Inleidingen

Notebook Gebruikershandleiding

stuurprogramma's.. verpakking dient de volgende inhoud te hebben: Notebook Snel aan de slag handleiding Li-ion batterij met hoog vermogen AC/DC adapter en netsnoer Draagtas (optioneel) Alles-in-een disc met toepassingen. utilities. Dit gloednieuwe. Neem onmiddellijk contact op Bewaar de doos en De met uw leverancier als er beschadigde of ontbrekende onderdelen zijn. verpakkingsmaterialen om eventueel later voor verzending te kunnen hergebruiken. optionele herstelfunctie.Inleidingen Gefeliciteerd met de aanschaf van dit fraai ontworpen notebook. Wij zijn er trots op dat wij onze klanten kunnen verzekeren dat dit notebook grondig is getest en gewaarborgd is door onze reputatie voor onovertroffen betrouwbaarheid en klanttevredenheid. 2 . Uitpakken Verwijder de verpakking en controlleer de inhoud zorgvuldig. waaronder een volledige versie van de gebruikershandleiding.. enz. voortreffelijke product verzekert u van een aangename en professionele gebruikerservaring.

Productoverzicht Dit gedeelte geeft een beschrijving van de basiskenmerken van het notebook. hier getoonde notebook kan verschillen van het model dat u hebt aangeschaft. 3 . De bovengenoemde accessoires kunnen zonder kennisgeving vooraf worden gewijzigd. Het zal u Merk op dat het Open bovenaanzicht De afbeelding van het open bovenaanzicht en de beschrijving hieronder zullen u helpen bij het vertrouwd raken met het bedieningsgedeelte van uw notebook. helpen vertrouwd te raken met dit notebook voordat u deze in gebruik neemt.

De onderstaande Snelstartknoppen werken alleen in het Operating System en Het wordt sterk aanbevolen de S-Bar met geinstalleerde S-Bar toepassing. Druk op deze knop om de display direct uit te schakelen om het energieverbruik te besparen. Opmerking: De ODD Uitwerp sensor werkt onder het DOS-systeem. Vind de S-Bar toepassing in de alles-in-een disk die voor uw gemak in de verpakking is meegeleverd. Aan-uit/ Stroombesparings functie LED Licht blauw op wanneer de voeding van het notebook wordt aangezet. in een Operating System zonder de S-Bar toepassing werkt de uitwerpsensorniet. Display uit Raak een toets op een toetsenbord aan om het display in te schakelen. De LED gaat uit wanneer het systeem wordt uitgeschakeld. het opnemen van video's. Ingebouwde microfoon Er is een ingebouwde microfoon die dezelfde werking heeft als een gewone microfoon. Druk op deze knop om de lade van het optische apparaatstation uit te werpen.Inleidingen 1. Stereo luidsprekers Geven hoge geluidskwaliteit met stereosysteem en ondersteuning voor de HiFi-functie. ODD Uitwerpen Echter. 4 . toepassing te installeren. In dat geval kan de gebruiker met de rechter muisknop op de ODD in "Mijn computer" klikken en "Uitwerpen" selecteren op de ODD-lade uit te werpen. Webcam Deze ingebouwde webcam kan worden gebruikt voor het maken van foto's. 3. 4. Snelstartknoppen Druk op de snelstartknoppen om de specifieke toepassingen of hulpprogramma's te activeren. het houden van vergaderingen en andere interactieve toepassingen. 2. Druk op de aan/uittoets om het notebook te activeren vanuit de slaapstand. 5. Aan/uittoets/Voedings-LED Aan/Uit knop Druk op de aan/uittoets om het notebook AAN en UIT te zetten.

6. Druk op deze knop om de TurboBattery+ in te schakelen om gebruik van de batterij te optimaliseren. 5 . De knop nogmaals indrukken om de TurboBattery+ functie uit te schakelen. om de toepassingen op te starten die door de gebruiker zijn gedefinieerd. om de Webcam functie aan te zetten. Met behulp van deze snelstarttoetsen kunnen gebruikers efficiënter werken. Nogmaals indrukken om de functie uit te schakelen. De Fn-toets ingedrukt houden en vervolgens herhaaldelijk op de F5-toets drukken om te schakelen tussen de energiebespaningsstanden van de ECO-stand. Toetsenbord Het ingebouwde toetsenbord biedt alle functies van een vol toetsenbord. Houdt de Fn toets ingedrukt en druk dan op de F6 toets. TurboBattery+ Device Key Druk op deze knop om de de S-Bar toepassing te starten. + Door gebruiker bepaald + ECO Engine (Energiebesparing) + Webcam + WLAN (WiFi) Houdt de Fn toets ingedrukt terwijl u de F4 toets indrukt. WLAN (WiFi) Druk herhaaldelijk op deze knop om de WLAN functie in of uit te schakelen. of om de functie uit te schakelen. Houdt de Fn toets ingedrukt en druk meerdere keren op de F8 toets om de Draadloze LAN (WiFi) functie in of uit te schakelen. Snelstarttoetsen [Fn] Gebruik de [Fn]-toetsen op het toetsenbord om de specifieke toepassingen of hulpmiddelen te activeren.

