You are on page 1of 3

FEBRUARI, 2014

[Tugasan QGK 3013 Kesihatan Dan Kesejahteraan]

PENYERAHAN DAN PENILAIAN TUGASAN ASSIGNMENT SUBMISSION AND ASSESSMENT ______________________________________________________________________ QGK 3013 (TUGASAN 2) KESIHATAN DAN KESEJAHTERAAN Februari 2014 ______________________________________________________________________ ARAHAN KEPADA PELAJAR / INSTRUCTIONS TO STUDENTS 1. Tugasan ini mengandungi SATU (1) soalan sahaja yang disediakan dalam bahasa modul bercetak kursus ini. / This assignment contains only ONE (1) question that is set in the language of the printed module for the course. 2. Jawab dalam Bahasa Melayu / Answer in Malay. 3. Tugasan anda hendaklah ditaip dengan menggunakan saiz fon 12 Times New Roman dan langkau baris 1.5. / Your assignment should be typed using 12 point Times New Roman font and 1.5 line spacing. 4. Tugasan anda hendaklah antara 1000 hingga 1500 patah perkataan tidak termasuk rujukan. Bilangan perkataan hendaklah ditunjukkan di hujung tugasan anda. Jangan menyalin soalan dan arahan tugasan dalam jawapan anda. / Your assignment should be between 1500 to 2000 words excluding references. The number of words should be shown at the end of your assignment. Do not copy the assignment question and instructions to your answer. 5. Anda hanya boleh menghantur melalui on-line. Untuk tujuan ini anda hanya boleh menghantar tugasan SEKALI sahaja dalam SATU fail. / You may send in your assignment on-line. For the purpose, You can submit your assignment ONCE only in a SINGLE file. 6. Tugasan anda hendaklah diserahkan pada atau sebelum Minggu ke 10 ( 21 APRIL 2014) 7. Tugasan hendaklah disiapkan secara individu. Anda dilarang meniru tugasan orang lain. Anda juga dilarang sama sekali memplagiat kerja orang lain sebagai kerja sendiri. / Your assignment should be prepared individually. You should not copy another persons assignment. You should also not plagiarise another persons work as your own.

1|

FEBRUARI, 2014 PENILAIAN / EVALUATION

[Tugasan QGK 3013 Kesihatan Dan Kesejahteraan]

Tugasan ini akan menyumbangkan 15 % markah kepada kursus tersebut dan akan dinilai berdasarkan kepada Rubrik atau Skema Jawapan. / This assignment accounts for 15 % of the marks for the course mentioned and shall be assessed based on the Rubrics or Answer Scheme. Anda akan dimaklumkan tentang markah tugasan ini sebelum Peperiksaan Akhir Semester bermula / You would be informed of the assignment mark before the Final Semester Examination commences. PLAGIARISME : POTONGAN MARKAH / PLAGIARISM : MARKS DEDUCTION Amaran : Tugasan yang diserahkan secara automatik akan disemak untuk persamaan. Jika plagiarisme dikesan, markah akan dipotong seperti berikut: / Warning : The submitted assignment will automatically undergo a similarity check. If plagiarism is detected, marks would be deducted as follows: Tugasan dengan pertindihan kandungan antara 10 - 30 % : potongan 20% daripada jumlah markah yang diperoleh. Tugasan dengan pertindihan kandungan antara 31 - 50 % : potongan 40% daripada jumlah markah yang diperoleh. Tugasan dengan pertindihan kandungan lebih daripada 50%: Markah sifar akan diberikan. Assignments with 10 - 30 % overlap with others: 20% deduction from the total marks scored. Assignments with 31 - 50 % overlap with others: 40% deduction from the total marks scored. Assignments with more than 50% overlap with others: Zero mark would be given.

Disediakan Oleh Prof Madya Mohd Sani Madon (PhD) Penyelaras QGK3013 2014-02-13

2|

FEBRUARI, 2014

[Tugasan QGK 3013 Kesihatan Dan Kesejahteraan]

SOALAN TUGASAN
Dapatkan 5 artikel ilmiah dalam bentuk digital / online resources berkaitan Obesiti yang memberi tumpuan kepada gejala obesiti dalam kalangan pelajar sekolah. Baca dan buat satu ulasan menyeluruh ke atas lima artikel itu dan di hantar sebagai kerja kursus melalui MyGuru3 sebagai Tugasan 2. Ulasan ini mestilah tidak melebihi 5 muka surat dan mengikut piawai penulisan ilmiah seperti yang disertakan di atas. Sertakan 5 bahan rujukan dalam bentuk digital yang dirujuk melalui attachment dihantar sekali dengan ulasan yang dibuat melalui satu folder. 5% akan dipotong sekiranya saudara-saudari tidak menyertakan bahan-bahan rujukan digital ini.

(15 Markah) __________________________________________________________________________ MUKA SURAT TAMAT

3|