You are on page 1of 2

9 motive pentru a alerga

by nuaisacrezi.ro on January 12, 2013 with 5 commentsSPORT SI SANATATE

Alergare este un mod perfect si gratuit pentru a arata bine. Nu este nevoie de echipament special sau un loc amenajat pentru alergare, doar incaltaminte sport sau adidasi. Aproape in trei anotimpuri din patru poti sa alergi pe strada. Alergare este utila si eficienta in tratarea multor boli. Efortul in sine nu este un medicament sau un leac, ci un efect indirect asupra stresului, al sistemului nervos central si cardiovascular. Are un efect pozitiv asupra intregului organism!

1.Alergarea este un antrenament, in mod direct, pentru muschiul inimii si pentru circulatia sangelui. Acest lucru determina inima sa devina mai puternica.

2. Se mareste capacitatea de oxigen in sange. Inima antrenata conduce un volum mult mai mare de sange decat una neantrenata, crescand fluxul de sange si schimbul de oxigen. Toate tesuturile si organele primesc mai mult sange imbogatit cu oxigen si substante nutritive. 3. Stresul si oboseala se aduna in organism pe timpul zilei. Pentru a scapa de oboseala, trebui sa transpiri, iar alergatul iti face face aceasta sarcina mai usoara si placuta. 4. In timpul unei alergari, in sange, primesti hormonii- endorfine. Acest hormon este de asemenea, numit “hormonul fericirii”. Si pentru un motiv bun: cand concentratia de endorfine in sange creste, persoana prezinta o usoara senzatie de euforie. Depresia dispare. 5.Se mareste activitate mentala. In timp ce faci jogging adesea “de la sine” vine solutia unei probleme sau sarcini. Sangele, in timpul antrenamentului, se alimenteaza cu oxigen, crescand metabolismul, prin urmare sistemul nervos central functioneaza mai activ.

astfel imbunatatind mobilitatea tractului digestiv . rezultand functionarea lor mai buna. va ajuta organismului sa se intoarca la armonie. Este un efect pozitiv asupra rinichilor: in timp ce alergi. vrei sa fii frumos – alearga. Pentru persoanele in varsta un astfel de antrenament este deosebit de util. atunci cand in sange este o cantitate mare de hormoni. sarcina este redusa. Daca alergati dupa munca . se va suprima pofta de mancare si o sa adormiti ca intr-un vis frumos. deoarece impiedica modificarile degenerative ale articulatiilor si a tesutului muscular. Descoperirile oamenilor de stiinta arata ca are loc o regenerare partiala a tesutului hepatic.seara. 7. vrei sa fii destept -alearga”. veti elibera tensiunea. 9. toate acestea conduc la echilibrarea greutatii corporale. Impreuna cu imbunatirea metabolismului.6. Alergare regulata are un efect pozitiv asupra sistemului musculo-scheletic. Grecii antici obisnuiau sa spuna: “Daca vrei sa fii puternic – alearga. va veti relaxa. reducand senzatia de foame. Pot sa alergi in orice moment al zilei! Dimineata. 8.Alergatul imbunatateste imunitatea prin cresterea nivelului de celule rosii din sange si a hemoglobinei. . In procesul de alergare nivelul de colesterol din sange scade.