You are on page 1of 15

A Ablutophobia- frica de a se spala sau a face baie. Acarophobia- frica de mâncarimi sau de insectele ce provoaca mâncarimi.

Acerophobia- frica de acru. •Achluophobia- frica de întuneric. Acousticophobia- frica de zgomote. Acrophobia- frica de înaltimi. Aerophobia- frica de substante toxice volatile. Aeroacrophobia- frica de spatii deschise înalte. Aeronausiphobia- frica de a vomita din cauza raului de înaltime. •Agateophobia- frica de nebunie. Agliophobia- frica de durere. •Agoraphobia- frica de spatii deschise sau de a fi în aglomeratii (piete publice sau magazine mari); frica de a parasi un spatiu sigur Agraphobia- frica de abuz sexual. Agrizoophobia- frica de animale salbatice. Agyrophobia- frica de strazi sau de traversarea strazilor. Aichmophobia- frica de ace sau obiecte ascutite. Ailurophobia- frica de pisici. Albuminurophobia- frica de bolile rinichilor. Alektorophobia- frica de pui. Algophobia- frica de durere. Alliumphobia- frica de usturoi. Allodoxaphobia- frica de a exprima o opinie. Altophobia- frica de înaltimi. Amathophobia- frica de praf. Amaxophobia- frica de a merge cu masina. Ambulophobia- frica de a merge. Amnesiphobia- frica de amnezie. Amychophobia- frica de zgârâieturi sau de a fi zgarâiat. Anablephobia- frica de a privi în sus. Ancraophobia- teama de vânt (Anemophobia). Androphobia- frica de barbati. Anemophobia- frica de curenti de aer sau de vânt (Ancraophobia). Anginophobia- frica de angina, sau de a nu se îneca. Anglophobia- frica de Anglia sau de cultura engleza, etc. Angrophobia – frica de mânie sau de a nu se înfuria. Ankylophobia- frica întepenirii unui membru sau a unei încheieturi. Anthrophobia sau Anthophobia- frica de flori. Anthropophobia- frica de oameni sau de societate. Antlophobia- frica de inundatii. ••Anuptaphobia- frica de a sta singur. •Apeirophobia- frica de infinit.

Aphenphosmphobia- frica de a fi atins. (Haphephobia) Apiphobia- frica de albine. Apotemnophobia- frica de persoane cu amputatii. Arachibutyrophobia- frica de untul de arahide de a nu se lipi de palatul bucal. •Arachnephobia or Arachnophobia- frica de paianjeni. Arithmophobia- frica de numere. Arsonphobia- frica de foc. Asthenophobia- frica de a nu lesina sau a fi slabit (ca forta). Astraphobia sau Astrapophobia- frica de fulgere si tunete (Ceraunophobia, Keraunophobia) Astrophobia- frica de stele si spatiu celest. Asymmetriphobia- frica fata de lucrurile asimetrice. •Ataxiophobia- frica de ataxie. (lipsa coordonarii/controlului muscular) •Ataxophobia- frica de dezordine, neglijenta. •Atelophobia- frica de imperfectiune. Atephobia- frica de ruine. •Athazagoraphobia- frica de a fi uitat, ignorat, neglijat. Atomosophobia- frica de explozii atomice. Atychiphobia- frica de a rata. Aurophobia- frica de aur. Auroraphobia- frica de aurora boreala. Autodysomophobia- frica de cei ce au un miros ordinar, vulgar etc. ••Automatonophobia- frica de papusile ventrilocilor, de papusile de ceara si de tot ceea ce este artificial si care întruchipeaza o fiinta vie. Automysophobia- frica de a fi murdar. •Autophobia- frica de a ramâne singur cu sine însusi. Aviophobia sau Aviatophobia- frica de a zbura. inapoi la index B Bacillophobia- frica de microbi. Bacteriophobia- frica de bacterii. Ballistophobia- frica de rachete sau gloante. Bolshephobia- frica de bolsevici. Barophobia- frica de gravitatie (forta de atractie a Pamântului). Basophobia sau Basiphobia- imposibilitatea de a sta în picioare. Frica de a merge sau a cadea. Bathmophobia- frica de scari sau teren în panta. Bathophobia- frica de adâncimi. Batophobia- frica de înaltimi sau de a sta în apropierea unor contructii înalte. Batrachophobia- frica de amfibieni (broaste, salamandre etc.) Belonephobia- frica de ace si cuie. (Aichmophobia) Bibliophobia- frica de carti. Blennophobia- frica de noroi, mâl. Bogyphobia- frica de sperietori sau de Omul Negru.

Botanophobia- frica de plante. Bromidrosiphobia sau Bromidrophobia- frica de mirosurile corporale. Brontophobia- frica de tunete si fulgere. inapoi la index C Cacophobia- frica de urâtenie. Cainophobia sau Cainotophobia- frica de noutati, de nou. Caligynephobia- frica de femei frumoase. Cancerophobia sau Carcinophobia- frica de cancer. Cardiophobia- frica de inima. Carnophobia- frica de carne. Catagelophobia- frica de a fi ridicol/ridiculizat. Catapedaphobia- frica de a sari atât de pe suprafete înalte cât si de pe suprfete joase. Cathisophobia- frica de a sta asezat. Catoptrophobia- frica de oglinzi. Cenophobia sau Centophobia- frica de lucruri noi sau de idei noi. Ceraunophobia sau Keraunophobia- frica de tunet si fulger.(Astraphobia, Astrapophobia) Chaetophobia- frica de par. Cheimaphobia sau Cheimatophobia- frica de frig.(Frigophobia, Psychophobia) Chemophobia- frica de chimicale sau de a lucra cu produse chimice. •Cherophobia- frica de veselie, de buna dispozitie. Chionophobia- frica de zapada. Chiraptophobia- frica de a fi atins. Chirophobia- frica de mâini. Cholerophobia- frica de furie. Chorophobia- frica de a dansa. Chrometophobia sau Chrematophobia- frica de bani. Chromophobia sau Chromatophobia- frica de culori. Chronophobia- frica de timp. Chronomentrophobia- frica de ceasuri. Cibophobia- frica de mancare.(Sitophobia, Sitiophobia) Claustrophobia- frica de spatii închise, mici. •Cleithrophobia sau Cleisiophobia- frica de a fi încuiat într-un spatiu închis. Cleptophobia- frica de furat. Climacophobia- frica de scari, catarat sau de a nu cadea de pe scari. Clinophobia- frica de a merge la culcare. •Clithrophobia sau Cleithrophobia- frica de a fi închis. Cnidophobia- frica de întepaturi. Cometophobia- frica de comete. Coimetrophobia- frica de cimitire. Coitophobia- frica de actul sexual. Contreltophobia- frica de abuz sexual.

Coprastasophobia- frica de constipatie. Coprophobia- frica de fecale. ••Coulrophobia- frica de clovni. Counterphobia- preferinta unui fobic pentru situatiile fobice. Cremnophobia- frica de abis, prapastie. Cryophobia- frica de frig extrem, de înghet. Crystallophobia- frica de cristal sau de sticla. Cyberphobia- frica de computere sau de a lucra cu un computer. Cyclophobia- frica de biciclete. Cymophobia or Kymophobia- frica de valuri sau de miscari similare valurilor. Cynophobia- frica de câini. Cypridophobia sau Cypriphobia sau Cyprianophobia sau Cyprinophobia – frica de prostituate sau de boli venerice. inapoi la index D Decidophobia- frica de a lua decizii. Defecaloesiophobia- frica de miscari si dureri intestinale. Deipnophobia- frica de a lua cina sau de a purta conversatii la cina. ••Dementophobia- frica de nebunie. Demonophobia sau Daemonophobia- frica de demoni. Demophobia- frica de multimi. (Agoraphobia) Dendrophobia- frica de copaci. Dentophobia- frica de dentisti. Dermatophobia- frica de leziuni ale pielii. Dermatosiophobia sau Dermatophobia sau Dermatopathophobia- frica de boli ale pielii. Dextrophobia- frica de obiecte în partea dreapta a corpului. Diabetophobia- frica de diabet. Didaskaleinophobia- frica de a merge la scoala. Dikephobia- frica de justitie. Dinophobia- frica de ameteli sau vârtejuri. Diplophobia- frica de a vedea dublu. Dipsophobia- frica de a bea. Dishabiliophobia- frica de a se dezbraca în fata cuiva. Domatophobia- frica de case sau de a fi în casa.(Eicophobia, Oikophobia) Doraphobia- frica de nutrii sau de piei de animale. Doxophobia- frica de a exprima opinii sau de a primi laude. Dromophobia- frica de a traversa strada. Dutchphobia- frica de danezi. Dysmorphophobia- frica de diformitati. Dystychiphobia- frica de accidente. inapoi la index E Ecclesiophobia- frica de biserica.

Ecophobia- frica de casa. Eicophobia- frica de împrejurimi.(Domatophobia, Oikophobia) Eisoptrophobia- frica de oglinzi sau de a se privi în oglinda. Electrophobia- frica de electricitate. Eleutherophobia- frica de libertate. Elurophobia- frica de pisici. (Ailurophobia) Emetophobia- frica de a vomita. Enetophobia- frica de bolduri. Enochlophobia- frica de multimi. •Enosiophobia sau Enissophobia- frica de a comite un pacat imperdonabil sau frica de a fi criticat. Entomophobia- frica de insecte. Eosophobia- frica de rasarit sau de lumina soarelui. Ephebiphobia- frica de adolescenti. Epistaxiophobia- frica de pierde sânge pe nas. Epistemophobia- frica de cunoastere. Equinophobia- frica de cai. ••Eremophobia- frica de a ramâne de unul singur sau frica de singuratate. Ereuthrophobia- frica de a rosi. Ergasiophobia- 1) teama de a munci, de a fi functional. 2) teama chirurgului de a opera. Ergophobia- teama de a munci. Erotophobia- frica de sex sau de întrebari despre sex. Euphobia- frica de a primi vesti bune. Eurotophobia- frica de organele genitale feminine. Erythrophobia sau Erytophobia sau Ereuthophobia- 1) frica de lumina rosie. 2) frica de a rosi. 3) frica de culoarea rosu. inapoi la index F Febriphobia sau Fibriphobia sau Fibriophobia- frica de febra. Felinophobia- teama de pisici. (Ailurophobia, Elurophobia, Galeophobia, Gatophobia) Francophobia- frica de francezi sau de cultura franceza. (Gallophobia, Galiophobia) Frigophobia- frica de frig sau de lucrurile reci.(Cheimaphobia, Cheimatophobia, Psychrophobia) inapoi la index G Galeophobia sau Gatophobia- frica de pisici. Gallophobia sau Galiophobia- frica de francezi sau de cultura franceza. (Francophobia) Gamophobia- frica de casatorie. Geliophobia- frica de a râde. Genophobia- frica de sex. Genuphobia- frica de genunchi. Gephyrophobia sau Gephydrophobia sau Gephysrophobia- frica de a traversa poduri.

