Az elhitetés kora című film magyar feliratának szövege

Az elhitetés kora
Amiket ma hallani fogtok elég szörnyűségesek, másfelől nézve viszont, fantasztikus lenne, ha az Illuminati birtokában lévő ismereteket jóra használhatnánk. Ha láttátok volna, amit én láttam nagyon dühösek lennétek. Ezek az emberek azokat a dolgokat, amiket az emberiség felemelésére használhatnának, inkább arra fordítják, hogy rabigába hajtsanak minket. Gonosz emberek már régiókra osztották a földet és mindent elterveztek. A világ felett akarnak uralkodni. Az a céljuk, hogy a lakosságot félmilliárdra csökkentsék, akik fölött egy maroknyi elit uralkodna. Istennek és Sátánnak egyaránt van terve a világ számára. Sátán terve, hogy nem akar embereket rajta, illetve csak keveset, akik felett egy egységes világkormány uralkodik. A Biblia azt mondja, hogy „az utolsó napokban nehéz idők állnak be” és, hogy „az emberek féktelenek, jóra nem hajlók lesznek.” A keresztényeket egyszerűen gyűlölni fogják. „Miért tombolnak a népek, milyen hiábavalóságot terveznek a nemzetek? Összegyűlnek a föld királyai, a fejedelmek együtt tanácskoznak az ÚR ellen és felkentje ellen.” Zsoltárok 2 Egy általános stratégiát fogunk kidolgozni Amerika számára ebben az időszakban, amikor tényleg létrehozhatunk egy új világrendet. Ez nemcsak válság, hanem remek lehetőség is egyben. Tudjuk, hogy a versenyt nem a leggyorsabbak, a csatát nem a legerősebbek nyerik. Nem gondoljátok, hogy egy angyal érkezik a forgószéllel és irányítja a vihart? Egyetlen kérdésem van. A válság során volt-e tudomása arról, hogy a Fed vagy az államkincstár részt vett-e bármilyen aranycsere ügyletben? A Federal Reserve egyáltalán nem birtokol aranyat. 1934 óta nem volt aranyunk. „Washington igazi urai láthatatlanok, és a színfalak mögül gyakorolják a hatalmat.”

1

Az elhitetés kora című film magyar feliratának szövege

Felix Frankfurter, a legfelsőbb bíróság bírája, 1952 A Szentírás melyik része kellene, hogy irányítsa a politikánkat? Mózes 3. könyvét kövessük, ami szerint a rabszolgaság elfogadható? És ami azt mondja, hogy a kagyló tisztátalan étel? Vagy Mózes V. könyvét kövessük, ami azt mondja, hogy kövezd meg a gyereked, ha eltér a hittől? Vagy a Hegyi beszédet kövessük, ami annyira radikális, hogy a saját védelmi minisztériumunk sem élné túl a bevezetését. „A világkormány eléréséhez el kell törölnünk az emberek agyából saját egyéniségüket, a családi hagyományokhoz való hűségüket, a nemzeti hazafiságot és a vallásos dogmákat.” Brock Chisholm, az Egészségügyi Világszervezet igazgatója 1948 és 1953 között „Senki sem léphet az Új Világrendbe, aki nem esküszik hűséget Lucifernek. Senki sem léphet az Újkorba, aki nem megy át a luciferiánus beavatáson.” David Spangler, az ENSZ Planetáris Kezdeményezés igazgatója Az én értelmezésem szerint néhányunknak „felemelkedett képességei” lesznek. Igazi felemelkedett képességek, mielőtt a tényleges korszakváltás megtörténik. Ez nagyon menő lesz, mert 2012 után egy 100-szor harmonikusabb, utópisztikus világra számítunk. Az időutazás, a lebegés, azonnali telepátia, azonnali gyógyulás vagy a telekinézis olyan hétköznapi lesz, mint a lélegzetvétel. Nem csupán egyetlen kis ország a tét, hanem egy hatalmas elképzelés. Egy Új Világrend. Ahol a különböző nemzetek egyesülnek egy közös célért, hogy elérjék az emberiség egyetemes törekvését: béke, biztonság, szabadság és a törvény hatalma. A megtévesztés kora Bukott angyalok és az Új Világrend Írta és rendezte: Gonzo L. Shimura Közreműködik:

2

Chris White

Az elhitetés kora című film magyar feliratának szövege

Douglas Hamp (Henry Lamb) Szeretnék néhány dolgot elmondani, abból, amit az elmúlt öt évben tanultam intenzív kutatásaim során. Talán a legmegdöbbentőbb dolog, amit elmondhatok, hogy valamennyi összeesküvés elmélet, amit eddig hallottatok az egységes világkormányról vagy a világ feletti ENSZ hatalomátvételről, félre lett téve. Ezek már nem összeesküvések. Mind nyilvános. A globális kormányzásért felelős ENSZ által finanszírozott bizottság 1992-ben kezdte meg munkáját, amit négy éven át folytatott. Tavaly ősszel adták ki végső jelentésüket. A címe „A mi globális szomszédságunk”. Amennyiben a Biblia egyszerűen csak mitológiai történetek, tündérmesék és egyéb történetek gyűjteménye, akkor zavaróan hű képet ad arról, ami ma a világban folyik. Személyes utam során arra a következtetésre jutottam, hogy a bibliai világnézet adja a legelfogadhatóbb magyarázatot a gonosz eredetére és annak az emberiségre kifejtett különféle hatásaira. Magyarázatot ad az emberi szenvedésre, valamint a halál és pusztulás elkerülhetetlen valóságára a jelenlegi világban. De, ami a legfontosabb, megmutatja, hogy miért volt a megtévesztés a leghatékonyabb eszköz egy ősi gyűlölet által fűtött terv kivitelezésére. „Mert a mi harcunk nem test és vér ellen folyik, hanem erők és hatalmak ellen, a sötétség világának urai és a gonoszság lelkei ellen, amelyek a mennyei magasságban vannak.” Efézus 6:12 Az Új Világrend célja Végjáték – A globális rabszolgaság tervezete Végjáték című filmjében Alex Jones így összegzi a globális elit „szent” küldetését: „Egy kétosztályos társadalom kialakítása a cél, ahol az alsó osztály rabszolgasorban él, elszigetelt városokban, míg az elit élvezheti a föld javait, szuper-emberekké fejlődve a beültethető technológiák segítségével, örök élettel megáldva, bejárva az egész kozmoszt. Ezt ígérik az Új Világrend bennfentes tagjainak és ez a Bilderberg csoport célja.”

3

Az elhitetés kora című film magyar feliratának szövege

A globális elit ezen titkos küldetése motiválta a világban jelenleg működő különböző rendszerek egyes szintjeit. A következő szektorok jelentik a beszivárgás legfőbb pontjait: - Politika, - Gazdaság, - Katonaság, - Tudomány, - Oktatás, - Technológia - és a társadalom. Elsősorban azonban spirituális ideológiát használnak ehhez a hatalmas elhitetéshez. A felsorolt területek esetenként átfedik és/vagy erősítik egymást. Az emberi társadalom előbb felsorolt elemeinek segítségével a globális elit folyamatosan az egységes világvaluta, a drasztikus népességcsökkentés, az egységes világvallás és persze a világkormány bevezetésén dolgozik. Látva, hogy milyen gyorsan változnak és fejlődnek a dolgok, az emberi történelem során még soha nem vált ennyire kivitelezhetővé ez a terv. A terv számos részét tanulmányozva azt találtam, hogy nemcsak mi emberek vagyunk elhitetve, de azok, akik az Új Világrendet népszerűsítik és bevezetésén fáradoznak, talán mindenkinél jobban el vannak hitetve és ők a legfőbb áldozatok. Az Új Világrend legfőbb céljával kapcsolatos kutatásaim során leginkább azt nem értettem a kezdetekben, hogy mi az Új Világrend célja mindezzel. Miközben folyamatosan fedeztem fel az egyes aspektusokat, például hogy mit tesznek az ételekbe, a népirtást, vagy a tervezett népességcsökkentés tényét, az agykontrolt, stb. Próbáltam rájönni, hogy mit jelent mindez. Hová vezet? A teljes kontrol, a megfigyelés, a világkormány, globális gazdaság. Mit jelent mindez? Azon akadtam fenn, hogy mit nyernek azzal, ha mindez megvalósul. Mi történik, ha végül képesek lesznek mindenkit irányítani?

4

Az elhitetés kora című film magyar feliratának szövege

Teljes zárlat, Új Világrend. 1984. Szép új világ. És sorolhatnánk… Mert tényleg ilyen rendszer épül. És, amikor sikerül, csak egyszerűen hátradőlnek majd és megtapsolják egymást, hogy „Megcsináltuk”? És éltetik magukat? A sátánizmussal való kapcsolat volt az, ami felkeltette az érdeklődésem és az a tény, hogy hittek Istenben. Abban hisznek, hogy Sátán az isten. Aktívan imádják Sátánt és útmutatást kapnak a lélekvilágból. Ez az, ami elképesztett. Akármelyik ajtót nyitottam ki, akármilyen falat döntöttem le, valahol mindig ott volt a sátánista összefüggés. Tehát a válasz azokra a kérdésekre, hogy mi a végcél és mi van az egész mögött megegyezik. Az Antikrisztus. A rendszer, amit körénk építenek, a teljes kontrol, a gazdaság, minden úgy épül, hogy végül mindenkit rávegyen az Antikrisztus imádatára. Erről szól az egész. Így áll össze a kép. Ez az a tényező, amivel minden értelmet nyer. Tehát egy lelki cél van az egész mögött. Pontosan ahogy az Efézus 6:12 mondja, és ezt a lelki célkitűzést fedezzük fel az Új Világrenddel foglalkozó kutatások során. Mármint, hogy valóban részt vesznek rituálékon, és, hogy ezek során tényleg kapnak útmutatást és ez az útmutatás kitér a részletekre, elmondja, hogyan hozzák létre ezt a bizonyos rendszert, hogyan mérgezzék a vizet, és a többi összeesküvésnek is van valamilyen szerepe ebben a készülő világkormányban, világvallásban, globális gazdaságban. Aminek egyetlen célja van: az emberiség imádatának megszerzése egy ősi kérub iránt.

5

Az elhitetés kora című film magyar feliratának szövege

„Apollion felemelkedése 2012” című könyvében Tom Horn a következőket írja: „A színfalak mögött és a nem beavatottak látókörén kívül, az okkult mesterek, az Illuminátusok, a Bonesmen, a Bilderbergek, a Bohemians alkímiája és rituáléi olyan összhangban vannak a közelmúlt amerikai kül- és belpolitikájával, hogy egyértelműen egy szörnyű Sybil-i következtetésre jutunk, ami szerint egy leírhatatlanul brutális vezető jelenik meg a láthatáron a közeljövőben.” „Bár ez a hamis béke fejedelme látszólag egyedi válaszokat hoz majd a világ legnagyobb kihívásaira, idővel Antiokhosz szeleukida, Hitler, Sztálin és Dzsingisz kán minden gonoszsága is eltörpül majd mellette.” Én úgy látom, hogy lesz egy emberként megszületett személy, aki már úgy nő fel, hogy fontos része lesz a titkos társaságoknak, hozzáférése lesz mindenféle komoly technológiákhoz és ezek között lesz a rekombináns DNS is. A rekombináns DNS segítségével megnyithatunk egy gént vagy DNS szekvenciát és beépíthetünk egy idegen gént. Úgy gondolom, hogy a Sátán DNS-ét, a Sátán genetikai kódját fogja beültetni a saját testébe. És így egy hibrid, egy „fenevad” lesz belőle, ami átmegy egy bizonyos változáson. Az az őrület, hogy már létezik ez a technológia, tudjuk, hogy az Isten fiai lejöttek a földre Noé napjaiban. Tehát megvan a bibliai precedens és azt hiszem, már ma is láthatunk ilyen dolgokat megtörténni. Az Új Világrend bibliai megközelítése Ahhoz, hogy megértsük az Új Világrend bibliai magyarázatát, először az ember bukásának történetét kell megnéznünk Mózes első könyvének harmadik fejezetében. Ez a fejezet megmutatja a terv eredetét, hogy ki van mögötte és hová vezet. Egyetlen ősi szöveg sem árul el olyan sok mindent a gonosz természetéről és módszereiről, mint a Biblia. És minden itt kezdődött. Ismerjük a történetet. Isten az Éden kertjében megteremtette Ádámot és Évát. Isten teremtése jó volt és az ember is nagyon jó volt. Isten egyetlen parancsolatot adott Ádámnak és Évának.

6

Az elhitetés kora című film magyar feliratának szövege

„A jó és a rossz tudásának fájáról nem ehetsz, mert ha eszel róla, meg kell halnod.” – mondta Isten Ádámnak és Évának, I. Mózes 2:17 Egy kígyó jött, aki megkísértette Évát, hogy egyen a jó és rossz tudásának fájáról. Ez egész itt kezdődött. Ezelőtt a pont előtt az ember még nem volt halandó, de Sátánnak más tervei voltak. Az emberiség történelmének első lejegyzett hazugsága Sátán szájából származik. „És monda a kígyó az asszonynak: Bizony nem haltok meg; Hanem tudja az Isten, hogy a mely napon ejéndetek abból, megnyilatkoznak a ti szemeitek, és olyanok lésztek mint az Isten: jónak és gonosznak tudói.” – I. Mózes 3:4-5 Sátán, a hazugság atyja megpróbálta átértelmezni, hogy mit jelent a jó. A nagy megtévesztés alapelvéhez hűen Sátán hazugsága is tartalmazott némi igazságot, de ahhoz, hogy megértsük miként járta át ez a hazugság a történelmet és, hogy miként használják az Új Világrend létrehozására, alaposan meg kell vizsgálnunk ezt az idézetet. „Bizony nem haltok meg…” Sátán tudta, hogy miután ettek a fa gyümölcséből az emberiség halandóvá válik. Ez a hazugság a New Age ideológiák, például a reinkarnáció alapja is. A New Age ideológia lényege, hogy bár fizikailag meghalunk, nincs menny vagy pokol, hanem egy másik lehetőséggel térünk vissza, hogy elérjük a megvilágosodást. Ez ugyanaz a hazugság, amiben a globális elit legtöbb tagja hisz. Azt gondolják, hogy az intellektus, a technológia és a tudomány segítségével az emberiség eléri majd a halhatatlanságot. Ez egyre egyértelműbbé válik, ahogy megvizsgáljuk a szent ígéretet vagy ősi reményt, amiben az Új Világrendért harcolók hisznek. „Hanem tudja az Isten, hogy a mely napon esztek abból, megnyilatkoznak a ti szemeitek…” Sátán arra utalt itt, hogy a titkos tudás és „bölcsesség” a rendelkezésükre áll majd. Ez a titokzatosság természete mögött rejlő legfőbb motiváció, amit valamennyi titkos társaság követ. Az elképzelés lényege, hogy a megszerezhetetlen információt csak azok kapják meg apránként, akik behódolnak a tudásbirtokos akaratának.

7

Az elhitetés kora című film magyar feliratának szövege

Arra a New Age által terjesztett reményre is rájátszik, hogy minden ember egy magasabb szintű tudatosság felé fejlődik. És ha az emberek rákapcsolódnának erre az univerzális energiaforrásra, akkor rájönnének, hogy ők maguk istenek. „és olyanok lesztek mint az Isten…” Az Új Világrend és annak összetevői, a titkos társaságok, a New Age mozgalom, a transzhumanista mozgalom, és még a földönkívüli vonal is, sok szempontból ezen az egy hazugságon alapul. Az elképzelés, hogy az ember olyan lesz, mint Isten, a szamár elé kötött répaként szolgált nagyon sok olyan törekvésében, aminek célja, hogy nagyobb hatalomra tegyen szert és uralja a tömegeket, miközben legyőzi a halált és a természetet. A panteizmus és az a nézet, hogy Isten csupán egy erő, vagy, hogy minden, ami a világegyetemben van az Isten és ezért mi magunk is Istenek vagyunk, szintén erre a hazugságra vezethető vissza. Ez a legnagyobb elhitetés, mert az emberi büszkeséget használja ki. Ez a mozgatóerő nagyon sok elmélet mögött, mint amilyen a karma vagy, hogy az erkölcs relatív. Nem egyéb ez, mint a gonosz létezésének tagadása és a bűnökért való felelősségre vonás lehetőségének elutasítása. Ez a luciferiánus eszme alapja. Ez szolgáltatja az alapját annak a tervnek, amin a kiválasztottak évszázadok óta dolgoznak. Kizárólagos tudás a halhatatlanság elérésére, és az istenné váláshoz, mindez pedig a Teremtő Isten segítsége nélkül, az ember saját intellektusa segítségével. Látni fogjuk, hogy bizonyos emberek évszázadok óta kergetik ezt a különböző neveken, például Szent Ígéretnek vagy Ősi Reménynek nevezett eszmét. Bill Cooper: Ők így nézik ezt. Szerintük az ártatlanság a következőképpen ért véget: Ádámot és Évát egy igazságtalan, kegyetlen és bosszúálló Isten tulajdonképpen rabságban tartotta az Éden kertjében. Amíg Lucifer az ő megbizottján, Sátánon keresztül ki nem szabadította őket ebből a kertből azzal, hogy intellektust ajándékozott nekik.

8

Az elhitetés kora című film magyar feliratának szövege

Az intellektuson keresztül az ember legyőzi a földet és a természetet és ő maga is istenné válik. Ezt tanítják minden szabadkőműves páholyban. Minden titkos testvériség, minden titkos társaság, minden misztikus templom, minden okkult szervezet ezt a luciferiánus filozófiát tanítja. Az Ősi Remény Amikor az alapítóatyák bejelentették a korok új rendjét egy ősi remény szerint cselekedtek, amit be kell teljesíteni. „…egy ősi remény, amit be kell teljesíteni.” Chris Pinto: Hiszem, és ha megnézzük az ezoterikus filozófusok és tanítók írásait, látni fogjuk, hogy ez az ősi remény azt jelenti, hogy sok ezer éve létezik egy terv, egy törekvés, a titkos társaságokon belül, Atlantisz elveszett birodalmának feltámasztására. Azok kedvéért, akik nem tudják, elmondom, hogy az Új Atlantiszra, Új Világrendre vagy a korok új rendjére vonatkozó elképzelések egy és ugyanazt takarják. Az Ősi Remény, amire Bush utalt második beiktatási beszédében, mutatja, hogy Bush, és/vagy a beszéd írói tudatában vannak az ősi hierarchia által indított terv létezésének. Ez a hierarchia most titkos társaságok formájában tevékenykedik egy világbirodalom létrehozása érdekében. A birodalmat építőknek azt az ígéretet tették, hogy ők maguk is istenek lesznek és részesei lehetnek a tökéletes emberi lények családjának. Manly P. Hall 33. szintű szabadkőműves és okkultista, akit sokan a titkos társaságok és a szabadkőművesség legnagyobb szakértőjének tartottak, könyvében felfedi Amerika titkos végzetét: „A filozofikus birodalom régi álma az ősi világból érkezett a modern korba. A titkos társaságok most is léteznek és a mértéktelenségüktől függetlenül is tovább virágoznak majd, egészen addig, amíg a küldetés be nem teljesedik. A titkos társaságok több mint háromezer éven át küzdöttek, hogy létrehozzák azt a háttértudást, ami a világ nemzetei közötti megvilágosult demokrácia létrehozásához szükséges.” Hall azt is elmondja, hogy Amerikát nem bibliai elveken nyugvó alkotmányos köztársaságként alapították, hanem egy hatalmas társadalmi kísérletként, Sir Francis Bacon 1627-ben „Új Atlantisz” címmel írt könyvében olvasható elvek alapján. Az emberi tökéletesség elérésének az ezzel érkező utópia célja, az ősidők óta áhított terv központi eleme.

9

Az elhitetés kora című film magyar feliratának szövege

„Az elsődleges emberi cél az ember tökéletesítése. Ezt kell első helyre tenni, és amikor ezt elértük, minden egyéb jó követni fogja.” – Amerika titkos sorsa Ezek mind az ősi misztérium tanításokból erednek. Az ősi misztérium iskolák Az ősi misztérium tanítások tulajdonképpen ezoterikus, spirituális, bölcsesség filozófiák, amelyeket a beavatott elit adott tovább az évszázadokon át. Nem különbözik a luciferiánus vallástól, ami azt hirdeti, hogy az ember egy napon, saját intellektusa segítésével istenné válik. Ez az Új Világrend vallása, ami a különböző titkos társaságok, szekták, sőt egyes vallásos körök égisze alatt is, különböző beavatottsági szinteken működik. A misztérium vallások eredete, története és gondolkodása megtalálható a teozófiai írásokban. Keith Thomson, „Vízöntő, a gonosz kora” című filmjében leleplezi a teozófia alapjait és a titkos társaságokhoz, a New Age mozgalomhoz, a Zeitgeist-hoz és végül az Új Világrendhez való kötődését. A Grace Knoche által írt Misztérium kultuszok című dokumentumban a Teozófia Társaság felfedi az ősi misztérium tanítások eredetét. A dokumentum így kezdődik: „Sok-sok millió évvel ezelőtt, az őskor sötétségében, az emberiség még csak csecsemő volt, Természetanya gyermeke, aludt, álomban úszva, a mentális álom köpönyegébe bugyolálva. Az egoitás felismerése még aludt, csak az ösztönszerű tudatosság volt aktív. Mint egy ragyogó folyam az idő horizontján, isteni lények, manasaputrák, az elme gyermekei leereszkedtek az alvó emberekhez és az intellektus napjának tüzével meggyújtották az alvó elme kanócát, és íme, a gondolkodó ébredezni kezdett. Az öntudatosság felébredt és az ember az intellektuális és érzelmi hatalom dinamója lett, aki képes a szeretetre, gyűlöletre, dicsőségre, bukásra. A tudás birtokában megszerezte a hatalmat, a hatalom birtokában a választást választotta és alakította saját jövőjét, aminek felfogása borként hatotta át ereit.” Elmagyarázza az atlantiszi összefüggést is: „Az idő szaladt tovább és a faj hatalma erősödött. Miközben Lemuria életet adott Atlantisznak, a harmadik majd negyedik ősfajnak, a legádázabb háború dúlt a fény és igazság urai és a sötétség és tudatlanság urai között… Tehát négy vagy ötmillió évvel ezelőtt, amikor

10

Az elhitetés kora című film magyar feliratának szövege

az a veszély fenyegetett, hogy a lelki bűn miatt Atlantisz elpusztítja önmagát, megalakultak ez első misztérium iskolák. Ezekből a korai központból újabb iskolák nőttek ki és terjedtek el az atlantiszi világban. Atlantisz fénykorára és anyagi virágzásának csúcsán, ezek az iskolák küzdöttek leginkább a boszorkányság egyre erősödő hulláma ellen.” – Grace Knoche, Misztérium iskolák H.P. Blavatsky, a teozófia megalapítója és sokak szerint az okkult és ezotéria egyik „legnagyobb” írója kijelentette, hogy könyve, „A titkos doktrina”, az ősi misztérium tanítások feltámadása. „A titkos doktrina, a korok összegyűjtött bölcsessége… az okkult szimbólumok titokzatos hatalma, a tények, amelyeknek rendezése, rögzítése és megmagyarázása a beavatott látnokok és próféták több generációjának munkájába került, az evolucionista fejlődés ijesztő folyamatán keresztül… a látnokok sok ezer generációjának folytonossága, akiknek saját tapasztalatai tesztelték és megerősítették a verbálisan egyik generációról a másikra hátrahagyott hagyományokat és azon felemelkedett magas szintű lények tanításait, akik a gyerekorban járó emberiség felett őrködnek.” HP Blavatsky, A titkos doktrina, 1. kötet, 257. oldal Alice Bailey, teozófus és író, a korábban Lucifer Publishing elnevezésű Lucis Trust egyik alapítója, legismertebb könyvében, „A hierarchia külső megnyilvánulásában”, ami az emberiség egészének beavatásáról szól az ősi misztérium kultuszba, a következőket írja: „Ez a kevesek számára ismert isteni energia most Samballából folyik. Testet ölt benne az az energia, ami a világválság mögött rejlik jelenleg. Isten akarata, hogy olyan faji és hatalmas változásokat idézzen elő a faj tudatosságában, ami teljesen megváltoztatja majd az ember hozzáállását az élethez, továbbá a lelki dolgok, az ezotéria és az élet alapvető kérdéseit illető felfogását.” Ez az erő (a szeretet erejével együtt) hozza majd el azt a hihetetlen (az emberi tudat számára elkerülhetetlen és közeli) válságot, amit mi második válságnak hívunk, ami a faj beavatása a korok misztériumába, abba, ami a kezdetektől rejtve volt.” (57. oldal) Az ősi misztérium tanítások alapja az az elképzelés, hogy az ember azért kapta a kreativitás és intellektus ajándékát, hogy mi magunk is isteni szintre juthassunk és azokká az isteni lényekké válhassunk, amivé az evolúció folyamata akar változtatni minket. Ez az elképzelés szöges ellentétben áll a bibliai kereszténységgel, amely megváltást ajánl mindenkinek, aki hisz Jézus Krisztusban. Ezért fektetnek olyan nagy hangsúlyt a misztérium kultusz írói a kereszténység megcáfolására.

11

Az elhitetés kora című film magyar feliratának szövege

És ezért szivárogtak be a titkos társaságok tagjai a kereszténység vallásos intézményeibe. Céljuk, hogy a kereszténység minél több részét megrontsák és így a történészek teljesen hamis képet fessenek a hitről. A kereszténység besározására irányuló kísérletek legtöbbje a Zeitgeist film első részében bemutatott elképzelésekre koncentrál. Úgy gondolom, hogy a Zeitgeist nem egyéb, mint amiről Alice Bailey beszélt, amikor a következőket mondta: „…a faj beavatása a korok misztikumába…” Ugyanebben a könyvben Bailey a következőképpen mond véleményt a kereszténységről: „A kereszténységet is meg kell dönteni, mert zsidó forrásokon alapul. Krisztus uralmának véget kell vetni, mert csak az erő hatalma igaz. A szövetséges hatalmak világrendjében az egyénnek nincsenek jogai, és szabadsága az állam szolgálatában merül ki. Nem lesz gondolat- vagy lelkiismereti szabadság, minden ügyben az állam dönt, az állampolgárnak nem lesz joga véleményt nyilvánítani. Az embereket rabszolgaként fogják besorozni az állam szolgálatába.” Bailey a továbbiakban Jézus eredetéről beszél: „Az ősi misztériumok napisteneinek, a világmegváltóknak és Avatároknak ciklikus megjelenése tanúskodik erről az örök Könyörületről és ez a biztosíték is.” Albert Pike is elmondja véleményét a kereszténységről a „Morálok és dogmák” című könyvében: „A tanítók, még a Keresztények is, általában a legtudatlanabbak az általuk tanítottak értelmével kapcsolatban. Nincs még egy könyv, amiről annyira keveset tudnak, mint a Biblia. A legtöbb ember számára, aki elolvassa, éppen annyira felfoghatatlan, mint a Zóhár.” A napimádat is a misztérium tanítások része és az ezoterikus tanítások is mankóként használják, hogy megkíséreljék megmagyarázni a bibliai kereszténységgel és az emberJézussal kapcsolatos félreértéseket. Manly P. Hall a napra utalva beszél Jézusról: „A napimádat volt a vallásos kifejezés legkorábbi és legtermészetesebb formája… A nap hatalmának és erejének mély filozófiai megítéléséből született a Szentháromságnak ma élő koncepciója… Ez az égitest, minden Fény jelképe, három határozottan megkülönböztethető fázissal rendelkezik: felkelő, déli és lenyugvó. A nap érkezését örömmel fogadták, távozását pedig a bánat és boldogtalanság idejének tartották fenn. A nappal ezen dicsőséges, fényes égiteste az igaz fény, „amely megvilágosít minden embert, aki a világra jött,” a legfelsőbb jóakaró, aki mindent feltámasztott a halálból, aki etette az

12

Az elhitetés kora című film magyar feliratának szövege

éhező tömegeket, lecsendesítette a vihart és halála után feltámadt és mindent életre vitt, ez a humanitarizmus és emberbarátiság legfelsőbb Lelke, akit a kereszténység Krisztusként ismer, a világok Megmentője, az Atya Egyszülötte, aki testté lett és a Dicsőség Reménye.” Nem meglepő, hogy H.P. Blavatsky is asztronómiai jelentőséget tulajdonít a kereszténységnek: „Teljesen felesleges a protestánsoknak a katolikusok ellen kiáltoznia az ősi holdistennőkön alapuló Mária-kultusz miatt, amikor ők maguk Jehovát imádják, aki maga is elsősorban holdisten, és amikor mindkét egyház elfogadta a „Napot” [angol: a “nap” és “fiú” szavak csak egy betűben térnek el], a holdháromság Krisztusát.” Tehát ezen írók szerint, és Peter Joseph is erről beszél a Zeitgeist film első harmadában, a Keresztények a napot és a csillagokat imádják, nem pedig Istent és Jézus Krisztust. Egyetlen egy bibliai vers elég ahhoz, hogy bebizonyítsuk, ez mennyire nem igaz. A II. Királyok 23:5-ben ez áll: „Eltávolította a bálványpapokat, akiket Júda királyai alkalmaztak azért, hogy az áldozóhalmokon tömjénezzenek Júda városaiban és Jeruzsálem környékén, meg azokat is, akik a Baalnak, a napnak, a holdnak, a szerencsecsillagoknak és az ég egész seregének tömjéneztek.” A társadalmat manapság a kereszténységgel kapcsolatban átható ideológiák az ezoterikus írásokból erednek. Bár nem minden ember, aki gyűlöli a fundamentalista kereszténységet vagy a vallást úgy általában, érti, hogy mit is támadnak a teozófiai tanítók, alapvető hozzáállásuk Jézust, az Ő üzenetét és a benne hívőket illetően következetes. Ki tehát az ősi misztérium iskolák istene? A Teozófiai társaság alapvetően a luciferianizmust követi. Nyíltan sátáni például Blavatsky vagy Alice Bailey esetében. Ők nyíltan dicsőítik Lucifert, mint e világ istenét, vagy a planetáris Logost. Szerintük ő Isten hangja a Bibliában. Alice Bailey kimondja, hogy szerinte Lucifer isten. Az Új Világrend filozófiája egyértelműen a Luciferianizmushoz kötődik. Lucifer istenné magasztalásán alapul. Bár a globalizáció alsóbb szintjein erre csak, mint elvre tekintenek.

13

Az elhitetés kora című film magyar feliratának szövege

Mint mondjuk Prométheusz, a fényvivő, a fáklya, stb. Szerintük, ami az Édenkertben történt az jó volt, mert egy nagy és csodálatos lény nekünk adta a „tudást”. Akkor is, ha erre csupán allegóriaként tekintenek, az alap nézet a Luciferianizmus. A bibliai Lucifer felmagasztalásáról van szó, akkor is, ha nem teljesen istenként tekintenek rá. A Luciferianizmus a teozófia és az Új világrend alapja. Ez tökéletesen beleillik az összképbe, hiszen nem egyebet tesznek, mint platformot építenek Lucifer imádatára. „A Lélek pedig világosan megmondja, hogy az utolsó időkben némelyek elszakadnak a hittől, mert megtévesztő lelkekre és ördögi tanításokra hallgatnak;” – I. Timóteus 4:1 Nagyon magas beosztású emberek kimondják, hogy ők Lucifert imádják. És itt nem úgymond „egyszerű” sátánizmusról beszélünk, hogy elmennek valahová Sátánt imádni. Ez is rossz, persze. Nem valamiféle „előkelő” vagy trendi dologról van szó. A Szabadkőművesek titkos társasága már nagyon régóta létezik. Ezek az emberek keményen a célra összpontosítanak, gazdagok, tudják, mit akarnak, és nagyon türelmesek. Régóta dolgoznak ezen. Természetesen az alacsonyabb szinteken nem mindenki tudja, hogy mi történik. Úgy a 33. szinttől felfelé kezdik érteni, hogy mi történik és még ott is sokan el vannak hitetve, hiszen azt gondolják, hogy a Sátán a jófiú. Tehát azok, akik úgymond „mindent” tudnak is a sötétben vannak, mert Sátán nem tudatta velük igazi szándékait. Ami az, hogy ő senki mással nem törődik, csak magával. Amióta az ember rájött, hogy különleges és kivételes tudáson keresztül hatalmakat szerezhet és uralkodhat másokon, az ősi misztériumtanítások és azok az emberek, akiknek hozzáférése van ehhez a tudáshoz, titokban azon dolgoznak, hogy hatalmat szerezzenek a tömegek felett, akiknek fogalma sincs arról, hogy egy rendkívül szervezett társadalomba születtek, amit a vezetők céljai szerint, tehát azok elérése érdekében irányítanak.

14

Az elhitetés kora című film magyar feliratának szövege

Sokan váltak tudatlan áldozataivá ennek, azt gondolva, hogy a titokzatosság és az elhitetés fenntartásával ők maguk is hozzájuthatnak ehhez a tudáshoz. Mi a problémád? Csak ennyi. Keresztény vagyok, Uram. Én tiszta, erkölcsös, érdemes és ártatlan vagyok. Hogyan mondhatsz bármi rosszat rólam? Uram, Önnek újjá kell születnie. Én újjászülettem. De hiszen nem azt mondta, hogy Ön Lucifer? Én Lucifer vagyok. Definiálná nekem Lucifert? Tiszta, erkölcsös, érdemes és ártatlan személy, aki segíteni akar az embereknek. Lucifer? Igen. Megismételné ezt? Lucifer egy tiszta, szent… Erkölcsös! Ez ugyanaz a Lucifer, akit Isten teremtett? Igen, ugyanaz. Hihetetlen. Ezt felteszem az Internetre. Isten áldjon, testvér! Mert pontosan ezt tanítják a szabadkőművesek és páholytagok, hogy Lucifer a fény. Jézus azt mondta, hogy „Sokan mondják majd nekem ama napon: Uram, Uram, nem a te nevedben prófétáltunk-e, nem a te nevedben űztünk-e ki ördögöket, és nem a te nevedben tettünk-e sok csodát? És akkor kijelentem nekik: Sohasem ismertelek titeket, távozzatok tőlem, ti gonosztevők!"

15

Az elhitetés kora című film magyar feliratának szövege

Jézus mondta ezt? Igen. A Máté 7-ben. Kegyelem. Ezt nehéz elhinni. Tehát Ön azt mondja keresztény, de ezt nem tudja. Nem, én tényleg az vagyok. Mert én tiszta és erkölcsös vagyok. Ön tiszta és erkölcsös? Más szóval Ön tökéletes Jézus nélkül, igaz? Nem, nem, nem. Beszéljen Jézusról. Ki Jézus? Ő az én vezetőm. Isten Fia? Igen, az. Ő az egyetlen imádatra érdemes Mester? Igen. Hívták már Önt „imádatra érdemes mesternek”? Nem, mert túl elfoglalt vagyok. Dolgozom. Látjátok, ezt vallja egy Szabadkőműves. Lucifer a fény. A Yale Egyetem 300 éves és a látogatók láthatják, hogy az egzotikus sírkamrának tűnő klubépületek még mindig állnak. Ezek adnak otthon a hírhedt titkos társaságok összejöveteleinek.

16

Az elhitetés kora című film magyar feliratának szövege

Presztízsük és fontosságuk mára talán elszállt, de a rituálék továbbra is titkosak. Amikor meghallottuk, hogy néhány vállalkozó szellemű ember be tudott kémlelni a híres Skull and Bones társaság épületébe, nem tudtunk ellenállni. Dan Harris, az ABC riportere: A felvétel zöldes bepillantást nyúlt egy 1832 óta létező titkos társaság beavatási szertartásának tűnő tevékenységbe. A társaság tagjai közül a Wall Street, a Fehérház, a szenátus és a legfelsőbb bíróság számos vezetője került ki. Próbálják megijeszteni, megzavarni a beavatás alatt álló személyt. Ron Rosenbaum, New yorki oknyomozó riporter egy csapat Yale diákkal együtt készítette ezeket a felvételeket 9 napja. Rosenbaum kíváncsisága a Skull and Bones társasággal kapcsolatban akkor érte el tetőfokát, amikor George W. Bush osztálytársaként éppen a „sírkamra” (Tomb), a csoport folyamatosan őrzött központja mellett lakott. Megfigyelőpontjukról felvételt készítettek a Sírkamra udvaráról. A felvett beiktatási szertartáson az újoncoknak (Neophytes) egy koponyát kellett megcsókolniuk, majd egy gyilkosságot játszottak el. Az ősi misztérium tanítások tényleges eredete Az ősi misztérium tanításoknak és Atlantisz feltámasztásának van bibliai magyarázata. Az ember bukását követően az Éden kertjében Isten igen érdekes kijelentést tesz Sátánnak: „És ellenségeskedést szerzek közötted és az asszony között, a te magod között, és az ő magva között: az neked fejedre tapos, te pedig annak sarkát mardosod.” – I. Mózes 3:15 Ez a Biblia első próféciája. „az ő magja” az eljövendő Megváltóra utal, aki azért jön, hogy megszabadítsa az embert a bűn fogságából, aminek elfogadására Sátán fondorlatos módon rávette. A szűz fogantatás előre vetítése is egyben. Mivel nem az asszonyban van a „mag”. Az eljövendő Messiás a „fejedet tapossa”, amivel arra utal, hogy Jézus legyőzi majd Sátánt és annak minden erőfeszítését. Isten az ő [Sátán] magját is említi és, hogy Sátán csak az asszony magjának „sarkát mardossa" majd.

