PUČKO OTVORENO UČILIŠTE

INVICTUS
Dubec, Dubečka 94

ZAVRŠNI RAD

ZANIMANJE: VOZAČ MOTORNOG VOZILA
STRUČNO PODRUČJE: PRIJEVOZ TERETA

TEMA: „PRIJEVOZ PALETNE POŠILJKE NA RELACIJI ZAGREB SAMOBOR“

Bogdan Paradžik

Mentor: prof. Ivan Tomac

U Zagrebu, 10.02.2014.

1

SADRŽAJ Uvod Tehnologija procesa prijevoza Priprema prijevoznog procesa Izvršenje prijevoza Radnje na prijevoznom putu Radnje na iskrcajnom mjestu Okončanje procesa Administrativno okončanje Zaključak 2 .

faza izvršenja i faza okončanja. o.12 godina proizvodnje 1999 -ukupna dužina 7 metara .30 metara -masa praznog vozila:3100kg -dopuštena nosivost:2890kg -ukupna težina:5990kg 3 . Dokumentacija korištena u ovom završnom radu odnosi se na dostavu paletne robe na relaciji Zagreb Samobor. o. Kroz izvršenje ovog zadatka bit će prezentirane sve tri faze pripremna.širina 2. koju obavlja poduzeće Amoveo d. (od proizvođača do distributera) Predmet prijevoza su elektronski sklopovi koji se nalaze u pripadajućoj ambalaži (kartonske kutije koje su složene na paletu i fiksirane streč folijom) radi zaštite i lakšeg transporta i rukovanja. kao jednu od svojih brojnih aktivnosti u svakodnevnom prijevozu robe. Iveco 59.Uvod Kao tema ovog rada uzeta je dostava paletne robe.

Priprema prijevoznog procesa uključuje aktivnosti vezane uz pribavljanje posla.Ford Tranzit 125-350. Kod ručnog ukrcaja. Fazu ukrcaja u prijevozno sredstvo prate i neke druge radnje kao što su zaštita tereta. za razliku od suvremenih tehnologija pri kojima je trajanje ukrcaja kraće. ukrcaj traje znatno dulje. učvrščivanje tereta da ne dođe do neželjenih oštećenja. Ta je faza najviše ovisna o tehničkim značajkama prijevoznog sredstva. Faza počinje u trenutku postavljanja vozila na 4 .širina 2. godnina proizvodnje 2002 -ukupna dužina 6 metara . Faza prijevoza je ključna faza prijevoznog procesa u kojoj se neposredno ostvaruje postavljeni cilj promjene mjesta supstrata. Što su te faze ili elementi kraći. Tehnologija procesa prijevoza Prijevozni proces uključuje najmanje tri osnovne faze ili elementa (utovar. fiksiranje tj. Faza ukrcaja bitno utječe na ostvareni učinak. U fazi pripreme sudjeluju poslovni partneri sa kojima tvrtka ima potpisan ugovor o suradnji o obavljanju povremenih dostava na području Hrvatske i Slovenije. prijevoz i istovar).10 metara -masa praznog vozila:2100 kg -dopuštena nosivost:1400 kg -ukupna težina:3500 kg Obadva kamiona su furgoni i imaju utovarno istovarne rampe koje uvelike olakšavju aktivnost utovara i istovara bez obzira na zatečene uvjete na utovarno/istovarnim mjestima. učinak će biti veći i obrnuto.

Uglavnom se radi o prijevozu elektronskih sklopova od skladišta proizvođača do skladišta glavnog distribucijskog partnera. na relaciji Zagreb Samobor.01. Dijagram: Tehnološki proces prijevoza Priprema prijevoznog procesa a) Komercijalna priprema Komercijalna priprema se obavlja od strane poslovnog partnera koji svakodnevno dostavlja naloge bilo putem maila ili telefona. 5 .2014. Faza istovara slična je fazi ukrcaja osim što se odvija na odredištu. a izvršenje prijevoza obavlja vozač sa prijevoznim sredstvom. Okončanje podrazumijeva tehničku pripremu vozila za novi radni dan te administrativne poslove vezane uz obradu dokumentacije koji obavlja osoblje ekonomske ili prometne struke.mjesto utovara. Za potrebu ovog završnog rada odabrali smo radni nalog od 14. Pošiljke nisu velike (u principu od 1 do 5 paleta) ni teške tako da tvrtka Amoveo sa svojim kamionima u potpunosti udovoljava potrebi. Faza okončanja prijevoznog procesa daje rezultate i ocjenu obavljenog prijevoza.

Obzirom da se pošiljka sastoji od 1 palete težine 771 kg.Na temelju naloga radi se teretni list za primatelja na temelju koje vozač zna koliko i koja roba ide određenom primatelju. b)Tehnološka priprema Tehnološka priprema obuhvaća odabir vozača i prijevozno sredstvo.provjeriti pošiljku (količinski i kvalitativno). popratnu dokumentaciju. Slika Vozila 6 . tako da ne dođe do neželjenog oštećenja pošiljke. U teretnom prostoru imamo gurtne (trake za povezivanje tereta i kopče) kojima ćemo dodatno fiksirati teret. Teretni list je robni dokument koji prati robu u slučaju kada mijenja vlasnika odnosno kada se roba razdužuje sa skladišta. prilog1. vozilo je opremljeno i ručnim viličarem (koji diže do 2000 kg) tako da se utovar i istovar može obaviti neovisno imamo li na utovarnom ili istovarnom mjestu mehanizaciju za utovar/istovar. vrstu robe i ispravnost robe. Vozilo koje je odabrano za ovaj zadatak je Ford Tranzit. Za ovaj zadatak odabran je vozač Bogdan Paradžik (koji je na praksi). adresu pošiljatelja. Prilikom preuzimanja robe potrebno je provjeriti sljedeće: . vozilo je manje ima utovarnu/istovarnu rampu koja može podići 1000 kg.

Teretni prostor vozila je sa prednje i zadnje strane po visini označen gabaritnim svijetlima a sa strane tovarnog prostora su po dvije narančaste katadiopterske pločice. Prilog 2 slike vozila 7 . Sa lijeve i desne strane na vratima nalaze se naljepnice sa nazivom tvrtke. na stražnjoj donjoj desnoj strani nalazi se naljepnica elipsoidnog oblika bijele boje unutar nje su slova HR. vozilo osim prednjih i zadnjih pokazivače smjera ima istaknute bočne pokazivače smjera radi lakšeg uočavanja od strane drugih sudionika u prometu.

Vozačka dozvola 8 .Prilog 3.

Na mjestu utovaru robe vozač je ispunio teretni list za robu koju je preuzeo.o. Utovarena je jedna paleta dim:120x100x157 cm.o. 9 . Utovar je trajao 10 minuta u skladištu tvrtke IONIXS SYSTEMS d. u Zagrebu. obvješten je od pošiljatelja da se prateća dokumentacija nalazi na pošiljci a drugi komplet je već u distributivnom skladištu kod referenta. Prometna dozvola Ford Tranzit prednja strana Prilog 5. Prometna dozvola unutršnja strana Izvršenje prijevoza Vozač je na mjesto ukrcaja u Selsku 93. roba je zapakirana u kutije koje su složene na paletu i učvrščene za paletu sa streč folijom. došao u 13. 45 h.. Utovar je izvršen uz pomoć ručnog viličara i utovarno/istovarne rampe.Prilog 4. ukupna masa utovarene palete iznosila je 771 kg.

ukupne težine 771 kg Utovar: IONIX SYSTEM d. molim vas da danas. 14/01 posljepodne. Uvjerio se da je roba čvrsto fiksirana uz prednju stranicu i da je sasvim sigurna za transport. te osigurao istu (fisirajući je uz pomoć gurtni) vozač je zatvorio teretni prostor robe i napravio probnu vožnju po krugu dvorišta tvrtke par puta je naglo zakočio potom je otvorio tovarni prostor.o.o. Nastavno na naš telefonski razgovor.Nakon što su obavljene radnje utovara robe i nakon što je vozač provjerio količinu i vrstu robe. Selska cesta 93. . Poštovani gdin. dim:120x100x157 cm. organizirate preuzimanje i prijevoz predmetne pošiljke: 1 plt. 10000 Zagreb Kontakt osoba: Branko Korman Istovar: Terminal INTEREUROPE 10 SAMOBOR . Potom se uputio u Samobor. Banovak.

Nalog za utovar 11 . Vesni Cviljak na drugi kat (ona već ima papire od pošiljke) da vam izda nalog za uskladištenje Sračan pozdrav Prilog br. Prvo se javite gđi. 10430 Samobor. 6 .Nikole Šubića Zrinskoga 14.

Prilog 7 Tovarni list 12 .

