kerana Baju

Hezryn seorang perempuan mude yang cantik telah pergi ke kedai baju bersama
neneknya.Setelah memilih baju yang die nak,dia pun pun pergi ke kaunter untuk
bayar.
Hezryn:Berape harge semue ni?

Juru jual miang tu pun berkata.


Jurujual:Hanya senyuman sahaja.

Hezryn memandang neneknye dan berkate.


Hezryn:Nek, tolong bayarkan.