Personal Information: Use CAPITAL letters and leave spaces between words.

1. Candidates Name:_______________________________________________________________________ 2. Father’s Name:_________________________________________________________________________ 3. Candidate CNIC #: 4.Gender: Male Female

Write your own CNIC No. Or B Form No.
DDMMYY 4. Date of Birth: 6. Email:_______________________________________ 7. Postal Address:__________________________________________________________________________

(All correspondence will be made on this address through courier services or ordinary postal service)
______________________________________ City : ____________________ District:__________________ 8. Phone No: (OFF) ______________________ (RES.)__________________ (Mobile)__________________

(City Code – Phone No)

I ________________________________ d/s/w of ___________________________ do hereby solemnly affirm that the information given in this Registration form is true and correct to the best of my knowledge and belief. I fully understand that my false statement or material omission/suppression of any fact shall render me liable to disciplinary action and/or cancellation of my test.
Date:_________________ Signature of the Candidate_________________

Affix 2 Recent Passport Size Color Photograph

SMBBMU Form No._______________ _________________________

REGISTRATION FORM Admission 2009-2010
SMBBMU Logo

NATIONAL TESTING SERVICE
Pre Entry Test
For Shaheed Mohtarma Benazir Bhutto Medical University Larkana

INSTRUCTION

· Visit NTS WEB Site (www.nts.org.pk) on _________ to check your name in eligible candidates list. · Candidates are advised to down load Duplicate Admit Card from NTS WEB Site if they do not received Original Admit Card by________________. · Visit NTS WEB Site regularly to get Latest information about the Test. · Sample test and test day instructions are also available on NTS WEB Site.
Help Line

Phone No. 0213-4544960 0213-4327563 Web Site: www.nts.org.pk Sample Paper ENGLISH Complete the sentences by choosing the most appropriate word, from the given

lettered choices (A to D) below each. 1. Sensory cells _______ impulses by producing electrical signals. A. responding B. to respond C. respond to D. respond 2. The first engine ______ heat to drive a machine was the steam engine. A. made use of B. to make use of C. of using D. of making use Choose the lettered word or phrase that is most nearly opposite in meaning to the word in capital letters. 3. SIMULATED: A. real B. contrived C. unassuming D. false 4. MONOTHEIST: A. psychologist B. analyst C. polytheist D. physicist Identify the word or phrase that needs to be changed for the sentence to be correct: 5. Yesterday one of the teacher was called by the principal. No error. ABCDE 6. Ali finds it difficult to put his idea into words. No error . ABCDE

Choose the word most similar in meaning to the capitalized ones. 7. DESPAIR: A. dejection B. confidence C. encouragement D. expectation E. hope 8. FEEBLE: A. faint B. strong C. vigorous D. sane Read the passage to answer the question 9-10 It is important that we should develop an attitude of objective and clear thinking in the study of science. It will open and enlarge our minds which are the very soul of science. Experiments and research work have brought about great advancement in science. Therefore, we must realize that science is a creative activity.. 9. Objective and clear thinking make the study of science A. Easier B. Difficult C. Fruitful D. Enjoyable 10. Experiments and research work are A. Different B. Related C. Unrelated D. Opposite CHEMISTRY

11. The rate of a chemical reaction is: A. determined from a balanced chemical equation B. the change in concentration of products and reactants in a certain amount of time C. not possible to determine experimentally D. expressed in units of time 12. In neutralization: A. the base is neutralized B. the acid is neutralized C. a salt is formed D. all of the above 13. An alkene with 16 carbons has a molecular formula of: A. B. C. D. 14. In 80 grams of NaOH, there are: A. 2 moles of NaOH B. 1 mole of NaOH C. 3 moles of NaOH D. 0.5 moles of NaOH 15. -rays (Alpha) are: A. fast moving electrons B. protons C. neutron D. positively charged helium nuclei 16. Iso pentane and neo-pentane are the examples of: A. Functional group isomerism

B. Position isomerism C. Chain isomerism D. Metamerism PHYSICS 17. As the temperature of a solid increases, its specific heat: A. increases B. decreases C. increases, then decreases D. decreases, then increases E. remains the same 18. Radiation is the chief method of energy transfer: A. from the Sun to an Earth satellite B. from a gas flame to water in a teakettle C. from a soldering iron to metals being soldered D. from water to an ice cube floating in it E. from a mammal to the surrounding air 19. If a vibrating body is to be in resonance with another body, it must: A. be of the same material as the other body B. vibrate with the greatest possible amplitude C. have a natural frequency close to the natural frequency of the other body D. vibrate faster than usual E. vibrate more slowly than usual 20. Which pair includes a scalar quantity and a vector quantity? A. Kinetic energy and momentum B. Potential energy and work C. Velocity and acceleration D. Weight and force

21. A particle performs simple harmonic motion of amplitude 0.020 m and frequency 2.5 Hz. What is its maximum speed? A. 0.008 B. 0.050 C. 0.125 D. 0.157 E. 0.314 22. A generator produces 100 kW of power at a potential difference of 10 kV. The power is transmitted through cables of total resistance 5 . How much power is dissipated in the cables? A. 50 W B. 250 W C. 500 W D. 1000 W E. 50000 W BIOLOGY 23. End of menstrual cycle in old age is called: A. Andropause B. Menopause C. Gametopause D. All of the above 24. Genotype ratio of Mendel’s Law of independent assortment is: A. 3 : 1 B. 1 : 2 : 1 C. 9 : 3 : 3 : 1 D. None of the above 25. Which of the following is a characteristic of land plants? A. Multicellular plant body

B. Heterogamy C. Alternation of generations D. All of the above 26. Molds and yeast are classified as A. Rhodophytes B. Bryophytes C. Fungi D. Ciliates E. Flagellates 27. Which compound captures light energy in plants? A. B. C. D. Chlorophyll E. None of the above 28. Which is correctly associated? A. RNA: thymine B. DNA: uracil C. RNA: replication D. mRNA: picks up amino acids E. RNA: ribose sugars Answer KEYS
Q #. 1 2 3 4 5 Right Choice C B A C B

6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28

E A A C B B D D A D C E A C A E C B C D C D E

HOW TO FILL THE ANSWER SHEET? One page printed Answer Sheet is provided to answer the questions. USE ONLY BALL PEN (BLACK/ BLUE ) TO SHADE/FILL THE CIRCLES. How to fill an Answer: Answer sheet contains five circles containing five options of answer for one questions, containing alphabets from A to E inside, against each question number. The candidate has to completely shade/fill one circle that s/he thinks is correct.

For example the candidate feels that the correct answer of the given question is ‘A’, then s/he may shade/fill the circle containing alphabet ‘A’ with ball pen like this: “A” Filled Incorrect Filling: Personal Data on Answer Sheet The Answer Sheet contains personal data of candidate on the top of the sheet. It has candidates’. NAME, FATHER NAME and ROLL NO. The candidate is required to critically check these fields and sign in the required space. If any field of personal information is found in-correct the candidate MUST inform the invigilator present around. Write down your Question booklet No. given on the right top corner of the Question booklet in the column of “Question book No”. Fill the circle “color of your question book”. Fill the right circle otherwise you will confuse the marking process which can have negative effects.
INSTRUCTION

· Visit NTS WEB Site (www.nts.org.pk) on _________ to check your name in eligible candidates list. · Candidates are advised to down load Duplicate Admit Card from NTS WEB Site if they do not received Original Admit Card by________________. · Visit NTS WEB Site regularly to get Latest information about the Test. · Sample test and test day instructions are also available on NTS WEB Site.
Help Line

Phone No. 0213-4544960 0213-4327563 Web Site: www.nts.org.pk

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful

Master Your Semester with Scribd & The New York Times

Special offer: Get 4 months of Scribd and The New York Times for just $1.87 per week!

Master Your Semester with a Special Offer from Scribd & The New York Times