You are on page 1of 0

Exam : 1Y0-252

Title : MetaFrame® Presentation Server
3.0:Troubleshooting Enterprise
Environment

Ver : 06.29.09
1Y0-252

Actualtests.com - The Power of Knowing


QUESTION 1:

Sandra, the MetaFrame Administrator, has been asked to assess why print jobs from network printers
are so slow.
Sandra knows that one possible cause could be:

A. Auto-creation of printers failed
B. Printers are mapped incorrectly
C. The Print J ob Routing policy ismisconfigured
D. The Client printer mapping rule ismisconfigured

Answer: C

QUESTION 2:

A help desk administrator receives several calls from users who complain that they have degraded
performance when multiple sessions of Microsoft Office 2003 applications are open on their desktops.
The users are accessing published versions of Outlook and Excel. The administrator attempts to recreate
the issue but is unsuccessful. This issue occurred periodically over the last couple of months but there is
no reported resolution.
What are the first two steps in troubleshooting this issue? (Choose two.)

A. Create an action plan
B. Investigate the time line
C. Check the baseline information
D. Determine the scope of the issue

Answer: B, D

QUESTION 3:

Users in the Certkiller .com Sydney office complain that they are unable to print to network printers
which they normally access. The print server, which is on the LAN, is still up and running. No new
printers or drivers have been added to the environment.
The Citrix Connection Configuration utility has the client settings configured so that client printers are
connected at logon. Windows client printer mapping as well as Client LPT mapping are enabled. On the
domain controller, user accounts are configured to connect to client printers at logon. The correct printer
drivers are installed. Naming conventions and mappings are correct.
What is the cause of this problem?

A. Client printers should not be connected at logon.
B. Default settings for printer mapping should be used.
C. MetaFrame Presentation Server Printer Management properties are disabled.
D. The LPT ports have been enabled in the Citrix Connection Configuration utility.
E. A MetaFrame Presentation Server policy has the printing virtual channel disabled.
1Y0-252

Actualtests.com - The Power of Knowing


Answer: E

QUESTION 4:

Which three symptoms indicate failure of the Web Interface? (Choose three.)

A. Printer mappings are not holding in Web Interface sessions.
B. Users are unable to authenticate on the Web Interface Login page.
C. Printing from applications accessed through Web Interface is failing.
D. Applications are not enumerating after logging on to the Web Interface.
E. Users are unable to launch applications in a Web Interface environment.

Answer: B, D, E

QUESTION 5:

Nina is the acting MetaFrame Administrator Certkiller .com. She received multiple calls from users this
morning reporting that they could not launch Microsoft Word using Program Neighborhood. These
users were able to launch the applications the day before and this is the first time they have had this
issue. When trying to connect to the published application, users receive an error message that states
"WINWORD. EXE failed to start. The Citrix server is unable to process your request to start this
published application at this time. Please try again later." This error usually occurs a few minutes after
the user has logged onto the network.
Users access their applications though Program Neighborhood using the MetaFrame Presentation Server
Client for Win32. In the environment, load evaluators are enabled that include an Application User Load
rule which limits connections to applications after the load level is full. Users have limited ability to
launch applications based on the number of required licenses per launch. Logon status is enabled. The
Server Operations team has reported that no changed were made to Active Directory or Windows Server
2003.
What are two possible causes for the issue described? (Choose two.)

A. The Citrix Connection Configuration listener settings aremisconfigured.
B. The load evaluator settings were altered and are not appropriate for the environment.
C. The CMSTART.EXE registry file is corrupt, missing and/or the user is not permitted to launch it.
D. The user or user group does not have permission assigned to access the server where the applications reside.

Answer: B, C

QUESTION 6:

Which step of troubleshooting requires an administrator to determine the source cause of the issue and
design a plan to address it?

A. Define the issue
B. Create an action plan
1Y0-252

Actualtests.com - The Power of Knowing

C. Implement the action plan
D. Consider the possible causes

Answer: B

QUESTION 7:

The help desk administrator takes a call from a user who has received an error message that states "The
system could not log you on". The user is attempting to log on from a remote location. There have been
no reports of network issues and the domain controller seems to be accepting authentication requests
from other users. After confirming that the user is using the correct credentials, you proceed with
determining if the issue is a Citrix Client issue.
Which three steps must be completed to determine whether the issue is caused by the Citrix Client?
(Choose three.)

A. Check that UDP port 1604 is open.
B. Open TCP port 3389 on the server.
C. Have the user uninstall the Citrix Client and use RDP instead.
D. Enable logons in the Citrix Connection Configuration Utility for RDP connections.
E. Uncheck "Only Launch Published Applications" for the RDP listener to allow direct connections to the
server.

Answer: B, D, E

QUESTION 8:

Users are complaining that connection to Web Interface is intermittently failing. There is no pattern for
the failures based on IP addresses or Active Directory groups. You are using DNS round-robin to load
balance your three servers running Web Interface.
Which two tools should you use to confirm that the configuration is correct? (Choose two.)

A. Windows DNS
B. Access Suite Console
C. Web Interface Admin tool
D. Presentation Server Console

Answer: A, C

QUESTION 9:

Which file must be configured so that fully qualified domain names can be requested by Web Interface
rather than IP addresses for servers in the farm?

