KERTAS KERJA

CERAMAH DAN BENGKEL TEKNIK MENJAWAB MATEMATIK 2012

SJK(T) MAHATHMA GANDHI KALASALAI, SG. SIPUT, PERAK

ANJURAN

UNIT KURIKULUM SJK(T) MGK

00pagi 5.0 4. Rajambal A/P Veerasam (Penolong Kanan Hal Ehwal Murid) Penyelaras Program : En. 2.0 PENGENALAN Ceramah dan bengkel menjawab kertas Matematik ini bertujuan untuk mendedahkan kepada murid – murid tentang cara – cara dan teknik – teknik yang berkesan untuk menjawab soalan – soalan dalam peperiksaan UPSR. Mahenthiran A/L Samy AJK Peralatan : En.00 pagi hingga 10.1.Kalidas A/L Balakrishnan AJK Siaraya : En Deventhiran A/L Subramaniam . Kasturi A/P Sundaraj 7. ahli – ahli akan :  Meningkatkan penguasaan pelajar dalam menjawab soalan Matematik yang akan dijalankan 2013  Meningkatkan pencapaian pelajar dalam mata pelajaran Matematik. MATLAMAT  Untuk membantu murid – murid meningkatkan kemahiran dalam teknik – teknik menjawab soalan Matematik dalam peperiksaan UPSR secara sistematik dan berkesan.0 KUMPULAN SASARAN Murid – murid dari Tahun 5 Thamarai 6. SJK(T) Mahathma Gandhi Kalasalai ini ingin melaksanakan ceramah dan bengkel menjawab kertas Matematik.Azizah Begam Bt Muhamad Ismail (Penolong Kanan Kokurikulum) : 2.0 PENCERAMAH Pn. Francis A/L Sitthirai Setiausaha : Cik. Yoggesswary A/P Balan Naik Setiausaha : Cik. Nirainchanah A/P Krishnan Penyediaan Laporan : Cik.Pn. Pn. Usha A/P Periasamy Bendahari : Cik.0 3. OBJEKTIF Adalah diharapkan selepas aktiviti ini.0 TARIKH DAN TEMPAT Tarikh: 13 Julai 2012 (Jumaat) Tempat: Dewan Gandhi MGK Masa: 8. Jayaluxmi A/P Uganda (Penolong Kanan Pentadbiran) Naib Pengerusi : 1.0 Jawatankuasa Program Penasihat : En. Veeramuthu A/L Sinnathamby (Guru Besar SJK(T) MGK) Pengerusi : Pn. Kavitha A/P Kanjee AJK Kawalan Disiplin : En.

1 Kertas Mahjong 8. Lagipun program ini adalah untuk membantu dan juga menolong murid – murid tahun 5 sekolah ini mendapat kemahiran menjawab soalan Matematik peperiksaan yang sistematik dan juga berkesan.60 1× RM 50.0 INPUT PROGRAM 8. BAHAN Kertas Mahjong Maker Cenderahati KUANTITI 20× RM0.2 Latihan Dalam Kumpulan BAHAN DAN PERALATAN 8.00 JUMLAH JUMLAH RM 8.0 12.1 Ceramah dan bengkel teknik – teknik menjawab soalan Matematik dalam peperiksaan UPSR 8. Semoga program ini memberi kesan positif kepada semua yang terlibat dan apa yang dirancang akan berjalan dengan lancar dan sempurna.2 Latihan dalam kumpulan (LDK) KAEDAH PELAKSANAAN 9. PENUTUP Adalah diharapkan agar semua perancangan ini mendapat perhatian dan pertimbangan yang sewajarnya dari semua pihak yang terlibat dalam menjayakannya.00 9. 2. 13.8.00 RM 50.00 RM 90. 3.0 PERBELANJAAN DAN KEWANGAN Perbelanjaan Program Pembangunan Kerohanian akan ditanggung oleh pihak sekolah.2 LCD 8.00 RM 32. program ini juga bertujuan agar murid – murid tahu pelbagai teknik yang boleh digunakan semasa menjawab kertas peperiksaan UPSR. Disamping itu.40 20× RM 1.0 11.0 .3 Pen Maker ANGGARAN PERBELANJAAN BIL 1.1 Bengkel 9.0 10.

............ (EN.............Disediakan oleh............ JAYALUXMI A/P UGANDA) PENOLONG KANAN PENTADBIRAN TARIKH: 05-07-2012 Disahkan oleh. VEERAMUTHU A/L SINNATHAMBY) GURU BESAR SJK(T) MGK TARIKH: 05-07-2012 Sk : Guru Besar PK Pentadbiran Penyelaras Program .. ......................................... ......... (PN. TARIKH: 05-07-2012 ........ Diluluskan oleh................ (YOGGESSWARY A/P BALAN) SETIAUSAHA PROGRAM......

Related Interests