Folosirea fracțiilor la serviciu

Sunt croitoreasă şi folosesc zilnic fracţiile la locul de muncă. Meseria mea presupune măsurători.Cea mai mare parte a timpului , lucrurile pe care trebuie să le măsor sunt materiale fracţionare , cum ar fi : 1/4 pentru buzunare, 2/ pentru !uler etc. "neori trebuie să măsor o parte mai mică sau mai mare de material,deci trebuie să adun, scad, să compar fracţii pentru a determina cantitatea corectă de material care trebuie pentru confecţionarea unui produs. #entru a$mi face treaba bine, trebuie să %nţele! cum să lucrez cu fracţii.

C&t de importante sunt fracţiile pentru a$mi face treaba bine
'acă nu măsor corect sau nu determin e(act c&t de mult material trebuie să tai c&nd croiesc, atunci )aina pe care o fac nu *a fi bună. 'acă )aina mea nu *a ieși bine , pot să$mi pierd slu+ba. #ersoanele care comandă articole de %mbrăcăminte la mine se așteaptă ca ele să fie lucrate frumos, pe mărimi corespunzătoare. 'acă pun prea mult material

sau prea puţin. 'acă roc)ia nu *a fi confecţionată bine. Cum folosesc fracţiile ca o croitoreasă #oate că nu *oi fi croitoreasă c&nd *oi fi mare.dar %mi place să fac roc)iţe și m$am !&ndit că trebuie să calculez măsurile pentru o roc)iţă sau o fustiţă. %nţele!erea fracţiilor este %ntr$ade*ăr importantă. #roblema mea le!ată de *iaţa reală . 'eci.ani. cu si!uranţă nu *oi mai mer!e niciodată la acel atelier. deşi am doar 1. trebuie să ştiu să lucrez cu fracţii dacă *reau ca articolele făcute de mine să fie apreciate. atunci roc)ia nu$mi *a *eni bine.cum c&te*a săptăm&ni doamna %n*ăţătoare ne$a . )aina ar putea ieşi prea mare sau prea mică. ceea ce %nseamnă o cunoaştere şi mai bună a fracţiilor. dacă *reau să$mi fac bine treaba şi să am succes.e!ătura dintre mine şi faptul că o croitoreasă foloseşte fracţii 'acă mer! la un atelier de croitorie %n care croitoreasa nu %nţele!e fracţiile şi măsoară !reşit. 'eci. .

spus că trebuie să facem nişte articole de %mbrăcăminte din materiale reciclabile pentru parada de modă din cadrul proiectului . Matematica în croitorie” • . Croitorii trebuie să ştie fracţiile pentru a putea confecţiona articolele de %mbrăcăminte.. .m %n*ăţat că matematica şi %nţele!erea fracţiilor este foarte importantă şi că mulţi oameni trebuie să ştie fracţii pentru a face o treabă bună la locul de muncă. Concluzii . .. /coli pentru un *iitor *erde 0. cum se scoate o fracţie dintr$un %ntre!. trebuit să facem mai multe articole . iar pentru aceasta a trebuit să ştiu cum se adună şi se scad fracţiile.