You are on page 1of 2

Digitalizare vînzari - strategie personal (motivare

)
Vînzările digitale sunt complementare celor clasice iar cea mai bună opţiune este cea combinată, de vînzări clasice şi vînzări digitale. O serie de elemente contează în vînzările digitale, precum: securitatea plăţilor, claritatea termenilor şi condiţiilor, specificarea condiţiilor de livrare, interactivitatea, interfaţa prietenoasă şi uşurinţa navigării. Firma S.R.L. “Alevadia” va duce degrevarea personalului de anumite sarcini prin digitalizarea vînzărilor și aceştia vor putea acorda mai multă atenţie clienţilor şi nevoilor acestora prin asistarea lor la vînzări într-un mod profesionist şi eficient. Rolul lor în magazine este de a ajuta clientul și de a-l sfătui cu privire la produsele care vrea să le achiziționeze. Personalul va beneficia de cursuri și trening-uri pe tema „Relații cu consumatorul”. În același timp dacă personalul va reuși să convingă un număr cît mai mare de clienți aceștia vor primi pe lîngă salariul lunar și bonus în valoare de 1,6% din vînzări ceea ce îi va motiva în continuare. Prin aceste bonusuri are de cîștigat atît angajații cît și firma S.R.L. “Alevadia” dar și clienții care vor rămîne mulțumiți de serviciile oferite ceea ce va duce la revenirea acestora în magazinele noastre. Noi am facilitat procesul de informare și vînzare prin digitalizare astfel clienţii pot alege modalitatea de plată prin card sau cash.

Promovarea firmei prin tehnici web 2.0
Pentru a evita problemele şi pentru a crea un mediu de lucru plăcut, comod dar nu în ultimul rând pentru ca personalul nostru să acorde suficientă atenţie şi timp pentru satisfacerea clienţilor, în timpul apropiat vom crea un site web (www.alevadia.md) și conturi în rețelele de socializare. Aici clienții vor putea cere indicaţii cu privire la diferite tipuri de produse de la unul din specialiştii noştri care va actualiza site-ul şi va răspunde într-un timp scurt la toate întrebările. Credem ca aceste schimbări sunt bune soluții de îmbunătățire pentru firma S.R.L. “Alevadia” și sperăm că acest fapt ne va aduce în viitor profit. În cadrul site-ului nostru vom crea o pagină specială dedicate clienților pentru discuțiile legate de articolele prestate din cadrul rețelelor de magazine a firmei S.R.L. “Alevadia”, ospitalitatea și profesionalismul personalului angajat. Într-o altă pagină vom crea secțiune în care vom face o asociere între produsele pe care noi le comercializăm și cele ale concurenților, comparînd prețul și calitatea cît a produselor cît si a serviciilor prestate. Tot în această secțiune vom realiza un top al celor mai vîndute produse din magazinele noastre. Vom actualiza acest top o dată o dată pe saptămînă. Celor care sunt autentificați dar și celor care doresc să ne comunice e-mailul lor după cumpărarea produselor din magazinele off-line le vom trimite topul celor mai cumpărate produse dar și noile apariții din stoc. Rețelele de magazine a firmei S.R.L. “Alevadia” se va diferenția de celelalte magazine prin crearea secțiunii pe site cu topul celor mai vîndute produse. Rețelele de socializare ne ajută foarte mult să ne promovăm site-ul web și firma. Printre cele mai cunoscute sunt: Facebook, Odnoklassniki, Twitter, ВКонтакте. Cea mai folosită sî cunoscută dintre acestea fiind Facebook. Crearea a unui cont pe Facebook cu scopul de a ne prezenta și promova în același timp produsele magazinelor a S.R.L. “Alevadia”, folosind un nick-name de „Alevadia”. Vom crea și

md@mail. Știu că e puțin dar mam uitat la echipa portocalie și la altele în net și cam așa și la ei este. Acest grup de prieteni va fi ținut mereu la curent cu articolele prezente în magazine prin mesajele care se vor expedia automat. De ar fi fost și e-mixul de marketing ar fi fost mai mult))) .un grup de prieteni care vor beneficia de informațiile noi apărute odată cu modificarea stocurilor magazinelor . Suntem în contact cu clienții noștri și prin intermediul adresei de e-mail alevadia.ru.