17

Az elhitetés kora című film magyar feliratának szövege

Ez Sátán magja. „te magod" = Sátán magja „annak sarkát mardosod” Így a Sátán által tett ellenlépés egyértelművé vált. Megrontani az emberi génállományt, hogy az ember tiszta vérvonalából ne születhessen meg a Messiás az emberiség megváltására. Ezért jött az özönvíz. Az emberi génállomány megrontásáról Mózes első könyvének 6. fejezetében olvashatunk. „Amikor az emberek sokasodni kezdének a föld színén, és leányaik születtek, látták az Istennek fiai az emberek leányait, hogy szépek azok, és vettek maguknak feleségeket mind azok közül, kiket megkedvelnek vala. Akkor ezt mondta az Úr: Ne maradjon lelkem örökké az emberben, hiszen ő csak test. Legyen az életkora százhúsz esztendő.” – I. Mózes 6:1-3 „Az óriások [Nefilimek] valának a földön abban az időben, sőt még azután is, mikor az Isten fiai bémenének az emberek leányaihoz, és azok gyermekeket szűlének nékik. Ezek ama hatalmasok, kik eleitől fogva híres-neves emberek voltak.” – I. Mózes 6:4 Az eredeti héber szövegben az ( ‫ ) אֱ לֹוהִ ים בֵּן‬beneiha 'elohiym áll, ezt fordították „Isten fiai”ként. A Septuagintaban, ami az ősi héber szöveg görög fordítása, már az „Isten Angyalai” kifejezés áll. Egyértelműen a bukott angyalokról van szó. A Biblia ezt megerősíti a II. Péter 2:4-ben: „Mert az Isten nem kímélte meg a bűnbe esett angyalokat sem, hanem az alvilág sötét mélységébe taszította őket, hogy őrizetben maradjanak az ítéletig.” És a Júdás 1:6-ban: „Azokat az angyalokat is, akik nem becsülték meg a maguk fejedelemségét, hanem elhagyták saját lakóhelyüket, örökkévaló bilincsekben és sötétségben tartja fogva annak a nagy napnak az ítéletére.” A History csatornán futó programok, mint például az Ősi idegenek megpróbálták úgy beállítani, mintha ezek az Istenfiak az űrből érkező földönkívüliek lennének. Ez csupán képzelgés.

18

Az elhitetés kora című film magyar feliratának szövege

Az igazság az, hogy ezek Isten ellen fellázadt bukott angyalok, nem pedig egy távoli bolygóról ideérkező idegenek voltak. Az egész elképzelés, miszerint létezik egy földönkívüli faj valahol a világűrben az Új Világrend megtévesztésének egyik fontos eleme. Egy kicsit később visszatérünk majd az UFÓ jelenségre. Most azonban nézzük meg, mit mond még a Biblia ezekről az Istenfiakról. Sok ember nehezen érti meg, hogy ez a rész a bukott angyalokról beszél. Tehát ezek nem a jófiúk. Emlékezzünk, hogy az angyalok egyharmada Sátánnal együtt elbukott. Ezeknek egy bizonyos csoportja megpróbált egy hibrid fajt létrehozni. Nem ismerem a technológiát, ebbe most nem fogunk belemenni. Az angyalok nem képesek szaporodni. Az angyalok nem halandók. A szaporodás a halandók számára lett fenntartva. Ugyanakkor Sátán egy problémával állt szemben. Az angyalok egyharmada bukott csak el vele és követte őt. Tehát kétszeres túlerővel állt szemben. Próbált találni egy módszert, hogy megerősítse a saját oldalát. Lehet, hogy ez a helyes feltételezés. Nem tudom biztosan. Az ő utódaikat, a Nefilimeket HaGibborim-nak, „hatalmasoknak” is nevezték. A zavar ott kezdődött, hogy amikor ezt a héber szöveget a görög Septuagintaban lefordították a „gigantes” szót használták. Úgy hangzik, mintha óriásokról lenne szó. És persze termetre óriások voltak, de az eredeti szó nem ezt jelenti. A „gigantes” a „gigas” szóból ered, ami azt jelenti: földi születésű. Tehát héberül bukottaknak, görögül pedig „földi születésűeknek” hívják őket. Az özönvíz oka nem csak az volt, hogy megsokasodott a bűn.

19

Az elhitetés kora című film magyar feliratának szövege

Megsokasodott, ez nem vitás. Ezt ki kell hangsúlyoznunk. De ha a bűn özönvizet eredményez, akkor jobb, ha gyorsan mentőmellényt húzunk. Valami mélyebb dologról is szó van. Ezt szeretném levezetni most. Mindenki vizsgálja meg a dolgot és vonja le a maga következtetéseit, de szeretném, ha látnánk, hogy valami sokkal mélyebb dologról van szó, amit Isten meg akart oldani. Ez pedig, hogy Sátán stratégiája az emberi faj megfertőzése volt. Most, hogy tudjuk, hogy kik voltak ezek a bizonyos „Isten fiai”, nézzük meg, hogyan kapcsolódik ez az ősi misztérium tanításokhoz. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, egy olyan könyvhöz kell fordulnunk, amire Jézus, Péter, Pál és Júdás is utalt, de a Biblia könyvei között nem szerepel. Egy olyan könyvről van szó, amit a korai keresztények is használtak és az izraeliták is jól ismertek. Énok könyvéről van szó. Szerintem úgy kell tekintenünk erre a könyvre, mint olyan forrásra, ami segíthet megérteni bizonyos részleteket. Nem vagyok készen arra, hogy kijelentsem, ezt is bibliai kánonnak kell tekintenünk, de ha ennyien utalnak rá az Újtestamentumban, úgy gondolom érdemes megvizsgálnunk. Sok modern bibliakutató félresöpörte Énok könyvét. Ugyanakkor olyan emberek, akik az ősi idegenek teóriát próbálják népszerűsíteni, vagy mint Zecharia Sitchin, aki a Niburu és Anunnaki elméletet terjeszti, arra használják, hogy saját elképzeléseiket alátámasszák. Azonban Énok könyvének bibliai alapjai a legszilárdabbak. Nézzük meg tehát, hogy mi áll benne. Az első érdekesség a szöveg elején található: „…tőlük hallottam mindent, és tőlük értettem meg azokat, amiket láttam, de mindezek a dolgok nem ezé a nemzedéké, hanem egy távolié, amely majd ezután fog eljönni.” - I. Könyv, Az őrangyalok könyve, 1:2

20

Az elhitetés kora című film magyar feliratának szövege

Érdekesség, hogy Énok könyvének arámi nyelvű, szinte teljes példányai is a XX. század közepén megtalált Holt-tengeri tekercsek között voltak. Érdekes, hogy Énok azt mondja, a könyv egy távoli nemzedéknek szól, főleg ha figyelembe vesszük mit mondott maga Jézus a visszajöveteléről: „Ahogyan Nóé napjaiban történt, úgy lesz az Emberfia eljövetele is.” – Máté 24:37 Fontos megjegyezni, hogy Énok könyve öt különböző könyvből áll, amelyek keletkezési ideje, írói és hitelessége is eltér. A bukott angyalokkal foglalkozó rész az első és egyúttal leghitelesebbnek tartott könyvben található. Jézus kijelentése egyre nagyobb jelentőséget kap, ahogy megnézzük milyenek is voltak Noé napjai. Énok könyvéből több dolgot megtudhatunk. Például a bukott angyalok, vagy, ahogy a könyv hívja őket a „vigyázók” vagy „őrangyalok” számát, azt, hogy hol érkeztek le a földre és mire tanították az embereket. Még 20 bukott angyal nevét is felsorolja. Az ősi misztérium tanokat figyelembe véve nagyon érdekes megfigyelni, hogy mire tanították ezek a „vigyázók” az emberiséget: „És Azázel megtanította az embereket arra, hogy hogyan csináljanak maguknak kardokat, késeket, pajzsokat, mellvérteket, és megismertette velük a föld mélyén rejlő különböző fémeket, és azok megmunkálásainak műveleteit, és a karkötők, ékszerek, és az öntvények használatát, a szemhéjak kifestését, és mindenféle értékes drágakövek (megmunkálását), és minden színeknek festéshez való keverését.” „És megsokasodott az istentelenség, és paráznaságokat (fajtalanságokat) követtek el, és mindnyájan eltévelyedtek, romlottakká lévén minden utaikban.” „Shemjáza tanította meg nekik a varázslást és a gyökerek vágását, Ármáres a varázslás elhárítását, Barákjéel (tanította) az asztrológiát, Kokábel a csillagképet, Ázákéel a felhők és jelek ismeretét, Szerákiel a földnek jeleit, Szamszávéel a nap jeleit, Száriel a hold útját.” Énok könyve szerint ez az ősi misztérium iskolák eredete. A bukott angyalok tanították meg az embereknek a fegyverkészítés és háború művészetét, a smink és ékszerkészítést, a pszichedelikus drogok használatát, a vérszívást, a varázslást, az átkokat és az asztrológiát. Hihetetlen, hogy a „vigyázók” tanításai közül mennyi minden, nemcsak kapcsolódik a misztérium vallásokhoz, hanem teljesen hétköznapi lett a mai világban. Még az abortuszt is megtanították az embernek:

21

Az elhitetés kora című film magyar feliratának szövege

„És az ötödik, akinek a neve Kásdéja: ez az, aki megmutatta az emberek fiainak a szellemek és démonok gonosz csapásait, és azt, hogy hogyan kell megütni a méhben lévő embriót, hogy az elvetéljen.” Énok könyve azt is leírja, hogy a „vigyázók” az embereket és az állatokat is keresztezni kezdték. „És kezdtek bűnöket cselekedni a madarak, állatok, csúszómászók, és halak ellen is, és egymásnak estek, hogy egymást felfalják és megitták a vért. A föld pedig vádat emelt a törvénytelenek ellen.” Egy másik könyv, amit több helyen is említ a Biblia és, ami szintén leírja a bukott angyalok aljas tetteit, Jásár könyve. „Azután az ember fiai [elkezdték tanítani] az állatok egy fajtájának a másikkal való keverését, hogy haragra gerjesszék az Urat.” – Jásár 4:18 Ez azért érdekes, mert egy ilyen állítás egészen az előző évszázadig abszurdnak hangzott volna. Nem hibrid fajok „természetes” úton történő keresztezéséről beszél, hanem olyan lények létrehozásáról, akik túlmennek saját fajukon és azon, ahogy Isten megteremtette az embert, az állatokat és a növényeket. Ez több mindent elárul nekünk. Egyrészt, hogy a rendelkezésükre álló technológia sokkal fejlettebb volt, mint az gondolnánk. Ezt a Prédikátor könyve erősíti meg, mely szerint „Ami volt, ugyanaz lesz majd, és ami történt, ugyanaz fog történni, mert nincs semmi új a nap alatt.” Bármilyen sokat fejlődtünk a tudomány és a technológia terén, úgy tűnik, hogy még csak most kezdünk felzárkózni ahhoz, amit ezek a bukott angyalok tanítottak nekünk az özönvíz előtti időkben. Másrészt, a teremtmények, amiket az ősi mitológiák ábrázolnak, mint például a Kentaurok vagy Minotaurusok, mind lehetnek a bukott angyalok földünkön végzett tevékenységeinek eredményei. Steve Quayle így foglalja össze ezt az elképzelést a „A Teremtés 6 Óriásai” című könyvében: „Az emberiség különböző korszakaiból és kultúráiból származó kollektív mítoszok, mondák és tündérmesék elsöprő mennyiségű bizonyítékkal szolgálnak a Nefilimek létezésére. Úgy gondolom, hogy ez az özönvíz előtti bukott angyalokból, hibridekből, hadviselésből, Nefilimekből, csillagászatból, a saját korát meghaladó technológiából és hamis spiritualitásból álló világ lehetett Atlantisz, ahogyan azt az előző század során teozófus és ezoterikus írók vallották.

22

Az elhitetés kora című film magyar feliratának szövege

Míg úgy hitték, hogy ezek a misztérium iskolák Atlantiszban kezdődtek, szerintem az özönvíz előtti világ, és a bukott angyalok tanításai azonos dolgot takarnak. Mindez értelmet nyer, ha rájövünk, hogy az elit titkos társaságok egy új világrendet próbálnak teremteni napjainkban. (?) Nemcsak Atlantiszt akarják újra felfedezni, de ennek folyamán azt az ősi reményt is megkísérlik beteljesíteni, ami Ádám és Éva napjai óta jelen van: az Antikrisztus világuralmát. Az ő igazságuk valóban furábbnak tűnik a fikciónál. Ufók „Fura jelenségnek szemtanúi voltak a járókelők: rejtélyes ezüstszínű tárgy vagy tárgyak lebegtek az égbolt felszínén. Bizonyos szemtanúk fényeket láttak, mások kis zöld emberek érkezésére számítottak”. „Tisztán kivehető fényes kék pontot láttak az égen”. „Videokamerán is sikerült megörökíteniük ezt a tüzesen világító fényforrást az égen”. „Egyesek szerint egy olyan tárgyra bukkantak, amit csak egy becsapódott úrhajó roncsaiként értelmezhetnek”. „Szemtanúnk nem tudja megmondani mit rögzített a videofelvételén, de abban biztos, hogy még soha nem látott hasonlót”. „A sokkhatás alatt álló házaspár próbál rájönni, hogy mit láttak pontosan az otthonuk felett az égen néhány napja. Megmagyarázhatatlan narancssárga színű tárgyról számoltak be”. „ ... Fényeket láttak, de azok a fények nem repülőgéptől vagy helikopterből származtak, és ezek a fények „elejtettek” valamit, mikor alacsonyan lebegtek”. „Mike a légierőnél dolgozott, és az égen lebegő fényekre azt mondta, hogy semmihez sem foghatók, amit eddig valaha látott”. Az UFÓK igaziak, virágzanak, és nem terveznek távozni.” – L.A. Marzulli „ … a levegő birodalmának fejedelméhez, ahhoz a lélekhez, amely most az engedetlenség fiaiban működik.„ - Efézus 2:2 „Nem is csoda, mert maga a Sátán is a világosság angyalának adja ki magát.” - II Korinthus 11:14 A földönkívüliek és UFÓk kérdése a New Age mozgalom érdeklődésének középpontjában áll, főleg, amióta az „Igazságkereső mozgalomba is beszivárogtak. David Wilckok, David Icke, Jordan Maxwell és sokan mások is megerősítették, hogy az UFÓ jelenség nem feltétlenül test és vérszerinti lényeket takar, hanem olyan magas fejlettségi szinten lévő lelki entitásokat, akik állítólagos „isteni” szintre jutottak és hatalommal rendelkeznek a számunkra korlátokat szabó természet és a fizika törvényei felett.

23

Az elhitetés kora című film magyar feliratának szövege

Ez kísértetiesen hasonlít arra a „szent” ígéretre, amit az Új Világrend bennfentes tagjai kaptak. A transzhumanisták is ezt a koncepciót népszerűsítik, ami által szerintük a szingularitás és a halhatatlanság elérhető, a technológia, a biológia és a genetika segítségével. Hiszem, hogy ennek a polipnak az összes karja ugyanoda és ugyanahhoz a célhoz vehet. Több ember hiszi, hogy létezik élet a földön kívül, mint valaha. A Thomas Hardgrove által 2008-ban végzett felmérés szerint a 18-24 évesek 78%-a úgy gondolja, hogy valószínűleg létezik intelligens élet más bolygókon. Ez valószínűleg több tényezőnek köszönhető, amelyek közül az egyik, hogy egyre többet tudunk a világegyetem hihetetlen nagyságáról. De fontos szerepet játszik benne a média által terjesztett propaganda is. A sci-fi robbanásszerű népszerűségnek örvend a világon, a filmekben, a könyvekben és a videójátékokban is. Nem lehet, hogy a „közzétételre” készülnek? A New Age és a fővonalas média, a filmek, a tévé és mindenki próbálja ezt a földönkívüli dolgot lenyomni a torkunkon, mert olyan fontos és sokrétű szerepe van az antikrisztusi rendszerben. Nem tudjuk, hogy ezt használják-e majd a rendszer felállítására, de ha igen, akkor nagyon kényelmes módszernek ígérkezik számukra. Ugyanis három dolgot is elérhetnek vele, ami az antikrisztusi rendszernek fontos. 1) elérhetik vele, hogy a világ elutasítsa Istent. Régóta próbálják eladni azt az abszurd elképzelést, hogy a földönkívüliek létezése valami módon kizárja Isten létezését. Tehát a bejelentést követő napon valószínűleg így néznének ki a főcímek: „Isten tévedett” – vagy valami hasonló. Az egész világ egyik napról a másikra egyesülne Isten elutasításában. Ez beteljesítené a világrendről szóló bibliai végidő próféciákat. A következő az lenne, hogy azt hinnénk, hogy mi magunk vagyunk isten.

24

Az elhitetés kora című film magyar feliratának szövege

Ennek elfogadtatásához kicsit több kell, de a módszer és propaganda lényege, hogy a földönkívüliek egy evolúciós folyamaton keresztül fejlődtek ki és ők maguk lehetnek a mi teremtőink. Tálalhatják ezt a génmódosításon keresztül, de lehet, hogy kitalálnak majd valami új történetet az élet eredetére. De a végeredmény az lenne, hogy istenként tekintenének rájuk, a képességeik vagy technológiai fejlettségük miatt. Sok függ majd a tálalástól, és hogy mit mondanak rólunk, emberekről, de elképzelhető, hogy ennek része lesz az is, hogy mi magunk is hozzájuk hasonlókká, azaz istenekké válhatunk majd a folyamat során. És itt jön a 3. vonal, ami az evolúció. Az evolúció nagyon fontos az antikrisztusi rendszernek. Különösen az emberek hite alapján történő népirtás miatt, amit a Biblia megjövendöl. Ahogy erre a 3. Birodalom esetében is szükség volt. Az evolúció alapján állították ők is, hogy bizonyos emberek nem alkalmasak arra, hogy az új rendszer része legyenek, amit ők úgymond elősegítettek, azáltal, hogy kiiktatták őket. Hitler hitt a Blavatsky féle ötödik gyökérfajban, ugyanakkor az új rendszer valószínűleg az evolúció egy új fajtáját fogja bemutatni. Az állítólagos földönkívüliek megjelenése pedig igazolja majd őket a világ előtt. Nem lesz szükségük arra, hogy titokban tanítsák a teozófiát, mint Hitler idejében, mert az egész világ egységesen érteni fogja, illetve azt hiszi majd, hogy érti, a potenciális evolúció érkezését. „Nézzétek a földönkívülieket! Mi is olyanokká válhatunk, mint ők! Ők is az evolúció segítségével váltak ilyenné!” „Használhatjuk a telepátiát, ha hajlandóak vagyunk megtenni a következő lépést.” „Itt a lehetőség, hogy átlépjünk a következő szintre, de vannak emberek, akik bár bebizonyítottuk, hogy tévednek Istent illetően, mégsem képesek továbblépni és ragaszkodnak a régi paradigmához és ahhoz, hogy Isten létezik, hogy a Biblia igaz és a földönkívüliek csak elhitetők.” Ezeket az embereket állítják be elsőszámú ellenségként és úgy tekintenek majd ránk, mint akik a potenciális evolúció hátráltatói vagyunk.

25

UFÓk és földönkívüliek a Bibliában?

Az elhitetés kora című film magyar feliratának szövege

Vannak-e UFÓk és földönkívüliek a Bibliában? Érdekes kérdés. Pontosítanunk kell a szóhasználatot. Amennyiben arról beszélünk, hogy az Isten fiai vagy démonok lejöttek a földre, akkor a válasz igen. Mert a tegnap démonai a ma „idegenei”. Ez a lényeg. Nem egy távoli galaxisról vagy a Plejádokról érkezett földönkívüliekről van szó. Hanem nagyon is idevalósiak és démoniak. Tehát, ha a démonokról van szó, akkor a válasz igen. De nem hívhatjuk őket démonoknak, vagy isteneknek, mert az nem divatos. A földönkívüli név az oké, mert az új történet szerint valahonnan máshonnan jöttek, valahogy ilyenné fejlődtek. Érdekes, hogy ennek is az evolúció az alapja. Sátán próbálja meggyőzni az embereket, hogy nincs Isten, nincsenek démonok, nincs Sátán, aztán megpróbálja helyettesíteni őket ezekkel az új entitásokkal. Egyre több ember hisz az evolúcióban, így ez remek alapul szolgál az ilyen úgynevezett másvilági lényeknek, akik szintén az evolúció útján jöttek létre, nem Isten segítségével. Valamikor nagyon régen fejlődtek ki a sztori szerint. Ami az UFÓkat illeti, azok azonosítatlan repülő tárgyak. Ma látunk ilyeneket. Az emberek egyre több helyen látják őket. Általában valamiféle fehér fényként írják le őket. Fehér fénygömb, vagy valami ilyesmi, ami lebeg az égen. Van, aki azt mondja, hogy papírsárkány, de tudjuk, hogy néz ki egy papírsárkány. Nem is helikopterek. Azokat is tudjuk, hogy hogyan néznek ki. Nem vagyunk hülyék. A felvételek készítői sem azok.

26

Meg lehet őket nézni a YouTube-on.

Az elhitetés kora című film magyar feliratának szövege

Több ezer ilyen felvétel van. Biztos van köztük néhány, amit szórakozásból hamisítottak. De a felvételek mennyisége, sőt a minősége is elképesztő. Az Ótestamentumban találunk olyan helyeket, ahol a menny megnyílt, mint a II. Királyok 6ban, az Elizeust és a szolgáját körülzáró szíriaiak esetében. A szolga kimegy és látja, hogy mi történt. Visszatérve mondja, hogy végük van. Elizeus teljes nyugalommal imádkozik és kéri Istent, hogy nyissa meg a szolgája szemét. Az Úr megnyitotta a szemét és meglátta, hogy lovak és tüzes harci kocsik vannak körülöttük. Ez érdekes. Miért volt szükség arra, hogy Isten tüzes harci kocsikat használjon? Nem tudom a választ. Az ember azt gondolná, hogy csak int egyet, mint a Star Trekben. Valami oknál fogva, abban a másik dimenzióban vannak tüzes lovak, tüzes harci kocsik és ilyesmik. Bizonyos módon azt gondolom, hogy a démonok is hasonló dolgokat művelnek. Nem tudom, hogy vannak-e lovaik vagy tüzes szekereik, de amikor testet öltenek és látjuk ezeket a tüzes, fehér gömböket és nem tudom, hogy hogyan utaznak (nem képesek a gondolat sebességével utazni), de valahogy kénytelenek közlekedni a lelki közegben és a fizikai világban is. Szóval nem mondanám, hogy szó szerint műszaki értelemben vett UFÓkról volt szó akkor, de ott voltak ezek a lovak és kocsik. A lélekvilágban, ahol az angyalok vannak, ott is van mozgás, az angyaloknak szárnya van. Miért vannak szárnyaik? Ott is van levegő? Ezekre a kérdésekre nem tudjuk a választ. De valami célja kell, hogy legyen ezeknek a dolgoknak. Ha van szárnyuk, akkor nyilván szükségük van rá.

27

Az elhitetés kora című film magyar feliratának szövege

Ha vannak lovak és tüzes kocsik, akkor azokra is nyilván szükség van valamilyen módon, amit mi még nem értünk. Ezt nem mondták el nekünk. De mégis ott vannak. Amit ma látunk az egy újjáéledés, vagyis inkább áttörés abból a világból a miénkbe. Azok a démonok valahogy képesek manifesztálódni ebben a világban. Nem tudom hogyan, de ezt teszik. Manifesztálódnak. Ott vannak az égen. Több millió ember látta ezeket. Most már ismertebb emberek is, mint Ronald Raegen, Jimmy Carter, Berry Goldwater, Douglas McCarther, hogy néhány elnököt említsek. Mitchio Kaku, aki egy ismert elméleti fizikus. Hadd tegyek egy jóslatot. Valamikor az évszázad közepére kapcsolatba kerülhetünk egy intelligens civilizációval az űrből. És akkor ott vannak az asztronauták is, akik közül egyre többen mondják, hogy minden küldetés alkalmával figyelték őket, követték őket. Valamilyen járművet láttak. Meg lehet nézni a NASA által készített felvételeket. Valami van ott. Tehát határozottan van valami, a kérdés, hogy mi. A vallási kötődésektől mentes tudósok, akik évitezedek óta vizsgálják az UFÓ jelenséget, érdekes következtetésekre jutottak. Jacques Vallee, kockázattőke-befektető, informatikus, szerző, UFÓ-kutató és volt csillagász, a mai Internet előfutárának egyik megalkotója, három évtizede tanulmányozza az UFÓ jelenséget. Megvizsgálva az UFÓk, különböző kultuszok, vallási mozgalmak, démonok, angyalok, szellemek és szellemi jelenségek közötti összefüggéseket megváltoztatta véleményét.

28

Az elhitetés kora című film magyar feliratának szövege

Korábban azt gondolta, hogy az UFÓ jelenség földönkívüli eredetű, tehát egy másik bolygóról vagy messzi galaxisról érkező járművekről és lényekről van szó, ma viszont egy multi- vagy interdimenzionális jelenséget sejt mögötte. A „Megtévesztés küldöttei” című könyvében a következőket állítja: „Az emberek egy olyan furcsa erő hatalma alatt állnak, ami abszurd módon csavarja ki őket és egy bizarr megtévesztés játékra kényszeríti őket.” Egy másik helyen pedig ezt írja: „Az UFÓ jelenség a valóság egy olyan manifesztációja, ami túlmutat azon, ahogyan ma a fizikát értelmezzük… Az UFÓk olyan fizikai manifesztációk, amit kizárólag azok szellemi és szimbolikus valósága alapján érthetünk meg. Tulajdonképpen nem egy földönkívüli inváziót látunk, hanem egy hatalmi rendszert, ami az emberekre és az emberek kihasználásán át hat.” J. Alen Heinick, amerikai csillagász, professzor és UFÓ kutató, aki leginkább az amerikai légierő számára végzett UFÓ kutatómunkájáról ismert, ugyanerre a következtetésre jutott az állítólagos földönkívüliekkel kapcsolatban. A „Valóság széle” című könyvében a következőket mondja: „Ha az UFÓ-k valakinek a fizikai eszközei, akkor még mindig magyarázatot kell kapnunk arra, hogy hogyan képesek kézzelfogható, fizikai eszközök alakot váltani vagy Cheshire macska módjára eltűnni a szemünk elől (még egy vigyort sem hagyva maguk után), látszólag elolvadni vagy titokzatos módon „materializálódni” előttünk, anélkül, hogy a közelben lévő más emberek ezt érzékelnék. Azon is el kell gondolkodnunk, hogy hol „rejtőznek” az UFÓk, amikor nem manifesztálódnak előttünk.” A többségi konszenzus szerint ezek az észlelt járművek képesek fizikai tárgyakként megnyilvánulni, ugyanakkor képesek manipulálni a teret és az időt, hogy láthatatlanná váljanak, vagy olyan légi manővereket végrehajtani, ami meghaladja jelenlegi értelmünket, a fizika törvényeit és a természetet illetően. A jelenség komolyabb oldalát azok az elrablásos esetek jelentik, amikről több millió ember számolt már be szerte a világon, függetlenül a történés idejétől, az érintettek hátterétől, származásától, kultúrájától vagy neveltetésétől. Dr. John Mack, a Harvard Orvosi Egyetem professzora, pszichiáter és író szintén több évtizeden át vizsgálta az UFÓ és földönkívüli elrablás jelenségeket és hasonló következtetésekre jutott, mint Vallee és Heinick. Bár néhány éve elhunyt, az ufológia terén nyújtott munkáját széles körben elismerik és tisztelik.

29

Az elhitetés kora című film magyar feliratának szövege

A Nova online által készített interjúban a következőket mondta, amikor arról kérdezték, hogy a jelenség szó szerint fizikai vagy inkább pszichológiai jellegű: „Igen, mindkettő. Mindkettő. Szó szerint fizikailag is történik egy bizonyos szinten, de ugyanakkor valamilyenfajta pszichológiai, szellemi tapasztalat is történik, ami lehet, hogy egy másik dimenzióból ered. Tehát a jelenség arra késztet minket, arra kényszerít, hogy elfogadjunk olyan valóságokat, amik nem egyenlők a szó szerinti fizikai világgal, hanem el kell fogadnunk annak lehetőségét, hogy léteznek egyéb, láthatatlan valóságok, amelyeket a tudatunk, vagy ha úgy tetszik, az elmúlt néhány száz évre jellemző tanulási folyamataink elzártak tőlünk.” Úgy tűnik, hogy egy másik tartományból érkeznek. Lehet, hogy nem egy másik csillagról vagy másik dimenzióból, de itt manifesztálódnak számunkra. Megjelennek itt, a mi fizikai világunkban. Emberek egyszerűen csak eltűntek. A gyerek bemegy az anya szobájába és azt mondja, hogy anya nem volt ott éjszaka, amikor korábban ott járt. A föld megégett odakint, ahol az űrhajó leszállt. Léteznek fizikai dolgok, amik lehet, hogy nem felelnek meg a bizonyítékok számára felállított kritériumoknak, de a bizonyíték lehet, hogy csak abban a bizonyos értelemben létezik, amit korábban említettél, amiben mi élünk. Itt azonban valami sokkal kényesebb dologról van szó. Egy másik dimenzióból érkezik valami a mi világunkba, ami nagyon gyakori más kultúrákban, de nem ebben. John Mack, aki nemrég halt meg, a Harvard Egyetem professzora volt és saját elmondása szerint ő nem hitt ezekben, nem próbált semmit bizonyítani, csak egyre másra hallott ezekről a dolgokról. Arra a következtetésre jutott, hogy ezek valódi, fizikailag történő elrablások. És erre a következtetésre nagyon lassan jutott. És elég szkeptikusan. Nem akart erre a következtetésre jutni. De végül annyi információ jött össze, hogy nem tudott átlépni rajtuk.

30

Az elhitetés kora című film magyar feliratának szövege

Kénytelen volt kijelenteni, hogy ez tényleg történik. A fizikai világban történik. Dr. David Jacobs is hasonló kutatásokat végzett. Sokáig nagyon optimista volt a témával kapcsolatban, de az elmúlt néhány évben eléggé lehangolt lett a felfedezései miatt, mert arra jött rá, hogy ezek az emberrabló lények okosabbak és erősebbek nálunk és egy hibrid programjuk is van. Egy hibrid fajt akarnak létrehozni, hogy átvegyék a hatalmat és a legjobb esetben is másodrendű jobbágy szerepet szánnak nekünk. Ezért lett lehangolt és ezt megértem. Mert ha valaki ilyesmit fedez fel, de nem tudja, hogy létezik egy ennél is nagyobb hatalom, ami Jézus Krisztus, és aki egy sokkal jobb tervvel rendelkezik, akkor nyilván lehangolt lesz. Én azért tekintek pozitívan erre az egészre, mert látom, hogy nagyon közel vagyunk a véghez. Persze ugyanakkor ijesztő is a helyzet, mert őrült dolgok történnek. Dr. David Jacob, a Temple Egyetem történelem professzora, akinek a XX. századi amerikai történelem és kultúra a szakterülete, több mint 40 évig tanulmányozta a földönkívüli elrablás jelenséget. Az L.A. Marzulli által készített és az „Interjú az idegenekről” című könyvben leírt interjúban a következőket mondja a jelenségről: „Ez a jelenség vagy pszichológiai jellegű vagy ténylegesen megtörténik. A kettő között nem igazán van helye más lehetőségnek… Én azt találtam, hogy az elrablás-jelenség hatalmas, globális és nagyon gyakran fordul elő.” Whitley Strieber, a „Közösség” című könyvben írja le saját, klasszikus földkívüli találkozását: „Végtelen rettegés lett rajtam úrrá. A félelem olyan erős volt, hogy úgy tűnt, a személyiségem teljesen elpárolgott… „Whitley” megszűnt létezni. Csak egy test maradt és a páni félelem, ami úgy söpört rajtam végig, mint egy vastag, fojtogató függöny, olyan állapottá változtatva a paralízist, ami már közel volt a halálhoz… Meghaltam és a helyembe egy vadállat került.” Egy későbbi, „Átváltozás – Az áttörés” címmel megjelent könyvében még mélyebbre megy a tapasztalat leírásában: „Egyre inkább úgy éreztem, hogy egy élet-halál harcnál is súlyosabb küzdelemben veszek részt. Lehet, hogy a lelkemért, a lényemért harcolok, tehát az énemnek azon részéért, amit

31

Az elhitetés kora című film magyar feliratának szövege

öröknek nevezünk. Van rosszabb a halálnál, azt gyanítottam… a velem dolgozó tudósok és orvosok eddig soha sem mondták ki a démon szót…” „Éjszakai magányomban a démonom hírhedt ravaszságán elmélkedtem… Minimum a teljes és abszolút őrület fenyegetett.” Később, ugyanebben a könyvben a következőket írja: „Egy abszolút leírhatatlan veszélyt éreztem. Maga volt a földi pokol [ezeknek az entitásoknak a jelenlétében lenni], ugyanakkor nem tudtam mozdulni, nem tudtam kiáltani, nem tudtam elmenekülni. Olyan mozdulatlanul feküdtem, mint a halál, teljes belső agóniában. Akármi is volt ott, az szörnyen ronda, mocskos, sötét és gonosz volt. Természetesen démonok voltak. Azoknak kellett lenniük. Itt voltak és én nem tudtam elmenekülni.” Sok szakmabeli kutató és azok szerint, akik közvetlenül átéltek ilyen tapasztalatot, mind egyetértenek, hogy a jelenségnek lelki jellege is van. Egyértelmű, hogy az UFÓk és a földönkívüliek általi elrablások metafizikai természetűek. Több mint érdekes, hogy komoly hasonlóságokat találunk az UFÓ-jelenség és a démoni találkozásokról szóló leírások között, amelyeket az okkultból és egyéb történelmi leírásokból ismerünk. Jacques Vallee is egyetért ezzel a nézettel: „Az elraboltaknak mutatott szimbolikus jelenetek teljesen azonosak a különböző kultúrák [okkult] hagyományainak részét képező beavatási rituálékkal vagy asztrális utazásokkal… az elrablás történetek és az okkult rituálék szerkezete megegyezik… a mai UFÓ lények ugyanahhoz az osztályhoz tartoznak, mint az elmúlt évszázadokban leírt [okkult] entitások.” Létezik ennek a jelenségnek egy ritkán említett, de nagyon fontos aspektusa. Ez pedig a földönkívüli elrablások megállítására vonatkozó megoldás. Joe Jordan, a MUFON területi igazgatója és kutatója, a CE4-nál végzett munkája során felfedezte, hogy Jézus nevét segítségül hívva, a tapasztalat azonnal megállítható. A CE4 (www.alienresistance.org/) küldetésnyilatkozatában a következőket olvashatjuk: „A CE4 Kutatócsoport küldetése, hogy megossza a világgal a rendelkezésre álló legnyomatékosabb bizonyítékokat az idegen entitások leleplezésével kapcsolatban. A bizonyíték pedig azoknak a történeteiben található, akiknek sikerült a lények által közvetített tapasztalatot, elnyomást, fogságot, bántalmazást, kontrollt, hazugságokat és elhitetést legyőzni Jézus Krisztus nevét hívva segítségül. A tanúságok jelentette bizonyítékokkal segíthetünk másoknak is. A világ keresi ezeket a bizonyítékokat és mi átadjuk nekik.”

32

Az elhitetés kora című film magyar feliratának szövege

Akik látták a videóimat vagy ismerik a történetem, tudják, hogy egyetlen könyvvel kezdődött az egész, amit egy utazás során vásároltam: A Roswell-i UFÓ szerencsétlenség volt a címe. Mintha egy ajtó nyílt volna meg, ami megváltoztatta az életem. Ez így van. Megváltoztatta és azóta több szempontból is megváltozott, de ez a könyv indította el. Elindított egy küldetést, hogy megtudjam, mi rejlik az UFÓk mögött és az egészet agnosztikusként, de nyitott elmével kezdtem. Azt gondolom teljes objektivitással váltam MUFON kutatóvá és néhány évig az UFÓ észleléseket vizsgáltam, majd egy időre beszippantott a New Age hitvilág és a metafizikai terület, mert ez is az UFÓ jelenség része. Ezek kéz a kézben járnak. Én is belementem ezekbe és ez ismét megváltoztatta a világnézetemet és egy agnosztikus humanistából New Age hívő lettem, aki mindenféle metafizikai gyakorlatokat folytatott. Innentől kezdve más szemmel láttam az UFÓ jelenségeket. Majd 1996-ban megismertem az igaz Evangéliumot, ami végre felkeltette az érdeklődésemet és 1996 novemberében elfogadtam Jézus Krisztus, mint Uramat és Megváltómat. Ettől kezdve megint más szemmel láttam a jelenséget. Tehát, hogy megértsük, nem ezt kerestem, amikor nekivágtam a kutatásnak. Az első eset során egy férfival készítettem interjút, aki azt állította, hogy egyszer elrabolták és több más alkalommal pedig látta az idegeneket, illetve talán többször is elrabolták. Úgy döntöttünk, hogy interjút készítünk vele. Ez hat hónappal azelőtt történt, hogy keresztény lettem. 1996 közepe táján történt. Jártam a havi MUFON összejövetelekre, ő pedig szerette volna megosztani, hogy miken ment keresztül. A tapasztalatai miatt érdekelték az összejöveteleink. Én és az egyik kollégám, aki tulajdonképpen segített rátalálnom a CE4-ra, Wesley Clark, aki nagyon jó kutató, és akkoriban az űrközpontban dolgozott minőségellenőrként és jó szervezőképességgel van megáldva, készítettük az interjút ezzel az úriemberrel a saját otthonában.

33

Az elhitetés kora című film magyar feliratának szövege

Két órán keresztül tartott a felvétel, hagytuk, hogy mindent elmondjon, azután eltettük a videót. Akkor nem találtunk semmi érdekeset. Semmit, ami önmagában érdekes. Mármint, nem vettük észre, amit kellett volna. Azonban amikor 1996 novemberében hívő lettem, kész voltam mindezt feladni. Isten megmutatta nekem, hogy miről szól ez az egész UFÓ tapasztalat és, hogy ennek egy igazi gonosz, démoni tartalma van. Úgy éreztem, hogy új keresztényként, látva, hogy mit akar Isten tőlem, nem kéne ezzel foglalkoznom és félretettem. Isten azonban azt mondta, hogy „Nem! Tervem van számodra! El kell vinned ezt az üzenetet oda, ahonnan jöttél.” Én meg azt mondtam, hogy nem tudom elvinni Isten Igéjét a New Age követőinek. Ők nem fogják elhinni, hogy ez Isten szava. Abban sem hisznek, hogy Isten egy személy, egy entitás, akivel kapcsolatuk lehet. „Valami jobbat kell, adj ennél,” mondtam Istennek. Senki nem szólt, hogy nem így kell beszélni Istennel, de én ezt tettem, mert nem tudtam, hogy nem így kell. Isten azt válaszolta, hogy már megkaptad. Csak nem vetted észre. Először nem értettem, hogy ez mit jelent, úgyhogy szóltam a társamnak, Wesnek, aki már akkor is keresztény volt, hogy van valamink, amit meg kell találnunk. Megnéztünk néhány esetet és elővettünk egy konkrét aktát, ami Bill D. esete volt. Megnéztük a felvételt és elképedtünk. „Te emlékszel erre?” – kérdeztük egymástól. „Mert én nem.” Ott ültünk és hallgattuk, amit Bill mesélt. Az interjú készítésekor süketek és vakok voltunk.

34

Az elhitetés kora című film magyar feliratának szövege

Semmi nem esett le. Egészen addig, amíg Isten nem mondta, hogy menjünk és keressük meg, amire szükségünk van, mert már a birtokunkban van. Bill egy nem tipikus esetet osztott meg velünk, amely során elrabolták. Bill azonnal pánikba esett, elfogta a félelem és mivel ő maga is frissen megtért keresztény volt, félelmében egyszerűen Jézushoz kiáltott. Azt mondta, hogy „Jézus, Jézus segíts!” Amikor ezt tette, a tapasztalat azonnal abbamaradt. Úgy érezte mintha visszadobnák az ágyára. Megijesztette a feleségét, aki azt kérdezte, hogy miért ugrál az ágyon. Amikor elmesélte nekünk a tapasztalatot, nem értette, hogy mindez mit jelentett. Amikor meghallgattuk, tudtuk, hogy találtunk valamit. Mert a munkánk és a többi ismert kutató munkája során egyetlen egyszer sem mondta senki, hogy a tapasztalatot meg lehet állítani. Ez 15 évvel ezelőtt volt. Az ellenkezőjét mondták. Mindenki azt mondta, hogy nem lehet megállítani. Ugyanakkor itt volt egy ember, akinek sikerült, méghozzá egy nagyon is konkrét módon. Ezután felvettem a kapcsolatot az ország legnevesebb kutatóival. Felhívtam őket otthoni számukon. Ezek többnyire kedves emberek, könnyű velük beszélni. Olyanok, mint te vagy én. Igazi úriemberek. Elmondtam, hogy egy szokatlan esettel találkoztam, amit szeretnék megosztani velük és kikérni a véleményüket. Miután elmeséltem a történetet, mind azt kérdezték, hogy beszélhetünk-e nem hivatalosan. Mondtam, hogy rendben. Én csak a válaszokra vagyok kíváncsi.

35

Az elhitetés kora című film magyar feliratának szövege

Nem hivatalosan azt jelenti, hogy nem árulhatom el, kitől származik az információ, de elmondhatom, hogy mit mondtak. Ezek a kutatók azt mondták, hogy ők is találkoztak hasonló esetekkel, amikor emberek Jézus nevét hívták segítségül, vagy a Bibliát idézték, vagy egy keresztény éneket énekeltek és a tapasztalat abbamaradt. „Tényleg?” – kérdeztem. „Először is, soha nem olvastam róla, hogy azt mondtátok volna, hogy ez lehetséges.” „Másodszor pedig, nem mondtátok, hogy ilyen módon lehetséges.” „Miért?” Kétféle választ kaptam a kérdésemre. Az első volt a leggyakoribb: „Nem tudtuk, hogy mit kezdjünk vele.” Ezzel nincs gond, mert ez egy őszinte válasz volt. Én se tudtam, hogy mit kezdjek vele a kezdetben. Ezt meg tudtam érteni. De ezt minden esetben egy második válasz követte. „Féltünk ezen a vonalon elindulni.” Ez alatt a kérdés lelki oldalát értették. Azt mondták, hogy ez árthat a hitelességüknek az UFÓ közösségben. Tehát már rendelkeztek kutatási információval, bizonyítékkal. Náluk volt az UFÓ puzzle egy darabja, de úgy döntöttek, hogy nem osztják meg másokkal, attól tartva, hogy ez árthat a hitelességüknek. Nem mintha a teljes igazságra találtak volna rá, vagy ezzel befejezték volna a puzzle kirakását. Ezek inkább személyes okok voltak. Ezt pedig tudod, hogy hívják? Leplezésnek. Az UFÓ közösségben az ember folyton hallja, hogy a kormány így meg úgy próbálja leplezni ezt vagy azt.

36

Az elhitetés kora című film magyar feliratának szövege

De elmondhatom a saját tapasztalatom alapján, hogy amikor ilyen esetekről van szó, valóban próbálják leplezni az igazságot, a kezdetektől fogva és ráadásul maguk a kutatók teszik ezt, akiknek az lenne a feladata, hogy feltárják az igazságot és válaszokat adjanak azoknak, akik ilyen tapasztalatokkal küzdenek. Tőlük indul a leplezés. Mert a saját napirendjüket próbálják megvalósítani. Csak bizonyos dolgokat akarnak megosztani a világgal. Ha az ember követi ezeket a konferenciákat, láthatjuk, hogy soha nem adják át az egész információt. Csak kis darabokat kapunk. Talán azért, hogy az ember továbbra is járjon ezekre a konferenciákra. Én azonban évek óta ugyanazt az üzenetet próbálom megosztani, ugyanazokkal a bizonyítékokkal alátámasztva, és még most is zavarja őket. Az alienresistance.org oldalán számos személyes beszámoló található és javaslom, hogy akinek volt dolga a jelenséggel vagy ismer olyanokat, alaposan tanulmányozza át ezeket. Túl fontos ahhoz, hogy ne tegyük meg. A Hearken the Watchmen weboldalán megjelent egyik cikk szintén beszámol arról, hogy a démonok, vagy földönkívüliek megremegnek Jézus nevére. Dr. Stephen Yulish hasonló következtetésre jutott: „Hiszek az UFÓkban és földönkívüliekben és nem gondolom, hogy őrült vagyok vagy hallucinálnék. Hiszem azonban, hogy a kormány leplezni próbálja ezeket a jelenségeket, bár elhitették őket az igazi jelentésüket illetően. Ez az elhitetés is része az Isten és Sátán közötti lelki harcnak… Ezek tehát komoly témák.” Spirituális csatornák közvetítése – médiumok Öröm számunkra, hogy itt lehetünk és lehetőséget adhatunk neked megérteni a mi energiánkat és azt, hogy kik vagyunk. Akin keresztül beszélünk az a mi közvetítőnk, aki lehetőséget ad, hogy meghallgasd az ő értelmezését, hogy ő mit érez arról, ami itt valójában történik, a vele való kapcsolatfelvételünkön keresztül. Még egy porszem porszeménél is kisebbek, az emberek mégis úgy élik életüket, mintha istenek lennének.

37

Az elhitetés kora című film magyar feliratának szövege

Engedjétek meg, hogy egy elképzelést közvetítsünk nektek, amit mi időtávnak szeretünk nevezni. Egy időtartamról és időzítésről van szó, ami most közeledik a ti bolygótokhoz. Bár a tapasztalatok közül sokban jelen van a félelem és igen negatívak, bőven akadnak „pozitív” beszámolók is. A legtöbb ilyen tapasztalatot a New Age mozgalmon belül találjuk, itt azonban nem direkt fizikai kapcsolatról, hanem lelki tapasztalatról van szó, spirituális csatornákon, médiumokon keresztül. Ez azt jelenti, hogy az illető készségesen meghív bizonyos entitásokat, akiket saját maga magasabb rendű énjének nevez. Más ilyen elnevezések például: magasabb rendű én, régi vagy felemelkedett mester, magasrendű lelki entitás, telepatikusan kommunikáló földönkívüli lény, magasabb sűrűségű lény és sok más, az embereknél állítólag érzékenyebb lény. Az ősi misztérium vallásokról és a teozófiáról szóló részben idézett szakaszok, kivétel nélkül médiumokon keresztül kapott információk voltak. Helene Blavatsky esetében az általa közvetített entitás neve Kutumi és Elmura volt, akiket Észak Indiából és Tibetből származó, felemelkedett mesterekként tartanak számon. Alice Bailey egy Djwhal Khul nevű entitás közvetítője, akit szintén felemelkedett mesternek tartanak. Ma számos New Age tanító létezik, aki azt állítja, hogy információit egy magasabb rendű lelki forrásból meríti. David Icke azt állítja, hogy ő a „Srácoknak” nevezett lényeket közvetíti. Egy remek példa arra, hogy mindez hogyan működik, amivel én személyesen találkoztam, amiről a „Srácoknak” nevezett lények beszéltek nekünk… A srácok? Igen, a srácok. Nem olyan… Lények, mint … Igen. Rakoszki az Jézus apja, nem?

38

Igen.

Az elhitetés kora című film magyar feliratának szövege

Egy része az volt. David Wilcock azt mondta, hogy ő egy „Ra” nevű entitást közvetített. „Ra vagyok.” Megtiszteltetés és kiváltság, hogy ma köszönthetlek a végtelen teremtő szeretetében és a fényében. Rezonáns esőcseppek, folyékony fény zuhog alá a fények és formák mennyezetén, amit a tudatos elme nem észlel. Egyre több ember állítja, hogy Jézus Krisztust is közvetíti. A kereszténység és a szervezett vallás egyes hívőinek, és ezt nem negatívan értem, kérdései vannak azzal kapcsolatban, hogy Jézus a kereszten tapasztalt-e szenvedést… Úgy két évvel ezelőtt, egy meditáció során Ő eljött hozzám. Nem én kértem, hogy jöjjön, de ez rendkívül erőteljes tapasztalat volt. Megengedte nekem, hogy érezzem, hogy milyen volt a kereszten. Ahogy lenéztem láttam a szögeket a lábamban. Erős érzelmekkel járt. Éreztem a szomorúságot és a fájdalmat. Ez hasonló a médiumok és spiritualisták tevékenységéhez, akik azt állítják, hogy a telepátia segítségével kapcsolatba tudnak lépni a halottakkal. A Biblia egyértelműen tiltja a jövendölést és a médiumok általi tevékenységet, egy másik valóságban lévő entitásokkal való közvetlen kapcsolatfelvételhez. Az V. Mózes 18:10-11 a következőket írja: „Ne legyen köztetek olyan, aki a fiát vagy leányát áldozatul elégeti, ne legyen varázslást űző, se jelmagyarázó, kuruzsló vagy igéző! Ne legyen átokmondó, se szellemidéző, se jövendőmondó, se halottaktól tudakozódó.” De miért van ez így? Sok ember, aki gyakorolja a spirituális közvetítést vagy úgynevezett „ajándékokkal” rendelkezik, nagyon boldog ezzel a képességével és általában úgy érzik, hogy Isten egy nagyobb cél érdekében a világ megsegítésére adta nekik ezt a képességet. Hiszem, hogy Isten bármilyen helyzetet képes jóra használni, azonban a legtöbb esetben, amikor Isten azt mondja, hogy ne tegyünk valamit, azért teszi, hogy megóvjon a bajtól.

39

Az elhitetés kora című film magyar feliratának szövege

A legnagyobb probléma a spirituális közvetítéssel, hogy nem tudni, vajon ezek a lények Istentől vannak-e, ahogy egyesek állítják, vagy hamisítványok, más szóval démonok, akik Sátánnak dolgoznak. A II. Korinthus 11:14-15 a következőket mondja: „Nem is csoda, mert maga a Sátán is a világosság angyalának adja ki magát. Nem meglepő tehát, hogy szolgái is az igazság szolgáinak adják ki magukat; de a végük cselekedeteikhez méltó lesz.” Az I. János 4:1-3-ban pedig ez áll: „Szeretteim, ne higgyetek minden léleknek, hanem vizsgáljátok meg a lelkeket, hogy azok az Istentől valók-e, mert sok hamis próféta jött el a világba. Az Isten Lelkét erről ismeritek meg: amelyik lélek vallja, hogy Jézus testben megjelent Krisztus, az Istentől van. Amelyik lélek pedig nem vallja Jézust testben megjelent Krisztusnak, az nem az Istentől van. Ez az antikrisztus lelke, amelyről hallottátok, hogy eljön, most pedig már a világban van.” Isten nem a képességeinket akarja elvenni és nem azért zavarja, hogy élvezzük az asztro megjelenítést, a testen kívüli tapasztalatokat, távmegjelenítést vagy hasonló állítólagos, a New Age mozgalomban gyakori képességek gyakorlását, mert Ő gonosz vagy kozmikus rendőrt akar játszani. Egyszerűen figyelmeztetni akar bennünket és megtanítani, hogy miként próbálhatjuk meg a lelkeket, hogy biztosan Istentől vannak-e és ezáltal megvédjen az elhitető lelkektől, akiknek az a célja, hogy figyelmünket elterelje Istentől, Jézustól, és a megváltás igaz üzenetétől. A szellemeket közvetítő emberek közül vajon hányan alkalmazták ezt az alapvető elvet? Azzal kapcsolatban pedig, hogy egyesek azt állítják, hogy Jézus Krisztust közvetítik, elmondhatjuk, hogy bár ez önmagában lehetséges, nagyon kicsi az esélye. Miért tenne Jézus valamit a saját tanításával ellentétesen azért, hogy üzenetet küldjön valakinek? A lényeg, hogy mindannyiunknak lehet közvetlen kapcsolata Jézussal, de ehhez nem kell spirituális közvetítés. Elég az ima. Az ima nem egyenlő a spirituális közvetítéssel. A legfőbb különbség, hogy az ima esetében mi alázatosan Isten elé térülünk és közvetlenül hozzá beszélünk, saját magunk nevében. A spirituális közvetítés esetében az egyén elméje és teste felett egy entitás veszi át a hatalmat, hogy egy üzenetet adjon át. Ez nagyon hasonlít a démon általi megszálláshoz.

40

Az elhitetés kora című film magyar feliratának szövege

A démonoknak nincs teste. Kifejezetten gazdatesteket keresnek tárgyakban és fizikai testekben. Erről sok helyen olvashatunk a Bibliában. Olvashatunk démon által megszállt emberekről. Márk evangéliumának 5. fejezetében a démon által megszállt ember a következőt mondja Jézusnak, amikor a nevét kérdezi: „Az így felelt: "Légió a nevem, mert sokan vagyunk." – Márk 5:9 A Lukács 4:35-ban Jézus démonokat űz ki: „Jézus azonban ráparancsolt: "Némulj el, és menj ki belőle!" Erre az ördög odavetette őt közéjük, kiment belőle, de semmi kárt nem tett benne.” Később láthatjuk, hogy a tanítványok is űztek ki démonokat Jézus nevében: „Mikor a hetvenkét tanítvány visszatért, örömmel jelentette: "Uram, még az ördögök is engedelmeskednek nekünk a te nevedre!"” A Lukács 11:14-ben Jézus egy másik démont űz ki: „Egyszer azután egy néma ördögöt űzött ki, és amikor kiment az ördög, megszólalt a néma. A sokaság pedig elcsodálkozott.” A közvetítés veszélye, hogy ezáltal megnyitjuk a testünket elhitető lelkek előtt. Ez nemcsak saját lelkünk, de a körülöttünk lévők miatt is veszélyes. Azért veszélyes, mert démon általi megszálláshoz vezethet. Az ördögűzéshez nem kell katolikus papnak lenni. Elég, ha valaki szilárdan hisz Jézus Krisztusban. Nagyon sokan teszik ezt Jézus nevében és hatalmával. Vajon az embereket elrabló földönkívüliek, a meditáció és spirituális közvetítés során közvetített lelki lények és a közönséges gonosz démonok egy és ugyanaz? Azt mondhatjuk, hogy igen. A démonok tekintetében nem nehéz meggyőzni az embereket, hogy gonosz lényekkel van dolguk. Azonban a fény angyalaiként megjelenő lényeket nehezebb megítélni, főleg azon földönkívüliek esetében, akik pozitív üzenetet hoznak az emberiségnek.

41

Az elhitetés kora című film magyar feliratának szövege

Nézzük meg milyen konkrét üzeneteket kapnak emberek ezektől az állítólagos földönkívüliektől vagy magasabb lelki entitásoktól. David Wilcock állítólag egy Ra nevű entitást közvetített. New Age tevékenysége során sokszor utal egy könyvre, aminek a címe „Az Egy törvénye: A Ra anyag”. Szerinte ez egy megbízható dokumentum és sokkal nagyobb összhangban van az igazsággal, mint a Biblia. Carla Ruckhard ugyanezt a Ra nevű entitást közvetítette a 80-as évek elején és ennek történetét dokumentálták „Az Egy törvénye” című könyvben. Nézzük, mit mond „Az Egy törvénye” Jézus Krisztusról, a Bibliáról és a kereszténységről. Amikor megkérdezték, hogy ki vagy mi Jézus Krisztus, Ra a következőket mondta: „Ra vagyok. Annak, akit ti Názáreti Jézusként ismertek nem volt neve. Ez az entitás a legmagasabb al-oktáv ötödik sűrűségének tagja volt… Ez a konkrét elme/test/lélek együttes, akit ti Jézusnak hívtok, ahogy egy entitást hívnátok, csakis a konföderáció tagjaként, egy csatornán [médiumon/közvetítőn] keresztül beszélve térhet vissza. Léteznek azonban a tudatnak azonos szintjén állók, akik szívesen látják a negyedik sűrűség tagjait is. Ezt jelenti a visszajövetel… Ez az entitás feloldozást nyert a karmában a másik én elpusztítása alól, amikor élete utolsó szakaszában járt, amikor az általatok keresztnek nevezett tárgyon azt mondta, hogy „Atyám, bocsáss meg nekik, mert nem tudják, mit cselekszenek.” A megbocsátás megállítja a tettek kerekét, amit ti karmának neveztek.” Tehát ha az 1. Jánosban leírtak szerint próbáljuk meg a lelkeket, akkor azt látjuk, hogy Ra szerint Jézus nem volt testben megjelent Isten, csupán egy másik magasabb lelki szintű entitás, mint Ra vagy más felemelkedett mesterek, akik úgy döntöttek, hogy az emberi faj részévé válnak. Ez az igazság kicsavarásának egy nagyon ravasz módja és Jézus Istenségének megtévesztő tagadása. Egy másik érdekesség, amit Ra-tól származó közvetített írásokban találunk, hogy ez az állítólagos entitás egyrészt szinte soha nem használja Jézus nevét a vele kapcsolatos kérdésekre adott válaszaiban, és amikor igen, akkor mindig hozzáteszi, hogy „akit ti így hívtok” vagy „az entitás, akit most így hívnak”, stb. Tehát az entitás egyszer sem volt képes egyszerűen kimondani a Jézus Krisztus szavakat.

42

Az elhitetés kora című film magyar feliratának szövege

Mindig úgy fogalmazott, hogy azzal tagadta istenségét. Ra elmondja véleményét a kereszténységről is: „Egy másik jól ismert vizualizáció a ti kultúrátokban, a ti tömegszinteteken, az Egyetlen Végtelen Teremtő szeretetének torzítása, amit Kereszténységnek hívnak, ahol a ti ételeitek egy kis darabját mentálisan átváltozott, de teljesen valós emberként látják, azon emberként, aki számotokra Jehosua vagyis a most Jézusként ismert entitás.” Ismét hamisnak, az Egyetlen Végtelen Teremtő eltorzításának nevezi a kereszténységet. Ez ismét jó példa arra, hogyan tagadja Jézus Krisztus egyediségét, mint az emberiség egyetlen Megváltóját, aki teljesen Isten és teljesen ember. A StarDoves, egy másik csoport, amely állítólag közvetít mesternek vagy istennek nevezett lelki entitásokat, így írja le Jézust: „Lehet, hogy egyes lelkek számára újdonság, hogy Maitreya beárnyékolta Jézust a Krisztust élete során. Ugyanakkor létezik egy másik, a Mesterek által ismert és szolgált Terv számára rendkívül fontos Nagy Lélek is. Ez a lélek Sananda, a mi Csillag Főparancsnokunk.” Ez igen aggasztó, mert Maitreya a New Age és a Teozófia krisztusa. Az ENSZ számos tagja és más világvezetők is várva várják ennek az állítólagos világtanítónak az érkezését, aki állítólag segíteni fog az emberiségnek elhozni az Új Kort. A Maitreya-val kapcsolatos további részletekért érdemes megnézni a Vízöntő: A gonosz kora című filmet, amit Keith Thomson készített. Egy állítólagos spirituális közvetítés során, a StarDoves számára Jézus Sanandaként ismert entitás, elvileg a következőképpen írta le második eljövetelét: „E Világ és minden földi dolog Urának, Jézusnak nevében beszélek. Én vagyok, akit Krisztusként ismertek és ezen a csatornán keresztül jelentem be, hogy ismét eljövök a földre… A Hierarchikus Bizottság Sanandája vagyok, akit utolsó megtestesülési frekvenciám szerint Jézus Krisztusként, e Világ és a Földként ismert bolygó Uraként ismertek.” Érdekes módon Jézus soha nem állította, hogy ő e világ Ura lenne. Ezt a János 18:36-ban meg is erősíti: „Az én országom nem e világból való.” A Biblia azt is világosan leírja, hogy a Sátán a világ uralkodója. Ezt sok helyen leírja a Biblia. Az egyik ilyen rész a Máté 4:8-9:

43

Az elhitetés kora című film magyar feliratának szövege

„Majd magával vitte az ördög egy igen magas hegyre, megmutatta neki a világ minden országát és azok dicsőségét, és ezt mondta neki: "Mindezt neked adom, ha leborulva imádsz engem." A StarDoves csoport azt is állítja, hogy volt egy találkozásuk a Sananda/Jézussal: „1997. augusztus 14-én Sanada/Jézus felvitt a fénytestemben a Sangre de Cristo Anyahajóra, csillagflottájának főhadiszállására, amit a Mesterek által ismert és szolgált Második Eljövetel Tervhez használ.” Ezek az állítások is teljesen szembemennek azzal, amit az 1. Jánosban olvasunk. Az állítás, hogy Jézus nem testben megjelent Isten volt és valahogy kommunikált ezekkel az emberekkel, anélkül, hogy ők próbára tették volna ezeket a lelkeket, egyértelművé teszi a forrást. Azt is látjuk, hogy ezek az állítólag Jézus általi kijelentések eltérnek a Ra általi állításoktól, még inkább megerősítve, hogy ezek csupán elhitető lelkek. Helen Skuckman rendkívül népszerű, „Tanfolyam a csodákról” című könyvében a szerző leírja, hogy egy belső hangot közvetített, aki azt állította, hogy ő Jézus. A könyv metafizikai üzenetének tanulmányozása után elég világos, hogy ez nem lehetett a Bibliából ismert Jézus Krisztus. Íme, néhány idézet a könyvből, ami megmutatja üzenetének igazi mivoltát. A 9. oldalon az áll, hogy „nincs bűn”. A 10. oldalon: „Egy megölt Krisztus értelmetlen.” A 12. oldalon: „Ne essünk abba a patetikus hibába, hogy az öreg kereszthez ragaszkodunk.” A 13. oldalon: „Jézus neve csupán egy jelkép… Egy olyan jelkép, amit biztonságosan használhatsz annak a sok istennek a nevei helyett, akikhez imádkozol.” Ha esetleg a bűn, Jézus és a kereszt tagadása nem elég, a Tanfolyam a csodákról azt is állítja, hogy az ördög nem létezik. „A mitológiátokban létrehoztátok az általatok „ördögnek” nevezett lényt. Azt is kitaláltátok, hogy egy Isten harcban áll ezzel a lénnyel… Természetesen az igazi ördög nem létezik… A szellemi képesség és a hatodik érzék használata egy és ugyanaz… nincs üzérkedés az ördöggel… nincs ördög… kinek-kinek a saját ízlése szerint, ítélkezés nélkül.” A MountstreamPress.org oldalán megjelent cikkben Warren B. Smith ugyanerre a következtetésre jutott.

44

Az elhitetés kora című film magyar feliratának szövege

Szerinte a Tanfolyam a csodákról könyv által népszerűsített Jézus az antikrisztus lelkét közvetíti és nem az igazi Jézus Krisztust. „Arra a megkerülhetetlen és döbbenetes következtetésre jutottam, hogy a „Tanfolyam a csodákról” és a Biblia két teljesen különböző gondolatrendszert tartalmaznak, amelyek szöges ellentétben állnak egymással és összeegyeztethetetlenek. Teljes döbbenetemre azt találtam, hogy a „Tanfolyam a csodákról” tulajdonképpen a Biblia fejtetőre állítva. A Tanfolyam nem újraértelmezte a Bibliát, hanem teljesen átírta.” A Levi H. Dowling által írt „Jézus Krisztus Vízöntői Evangéliuma” címmel írt könyvében hasonló stílusban tagadja Jézus istenségét, azt állítva, hogy „mindannyian Krisztussá válunk”. Levi azt állítja, hogy hozzáfért az Akashic iratokhoz, ami állítólag a föld atmoszféráját körülvevő légi információs hálózat, és amit a lélekben vagy fénytestünkön át érhetünk el. Ez ugyanaz a hely, ahonnan állítólag Edgar Cayce is kapta az információit. Ebben a leírásban nem tagadják Jézust, hanem egy misztikus mesterként állítják be, akinek különleges képességei voltak és azért jött, hogy megmutassa az embereknek, hogy hogyan éljenek és váljanak maguk is krisztusokká. Íme a könyv állításainak összefoglalója a Wikipédiából: 1. Jézus magára vette a Krisztus szerepét, de nem automatikusan Krisztus a természeténél fogva. Azzal, hogy erőfeszítései és imái árán alkalmas eszközzé tette magát, lehetővé tette, hogy „a” Krisztus benne lakjon. A Krisztus ezért egy olyan kifejezés, ami a tökéletes embert jelöli, aminek példáját Jézus személyesítette meg, tehát egy olyan ember, akit „megkereszteltek” (felkentek) és ezért szent. 2. A reinkarnáció létezik és ez a magyarázata számos látszólagos igazságtalanságnak. A reinkarnáció lehetővé teszi az emberek számára, hogy rendezzék elmúlt életeikben felhalmozódott adósságaikat. 3. Az emberiség elfeledkezett Istenről és most azon dolgozik, hogy ez az emlékezet Istenről teljesen visszatérjen. 4. Az idő korokra oszlik. Ezek a korok hozzávetőleg 2000 évig tartanak. Most a Vízöntő korához közelítünk. 5. Előbb utóbb minden lélek kiforr és tökéletes lesz, mint Jézus és ezzel véget ér a reinkarnációs ciklus. 6. Isten egyetlen lelket sem hagy el. Számos problémát találunk ebben a teológiában, mivel ellentmond több bibliai tanításnak és alapelvnek.

45

Az elhitetés kora című film magyar feliratának szövege

Ezek nem Istentől érkező jelenések, hanem hitető lelkek és hamis próféták, akik kicsavarják, összezavarják és eltorzítják az Evangélium igaz üzenetét. Függetlenül attól, hogy földönkívüliekről, felemelkedett mesterekről, lelki „istenekről” vagy egyébről van szó, üzenetük következetesen Jézus istenségének tagadása. Szó szerint több ezer ilyen csatornákon át rögzített dokumentum és könyv létezik olyan emberektől, mint Edgar Casey, Aleister Crowley, vagy akár Napoleon Hill „Gondolkozz és gazdagodj” című könyve. Ha messzi galaxisokról érkező idegenekkel állunk szemben, miért nem segítenek nekünk a problémáinkkal, például azzal, hogy gyógyíthatóvá teszik a rákot, vagy hasznos technológiák átadásával? Miért azzal vannak elfoglalva, hogy meggyőzzenek, Jézus nem Isten, hanem csak egy mester vagy tanító. Mindegy, hogy hány emberrel beszélünk, aki azt állítja, hogy Jézus nem az volt, akinek mondja magát, mindig abból indulnak ki, hogy a Biblia nem pontosan írja le az eseményeket. Ez a két dolog mindig kéz a kézben jár, mivel aki olvasta a Bibliát és tényleg érti, az egyértelműen látja, hogy Jézus pontosan tudta, hogy mit csinál, és mit mond. Ezért kénytelenek a muzulmánok azt mondani, hogy a Bibliát „megrontották”. Elsőként azt a kérdést tenném fel, hogy milyen bizonyítéka van arra, hogy a Bibliát „megrontották”. Ha ez igaz lenne, nagyon egyszerű lenne bebizonyítani, mivel a Bibliának és az Újszövetségnek több másolata maradt fenn, mint bármilyen más ősi szövegnek a világtörténelemben. És ezeket a fennmaradt példányok hihetetlen vizsgálatoknak vetették alá azok is, akik gyűlölik a Bibliát és azok is, akik szeretik. Tehát ha a Bibliát megváltoztatták volna, akkor a muzulmánoknak vagy egyéb kritikusoknak nem kellene mást tenni, mint rámutatni, hogy itt a Biblia ezt mondja, itt, ebben a másik példányban pedig emezt. És akkor az összes többinek, ami azt követi mást kéne állítani Jézus istenségéről vagy egyéb kérdésekről. Az igazság azonban az, hogy senki sem tudja ezt bizonyítani és épp abban áll a probléma, hogy ennek bizonyítása nagyon könnyű lenne. Mert a dokumentumok a kezdetektől egészen máig fennmaradtak.

46

Az elhitetés kora című film magyar feliratának szövege

Jézus nemcsak odaállt és kijelentette, hogy Ő Isten. Végül persze kimondta és ez volt kivégzésének ürügye is. Istenkáromlásért ölték meg. Ezért akarták megölni. Több helyen olvashatjuk, hogy a farizeusok ezután akarták megölni. Ha megnézzük ezeket a részeket, azt látjuk, hogy azért akarták megölni, mert rájöttek, hogy mit is állított. Amikor Jézus azt mondta, hogy Ő képes megbocsátani a bűnöket, akkor azt mondták, hogy ez Istenkáromlás. Mert egyedül csak Isten bocsáthatja meg a bűnöket. És egyetértek a farizeusokkal. Ez teljesen igaz. Ha én betoppannék hozzátok és azt mondanám, hogy helló, Chris vagyok, csak meg akartam mondani, hogy megbocsátom nektek a ma reggeli veszekedéseteket, vagy azt, hogy megbántottad az unokatestvéredet. Biztos furcsán néznél rám és megkérdeznéd, hogy mi közöm hozzá. „Úgy viselkedsz, mintha az én hibáim befolyásolnának téged. Ez őrültség! Te nem bocsáthatod meg az én bűneimet.” Pedig Jézus ezt tette, mégpedig elég gyakran. A farizeusok azt mondták erre, hogy egyedül Isten bocsáthatja meg a bűnöket. Tehát meg akarták ölni. Azért is meg akarták ölni, mert azt mondta, hogy Ő Isten Fia. „Azt mondod, hogy Isten a Te Atyád és Te Isten Fia vagy?” – kérdezték. Mi más ez, ha nem Istenkáromlás az ő szemükben? „Egyenlővé teszed magad Istennel.” Ez egy nagyon érthető koncepció a héberben. Ha te valaki fiának nevezed magad, akkor te annak a megtestesítője vagy. A héber yalad (‫ )יָלַד‬szó azt jelenti világra hozni, teremteni.

47

Az elhitetés kora című film magyar feliratának szövege

Egy macska egy másik macskát hoz a világra. Ha nekem gyerekem születik, az éppen annyira ember, mint én. Éppen ezért, ha Isten egy Fiút hoz a világra, Ő éppen annyira Isten lesz, mint maga Isten. Ezért ez egy elképesztő állítás volt, főleg abban a kontextusban, ahogy Jézus mondta. Jézus azt mondta, hogy Ő már az idő kezdete előtt is Isten Fia volt. Ő volt a világ Teremtője. „Mielőtt Ábrahám lett volna: én vagyok.” Jézus „Én vagyok” kijelentései rendkívül „istenkáromlók” voltak. Jézus közvetve ugyan, de a farizeusoknak nagyon jól értették, hogy végső soron azt mondta, hogy Ő volt a hang az égő bokorban. Azt állította, hogy ő jött az ég felhőiben a Dániel 7-ben (Dániel 7:13). Ők pontosan tudták, azt hiszem, a János 8-ban van ez, hogy Jézus hogyan értette. Egy másik nehezen emészthető dolog számukra, hogy Jézus több alkalommal is hagyta, hogy imádják Őt. Az apostolok esetében többször előfordult, hogy nem hagyták imádni magukat. Még az angyalok is azt mondták, hogy ők csupán Isten hírvivői. Jézus azonban számos alkalommal megengedte embereknek, hogy imádják Őt. Ez vagy egy istenkáromló tett vagy pedig azt tette, amit igazából mindenki tudott, hogy tett. Mégpedig, hogy élete minden napjával, akárhová is ment, megerősítette állítását, hogy Ő Isten, és a farizeusok ezt tudták. Ezért érezték jogosnak, hogy megöljék Őt. A Bibliát olvasva az ember folyamatosan találkozik ilyen részekkel. Jézus azt mondta, hogy eljön az idők végén, hogy megítélje a világot. Ki más ítélhet, ha nem Isten egyedül? Ki jogosult az ítélkezésre? Csak Isten. A kérdés a kereszten csúcsosodik ki igazán.

48

Az elhitetés kora című film magyar feliratának szövege

Annak, ami a kereszten történt, csak akkor van értelme, ha maga Isten volt a kereszten. Jézus tudta mit csinál, hogy Ő az Isten Báránya, aki elveszi a világ bűneit. Az evangélium üzenetének is csak ebben a kontextusban van értelme. Így amikor emberek azt állítják, hogy Jézus nem volt Isten, azt csak úgy tehetik, ha azt mondják, hogy a Biblia nem pontos, mert maga Jézus állította, mégpedig folyamatosan, hogy Ő Isten. „Kegyelem és békesség adassék néktek bőségesen az Istennek és a mi Urunknak, Jézusnak megismerésében.” – II. Péter 1:2 Útmutató a Korok Új Világrendjéhez A New Age mozgalom és az Új Világrend számára is fontos téma az emberiség „eljövendő” evolúciója. Ennek lényege, hogy az emberek magasabb szintű lelki lényekké válnak és véget vetnek a vallási különbségeknek. Egy aranykor, amiben minden ember Krisztus-tudatot ér el. Egy új emberi civilizáció kezdete. Az elit úgy gondolja, hogy ezt az utópiát kizárólag ők fogják elérni, az emberiség többi része pedig csak „birka”, akik az elit és a céljuk közt állnak. A „New Age követői úgy hiszik, hogy az emberiség valóban elérheti ezt az utópiát, ha betartják és követik ezeket az ezoterikus spirituális tanításokat. Ezt a megtévesztő nézetet a bibliai próféciák kétségbe vonják. Az évszázadok során teológusok, Bibliával foglalkozó tudósok és átlagemberek is állították, hogy közel vagyunk a világvégéhez. Az egyik legújabb ilyen nyilatkozatot Harold Camping tette, aki azt jósolta, hogy a világ 2011. május 22-én véget ér. Jézus idejétől napjainkig nem egy uralkodóról, királyról vagy politikai vezetőről állították már, hogy ő az Antikrisztus. Ezen téves állítások és jóslatok miatt, a próféciák sürgető intéseire egyre kevesebben figyelnek mostanában. Léteznek az entitásokat közvetítő ezoterikus írók tollából származó jövendölések is, amikre a New Age és az Új Világrend követői tervüket alapozzák.

49

Ezekre korábban is utaltunk, de egy szerzőt szeretnék most kiemelni.

Az elhitetés kora című film magyar feliratának szövege

Ő pedig Alice Bailey. A legtöbb New Age filozófiát és az Új Világrend terveit is vissza lehet vezetni Alice Bailey közvetített írásaihoz. Alice Bailey felemelkedett mestere egy Djwhal Khul nevű entitás. Djwhal Khul számos alkalommal leírta az Új Világrend és a New Age terveit Bailey számára. „A Krisztus újramegjelenése” című könyvében Alice Bailey leírja, hogy a világkormánynak már állnia kell, amikor ő eljön. „Először is egy olyan világba érkezik majd, ami tulajdonképpen már egységes. Első itteni tartózkodásával ellentétben, újramegjelenése és ezt követő munkája nem korlátozódhat egyetlen helyszínre vagy a legtöbb ember számára ismeretlen tartományra.” Konkrétan beszél arról is, hogy ezt a hierarchián keresztül valósítja majd meg. Azokon a lelki lényeken keresztül, akik a kormányokkal, szervezetekkel, különösen az ENSZszel dolgoznak együtt. Tehát Baileynek kettős látomása volt. Egyrészt látta, hogy egy olyan világ lesz itt, amelyik készen áll a fogadására, mert már világkormány uralja majd. Tehát Bailey munkájának része volt ennek a globális kormánynak az építése. És ezért dolgoznak rajta ilyen keményen most is. Úgy érzik, meg kell építsék a világtanító trónját, mielőtt megjelenik. A káosz is része annak, amiről beszél, de tisztában van azzal, hogy nem lesznek képesek mindent előteremteni. Legyen szó lelki előkészületekről vagy fizikai építkezésről, a rendszer felállításáról, stb. ami ahhoz szükséges, hogy a terv működjön. Következetesen megemlíti időről-időre a könyvben, hogy Ő maga fogja beiktatni a világvallást, Ő adja majd annak erejét, hogy a világ higgyen a világvallásban. Azt hiszem, hogy amikor a számukra szükséges káoszról beszél, az egy kétfunkciójú káosz. Egyrészt azért kell, hogy az emberek elfogadjanak egy stabil világkormányt, hogy ezzel még jobban egységesítsék a létező rendszert. De azért is, hogy valamiféle paradigmaváltáson, lelki káoszon keresztül bevezessék a világvallást.

50

Az elhitetés kora című film magyar feliratának szövege

Ahhoz, hogy az egész világgal elfogadtassanak egy új vallást, szükségük van egy nagy lelki káoszra. Különösen, hogy annak a vallásnak a követőivel fogadtassák el, amely egy bizonyos Emberen alapul. Ehhez valami komoly dologra van szükségük. Djwhal Khul nem fogja vissza magát, hogy elmondja Alice Baileyn keresztül, hogy a kereszténységet tekinti a legnagyobb akadálynak a világtanító megjelenése szempontjából. „A Krisztus munkájának és tanításának elfogadása nehéz lesz a kereszténység számára, viszont könnyen emészthető lesz keleten. Ahhoz, hogy a keresztény világ felébredjen, és a keresztények felismerjék helyüket a globális isteni jelenésben és meglássák, hogy Krisztus minden hitet képvisel és elfoglalhassa jogos, világtanítói helyét, valami kemény csapásra vagy bonyolult magyarázatra lesz szükség. Ő a Világtanító és nem egy keresztény tanító. Ő maga azt mondta, hogy vannak más nyájai, akik számára Ő éppen annyira fontos, mint az ortodox keresztények számára. Lehet, hogy ők nem hívják Őt Krisztusnak, de van saját nevük számára és éppen annyira hűen követik őt, mint nyugati testvéreik.” Ezt az elvet ismét megerősíti, amikor Bailey a következőket írja: „Két lényeges tényező van, ami olyan jelentősen hátráltatja a munkát, hogy elmozdításuk nélkül Krisztus visszatérése jelentősen elhúzódhat. Ezek a következők: 1. Az átlag keresztény vagy lelki beállítottságú ember tehetetlensége a különböző országokban, keleten és nyugaton egyaránt. 2. A munka előkészületeihez szükséges pénz hiánya. Bailey azt is leírja, hogy szükség lesz egy komoly káoszra a világ és a vallás egyesítéséhez és a „Krisztus” ezt követő megjelenéséhez: „Válság idején jönnek. Gyakran ők hozzák létre a káoszt, hogy véget vessenek a régi, nem kívánatos tényezőknek és helyet teremtsenek az újnak, ami alkalmasabb a természetben rejlő isten fejlődő életének. Akkor jönnek, amikor megsokasodik a gonoszság. Ha másért nem, hát ezért lehet ma Avatárt keresni. A Krisztus újra eljöveteléhez szükséges állomás készen áll.” Aki hozzám hasonlóan hisz az összeesküvésekben, az látja a szándékosságot az elit által elkövetett káosz, háborúk és tömeges halálesetek mögött. De ezek célja nem egyszerűen az emberiség elpusztítása, hanem egy olyan hangulat megteremtése, amiben az emberek békéért és egy új rendszer felállításáért kiáltanak.

51

Az elhitetés kora című film magyar feliratának szövege

Pontosan ezen a területen segíti a New Age mozgalom az igazi Új Világrend bevezetését. A káosz A világ már most is a forrong. Mindenhol igazságtalanságot látunk. Ez sajnos nem meglepő. De úgy tűnik, hogy egy olyan súlyos káosz érkezik hamarosan, amilyet még soha nem tapasztaltunk. A Russ Disdar vezetésével 30 éve indult, magát „kiválasztottnak” hívó „Rombold le a sötétséget” szervezet célja, hogy az Antikrisztus számára hadsereget állítsanak fel. Ezek az emberek általában sátáni rituálék áldozatai voltak korábban, skizotíp személyiségzavarban szenvednek és gyakran elmekontrol alatt állnak. Ezeket az embereket sátáni rituálék segítségével arra készítették fel, hogy készen álljanak, ha munkára szólítják őket. Ennek az erőszakos tömegnek, aminek kizárólag a halál és a pusztítás a célja, „Fekete ébredés” a neve. Russ Disdar, „A Fekete Ébredés” című könyvében a következőket írja: „Csendes, szerény személyeknek tűnve várnak a tömegben. Kedvesnek tűnnek, mint, akik egy légynek sem tudnak ártani, nemhogy fegyvert fogni vagy a késsel bánni. De hadd mondjam el, hogy pontosan ezt fogják tenni, méghozzá pokoli hidegvérrel és pontossággal. Arra várnak, hogy aktiválják őket a gyilkolásra és mészárlásra és arra, hogy rászabadítsák a poklot a társadalomra, hogy a démonok táncolhassanak és vezetőjük megjelenhessen, mint az emberiség „megváltója”. Az emberiség megváltója, akiről azt mondják, hogy elhozza az új rendet a káoszból. Tudják, hogy mi a dolguk, ismerik a tervet és csak várnak, sötét leheletük csalogatásával, az ősi bukott lelkek által fűtve.” (68. oldal) Sajnos kaphattunk már bepillantást a gonoszságnak ezekből az észnélküli, megmagyarázhatatlan tetteiből. Russ Disdar úgy gondolja, a pszichotikus gyilkosok nagy része sátáni rituálék áldozata volt és sokszor a sátánizmus valamelyik ágának követői. A „Gyilkosságra programozva” című könyvében David McGowan a következőképpen írja le ezeket a lelketlen gyilkosokat:

52

Az elhitetés kora című film magyar feliratának szövege

„A sötét és undorító alvilágban, ahol az erőszakos bűncselekmények és titkos akciók találkoznak, a „sorozatgyilkosok” két általános kategóriája létezik: az irányított bérgyilkosok és az irányított bűnbakok.” Russ Disdar személyesen is találkozott ezekkel a démonok által megszállt egyénekkel és sátáni szuperkatonáknak nevezi őket. A náci koncentrációs táborokból indult, traumákra alapozott agykontrol kísérletekre csak manapság kezd fény derülni. Russ Disdar és L.A. Marzulli is úgy gondolják, hogy a következő „Őrület a gyorssávban” című BBC dokumentumfilmben szereplő nőket is démonok segítik, és valószínűleg ilyenek azok a szuperkatonák, akikről Disdar beszél. Ezekről a nőkről kiderült, hogy nem álltak semmilyen kábítószer vagy alkohol hatása alatt,, mégis olyan módon voltak képesek ellenállni a fizikai behatásoknak és olyan erőről adtak bizonyságot, ami nem emberi. Az operatőr a rendőrökre koncentrál. Nem tudhatta, hogy mi fog történni mögöttük. Másodpercekkel később a másik nő is berohan az autók közé. Mentőkre van szükségünk. Két lehetséges haláleset. Még mindig nem értem, hogy mi történt. Hogyan képes bárki túlélni egy ilyen balesetet, amiben egy teherautó frontálisan elüti? Látva, hogy milyen erővel lökte el a testét és, hogy a kerekek átmentek rajta, tudtam, hogy egyetlen emberi test sem élhet ilyesmit túl. Próbáltam elsősegélyt nyújtani neki miközben próbáltam elkerülni, hogy arcon köpjön vagy kikaparja a szemem. Szerintem nem értette, hogy milyen súlyos volt a sérülése. Nagyon furcsa volt. Az ember elgondolkozik, hogy mi történik itt. Valami nagyon nincs rendben ezzel az esettel. A rendőrök és mentősök úgy tűnik, hogy uralják a helyzetet a másik testvérrel. De ez sem tartott sokáig.

53

Az elhitetés kora című film magyar feliratának szövege

A következő percben egyszerűen felkelt. Maradjon! Nincs valami póráz, amit rátehetnénk? Nem segítene. Ne menjen sehová, nyugi! Nem reagált erre. Fel akart kelni. Szeretnénk meggyőződni, hogy minden rendben. Hol van Paul? Maradjon. Egyszerűen behúzott egyet és lelépett. És berohant az autók közé a másik oldalon. Mit csinál ez? Most a másik oldalon fogják elütni? Maradjon ott! Nyugalom. Itt még nem tudtam, hogy milyen erőszakos volt a hozzáállása. Nyugodjon le. De rövid időn belül megtudtam. Visszagondolva látom, milyen hihetetlen ereje volt. Akkor már csak arra koncentráltunk, hogy valahogy megfékezzük. Mert másképp nem tudjuk kezelni. Úgy rángatott minket, mintha rongybabák lettünk volna. Amennyiben és amikor ez a káosz kitör, a világ segítségért kiált majd. Kérni fogják, hogy valaki vagy valami mentse meg őket.

54

Az elhitetés kora című film magyar feliratának szövege

A fővonalas média, a politikusok és az állam évtizedek óta azt sulykolja az emberekbe, hogy a kormányban bízzunk válság és zűrzavar idején. Azt gondolom, hogy ezen a ponton fogja tudni a világkormány megerősíteni a hatalmát. Ez egy olyan lépés lesz, amit mindenki szükségesnek tart majd, annak érdekében, hogy újjáépítsék a társadalmat és a tömegek számára elfogadható módon tegyék. Az egységes világgazdaság és világkormány megvalósítása ma már lehetséges és nem tűnik távolinak. Ahhoz viszont, hogy a világ egyetlen embert imádjon egységes világvallás kell. Ehhez valami rendkívülire lesz szükség. Olyasmire, ami a jelenlegi emberi valóság felett áll. Egységes világvallás Szerintem az UFÓ-földönkívüli dolognak szerepe lesz a világvallásban. Egyértelmű, hogy más forgatókönyvek szerint is létrejöhet, de a fővonalas médiában nyomott más lehetőségek egyike sem tűnik túlságosan megvalósíthatónak. Vannak egyesek, akik szerint a muzulmánok hozzák majd létre, míg mások azt mondják, hogy egy katolikus világvallás lesz. Ezekkel az a probléma, hogy a Bibliából tudjuk, hogy az emberek saját akaratukból fogadják majd el ezt a vallást, nem fogják kényszeríteni őket. És ez se az iszlámmal se a katolikus egyházzal nem menne, mert az embereket úgy irányították, hogy mindkettőt gyűlöljék különböző okokból. Tudjuk, hogy a katolicizmussal vannak gondok és jogos a kritika, de azért gondolnak rájuk ilyen értelemben, mert nem értik a katolicizmus és a bibliai kereszténység közötti különbséget. Sátán azért mutogat a katolikus egyházra, hogy a kereszténység egészét diszkreditálja az emberek fejében. Ettől függetlenül tudjuk, hogy amit a katolikus egyház tesz az nem biblikus, de a legtöbben nem tudnak különbséget tenni a kereszténység és mondjuk a keresztes hadjáratok között. Tehát Sátán jól ki tudja használni. Tehát nem valószínű, hogy az embereket rá akarnák venni, hogy mindenki legyen katolikus, mert évek óta azt programozzák az emberekbe, hogy utálják a katolicizmust. Miért tennék ezt, ha később azt akarnák, hogy katolikussá váljanak?

55

Az elhitetés kora című film magyar feliratának szövege

Mondják, hogy lesznek nagy jelek és csodák, de a muzulmán világot, ami a világ jelentős részét jelenti, nem fogják tudni meggyőzni, hogy a katolicizmus az igaz vallás, ilyen vagy olyan jelek miatt. Egy muzulmán se venné ezt be. Csak azt mondanák, hogy az ördögtől van. Az evangéliumi keresztények például, akármilyen jeleket vagy csodákat látnának a pápától, csak azt mondanák rá, hogy démoni eredetű. Senki sem fogadná el önszántából csupán jelek vagy csodák miatt. Ugyanez a helyzet az iszlámmal. Senki sem fog önszántából muzulmánná válni. Vegyük a hírekből ismert amerikai valóságot például. Soha nem fogják tudni rávenni az átlag sörivó amerikait, hogy fogadja el a saria törvényt meg ilyesmit, csak azért mert megjelenik egy híres ember és csodákat mutat be. Nem fognak áttérni. Egész felnőtt életük során arra tanították őket, hogy gyűlöljék azt a vallást, különböző politikai és egyéb okokból. Tehát ennek semmi értelme. A bibliai világvallás olyan lesz, ami egyesíti az embereket és elhiszik, hogy eljött a béke és az utópia. Önszántukból fogadják el az Antikrisztust és önszántukból imádják majd. Egy pillanatra sem tudom elképzelni, hogy ez a két forgatókönyv bármelyike működjön. Tehát vissza a lényeghez. Az UFÓ dolgot millióféleképpen prezentálhatják a világnak, hogy bebizonyítsák az embereknek, hogy ezek az „idegenek” valódiak, anélkül, hogy azok lennének. Akárhogyan is tennék, szükséges számukra, hogy Istent kizárják a képletből. „Istennek vége” mondhatják. Ezzel azt gondolják, hogy kiküszöbölik az egyetlen akadályt, ami ellenállt nekik, és most már csak a „megoldást” kell prezentálniuk. A megoldás pedig valószínűleg nagyon emberközpontú lesz.

56

Az elhitetés kora című film magyar feliratának szövege

„Ti is istenekké válhattok, vagy olyanok lehettek, mint a földönkívüliek.” „Itt az új evolúciós lehetőség.” „Itt a lehetőség az utópia megvalósítására.” „A múlt háborúit az Istenbe vetett téves hit okozta.” „Most, hogy végre bebizonyítottuk, hogy nincs Isten, itt a lehetőség, hogy létrehozzuk az utópiát.” Onnantól kezd majd igazi értelmet kapni, amit a Biblia ír ezekről. Mindenki a békéről beszél, amikor nincs béke. Mindenki eufóriában lesz az új utópia vagy új lehetőségek, változások, új evolúció miatt. Vége a háborúknak, stb. De a Biblia azt mondja, hogy vigyázzunk, mert ez nem az lesz, aminek látszik. Ebben különbözik a kereszténység. Nemcsak azt mondták el, hogy lesz egy Armageddon és egy Antikrisztus. Sok ember rendelkezik apokaliptikus nézőponttal, de a keresztények azt is tudják, hogy mindezek előtt lesz egy hamis utópia, ami nagyon jónak fog tűnni. Megkaptuk a figyelmeztetést: Nem szabad bedőlnünk ennek! Nagy lesz a kísértés, de nem szabad bedőlni neki. Amikor ez megtörténik, a keresztények azt mondják majd, hogy „Szerintetek ez egy utópia? Ez nem helyes, ez egy elhitetés”. Az utópia ideje alatt, mindenki, aki elutasítja az utópiát, elsőszámú közellenségnek tűnik majd. „Kik ezek, hogy elrontják az örömünket, és azt merik mondani, hogy a mi utópiánk nem csodálatos és nem felszabadító?” – mondják majd. Akik ezt ki merik mondani, olyanok lesznek, mint a Király új ruhája mesében azok, akik kimondják, hogy a király meztelen. Sajnos a Bibliában megjósolt népirtás alapja is ez lesz. A bukott angyalok és az Új Világrend Végső soron, Sátán, a bukott kérub áll az Új Világrend minden tevékenysége mögött.

57

Az elhitetés kora című film magyar feliratának szövege

Az emberiséget közvetlenül irányító entitások, akik ráveszik az embereket, hogy Sátán ügyéért munkálkodjanak, azok maguk a bukott angyalok. Dr. Michael Heiser, az ősi nyelvek kutatója, nagyon sokat írt az „isteni tanácsról”. Ők azok az istenfiak, akiket a Teremtés könyvének 6. fejezete említ, vagy a II. Péterben és Júdásban említett angyalok, akik bűnt követtek el. Ők azok az „istenek”, akik a föld különböző részei felett hatalmat kaptak az ősidőktől kezdve. Ők azok az istenek is, akik elfogadták az emberek imádatát az ótestamentumi időkben és ezáltal lázadókká váltak Isten királysága ellen. Hiszem, hogy ők az állítólagos „földönkívüliek”, a felemelkedett mesterek és egyéb lelki entitások is, akik elhitetik az emberiséget, hogy segítsenek létrehozni Sátán birodalmát a földön. Mindegy, hogy testben jelennek meg vagy lelki lényekként, a lényeg, hogy senki sem dolgozna önszántából Sátánnak, ha tudná, hogy mibe keveredik bele, így elmondhatjuk, hogy ma az elhitetés korában élünk. Meg kell értenetek, hogy isteni lények vannak odakint, akik része voltak az isteni tanácsnak, akik rendkívüli hatalommal rendelkeznek, és akik közül némelyek elbuktak. Mert ez a Zsoltár arról beszél, ha elolvassuk az egész 82. Zsoltárt, hogy ők elnyomják a szegényeket, nem ítélnek igazságosan. Jahve hatalmat adott ezeknek a mennyei lényeknek az emberiség bizonyos részein és ők kihasználták ezt a hatalmat és az embereket. Hagyták, hogy a szegényekből áldozat legyen. Azt mondta nekik, hogy „bár istenek vagytok, elbuktok, mint a fejedelmek és meghaltok, mint az emberek”. És mi a bűn zsoldja? Halál. Tehát ezek a lények is meghalhatnak. Igaz reménység Míg az ezotéria és a New Age népszerűsítői továbbra is hirdetik megoldásaikat a világ problémáira, létezik egy igazi reménység, ami világegyetemünk igazi Teremtőjétől ered. Az igazi lelki és fizikai upgrade, amit a New Age és transzhumanizmus spirituális evolucionistái szeretnének elérni már megadatott számunkra Jézus Krisztus üzenetében.

58

Az elhitetés kora című film magyar feliratának szövege

A transzhumanista mozgalom valójában egy álca. Egy jövőbeli, nagyon ördögi esemény álcája. Egyrészt biztosítja a szükséges technológiát, hogy ez megtörténhessen, de ugyanakkor az ember is kell hozzá, aki azt mondja, hogy képes saját magát felemelni a gallérjánál fogva és megteremteni saját evolúcióját. Azt mondják, hogyha idáig fejlődtünk, akkor miért ne folytatnánk? Ha rendelkezésünkre áll a technológia, hogy legyőzzük a halált és a betegségeket miért ne tennénk meg? Mi ezzel a gond? Itt egy csecsemő, aki egy szörnyű betegség miatt haldoklik és hatalmunkban áll valahogy átrendezni a DNS-eket és géneket, hogy jól működjön a szervezete, akkor nem lenne barbár cselekedet nem megtenni? Ezzel a szívünkre hatnak. Ha így fogalmazunk, akkor ezt kell tennünk. És persze vannak jó dolgok, amiket így meg lehet tenni. Mint minden technológia esetében, mindig van hely a jóra. De most már egy olyan területhez érkeztünk, amivel nem lenne szabad játszadoznunk. Mert most már kezdjük átszerkeszteni a lego darabokat, amiket Isten teremtett. Isten figyelmeztet, hogy ezekhez ne nyúljunk. Már a forráskódot piszkáljuk. Ezt tesszük. A DNS a forráskód, amit Isten teremtett. A bűnön keresztül a forráskód kicsit összekeveredett itt-ott. De Jézus megtestesülésén, halálán és feltámadásán keresztül Isten megígérte, hogy helyreállítja a forráskódunkat. Ismét olyan lesz, amilyennek lennie kell, sőt, valószínűleg frissítve lesz. Gondolod, hogy az ember bukásakor valami megváltozott a génállományban? Igen.

59

Az elhitetés kora című film magyar feliratának szövege

Érdekes, hogy ezt kérdezed. Még az evolucionisták is azt mondják, hogy valamilyen esemény nyomát látják az „eredeti” ember életében. És ennek az eseménynek a nyoma azt mutatja, hogy ez hatással volt valamire. Az esemény az ember bukása volt. Az ember bukásakor vált romlottá az egész teremtés is. Mert minden a földből vagy az embertől eredt. Éva a férfiból lett. Az ember magából a föld porából lett. A föld porából. És a héberben láthatjuk a kapcsolatot is. Az adama ( ) szó földet jelent, amiből az Ádám név is ered.

Olyan mintha Isten fogta volna a földet, összetette, ahogy kell, majd életet lehelt belé. És az ember állapota megegyezett a Föld állapotával. Tehát ha az ember jó volt, a Föld is jó volt. Ha az ember megromlott és korrupt lett, akkor a Föld is. A Róma 8:22 beszél erről. „Hiszen tudjuk, hogy az egész teremtett világ együtt sóhajtozik és együtt vajúdik mind ez ideig.” Maga a teremtés is nyög. Alig várja Isten Fiának megjelenését. Amikor Jézus eljött, benne volt az X kromoszóma, amit az édesanyjától kapott, de az Atyja a Szent Lélek volt, tehát a Szent Lélektől kapott X és Y kromoszómát is. Az Y kromoszómát csak az apától kaphatta, mert a nőknek nincs. Tehát Jézus nem örökölte Ádám Y kromoszómáját. Új Y kromoszómája volt. Jézus tulajdonképpen egy második Ádám lett.

60

Az elhitetés kora című film magyar feliratának szövege

Ádám volt az első, Jézus a második. Ahhoz, hogy Isten királyságának részesei lehessünk, újjá kell születnünk, egy új teremtéssé kell válnunk. A második Ádám részévé kell válnunk. Természet szerint mind az első Ádámtól származunk, de újjá kell születnünk a második Ádám fiaiként. Én azt is gondolom, hogy végül ez egy új DNS csomagot jelent majd számunkra. „Ezért ha valaki Krisztusban van, új teremtés az: a régi elmúlt, és íme: új jött létre.” – II. Korinthus 5:17 Üzenet az emberiségnek 2000 év leforgása alatt kaptunk egy 66 könyvből álló gyűjteményt, amit összesen 40, különböző kulturális hátterű, más-más korszakban, különböző nyelveket beszélő ember jegyzett le. Ma ezt a gyűjtemény Szent Bibliának hívjuk. Megvizsgálva azt látjuk, hogy ez a 66 könyv együtt, egy időn és téren felülálló entitástól származó üzenetet tartalmaz az emberiség számára, leírva eseményeket, mielőtt azok megtörténtek. A Biblia több ezer évvel ezelőtt megjósolta a New Age mozgalom és az Új Világrend érkezését. Arról az emberről is beszél, aki ezt a világbirodalmat uralni fogja és leírja igazi szándékait. Ez a terv már évezredek óta készül, az alapja pedig Sátán azon képessége, amivel megtéveszti az embereket. Pál apostol az I. században több levelet is írt a korai keresztény gyülekezeteknek, amikben figyelmeztette őket is és bennünket is. Egy olyan elhitetésre figyelmeztet, ami az egész világra kiterjed. Az Efézus 5-ben így figyelmeztet: „Senki meg ne tévesszen titeket üres beszédével.” Az I. Korinthus 3:18-ben pedig ezt mondja: „Senki meg ne csalja önmagát! Ha valaki bölcsnek gondolja magát közöttetek ebben a világban, legyen bolonddá, hogy bölccsé lehessen.”

61

Az elhitetés kora című film magyar feliratának szövege

A Rómabeliekhez intézett egyik levelében azokat figyelmezteti, akik hazugságban élnek: „Nyitott sír a torkuk, nyelvükkel ámítanak, kígyóméreg az ajkukon; … Mert az ilyenek nem a mi Urunknak, Krisztusnak szolgálnak, hanem a saját étvágyuknak, és szép szóval, ékesszólással megcsalják a jóhiszeműek szívét.” Róma 3:13, 16:18 Timóteusnak írt levelében tökéletesen ábrázolja a mai világot: „A Lélek pedig világosan megmondja, hogy az utolsó időkben némelyek elszakadnak a hittől, mert hitető lelkekre és ördögi tanításokra hallgatnak;” A Thessalonikabeliekhez írt második levelében pedig az Új Világrendről és az Antikrisztusról ír: „3 Senki semmiféle módon ne vezessen félre titeket. Mert az Úr napját megelőzi a hittől való elszakadás, amikor megjelenik a törvénytipró, a kárhozat fia. 4 Ez majd ellene támad, és fölébe emeli magát mindennek, amit istennek vagy szentnek mondanak, úgyhogy beül az Isten templomába is, azt állítva magáról, hogy ő isten. 5 Nem emlékeztek rá, hogy még amikor nálatok voltam, megmondtam nektek mindezt? 6 És azt is tudjátok, hogy mi tartja vissza most még, hogy csak a maga idejében jelenjék meg. 7 A törvénytiprás titokban már folyik, csakhogy annak, aki azt most még visszatartja, el kell tűnni az útból. 8 És akkor jelenik meg nyíltan a törvénytipró, akit az Úr Jézus meg fog ölni szájának leheletével, és meg fog semmisíteni eljövetelének fenségével. 9 Mert ennek a törvénytiprónak az eljövetele a Sátán munkája a hazugság minden hatalmával, jelével és csodájával; 10 és a gonoszság mindenféle csalásával azok számára, akik elvesznek, akik nem szerették az igazságot, hogy általa üdvözüljenek. 11 Ezért szolgáltatja ki őket Isten a tévelygés hatalmának, hogy higgyenek a hazugságnak, 12 hogy ezáltal mindazok elvegyék ítéletüket, akik nem hittek az igazságnak, hanem a hamisságban gyönyörködtek.” II. Thesszalonika 2:1-12 János apostol, Pathmos szigetén töltött fogsága alatt jelenéseket látott az utolsó időkről és a földre érkező elhitető lelkekről. „És levettetett a hatalmas sárkány, az ősi kígyó, akit ördögnek és sátánnak hívnak, aki megtéveszti az egész földkerekséget; levettetett a földre, és vele együtt angyalai is levettettek. … és megtéveszti a föld lakóit azokkal a jelekkel, amelyeket képes megtenni a

62

Az elhitetés kora című film magyar feliratának szövege

fenevad nevében; és azt mondja a föld lakóinak, hogy készítsenek bálványképet a fenevad tiszteletére, akin a kard által ejtett seb van, de életre kelt.” – Jelenések 12:9, 13:14 Jézus maga is beszélt a végső időkről, egyértelműen felsorolva, hogy milyen jelek előzik meg: „Vigyázzatok, hogy meg ne tévesszen valaki titeket! Mert sokan jönnek majd az én nevemben, és ezt mondják: Én vagyok a Krisztus! - és sokakat megtévesztenek. Fogtok hallani háborúkról, és hallotok háborús híreket. Vigyázzatok, meg ne rémüljetek, mert ennek meg kell lennie, de ez még nem a vég. Mert nemzet nemzet ellen és ország ország ellen támad, éhínségek és földrengések lesznek mindenfelé. De mindez a vajúdás kínjainak kezdete! Akkor átadnak titeket kínvallatásra, megölnek benneteket, és gyűlöl titeket minden nép az én nevemért. Akkor sokan eltántorodnak, elárulják és meggyűlölik egymást. Sok hamis próféta támad, és sokakat megtévesztenek. Mivel pedig megsokasodik a gonoszság, a szeretet sokakban meghidegül. Mert olyan nagy nyomorúság lesz akkor, amilyen nem volt a világ kezdete óta mostanáig, és nem is lesz soha. Ha nem rövidülnének meg azok a napok, nem menekülne meg egyetlen halandó sem, de a választottakért megrövidülnek azok a napok. Akkor, ha valaki ezt mondja nektek: Íme, itt a Krisztus, vagy amott: ne higgyétek! Mert hamis krisztusok és hamis próféták állnak majd elő, jeleket és csodákat tesznek, hogy megtévesszék - ha lehet - a választottakat is. Íme, előre megmondtam nektek!” Máté 24:4-12, 21.25 Jézus Krisztus az egész emberiség bűneiért halt meg. Ez azt jelenti, hogy meghalt a New Age követői, a szabadkőművesek, az Illuminati tagok, a hatalmi elit, a luciferiánusok, a sátánisták, sőt, értem és érted is! Isten, azáltal, hogy emberi testet öltött, nekünk adta a megváltás és az igazi lelki szabadság ajándékát. Innentől kezdve mindannyian választhatunk, hogy sötétségben élünk és hagyjuk, hogy a gonoszság belépjen az életünkbe és ezzel akaratlanul is Sátán és bukott angyalainak munkáját támogassuk, vagy beengedhetjük Jézust a szívünkbe, hogy örök megváltást kapjunk. A megváltás ajándékának nincsenek előfeltételei. Semmi egyebet nem kell tennünk, mint őszintén megkérni Jézust, hogy jöjjön a szívünkbe. Ne feledd: Isten szeret téged, törődik veled és semmi mást nem akar, minthogy személyesen megismerjen téged. A bűn elválasztja az embereket egymástól és Istentől. Jézus meghalt a bűneidért, majd feltámadt a halálból.

63

Az elhitetés kora című film magyar feliratának szövege

Akár most azonnal ebben a pillanatban befogadhatod Jézust és megismerheted Isten szeretetét. Imádkozom érted és remélem, hogy az igazság valóban szabaddá tesz. Köszönöm, hogy időt szakítottál erre a videóra. Jöjj hamar, Jézus! „Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.” János 3:16 Összegzésképpen szeretnék szólni azokhoz, akik régóta, akár évek óta foglalkoznak ezzel a kérdéssel. Nem hiszem, hogy titeket sokat kell győzködni. Tudat alatt biztosan érzitek, hogy ezek igazak. Biztos sok következtetést láttatok és hallottatok az évek során arról, hogy mi az Új Világrend és mik az indítékaik és tudom, hogy tudjátok, hogy ezek nem magyarázzák meg az összes kérdőjelet. Azt hiszem, tudjátok, miután annyi ajtót kinyitottatok az Új Világrend leleplezése során, hogy az Új Világrend tulajdonképpen istenhívő sátánizmus. Ez van az ajtók mögött. Tudom, hogy láttátok ezt. Láttátok a magas szinten lévő okkultistákat, akik valójában a tettek mögött rejtőznek az árnyékban. Még a legfelsőbb szinten lévő frontemberek is csak frontemberek. Az igazi mozgatórugók elszánt sátánimádók. Van egy mondásunk, hogy mindegy mit hiszel, mert ők ebben hisznek. Ez azt jelenti, hogy sokan azt gondolják, hogy „igen tudom, ott fent a csúcson ezek mind okkultisták, de mindegy, mert csak tévhitben élnek”. Ez egy veszélyes álláspont, mert ezzel azt mondod, hogy, amiben hisznek, az nem létezik és nincs Sátán és a hatalom, amit szolgálnak, nem létezik és akkor az egész helyzet nem egyéb, mint, amit mi magunkban gondolunk róla, és nem egy kozmikus háború a jó és a gonosz között, mert mi már úgy döntöttünk, hogy ez nem lehet igaz. Ugyanakkor mi most arra próbálunk rámutatni, hogy ezek az emberek tudatosan imádják Sátánt, és ez a Biblia szerint a kezdetek óta tart.

64

Az elhitetés kora című film magyar feliratának szövege

Az ősi rendszerek királyai és királynői is ezt tették már. Feláldozták gyerekeiket a különböző „isteneknek”, Molochnak és hasonlóknak. Ma is ezt teszik és egyre nagyobb hatalomra tesznek szert ezeken keresztül. A hatalmukon keresztül ezek a New Age, Igazságkereső és egyéb guruk egyrészt azt hirdetik, hogy az eljövendő Újkorban te is „isten” lehetsz, az evolúció következő szintjére léphetsz, és persze hirdetik a többi egyértelmű dolgot, ami felkészít az antikrisztusi rendszerre. A másik fontos dolog, amit tesznek, hogy megpróbálnak meggyőzni arról, hogy Jézus nem jó, hogy ne figyelj arra, amit mond, vagy megpróbálják elhitetni veled, hogy Ő csak egy ember, nem az, akinek a Biblia mondja, és persze megpróbálják lejáratni a Bibliát. Két dolgot tesznek tehát. Felkészítenek az új rendszerre, hogy azt gondold ez lesz a te igazi utópiád és emellett azt mondják, hogy ne figyelj arra az Emberre, aki a Biblia szerint eltapossa majd azt, akit ezek az emberek imádnak. Nem tűnik fel, hogy mi a gond ezzel? Sátánisták próbálják megmondani nekünk, hogy mit gondoljunk a Bibliáról és Jézus Krisztusról. A probléma tehát, hogy amit mondtak nekünk, amire fel akarnak készíteni, hogy higgyünk abban, amit magunknak választunk és ez nagyon csábító. Azt mondják, hogy te magad isten lehetsz, hogy nincs igazi felelősségre vonás a tetteidért és amit meg akarsz tenni az jó és normális és csak dicséretet érdemel. Ezeknek az elképzeléseknek nehéz ellenállni és ezen a ponton az igazság irrelevánssá válik és az emberek harcolni fognak, hogy megvédjék ezeket az eszméket, függetlenül attól, hogy igazak-e vagy sem. Ezért létezik annyi egymásnak ellentmondó „igazság” a New Age és az Igazságkereső mozgalmakban. Ezért tanítják elsőként az Igazságkereső Mozgalomban, hogy az igazság relatív. A te igazságod éppen olyan jó, mint az enyém és együtt harcolunk majd, hogy megvédjük ezt a téveszmét. Hadd mondjam el, teljesen mindegy, hogy a világegyetem pontosan miként működik, mert egy dolog biztos: egyetlen bizonyos módon működik. Hatás ellenhatás egy zárt rendszerben.

65

Az elhitetés kora című film magyar feliratának szövege

Az abszolút igazságról van szó. Lehet, hogy a tiéd, lehet, hogy az enyém, de az biztos, hogy abszolút. És csak egyféle lehet. Azzal kéne foglalkoznunk, hogy az igazságot keressük, és azt tanácsolom a sok kutatónak, keresőnek odakint, hogy már elég bizonyítékot találtatok arra, hogy tudjátok, Jézus Krisztus pontosan az, akinek mondja magát. Tartozol magadnak annyival, hogy többet tudj meg Róla, úgy ahogy a Biblia tanítja, nem pedig úgy, ahogy az Új Világrend leírja. A Bibliát folyamatosan megpróbálják lejáratni. Azt mondták neked, hogy ne hallgass rá. Mindent megtettek, hogy távol tartsanak tőle. Mindig ezt próbálják. Szakíts egy kis időt arra, hogy rájöjj, ki is Jézus valójában a Biblia szerint.

66