Vozač je poštivao ograničenja brzine te optimalnu brzinu vozila.Prilog 8. U povratku vozač se vraćao istim putem te mu je trebalo isto toliko vremena jer je promet opet bio dosta intenzivan. Slika utovarene robe Radnje na prijevoznom putu Vozač je na prijevoznom putu proveo 1 h i 15 minuta u jednom smjeru zbog intenzivnog prometa na Zagrebačkoj i Ljubljanskoj Aveniji. 13 .

Prilog 9. Mapa prijevoznog puta 14 .

pumpe uređaja za upravljanje 5. nivo tekućine rashladnog sustava 2. ispravnost zvučnog signala upozorenja 15 . Preventivni tehnički pregledi mogu biti dnevni i periodični. nivo ulja u posudi od kočionog sistema vozila 4.Radnje na iskrcajnom mjestu Dolaskom na mjesto istovara u Samobor na terminal Intereurope. opće stanje u kome se vozilo nalazi Mjerenjem i kontrolom. nivo i vrstu tekućine u posudi za pranje vjetrobranskog stakla 3. stanje i ispravnost pneumatika 2. Vizualnim pregledom vozila vozač na vozilu može utvrditi sljedeće: 1. Odvezao je vozilo na rampu 38 i skladištni radnici su sa viličarem izvršili istovar robe. čistoću vozila (odnosi se na preglednost kroz stakla na vozilu. vozač na vozilu može utvrditi sljedeće: 1. čitkost registarske oznake i drugih oznaka na vozilu i čistoća svjetlosne signalizacije vozila) 5. Tehničko okončanje u pravilu obavlja radioničko osoblje odnosno sam vozač. nivo elektrolita u akumulatoru 7. Potom se šofer javio šefu skladišta. zategnutost klinastog remena na motoru 8. a periodični tehnički pregled u određenim rokovima. nivo ulja u motoru vozila 6. šofer se po uputama javio gospođi Vesni Cviljak koja mu je potom izdala nalog za uskladištenje robe. pregledali pošiljku potom potvrdili šoferu teretni list i predali mu kopiju naloga za uskladištenje Okončanje procesa Tehničko okončanje podrazumijeva aktivnosti vezane uz provjeru vozila i pripremu vozila za novi posao. ispravnost uređaja za osvjetljavane puta i vozila 4. curenje neke od tekućina ispod vozila 6. nivo ulja u posudi od servo. Dnevni tehnički pregled vozila obavlja se dnevno. ispravnost vanjskih retrovizora 3.

putni radni list. Sve 13 uočene nedostatke na vozilu. nalog za utovar. vozač mora otkloniti prije polaska vozilom na izvršenje prijevoznog zadatka. vozač prije polaska treba provjeriti kompletnost opreme koja je propisana uz vozilo. vozačmora poduzeti potrebne mjere opreza kako bi se preventivno zaštitio od eventualnih ozljeda. Administrativno okončanje Po obavljenom poslu šofer je dužan prikupiti sve papire. na stajanje (zastoji u prometu. • Ukupni prijeđeni put • Prijeđeni put s teretom : • Ukupno vrijeme rada : • Vrijeme vožnje : • Vrijeme stajanja : • Prevezeno količine tereta : Iščitani podaci služe kao ulazni brojevi s kojima dalje računamo pokazatelje rada i iskorištenosti voznog parka. skladišnicu. ZAKLJUČAK Obavljeni proces prijevoza protekao je bez zastoja. Proces je mogao trajati i nešto kraće da smo odabrali malo dulju rutu preko Jadranskog mosta u pravcu rotora pa na 16 .9. ispravnost kočnica 10. nepredviđene situacije). teretni list (koji je ovjeren na mjestu utovara i mjestu istovara. na utovaru. Uz sve gore navedene provjere i kontrole. na istovaru. dnevni evidencijski list (za teretna vozila do 3500 kg bruto mase). Nakon toga treba napraviti obračun da bude razvidno koliko je vremena utrošeno na vožnju. Iskorištenost prijeđenog puta je dobra budući da se radi o prevozu robe gdje u definiciji nema robe u povratu. potom da se utvrdi kilometraža koja je pređena. Količina utovarenog tereta je zadovoljavajuća u odnosu na nosivost vozila. slobodan zazor na kolu upravljača Provodećikontrolu i mjerenje nabrojanih uređaja i parametara na vozilu.

o.zaobilaznicu i do Samobora. put bi bio 4 kilometra duži ali vremenski bi stigli brže budući da je protočnost obilaznice veća. 17 . LITERATURA Skripte „Prijevoz tereta“ „Prometna tehnika“ „Osnove prijevoz i prenosa“ Materijali iz tvrtke Amoveo d. o.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful