RKDES F6 – Legmeervogels F9M

Deze week hadden we niet alleen de F9M van Legmeervogels als tegenstander. We speelden ook samen met Legmeervogels tegen een andere tegenstander: de wind. Er stond een harde wind over het veld aan de Wim Kan Dreef, die het wedstrijdbeeld bij vlagen flink beïnvloedde. Vanwege 3 afzeggingen hadden we twee spelers ingehuurd van RKDES F9: Jorn en Ajdin. Zij speelden naadloos mee in het DES-systeem, dat er door de trainers van de F-jes, Sjaak en Ton, goed ingeslepen is. De eerste helft speelden wij tegen de wind in en de meisjes uit Uithoorn hadden voor de wind. Voorafgaand aan de wedstrijd dachten een paar van onze jongens nog dat het een makkie zou worden tegen alleen maar meisjes, maar al snel bleek dat we de punten niet cadeau zouden krijgen. Legmeervogels profiteerde goed van de wind en kwam een paar keer gevaarlijk voor onze keeper Jonas. Deze stond, net als de verdediging onder leiding van Thijn goed op zijn plek waardoor ons doel de eerste helft schoon bleef. Ook onze mannen kwamen de eerste helft niet tot scoren. Vooral omdat de bal nog wel eens letterlijk de verkeerde kant op waaide en omdat het ook nogal wat kracht kostte om bij het andere doel te komen. Toch lukte dat een paar keer, maar ontbrak de kracht en precisie om een doelpunt te scoren. 0-0 rust dus. Trainer Sjaak legde de mannen in de rust uit hoe er de tweede helft gespeeld moest worden om maximaal van de wind te profiteren. Ik wist natuurlijk allang hoeveel verstand Sjaak van voetbal heeft, maar ik wist nog niet dat hij ook zoveel van wind weet. De perfecte combinatie van een trainer en een meteoroloog. De grote kleine helden van de F6 hadden er duidelijk wat van opgestoken, want de tweede helft werd er uitstekend gespeeld. Trots heb ik staan kijken naar slim gespeelde passes en soepele combinaties. Legmeervogels had vaak het nakijken. Dat begon eigenlijk al meteen. Legmeervogels trapte af, Jonas (die de keepertrui verruild had met Dylan) pegelde de bal naar voren en Chris en Ajdin gingen er als haviken achteraan. Ajdin was er als eerste, zag het gat en pegelde de bal in de hoek. Nog geen minuut gespeeld en al 1-0. DES hield de druk goed op de ketel en na een paar gemiste kansen was het Jorn die zijn wedstrijd in de F6 ook opsierde met een doelpunt. Prachtig in de kruising. Daarna lieten de dames van Legmeervogels zien dat zij echt kunnen voetballen. Ze kwamen er een paar keer gevaarlijk uit en liepen alleen op het doel af. Dylan wist de eerste uitval nog onschadelijk te maken, maar bij de tweede uitval was het raak en werd het 2-1. Kort daarna was het verschil al weer twee door een doelpunt van Ajdin, met wat hulp van de tegenstander. Uiteindelijk werd de eindstand 4-1 door nog een mooie goal van Ajdin, die er daarmee maar liefst 3 maakte deze wedstrijd. Ook de penalty’s werden gewonnen, met 5-0 maar liefst, door doelpunten van Daniël, Ajdin, Nigel, Chris, en Jonas en daarna was het nog lang onrustig onder de douche. Volgende week spelen we de uitwedstrijd tegen dezelfde tegenstander. Of we dan weer aan het langste eind trekken? Het antwoord daarop vindt u op www.facebook.com/rkdesf6. Jan.