You are on page 1of 42

СЕРТИФИКАТ 100%

Ответы на сертификационные тесты
IBM Systems Storage Sales for DS5000 v1

Question: 1

At the initial release, how many EXP810s can be attached to the DS5000?

A. 12

B. 14

C. 16

D. 32

Answer: C

Question: 2

A healthcare customer would like to maximize the capacity utilization of their DS5000 and EMC CX3-20
storage devices. Which of the following solutions should the IBM storage specialist

recommend to help them better provision their storage on demand?

A. Tivoli Storage Manager (TSM)

B. IBM SAN Volume Controller (SVC)

C. IBM TotalStorage Productivity Center (TPC)

D. IBM System Storage Multilevel Grid Access Manager Software

Answer: B

Question: 3

The DS5000 controller has been designed to preserve customer investment. One of the key features
providing this is?
http://sertificat.org | Сертификат 100% | Ответы на сертификационные тестирования

A. Use of SAS technology

B. Possibility to interchange hosts controller cards when new models are available

C. WAFL file system

D. Support of Intermix SAS and FC drive types

Answer: B

Question: 4

Availability, Security, Retention and Compliance are part of the infrastructure?

A. Data

B. Information

C. IBM OnDemand

D. Go Green Initiative

Answer: B

Question: 5

The DS3200 has what type of host connectivity?

A. Fibre B. SAS C. iSCSI D. SATA

Answer: B

Question: 6

A customer is concerned about the rebuild time of the larger SATA drives available. What RAID

type would you recommend to alleviate this concern?
http://sertificat.org | Сертификат 100% | Ответы на сертификационные тестирования

A. 1

B. 3

C. 5

D. 6

Answer: D

Question: 7

A business partner sales person is proposing an IBM DS5300 storage solution to an installed

EMC customer. What is the IBM resource with the most knowledge that can assist the business partner
against EMC?

A. FTSS

B. IBM Client Rep

C. IBM Briefing Center

D. Techline or CompeteLine

Answer: D

Question: 8

A prospective customer is interested in intermixing drives on their new DS5000. What type of drives will
work in their new system?

A. Fiber Channel and ATA B. Fiber Channel and SCSI C. EIDE, SAS and SATA

D. Fibre Channel and SATA

Answer: D
http://sertificat.org | Сертификат 100% | Ответы на сертификационные тестирования

Question: 9

The customer has a number of older version servers running UNIX operating systems and needs to
confirm that the DS5000 will support them. What IBM resource would you rely on to help

determine if your solution is supported?

A. IBM Almaden Research Center

B. IBM Headquarter Office Armonk, NY

C. IBM System Storage Executive Briefing Center

D. IBM System Storage Interoperation Center / Systems Lab

Answer: D

Question: 10

Storage Manager 10.10 provides the following number of partitions for the DS4800, DS4700, and

DS4200 respectively?

A. 512, 256, 128

B. 512, 128, 128

C. 256, 128, 64

D. 128, 128, 64

Answer: B

Question: 11

A development company will concentrate all their VMWare servers on a single data storage device. What
will be a determining factor in their decision to acquire a DS5000?

A. Amount of disk up to 256 TB

B. Configuration flexibility and easy LUN tuning
http://sertificat.org | Сертификат 100% | Ответы на сертификационные тестирования

C. 56 available host port connections

D. Support for intermixing FC and SATA drives

Answer: B

Question: 12

What is the value proposition of IBM's System Storage Strategy?

A. Recovery Services, Business Continuity, Infrastructure Simplification

B. Business Impact Analysis, Service Level Agreement, Recovery Point Objective

C. Information Infrastructure security, retention, availability and compliance.

D. Hierarchical Storage Management, Disaster Recovery Management, Data Migration

Answer: C

Question: 13

Which of the following implements "in-band" storage virtualization technology via an appliance?

A. EMC (Invista)

B. Cisco MDS 9513

C. DS5300 with IBM Commonstore

D. IBM (SAN Volume Controller)

Answer: D

Question: 14

Which RAID level would be best suited on a DS5300 in an environment where 750GB SATA
http://sertificat.org | Сертификат 100% | Ответы на сертификационные тестирования

drives are exclusively used and data integrity is of the utmost importance?:

A. RAID 3

B. RAID 6

C. RAID 10

D. RAID 0

Answer: B

Question: 15

A company currently has Microsoft and UNIX servers running various applications. They are looking for a
60 TB storage solution which is cost effective and meets their requirements of a tier

4 disaster recovery plan. Which of the following IBM System Storage solutions should be recommended?

