You are on page 1of 0

Exam : 0B0-103

Title : 8.1 Certified Developer : Integration Solutions

Ver : 01.16.09

0B0-103

Actualtests.com - The Power of Knowing


QUESTION 1:

Use this process definition in the exhibit to answer the following question.

If the exception handler's after execute property is set to rethrow and
ConvertPriceListToPriceQuoteXML throws an exception, what happens?

A. The exception handler is executed, all the remaining nodes in the group are executed
and the process throws a generic unchecked exception.
B. The exception handler is executed, all the remaining nodes in the group are executed
and the process throws a checked exception.
C. The exception handler is executed, all the remaining nodes in the group are executed
and the exception is re-thrown, bubbling up to a global exception handler.
D. The exception handler is skipped, all the remaining nodes in the group are executed
and the exception is re-thrown, bubbling up to a global exception handler.
E. None of these

Answer: E

QUESTION 2:

Exhibit
0B0-103

Actualtests.com - The Power of Knowing


A Web service offers tax advice. The Web service operation takes in a federal tax
form (in XML format) and outputs a document that reports any errors and suggests
tips for saving money. This operation takes a long time to execute, and a relatively
heavily load is expected; therefore the output document is delivered as an
asynchronous callback.
Which operation is best for receiving the federal tax form?

A. op1
B. op2
C. op3
D. op4
E. op5

Answer: A

QUESTION 3:

In WebLogic Workshop, which of these has the broadest scope?

A. Project
B. Library
C. Module
D. Process
E. Application

Answer: E

QUESTION 4:

In WebLogic Workshop, how does a developer create a J ava Process Definition
(J PD) source file within an application?

A. By using the Process Control
B. By creating a Process Project
C. By creating a Process Module
D. By selecting New >Process File from the processes folder
E. B or D
0B0-103

Actualtests.com - The Power of Knowing


Answer: B

QUESTION 5:

In WebLogic Workshop, which option can assist a developer in reducing the time
and resources required for Schema project builds?

A. Disabling the auto-build feature
B. Creating multiple Schema projects
C. Disabling the use of XMLBeans on the Schema Project Properties menu
D. A and B
E. A and C

Answer: D

QUESTION 6:

Consider this code snippet:
try {
MBeanHomehome =getMBeanHome(url, username, password);
ApplicationRuntimeMBeanapp =getApplicationRuntimeMBean(home, appName);
WebAppComponentRuntimeMBeanwebapp =
getWebAppComponentRuntimeMBean(app,ctxRoot);
ServletRuntimeMBeanservlet =getServletRuntimeMBean(webapp,servletName);
System.out.println("Invocation count is " +
servlet.getInvocationTotalCount());
} catch (Exception e) {
System.out.println("Exception caught: " +e);
}}
What information does the code provide?

A. Runtime information about all Servlet Sessions
B. Runtime invocation totals for a Servlet
C. Runtime information for all Servlets on a specific server
D. Configuration information defined in the deployment descriptors of all Servlets
E. Runtime information for all Servlets that have been invoked at least once

Answer: B

QUESTION 7:

To deploy a WebLogic Integration application on a production server, you must
create some resources manually. Which file lists these resources?

A. application.xml
0B0-103

Actualtests.com - The Power of Knowing

B. wli-process.xml
C. wlw-manifest.xml
D. weblogic-application.xml
E. A, B, C and D

Answer: C

QUESTION 8:

In the WebLogic Administration Console, applications can be deployed to which
targets?

A. Servers and Machines
B. Servers and Clusters
C. Machines and Clusters
D. Servers, Machines, and Clusters
E. Servers, Machines, Clusters, and Realms

Answer: B

QUESTION 9:

Consider this documentation comment and code fragment:
/**
* Analyzes text for possible copyright violations
*
* @param text text to be analyzed
*/
public void processText(String text) { //code here }
Which statement is true?

A. This is a valid documentation comment.
B. A @method tag is required for this to be a valid documentation comment.
C. An @author tag is required for this to be a valid documentation comment.
D. An @exception tag is required for this to be a valid documentation comment.
E. The asterisk (*) usage is malformed and in violation of documentation comment
requirements.

Answer: A

QUESTION 10:

To mark an operation with a "start" conversation phase, a Web service developer
can use the property editor. What is another way to accomplish this?

A. Directly editing the J ava comments in the source file
0B0-103

Actualtests.com - The Power of Knowing

B. Dragging and dropping the Start Conversation Phase icon from the palette onto the
operation
C. Right-clicking the operation in Design View and selecting the conversation phase
from the menu
D. Double-clicking the operation in Design View and selecting the conversation phase
from the pop-up
E. There is no other way to accomplish this.

Answer: A

QUESTION 11:

A developer is creating a process that will be a participant in an ebXML B2B
conversation. Which control or node can be used to receive the first message in a
conversation?

A. A TPM control
B. An ebXML control
C. A RosettaNet control
D. A Client Request node
E. An Application View control

Answer: D

QUESTION 12:

Certkiller .com Communications, the nation's second leading cable TV provider,
plans to provide application integration with an existing program directory.
Certkiller .com will automate the service and sell it to subscribers.
To make this subscriber service as dynamic as possible, Certkiller .com has a
business requirement that the service functionality can be changed later, without
having to change client applications. Which is the best way to accomplish this?

A. A loosely-coupled Message-driven EJ B
B. A Message Broker control that all client applications subscribe to
C. An asynchronous Web service that uses the Dynamic Invocation Interface (DII) or
dynamic proxy interfaces
D. A synchronous Web service that uses DII or dynamic proxy interfaces
E. Automated distribution of a generated stub

Answer: C

QUESTION 13:

The Olivari Group, an electronic-components broker, has a business requirement to
exchange complex business documents with suppliers and brokers. It currently uses
0B0-103

Actualtests.com - The Power of Knowing

some sophisticated manual processes for exchanging information; its goal is to
automate the processes as much as possible, to free its employees to focus on more
meaningful tasks.
The Olivari Group wants to use well-defined, industry-standard partner interface
processes. Which protocol would be the best choice?

A. ebXML
B. An asynchronous message broker control
C. RosettaNet
D. SOAP 1.2 with attachments
E. Open Collaborate

Answer: C

QUESTION 14:

In the exhibit, consider the following snippet of a UML activity diagram.

What is the best way to implement the Notify Customer Service Agent task?

A. Create a Message Broker Publish control that sends a message to a customer service
role.
B. Create a Task Worker control assigned to a customer service role.
C. Create a Message Broker Subscribe control receiving messages from the process for
the customer service role.
D. Create a Task Worker control assigned to a specific customer service agent.
E. Create a Task control assigned to a specific customer service agent.

Answer: B

QUESTION 15:

0B0-103

Actualtests.com - The Power of Knowing

A Client Request node is configured to validate its input with this XML Schema:
<xs:schema xmlns:xs="http://www.w3.org/2001/XMLSchema"
targetNamespace="http://openuri.org">
<xs:element name="item">
<xs:complexType>
<xs:sequence>
<xs:element name="title" type="xs:string"/>
<xs:element name="code" type="xs:string"/>
</xs:sequence>
</xs:complexType>
</xs:element>
</xs:schema>
Why does the following XML document fail validation by the Client Request node?
<item xmlns="http://openuri.org">
<title>MoserDozer</title>
<code>3A98-193SA-SF</code>
</item>

A. The document that is sent as an argument is not well-formed.
B. The <schema>element defaults the elementFormDefault attribute to unqualified.
C. The document that is sent as an argument requires the addition of the line
xmlns:tns="http://openuri.org".
D. The document that is sent as an argument must specify which schema to use for
validation.
E. The document that is sent as an argument must set the targetNamespace, as the schema
does.

Answer: B

QUESTION 16:

A new WebLogic Integration application must integrate with an existing
customer-relationship management application. This application can store multiple
email addresses for each customer, in the following ASCII format:
3:mwm@phonyCo.com:mm@openuri.com:clebrowns@cleohio.com:7815552304
The leading numeral specifies the number of email addresses held by this customer.
The email addresses, delimited by colons, follows. In Format Builder, the developer
creates a field named number for the leading numeral, and a field named
emailAddress for each email address. These fields constitute a group named
emailAddresses. The customer phone number follows the last colon.
In Format Builder, which Field Occurrence option should the developer select for
the emailAddress field?

