You are on page 1of 2

NAME: ________________________

DATE: ________________________

QUIZ: EMOTIONS
Answer these fourteen questions to score your vocabulary knowledge. 1. Many people feel afraid when they .
a) b) c) d) see their best friend pass an English test lose a pen see a big spider

8. Many people feel excited when they .


a) b) c) d) find money wake up lose money go to sleep

2. Many people feel angry when .


a) b) c) d) they have an argument they sleep a long time someone says hello they eat an apple

9. People may feel jealous when they .


a) b) c) d) have something I want give me something want something I have eat something

3. Many people feel bored when they .


a) b) c) d) have many things to do forget to do something remember to do something have nothing to do

10. Many people feel lonely when they .


a) b) c) d) are with many people watch a funny movie are not with other people watch a long movie

4. Many people feel calm when they .


a) b) c) d) are in a quiet place cry watch an action movie fall down

11. Many people feel nervous when they .


a) b) c) d) see a flower start a test in school order a hamburger finish a test in school

5. Many people feel confident when they .


a) b) c) d) tell people to do something know how to do something forget to do something dont want to do something

12. Many people feel proud when they .


a) b) c) d) get an A+ on a test in school forget to study for a test in school get an F on a test in school study for a test in school

6. Many people feel curious when they .


a) b) c) d) dont want to know something must do something want to know something do not have to do anything

13. Many people feel shy when they .


a) b) c) d) run very fast buy something listen to music meet new people

7. Many people feel embarrassed when they .


a) b) c) d) eat candy make a mistake go to sleep have brown hair

14. Many people feel stressed when they .


a) b) c) d) watch an interesting TV show sing Happy Birthday eat chocolate cake or ice-cream dont have enough time to do something

13 14 = Excellent

11 12 = Very Good

9 10 = Good

Permission granted to reproduce for classroom use. www.esltopics.com

VOCABULARY QUIZ: Emotions Answer Key

ESLTopics.com
MAKING TEACHING FUN

Aims Vocabulary practice; self-assessment, or formal assessment Level Intermediate Time Approximately 20 30 minutes (including extension activity)
ANSWER KEY: NOTES & EXTENSION ACTIVITIES: For notes and extension activity suggestions, see the Notes document in the Quiz topic list.

1. D 2. A 3. D 4. A 5. B 6. C 7. B

8. A 9. C 10. C 11. B 12. A 13. D 14. D

Grades as percentages: 14 / 14 = 100 % 13 / 14 = 93 12 / 14 = 86 11 / 14 = 79 10 / 14 = 71 9 / 14 = 64 8 / 14 = 57 7 / 14 = 50 6 / 14 = 43 5 / 14 = 36 4 / 14 = 29 3 / 14 = 21 2 / 14 = 14 1 / 14 = 7 0 / 14 = 0 %

Permission granted to reproduce for classroom use. www.esltopics.com