A. N7500 storage server running Snapmirror B. DS8300 storage server running FlashCopy C. DS5000
storage server running FlashCopy

D. DS3400 storage server running Volume Copy

Answer: C

Question: 16

Implementing a SAN Volume Controller (SVC) with the DS5000 storage solution provides which major
benefit?

A. Backup and recovery

B. Data migration tool

C. Regulatory compliance

D. Competitive displacement

Answer: B
http://sertificat.org | Сертификат 100% | Ответы на сертификационные тестирования

Question: 17

One of your customer hesitate between NETApp FAS3050 and DS5300 for extensive I/O

application What would claim about maximum write performances of the FAS3050?

A. 1,000 IOPS B. 10,000 IOPS C. 20,000 IOPS D. 40,000 IOPS

Answer: D

Question: 18

Some servers running multiple databases will have to share a single storage device. What will be a
reason why the customer would choose a DS5000 Storage System versus a HDS system?

A. IBM uses arbitrated loops on controllers

B. IBM can optimize on a per LUN basis versus the entire RAID set

C. HDS does not support SATA drives

D. IBM DS5300 supports 512 FC/SATA drives

Answer: B

Question: 19

A customer needs both inexpensive drives for long term storage and high performance drives for an
Oracle database; what competitive advantage does IBM have over the EMC Clarion systems?

A. Up to 256 drives on a single System

B. Raid 6 implementation for security

C. Intermix capability for SATA and FC drives

D. Up to 8 host ports
http://sertificat.org | Сертификат 100% | Ответы на сертификационные тестирования

Answer: C

Question: 20

A customer has a heterogeneous environment. They want the ability to scale their storage infrastructure
to meet rapidly changing business conditions. Which of the following would be most

appropriate to discuss with the customer?

A. Business Continuity

B. On Demand Environment

C. Tiered Storage Hierarchy

D. Information Lifecycle Management

Answer: B

Question: 21

What is the appropriate resource to find all information about the IBM System Storage competitive
strategies, solutions, and products?

A. IBM Redbooks

B. IBM Sales Manual

C. IBM System Storage and TotalStorage Internet homepage

D. IBM PartnerWorld

Answer: D

Question: 22

Which of the following is the default warranty for an IBM DS5000?
http://sertificat.org | Сертификат 100% | Ответы на сертификационные тестирования

A. One year B. Two years C. Three years D. Five years

Answer: A

Question: 23

In order to mirror data over a typical WAN using the Enhanced Remote Mirroring premium feature,
which of the following devices needs to be provided as part of the overall solution?

A. FC to IP router

B. N5600 G20

C. x3650

D. SCSI to fibre channel bridge

Answer: A

Question: 24

For development purpose a customer will have to reset and reconstruct his storage device. What
advantage does IBM storage have over AMS from HDS?

A. HDS can only rebuild one drive at a time B. They do not implement RAID6 technology C. AMS doesn't
support failover

D. AMS implement loop switches on controllers

Answer: A

Question: 25

The initial meeting with a large customer's IT team made it clear that they are experiencing storage
performance problems. Which of the following should be used to help evaluate their

storage performance?
http://sertificat.org | Сертификат 100% | Ответы на сертификационные тестирования

A. IBM Disk Magic for Windows

B. IBM Tivoli Storage Manager

C. IBM Capacity Magic for Windows

D. IBM TotalStorage Productivity Center

Answer: D

Question: 26

A company currently has Microsoft Windows and UNIX servers running various applications.

They are looking for a cost effective 10 TB storage solution that includes a mirrored site 2.5 miles (4 km)
to meet their requirements of at least a tier 6 disaster recovery plan. Which of the following solutions
should be recommended?

A. Two IBM SAN Volume Controller clusters running FlashCopy and Metro Mirror

B. Two IBM System Storage DS5100 storage servers running FlashCopy and Volume Copy

C. Two IBM System Storage DS5300 storage servers running FlashCopy and Metro Mirror

D. Two IBM System Storage DS5100 storage servers running FlashCopy and Enhanced Remote

Mirror

Answer: D

Question: 27

What is one of the strongest characteristics surrounding DS5000 adaptability?

A. Capacity Adaptability

B. Interface Adaptability

C. Configuration adaptability

D. All of the above
http://sertificat.org | Сертификат 100% | Ответы на сертификационные тестирования

Answer: D

Question: 28

The four components of the information infrastructure are Information Security, Information

Compliance, Information Retention and _?

A. Information Availability

B. Information Flexibility

C. Information Adaptability

D. Information Accountability

Answer: A

Question: 29

How many FC host interfaces are supported on the DS3300?

A. 0

B. 3

C. 6

D. 8

Answer: A

Question: 30

A customer wants to finance a purchase of a DS5300 disk system. Where would the business partner go
to get information on financial offerings?

A. IBM Lease Plan
http://sertificat.org | Сертификат 100% | Ответы на сертификационные тестирования

B. IBM Sales Manual

C. IBM Global Financing Section in PartnerWorld

D. IBM Project Financing intranet page

Answer: C

Question: 31

The Storage Manager for the DS4000 supports which expansion cabinet(s)

A. EXP710

B. EXP100

C. EXP810

D. Only A and C E. All the above

Answer: E

Question: 32

The types of applications that run best on DS5000 with Fibre Channel drives?

A. Streaming video

B. Transactional

C. Document imaging

D. Backup and recovery

Answer: B
http://sertificat.org | Сертификат 100% | Ответы на сертификационные тестирования

Question: 33

You've been speaking with a customer who is considering using EMC's MirrorView. Based solely upon
this knowledge, what premium feature of the DS5000 should you consider proposing to the

customer?

A. FlashCopy

B. VolumeCopy

C. Enhanced Remote Mirroring

D. Storage Partitioning

Answer: C

Question: 34

The DS5000 controller has been designed to preserve customer investment. One of the key features
providing this is .

A. Use of SAS technology

B. Ability to interchange host controller cards when new ones are available

C. WAFL file system

D. Support of Intermix drives types

Answer: B

Question: 35

A customer has an On-Line Transaction Processing (OLTP) application that is currently running on an IBM
System p server. The customer wants to test multiple OLTP application changes

without impacting the current application's database. Which of the following advanced functions

of the DS5000 would best support the customer's requirement?

A. FlashCopy/VolumeCopy

B. Metro Mirror
http://sertificat.org | Сертификат 100% | Ответы на сертификационные тестирования

C. Global Mirror

D. Metro/Global Mirror

Answer: A

Question: 36

Storage Manager 10.10 provides for:

A. RAID 6 support

B. Support for greater than 2 TB LUNs

C. 512 storage partitions on the DS4800

D. All the above

Answer: D

Question: 37

On the IBM System Storage DS5000 family, what is the maximum supported distance between primary
and secondary systems using Enhanced Remote Mirroring?

A. 10 km B. 30 km C. 100 km D. 300 km

Answer: A

Question: 38

Which of the following IBM DS5000 design feature helps for cache data protection without impacting
disk IO traffic?

A. FC loop switch component to access disk drives

B. Dedicated Hardware XOR engine
http://sertificat.org | Сертификат 100% | Ответы на сертификационные тестирования

C. Redundant dedicated PCI-Express buses for cache mirroring

D. Dedicated memory for controller processor

Answer: C

Question: 39

What is the maximum number of 4GB/s FC interfaces supported on the DS5000?

A. 4

B. 6

C. 8

D. 16

Answer: D

Question: 40

A current customer has a DS4800 system and is migrating to a DS5100. The DS4800 is running

RAID 5 but they are concerned about the lengthy rebuild times when a 500GB SATA drive fails. They are
also concerned about the possibility of an additional drive failure during the rebuild. Which level of RAID
would you suggest they switch to?

A. RAID 0

B. RAID 1

C. RAID 6

D. RAID 10

Answer: C
http://sertificat.org | Сертификат 100% | Ответы на сертификационные тестирования

Question: 41

Which IBM resource should be used to validate the results from a Disk Magic study PRIOR to presenting
the final storage solution and pricing to a client?

A. IBM Client Representative

B. IBM Storage Sales Specialist

C. IBM CompeteLine Representative

D. IBM Field Technical Storage Specialist (Pre-Sales)

Answer: D

Question: 42

A customer needs a storage device that should not be modified in the next five years. What is a decisive
advantage of DS5000?

A. Future Support of 8GB/s FC and 10 GB/s ISCSI B. 256 drive with future expansion to 448 drives

C. Hot-swappable controller interfaces

D. All of the above

Answer: D

Question: 43

Which of the following IBM publications provide best practice and product information, configuration,
and suggestions for storage products?

A. Redbooks

B. White Papers

C. Product Literature

D. Solution Assurance Guides

Answer: A
http://sertificat.org | Сертификат 100% | Ответы на сертификационные тестирования

Question: 44

A customer is currently utilizing a DS4300 system with 112 drives. Their business is rapidly expanding.
Which system do you suggest they purchase to replace their current storage system?

Cost is a major concern.

A. DS4300

B. DS5100

C. DS5300

D. An additional system is not necessary. Simply add additional drives to their current system

Answer: B

Question: 45

The Information Technology Director at a prospect is interested in purchasing the IBM System

Storage DS5300 and has asked the storage specialist to help present the solution to the Finance

Director. Which of the following should the storage specialist include in the proposal?

A. How CIFS and NFS support is included in the base price. B. A priced configuration showing the list
price of the solution.

C. How the DS5300 combines iSCSI, NAS and FiberChannel into a single storage solution.

D. How this product lowers Total Cost of Ownership (TCO) and improves Return On Investment

(ROI)

Answer: D

Question: 46

One of the following is NOT a benefit of the DS5000?
http://sertificat.org | Сертификат 100% | Ответы на сертификационные тестирования

A. Fully redundant components

B. Balanced performance and Linear IOPS scalability

C. Flexible interface cards

D. SAS drive support

Answer: D

Question: 47

The customer has disk storage from different vendors. The customer believes that they need to continue
using multiple storage vendors as their storage needs increase. What question should

be asked to determine their strategy?

A. What product do you use for backup? B. Who is your preferred storage vendor?

C. Have you considered storage virtualization?

D. How much available capacity is on your SANs?

Answer: C

Question: 48

What is the cache bandwidth of a single controller in the DS5000?

A. 3.2Gb/s

B. 8GB/s

C. 13.8GB/s

D. 17GB/s

Answer: D
http://sertificat.org | Сертификат 100% | Ответы на сертификационные тестирования

Question: 49

Which is a competitive advantage over EMC when competing with the DS5000?

A. DS5000 supports native iSCSI attachment

B. DS5000 multi-pathing is a no charge feature

C. IBM Storage Manager will support EMC subsystems

D. All of the above

Answer: B

Question: 50

The DS4800 supports what kind of drives?

A. SAS and SATA B. SATA and Fibre

C. SAS and Fibre

D. SCSI and Fibre

Answer: B

Question: 51

A sales person is offering a DS5300 to a customer who is looking for Storage Solution to consolidate 50
servers and allow growth for the next 3 years. Considering this need, what would

be a key selling point for the DS5300?

A. Planned support of FC 8Gb/s

B. iSCSI host port and interchangable host cards

C. 256 max disk support to be extended to 448

D. All of the above

Answer: D
http://sertificat.org | Сертификат 100% | Ответы на сертификационные тестирования

Question: 52

What is the maximum number of redundant direct attached servers a DS5300 will support?

A. 8

B. 12

C. 16

D. 32

Answer: A

Question: 53

Which one of the following has a 2TB LUN limitation?

A. IBM DS4200

B. HDS AMS1000

C. EMC CX3-80

D. IBM DS5100

Answer: B

Question: 54

The DS5000 has multiple FC ports to connect the drive expansion modules. A DS5300 has a total of .

A. 2 FC drive ports B. 8 FC drive ports C. 16 FC drive ports D. 32 FC drive ports

Answer: C
http://sertificat.org | Сертификат 100% | Ответы на сертификационные тестирования

Question: 55

A customer has a server consolidation project. They have 200 departmental servers in different locations
on their campus for e-mail, print, and file serving to support 1500 users. They plan to

consolidate to 20 servers with 2 TB of shared disk storage. The customer wants RAID-5 or RAID-

1, has a limited budget, and anticipates 100% growth rate. Which two of the following characteristics of
the IBM System Storage DS5000 meet the customer's requirements?

I. Scalable storage capacity

II. Network bandwidth

III. iSCSI Support

IV. Multiple RAID levels

A. I and II only B. I and IV only C. II and IV only D. II and III only

Answer: B

Question: 56

What happens if one of the first 5 drives on a EMC Clarion CX3 fail?

A. Write-caching for the entire system is disabled

B. The system fails

C. The system recovers transparently

D. RAID 1 is degraded to RAID 5

Answer: A

Question: 57

A storage sales person discusses IBM's strategy with a customer. In the interest of time, the customer
asks that all aspects are discussed and presented in one visit. Select the best place the

sale person could invite his customer to get all of the information and gather requirements?
http://sertificat.org | Сертификат 100% | Ответы на сертификационные тестирования

A. IBM Almaden Research Center

B. IBM Headquarter Office Armonk, NY

C. An IBM System Storage Executive Briefing Center

D. IBM System Storage Interoperation Center/Systems Lab

Answer: C

Question: 58

What is the maximum number of drive ports per controller for the DS5000?

A. 2

B. 4

C. 8

D. 16

Answer: C

Question: 59

A prospective customer is interested in the DS5000 because it supports multiple types of drive
technologies. What type of drives can be intermixed on the DS5000 series?

A. Fiber Channel and SAS B. Fiber Channel and SATA

C. Fiber Channel, SAS and SATA D. SAS and SATA

Answer: B

Question: 60
http://sertificat.org | Сертификат 100% | Ответы на сертификационные тестирования

One of your customer hesitates between EMC CX3-80 and DS5300 for a high performance application.
What would you say about maximum CX3 series I/O sustained write performances?

A. 520 MB/s

B. 1,100 MB/s C. 3,400 MB/s D. 12,200 MB/s

Answer: B

Question: 61

Select the key IT objectives that a sales person must focus on when approaching Information

Management solutions:

A. Deliver Trusted Business Information, Build information infrastructure and Manage

Data/Content

B. Deliver high performance solutions; Build reliable infrastructures and Manage Data/Content

C. Deliver Trusted Business information, Build information infrastructure and Provide zero downtime
solutions

D. Deliver Trusted Business information, Provide highly reliable solutions with performance as the key
initiative.

Answer: A

Question: 62

It has been determined that all of the DS3000 products will provide a viable solution for a given

customer. However, you know that the customer's key pain points are price and scalability. Given this
scenario, which of the following is the best product given the customer's requirements?

A. DS3200

B. DS3300

C. DS3400

D. N3700
http://sertificat.org | Сертификат 100% | Ответы на сертификационные тестирования

Answer: B

Question: 63

When using the performance monitor feature of the IBM Storage Manager, which platforms can be
monitored?

A. DS3000

B. DS4000

C. DS5000

D. B and C

E. All of the above

Answer: D

Question: 64

A customer is concerned that they don't have the ability to hire more storage administrators for a new
DS5000 installation. What should you do?

A. Show Disk Magic

B. Demo the Storage Manager

C. Show Capacity Magic

D. Offer the services of your local Field Technical Sales Specialist (FTSS)

Answer: B

Question: 65

What kind of iSCSI interface does HP propose for the EVA4000 series?
http://sertificat.org | Сертификат 100% | Ответы на сертификационные тестирования

A. Different controllers for FC and iSCSI B. no iSCSI on EVA4000 series

C. The controller implements both FC and iSCSI D. An optional box to add before the controllers

Answer: D

Question: 66

What does the Dynamic Mode Switching allow you to do?

A. Add enclosures to the array

B. Change the RAID level

C. Change between synchronous (Metro) and asynchronous (Global) mirroring

D. Easily change segment sizes

Answer: C

Question: 67

You are preparing to present a DS5300 proposal for replacing a customer's existing storage. What are the
key elements that describe the Total Cost of Ownership advantage of a new

DS5300?

A. Less weight and smaller footprint

B. Greater performance and configuration flexibility C. Solution scalability and lower power
requirements D. IBM Global Financing options

Answer: B

Question: 68

What does the Dynamic RAID Migration allow you to do?
http://sertificat.org | Сертификат 100% | Ответы на сертификационные тестирования

A. Add new disks to the array. B. Change the RAID level.

C. Add capacity to existing LUNs

D. Easily change segment sizes

Answer: B

Question: 69

A Business Partner is in a price competitive storage sale. The next step is to prepare the proposal for the
customer. In which order should the following actions be taken, to obtain additional

discounting for the recommended configuration?

I. Schedule win room call

II. Submit special bid

III. Apply Business Partner promotions

A. I, II, III B. I, III, II C. II, I, III D. III, II, I

Answer: D

Question: 70

FlashCopy on a DS5000 can typically reduce the time needed to replicate data through which of the
following ways?

A. Making an instantaneous, point-in-time copy

B. Initiating multiple job streams to increase bandwidth

C. Improving performance of the host processing by reducing I/Os

D. Initiating synchronous copies to remote disk subsystem for processing

Answer: A
http://sertificat.org | Сертификат 100% | Ответы на сертификационные тестирования

Question: 71

Which of the following products is considered customer maintainable?

A. DS3400

B. DS5100

C. DS5300

D. DS8100

Answer: A

Question: 72

The maximum sustained throughput for cache read and disk read is:

A. 2,400 MB/s B. 1,700 MB/s C. 3,200 MB/s D. 6,400 MB/s

Answer: D

Question: 73

Which of the following technical resources is designed to support IBM Business Partners in the
positioning of IBM storage solutions?

A. Your local IBM Storage Specialist

B. IBM Techline

C. TotalStorage Productivity Center

D. Your IBM Field Technical Sales Specialist (FTSS)

Answer: B
http://sertificat.org | Сертификат 100% | Ответы на сертификационные тестирования

Question: 74

The DS5000 Series storage systems support which of the following operating systems?:

A. Microsoft Windows 2003

B. Redhat Linux

C. SUSE Linux

D. A, B and C

Answer: D

Question: 75

A customer is going to implement a High Performance Computing application using IBM System

Storage DS5000. The customer requires support for multi drive failures. Which of the following solutions,
when implemented, would provide the greatest availability/performance?

A. A RAID-6 solution B. A RAID-3 solution C. A RAID-10 solution D. A RAID-5 solution

Answer: A

Question: 76

In order to serve a business critical applications environment, the default warranty of the DS5000 is .

A. 3 years next business day

B. 1 year 24x7

C. 4 years

D. 2 years next business day

Answer: B
http://sertificat.org | Сертификат 100% | Ответы на сертификационные тестирования

Question: 77

The DS5000 Series storage products are supported by which of the following operating systems?:

A. Microsoft Windows 2003

B. IBM AIX C. Solaris

D. Both A and B E. A, B and C

Answer: E

Question: 78

Which of the following would be appropriate uses of S ATA disk drives for a DS5000?

I. Repositories for FlashCopy operations

II. Specialized drives for low cost and high performance

III. Online second-tier storage for infrequently referenced information

IV. Low-cost replacements for failed Fibre Channel RAID-protected drives

V. High-capacity drives for very large, active databases

A. I and III B. II and III C. I, II and V

D. II, IV and V

Answer: A

Question: 79

One of your customer hesitate between EMC CX3-80 and DS5300 for extensive I/O application

What would you say about maximum CX3 serie I/O cache read performances?

A. 75,000 IOPS B. 150,000 IOPS C. 375,000 IOPS D. 750,000 IOPS
http://sertificat.org | Сертификат 100% | Ответы на сертификационные тестирования

Answer: C

Question: 80

Which of the following marketing tools is designed to support IBM Business Partners in the positioning
of IBM storage solutions, creating proposals and providing competitive comparisons?

A. Your local IBM Storage Specialist

B. IBM Partnerworld Website

C. TotalStorage Productivity Center

D. www.ibm.com

Answer: B

Question: 81

A customer requires a disaster recovery site. They currently have a DS5300 and have attached hosts
running Windows 2008. They have identified a location for their DR site 486 miles (approx.

782km) away. What type of mirroring is needed to accomplish this?

A. Dynamic Mode Switching

B. Synchronous mirroring C. Asynchronous mirroring D. Metro mirroring

Answer: C

Question: 82

A customer is going to be implementing the Enhanced Remote Mirroring feature between two different
DS5300s which are separated by a distance of 200 meters. Which of the following

remote mirroring modes should likely be used?

A. MetroMirror B. GlobalCopy C. GlobalMirror D. FlashCopy
http://sertificat.org | Сертификат 100% | Ответы на сертификационные тестирования

Answer: A

Question: 83

You have been asked to give a short presentation on Information Lifecycle Management. Which of the
following is a key point to highlight during the presentation?

A. Running Global Mirror for remote replication

B. Archiving infrequently accessed data to less expensive storage

C. Consolidating multiple storage controllers to one disk solution

D. Migrating data to new tape technology to increase library capacity

Answer: B

Question: 84

Business critical applications run best on the DS5000 because of:

A. Increased total storage capacity

B. High availability and reliability features

C. Tiered storage alternatives

D. Increased cache sizes

Answer: B

Question: 85

IBM Storage Manager 10.10 can manage which of the following systems?