Germanophobia- frica de germani sau de cultura germana. Gerascophobia- frica de a îmbatrâni. Gerontophobia- frica de batrâni sau de a îmbatrâni. Geumaphobia sau Geumophobia- frica de a gusta. Glossophobia- frica de a vorbi în public sau de a încerca a vorbi în public. Gnosiophobia- frica de cunoastere. Graphophobia- frica de a scrie de mâna. Gymnophobia- frica de nuditate. Gynephobia sau Gynophobia- frica de femei. inapoi la index H •Hadephobia- frica de iad. Hagiophobia- frica de sfinti sau lucrurile sfinte. Hamartophobia- frica de a cânta. Haphephobia sau Haptephobia- frica de a fi tocat. Harpaxophobia- frica de a fi jefuit. Hedonophobia- frica de a simti placere. Heliophobia- frica de soare. Hellenologophobia- frica de termeni grecesti sau de terminologie stiintifica. Helminthophobia- frica de a fi infestat de viermi. Hemophobia sau Hemaphobia sau Hematophobia- frica de sânge. Heresyphobia sau Hereiophobia- frica de provocari fata de propria doctrina sau de o deviere radicala de la aceasta. Herpetophobia- frica de reptile sau de mici animale ce se târasc. Heterophobia- frica fata de sexul opus. (Sexophobia) Hierophobia- frica de preoti sau de lucruri sacre. Hippophobia- frica de cai. Hippopotomonstrosesquippedaliophobia- frica de cuvinte lungi. Hobophobia- frica de cersetori. Hodophobia- frica de a calatori pe sosele. Hormephobia- frica de a suferi un soc. Homichlophobia- frica de ceata. Homilophobia- frica de morala, de predici. Hominophobia- frica de oameni. Homophobia- frica de homesexuali sau de a deveni homosexual. Hoplophobia- frica de arme de foc. Hydrophobia- frica de apa sau de turbare, rabie. Hydrophobophobia- frica de rabie. Hyelophobia sau Hyalophobia- frica de sticla. Hygrophobia- frica de lichide sau creme. Hylephobia- frica de epilepsie. Hylophobia- frica de paduri. Hypengyophobia sau Hypegiaphobia- frica de responsabilitate. Hypnophobia- frica de a dormi sau de a fi hipnotizat.

Hypsiphobia- frica de înaltime (proprie). inapoi la index I Iatrophobia- frica de a merge la doctor sau frica de doctori. Ichthyophobia- frica de peste. Ideophobia- frica fata de idei. Illyngophobia- frica de vertij, de ameteala atunci când priveste în jos. Iophobia- frica de otrava. Insectophobia – frica de insecte. ••Isolophobia- frica de solitudine, de a fi singur. Isopterophobia- frica de termite sau alte insecte ce manânca lemnul. Ithyphallophobia- frica de a vedea, a gândi la sau a avea penisul în erectie. inapoi la index J Japanophobia- frica de japonezi. Judeophobia- frica de evrei. inapoi la index K Kainolophobia sau Kainophobia – frica de orice lucru nou, noutate. •Kakorrhaphiophobia- frica de esec, de infrangere. Katagelophobia- frica de ridicol. Kathisophobia- frica de a sedea. Kenophobia- frica de spatii goale. Keraunophobia sau Ceraunophobia- frica de tunet si fulger.(Astraphobia, Astrapophobia) Kinetophobia or Kinesophobia- frica de miscare. Kleptophobia- frica de a fura. Koinoniphobia- frica de camere. Kolpophobia- frica de organe genitale, in special organul genital feminin. Kopophobia- frica de oboseala. Koniophobia- frica de praf. (Amathophobia) Kosmikophobia- frica de fenomene cosmice. Kymophobia- frica de valuri. (Cymophobia) Kynophobia- frica de turbare. Kyphophobia- frica de a se opri. inapoi la index L Lachanophobia- frica de legume. Laliophobia or Lalophobia- frica de a vorbi. Leprophobia or Lepraphobia- frica de lepra. Leukophobia- frica de culoare alba. Levophobia- frica fata de lucruri situate in partea stanga a corpului. Ligyrophobia- frica de zgomote puternice. Lilapsophobia- frica de tornade si uragane.

Limnophobia- frica de lacuri. Linonophobia- frica de sfoara. Liticaphobia- frica de procese. Lockiophobia- frica de a naste. Logizomechanophobia- frica de computere. Logophobia- frica de cuvinte. Luiphobia- frica de sifilis. Lutraphobia- frica de vidre. ••Lygophobia- frica de intuneric. •Lyssophobia- frica de turbare sau de a innebuni. inapoi la index M Macrophobia- frica de asteptari indelungate. Mageirocophobia- frica de a face mancare. Maieusiophobia- frica de a naste. Malaxophobia- frica de jocuri amoroase. (Sarmassophobia) Maniaphobia- frica de nebunie. Mastigophobia- frica de pedeapsa. Mechanophobia- frica de masini. Medomalacuphobia- frica de a pierde o erectie. Medorthophobia- frica de un penis in erectie. Megalophobia- frica de lucruri mari. Melissophobia- firca de albine. Melanophobia- frica de culoarea neagra. Melophobia- frica sau ura de muzica. Meningitophobia- frica de boli ale creierului. Menophobia- frica de menstruatie. Merinthophobia- frica de a fi legat. Metallophobia- frica de metal. Metathesiophobia- frica de schimbari. Meteorophobia- frica de meteoriti. Methyphobia- frica de alcool. Metrophobia- frica sau ura fata de poezie. Microbiophobia- frica de microbi. (Bacillophobia) Microphobia- frica de lucruri mici. Misophobia sau Mysophobia- frica de a fi contaminat cu mizerie sau germeni. Mnemophobia- frica de amintiri. Molysmophobia sau Molysomophobia- frica de mizerie sau contaminare. ••Monophobia- frica de singuratate sau de a fi singur. Monopathophobia- frica de boli incurabile. Motorphobia- frica de automobile. Mottephobia- frica de molii. Musophobia sau Muriphobia- frica de soareci. Mycophobia- frica sau aversiunea fata de ciuperci.

Mycrophobia- frica de lucruri mici. •Myctophobia- frica de intuneric. Myrmecophobia- frica de furnici. Mythophobia- frica de mituri sau povesti sau declaratii false. Myxophobia- frica de noroi. (Blennophobia) inapoi la index N Nebulaphobia- frica de ceata. (Homichlophobia) •Necrophobia- frica de moarte sau de morti. Nelophobia- frica de sticla. Neopharmaphobia- frica de medicamente noi. Neophobia- frica de orice noutate. Nephophobia- frica de nori. Noctiphobia- frica de noapte. Nomatophobia- frica de nume. Nosocomephobia- firca de spitale. Nosophobia sau Nosemaphobia- frica de imbolnavire. Nostophobia- frica de a se intoarce acasa. Novercaphobia- frica de mama vitrega. Nucleomituphobia- frica de arme nucleare. Nudophobia- frica de nuditate. Numerophobia- frica de numere. Nyctohylophobia- frica de zone cu paduri dese sau de paduri noaptea. •Nyctophobia- frica de intuneric sau de noapte. inapoi la index O Obesophobia- frica de ingrasare.(Pocrescophobia) Ochlophobia- frica de multime. Ochophobia- frica de vehicule. Octophobia – frica de cifra 8. Odontophobia- frica de operatii dentare. Odynophobia sau Odynephobia- frica de durere. (Algophobia) Oenophobia- frica de vinuri. Oikophobia- frica de imprejurimile casei, de case.(Domatophobia, Eicophobia) Olfactophobia- frica de mirosuri. Ombrophobia- frica de ploaie sau de a fi plouat. Ommetaphobia sau Ommatophobia- frica de ochi. Oneirophobia- frica de vise. Oneirogmophobia- frica de vise erotice. Onomatophobia- frica de a auzi anumite cuvinte sau nume. Ophidiophobia- frica de serpi. (Snakephobia) Ophthalmophobia- frica de a fi fixat cu privirea. Opiophobia- frica de a diagnostica si de a prescie retete pentru calmante pentru pacienti.

Optophobia- frica de a deschide ochii cuiva. Ornithophobia- frica de pasari. Orthophobia- frica de proprietate. Osmophobia sau Osphresiophobia- frica de mirosuri. Ostraconophobia- frica de scoici. Ouranophobia sau Uranophobia- frica de Rai. inapoi la index P Pagophobia- frica de gheata sau de inghet. Panthophobia- frica de a suferi si de boli. Panophobia sau Pantophobia- frica de orice. Papaphobia- frica de Papa. Papyrophobia- frica de hartie. Paralipophobia- frica de a neglija datoriile sau responsabilitatile. Paraphobia- frica de perversiuni sexuale. Parasitophobia- frica paraziti. Paraskavedekatriaphobia- frica de data de vineri 13. Parthenophobia- frica de virgine sau fete tinere. Pathophobia- frica de boli. Patroiophobia- frica de ereditate. Parturiphobia- frica de nastere. Peccatophobia- frica de a pacatui sau de crime imaginare. Pediculophobia- frica de paduchi. Pediophobia- frica de papusi. Pedophobia- frica de copii. Peladophobia- frica de persoane chele. Pellagrophobia- frica de pelagra. Peniaphobia- frica de saracie. Pentheraphobia- frica de soacra. (Novercaphobia) Phagophobia- frica de a inghiti sau de a manca sau de a fi mancat. Phalacrophobia- frica de a cheli. Phallophobia- frica de penis, mai ales in erectie. Pharmacophobia- frica de a lua pastile. Phasmophobia- frica de fantome. Phengophobia- frica de lumina zilei sau de lumina soarelui. Philemaphobia or Philematophobia- frica de a saruta. Philophobia- frica de a se indragosti sau de a fi indragostit. Philosophobia- frica de filosofie. Phobophobia- frica de fobii. Photoaugliaphobia- frica de lumini puternice. Photophobia- frica de lumina. Phonophobia- frica de zgomote sau voci sau de vocea cuiva;de telefoane. Phronemophobia- frica de a gandi. Phthiriophobia- frica de paduchi. (Pediculophobia)