A. Once
B. Repeat Delimiter (followed by a text box)
C. Repeat Field (followed by a pull-down menu)
0B0-103

Actualtests.com - The Power of Knowing

D. Repeat Number (followed by a text box)
E. Unlimited

Answer: C

QUESTION 17:

A new WebLogic Integration application must integrate with an existing
customer-relationship management application. This application can store multiple
email addresses for each customer, in the following ASCII format:
3:mwm@phonyCo.com:mm@openuri.com:clebrowns@cleohio.com:7815552304
The leading numeral specifies the number of email addresses held by this customer.
The email addresses, delimited by colons, follows. In Format Builder, the developer
creates a field named number for the leading numeral, and a field named
emailAddress for each email address. These fields constitute a group named
emailAddresses. The customer phone number follows the last colon.
In Format Builder, which Group Delimiter option should the developer select for
the emailAddresses group?

A. None
B. Delimiter Field, with delimiter shared
C. Delimiter Field, with delimiter NOT shared
D. A or B
E. A or C

Answer: A

QUESTION 18:

Which statement correctly compares a Parallel node to an Event Choice node?

A. A maximum of one branch of an Event Choice node is executed; any number of
branches of a Parallel node can be executed.
B. An Event Choice node can have only two branches; a Parallel node can have an
unlimited number of branches.
C. If the Parallel node specifies an OR join condition, there is no difference between the
node types.
D. If the Parallel node specifies an AND join condition, there is no difference between
the node types.
E. If the Event Choice node specifies an OR join condition, there is no difference
between the node types.

Answer: A

QUESTION 19:

0B0-103

Actualtests.com - The Power of Knowing

Exhibit:

While creating a For Each node, a developer is shown the following schema
representation in WebLogic Workshop:
Which statement is false?

A. quoteRequest is an element.
B. zip is a child element of shipAddress.
C. The question marks imply optional (as opposed to mandatory) status.
D. widgetRequest is a valid repeating element over which the For Each node can iterate.
E. A maximum number of occurrences of widgetRequest can be specified in the schema.

Answer: B

QUESTION 20:

A developer creates a Perform node, as shown in the exhibit.

Which is the generated J ava method?

A. public void perform() { }
B. public boolean perform() { }
C. static public boolean perform() { }
D. public void perform() throws Exception { }
E. public boolean perform() throws Exception { }
0B0-103

Actualtests.com - The Power of Knowing


Answer: D

QUESTION 21:

A developer creates a Message Broker Publish control to publish messages to the
channel that is specified by this channel file:
<channels xmlns="http://www.bea.com/wli/broker/channelfile"
channelPrefix="/B2B"
xmlns:req="http://www.example.org/request">
<channel name="xml" messageType="none">
<channel name="qrChannel" messageType="xml"
qualifiedMessageType="req:quoteRequest"/>
</channel>
</channels>
What is the resulting name of the corresponding channel, from the viewpoint of the
control?

A. B2B:qrChannel
B. /B2B/qrChannel
C. /B2B/xml/qrChannel
D. t3://www.example.org/request/B2B/qrChannel
E. http://www.example.org/request/B2B/xml/qrChannel

Answer: C

QUESTION 22:

Consider this code fragment:
/**
* @jc:task
*/
public interface ApprovalCtrl extends TaskControl,
com.bea.control.ControlExtension
{
/**
* @jc:task-create
* name="{name}"
* @jc:task-update
* request={xml}
*/
public String certkiller(String name, XmlObject xml);
Which statement about the method Certkiller is correct?

A. Certkiller is a wrapper method.
B. Certkiller is a custom query method.
0B0-103

Actualtests.com - The Power of Knowing

C. Certkiller is a custom callback method.
D. The extension for this source file must be .dtf
E. Certkiller has better type safety than the standard operations.

Answer: A

QUESTION 23:

Consider this process diagram in the exhibit.

The timer timeout is set to 5 s and repeats-every is set to 15 s. What happens during
execution of this process?

A. The process instance completes in just over 5 seconds.
B. The process instance completes in just over 10 seconds.
C. The process instance completes in just over 15 seconds.
D. The process instance completes in just over 20 seconds.
E. The process instance does not successfully complete; it blocks indefinitely.

Answer: E

QUESTION 24:

A developer is adding a new EJ B control. If the control is not already defined by a
J CX file, which information does Workshop request from the developer?

A. jndi-name
B. home interface
C. bean class
D. A and B
E. A and C

Answer: D

QUESTION 25:

Consider this Database control annotation:
/**
0B0-103

Actualtests.com - The Power of Knowing

* @jc:sql statement::
* "SELECT name
* FROM customer
* WHERE city={cust.city}
* AND state={cust.state}"
* ::
*/
// corresponding control method signature follows
Which statement is true?

A. The corresponding control method must return an array data type.
B. cust must refer to a public member variable of the control class.
C. cust must refer to a private member variable of the control class.
D. The corresponding control method must have at least two arguments.
E. The object referred to by cust must have a public method named getCity.

Answer: A

QUESTION 26:

In Workshop, inserting a control that invokes a Web service requires specifying one
of two files. Which item is one of them?

A. An XSD file
B. A WSDL file
C. A DTF file
D. A SOAP configuration file
E. An application configuration file

Answer: B

QUESTION 27:

What does the J PD snippet in the exhibit represent?

0B0-103

Actualtests.com - The Power of Knowing


A. A decision node whose default path invokes a synchronous Web service
B. A decision node whose non-default path invokes a synchronous Web service
C. A decision node whose non-default path invokes an asynchronous J MS destination
D. A decision node whose default path invokes a synchronous Web service with two
methods
E. A decision node whose non-default path invokes an asynchronous Web service and the
execution path blocks for the callback

Answer: E

QUESTION 28:

Which of the following is the correct way to add an exception handler to a node?

A. Create an exception handler node and plug it into the process directly below the node
or group.
B. Create an exception handler node and plug it into the process directly above the node
or group.
C. Right click the node and select Add An Exception Path from the shortcut menu.
D. Define a custom exception handler in the J PD properties and select the exception
handler for the node using the property editor.
E. Add /* @jpd-process-exception exception-type='''' to the top of the node method in
Source view.

Answer: C

QUESTION 29:

How do you configure a global exception handler to process exceptions thrown by
any of your processes nodes?

A. Add an exception path to the start node of the process definition.
B. Configure /*@ process-exception type=''global'' in the wl-config.xml file.
C. Define a global exception handler in the process property page.
D. Configure /*@ process-exception type=''global'' in the global.app file.
E. Set the Freeze on Failure property of the process definition to true.

Answer: A

QUESTION 30:

Certkiller .com Airlines is implementing a new business process that notifies
customers when their flights will be late. The new process uses existing application
functionality to allow a gate agent or customer service representative to locate and
update flight information. An automated business process must be created that
0B0-103

Actualtests.com - The Power of Knowing

notifies all registered customers when a flight status is marked as late.
An Certkiller .com agent must enter delayed-flight information manually to the
process definition. Because of this manual interaction with the process, how should
the manual intervention be implemented?

A. Synchronously
B. As a J PD control
C. Asynchronously
D. As a Web service
E. As a separate worklist client application

Answer: C

QUESTION 31:

A mainframe batch process extracts sales information from a legacy point-of-sale
system, nightly. The batch process deposits this information in a binary file in the
directory
/usr/local/POS/salesdata/ftp_report_sales_daily.
What is the best way to access the data in your process definition?

A. Use an FTP control that is called synchronously from the process definition.
B. Create an Application View to access a J 2CA adaptor that integrates with the legacy
mainframe application, and call an Application View control from your process.
C. Use a File control that is configured to read ftp_report_sales_daily from the directory
/usr/local/POS/salesdata.
D. Create an Application View to integrate with the FTP server and call an Application
View control from your process.
E. Use an FTP control that is called asynchronously from the process definition.

Answer: C

QUESTION 32:

Use this process definition in the exhibit to answer the following question.
0B0-103

Actualtests.com - The Power of Knowing


If the exception handler's after execute property is set to resume and
ConvertPriceListToPriceQuoteXML throws an exception, what happens?

A. The Recover Failed Data node executes and the process resumes at the first node after
the group.
B. The Recover Failed Data node executes and the process resumes at
ConvertAvailListToAvailQuoteXML.
C. The Recover Failed Data node executes and the process resumes at WriteQuotetoFile,
because the exception handler skips any nodes in a sequence that are the same type as the
one that threw the exception.
D. The Recover Failed Data node does not execute and the process resumes at the first
node after the group.
E. The Recover Failed Data node does not execute and the process resumes at
ConvertAvailListToAvailQuoteXML.