6 . Deze functietoets is niet beschikbaar als de Bluetooth functie niet wordt ondersteund. Nogmaals indrukken om de functie uit te schakelen. is zichtbaar als de touchpad functie is uitgeschakeld 8. 7.Inleidingen + Bluetooth (optioneel) De Fn-toets ingedrukt houden en vervolgens op de F9-toets drukken om de Bluetooth functie in te schakelen. Touchpad Dit is het aanwijsapparaat van het notebook. indien aanwezig. Touchpad-schakelaar Druk op deze toets om het touchpad in of uit te schakelen. De touchpad indicator.

Vooraanzicht 1. afhankelijk van het model dat gekocht is. Status LED Harde schijf/ Optisch schijfstation apparaat in gebruik: Knippert blauw wanneer het systeem de harde schijf of het optische schijfstation gebruikt wordt. Opmerking: De hier vermelde functies zijn optioneel ondersteund. Bluetooth Opmerking: De Bluetooth-functie wordt optioneel ondersteund. De LED indicator gaat uit wanneer deze functie is uitgeschakeld. 7 . Draadloze LAN (WiFi) WLAN (WiFi) Deze LED-indicator licht blauw op als de Draadloze LAN (WiFi) functie is geactiveerd. Waarschuwing: Het is belangrijk dat deze LED-indicator uit is wanneer u het toestel aan boord neemt van een vliegtuig. afhankelijk van het model dat gekocht is. Neem eventueel contact op met uw leverancier voor nadere informatie. Bluetooth De LED-indicator voor Bluetooth licht blauw op wanneer de Bluetooth-functie is ingeschakeld. Neem eventueel contact op met uw leverancier voor nadere informatie. Waarschuwing: Het is belangrijk dat deze LED-indicator uit is wanneer u het toestel aan boord neemt van een vliegtuig.

SDXC(SD eXtended Capacity). De LED gaat uit wanneer het systeem wordt uitgeschakeld. Zorg dat u de ventilator NIET Knippert blauw indien het systeem in de slaapstand staat. blokkeert. MS (Memory Stick) of MS Pro (Memory Stick Pro) kaarten.Inleidingen Batterijstatus Licht blauw op wanneer de batterij wordt opgeladen. SD (Secure Digital). SDHC (SD High Capacity). zodat de lucht kan circuleren. Caps Lock: Licht blauw op wanneer de Caps Lock (Hoofdletters) functie is geactiveerd. afhankelijk van het aangeschafte model. Kaart lezer De ingebouwde kaartlezer kan verschillende type geheugenkaarten ondersteunen zoals MMC (Multi-Media Card). Neem contact op met uw plaatselijke dealer voor nadere bijzonderheden en merk op dat het type geheugenkaarten dat wordt ondersteund zonder kennisgeving kan veranderen. Slaapstand: 2. Ventilator De ventilator is ontwikkeld om het systeem te koelen. Raadpleeg uw leverancier voor de aankoop van een gelijkwaardig type batterij zoals door de fabrikant wordt aanbevolen. 8 . Num Lock: Licht blauw op wanneer de Num Lock (Numeriek vergrendeling) functie is geactiveerd. XD (eXtreme Digital). Knippert geel als de batterij leeg is en het aanbevolen wordt een nieuwe batterij te plaatsen. De LED van de batterij gaat uit als de batterij volledig is opgeladen of indien de stroomadapter wordt losgekoppeld. 3.

Welk apparaat in uw notebook 2. 4. voorgeïnstalleerd is. Optisch Station Dit notebook is voorzien van een optisch opslagapparaat. printer en meer.0 poort kunt u randapparaten met een USB-interface aansluiten. is afhankelijk van het gekochte model. toetsenbord. USB 2. RJ-45 Aansluiting De 10/100/1000 Ethernet aansluiting wordt gebruikt om een LAN kabel aan te sluiten voor een netwerkverbinding. VGA Poort Via de 15-pins-D-sub VGA-poort kunt u een externe monitor of een ander standaard VGA compatibel apparaat (zoals een projector) aansluiten voor weergave van het computerbeeldscherm. 3.0 Poort Via de USB 2. modem. draagbare harde schijfmodule.Aanzicht rechterzijde 1. 9 . zoals de muis.

0. waarmee gebruikers het notebook kunnen vastzetten met een sleutel of een mechanisch PIN-apparaat bevestigd aan een kabel met rubber omhulsel. beeldschermen en consumentenelektronica die standaard. Het uiteinde van de kabel heeft een kleine lus waardoor de volledige kabel rond een vast object. levert de hogere interface snelheden voor het aansluiten van verschillende soorten apparaten. de SuperSpeed USB. 4. 2. 5. Voedingsaansluiting Deze aansluiting is om de AC / DC adapter aan te sluiten en om stroom te leveren aan de notebook. 10 . zodat de lucht kan circuleren. harde schijven. Zorg dat u de ventilator NIET 3. zoals een zware tafel of een ander soortgelijk object. Ventilator De ventilator is ontwikkeld om het systeem te koelen. zoals opslagapparaten. of videocamera's en biedt meer voordelen over datatransmissie met hoge snelheid. USB 3. verbeterde en hoge definitie video en multikanaals digitale audio via één kabel ondersteunt. kan worden gewikkeld en zodoende het notebook op zijn plaats houdt. Kensington-slot Dit notebook is voorzien van een Kensington-slot opening.0 Poort USB 3. HDMI-aansluiting HDMI (High Definition Multimedia Interface) is een nieuwe interfacestandaard voor pc's. blokkeert.Inleidingen Zijaanzicht links 1.

6. Microfoon/ Lijningang Gebruikt voor een externe microfoon. Audio Poort Aansluitingen Biedt hoge geluidskwaliteit met stereosysteem en ondersteuning voor de HiFi-functie. 11 . Hoofdtelefoonuitgang wordt gebruikt voor luidsprekers of een hoofdtelefoon. Sluit hier de middelste en subwooferluidsprekers aan.

12 .Inleidingen Aanzicht achterzijde 1. van voeding voorzien door de batterij. Batterij pack Dit notebook wordt. indien de wisselstroomadapter wordt losgekoppeld.

Batterij pack Dit notebook wordt. Batterij ontgrandelingsknop Dit is een veerslotsysteem dat gebruikt wordt om het batterij pack vrij te geven. Als 4. Knop batterijvergrendeling/ ontgrendeling Batterij kan niet worden verwijderd indien de knop geplaatst is in de vergrendelstatus. indien de wisselstroomadapter wordt losgekoppeld. Ventilator De ventilator is ontwikkeld om het systeem te koelen. blokkeert. 2. Schuif het met de ene hand opzij en trek het batterij pack voorzichtig los met de andere hand. zodat de lucht kan circuleren. 3. van voeding voorzien door de batterij. Zorg dat u de ventilator NIET 13 .Onderzijde aanzicht 1. kan de batterij verwijderd worden. de knop naar de ontgrendelpositie is geschoven.

5(L) x 37. Fysieke eigenschappen Afmetingen Gewicht 383(B) x 249.4 kg (met 6 cellen batterij) CPU Aansluiting Processor type Ondersteunde processor 988 pins.5” HDD Super Multi / Blu-ray (optioneel) 14 . 19V Voeding: 100~240V 50~60Hz Vermogen: 19V 4.6~32. kunnen per regio verschillen. rPGA Intel® Chief River Ivy Bridge Intel® Quad/ Dual-Core processor Core Chips PCH Intel® Panther Point HM76 Geheugen Geheugen Maximum DDR3 1333/ 1600 MHz SO-DIMM x 2 Tot 16 GB Voeding AC/DC adapter (1) (optioneel) AC/DC adapter (2) (optioneel) Batterijtype RTC Batterij 65W. 19V Voeding: 100~240V 50~60Hz Vermogen: 19V 90W.74A 3.Inleidingen Specificaties De specificatie kan zonder melding veranderen. De daadwerkelijk verkochte producten Controleer de gedetailleerde specificatie bij uw lokale winkelier.3(H) mm 2.42A 6-cel / 9-cel (optioneel) Ja Opslag (De hier genoemde gegevens kunnen zonder kennisgeving vooraf worden gewijzigd) HDD ontwerp Optisch Station 2.

6” LED paneel In te stellen via K/B sneltoetsen Video Grafische kaart CRT uitgang HDMI uitgang Dubbele weergave functie Discret/ UMA (Optioneel) Ondersteund Ondersteund Ondersteund Externe beeldapparaten worden automatisch gedetecteerd wanneer zij zijn aangesloten.0) Microfooningang / Lijningang Hoofdtelefoonuitgang RJ45 HDMI Kaart lezer x1 x1 x1 x 1 (SD/ SDHC/ MMC/ MS/ SDXC) De ondersteunde geheugenkaarten kunnen zonder kennisgeving veranderen.I/O poort Monitor (VGA) USB D-Sub x 1 x 2 (versie 3. x1 Communicatiepoort LAN Draadloos LAN Bluetooth 10/100/1000 Ethernet 802.0) x 1 (versie 2. Audio Ingebouwde luidspreker Geluidsvolume 2 luidsprekers In te stellen via K/B sneltoetsen 15 .11 b/g/n Optioneel ondersteund Scherm LCD type Helderheid 15.

Ja Overige Conformiteit Opening Kensington-slot WHQL x1 16 . alleen opstarten met USB-diskette via DOS Ondersteuning snel opstarten ---.Inleidingen Software & BIOS Opstarten via USB flash BIOS Ja.