noiembrie 2009

magazine

exploreyouremotions

Interviu

Raluca Popescu

organizator

Tango in Red Major

interviu Cristi Gram PHOENIX GREEN CARS Honda vs. Prius

fashion

travel SEXy
destinations

bikers brigade

De mână cu mine, printre preşedinţi...
editorial de Cezar Iancu Redactor Sef enLife magazine cezar.iancu@enlife.eu

Era într-o seară de vineri, când m-a cuprins cheful de colindat. După un final de săptămână destul de agitat la birou, mi-am zis că-i timpul să ies la o plimbare cu... mine... Trecuse ceva timp de când nu mai colindasem prin oraş doar eu cu sinea mea şi-am zis să hai... Am început prin a stârni o furtună cumplită prin şifonier, nu-mi convenea nimic. În cele din urmă, mi-a picat cu tronc o pereche de blugi negri, ce îmi păreau oarecum ai altuia. Asta însemna fie că a trecut prea mult timp de când nu i-am mai purtat, fie că de obicei mi se-ntâmplă să fiu sucilă. Varianta doi... Şi iată cum vechiul poate fi uneori, nou! I-am îndesat în grabă peste eu-l dornic de plimbare, dimpreună cu tricoul meu favorit ( nu, nu e cel din bancul cu Metalica ). Mi-am luat pe umar jacheta din piele, tip Top Gun si-am luat-o la vale pe scări! De-acum, eram doar eu cu mine şi nimeni n-avea cum să strice asta. Mai puţin valabil pentru colegii de serviciu sau colaboratorii uituci, care s-au hotărât fix în vinerea mea de hoinăreală, c-a mai rămas câte ceva de rezolvat şi clar, nu suportă amânare. Respectând însă principiul banii se câştigă greu, am închis frumuşel „agitatorul” de la buton, preferând să-l ascult pe Francis Lay în locul tonului de apel. Şi-am dat a doua... Un semafor, două, trei, până aici totul în bună regulă. Începusem să fiu cuprins de încântarea faptului că pot să simt orice gaură din asfalt şi orice linie de tramvai, fără claxoane şi bliţuri, fără presiunea timpului şi mai ales, fără vreo guriţă critică dar în acelaşi timp sensibilă, la denivelări. Deja începuse să-mi placă...

enLife magazine e-paper ( online) PUBLISHER SC ENLIFE MEDIA SRL office@enlife.eu http://www.enlife.eu +40.724.205.409 enLife magazine este o marcã înregistratã a companiei enLife media. Reproducerea fãrã acordul autorilor a oricarui material text, imagine din publicaţie este strict interzisã. All rights reserved to enLife media 2009©

ue.efilne.www
exploreyouremotions

www.enlife.eu

Forjă – frână – roşu - stânga, dreapta de volan şi iată-mă ajuns pe la Romană. Aici, am salutat din mersul leneş al maşinii, heroinele neamului, ce se milostivesc proletar şi patriotic, probabil în fiecare seară, de acei bărbaţi români dornici să-şi respecte cu consecvenţă nevestele. Nu cred însă că le-a plăcut foarte tare salutul meu, pentru că mi l-au întors c-un „du-te-n ....” învelit în molfăit de gumă şi-o juma’ de fund plesnit. Dar, eu tot cred că aşa era politicos din partea mea, doar sunt un finuţ, ce dracu... Am mai răscolit printre cd-uri, am făcut şi-o vizită pe la „bigmecărie” şi dintr-un nu ştiu ce imbold, m-am trezit pe Ştefan cel Mare. Şi cum mergeam eu aşa agale, sub limita de viteză adimsă, au început să-mi intre-n ochi, treptat, dar adânc, nişte moace de preşedinţi bre... Unul după altul, unul după altul, înşiraţi peste blocuri, stâlpi, copaci sau panouri. Şi părea că nu se mai termină... Da ce-or fi avut cu ei de i-au atârnat aşa, m-am întrebat.... Şi mai ales, cine? Mi-am zis apoi că probabil, de când cu modernismul UE, funcţia de şef al unui stat, trebuie să fie însoţită şi de vreun concurs de beauty sau ceva, aşa explicându-se de ce unul dintre candidaţi, e mai atârnat decât toţi ceilalţi. Sau poate că atârnătorii lui de campanie au aflat mai târziu că, de obicei, atâta defilare agăţată prin faţa ochilor de cetăţean, s-ar putea mai curând să cauzeze adânc la psihicul electoral, decât să trezească vreun imbold patrioc şi mai că-ţi vine să dai votul contracandidatului. Mă rog, dacă încă n-au aflat, e timp suficient, după alegeri... Dar, cum de fel sunt o fire optimistă şi în genere destul de creativă, mi-am dat seama cu ocazia asta, cum aş putea să-mi decorez spre exemplu, baia... Mi-am imaginat cum ar arăta momentele mele de intimitate maximă şi adâncă meditaţie, în compania atâtor preşedinţi, zâmbitori şi înşiraţi pe toţi pereţii, iar eu, ţinându-mă de obrăjorii bucălaţi, atent aşezaţi pe colac. Vă daţi seama ce spor la treabă aş avea ?! A... şi cred că ar fi foarte nimerit un background muzical cu „Unforgetable” al lui Sinatra.... E bine, nu-i aşa, să ştii că eşti tot timpul supravegheat de oameni atât de importanţi şi care-ţi pot sări tot timpul în ajutor în caz de nevoie. Dacă, Doamne fereşte, rămân fără hârtie, doar eu cu mine, printre preşedinţi... ?

www.my-gift.ro

the perfect gift

5 | enLife magazine

cuprins

p7. Interviu Raluca Popescu, Manager Amphitrion, organizator, TANGO IN RED MAJOR p.17 Fashion - Rãsfãţ de sezon p.28 Interviu Cristi Gram, Phoenix p.39 Green Cars: Honda vs. Prius p.53 Bikers Brigade p.58 SEXY DESTINATIONS p83 : enLife magazine events ( recomandãri) p.84 Concursuri enLife magazine p.87 În numarul urmãtor: Giulia Nahmany, vedeta emisiunii “Transformarea” , TVR 1

www.enlife.eu | enLife magazine e-paper

explore your emotions
www.enlife.eu | enLife magazine | 6

Tango experience

Prima noastrã întâlnire cu Raluca Popescu, General Manager al companiei Amphitrion – Events Organizer, a avut loc în luna aprilie, cu ocazia grandiosului spectacol de dans, Tango Seduccion, de la Sala Palatului. Încă de-atunci ne-am dorit să aflăm cât mai multe despre Raluca şi cariera ei profesională, considerând că felul ei de-a fi şi modul în care a transformat pasiunea pentru muzică şi dans într-o afacere de succes, se potrivesc perfect cu enLife magazine şi conceptul explore your emotions. Am vrut să explorăm împreună lumea spectacolelor şi artiştilor pe care Raluca i-a adus în România, dar şi omul Raluca Popescu atunci când râde, e victorioasă, ori cuprinsă de emoţii. Haideţi să dăm cortina la o parte…

7 | enLife magazine | www.enlife.eu

enLife : De unde începe Amphitrion şi managerul Raluca Popescu? Care a fost primul concert pe care l-ai organizat? Raluca: Am început în 2006, aducându-l în Romania pe Edvin Marton cu vioara sa Stradivarius. Evenimentul în sine a fost un succes enorm iar locurile disponibile s-au dovedit insuficiente pentru numărul mare de cereri. Pentru mine reuşita spectacolului a însemnat însă mai mult decât atât. De mică am studiat vioara cu pasiune, iar visul meu a fost (şi poate încă mai este) să fi putut să susţin astfel de concerte. Dar pe lângă plăcerea cu care am lucrat pentru acest prim concert, am avut ocazia să învăţ care sunt implicaţiile organizării unui asemenea eveniment, ce înseamnă să negociezi cu un artist de talia lui Edvin, un profesionist al muzicii şi al show-ului, până la cel mai mic detaliu. Am aflat si ce satisfacţii enorme poţi avea la sfârşit, cât de mult te poate emoţiona o sala care vibrează ca şi tine, la artistul de pe scenă, pe care tu l-ai adus. Şi dacă vrei să ştii cum mi-a venit ideea, e simplu: l-am văzut o singură dată la televizor, iar muzica lui m-a fascinat!

www.enlife.eu | enLife magazine | 8

enLife : Şi după experienţa lui Edvin Marton şi a viorii Stradivarius, ce-a urmat? Raluca : Kings On Ice – un proiect de suflet, devenit marca Amphitrion, un grandios spectacol pe gheaţă. În primul an, în rolul principal a fost campionul olimpic la patinaj artistic, Evgeni Plushenko. Acesta a fost evenimentul cu participarea cea mai numeroasă în materie de politicieni, vedete din showbiz şi televiziune. A fost extraordinar ! enLife : Povesteşte-mi despre seria de spectacole Tango, mai ales că noi ne-am întâlnit prima dată, la Tango Seduccion. Raluca : Povestea cu seria de spectacole dedicate tangou-ului îşi are originile în magia şi senzualitatea acestui dans. Am descoperit acest spectacol în Argentina, în Buenos Aires, un loc în care se dansează tango mai tot timpul, aproape la fiecare colţ de stradă .

9 | enLife magazine | www.enlife.eu

Plăcându-mi foarte mult show-ul pus în scenă de Gustavo Russo (un artist impresionant, ale cărui spectacole au ajuns inclusiv pe Broadway), costumele artiştilor, dansul, jocul de lumini, povestea spusă de ei prin intermediul paşilor de dans, am hotărât să aduc în România Tango Seduccion şi aşa cum îţi aminteşti şi tu, a avut un mare succes. Îmi doresc să se întâmple la fel şi cu Tango In Red Major, pe 2 decembrie, tot la Sala Palatului. De data aceasta însă, vorbim despre o premieră mondială ! Consider un succes personal acest spectacol de dans, pentru că, de obicei, pentru un astfel de eveniment, premierele au loc în mari oraşe ale Europei, cum ar fi Londra sau Parisul. Noi am reuşit să facem însă premiera, la Bucureşti!

www.enlife.eu | enLife magazine | 10

enLife : Se spune că tangoul este exprimarea pe verticală a unor sentimente ce de obicei se-ntâmplă pe orizontală. Când ai dansat tango ultima dată? Raluca: Obişnuiam să dansez tango când eram mică, cu bunicul meu. Am mai încercat câţiva paşi alături de unii dintre dansatorii profesionişti din Buenos Aires, cu ocazia primului spectacol de tango pe care l-am organizat la Bucureşti, Tango Seduccion. Nu poţi, după ce-i vezi dansând pe scenă, să nu-ţi doreşti să poţi dansa şi tu tango.

11 | enLife magazine | www.enlife.eu

enLife: Ce înseamnă Tango In Red Major ? Se poate să mă îndrăgostesc dacă vin la spectacol ? Raluca : Înseamnă dans (Tango), pasiune (Roşu) şi muzică (RE-major). Combinaţia este unică şi cu siguranţă rezultatul va fi o fierbinte seară de iarnă. Tangoul este expresia iubirii înfocate ! Calmă într-un mod zbuciumat, violentă într-un mod pasional. Ca şi iubirea, tangoul începe cu o scânteie... dacă te-a atins scânteia, eşti îndrăgostit pe loc. Dar, ai grijă, tangoul este esenţa tare a dragostei. Te îmbată, te atrage, te fură şi te părăseşte când ai devenit dependent. Şi totuşi, este atât de frumos încât nu vei regreta!
www.enlife.eu | enLife magazine | 12

enLife: Pe cine ai alege să-ţi fie partener de dans pentru un tango: Johnny Deep, Vin Diesel sau Jude Law ? Raluca : Jude Law este preferatul meu, iar tu l-ai ghicit fără să vrei, din doar trei încercări... enLife: Descrie-mi ţinuta perfectă pentru tine, într-o seară de tango. Raluca: Ţinuta perfectă este cea a felinei încordate şi atente la cel mai mic zgomot, la cea mai uşoară adiere şi la cel mai slab parfum. Este ţinuta femeii pe care o singura notă o poate face să înceapă dansul şi totodată să-şi seducă partenerul în timp ce tot ceea ce este în jur, dispare.
13 | enLife magazine | www.enlife.eu

enLife: Alege între cafea şi ceai, mare şi munte, limuzină elegantă şi maşină sport exotică. Raluca: Nimic nu se compară cu o cafea de dimineaţă sau cu un ceai cald într-o seară friguroasă. Marea o aleg cu drag vara, iar iarna, cea mai mare plăcere este să merg la ski. Maşina sport însă, as alege-o oricând şi aş evada în locuri exotice, cât de des aş putea!

www.enlife.eu | enLife magazine | 14

enLife: Dacă ar fi să-i scrii o scrisoare Ralucăi Popescu de peste zece ani, ce i-ai spune? Raluca: Aş întreba-o dacă s-a gândit vreodată că îşi va petrece vacanţele cu familia, alături de Robbie Williams şi soţia sa, ori că va fi invitată de Shakira la petrecerile sale, iar copiii noştri se vor juca împreună.

15 | enLife magazine | www.enlife.eu

Cred că aş felicita-o pentru că a reuşit să realizeze aproape tot ce şi-a propus, dar i-aş aduce totuşi aminte că e bine ca niciodată să nu uite cât de greu şi de lung a fost drumul până la succes. Şi, mai mult ca sigur, aş sfătui-o să dedice din timpul şi energia sa şi organizării unor concerte cu unii dintre cei mai talentaţi artişti români, dar poate încă, nedescoperiţi !

www.enlife.eu | enLife magazine | 16

17 | enLife magazine | www.enlife.eu

Raluca vã recomandã

“Un răsfăţ de sezon ”

fashion
zone
www.enlife.eu | enLife magazine | 18

Dacã mi-ai fi spus sã aleg între tine şi viaţa mea, aş fi ales viaţa mea. Iar tu ai fi plecat supãrat, neştiind cã de fapt viaţa mea eşti tu. Îţi aminteşti?

Auzeam deunăzi o discuţie între două colege la birou pe marginea unui articol dintr-o revistă de fashion :”Dragă, cică nu eşti o adevărată doamnă dacă n-ai măcar o haina de blană”...

19 | enLife magazine | www.enlife.eu

”... Fără să cred fie şi o secundă că ceea ce defineşte o “doamnă” este prezenţa sau absenţa unui articol vestimentar, nu pot să nu recunosc faptul că o haină de blană dă o anume prestanţă, un look deosebit şi, hai să fim sincere, senzaţia unui răsfaţ pe care în definitiv îl merităm toate.

DOLCE & GABBANA

DOLCE & GABBANA
www.enlife.eu | enLife magazine | 20

Cred ca la asta s-au gandit şi designerii, pentru că majoritatea colecţiilor abundă în modele care mai de care mai fanteziste de haine, eşarfe şi genţi făcute din blană naturală.

GIAMBATTISTA VALLI

Chado Ralph Rucci

21 | enLife magazine | www.enlife.eu

Cu firul scurt ( MaxMara, Chado Ralph Rucci) sau lung (Jean Paul Gaultier, Armani Prive), în culori “cuminţi”(Antonio Berardi, Lanvin) sau de-a dreptul electrizante (Dolce&Gabbana, Giambattista Valli)...

Jean Paul Gaultier

Emilio Pucci
www.enlife.eu | enLife magazine | 22

Jean Paul Gaultier MaxMara

Jean Paul Gaultier
23 | enLife magazine | www.enlife.eu

Lanvin.

...fine (Allesandro Dell’Acqua) sau cu aspect de Yeti, Omul Zăpezilor (Emilio Pucci), cu croiala clasică sau cât mai fantezistă, blănurile sezonului pot acoperi orice gusturi şi pretenţii. Articol si selectie imagini Fashion Editor Alin Tarlea

www.enlife.eu | enLife magazine | 24

Dolce&Gabbana

Jean Paul Gaultier

Lanvin
25 | enLife magazine | www.enlife.eu

Dolce&Gabbana

Jean Paul Gaultier

MaxMara
www.enlife.eu | enLife magazine | 26

Raluca vã prezintã

Artist and Events

27 | enLife magazine | www.enlife.eu

INTERVIU >>

www.enlife.eu | enLife magazine | 28

State of mind
by Cristi Gram Un interviu in exclusivitate pentru enLife magazine

29 | enLife magazine | www.enlife.eu

enLife: De ce muzica si de cand? CG: Muzica mi-a fost “in sange” de cand ma stiu sau imi amintesc (am vagi amintiri chiar de la 2- 3 ani cand ma leganam singur in pat si-mi cantam uneori cateva ore). Cand aveam 6 -10 ani ascultam muzica la magnetofon cu “capu’n boxe” fascinat de sunetele moderne dar ascultam la pick-up si muzica clasica. Cu chitara am inceput la 13 ani. De aici am pornit pe drumul pe care ma aflu si acum… enLife: Cum ai devenit memebru Phoenix ? CG: Am fost chemat de Nicu Covaci in aprilie 2004 sa intregesc formatia Phoenix pentru un concert in Spania (lipsea Mani Neumann). Dupa acest concert am ramas alaturi de ei.

www.enlife.eu | enLife magazine | 30

enLife: Cum si cand ai devenit imaginea Ibanez in Romania ? CG: Am fost (sunt) fascinat de soundul chitarelor Ibanez din 1990, ascultand discurile solo ale lui Steve Vai si Joe Satriani. De atunci Ibanez a devenit un vis pentru mine, aparent de neatins deoarece nu eram un copil de bani gata si cu atat mai mult, piata instrumentelor muzicale in Romania era precara. Nu aveam importatori si majoritatea instumentelor care intrau in Romania erau folosite si foarte scumpe. A trebuit sa astept 7 ani sa-mi cumpar primul Ibanez , modelul RG 550 Limited, din Budapesta . Din 2006 firma M&C Musical a devenit importator oficial Ibanez in Romania si a ales cei mai prolifici artisti autohtoni, care canta pe astfel de chitare. Eu, Iulian Vrabete (Holograf) si Rares Totu (Midnight Express).
31 | enLife magazine | www.enlife.eu

enLife: Proiecte pt viitorul apropiat ? CG: Pentru prima data in acesti 23 ani de muzica, ma incumet sa fac un produs muzical, al meu 100%. Voi concerta in Bucuresti, la Sala Radio, in seara de 21 noiembrie, alaturi de Mugurel Vrabete (bass), Andreea Retegan si Mihaela Badican (viole), Iulia Braileanu si Iulia Gheorghe (violoncel), Ionut Micu (tobe). Tot atunci voi lansa si CD-ul “State of Mind”, pe care fanii mei il asteapta de ceva timp. Este proiectul meu si am de gand sa-l sustin intr-o etapa ulterioara prin concerte in toata tara si, de ce nu, si peste hotare. Bineiteles voi continua sa sustin grupul Phoenix asa cum am facut-o si pana acum.

endless animal love

www.enlife.eu | enLife magazine | 32

enLife: De unde apropierea intre metal si sound-ul clasic al vioarei sau violei ? CG: Fiind chitarist de rock “pur sange” si totodata impatimit al muzicii clasice , totul a depins in gasirea momentului oportun de a face aceasta fuziune in copozitiile mele.

enLife: Ce anume te-a inspirat pentru titlul „State of mind”? CG: Deoarece am avut si am o activitate intensa alaturi de Phoenix , am compus sporadic si nu am reusit sa termin imediat compozitia la care lucram. Dupa saptamani de pauza am constatat ca nu pot relua firul ideilor decat daca-mi creez iar starea de sprit de la care am pornit compozitia respectiva. Cam tot discul a fost creeat in modul acesta. O singura exceptie facand piesa “Spring Tale”,piesa compusa cap-coada in 2 ore. Am pastrat pe disc chiar prima imprimare a chitarei solo. Atunci am avut un moment bun de inspiratie…

33 | enLife magazine | www.enlife.eu

enLife: O zi normala de lucru… CG: Pentru mine cam toate zilele sunt zile de lucru si de vacanta in acelasi timp. Adica, imi place enorm ceea ce fac si nu pot sa consider ca muncesc 100% pentru ca este distractiv 100%.

enLife: Cum iti petreci timpul liber? CG: Cand nu cant imi petrec timpul cu familia, ma aplimb cu bicicleta, joc tenis de camp, de citit nu prea mai am timp asa cum aveam in trecut. enLife: Ce anume te mai emotioneaza ? Cum iti exprimi emotiile? CG: Ma emotioneaza/intristeaza uneori saracia in contrast cu bogatia pe care o remarc iesind pe strazile Capitalei. Ma emotioneaza copiii, filmele, cainii si cam tot ce inseamna frumos. Sunt un sensibil, dar pot fi si rece cand este cazul. Omul extremelor, doar sunt geaman, he he. Cred ca-mi exprim emotiile ca un orice om, atunci cand nu cant.

Mulţumiri speciale revistei enLife magazine pentru acest interviu ! www.enlife.eu

explore
your

emotions
www.enlife.eu

Amphitrion prezintã la Sala Palatului, 2 decembrie 2009, ora 19:30
Gustavo Russo , coregraf, creator, novator, şi un artist care a deschis drumuri noi şi a inspirat artiştii unei întregi noi generaţii, reinventeazã într-un mod incomparabil şi unic, spectacolul de tango.

Tango in Red Major este un spectacol al zilelor noastre cu ritmurile de altãdatã şi cu ideile de mâine, plin de culoare, frumuseţe, strãlucire şi eleganţã. Gustavo Russo ne va fascina alãturi de o trupã compusã din cei mai buni şi talentaţi dansatori din Buenos Aires şi o orchestrã ce va interpreta noi aranjamente muzicale ale unora dintre cele mai frumoase şi cunoscute tangouri. Încã nu a fost totul inventat, scris sau dansat. Acest spectacol este o vizune curajoasã, minunatã a tangoului, o cãlãtorie cãtre o lume neştiutã a acestui dans, un dans fãrã egal, fãrã sfârşit, mereu în vogã, incandescent şi ovaţionat. Tango in Red Major , în regia lui Gustavo Russo, este un spectacol efervescent, senzual şi extravagant în care arta se împleteşte cu dansul pentru a recreea scene suprarealiste cu o tentã sarcasticã pe fundalul lumii contemporane. O cãlãtorie neaşteptatã prin zonele ascunse ale tangoului, un eveniment marca Amphitrion. Partener media online: enLife magazine

Tango in

Red

Major
37 | enLife magazine | www.enlife.eu

PREMIERÃ MONDIALÃ

Mai multe detalii despre acest eveniment poţi afla în curând pe www.enlife.eu. Pe acelaşi website poţi câştiga invitaţii la eveniment, rãspunzând corect la întrebarile concursului enLife magazine octombrie 2009

enLife magazine este partener media al acestui eveniment.

www.enlife.eu | enLife magazine | 38

Raluca vã recomandã un articol despre “Maşinile Verzi”

39 | enLife magazine | www.enlife.eu

www.enlife.eu | enLife magazine | 40

CARS

Maşini „Verzi ”

Toyota Prius

41 | enLife magazine | www.enlife.eu

vs.

Honda Clarity

www.enlife.eu | enLife magazine | 42

Fie că le folosim de plăcere sau de nevoie, automobilele au devenit răul cel mai necesar pentru întreaga planetă. Problema intervine însă, atunci când vine vorba de combustibili.... Nu-i foarte departe ziua în care vom rămâne fără petrol...

43 | enLife magazine | www.enlife.eu

Toyota Prius

În timp ce noi, muritorii de rând, suntem preocupaţi de dotări, performanţe sportive, aspect sau confort, atunci când ne gândim să achiziţionăm o maşină, inginerii marilor constructori auto dau o adevărată bătălie pentru inventarea celor mai eficiente „motorizări” pentru maşinile noastre, având ca sursă principală de alimentare, combustibilii neconvenţionali şi electricitatea. Drept urmare, am ales pentru acest număr enLife magazine, prezentarea a două modele cât se poate de „verzi”.

Honda Clarity

www.enlife.eu | enLife magazine | 44

Toyota Prius

45 | enLife magazine | www.enlife.eu

Una este deja consacrată ca automobil prietenos cu mediul înconjurător şi totodată este şi preferata vedetelor de cinema sau showbiz din întreaga lume.

Honda Clarity

Cealaltă este o sumă interesantă de tehnologie modernă, ingeniozitate inginerească şi stil, dorind să o detroneze pe cea dintâi; a obţinut chiar titlul de Maşina Ecologică a Anului 2009.

www.enlife.eu | enLife magazine | 46

Toyota Prius:
Nivel poluare Emisii CO2 g/km Nr. usi Nr. locuri Motor tip / cilindri Combustibil Cilindree cmc Cutie viteze tip / trepte viteze) Putere maxima CP (rpm) Cuplu maxim Nm (rpm) Viteza maxima km/h Acceleratie 0-100 km/h s Tractiune Lungime mm Latime mm Inaltime mm Greutate kg Ampatament mm Volum rezervor litri Volum portbagaj litri Euro 5 92 5 5 L4 Hibrid 1798 Automata (5 99 (5200) 142 (4000) 180 10.4 Fata 4460 1745 1490 1445 2700 45 446

Pret: 25.300 – 30.000 euro, TVA inclus

47 | enLife magazine | www.enlife.eu

Honda Clarity
Nivel poluare Euro 5 Emisii CO2 g/km 0 Nr. usi 5 Nr. locuri 4 Motor tip / cilindri AC synchronous electric Motor (permanent magnet) Combustibil Hidrogen comprimat Cutie viteze tip / trepte Automata (1 viteze) Putere maxima CP (rpm) 134 (7700) Cuplu maxim Nm (rpm) 256 (0) Viteza maxima km/h 180 Acceleratie 0-100 km/h s 9,3 Tractiune Fata Lungime mm 4834 Latime mm 1847 Inaltime mm 1468 Greutate kg 1625 Ampatament mm 2799 Volum rezervor litri 171 Volum portbagaj litri 450 Pre: n/a
www.enlife.eu | enLife magazine | 48

Raluca vã recomandã:

bikers brigade
49 | enLife magazine | www.enlife.eu

www.enlife.eu | enLife magazine | 50

fa sh io n biker
51 | enLife magazine | www.enlife.eu

Articol de: Fashion Editor Alina Ţârlea

look

M

i-au plăcut la nebunie jachetele tip biker, aproape toate modelele pe care designerii le-au scos la defilare în colecţiile de toamnă-iarnă.

u în ele ceva tineresc, un aer fresh, de absolută durere-n cot de orice criză de pe lumea asta, de alegeri, politici şi greve.
www.enlife.eu | enLife magazine | 52

A

Majoritatea sunt negre, gri sau maronii (Balmain, Gareth Pugh, Jean Paul Gaultier, Dsquared2, Roberto Cavalli)...

53 | enLife magazine | www.enlife.eu

biker

brigade

www.enlife.eu | enLife magazine | 54

Jean-Charles de Castelbajac

E

xistă şi creatori care şi-au asumat o cromatică îndrăzneaţă: jacheta portocalie a lui Castelbajac te face să zâmbeşti şi în cea mai ploioasă zi de toamnă, iar combinaţia de piele albastru metalizat cu rochia de matase propusă de Stella McCartney creează un look senzaţional.
55 | enLife magazine | www.enlife.eu

biker

brigade

Pielea este materialul vedetă, probabil spre marea indignare a activiştilor PETA.

Stella McCartney
Ca să nu mai pomenim de faptul că unii designeri au mai pus şi ceva blăniţă pe ici pe colo (Alexander Wang, Roberto Cavalli). Cu un aspect thrasy (Diesel Black Gold) sau mai înspre zona couture (Givenchy), jachetele tip biker sunt un definitiv must-have al sezonului.
www.enlife.eu | enLife magazine | 56

57 | enLife magazine | www.enlife.eu

Raluca vã recomandã

SEXY DESTINATIONS
www.enlife.eu | enLife magazine | 58

Păi dacă tot e toamnă şi plouă măcar o dată la două zile, ce-ar fi să schimbăm noi registrul şi să mergem într-un loc cu mult soare, plajă şi distracţie cât cuprinde?

BALI

BALI

Aşa, doar cât să ne amintim de vara care tocmai a trecut... Să mergem în Bali !

Împodobită cu recifuri de corali şi plaje de palmieri, Bali este una dintre cele mai frumoase plaje din Asia. Peisajul oferit este unic şi de o frumuseţe rar întâlnită, terasele de orez care se ridică până aproape de vârful unui lanţ de munţi vulcanici, fiind de departe savoarea peisagistică a acestor locuri.

59 | enLife magazine | www.enlife.eu

Dar care sunt atracţiile turistice ale insulei Bali? Micul port Padangbai de pe coasta de est este unul dintre puţinele adăposturi din Bali. Este plin de vapoare de croazieră, vase de pescuit şi feriboturi care fac legătura cu Lombok, urmatoarea insulă spre est, de-a lungul lanţului indonezian. Kusamba, următorul sat după Padangbai, deţine unele dintre cele mai frumase plaje, care au fost formate din lava vulcanică sfărâmată de natură. Klungkung este locul unde s-a dezvoltat de-a lungul timpului dinastia care domnea peste Bali.

www.enlife.eu | enLife magazine | 60

Cea mai inportantă locaţie este Sala Justiţiei (Kerta Gosa), construită la începutul secolului 18, ea deservind Curtea Supremă a Bali-ului. Ce vă va atrage atenţia, sunt zidurile şi tavanul, acestea fiind vopsite într-un stil specific zonei. Penelokan este situat la 1450 m înălţime, pe marginea unui crater uriaş. Oraşul are o vedere superbă a vulcanului Mount Batur, vulcan încă activ, din care de multe ori iese fum, şi a lacului Batur.

61 | enLife magazine | www.enlife.eu

Satul Batur a fost reconstruit pe marginea craterului după ce o erupţie a devastat vechiul sit, marele templu aflându-se încă în construcţie. Şoseaua spre Nord merge spre cel mai mare templu din Bali. Pe muntele Pelunisam, chiar înainte de a coborâ în pădurile şi livezile dinspre Sigaraja, al doilea oraş ca mărime din Bali.

www.enlife.eu | enLife magazine | 62

Celuk este casa bijuteriilor din argint şi aur, aproape fiecare familie din sat fiind implicată în procesul de extracţie. Deşi metodele folosite sunt chiar primitive, rezultatele pot fi foarte speciale.

63 | enLife magazine | www.enlife.eu

Câteva sfaturi practice în ceea ce priveşte călătoria în Bali: este recomandat să purtaţi lucruri subţiri, din motive de climat cald şi umiditate mare, deşi din decembrie până în martie, ploile sunt mai frecvente.

Daca ai fost in Bali, trimite-ne pe adresa redactiei, office@enlife.eu, 2 din pozele tale cele mai “ meseriase ” si le vom publica in numerele viitoare

www.enlife.eu | enLife magazine | 64

De asemenea, trebuie să ştiţi că folosirea cărţilor de credit este permisă în majoritatea hotelurilor şi magazinelor folosite de turişti ( hotelurile şi restaurantele adaugă 10% la nota de plată ); este necesar totuşi un bacşiş pentru şoferii de taxi şi cei care vă cară bagajele.

65 | enLife magazine | www.enlife.eu

Deşi niciun fel de vaccin nu este absolut necesar, medicii recomandă totuşi vaccinul împotriva hepatitei A, febrei tifoide, hepatitei B şi tuberculozei. În privinţa malariei, având în vedere riscurile, este bine să urmaţi un tratament preventiv şi să luaţi rezerve suplimentare de medicamente. Sperând că nu veţi întâmpina totuşi astfel de probleme, vă urăm încă de pe-acum drum bun şi dristracţie maximă!
www.enlife.eu | enLife magazine | 66

Veneţia
Oare cine se ascunde în spatele acelei măşti?

67 | enLife magazine | www.enlife.eu

Dar din spatele celeilalte, cine-mi zâmbeşte oare? Se prea poate să nu aflaţi niciodată, dar cu siguranţă, dacă veţi alege să călătoriţi la Veneţia, veţi avea prilejul să vă puneţi astfel de întrebări...

www.enlife.eu | enLife magazine | 68

Despre acest oraş cred că s-a spus deja totul. Fie că este vorba despre sute de mii de fotografii sau vederi, ori despre poveştile prietenilor sau rudelor care au călătorit deja în Veneţia, cred că puţini sunt aceia care încă nu ştiu descrierile amănunţite despre Palatul Dogilor, Piaţa San Marco, cele 354 de poduri sau despre canale şi gondole.

69 | enLife magazine | www.enlife.eu

. Cu toate acestea însă, există experienţe veneţiene, pe care nu foarte mulţi au ocazia să le experimenteze.
www.enlife.eu | enLife magazine | 70

Una dintre ele ar putea fi Carnavalul, un eveniment-simbol pentru Veneţia şi totodată un deliciu al turiştilor care, măcar pentru o zi, preferă să fie altcineva... Priviri, zâmbete, emoţie, toate ascunse în spatele măştilor impresionant de frumoase, dar exprimate prin trăiri intense şi unicitatea momentului.

Toată nebunia Veneţiei se întâmplă la carnaval. Dar, dacă vă aflaţi în Madrid, trebuie să ştiţi că nu e totul numai despre artă şi cultură. Cu o pungă de seminţe în buzunar, dar fără s-o desfaceţi prea repede, dacă sunteţi microbişti incurabili, puteţi vizita stadionul echipei Real Madrid, Santiago Bernabeu. Construit în 1947 la iniţiativa preşedintelui Consiliului Director, Santiago Bernabeu şi având o capacitate de peste 70.000 de locuri, pentru mult timp acest stadion a fost cel mai mare din Spania. Ajunşi aici, puteţi vizita muzeul clubului, sala trofeelor şi veţi putea chiar să intraţi pe peulză.

71 | enLife magazine | www.enlife.eu

Străzile se umplu de culoare, căpătând un parfum aparte, necunoscut, nedenumit încă... Iar tu, nu vei fi decât o mască printre mulţimea de alte măşti, simţindu-te însă tot timpul, actorul principal din această piesă. Nimeni nu-ţi poate vedea chipul şi nimeni nu te va recuoaşte, un joc al misterului ce se poate prelungi până târziu în noapte şi se poate chiar „consuma” într-unul din luxoasele palate veneţiene. Un joc pe care merită să-l experimentezi cu siguranţă!

Şi ca distracţia să fie completă, puteţi alege să vă goliţi buzunarele într-un mod foarte plăcut. Nu de alta, dar Madridul este şi capitala europeană a shopping-ului! Mai ales în perioadele de reduceri, merită să faceţi turul complet al centrelor de shopping din capitala spaniolă, pentru că indiferent de marcă, reducerle sunt aplicate nu numai produselor vestimentare, de încălţăminte sau accesoriilor, ci absolut oricărui lucru aflat la vânzare.

www.enlife.eu | enLife magazine | 72

Dar, se prea poate ca nici măcar Carnavalul să nu fie cea mai frumoasă parte din călătoria la Veneţia... Poate că tocmai priveliştea dimineţilor veneţiene trăită cu paşi mărunţi , străduţe înguste, în linişte deplină şi-un pic de răsărit de soare, să fie deliciul acestei destinaţii sexy de călătorie. Sau poate aerul de mister încă nedesluşit pe care îl veţi respira într-o plimbare cu gondola, să fie acel moment special pe care îl veţi povesti la nesfârşit prietenilor voştri, o dată întors dintr-o călătorie la Veneţia.

73 | enLife magazine | www.enlife.eu

Probabil că fiecare călător prin timpul veneţian are propria lui poveste de spus şi cred că asta face parte din farmecul unic al acestui loc. Nouă ne-a plăcut cu siguranţă şi probabil, în fiecare călătorie pe care o vom face de-aici înainte, vom încerca să regăsim fie şi-o mică parte din parfumul misterios al călătoriei la Veneţia, oraşul a cărui frumuseţe se scufundă treptat, în fiecare zi, sub ape ...

www.enlife.eu | enLife magazine | 74

SYDNEY
Iată o destinaţie de călătorie care merită cu adevărat, toţi banii! Este un loc în care te poţi distra cât cuprinde, poţi vizita diverse obiective turistice sau te poţi relaxa în multitudinea de restaurante şi baruri, galerii de artă şi magazine ce populează acest oraş. Sydney, este capitala Australiei, fiind totodată oraşul cel mai mare din această ţară (4.200.000 locuitori).

75 | enLife magazine | www.enlife.eu

Tot el este acela care deţine recordul superlativelor în Australia: cel mai mare oraş, cel mai mare centru industrial, cultural şi financiar, cel mai mare port, cel mai mare nod de comunicaţie... În centrul oraşului se află şi cea mai mare aglomeraţie de zgârie-nori, de magazine, galerii, baruri şi restaurante.

www.enlife.eu | enLife magazine | 76

Dar ce putem vizita o dată ajunşi aici?obiectiv turistic pe care-isă Un Călătoria celor care vor descopere cu adevărat musai să-l vizitaţi, este celebra Opera frumuseţile Moscovei, trebuie House, ce în anul 2007 a fost inclusă să pe Listaînceapă din Kremlin. Aici veţi Patrimoniului Cultural Mondial petrece zile bune, pentru a vă UNESCO. putea bucura de toate obiectivele turistice consacrate, stabiliment Arhitectura acestui printre ele numărându-se: contrastează foarte interesant cu arhitectura victoriană a capitalei Palatul de Stat – construcţie australiene, remarcându-se ca un modernă din sticlă şi beton, cea element definitoriu. În fapt, acesta este mai impresionantă trăsătură şi farmecul Sydney-ului: contraste a sa fiind şi viaţă auditoriu ( 6.000 de arhitectoniceimensul trăită intens. locuri ); Senatul – costruit la porunca ţarinei Ecaterina cea Mare, într-un stil neo-clasic, este unul dintre proiectele memorabile ale arhitectului Matvey Kazakov (a servit un timp ca loc de întâlnire pentru sfătuitorii ţarinei, dar este mai cunoscut drept edificiul în care Lenin îşi instalase biroul de lucru, după revoluţie).