Answer: B

QUESTION 33:

Use this process definition in the exhibit to answer the following question.
0B0-103

Actualtests.com - The Power of Knowing


If the exception handler's after execute property is set to skip and
ConvertPriceListToPriceQuoteXML throws an exception, what happens?

A. The Recover Failed Data node does not execute and the process resumes at
ConvertAvailListToAvailQuoteXML.
B. The rest of the group nodes are skipped and execution resumes at the node just before
the group.
C. The Recover Failed Data node does not execute, the group is skipped and execution
resumes at the first node after the group
D. The Recover Failed Data node executes, the group is skipped and execution resumes
at the first node after the group.
E. The Recover Failed Data node executes and the process resumes at WriteQuotetoFile,
because the exception handler skips any nodes in a sequence that are the same type as the
one that threw the exception.

Answer: D

QUESTION 34:

Exhibit:

Data sent in the body of an email message must be processed by a new WebLogic
Integration application. Because the resulting design uses an event generator, which
control does the WLI application require?
0B0-103

Actualtests.com - The Power of Knowing


A. Email
B. MB Subscription
C. Service Broker
D. J MS
E. WLI J MS

Answer: B

QUESTION 35:

Consider this XML Schema:
<?xml version="1.0"?>
<xsd:schema targetNamespace="http://www.example.org/customer"
xmlns:xsd="http://www.w3.org/2001/XMLSchema">
<xsd:element name="customerData">
<xsd:complexType>
<xsd:sequence>
<xsd:element name="name" type="xsd:string"/>
<xsd:element name="address" type="xsd:string"/>
</xsd:sequence>
</xsd:complexType>
</xsd:element>
</xsd:schema>
Which XMLBean interface is generated from this Schema?

A. org.example.customer.CustomerData.Name
B. org.example.customer.customerData.Name
C. org.example.customer.CustomerDataDocument
D. org.example.customer.CustomerData.Address
E. org.example.www.customer.CustomerData.Address

Answer: C

QUESTION 36:

What does the following XQuery expression do?
<CustomerName>{ concat($_flight_reservationDoc/ns0:customer/ns0:
firstName,$_flight_reservationDoc/ns0:customer/ns0:lastName) }
</CustomerName>

A. It combines the element firstName and lastName nested under the root customer in an
XML instance defined by a schema referenced by ns0.
B. It automatically combines all PCDATA nodes under the customer node, which is
nested under ns0.
C. It combines all the data in an XML instance, omitting the fields firstName and
0B0-103

Actualtests.com - The Power of Knowing

lastName.
D. It converts the fields firstName and lastName into one XML element, referenced by
ns0.
E. This XQuery expression produces no result and generates an error when executed.

Answer: A

QUESTION 37:

What does the following XQuery expression result in?
for $a in input()/flight/flights
let $b :=$a/customer/@lastName
where $b ='bubba'
return
<flight>
{a/@flightNumber}
{a/departureTime}
</flight>

A. A collection of nodes that contains flight data
B. A collection of elements that contains flight departure times
C. A collection of elements that contains flight data for customers whose lastName
element =Bubba
D. A collection of elements that contains flight numbers and departure times for
customers whose lastName attribute =Bubba
E. A collection of elements that contains all information except flight numbers and
departure times for customers whose lastName attribute =Bubba

Answer: D

QUESTION 38:

What is the easiest way to include an MFL file that is created using Format Builder
into a process definition?

A. Create an XMLBean with the same sequence and nodes as the XML part of the MFL
and link it using a transformation rule.
B. Create an MFL control and invoke the control from the process definition.
C. Mark the MFL Exportable when creating it, and import it into the process definition,
making it available in any transform control.
D. Copy the MFL to the schemas project and use an instance of the mflObject that is
created by calling the appropriate conversion methods.
E. Create an MFL project within the application that contains the business process that
wants to use it, and create a J CX control.

Answer: D
0B0-103

Actualtests.com - The Power of Knowing


QUESTION 39:

Programming information for each movie to be shown each day is currently stored
in Certkiller .com's application, in the following format:
R:RowdyRides Again:The crazy antics of Rowdy and his friends continue in the
funny sequel to the original:1992:3:1200p:100a:500a
The first field is the movies rating. The second field is the title. The third field is a
short movie description. The fourth field is the year the movie was produced. The
fifth field is the number of times the movie is to be shown that day. The rest of the
fields are the daily show times.
What is the optimal way to transform this data, in an XML format that can be used
by Certkiller .com's process definitions?

A. Create an Adaptor View that transforms the binary data returned from an operation
into XML, based on the XML Schema definition provided to the adaptor.
B. Use J ava methods to parse the binary data and XMLBeans to create the XML
document.
C. Create an XQuery expression that selects the value of each field based on the delimiter
and inserts it into an XML document.
D. Create an XSLT rule that selects the value of each field based on the delimiter and
inserts it in an XML document.
E. Create a Message Format Language (MFL) file that handles the conversion of binary
data to XML.

Answer: E

QUESTION 40:

Programming information for each movie to be shown each day is currently stored
in Certkiller .com's application, in the following format:
R:RowdyRides Again:The crazy antics of Rowdy and his friends continue in the
funny sequel to the original:1992:3:1200p:100a:500a
The first field is the movies rating. The second field is the title. The third field is a
short movie description. The fourth field is the year the movie was produced. The
fifth field is the number of times the movie is to be shown that day. The rest of the
fields are the daily show times.
WichField Occurrence option should be selected in Format Builder to handle the
instances of the show times field?

A. Once
B. Repeat Field, with the value set to the field name of the number of showings
C. Repeat Delimiter, with the value set to a colon (:)
D. Repeat Number, with the value set to the number of showings
E. Unlimited
0B0-103

Actualtests.com - The Power of Knowing


Answer: B

QUESTION 41:

Which statement about the use of Application Views is correct?

A. Publishing an Application View results in the creation of an EAR file.
B. Publishing an Application View results in the creation of an EJ B J AR file.
C. The control must be created in the Application Integration Design Console.
D. The Application View must be created in Workshop before the control can be created.
E. The Application View must be created in the Integration Administration console
before the control can be created.

Answer: B

QUESTION 42:

Certkiller .com Communications, the nation's second leading cable TV provider,
plans to provide application integration with an existing program directory.
Certkiller .com will automate the service and sell it to subscribers.
Certkiller .com has a business requirement to notify all content subscribers when
listings are added, removed or changed in the programming database.
What is one advantage of using an Application View provided by the WebLogic
RDBMS adaptor, rather than a Database control, to satisfy this requirement?

A. There is no advantage; it would be more complex to create and call the Application
View than to use direct database access.
B. The Application View can define INSERT, UPDATE and DELETE events that can be
automatically handled by the workflow and generate the notification.
C. The Application View can work directly with the XML Schema that is used by the
node-handling notification.
D. You must create an Database Control Application View, because this is the only way
the workflow can use a database.
E. An RDBMS Application View is more reusable, because it can also be called by other
J PDs and Web services in the application.

Answer: B

QUESTION 43:

A mainframe batch process extracts sales information from a legacy point-of-sale
system, nightly. The batch process deposits this information in a binary file in the
directory
/usr/local/POS/salesdata/ftp_report_sales_daily.
Currently, the point-of-sale application and process definition are very loosely
0B0-103

Actualtests.com - The Power of Knowing

coupled. Which of these would provide tighter coupling between them, and more
direct integration?

A. Create an Application View using the WebLogic Mainframe adaptor with the
appropriate request/response mechanics defined, and call the Application View from the
process definition.
B. Create an Application View using the WebLogic Mainframe adaptor with the
appropriate events defined, and call the Application View from the process definition.
C. Create an Application View using an FTP adaptor with the appropriate
request/response mechanics defined, and call the Application View from the process
definition.
D. Call the file control, synchronously, within the process definition.
E. None of these

Answer: A

QUESTION 44:

A developer successfully builds a Web service that publishes this operation:
public double getQuote(String ticker) { /* code */ }
The developer attempts to enable multiple protocols in the property editor. The
subsequent build attempt fails, with this message:
The operation bizMethod should return void.
This error would be caused by attempting to enable which protocol?

A. http-xml
B. form-get
C. jms-soap
D. http-soap
E. https-soap

Answer: C

QUESTION 45:

Which is NOT a valid setting for the conversation phase of a Web service
operation?

A. none
B. start
C. finish
D. suspend
E. continue

Answer: D

0B0-103

Actualtests.com - The Power of Knowing

QUESTION 46:

What is the best way to implement message-based security within a Web service?

A. SAML
B. SSL
C. XML Signature
D. Add a <security>element to the service's web-services.xml file
E. WS-Security

Answer: E

QUESTION 47:

Which annotation is used to apply a WS-security file to a Web services control?

A. @jc:ws-security-file
B. @jc:ws-security-service
C. @jc:wls-security-service
D. <ws-secure-doc file="XXX"/>
E. It is not required, because the WS-security definition is already included in the
web-services.xml file.

Answer: B

QUESTION 48:

Consider this J PD diagram:
0B0-103

Actualtests.com - The Power of Knowing


All transaction demarcation is performed by WLI (not by the control code).
Successful execution of this process results in how many transactions?

A. 1
B. 2
C. 3
D. 4
E. 0

Answer: B

QUESTION 49:

Exhibit
0B0-103

Actualtests.com - The Power of Knowing


Consider this process:
Two nodes are running in the same transaction. The first node writes to a file
(non-transactional) and the second node updates a database (transactional). Both
nodes are within a group with an exception handler. The exception handler's
execute on rollback property is set to true.
Which statement is true?

A. If the database update fails and marks the transaction for roll back only, the file is
deleted before the transaction rolls back.
B. If the database update fails and marks the transaction for roll back only, the file is
deleted after the transaction rolls back.
C. Because the file was not written to with an XA transactional driver, it cannot be
deleted from the exception path. Therefore the attempt to do so in the exception path
always generates an exception.
D. Because transaction demarcation is implicit, failure of the database update cannot
result in deletion of a file that was successfully written by the previous node. Therefore
the attempt to do so in the exception path always generates an exception.
E. It cannot be known which statement is true, unless the value of the exception path's
after execute property is known.

Answer: A

QUESTION 50:

You are debugging the execution of a Web service used for application integration
of a legacy Enterprise Information System with your company's external partners.
To filter the logs during the debugging phase, to display only the failure-log entries
from a Web service that keeps generating an exception when called, which action
should you take?

A. Configure a new, buffered method on the Web service that sends a copy of the stack
trace to a special error queue that is defined on the server.
0B0-103

Actualtests.com - The Power of Knowing

B. Create a domain log filter to include only the key services your Web service is using.
C. Configure a log filter control to include the services that your Web service is using,
and invoke the control from the Web service.
D. You cannot filter WebLogic logs; you would have to create an external script or tool
to accomplish this.
E. Invoke the WebLogic Filter command from a command line, using the command-line
utility.

Answer: B

QUESTION 51:

You are debugging the execution of a Web service used for application integration
of a legacy Enterprise Information System with your company's external partners.
Your Web service uses a program-defined UUID that is stored in a variable to
maintain the state of each trading partner that calls it. To ensure that the variable is
being initialized and assigned properly, which action should you take?

A. Add an assertion to the method that sets the variable's value, and build the application
with the assertion set to true.
B. Use System.out.println statements from the method that sets the variable.
C. Set a breakpoint at the assignment of the variable; step into and view the variable
value in the Debug pane, Locals tab.
D. Set a breakpoint at the assignment of the variable; step into and view the variable
value in the Debug pane, Call Stack tab.
E. Set a breakpoint at the assignment of the variable; step into and view the variable
value in the Debug pane, Threads tab.

Answer: C

QUESTION 52:

You are debugging the execution of a Web service used for application integration
of a legacy Enterprise Information System with your company's external partners.
What is the easiest way to test whether the Web service is accepting and sending
correct XML messages that conform to the service's schema definitions?

A. Review the XML maps that have been created for all non built-in types.
B. Use the Web service's test page; select Test Form and Test XML.
C. Use the Web service's test page, Test Form; and, in Workshop, Validate XML.
D. Use the Web service's test page; select Test Form and Test Schema.
E. Use the Web service's test page; select Test Form; and, in Workshop, Validate
Schema.

Answer: B

0B0-103

Actualtests.com - The Power of Knowing

QUESTION 53:

You created a Database control that handles the detailed functionality of looking up
key online information for a step in your workflow. Because the control is very
detailed and it is an important component of your workflow, you want to ensure
that it is working correctly.
Which is the best way to display J DBC calls made by your applications?

A. Using the WebLogic Administration Console, enable J DBC monitoring and specify a
J DBC log file name; review the contents of the log.
B. In the J DBC control's method that you want to debug, set a breakpoint in the javadoc
tag; use the Debug pane, Locals tab, to display the call.
C. In the method that calls the J DBC control you want to debug, set a breakpoint; use the
call stack window to display the J DBC call.
D. You cannot display J DBC calls made by your applications; none of these options
work.
E. Set the Debug Call property of the J DBC control to true; this adds the call's value to
the call stack of the calling application.

Answer: A

QUESTION 54:

You created a Database control that handles the detailed functionality of looking up
key online information for a step in your workflow. Because the control is very
detailed and it is an important component of your workflow, you want to ensure
that it is working correctly.
What is the easiest way to test the functionality of your J DBC control, without
coding a test harness?

A. In the workflow, create a Client Send control that sends a query to the control.
B. Right-click the control and select Test Methods from the shortcut menu.
C. Right-click the control and generate a J PF from it; use the page flow to test its
methods.
D. Right-click the control and select Validate Methods from the shortcut menu.
E. Incorporate the control into a lightweight, Stateless Session EJ B.

Answer: C

QUESTION 55:

Exhibit:
0B0-103

Actualtests.com - The Power of Knowing


You have finished creating your process definition. The definition is somewhat
complex, and it involves multiple entry points and branches; you want to step
through the definition to test for correct execution and flow.
You have reached a breakpoint that you set in your process definition. The
breakpoint is a loop; to step through each iteration and display the current
customer credit-limit amount, which Debug step should you use?

A. A
B. B
C. C
D. D
E. E

Answer: A

QUESTION 56:

You have finished creating your process definition. The definition is somewhat
complex, and it involves multiple entry points and branches; you want to step
through the definition to test for correct execution and flow.
Your process definition calls a Web service to pass in-flight reservations data that is
defined in flightinfo.xsd. In WebLogic Workshop, how can you ensure that the
proper XML is being passed to the Web service and that input arguments are set
using valid process variable values?

A. Use process instance monitoring, provided by the WebLogic Integration console.
B. Set a breakpoint in the called Web service; use the process definition's test page; select
Test XML, and display the XML and the values of the variables that are passed.
C. Set the STDOUT severity threshold to Info and monitor the XML and variable values
from the server logs.
D. Use a SOAP Validator control that is set to use debug-only options, and call it from a
breakpoint in the Web service control.
E. All of these
0B0-103

Actualtests.com - The Power of Knowing


Answer: E

QUESTION 57:

You have finished creating your process definition. The definition is somewhat
complex, and it involves multiple entry points and branches; you want to step
through the definition to test for correct execution and flow.
You created a complex XQuery that maps a purchase order XML document onto
arguments of a Web service method. In WebLogic Workshop, what is the easiest
way to test the validity of this XQuery expression?

A. In Format Builder, set a breakpoint on the first line of the MFL file.
B. Display the transformation control in Design View, and select the Test View tab of the
XQuery method.
C. Set a breakpoint on the XQuery method when displaying the transformation control in
Design View.
D. You cannot test an XQuery expression in Workshop.
E. Set a breakpoint on the called method of the Web service and use the service's test
page to verify that data was converted correctly by the XQuery expression.

Answer: B

QUESTION 58:

Which statement about ANT and WebLogic Workshop is true?

A. Each project directory contains a file named build.xml.
B. Each application directory contains a file named build.xml.
C. Workshop must be configured to use ANT rather than its internal build system.
D. A developer can substitute a custom ANT build file that uses tasks created by the
developer.
E. WebLogic Workshop uses MAKE, rather than ANT, as its build mechanism.

Answer: D

QUESTION 59:

How can you access configuration MBeans within custom ANT build scripts?

A. Using the <wl-jmx beanType="configuration">ANT task.
B. Using the <wl-config>ANT task
C. Using the <wl-build>ANT task
D. Using the <wlconfig>ANT task
E. Using the <wlserver>ANT task
0B0-103

Actualtests.com - The Power of Knowing


Answer: D