A. CONFIG.XML
B. WEBXML.CONF
C. WEBCONFIG.CONF
1Y0-252

Actualtests.com - The Power of Knowing

D. WEBINTERFACE. CONF

Answer: D

QUESTION 10:

Which Microsoft Tool will help you determine whether any ports are blocked in your Web Interface
deployment?

A. Network Monitor
B. Performance Monitor
C. Access Suite Console
D. Computer Management

Answer: A

QUESTION 11:

You work as a MetaFrame Administrator at Certkiller .com. Your three servers running the Web
Interface and Secure Gateway service, including a hardware load balancer, are configured within a
single hop DMZ as recommended in the respective Administrator Guides. Within the last half hour, you
have received several dozen complaints that remote users cannot connect to the MetaFrame Presentation
Server environment.
What are the two most likely causes? (Choose two.)

A. Network failure
B. Permission failure
C. Web Interface server failure
D. Hardware load balancer failure

Answer: A, D

QUESTION 12:

A MetaFrame Administrator configured the Web Interface to communicate with the server running
MetaFrame Presentation Server over the default XML port. The Web Interface has been configured with
the correct server IP address for the XML Broker.
Which two circumstances could prevent a user from authenticating in this scenario? (Choose two.)

A. The default site is using port 81
B. The XML service is not responding on the server running MetaFrame Presentation Server 3.0.
C. The server running MetaFrame Presentation Server 3.0 is configured to use port 81 for the XML service.
D. The server running the Web Interface server cannot resolve the FQDN of the server running MetaFrame
Presentation Server.

Answer: B, C
1Y0-252

Actualtests.com - The Power of Knowing


QUESTION 13:

Which two options are used to establish the connection between the Secure Gateway Service and the
server running the Web Interface? (Choose two.)

A. PKI
B. HTTP
C. HTTPS
D. Encryption access system
E. Microsoft Certificate Services

Answer: B, C

QUESTION 14:

If a user is unable to authenticate to the server farm and it has been determined that the Citrix XML
Service and the IMA Service are running, what are the next steps in troubleshooting? (Choose two.)

A. Determine that the user belongs to a trusted domain
B. Change permissions on all files under thewwwrootdirectory to full control.
C. Stop both the Citrix XML Service and the IMA Service and then restart them again.
D. Determine if the user is properly configured in Active Directory, including group memberships.

Answer: A, D

QUESTION 15:

You work asaadministrator at Certkiller .com. Your manager has asked you to
address numerous complaints about slow session launches.
Which two options can be used to investigate this issue? (Choose two.)

A. QUERYDS
B. DSCHECK
C. Presentation Server Console
D. Active Directory Sites and Services
E. Citrix Connection Configuration Utility

Answer: C, E

QUESTION 16:

Users in a remote office have not been able to launch an ERP application from the Program
Neighborhood Application Set. There have not been any network issues reported. Further investigation
shows that the users are able to launch all other applications.
Which two areas should be investigated to determine the cause of this issue? (Choose two.)
1Y0-252

Actualtests.com - The Power of Knowing


A. Firewall settings
B. Listener settings
C. Program Neighborhood Settings
D. Server and application permissions
E. MetaFrame Presentation Server properties

Answer: D, E

QUESTION 17:

You work asaadministrator at Certkiller .com. Users in theNew York,BostonandPittsburghoffices have
reported that they cannot connect to the farm, located inChicago, through the clustered Web Interface
servers this morning. As the MetaFrame Administrator, you have made no changes to the MetaFrame
Presentation Server Console for several days. Change control procedures are not stringent within your
company, so you do not know whether other administrators have made changes.
What is most likely the issue?

A. Data Collector updates
B. Web Interface server failure
C. Network connectivity to the data center
D. MetaFrame Presentation Server Client Version

Answer: C

QUESTION 18:

Dido, a new user in the London office, reports that she cannot connect to the ERP application this
afternoon. Further investigation reveals that he cannot connect to any other published applications.
What are two ways to address this issue? (Choose two.)

A. Try connecting with test user credentials using the RDP protocol.
B. Fill out a change control form to modify the published application properties.
C. Use the Client for Web version of the MetaFrame Presentation Server Client.
D. Try to establish anICAconnection to the application using administrative credentials.

Answer: A, D

QUESTION 19:

Which three symptoms can occur if the required MetaFrame Presentation Server related ports are not
open in an environment in which client connect to Program Neighborhood over the WAN? (Choose
three.)

A. Applications lose functionality.
B. Applications do not enumerate.
1Y0-252

Actualtests.com - The Power of Knowing

C. Users are not able to authenticate.
D. Users are unable to connect to the server.
E. Users are unable to launch published applications.

Answer: B, D, E

QUESTION 20:

The MetaFrame Administrator has just completed an installation of a 50-server farm. The servers have
various hardware capabilities and while all servers have a common group of applications, some servers
also have additional applications installed to meet departmental needs. Once all users in the company are
using the farm, the administrator begins receiving complaints of long application enumeration times and
users from the Accounting department are receiving errors that they are unable toaccestheir applications
when they attempt to connect.
The administrator observers that the group of servers housing the Accounting department's applications
has many errors in the event log that indicate that there is not enough memory.Additionally, the
administrator observers that the CPU utilization of the Data Collector is also consistently too high, which
may be causing the long enumeration times.
The administrator has decided to create a load evaluator using the "Memory Usage" rule and the "IP
Range" rule. He configures the "IP Range" rule to "allow access from clients whose IP addresses are
within the specified address ranges" and specify the Accounting department's address range. He applies
this evaluator to the servers housing the Accounting applications. He then applies another load evaluator
to the Data Collector configured with a "Server User Load" of 20.
What is the result of these configurations?

A. Enumeration times are reduced.
B. The data collector stops hosting user sessions.
C. All users are able to access applications housed on all servers.
D. Only users from the Accounting department are able to access their applications.

Answer: A, D

QUESTION 21:

Application2 is published to servers through 8, but Load Manager is not sending any users to server 4.
All users launching Application2 are being sent to servers 5 through 8.
Which areas should be investigated based on the symptoms described in the scenario? (Choose three.)

A. Server settings
B. Listener settings
C. Load rule settings
D. Data Store corruption
E. Published application settings

Answer: A, B, C

1Y0-252

Actualtests.com - The Power of Knowing

QUESTION 22:

You work as a MetaFrame Administrator at Certkiller .com. You have just completed an installation of a
50-server farm. The servers have various hardware capabilities and while all servers have a common
group of applications, some servers also have additional applications installed to meet departmental
needs. Once all users in the company are using the farm, the administrator begins receiving complaints of
long application enumeration times. Users from the Accounting department are receiving errors that
they are unable to access their applications when they attempt to connect.
You observe that the group of servers housing the Accounting department's applications has many errors
in the event log indicating that there is no enough memory. The CPU utilization on this group of servers
is always high. Additionally, the administrator observes that the CPU utilization of the data collector is
also consistently too high, which many be causing the long enumeration times.
You have decided to apply new load evaluator rules: One, using the "CPU Utilization" rule set to report
full load at 80% and another configured with the "Application User Load" rule set to report full load at
25 users. He then applies the "CPU Utilization" load evaluator to all servers except the data collector and
applies the "Application User Load" to the Accounting applications. Finally he applies a third load
evaluator to the Data Collector configured with a "Server User Load" of 20.
What is the result of all these changes?

A. All users can access their applications.
B. CPU utilization is reduced on the servers.
C. Memory utilization is reduced on the servers.
D. Accounting department users cannot access their applications.

Answer: B

QUESTION 23:

What may cause Load Manager to malfunction?

A. Data store update rate
B. Data collector update communications
C. Applications being published to administrators
D. Applications being published to individual users instead of groups

Answer: B

QUESTION 24:

Certkiller .com installed an application on five servers running MetaFrame Presentation Server.
Certkiller .com purchased 50 licenses for this application. The MetaFrame Administrator has been
receiving complaints that some users receive a licensing error message when attempting to connect to the
application. While monitoring server usage the administrator observes that if more than 10 users are
running this application from the server, the server experiences high resource utilization.
How can the administrator ensure that the application is properly load balanced and that all users can
access the application when necessary?
1Y0-252

Actualtests.com - The Power of Knowing


A. Create a load evaluator which contains the rule "Server User Load" configured to report a full load when the
10usersthreshold is reached. Apply the load evaluator to the servers.
B. Create a load evaluator which contains the rule "Application User Load" configured to report a full load
when
the 10usersthreshold is reached. Apply the load evaluator to the servers.
C. Create a load evaluator which contains the rule "Application User Load" configured to report a full load
when
the 10usersthreshold is reached. Apply the load evaluator to the application.
D. Create a load evaluator which contains the rule "Limit instances allowed to run in server farm" configured to
report a full load when the 50 user threshold is reached. Apply the load evaluator to the application.
E. Create a load evaluator which contains the rule "Limit instances allowed to run on this server" configured to
report a full load when the 10 user threshold is reached. Apply the load evaluator to the application.

Answer: C

QUESTION 25:

You work as a MetaFrame Administrator at Certkiller .com. You notice that the majority of the 800
company employees log in between7:50 AMand8:10 AM. During this time the servers receive more
connections than the maximum level specified in the load rules, causing the servers to function very
slowly.
Which two factors could be causing the problem? (Choose two.)

A. The load bias setting is too high for the environment.
B. The load rule settings are incorrect for the environment.
C. The listener connection limit is set incorrectly for the environment.
D. The data collector load is not updating quickly enough for the environment.

Answer: B, D

QUESTION 26:

A farm contains servers with different hardware configurations and some servers have more memory
than others. To ensure connections are load balanced across all servers without overloading the servers
with less memory, the MetaFrame Administrator configures a load evaluator using the "Memory Usage"
rule and applies this load evaluator to all servers.
Management has a requirement that no one may access a certain application from home or outside of
business working hours. To accommodate this requirement, the MetaFrame Administrator configures an
"IP Range" rule to exclude connections from outside the office and adds this rule to the server's load
evaluators.
What are the results of this decision? (Choose two.)

A. Users are prohibited from accessing the application from home.
B. Users are prohibited from accessing all applications from home.
C. User connections are load-balanced across all servers with regard to memory.
1Y0-252

Actualtests.com - The Power of Knowing

D. User connections are load-balanced across all servers with regard to CPU utilization since CPU usage rises
and falls with memory usage.

Answer: B, C

QUESTION 27:

Which statement is true about auto-creation of printers?

A. The printing queue is decided by the print server.
B. Printing rights can only be assigned by the operating system.
C. When printers are created at session initiation, printers can be created either synchronously or
asynchronously.
D. In a MetaFrame environment, the proper driver is automatically selected regardless of the client operating
system.

Answer: C

QUESTION 28:

Which printer type requires that print queues be defined on a print server?

A. Local printer
B. Client printer
C. Server printer
D. Network printer

Answer: D

QUESTION 29:

Exhibit

1Y0-252

Actualtests.com - The Power of Knowing

Users complain that they are unable to see their COM print devices from within their sessions. You
launch the Citrix Connection Configuration Utility and view the Client Settings to ensure that all virtual
channels needed for COM printing are enabled.
Which settings must be deselected to enable the virtual channel?

A. EnableCOMPortMapping
B. DisableCOMPortMapping
C. EnableClient DriveMapping
D. DisableClient DriveMapping

Answer: B

QUESTION 30:

Exhibit

You have been assigned the task of assessing slow printing. After opening the Presentation Server
Console, you view the Printer Management Properties.
Which two settings could be causing the issue described in your environment? (Choose two.)

A. "Delete pending print jobs at logout" is disabled.
B. Auto-creating is set for default client printers only
C. "Use connection settings for each server" is enabled.
D. "Inherit printer's setting for keeping printing documents" is enabled.

Answer: A, D

QUESTION 31:

Certkiller .com has several roaming users who may need to disconnect quickly depending on their location
1Y0-252

Actualtests.com - The Power of Knowing

and distance away from office. The help desk has received several complaints that if a session was
disconnected while printing, the print spooler hangs.
Using the Printer Management properties in the Presentation Server Console, which option corrects this
issue?

A. Reset spooler services at logon.
B. Use Universal Printer Drivers only.
C. Delete the pending jobs at each logout.
D. Update printer properties at each logon.

Answer: C

QUESTION 32:

Your network printer is on the LAN to the server. If you want to optimize speed and performance, you
should enable the policy: Send through client device to printer.
Is this statement true or false?

A. True
B. False

Answer: B

QUESTION 33:

Exhibit

For the accounting department, the default printer for anICAsession needs to be a network printer. That
printer is configured as the default on the workstation. When a user logs on, the wrong printer appears
by default.
Which option should be selected to correct the issue described in the scenario?

1Y0-252

Actualtests.com - The Power of Knowing

A. Inherit user config
B. Default to Main Client Printer
C. Disable Windows Client Printer Mapping
D. By default, connect only the client's main printer.

Answer: B

QUESTION 34:

Users connecting directly to the MetaFrame Presentation Server 3.0 desktop are able to print to their
auto-created printers. When the same users try to print from their published applications, they cannot
see their auto-created printers. The MetaFrame Administrator suspects that this is due to synchronous
processing of printer auto-creation for published applications.
How can you disable synchronous auto-creation of printers for published applications?

A. Disable the option in the Server Properties.
B. Disable the option in Citrix Connection Configuration.
C. Disable the option in Printer Properties in Presentation Server Console.
D. Disable the option in Application properties in Presentation Server Console.

Answer: D

QUESTION 35:

Within anICAsession you only want to map your user's locally attached printer. The requirement
specifies auto-creating only the local client printers connected directly to the client device through an
LPT, COM, USB or other local port.
What course of action is required?

A. Add WAN users to power printer user group.
B. Apply the appropriate settings through the IMA configuration tool.
C. Replicate the printer drivers on your server running MetaFrame Presentation Server 3.0.
D. Apply a MetaFrame Presentation Server 3.0 policy to users to Auto-create client printers at logon for local
(not-network) client printers only.

Answer: D

QUESTION 36:

In order to enable auto-creation of printers, in which two locations must rights be assigned to the user?
(Choose two.)

A. ProgramNeighboorhood
B. Server Operating system
C. Client connection settings
D. MetaFrame Access Suite Console
1Y0-252

Actualtests.com - The Power of Knowing


Answer: B, C

QUESTION 37:

Which requirement distinguishes network printing from client printing?

A. Network printing requires the use of a print server.
B. Network printing requires Windows printer sharing.
C. Network printing requires that printers be defined on the server and not the client.
D. Network printing requires that the printers appear in the Printer folders of the client and the server.

Answer: A

QUESTION 38:

After importing a print server, users still cannot see the newly-added network printers.
Which two steps would you take to troubleshoot this issue? (Choose two.)

A. Reboot the print server.
B. Delete the imported print server andreimportit.
C. Delete the network printer and recreate it on the print server.
D. Select "Update printer and driver information" in the Printer Management options.

Answer: B, D

QUESTION 39:

In an environment in which MetaFrame Presentation Server 3.0 is deployed on Windows 2003 servers,
an administrator is seeing several instances of the following error message in the event viewer:
Event ID 1103: An error occurred while retrieving client printer properties. Default printer properties
will be used instead. Client name: (DLT-SXM-4628167)Printer:
(client\DLT-SXM-4628167#\HP LaserJ et 4/4M PostScript) Printer (HP LaserJ et 4/4M PostScript) and
client created printers won't create in the session.
The administrator tries to verify the properties for theICAlistener but the options for "Disable Windows
Client PrinterMapping" and "DisableClientLPTPortMapping" are grayed out in the Client Settings.
Why are these options grayed out?

A. Users have modified their own personal settings for client printer mappings.
B. Printer HP LaserJ et 4/4M PostScript is not supported within anICAsession.
C. Another administrator has modified their listener properties and locked it down.
D. Two group policies ("Do not allow Printer redirection" and "Do not allow LPT port redirection") are enabled
on the Windows 2003 Server.

Answer: D

1Y0-252

Actualtests.com - The Power of Knowing

QUESTION 40:

What are two approaches to investigating IMA failure? (Choose two.)

A. Verify that the IMA Service made a connection to the data store.
B. Verify that the Spooler service is started in the user context rather than that of the system.
C. Verify that the IMA Service is running on the server that is connecting directly to the data store.
D. Verify that both the TMP and TEMP environment variables point to the C:\Program Files\Citrix\Independent
Management Architecture folder.

Answer: A, C

QUESTION 41:

What can be used to ensure that the correct name and password are used for the data store database
connection?

A. DSCHECK
B. DSMAINT CONFIG
C. Data Sources (ODBC)
D. Citrix Diagnostic Facility

Answer: B

QUESTION 42:

Which two options can be used to remedy issues that may occur if the ODBC connection fails? (Choose
two.)

A. Verify that the database server is online.
B. Verify that the correct user name and password are being used for database connectivity.
C. Verify that the name of the DSN file that the IMA Service is using is correct in Windows services.
D. Verify that the Citrix WMI Service is started in theServicesutilityin Administrative Tools and Computer
Management.

Answer: A, B

QUESTION 43:

Exhibit *** MISSING ***
Sandra is the new MetaFrame Administrator at Certkiller .com. She has configured Resource Manager
for the farm. She has notices error messages regarding Paging File % Usage.
How can Sandra adjust the red threshold values to get more appropriate alerts?

A. 30
B. 75
1Y0-252

Actualtests.com - The Power of Knowing

C. 40
D. 45

Answer: B
Note:Uncertainty.

QUESTION 44:

The MIS department just got a new more powerful server that they plan to use for their Microsoft SQL
Server. They wish tomigrate
the existing databases, including the data store database, to this new server.
After the databases are backed up and restored on the new server, which command has to run on
MetaFrame Presentation Servers in order to point to this new SQL Server data store?

A. Run DSVIEW pointing to the new DSN with the appropriate user name and password.
B. Run DSMAINT pointing to the new DSN with the appropriate user name and password.
C. Run QUERYDS pointing to the new DSN with the appropriate user name and password.
D. Run DSCHECK pointing to the new DNS with the appropriate user name and password.

Answer: B

QUESTION 45:

You work as a MetaFrame Administrator at Certkiller .com. You receive the following error message
when attempting to publish an application in the Management Console for MetaFrame Presentation
Server:
"Could not write application data to the Citrix server farm: C0050006/80000002"
Which command can be used to troubleshoot this issue?

A. QUERYDC
B. DSCHECK
C. QFARM/LOAD
D. IMAPORT/QUERY

Answer: B

QUESTION 46:

You work as a MetaFrame Administrator at Certkiller .com. The firewall in the main office has failed and
a new firewall must be installed. The license server is located at the main office. Several servers running
MetaFrame Presentation Server 3.0 are located at remote offices for fast access using zone preference
and failover. After the new firewall is installed, all users were able to connect without any problems, but
after 30 days users are not able to log in to the system anymore.
What is the best way to resolve this problem?

A. Open up port 2512 on the new firewall.
1Y0-252

Actualtests.com - The Power of Knowing

B. Open up port 1494 on the new firewall.
C. Open up port 27000 on the new firewall.
D. Reconfigure the firewalls at each remote site forICApacket prioritization.

Answer: C

QUESTION 47:

Which two symptoms indicate IMA service failure? (Choose two.)

A. Session sharing is not functioning.
B. Remote users are unable to authenticate.
C. Users are unable to launch applications using the Citrix Client.
D. Administrators are unable to access the Presentation Server Console.

Answer: C, D

QUESTION 48:

What are three reasons that an administrator may not be able to access the Presentation Server Console?
(Choose three.)

A. The IMA service is not running.
B. The local cache is missing.
C. The data store database server is unavailable.
D. The local host cache and data store are not synchronized.
E. The server running MetaFrame Presentation Server is unable to connect to the data store.

Answer: A, C, E

QUESTION 49:

IMA communication has failed. While reviewing the issue with your network administrator, you learn
that he has disabled a number of ports.
The disabling of which port has impacted IMA service?

A. TCP port 2512
B. TCP port 2513
C. TCP port 1494
D. TCP port 2598

Answer: A

QUESTION 50:

Which two tools can be used to determine whether the ODBC connection has failed? (Choose two.)
1Y0-252

Actualtests.com - The Power of Knowing


A. Event Viewer
B. QUERY FARM
C. DSN with an ODBC test utility
D. Citrix Connection Configuration

Answer: A, C

QUESTION 51:

What are two reasons that an administrator may not be able to access the Presentation Server Console?
(Choose two.)

A. The Host ID is set to 0.
B. The IMA service is not running.
C. The local host cache is corrupt.
D. The communication with the data store is down.
E. The local host cache is not synchronized with the data store.

Answer: B, D

QUESTION 52:

Certkiller .com has the policy of purchasing and building all their servers at headquarters. The
administrator purchased a new server, installed the operating system and configured MetaFrame
Presentation Server 3.0 at the main office. They verified that the server was part of their farm, that the
IMA service started and that they were able to publish new applications and connect to these published
applications. Next the server was shipped to a remote office location and installed on the remote network.
When the server was started, the IMA service fails to start.
Which corrective action is required?

A. Run DSMAINT MIGRATE pointing to the new DSN.
B. Launch the Presentation Server Console and join a new zone.
C. Rebuild the MetaFrame Presentation Server at the remote location.
D. Since the local host cache still has the previous IP address listed, recreate the local host cache.

Answer: D

QUESTION 53:

MetaFrame Administrators receive the following error message when trying to access the applications
node in the Presentation Server Console:
"Error when expanding the tree, please refresh the parent node."
Which command can be used to troubleshoot this issue?

A. DSCHECK
1Y0-252

Actualtests.com - The Power of Knowing

B. QFARM/CMC
C. QFARM/LOAD
D. DSMAINT/CONFIG

Answer: A

QUESTION 54:

The Certkiller .com MIS department recently sent an e-mail stating that there was a security breach on
the internal network. As a result, theyordered everyone to change their passwords. Nina is the
administrator of the SQL Server database and the farm of servers running MetaFrame Presentation
Server 3.0. The next day, when the servers are rebooted, they display errors stating that the IMA service
has failed to start. When Nina looks in the Event Viewer he sees the following error message:
Event ID: 3612. The Citrix MetaFrame XP Server failed to connect to the Data Store
IMA_RESULT_ACCESS_DENIED.
How can Nina resolve this issue?

A. Run DSCHECK/CLEAN and restart IMA.
B. Run CHFARM and re-add the server to the farm.
C. Run DSMAINT CONFIG and update the new password. Restart IMA.
D. Run QUERYDA and determine user name and password. Restart IMA.

Answer: C

QUESTION 55:

In an environment that contains 50 servers running MetaFrame Presentation Server 3.0 and uses direct
mode for accessing the data store, what is required for proper operation of the IMA Service? (Choose
three.)

A. ODBC connectivity
B. The election of a host server.
C. Use of Microsoft Access for the data store.
D. The most appropriate MDAC version must be installed.
E. Matching DSN names in the Registry and in the ODBC files.

Answer: A, D, E

QUESTION 56:

Exhibit
1Y0-252

Actualtests.com - The Power of Knowing


There have been several complaints at Certkiller .com about some employees spending too much time
playing computer games at the office.J ohn, the MetaFrame Administrator, is assigned the task of finding
these users. Using Resource Manager,J ohngenerates a Server Summary report to analyze the data.
Which three users are playing games?

A. User1, user3 and user4
B. User1, user6 and user4
C. User3, user6 and user9
D. Administrator, user1 and user3

Answer: B

QUESTION 57:

To help with the increasing use of the Secure Gateway, the MetaFrame Administrator installs two new
Secure Gateway servers, two new Web Interface servers and one new Secure Ticket Authority server.
When users try to connect to the environment, they receive the following error: "ERROR: None of the
configured Secure Gateway for MetaFrame Presentation ServerSTAsareavailable."
What are three required steps for resolving this issue? (Choose three.)

A. Verify that IIS hosting the STA does not require authentication.
B. Verify that the default web site in IIS is running for the STA server.
C. Verify that the default web site in IIS is running for the server running the Web Interface.
D. Verify that IIS hosting the server running the Web Interface does not require authentication.
E. Verify thatHTTP port 80 trafficis allowed to flow between the STA and the servers running the Web
Interface
and the Secure Gateway service.
1Y0-252

Actualtests.com - The Power of Knowing


Answer: A, B, E

QUESTION 58:

A MetaFrame Administrator is setting up a new server to run the Secure Gateway Service inorderto
support the growing number of users requiring secure, remote access. Upon configuration of the Secure
Gateway, the administrator receives the following error message: "Certificate is unusable."
What is the likely cause of this issue?

A. The certificate does not contain the private key.
B. The server does not have the appropriate root certificate.
C. The "Issued To" field of the certificate is NOT the FQDN name of the server.
D. Two different server certificates are installed on the server running the Secure Gateway service.

Answer: A

QUESTION 59:

Which type of certificate must be installed on a client device inorderto connect to the enterprise
environment through Secure Gateway?

A. Root certificate
B. Client certificate
C. Server certificate
D. Intermediate certificate

Answer: A

QUESTION 60:

When authenticating to the Web Interface, the logon page refreshes without reporting any errors.
What is the likely cause of this issue?

A. The domain controller is unavailable.
B. The user entered incorrectcredentionals.
C. The /Citrix/MetaFrame/Default virtual directory is NOT configured for Integrated Windows Authentication.
D. The /Citrix/MetaFrame/Integrated virtual directory is NOT configured for Integrated Windows
Authentication.

Answer: C

QUESTION 61:

Inorderto allow secure communication to occur through the Secure Gateway service in a single hop DMZ
environment, which security mechanism must be installed on the server running the Secure Gateway
1Y0-252

Actualtests.com - The Power of Knowing

service?

A. Client Certificate
B. Server Certificate
C. Certificate Authority
D. Intermediate Certificate

Answer: B

QUESTION 62:

Exhibit
At a marketing company, Citrix has always been used to allow remote and mobile workforce access to
applications. Recently the MetaFrame Presentation Server 3.0 implementation was rolled out to a larger
group of users as a pilot to test usability for all employees.
Users access their applications in this environment using the Web Interface. Complaints regarding long
logon times are received daily. You have been asked to investigate the problem. After ruling out other
causes, you launch the Presentation Server Console and view the Printer Management Properties.
What are three possible causes of the slow logons in this environment? (Choose three.)

A. "Auto-Creating Client Printers when user logs on" is enabled.
B. "Auto-creation for all printers" is disabled for certain applications.
C. "Inherit Printer's setting for keeping printing documents" is enabled.
D. "Update printer properties at each logon" is enabled for auto-created client printers.
E. "Update printer properties at each logon" is enabled for auto-created network printers.

Answer: A, D, E

QUESTION 63:

You work as an administrator at Certkiller .com. In an environment in which MetaFrame Presentation
Server 3.0 is deployed on Windows 2003 servers, a company uses a custom built application for their
accounting department. LAN users create theirICAsession with the following settings:
Use data compression: enabled
Sound: disables
Window Colors: True Color (24 Bit)
Screen Size: 1024*768
The print preview document of the custom application is black. This application calls WINWORD:EXE
when opening the print preview print preview window within Word is also black.
After consulting with application developers, users have been told that printing for this application and
print preview will fail with high color depths.
How can this issue be resolved?

A. Update your print drivers.
B. Change the color depth on all client machines.
C. Change the color depth forICAsessions to 256 colors.
1Y0-252

Actualtests.com - The Power of Knowing

D. Change the color depth on the server running MetaFrame Presentation Server 3.0.

Answer: C

QUESTION 64:

At Certkiller .com users sometimes complain that they are not able to enumerate applications.Usersaccess
published applications through the Program Neighborhood Application Set. Program Neighborhood was
installed and configured by the users.
Which two options can be used to conduct an investigation of these symptoms? (Choose two.)

A. DSCHECK
B. QUERYDS
C. Presentation Server Console
D. Program Neighborhood settings

Answer: C, D

QUESTION 65:

You work as an administrator at Certkiller .com. A temporary telecommuter inTorontoreports that she
frequently experiences intermittent session drops when connected through the Secure Gateway to
applications published on the MetaFrame Presentation Server. When querying her information, you
learn that she is using version 6.00 of the full Program Neighborhood Client. You know that
network-based enhancements that improve client connectivity were made in the 6.20 version but want
her to upgrade to at least the 7.x version. She cannot load any software on this Windows 2000
Professional computer because she is dangerously low on hard drive space.
What is the recommended action?

A. Upgrade the full Program Neighborhood Client which replaces onlyexistingfiles.
B. Implement the latest version of the Client for J ava so that only a J ava applet is installed.
C. Implement the latest version of the Client for Web so that only the core files are installed.
D. Upgrade the current Client version with the Program Neighborhood Agent version so that only the necessary
files are replaced.

Answer: B

QUESTION 66:

When Web Interface is deployed without Secure Gateway, which port must remain open for Session
Reliability to function?

A. Port 80
B. Port 1494
C. Port 2598
D. Port 2512
1Y0-252

Actualtests.com - The Power of Knowing


Answer: C

QUESTION 67:

You work as an administrator at Certkiller .com. Several users in the Certkiller .comNew Yorkoffice have
reported that they cannot connect to the farm through the clustered Web Interface servers this morning.
No changes have been made to Active Directory or the Presentation Server Console for several days.
What is most likely the issue?

A. WAN link
B. Active Directory
C. Web Interface server failure
D. MetaFrame Presentation Server Client version

Answer: A

QUESTION 68:

Certkiller .com plans to run an application in their farm but testing has shown that if more than 20 users
are running this application on a server, the server experiences high resource utilization. None of the
other applications exhibit this behavior. To limit the number of users on each server the MetaFrame
Administrator has created a load evaluator with the rule "Server User Load" configured to report a full
load at 20 users and has applied this load to the servers.
Which results are produced by the steps the administrator has completed?

A. The number of users running this application is limited to no more than 20 users per server. User connections
to this application are not consistently load balanced across servers.
B. The number of users running this application is limited to no more than 20 users per server. User connections
to this application are consistently load balanced across the servers.
C. The number of users running this application is limited to no more than 20 users per server while still
allowing more than 20 connections to other applications running on the same server.
D. The number of users running this application is limited to no more than 20 users per server while still
allowing more than 20 connections to other applications running on the same server. User connections to this
application are consistently load balanced across the servers.

Answer: A

QUESTION 69:

What is an appropriate area to investigate when experiencing Load Managerissues?

A. Data store update rate
B. Direct server connections
C. Data store communication
D. Web Interface connections
1Y0-252

Actualtests.com - The Power of Knowing


Answer: B

QUESTION 70:

You work as an administrator at Certkiller .com. While troubleshooting a performance issue that occurs
when using a remote connection to an application, the MetaFrame Administrator wants to allow access to
the application to users only while they are on the LAN, and deny access to the same users if they attempt
to connect to the application from home.
How can this be accomplished?

A. Create a Policy configured with the "IP Range" rule enabled. Configure the rule to "allow access from clients
whose IP addresses were within the specified address ranges" and add the desired LAN address ranges. Apply
the policy to the application.
B. Create a load evaluator configured with the "IP Range" rule. Configure the rule to "allow access from clients
whose IP addresses are within the specified address ranges" and add the desired LAN address ranges. Apply
this load evaluator to the application.
C. Create a Policy configured with the "IP Range" rule enabled. Configure the rule to "allow access from clients
whose IP addresses are within the specified address ranges" and add the desired LAN address ranges. Apply the
policy to the servers hosting the application.
D. Create a load evaluator configured with the "IP Range" rule. Configure the role to "allow access from clients
whose IP addresses are within the specified address ranges" and add the desired LAN address ranges. Apply
this load evaluator to the servers hosting the application.

Answer: B

QUESTION 71:

You work as an administrator at Certkiller .com. You have just completed an installation of a 50-server
farm. The servers have various hardware capabilities and while all servers have a common group of
applications, some servers also have additional applications installed to meet departmental needs. Once
all users in the company are using the farm, the administrator begins receiving complaints of long
application enumeration times. Users from the Accounting department are receiving errors that they are
unable to access their applications when they attempt to connect.
You observe that thegroup of servers housing the Accounting department's applications havemany
errors in the event log indicating that there is not enough memory. The CPU utilization on this group of
servers is always high. Additionally, the administrator observes that the CPU utilization of the data
collector is also consistently too high, which may be causing the long enumeration times.
You decide to apply new load evaluator rules: One, using the "CPU Utilization" rule set to report full
load at 80% and another configured with the "Application User Load" rule set to report full load at 25
users. You thenappliesthe "CPU Utilization" load evaluator to all servers except the data collector and
applies the "Application User Load" to the Accounting applications. Finally he applies a third load
evaluator to the Data Collector configured with a "Server User Load" of 20.
What is the result of all these changes?

A. All users can access their applications.
1Y0-252

Actualtests.com - The Power of Knowing

B. CPU utilization is reduced on the servers.
C. Memory utilization is reduced on the servers.
D. Accounting department users cannot access their applications.

Answer: B

QUESTION 72:

Application1 is published to servers four through eight, but Load Manager is not sending any users to
server four. All users launching Application1 are being sent to servers five through eight. The Advanced
Load evaluator is set for all servers.
What are two areas that should be investigated based on the symptoms described in the scenario?
(Choose two.)

A. Server settings
B. Listener settings
C. Load rule settings
D. Data Store corruption

Answer: A, B

QUESTION 73:

Which symptom indicates IMA failure?

A. RDP connections fail.
B. Sessions are slow to launch.
C. Published applications are unavailable.
D. Updates to servers take longer than usual.

Answer: C

QUESTION 74:

Which step of troubleshooting requires that an administrator create a list of actual problems and their
suspected components?

A. Define the issue
B. Implement the action plan
C. Consider the possible causes
D. Create the action plan to solve the issue

Answer: C

QUESTION 75:

1Y0-252

Actualtests.com - The Power of Knowing

You work as an administrator at Certkiller .com. You administer a farm of servers running MetaFrame
Presentation Server 3.0. The farm contains four servers that access the data store indirectly through the
host server named "Citrix Host".
Recently, due to a change request, you published Microsoft Visio, Project and Publisher and made them
available to all users of the farm. Today the help desk received calls from users who complained that
those applications are not available. Users who complain about this issue are being routed to a server
named "Citrix_2".
You check the Event Log on "Citrix_2" and do not see any IMA service error codes. Next you run the
DSMAINT VERIFYLHC command and confirm that the local host cache is not corrupt.
What are two possible causes of this issue? (Choose two.)

A. The host server is down.
B. The local host cache is not synchronized with the data store.
C. The settings for Program Neighborhood have beenmisconfigured.
D. The users are only permitted to run one instance of the applications.

Answer: A, B

QUESTION 76:

On which step of the Citrix Troubleshooting Methodology does an administrator focus when narrowing
the scope of an issue?

A. Define the issue
B. Consider the possible causes
C. Gathering detailed information
D. Create an action plan to solve the issue

Answer: C