FACULTATEA DE ŞTIINŢE SOCIO-UMANE DEPARTAMENTUL DE RELAŢII INTERNAŢIONALE,ŞTIINTE POLITICE ŞI STUDII DE SECURITATE

PROIECT DE CERCETARE SOCIOLOGICA

STUDENT: CEPĂREANU EMILIA MARIA R.I.S.E. I

pe candidaţi !i probleme. Am ales această temă pentru a arăta influeţa care o are mass-media asupra opiniei publice.nu ce să gândească.reformulea"ă ntrebări. aceasta poate fi o influenţă sau mai degrabă manipulare sau persuasiune. Documentarea prealabilă Anali"ând mai multe cercetări descoperim o mare influeţă din partea presei. Obiective Obiectivele acestei cercetări sunt: -rolul mass+media asupra alegerilor. revistelor. -volumul de publicaţii !i de apariţii televi"ate.Tema Influenţa mass-media asupra alegătorilor Tema pe care am ales-o arată modul cum liderii fac apel la opinia publică pentru a afla dorinţele electoratului.etc. -influenţa acesteia n procesul electoral.A.pentru fiecare candidat n alegerile pre"idenţiale din &.'. nemulţumirile astfel dând glas mulţimi. descoperim că oamenilor le este impus despre ce să gândească.#a de e$emplu re"ultatele cercetării asupra !tirilor ma%ore. Ipoteza cercetării .(e asemenea ne putem uita la presa din )omânia care preia selectiv date.comentea"ă doar anumite variate de răspuns.

.nica c.eta sociologica sau sonda%ul de opinie. !i /0 de ani.estionarului pre"entat n cele ce urmea"ă. +uţini dintre cei care !tiu să anali"e"e !i să se ferească sunt cercetători sau cei care studia"ă politcă. de aceea aceasta influenţea"ă n direcţia n care vrea gândirea poporului.prin te. Proiectarea eşantionului *etoda va fi probabilistă.*ass+media %oacă un rol important n viaţa socială !i politică devenind o putere mare !i indispensabilă. din "one rurale !i urbane.astfel vom avea ca subiecţi persoane cu vârsta cuprinsă ntre -. Metoda de cercetare *etoda de cercetare folosită este anc.datorită mărimi e!antionului.

4.-4.+rin ce metode vă informaţi despre situaţia politică1 o o o o 2iar Televi"iune )adio Internet 3.Ati vorbit cu alte persoane incercand sa le convingeti ce candidat sa vote"e1 o (a .imbe situatia tarii1 o o o In mare masura In mica masura (eloc 7.+rin vot credeti ca o sa se sc.&imtiti ca v-a influentat mass-media deci"iilor dumneavoastra1 o o o +utin 5oarte mult (eloc 6. -.#at timp in medie petreceti pentru a va informa cu noutatile politice1 o o 40 min --.Influenta mass-media -.

.o o 8u Am incercat 9.#e "iare preferati sa cititi1 o o o o o Adevaru :venimentul "ilei .&unteti multumit de situatia politica din )omania1 o o 5oarte multumit 8emultumit .#onsiderati ca persoanele care influentea"a sunt constiente de actiunile lor1 o o o (a 8u 8u stiu /.urnalul national )omania libera 2iua <.#redeti ca mediu in care traiti va afectea"a deci"iile politice1 o o o #u siguranta (eloc )elativ -0.&unteti multumiti de calitatea stirilor care va sunt oferite1 o o o +utin sadisfacut &adisfacut 5oarte sadisfacut .

-6.>arsta dumneavoasta ======================.&e$ul o o *asculine 5eminine .#onsiderati ca in perioada campaniilor electorale apar tot mai multe informatii false1 o o o o o 5oarte multe *ulte +utine (eloc 5oarte putine -3.*ediul din care provenit o o )ural 'rban -7. -4.o o +utin multumit +utin nemultumit --.Ocupatia dumneavoasta =====================.