A. DS3000, DS5000 and DS6000 Series B. DS4000, DS5000 and DS6000 Series C. DS6000 and DS4000
Series.
http://sertificat.org | Сертификат 100% | Ответы на сертификационные тестирования

D. DS4000 and DS5000 Series

Answer: D

Question: 86

What are all the RAID levels supported on the DS5000?

A. 1, 5, 6, 10, 50

B. 0, 1, 3, 5, 6, 10

C. 0, 1, 3, 5, 6

D. 0, 1, 5, 6, 10

Answer: B

Question: 87

What is the bus technology employed by DS5000?

A. Infiniband

B. PCI-E C. ISA

D. PCI-X

Answer: B

Question: 88

How many 4GB/s FC interfaces are supported on the DS5100?

A. 4

B. 6
http://sertificat.org | Сертификат 100% | Ответы на сертификационные тестирования

C. 8

D. 16

Answer: C

Question: 89

A storage sales specialist discovers that his new customer technical group likes the features of the IBM
System Storage DS5300, and the group plans to recommend it to their vice-president. The company is
looking to lower their overall IT spending. Which of the following is the next logical step for the storage
sales specialist?

A. Give a product presentation to the Board.

B. Meet with the Vice President to discuss total cost of ownership of the solution.

C. Provide a demonstration of the DS5300 to the network and database administrators. D. Schedule a
storage briefing with the technical group.

Answer: B

Question: 90

After several meetings with the customer, it is suspected that this contact may be only an

influencer and not the decision maker. Which of the following actions would help the storage specialist
reach the decision maker?

A. Mail a proposal to the CEO.

B. Complete a TCO proposal and ask the contact who should review it. C. Propose several leasing options
and ask which one fits the budget.

D. Present the proposal to the contact's superior without asking for permission.

Answer: B
http://sertificat.org | Сертификат 100% | Ответы на сертификационные тестирования

Question: 91

A customer you are visiting is currently utilizing a DS4700 system with 112 drives. Their business is
rapidly expanding. Which system do you suggest they purchase to replace their current storage

system? Cost is a major concern.

A. DS4300

B. DS4200

C. DS5300

D. DS8100

Answer: C

Question: 92

A hospital has multiple DS4300s with a total of 125TB of storage capacity. Which of the following

IBM System Storage products would allow them to replace the current storage, increase their
performance and still allow them room to grow at the lowest cost?

A. DS4200

B. DS4700

C. DS5100

D. DS5300

Answer: C

Question: 93

Data Warehousing runs best on the DS5000 for what reason?

A. SAN Connectivity with integrated partioning

B. Scalable to 256 TB

C. High-speed architecture minimizes latency
http://sertificat.org | Сертификат 100% | Ответы на сертификационные тестирования

D. Optimized disk IOPS performance that scales linearly

Answer: B

Question: 94

Which of the following features of the IBM DS5000 would allow asynchronous copy services across
multiple DS5000/4000 storage subsystems?

A. Volume Copy

B. FlashCopy

C. Metro Mirror

D. Enhanced Remote Mirror

Answer: D

Question: 95

A customer has space concerns in their environment and is considering the following HP

solution:EVA4400 with 8 Gb/s host ports, iSCSI ports and 12 disks. Which benefit should be highlighted
with a comparable DS5000?

A. A DS5000 consumes more rack space and outperforms the EVA4400

B. The DS5000 consumes equal rack space and out perfoms the EVA4400

C. The DS5000 consumes less rack space and out perfoms the EVA4400

D. The DS5000 consumes equal rack space and provides equal performance to the EVA4400

Answer: C
http://sertificat.org | Сертификат 100% | Ответы на сертификационные тестирования

Question: 96

All EMC CX3 products store their metadata on the first 5 drives in the system. The IBM System Storage
DS5000 function called DACstore stores its Metadata using which of the following algorithms:

A. Metadata is written on each drive

B. Metadata is stored in permanent controller cache

C. Metadata is written on the first drive in each drawer

D. Metadata is written on the first 5 drives in the system

Answer: A

Question: 97

A remote backup and recovery site within 50 miles (80 km) of headquarters requires 7 x 24 data
availability, with no data loss, in a heterogeneous UNIX environment. Which of the following IBM

storage functions best meets the customer's business continuance requirements?

A. HACMP

B. Flashcopy

C. Metro Mirror

D. Global Mirror

Answer: C

Question: 98

What multipath failover software is supported for Windows under StorageManager 10.10?

A. RDAC B. SDD

C. SM (MPIO/DSM) D. Powerpath

Answer: C
http://sertificat.org | Сертификат 100% | Ответы на сертификационные тестирования

Question: 99

How many 4GB/s FC interfaces are supported on the DS4800?

A. 4

B. 6

C. 8

D. 16

Answer: C

Question: 100

Delivering Trusted Business Information, Building information infrastructure and Managing

Data/Content are key objectives that a sales person must focus on;

A. Approaching lifecycle management concerns

B. Approaching information management solutions

C. Determining the most cost effective solution

D. Evaluating a long-term IT strategy

Answer: B

Question: 101

What tool can be used to help justify the cost of an IBM Disk Storage solution to a customer?

A. Disk Magic

B. Total Cost of Ownership Now (TCONow!)

C. Randy's Amazing Financial Spreadsheet (RAFS) D. TotalStorage Productivity Center (TPC) for disk
http://sertificat.org | Сертификат 100% | Ответы на сертификационные тестирования

Answer: B

Question: 102

The value propositions the DS5000 emphasizes are:

A. Performance/Scalability/Investment Protection B. Performance/Availability/ Investment Protection C.
Scalability/ Availability/ Investment Protection

D. Serviceability/ Performance/ Investment Protection

Answer: A

Question: 103

A company has data centers in three countries. It wants to start a project for storage consolidation that
will reduce costs and improve storage utilization by implementing storage virtualization at all three sites.
The CIO has contacted the client representative for a presentation

on how IBM can help with this project. What resource should the client representative contact?

A. Techline

B. Advanced Technical Support (ATS) C. Executive Briefing Center

D. IBM Global Business/Technology Services

Answer: D

Question: 104

The DS5100 differentiates from the DS5300 by which of the following?

A. Supports only 256 disks

B. Does not support System Z C. 8 GB of cache only

D. Supports SATA drives only
http://sertificat.org | Сертификат 100% | Ответы на сертификационные тестирования

Answer: C

Question: 105

What is the maximum amount of data cache supported in the DS5100?

A. 8

B. 16

C. 64

D. 32

Answer: B

Question: 106

What is a unique feature design of DS5000 aimed to deliver highest performances for both IOPS

and MB/sec applications types?

A. 2 x Pentium 4 dual core 3 GHz processors per controller

B. Embedded logical partitions system on the controller firmware

C. Dedicated Real time Operating System using its own memory and help of dedicated hardware

XOR engine

D. Windows based storage controller firmware

Answer: C

Question: 107

It has been determined that all of the DS3000 products will provide a viable solution for a given
customer. However, you know that the customer's key pain points are performance and
http://sertificat.org | Сертификат 100% | Ответы на сертификационные тестирования

scalability. Given this scenario, which of the following is the best product given the customer's
requirements?

A. DS3200

B. DS3300

C. DS3400

D. N3700

Answer: C

Question: 108

Which of the following IBM marketing publications provides a list of features and functions of select IBM
storage options?

A. Redbooks

B. White Papers

C. Product Literature

D. Solution Assurance Guides

Answer: C

Question: 109

What does the Dynamic Capacity Expansion allow you to do?

A. Add new disks to the array

B. Change the RAID level.

C. Add capacity to existing LUNs

D. Easily change segment sizes

Answer: A
http://sertificat.org | Сертификат 100% | Ответы на сертификационные тестирования

Question: 110

When considering the DS5300 for extensive I/O application workloads, what is the maximum sustained
I/O rate for disk reads?

A. 30,000 IOPS B. 120,000 IOPS C. 172,000 IOPS D. 180,000 IOPS

Answer: C

Question: 111

The customer wants to self manage a storage device and you are competing against EMC and

HDS. Which feature of the IBM System Storage DS5000 will you point out as an advantage?

A. IBM Storage Manager Software

B. System Storage Productivity Center

C. IBM Director

D. Tivoli Productivity Center

Answer: A

Question: 112

What is the maximum number of redundant direct attached servers a DS5100 will support?

A. 4

B. 8

C. 16

D. 32

Answer: A
http://sertificat.org | Сертификат 100% | Ответы на сертификационные тестирования

End of Document