Phthisiophobia- frica de tuberculoza. Placophobia- frica de pietre de mormant. Plutophobia- frica de bogatie. Pluviophobia- frica de ploaie sau de a fi plouat. •Pneumatiphobia- frica de spirite. Pnigophobia sau Pnigerophobia- frica de a se ineca sau sufoca. Pocrescophobia- frica de a se ingrasa. (Obesophobia) Pogonophobia- frica de barbi. Poliosophobia- frica de a se imbolnavi de poliomielita. Politicophobia- frica sau repulsia anormala fata de politicieni. Polyphobia- frica de multe lucruri. Poinephobia- frica de pedeapsa. Ponophobia- frica de munci prea mult sau de durere. Porphyrophobia- frica de culoarea violet. Potamophobia- frica de rauri sau de apa curgatoare. Potophobia- frica de alcool. Pharmacophobia- frica de droguri. Proctophobia- frica de rect. Prosophobia- frica de progres. Psellismophobia- frica de a se balbai. Psychophobia- frica de minte. Psychrophobia- frica de frig. Pteromerhanophobia- frica de zbor. Pteronophobia- frica de a fi gadilat de fulgi. ••Pupaphobia – frica de marionete. Pyrexiophobia- frica de febra. Pyrophobia- frica de foc. inapoi la index Q R Radiophobia- frica de radiatii, de raze X. Ranidaphobia- frica de broaste. Rectophobia- frica de rect sau de boli referitoare la rect. Rhabdophobia- frica de a fi pedepsit sever sau batut, sau de a fi sever criticat. De asemenea, si frica de magie.(bagheta magica) Rhypophobia- frica de defecatie. Rhytiphobia- frica de a avea riduri. Rupophobia- frica de mizerie. Russophobia- frica de rusi. inapoi la index S Samhainophobia: frica de Halloween. Sarmassophobia- frica de jocuri amoroase. (Malaxophobia) Satanophobia- frica de Satana.

Scabiophobia- frica de scabie. Scatophobia- frica de materie fecala. Scelerophibia- frica de oameni rai, de hoti. Sciophobia Sciaphobia- frica de umbre. Scoleciphobia- frica de viermi. Scolionophobia- frica de scoala. •Scopophobia sau Scoptophobia- frica de a fi vazut sau de a fi fixat cu privirea. Scotomaphobia- frica de obturare a campului vizual. •Scotophobia- frica de intuneric. (Achluophobia) Scriptophobia- frica de a scrie in public. Selachophobia- frica de rechini. Selaphobia- frica de lumini intermitente. Selenophobia- frica de luna. Seplophobia- frica de materie in descompunere. Sesquipedalophobia- frica de cuvinte lungi. Sexophobia- frica de sexul opus. (Heterophobia) Siderodromophobia- frica de trenuri, cai ferate sau de calatorii cu trenul. Siderophobia- frica de stele. Sinistrophobia- frica de lucruri din stanga sau de a fi stangaci. Sinophobia- frica de chinezi, de cultura chineza. Sitophobia or Sitiophobia- frica de mancare sau de manca. (Cibophobia) Snakephobia- frica de serpi. (Ophidiophobia) Soceraphobia- frica de rude. Social Phobia- frica de a fi evaluat negativ in situatii sociale. Sociophobia- frica de societate sau oameni in general. Somniphobia- frica de somn. Sophophobia- frica de a invata. Soteriophobia – frica de a depinde de altii. Spacephobia- frica de spatiu. •Spectrophobia- frica de fantome. Spermatophobia sau Spermophobia- frica de microbi. Spheksophobia- frica de viespii. Stasibasiphobia sau Stasiphobia- frica de a sta in picioare sau de a merge. (Ambulophobia) Staurophobia- frica de cruce sau de crucifix. Stenophobia- frica de lucruri sau locuri inguste. Stygiophobia sau Stigiophobia- frica de Iad. Suriphobia- frica de soareci. Symbolophobia- frica de simbolism. Symmetrophobia- frica de simetrie. Syngenesophobia- frica de rude. Syphilophobia- frica de sifilis. inapoi la index T

Tachophobia- frica de viteza. Taeniophobia sau Teniophobia- frica de tenii. Taphephobia sau Taphophobia- frica de a fi ingropat de viu sau de cimitire. Tapinophobia- frica de a fi contagios. Taurophobia- frica de tauri. Technophobia- frica de tehnologie. Teleophobia- 1) firca de panuri definitive. 2) ceremonii religioase. Telephonophobia- frica de telefoane. Teratophobia- frica de a naste un copil anormal sau frica de monstri sau de oameni cu anomalii. Testophobia- frica de a da teste. Tetanophobia- frica de tetanus. Teutophobia- frica de germani sau de lucruri germane. Textophobia- frica de anumite materiale textile. Thaasophobia- frica de a sedea. Thalassophobia- frica de mare. •Thanatophobia sau Thantophobia- frica de moarte sau de a muri. Theatrophobia- frica de teatre. Theologicophobia- frica de tehnologie. Theophobia- frica de Dumnezei sau de religie. Thermophobia- frica de caldura. Tocophobia- frica de a fi gravida sau de a da nastere. Tomophobia- frica de operatii chirurgicale. Tonitrophobia- frica de tunet. Topophobia- frica de a anumire lucruri sau situatii, cum ar fi tracul. Toxiphobia sau Toxophobia sau Toxicophobia- frica de otrava sau de a fi otravit accidental. Traumatophobia- frica de a fi ranit. Tremophobia- frica de tremura. Trichinophobia- frica de trichinoza. Trichopathophobia sau Trichophobia- frica de par. (Chaetophobia, Hypertrichophobia) Triskaidekaphobia- frica de numarul 13. Tropophobia- frica de a se muta sau de a face schimbari. Trypanophobia- frica de injectii. Tuberculophobia- frica de tuberculoza. Tyrannophobia- frica de tirani. inapoi la index U Uranophobia sau Ouranophobia- frica de Rai. Urophobia- frica de urina sau de a urina. inapoi la index V Vaccinophobia- frica de vaccinare.

Venustraphobia- frica de o femeie frumoasa. Verbophobia- frica de cuvinte. Verminophobia- frica de germeni. Vestiphobia- frica de haine. Virginitiphobia- frica de viol. Vitricophobia- frica de frate vitreg. inapoi la index W Wiccaphobia: frica de vrajitoare sau de vrajitorie. inapoi la index X Xanthophobia- frica de culoare galbena sau de cuvantul galben. Xenoglossophobia- frica de limbi straine. Xenophobia- frica de straini. Xerophobia- frica de uscaciune. Xylophobia- 1) frica de obiecte de lemn. 2) paduri. Xyrophobia-frica de lame de ras. inapoi la index Y Z Zelophobia- frica de gelozie. Zeusophobia- frica de Dumnezeu. Zemmiphobia- frica de sobolani. Zoophobia- frica de animale. inapoi la index •Sociofobie - Frica de evaluare sociala Somnifobie - Frica de somn T Tehnofobie - Frica de tehnologie Tonitrofobie - Frica de tunete Tocofobie – Frica de nastere X Xenofobie - Frica de straini Z

Zoofobie - Frica de animale