Lavanda este propagate prin butași

Când se termină înflorire lavandei, la sfârșitul verii, nu vă puteți taia de la ramurile de un an de înflorire, butași de aproximativ 10-15 cm lungime. Se recomandă să se taie cu o lamă de ras sau cu un cuțit ascuțit, pentru a preveni uzura a materialului, asigurându-vă că ustensila pe care o utilizați pentru taiere este curata și dezinfectata (preferabil cu flacără) pentru a evita infectarea tesuturilor. Propagarea prin butasi se face si prin luarea în toamna sau la inceputul anului primăvara rintaierea de la plante-mamă de 2-3 ani de viață, planta lemnoasa trebuie să aibă o lungime de 10-15 cm și un diametru de 4-5 mm. Butasul tăiat separat de la plantamamă trebuie să fie curat și trebuie să fie practic în un nod, frunzele bazale trebuie îndepărtate pentru a preveni putrezirea și reduce transpirație și ar trebui să fie îngropat de 3-4 cm adancime. Pentru a investi un hectar de lavandeto trebuie să fie o suprafață de 80-90 m2 pepinieră. Operația de transplant se face în mod normal mecanizat, primăvara cu butașii înrădăcinați de la 1 an. Puieți ar trebui să fie plantate adânc, la o distanță de 1,5-2 m între rânduri și 0,4 0,6 m în rândul funcție de speciile și soiurile utilizate: densitatea variabilă de la 1 pianta/m2 la chiuveta (1,5 pentru cv. Abrialis) 2 plante/m2 pentru adevărata lavanda.

După golirea frunzele plasate mai în jos, el se plantează într-un pat de inradacinare, se taie o parte pentru a încuraja înrădăcinare.

care sunt plasate într-un loc protejat de frig și de proiecte și în lumină bună. scoateți din plastic. Noile plante de lavanda vor fi plantate în primăvara următoare . Caseta. aceasta înseamnă că de tăiere a rădăcini. În acel moment te scoate din plastic și pentru a muta în vase mici de lut (dacă le-ați fi înrădăcinată în cutii). Odata ce primele mugurii încep să apară. sau se acoperă vasul cu o folie de plastic transparent (sau o pungă pentru a pune capac). Aveți grijă atunci pentru a compacta sol ușor.Ulterior se plantam butașii într-un compst format dintr-o parte nisip grosier și turbă. având grijă pentru a menține solul usor umed (nu ud apa înrădăcinare mereu răsad în apă la temperatura camerei). În fiecare zi. verificați umiditatea solului și de umiditate scos din plastic. la fel de multe cati butași sunt și sunt aranjate după cum se arată în imagine. Se fac găuri cu un creion.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful