You are on page 1of 8

Name : .. Class : .

S.K PATA, KUDAT


MATHEMATICS YEAR 3 SEMESTER 1 EXAM
Each question or incomplete statement below is followed by four possible answer. CIRCLE
the correct or best answer marked A, B, C and D.
Setiap soalan atau pernyataan yang tidak lengkap di bawah diikuti dengan empat pilihan
jawapan. BULATKAN jawapan yang paling tepat yang bertanda A, B, C dan D.

SECTION A

1. 214 times 2 is equal


A 428
C 408
B 418
D 438

5. 4 8 0 0 1 5 8 4 =
A 3384
C 3223
B 3237
D 3216

2.

6. 3 6 7 5 + 4 6 5 2 =
A 8327
C 8227
B 8317
D 8427

Which number sentence of


multiplication represents the
diagram above?
A 2 x 6 = 12
C 2 x 8 = 16
B 8 x 2 = 16
D 6 x 2 = 12

7. 9 4 6 7 4 3 2 5 =
A 5132
C 5152
B 5142
D 5162

3. 3 4 9 4 + 1 5 8 7 =
A 5088
C 5801
B 5081
D 5108
4. 3674 163 243 =
A 3511
C 3323
B 3268
D 3368

8. 4 3 6 3 + 3 4 2 5 =
A 7788
C 7787
B 7878
D 7887
9. 7 0 0 0 4 5 2 5 =
A 2575
C 2475
B 2375
D 2474
10. 43 x 3 =
A 129
B 126

C 139
D 149

11. 5 x 6 =
A 25
B 30

C 28
D 32

12. The place value of digit 6 in


1624.
A Ones
C Hundreds
B Tens
D Thousands
13. The repeated addition of
5 x 6 = 30 is
A 6 + 6 + 6 + 6 = 30
B 6 + 6 + 6 + 6 + 6 = 30
C 5 + 5 + 5 + 5 = 30
D 5 + 5 + 5 + 5 + 5 = 30
14. 5432 in number words .
A Five hundred and thirty-two
B Five thousand four hundred
thirty-two.
C Five thousand and thirty-two
D Five thousand four hundred
thirty-two.
15. 3 times 8 equal
A 10
C 20
B 14
D 24

16. 3 3 x 3 =
A 66
B 99

C 96
D 69

17. 1 0 0 0 - 4 5 2 =
A 452
C 548
B 558
D 658
18. 1 5 6 7 + 3 4 2 8 =
A 4985
C 4885
B 4895
D 4995
thuosands Hundreds
1
9
1000
?

tens
7
70

ones
2
2

19. What is the digit value for the


number 9
A9
C 90
B 900
D 9000
20. 2 4 2 x 4 =
A 868
C 968
B 668
D 698

SECTION B
Answer all the questions.
1.
3 2 4
X
2

2. Partition 3564

6.

7.

3564 = _____ + ____+ ___ + __

3.

4.

8 0 4 8
- 4 5 6 3

5 6 4 8
+ 2 5 8 1

5. 3 6 7 4 + 1 6 3 + 2 4 3 =

8 7 6
4 8

6 6 9 3
1 0 4 7

8. Write five thousand six


hundred and twenty-five in
numerals

9. 3 4 X 4 =

10.

8 7 9
- 1 5 7

5 0

Name : ..
Class : .
S.K PATA, KUDAT
MATHEMATICS YEAR 3 FINAL EXAM
Each question or incomplete statement below is followed by four possible answer.
CIRCLE the correct or best answer marked A, B, C and D.
Setiap soalan atau pernyataan yang tidak lengkap di bawah diikuti dengan empat pilihan
jawapan. BULATKAN jawapan yang paling tepat yang bertanda A, B, C dan D.
SECTION A/BAHAGIAN A

1. 1 2 3 x 4 =
A 416
B 492

C 188
D 448

2. 300 cm is equal to
300 cm sama dengan

A 2m
B 4m

C 3m
D 5m

3. 14 hours/jam + 28 hours/jam =
A 40 hours/jam
C 32
hours/jam
B 42 hours/jam
D 30
hours/jam

7. RM78.00 + RM24.00 =
A RM96.00
C RM95.00
B RM97.00
D RM102.00
8.

1:
15
The time shown on the clock is

Masa yang ditunjukkan pada jam ialah


A One fifteen/ satu lima belas
B Quarter to one / suku kepada
satu
C Half past one / setengah selepas
satu
D Fifteen one / lima belas satu

4. 3614 163 974 =


A 2214
C 2615
B 2477
D 2809
5. 428 cm 2 =
A 114 cm
B 224 cm
6. 33 x 3 =
A 66
B 96

C 214 cm
D 144 cm
9. The handphone is ________ long.
C 69
D 99

Panjang telefon bimbit ialah ______

A 25 cm
B 20 cm

C 15 cm
D 10 cm

10. How many days are there in the


month of February?
Berapa harikah yang terdapat
dalam
bulan Februari?

A 28 days/hari
B 29 days/hari

C 30 days/hari
D 31 days/hari

11. Which of the clock shows


11 : 45 oclock
Jam yang manakah menunjukkan
pukul 11:45.

B 30 days/hari D 31 days/hari
14. 19 hours/jam + 27 hours/jam
+ 6 hours/jam =
A 32 hours/jam C 52
hours/jam
B 42 hours/jam D 62
hours/jam
15. 45 minutes/minit 27
minutes/minit=
A 28 minutes/minit
B 22 minutes/minit
C 20 minutes/minit
D 18 minutes/minit
16. 8400 sen = ______
A RM8.40 C RM84.00
B RM8.04 D RM80.40
17. What is the total value of coins?
Berapakah nilai duit syiling berikut?

12. What is the total of


money below.
Berapakah jumlah wang dibawah.

A RM2.20 C RM2.65
B
RM2.45 D RM2.85
18. 400 cm = ______ m
A 400 m
C 14 m
B 40 m
D4m
A RM83.00
B RM84.00

C RM84.15
D RM85.15

13. Three weeks is equal to


Tiga minggu sama dengan
A 21 days/hari C 28 days/hari

19. 4000 g = ____ kg


A 2 kg
C 4 kg
B 3 kg
D 5 kg
20. RM36.05 in sen is
A 3065 sen C 3650 sen

B 3605 sen D 3560 sen


SECTION B / BAHAGIAN B
Answer all the questions.
Jawab semua soalan.
1.
June
2010
16
Wednesday

The date shown on the calendar is,


Tarikh yang ditunjukkan dalam kalender
ialah

2.

The length of pencil in cm is


Panjang pensel dalam cm ialah
___________________

3.

4.

8 7 9 cm
- 2 5 7 cm

- 1 5 0 cm

5 6 4 minutes
+ 2 5 8 minutes

5. Draw the hour hand and minute hand to show the time 12:15 on the clock face

below
Lukiskan jarum jam dan minit untuk menunjukkan masa pukul 12:15 pada
permukaan
jam dibawah.
12
112

1
2

102

9
8

4
7

6.
4

4 8 4

7. Write the fractions for the shaded parts.


Tulis pecahan bagi bahagian yang berlorek.

8.
3

1 2 0 minutes

9. 35 m X 4 =

10.

Write the time shown.


Tulis masa yang ditunjukkan.