You are on page 1of 2

Terapia BOWEN cunoscuta si ca terapia Bowtech (prescurtare de la Bowen Technique), este de departe, cea mai simpla si mai eficienta

tehnica holistica a secolului 21 . Putem afirma cu tarie ca este asul din maneca umanitatii, fiind solutia viitorului pentru insanatosirea lumii. Este o tehnica terapeutica extrem de profunda si are la baza teoria conform careia organismul in stare de relaxare totala, isi activeaza abilitatea de a rezolva orice problema a corpului sau a mintii, prin readucerea acestora in echilibru si armonie. Este o metoda de vindecare neinvaziva si foarte delicata. Desi in Romania este nou aparuta, in plan international este considerata atat de medicina alopata cat si de cea alternativa ca fiind cea mai puternica metoda de insanatosire. Este o formula unica de re-echilibrare neuro-musculara. Lucreaza, in principal, prin sistemul nervos, atat asupra sistemului osos cat si la nivel muscular. Terapia Bowen este un concept nou in manipularea corporala, nu deriva si nici nu este similara nici unei alte modalitati de abordare fizica: - Deplasarile osoase se re-aliniaza - desi nu se executa nici o manipulare a articulatiilor sau oaselor, ca in chiropractie. - Tensiunile musculare se elibereaza si circuitul limfatic normal se restabileste - desi nu se maseaza muschii, ca in masajul terapeutic. - Meridianele energetice se restabilesc imediat - desi practica nu se bazeaza pe meridiane si nu seamana nici cu acupunctura, nici cu presopunctura. - Echilibrul psihic se normalizeaza - desi nu este necesara invocarea unui raspuns emotional, ca in cazul terapiilor ce se adreseaza mintii si corpului deopotriva. Aproape in toate cazurile, pacientii raporteaza o stare placuta derelaxare si o senzatie de bine, de usurare. O sedinta de terapie Bowen consta intr-un numar de miscari delicate, practicate cu degetele, asupra muschilor si tesuturilor articulare. Astfel se transmit mesaje in interiorul corpului, de reactivare a memoriei celulare, a unei stari ideale, de relaxare si echilibru. Durata unei sedinte este intre 40 si 60 minute. Rezultatele pot fi remarcabile, chiar de la prima sedinta de tratament, deoarece corpul incepe procesul de auto-vindecare. Spre deosebire de alte tehnici fizice,Tehnica Bowen nu foloseste manipularea fortata. Terapeutul nu forteaza corpul sa "execute o comanda", ci ii permite acestuia sa intreprinda masurile necesare pentru auto-vindecare, in propiul sau ritm.

la sfarsitul anilor '50.Australia. Romania. deasemenea. ap 15. Germania. la patru ani de la moartea lui Tom Bowen. In 1974.Tehnica a fost conceputa in anii '50. venise timpul pentru o decizie majora. pana cand. extrem de solicitat. cu mai mult de 13.000 pacienti pe an. Bucuresti. In Romania este predata de d-nul Andrew Zoppos . la el acasa. interfon 015 . . cu 18 Asociatii afiliate Academiei Bowen din Australia . Dumnealui a instruit cursanti in mai multe tari. Academia de Terapie Bowen din Australia mentine si astazi standardele metodei originale Bowen predata cu ajutorul a 80 de instructori acreditati in peste 30 de tari. Vitalitate si sanatate . Tom a fost prezentat osteopatului Oswald Rentsch.ro) DATE DE CONTACT Daca doriti sa beneficiati de aceasta terapie sau aveti pe cineva care are nevoie de ea.bowtech. parter. cabinetul ramanea deschis "pana pleca si ultimul fotbalist". care a devenit. In anii '50. pe care l-a initat in Geelong. Tom a inceput sa lucreze la Fabrica de Ciment din Geelong. Desi Tom nu avea pregatire de specialitate in domeniul medicinii. avand numerosi pacienti cu accidenta sportive si dizabilitati. In 1986. curand. Grecia. satul Victoria . membru onorific pe viata al Academiei Bowen . Ungaria . Sedintele se desfasoara la cabinetul din strada Voronet.Australia .( www. primindu-i seara. astfel ca veti putea beneficia de un tratament profesionist. sector 3. a inceput sa-i ajute pe oameni in rezolvarea problemelor de sanatate. bl A22. in aprilie 1926. Georgia. Vodafone 0734 841 102 Calificarea noastra de terapeuti. Finlanda. Bulgaria si continua sa predea aceste cursuri in Romania . a devenit un terapeut celebru.pot fi obtinute prin aceasta metoda neconventionala. sa practice impreuna. sotii Rentsch incep predarea tehnicii pe mai multe continente iar astazi peste 19 000 de persoane din intreaga lume au facut cursurile specializate pentru a o putea practica. sc 2. la Conferinta Nationala de Sanatate . instructor superior international . in Geelong. Tom era foarte implicat in activitatea cluburilor de fotbal locale si era stiut ca in fiecare sambata seara. Tom Bowen s-a nascut la Melbourne.Istoria acestei terapii . de regretatul Thomas Ambrose Bowen.Adelaide. nr 18. Inca de pe atunci. Tom Bowen a continuat sa-si dezvolte si sa-si imbunatateasca tehnica. o afinitate deosebita pentru animale. am obtinut-o in urma absolvirii cursurilor sub indrumarea domnului Andrew Zoppos. Cipru. El avea. contactatine.Telefoane: Orange 0745 068 693. Si-a deschis propriul cabinet in Geelong.