Test Timiditate,Nervozitate

SCALA DE T(Cheeck-Buss

)
Numele_________________ Prenumele_____________________Virsta________ Data___________ Instructiuni: Cititi cu atentia afirmatiile de mai jos si apreciati in ce masura sint caracteristice pentru sentimentele si comportamentul dvs., utilizind scala de 5 puncte: De la 1-dezacord total; pina la 5- accord total.

1.Sint incordata cind ma aflu in compania unor personae pe care le cunosc foarte bine._______ 2.Din punct de vedere social sint cam stingaci(e)._________ 3. Mi se pare dificil sa intreb pe cineva pentru a obtine informatii._______ 4.Ma simt inconfortabil la petreceri sau in alte roluri sociale._______ 5.Cind sint intr-un grup de persoane, mi-e dificil sa ma gindesc la lucrurile corecte de discutat.______ 6. Nu imi este greu sa trec peste timiditatea in situatii noi._________ 7.Imi este greu sa ma comport natural cind intilnesc persoane noi.________ 8.Sint agitat(a) cind vorbesc cu cineva autoritar.__________ 9.Nu am nici un dubiu dspre competentele mele sociale._________ 10.Imi este greu sa privesc pe cineva in ochi.___________ 11.Ma simt inhibat(a) in situatii sociale._______ 12.Nu mi se pare dificil sa vorbesc cu strainii.__________ 13. Sint mai timid(a) cu persoanele de sex opus._________

Pedepsiti pe ceilalti pentru greselile pe care le fac?_______________ 24.Sunteti un om agresiv?______________ 18.Ati fost batut des?__________________________ 6.Cind sunteti nervos trebuie neaparat sa va varsati nervii pe cineva sau pe ceva?_____ 17. La fiecare intrebare exista 3 variante de raspuns: „Da”.Vi se reproseaza des ca sunteti un om impulsiv?________________ 4.Cind sunteti invinovatit pe nedrept. se cearta frecvent?_________________________ 5. cit mai obiectiv.Injurati des si cu naduf?__________________ 29.Ridicati tonul cu multa usurinta?_____________________________ 21.Sunteti in conflict cu foarte multe persoane din anturaj?_______________ 11.De obicei.Parintii Dvs. tutun s.Aplicati in practica amenintarile?___________________ 23. Cititi cu atentie fiecare intrebare si alegeti una dintre variantele de rapsuns.Aveti multe neintelegeri in familie?_________________ 10. cind sunteti nervos.Sunteti un om deosebit de irascibil?____________________ 3. Va santajeaza sau va ameninta cineva?________________ 14.Colegilor le este frica de Dvs?________________ 25.Nu va place viata pe care o duceti?_______________ 12.Cind va enervati.Nu aveti remuscari dupa manifestarile de violenta?____________________ 30.Cind cineva va afecteaza demnitatea sunteti in stare de orice?________________ .Sunteti un om razbunator din fire?_______________ 28.Unele substante chimice(alcool. 1. va manifestati violent?______________ 16. „Nu sunt sigur(a)”.Sunteti o persoana suspicioasa?_____________ 8.Va place sa lasati impresia ca sunteti dur?___________________ 27.Chestionar de N Instructiuni: „Vi se cere sa raspundeti. reactionati violent?_________________ 15. la intrebarile ce urmeaza.Cei care va cunosc mai bine va reproseaza ca sunteti o persoana nervoasa?________ 2.a) va fac nervos si agresiv?____________ 26.Va simtiti permanent amenintat de ceva?____________________ 7.Va palce sa priviti filme cu multa violenta?_________________ 19.Amenintati cu mare usurinta?_________________ 22.Lucrati mult intr-un stres continuu?___________ 9. „Nu”. va calmati foarte greu?__________________________ 20.Aveti neintelegeri cu persoanele mai in virsta?________________ 13.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful