Newstream

Singurul lucru pe care-l au în comun barbatii si femeile este faptul ca apartin aceleasi specii.  Ei traiesc în lumi diferite, cu valori diferite si dupa reguli diferite. Toata lumea stie asta dar putini o recunosc. Barbatii si femeile din toate culturile, de toate culorile si credintele se cearta mereu din pricina parerilor, a comportamentului, atitudinilor si a ideilor partenerilor lor. Atunci când sunt chestionati, barbatii beau mult alcool si exploreaza tinuturi noi; femeile manânca ciocolata si merg la cumparaturi. Femeile îi critica pe barbati ca sunt insensibili, ca nu sunt grijulii, atenti, destul de calzi si de întelegatori, ca nu stau de vorba, ca nu ofera destula iubire, ca nu se implica în relatiile sentimentale, ca prefera sa faca sex si nu dragoste. Barbatii le critica pe femei pentru felul cum conduc masina, ca nu sunt în stare sa gaseasca o adresa în ghidul strazilor, ca întorc hartile invers, ca vorbesc prea mult fara rost, ca nu au initiative în privinta sexului suficient de des, ca vor mereu sa fie mai cald în casa. Barbatii cred ca sunt sexul cel mai rational. Femeile stiu ca ele sunt de fapt astfel. Acum stim ca sexele prelucreaza informatiile în mod diferit, gândesc, cred lucruri, au perceptii, prioritati diferite. Ideea de a pretinde ca lucrurile stau altfel prespune numai dureri de cap, confuzii si o deziluzie pe viata. Pâna de curând, s-a crezut ca, la nastere creierul copilului este asemeni unei table goale, drept pentru care dascalii sai pot înscrie acolo ce ar urma acesta sa-si doreasca si sa prefere. Astazi stim ca felul în care se statbilesc legaturile în creier si hormonii din corpul nostru sunt cei doi factori ce dicteaza în mare masura felul în care gândim si ne comportam, cu mult înainte de a ne naste. Începând cu 1990, au aparut dovezi coplesitoare ce sustin stiintific, ca ne nastem cu mare parte din programarea mintii noastre deja formate. Faptul ca barbatii erau de obicei vânatori, iar femeile aveau grija de ceilalti dicteaza si în prezent comportamentul, convingerile si prioritatile. Atunci când o ratusca este aruncata în apa, ea începe sa înoate, în creierul ei exista dezvoltat deja un „modul al

http://newstream.ro .::. Noua sursa a informatiilor dumneavoastra. Phoca PDF

Daca v-ati nascut înainte de 1960. si din acest motiv oamenii fac cu greutate legatura între acest comportament si comportamentul lor. Ignora pâna si faptul ca si comportamentele lor primare sunt instictive – cum ar fi plânsul si suptul. de la parintii nostri sunt http://newstream. ati crescut vazându-va parintii comportându-se pe baza unor vechi reguli de supravietuire. ne dorim de la parteneri iubire. Daca în trecut rolurile femeii si barbatului era destul de clare. pasiune si împlinire personala. majoritatea barbatilor si femeilor sunt nelamuriti în privinta „fisei postului” lor. broastele oracaie. ei repetau comportamentul pe care l-au învatat de la parintii lor. regulile s-au schimbat complet si parintii vostri nu stiu cum sa va ajute. dar dincolo de asta. care le determina în mare masura si comportamentul. Oamenii pot sa para diferiti de la o cultura la alta. Phoca PDF . astazi. Celelalte animale nu pot decât sa reactioneze la diverse situatii în functie de mostenirea genetica a creierului lor si printr-o repetare de comportament.ro . Vom demonstra ca trasaturile noastre comportamentale diferite sunt mostenite sau transmise de la o generatie la alta si ca de fapt practic nu exista diferente culturale. acestea nu sunt comportamente intelectuale. 4% cu al cimpanzeului. Pasarile cânta.XXI. si nu victime ale cliseelor sociale. Singura diferenta în raport cu celelalte animale este capacitatea noastra de a gândi si de a planui. În prezent. ci doar reactiona. nevoile si impulsurile noastre biologice sunt aceleasi. câinii ridica piciorul.::. Studiile arata ca suntem mai degraba un produs al propriei noastre biologii. care traiau în pesteri având roluri bine definite. Ele nu pot gândi. Toate comportamentele pe care le mostenim. Multi oameni nu accepta ideea ca sunt doar o specie de animale. pâna la popoarele primitive. Trebuie sa învatam reguli noi pentru a descoperi cum putem fi fericiti si cum am putea supravietui fara probleme din punct de vedere sentimental si în sec. Noua sursa a informatiilor dumneavoastra. Refuza sa accepte realitatea ca 96% din ceea ce se gaseste în corpul lor este identic cu ceea ce se regaseste în corpul unui porc sau al unui cal. sau ca ADN-ul nostru este în proportie de 98.Newstream înotului”. care îi imitasera pe parintii lor si asa mai departe. pozitive si negative. Pentru prima data de când e lumea. pentru ca elementele primordiale de supravietuire nu mai stau sub semnul incertitudinii. Majoritatea oamenilor stiu ca animalele actioneaza în functie de instincte. care îsi copiasera proprii parinti.

foame. cine cui îi face avansuri si care sunt femeile care pot fi o concurenta sau îi pot deveni prietene. Noua sursa a informatiilor dumneavoastra. animale ale caror impulsuri sunt sensibilizate de milioane de ani de evolutie. Majoritatea mamelor pot detecta cu repeziciune diverse emotii. pe când barbatii nu pot face acelasi lucru. Între timp femeile au analizat chipurile din încapere si stiu exact cine cu cine si ce simte fiecare. Apoi cauta chipuri cunoscute sau posibili dusmani. Când femeia intra la o petrecere. Acesta este drumul pe care trebuie pornit spre adevarata fericire. ranire. de la foame la durere si de la colici la oboseala. pentru a-si da seama despre ce e vorba. Phoca PDF . acceptându-ne în mai mare masura si acceptându-i totodata si pe ceilalti. Ca majoritatea mamiferelor femele. De ce barbatii nu le pot minti pe femei În comunicarile  directe. care s-au certat. Atunci. de fapt. Pe când barbatii analizeaza locul. capacitatile sale senzoriale net superioare îi dau posibilitatea sa identifice rapid cuplurile care se înteleg. Cele care poarta copii în pântece si trebuie sa apere cuiburile au mare nevoie de o capacitate de sesizare a schimbarilor cele mai subtile ale atitudinii celorlalti.Newstream transmise la copii asa cum se întâmpla în cazul animalelor.ro . Aparatoarele caminului. ei evalueaza de unde ar putea veni un potential atac si pe unde ar putea scapa. aveau nevoie sa sesizeze schimbarile oricât de mici de comportament ale urmasilor lor. sunetele reprezinta între 20 http://newstream. cât si impulsurile. Mintea lor logica va înregistra exact lucrurile care trebuie fixate sau reparate.::. femeile sunt dotate cu un sistem senzorial mult mai fin decât al barbatilor. pentru a vedea care sunt intrarile si iesirile. O logica absoluta Orice femeie îsi da seama imediat când o alta femeie este suparata sau se simte jignita. pe când barbatul trebuie sa vada lacrimi sau o alta dovada palpabila. agresiune sau deprimare. Ceea ce de obicei este numit „intuitie feminina” nu este altceva decât capacitatea foarte dezvoltata a femeilor de a observa orice amanunte. pentru a proteja supravietuirea familiei lor. ne este mai usor sa ne întelegem nevoile fundamentale. când noi ca oameni. eventual o criza de furie ori o palma peste obraz. care ar fi semnalizat durere. semnalele nonverbale au o importanta situata între 60 si 80% din impactul mesajului. acceptam ca suntem.

zice ea repezita. Noua sursa a informatiilor dumneavoastra. barbatul este sincer de fapt – pur si simplu nu întelege care e problema. totul e OK? Da totul e perfect! Accentul pus pe cuvântul perfect.Newstream si 30%. Creierul femeii are capacitatea de a distinge si de a categorisi sunetele si de a lua diverse hotarâri în functie de fiecare în parte. desi faci pe prostul! http://newstream.ro . Phoca PDF . La întoarcere. confirma faptul ca lucrurile sunt departe de a sta asa. Majoritatea barbatilor habar n-au la ce se refera ele. Restul de 7-10% sunt cuvintele. De aceea majoritatea barbatilor au probleme atunci când vor sa le minta pe femei. Acest lucru explica. Între timp. iar capacitatea creierului sau de a le transfera rapid de la o emisfera la alta o face mai experta în sintetizarea si descifrarea semnelor verbale. Am gresit cu ceva astaseara? Întreaba el. Cei doi soti se duc în vizita si se cearta pentru ca ea i-a spus s-o ia la stâga. Barbatii pot auzi directia din care provine sunetul. zice ea. el dupa 10 minute de tacere îsi da seama ca ceva nu e în regula: Iubito. Aceasta capacitate explica vesnica remarca a femeilor: „Te rog sa nu-mi vorbesti pe tonul asta” atunci când se cearta cu barbati. el nu mai pricepe nimic. vizuale si a altor semne. Asta înseamna ca e suparata si ca vrea sa vorbeasca despre asta. când de fapt voia sa-i spuna s-o ia la dreapta.::. De aici si capacitatea femeii de a fi atenta într-o discutie fata în fata cu altcineva si de a urmari si o alta conversatie. de ce un barbat aude mai greu o conversatie atunci când televizorul functioneaza în camera sau sunt zdranganite farfuriile în chiuveta. Daca vreti sa mintiti o femei faceti-o la telefon. în scris sau cu lumina stinsa si cu o patura în cap. femeilor le este usor sa-l minta pe barbat pentru ca el nu este dotat cu sensibilitatea necesara pentru detectarea inadvertentelor dintre semnalele ei verbale si nonverbale. Ok . Aceasta le da posibilitatea sa perceapa schimbarile emotionale la copii si adulti. Femeile dispun de o sensibilitate net superioara în privinta diferentierii schimbarilor de volum sau de intensitate din glas. Dotarea senzoriala superioara a femeii alege si analizeaza informatiile. în schimb. te rog spune-mi ce am facut. Nu vreau sa discutam despre asta. am sa-ti spun despre ce e vorba. În majoritatea discutiilor de acest tip. de asemenea.

facându-ti ochi dulci. de aceea si beau bere. Femeile vorbesc cu pisicile. Experientele facute pe maimute. în vreme ce femeile prefera dulciurile si gustul de zahar. nu înseamna nimic pentru barbati. de aceea sunt mult mai multe femei dependente de ciocolata. mai sanatosi si mai fericiti. încep sa sufere de depresii. care dovedesc clar ca cineva vrea sa faca avansuri. Barbatii sunt mai eficienti în a distinge gustul de sarat si de amar. Phoca PDF . fetele sunt cu mult mai sensibile la atingeri. Care ar fi lectia? Pentru a câstiga în fata femeilor barbatii trebuie sa mângâie adecvat momentului respectiv si sa evite pipaielile.care fufa? Ce ochi dulci? El n-a observat nimic. se recurge la pisici si la câini.::. expresie care. Senzorii extrem de fini ai femeii contribuie major la o maturizare timpurie a adolescentelor. El nu are capacitatea femeilor de a distinge limbajul semnalelor vocale sau trupesti. Femeile sunt mai pricepute în a detecta nuantele fine la nivelul limbajului trupului. si tu n-ai stiut s-o pui la punct – ai încurajat-o! În acel moment. Terapia mângâierii animalelor de casa s-a dovedit a fi foarte pretioasa. mai mult ca sigur ca va spune: „Nu ma atinge!”. Fufa aia s-a tot învârtit pe lânga tine toata seara. el este pur si simplu dezorientat. Ea trage adânc aer în piept. al tonului si al altor stimuli senzoriali. Rezultate similare au fost constatate si atunci când au fost neglijati copiii. Într-un studiu. pentru ca-i ajuta pe oameni sa-si depaseasca depresiile si alte probeleme metale. iar la vârsta adulta pielea femeii este de cel putin zece ori mai sensibila la atingeri si mîngîieri decât a barbatului. Femeile sunt sensibile la mângâieri Înca de la nastere. Noua sursa a informatiilor dumneavoastra. Pe la saptesprezece http://newstream. al vocii. baietii care s-au dovedit mai sensibili la mângîieri erau cu mult mai insensibili decât cea mai insensibila fata. Copiii crescuti cu afectiune devin de obicei adulti mai buni. pentru a trai totusi aceasta experienta. au aratat ca daca puii de maimuta nu sunt mângâiati.ro . Magia atingerii Mângâierea poate da viata. Atunci când o femeie are probleme sentimentale sau e foarte suparata pe un barbat. se îmbolnavesc si mor înainte de vreme.Newstream Dar el nu face pe prostul. Femeia poate sa simta daca un câine e stânjenit de ceva sau daca un cal e pe cale sa loveasca serios cu copita. În multe culturi în care mângîierile din dragoste nu sunt permise.

având ca principala preocupare vânatul. Ea functioneaza doar la nivelul lobului stâng.  Femeia presupune ca barbatul stie ce vrea ea sau de ce are nevoie. în vreme ce baietii înca îsi mai trag ghionturi în piscina. drept pentru care nu si-au dezvoltat aceste zone ale creierului. Cartile antice sunt pline de exemple care evidentiaza incapacitatea barbatilor de a vorbi si de a conversa. Totul tine de minte Creierul barbatilor si al femeilor a evoluat în privinta diverselor capacitati. Phoca PDF . deci de o mare receptivitate.::.ro .Newstream ani. Suntem ceea ce suntem din pricina hormonilor. ea se asteapta ca el sa-i interpreteze limbajul verbal. vrând sa stie cu ce sa se încalte. Ei nu aveau nevoie sa se priceapa la conversatii sau sa fie sensibili la necesitatile emotionale ale celorlalti. Barbatii. acest lucru pur si simplu nu este posibil. sa-ti citesc gândurile? Studiile arata ca barbatii chiar nu sunt în stare sa ghiceasca gândurile. lucru care le-a facut de mii de ani pe femei sa-si smulga parul din cap. vorbirea nu este un talent special al creierului. atunci ea începe sa-l acuze ca este „insensibil. De ce barbatii sunt considerati „insensibili” Problema e ca simturile barbatilor sunt. Cu totii suntem rezultatul unor reactii chimice. Într-o lume a femeilor. ale capacitatii de a stabili relatii interpersonale.habar n-ai de nimic!” Iar barbatii de pretutindeni raspund invariabil: Dar ce ai vrea. Din motive de evolutie pe care le-am mai discutat. dar si de a tinti cât mai bine. când el de fapt nu-si da seama de nimic. e foarte important ca barbatul sa nu-i dea nici un fel de raspuns. Vorbitul si ascultatul Atunci când o femeie întreaba „albastri sau aurii”. Noua sursa a informatiilor dumneavoastra. vocal si trupesc si sa-i anticipeze nevoile asemeni unei femei. prin comparatie cu a femeilor mult mai fade. aveau nevoie de o capacitate de a se putea orienta pe distante mari si de a-si dezvolta diverse tactici de organizare a prinderii vânatului. fara o localizare specifica. talente si abilitati. Pentru barbati. http://newstream. majoritatea fetelor „functioneaza” deja ca adulte. Barbatii au capacitati limitate în privinta vorbirii si conversatiei.

Noua sursa a informatiilor dumneavoastra. De aceea la sfârsitul unei zile grele. barbati. vorbirea înseamna o referire stricta la fapte. de obicei barbatii sfârsesc prin a le spune femeilor sa nu mai trancaneasca atât. fara ca acestea sa-i mai preocupe în mod special. ele si-au dezvoltat capacitatea de a comunica eficient. holbându-se la ecran. De ce femeile simt nevoia sa vorbeasca Creierul barbatilor este foarte compartimentat si are capacitatea de a distinge si înmagazina informatii. dar nu simt nevoia sa se exprime în cuvinte. acesta este un indiciu clar ca exista o problema majora. În schimb.ro . ca sa se simta bine si sa comunice – si nu doar sa stea acolo ca niste stane de piatra. Pentru barbati. Barbatii considera ca telefonul esteo o unealta de comunicare pentru exprimarea unor fapte sau a unor informatii. Singura situatie în care barbatii devin vorbareti când consuma alcool. în schimb femeile îl http://newstream. creierul barbatului le poate „îndosaria”. Ei se simt minunat. Phoca PDF . când femeia se descarca verbal. obiectivul este sa scape de probleme. La sfârsitul unei zile pline de tot soiul de probleme.::. Femeilor le place sa vorbeasca Când femeile se uita împreuna la televizor. Pentru o femeie. meserie si ce se mai întâmpla în viata lor. de obicei vorbesc în acelasi timp despre diverse lucruri. Barbatii pot face un „indice” mental al problemelor.problemele revenindu-le permanent în minte. Cum femeile initial îsi petreceau vremea cu alte femei si cu copiii în grup. vorbirea continua sa aiba un asemenea scop precis: crearea de noi relatii interumane si împrietenirea. nu sa gaseasca solutii ori sa traga concluzii. pentru  a pastra relatii convenabile. În schimb. femeile considera ca acesta este motivul pentru care se întâlnesc. Barbatii pot sa vorbeasca sau sa priveasca ecranul – nu le pot face pe amândoua deodata – si nici nu înteleg cum de femeile reusesc asta. Femeile le reiau permanent. bucurându-se de prezenta celorlalti. inclusiv despre copii. Creierul femeii nu înmagazineaza astfel informatiile. atunci când femeile sunt împreuna si nu vorbesc. Când un grup de femei si barbati se uita la un film. Singura modalitate în care o femeie poate scapa de problemele din gând este sa le exprime si astfel sa le constientizeze.Newstream Cînd barbatii merg la pescuit împreuna sunt în stare sa stea acolo ore întregi fara sa-si adreseze o vorba.

si asta si face – se gândeste în tacere. Când un barbat sta si priveste pe geam. Caci asa cum bine stim. el va spune cel mai adesea: lasa-ma sa reflectez. Numai dupa ce gaseste raspunsul vorbesc sau se învioreaza. de a-i împartasi aproapelui problemele. presupune ca este plictisit sau lenes si încearca sa-i vorbeasca sau sa-i dea ceva de facut. Barbatii îsi vorbesc mai ales în gând. Când unui barbat i se cere sa rezolve o problema. nedisciplinata sau neinteligenta. pentru a arata ca este gata sa comunice o solutie.::. protectori si gasitori de solutii. facând o lista cu toate optiunile si posibilitatile. Cel mai adesea. cu o înfatisare din care nu poti ghici nimic. numai ca barbatii vad lucrurile cu totul diferit. barbatul se înfurie ca este întrerupt. Phoca PDF . O femeie îsi va exprima întotdeauna ideile cu voce tare. scanerul tomografului arata ca de fapt are o conversatie cu sine în gând.Newstream considera o modalitate de a stabili legaturi trainice. Daca barbatii vor într-adevar sa se înteleaga mai bine cu femeile trebuie sa vorbeasca mai mult. pentru ca nu au acea capacitate a femeilor de a folosi cuvintele pentru comunicare. si invers. barbatii socotesc ca femeia care gândeste cu glas tare este împrastiata. deci intra în panica. Barbatii îsi vorbesc în gând Principalele roluri ale barbatilor au fost cele de razboinici.ro . el nu poate face mai multe lucruri deodata. Noua sursa a informatiilor dumneavoastra. barbatul socoteste ca femeia îi însira o lista întreaga de probleme pe care ar vrea sa le rezolve el. femeia trebuie sa îsi tina ideile pentru ea si sa traga doar concluziile. femeile trebuie sa învete sa taca. La nivel personal. Primejdia gânditului cu glas tare Femeile percep gânditul cu glas tare ca pe o forma de afectiune. am sa ma mai gândesc. Barbatii trebuie sa înteleaga http://newstream. într-o ordine întâmplatoare. O femeie poate sa-si petreaca doua saptamâni de vacanta cu prietena ei si la întoarcerea acasa sa o sune pe aceeasi prietena si sa mai vorbeasca doua ore. Pentru a-i impresiona pe barbati. Când femeia îl vede pe barbat ca face asta. Într-o întâlnire de afaceri. Creierul femeii este configurat în asa fel încât sa foloseasca vorbirea ca principala forma de exprimare si aceasta este una din capacitatile ei. se enerveaza sau încearca sa-i spuna ei ce are de facut. sau .

Femeile trebuie sa înteleaga ca atunci când barbatul nu vorbeste acesta nu e neaparat un indiciu ca ar fi ceva în neregula.com/watch?v=XEW0dPHMa8M http://www.youtube.com/watch?v=SIqKuSC12LY http://www.youtube. Noua sursa a informatiilor dumneavoastra. barbatii se simt cicaliti Vizionati filmele aici: http://www.youtube. Femeile vorbesc.com/watch?v=NXFGPaNFKDo http://newstream. Phoca PDF .com/watch?v=hk5unaZmk80 http://www.Newstream ca atunci când femeia vorbeste nu asteapta sa i se gaseasca solutii.youtube.ro .::.