77 | enLife magazine | www.enlife.eu

Datorită faptului că este un port important, dar şi centrul financiar al Australiei, Sydney a atras de-alungul timpului, un număr important de emigranţi de pe întreg mapamondul. Ca rezultat al acestui număr mare de imigranţi, capitala australiană a devenit cea mai renumită în privinţa bucătăriei internaţionale şi un important centru comercial pentru amatorii de cumpărături de tot felul.

www.enlife.eu | enLife magazine | 78

79 | enLife magazine | www.enlife.eu

Câteva sfaturi practice, în cazul în care optaţi pentru o călătorie în Sydney: australienii nu au cultura bacşişului, nici măcar atunci când vine vorba despre taxmietrişti. Foarte rar, în restaurante se percepe o taxă pentru servicii, însă chelnerii şi portari, pot aştepta o mică recompensă.

Dacă sunteţi mari amatori de viaţă de noapte trăită din plin, atunci puteţi face o deplasare până în Perth, capitala Australiei de Vest. Este un oraţ suficent de mic pentru a putea fi străbătut pe jos, iar climatul său mediteraneean, se dovedeşte a fi numai bun pentru plimbări în aer liber, jogging sau ciclism.

www.enlife.eu | enLife magazine | 80

De asemenea, este bine să ştiţi că Australia se află aproape în întregime în emisfera sudică: este vară din decembrie până în ianuarie şi iarnă din iunie până în august. În ciuda marii sale întinderi, clima este totuşi relativ uniformă, variaţii de temperatură fiind între sud şi nord, deşert si partea de coastă. Primăvara şi vara este cald şi foarte cald, în nord căldură tropicală, iar în sud nopţile sunt mai răcoroase. Toamna şi iarna zilele sunt calde în centru şi nord, iar noptile reci. În sud este rece şi ziua, cu ploi ocazionale. Zăpada este întalnită doar în regiunile montane.

81| enLife magazine | www.enlife.eu

Dacã ai fost în Sydney şi ai o fotografie frumoasã, trimite-o pe office@enlife.eu şi ţi-o publicãm în

enLife magazine
http://www.enlife.eu

www.enlife.eu | enLife magazine | 82

winter enLife events

83 | enLife magazine | www.enlife.eu

21 noiembrie 2009, Concert Cristi Gram – „State of Mind” , Sala Radio, ora 20.00 Cristi Gram, chitaristul formaţiei PHOENIX, va susţine pe 21 noiembrie 2009, la Sala Radio din Bucureşti, concertul “State of mind”. Artistul va fi acompaniat în concert de un cvartet de coarde. Concertul va marca şi lansarea albumului - solo Cristi Gram – “State of mind”. Cristi Gram este imaginea în România a brand-ului de instrumente muzicale Ibanez. Biletele sunt puse in vanzare prin Eventim, in librariile Carturesti, magazinele Germanos si Vodafone, online pe www.bilete.ro, www.blt.ro, www.eventim.ro, www.ticketpoint.ro Pret: categoria I – 110 ron, categoria II – 85 ron. 1 decembrie 2009, Concert Phoenix „Cei ce ne-au dat nume”, Sala Palatului , ora 19.30 Deschizătoare de drumuri în muzica românească a celei de a doua jumătăţi a secolului trecut, formaţia Phoenix ne-a încântat vreme de peste 45 de ani. Este muzica mai multor generaţii şi vă invităm să o ascultaţi live în concertul „Cei ce ne-au dat nume” organizat la Sala Palatului, o locaţie devenită simbol cultural al Bucureştiului, la o dată cu bogată semnificaţie istorică. Biletele sunt puse in vanzare la Sala Palatului, Diverta, prin Eventim, in librariile Carturesti, magazinele Germanos si Vodafone, online pe www.bilete.ro, www.blt.ro, www.eventim.ro, www.ticketpoint.ro Pret: categoria I – 190 ron, categoria II – 150 ron, categoria III – 110 ron, categoria IV – 80 ron 19 decembrie 2009, Concert de Colinde sustinut de Stefan Hrusca, Sala Polivalenta, ora 19.00 Stefan Hruscă, figura cea mai reprezentativă a colindului românesc și unul dintre cei mai îndrăgiţi interpreţi de muzică folk, revine în ţară cu ocazia sărbătorilor creştine de iarnă. Sâmbătă, 19 decembrie 2009, la Sala Polivalenta, ora 19.00, Ștefan Hrușcă va susţine concertul de “Colinde”, în cadrul căruia va încânta publicul cu piese deja consacrate, precum si cu piese mai noi. Biletele sunt puse in vanzare la Sala Palatului, Diverta, prin Eventim, in librariile Carturesti, magazinele Germanos si Vodafone, online pe www.bilete.ro, www.blt.ro, www.eventim.ro, www.ticketpoint.ro Pret: categoria I – 130 ron, categoria II – 110 ron, categoria III – 80 ron, categoria IV – 50 ron

Cãştigã invitaţii la aceste evenimente participând la concursurile enLife magazine pe www.enlife.eu !
www.enlife.eu | enLife magazine | 84

85 | enLife magazine | www.enlife.eu

www.enlife.eu | enLife magazine | 86

În numãrul din decembrie al revistei enLife magazine : O copertã superbã şi un pictorial incendiar cu vedeta TVR1, Emisiunea “Transformarea”

Giulia Nahmany
87 | enLife magazine | www.enlife.eu

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful